brak logo

Iglotex

Wodzisław Śląski

Opinie o Iglotex

Sławek 2011-03-16 13:11:46
Swietna firma :D (joke) , w ciagu miesiaca odeszli z niej wszyscy handlowcy, niezly sajgon tam był. Teraz ekipa jest nowa, ale to juz zupelna porazka. Ludzie z łapanki, stosunki bardzo napiete.
Leszek 2011-06-21 06:22:19
Sławek - 2011-03-16 13:11:46

Swietna firma :D (joke) , w ciagu miesiaca odeszli z niej wszyscy handlowcy, niezly sajgon tam był. Teraz ekipa jest nowa, ale to juz zupelna porazka. Ludzie z łapanki, stosunki bardzo napiete.

Pospalo sie im jakis czas temu wszystko :D Aż zal bylo paczec. A teraz derekcja ma waznijesze sprawy na głowie. [usunięte przez moderatora] i takie tak. Pozdrowienia dla starej ekipy
ktoś ze starej ekipy 2011-07-16 10:33:37
masz rację takiej ekipy już nie będzie, to były fajne czasy, można było się dogadać z wszystkimi. pozdrowienia dla kierownika Genka to był gość z [usunięte przez moderatora].
lodozjadacz 2011-07-27 04:52:20
Panie i panowie przestrzegam nie zaczynajcie przygody z tą firmą . Szkoda czasu obietnice bez pokrycie np Wypłata inna w umowie ustnej inna w realu . Rotacja ludzie porównywalna do rotacji z coca coli z półki sklepowej. Brak realnych planów na funkcjonowanie. Ponadto ludzie dobierani są nie ze względu na swoje kompetencje, często to układy. Nie polecam nikomu kto szuka pracy na dłuższy czas. Pensje słabe (marne )narzędzia np limit 40 zł na telefon porażka nawet o naprawę samochodu nie można liczyć . To samo tyczy Bielska i Sosnowca a Kraków to już istny film.
Genek wróc!! 2011-08-24 03:06:18
Wiele sie od pol roku nie zmieniło. Karuzela dalej trwa a stosunki napiete jak [usunięte przez moderatora]orangutana. Zwolnili paru oddanych pracownikow zastepujac ich mierotami. I uwaga zwlaszcza do kobiet uwazajcie na pewnego dyrektora jak popytacie pracownikow to powiedza wam o co chodzi.
Iglo Maniak 2011-09-13 00:08:08
Jesli chcesz zeby twoja wyplata zalezala od widzimisie przelozonego a nie wynikow Jesli lubisz firmy gdzie promuja miernych ale wiernych a zwalniaja najlepszych Jesli uwazasz ze intrygi i swinstwa to droga do sukcesu to zdecydowanie miejsce dla Ciebie. W przeciwnym razie lepiej dac spokoj
Krzysztof 2011-09-21 23:30:56
a taki początkujący ph to na jakie zarobki może liczyć w tej firmie i czy przyjmują tylko na własnej działalnosci ?? Proszę o odpowiedz ,będę wdzięczny
pracownik 2011-10-18 02:38:01
Proponuję nie czytać tych marnych wypowiedzi. Jak widać powyżych wpisach nie każdy nadaje się do pracy.
życzliwy 2011-11-16 01:25:39
Niektorzy to wogole do pracy sie nie nadaja. Przyszedl taki jeden z drugim i mysla że swiat zawojuja pracujac po 8h dziennie. Normalnie w [usunięte przez moderatora] sie poprzewracało, Panowie do roboty!!!! A nie brandzlowac sie tym jaki ładny kominek ktory ma w domu, albo gdzie na wakacje wyjechał. Bo wasze stołki poleca szybciej niz myslicie Tak L. Ciebie to tez dotyczy !! A jeszcze jedno, nie polecam sie tam przyjmowac, robota dobrze płatna ale nowi srednio po max roku sa zwalniani, ciekawe dlaczego co nie ??
pracownik 2 2011-11-25 11:36:15
Nie wiem jak Państwo wyobrażacie sobie pracę ph? Nie jest to moja pierwsza firma i wierzcie mi widziałem gorsze. W każdej firmie są plusy i minusy i nikt mi nie wmówi, że tylko I-men jest tą jedną, jedyną i najlepszą. A co do zwolnień, to nigdy nie zwolniono osoby pracowitej i kompetentnej. Zespól jest super, na konto zaglądam z przyjemnością.Opinie o samochodach i telefonach są wyssane z palca, dlaczego można się tylko domyślać. Jednym słowem pracodawca godny polecenia.
1
lestek 2012-01-09 13:33:33
Oj Leszku, ze tez chce ci sie dalej te bzdury pisac.
Firma jaka jest kazdy widzi, poza nazwą nie pozostało Wam nic wiecej. Pochwal sie lepiej jak wygladały zarobku PH w 2010 roku a jak wygladaja dzisiaj. Bonzowie dostaja gruby hajs, a za pensje PH ciezko u was wyzyc. Ale o tym wstydzicie sie mowic. Kierowcy tez maja niewesoło. Odchodza ci z ogromnym stazem i doswiadczeniem.
Zostaja miernoTY!!
NIgdy w Życiu 2012-01-14 11:13:38
Nie warto marnować własnego cennego czasu, UKŁAD tylko tak można nazwać tą firmę piszę o IGLOKRAKU o.Smolec/k.Wrocławia i o zabawnych perypetiach tamtejszego dyrektora [usunięte przez moderatora]! Mając 2 pracowników do zwolnienia przyszedł magazynier pod wpływem alkoholu zbadany przez dyrektora alkomatem skończyło się dniem wolnym dla pracownika żadnej nagany dosłownie NIC wniosek UKŁAD ,natomiast chłopaczek po wydawce zapomniał ogarnąć chłodni dostał NAGANE od Dyrektora !!! Ktoś mi powie o co w tym chodzi ! Powiem tylko tyle NIE ZOSTAWIĘ TEGO TAK PO PROSTU KPINA !!! Pracownicy łączmy się niech PĘTAKI [usunięte przez moderatora]!!!!
pracownik 2 2012-01-17 21:19:08
Pudło, ale próbuj dalej .
pracownik 3 2012-02-29 22:47:19
hej pracownik 2 ty to chyba jakis [usunięte przez moderatora]. jestes jak nie widzisz kto tam pije na nocce .p.s ale rodzina w firmie to sztama i nie pisz klamstw lepiej nie pisac nic
wiele widziałem i reszty narazie nie wypada pisac ale jak zaczniesz to pojade z nazwiskami i prawdzimi przykładami pozdrawiam
kat 2012-03-01 18:25:07
No to dawaj , tylko się przedstaw.
pracownik 3 2012-03-01 22:53:49
ty to jestes pezes o imieniu kat ciekawe przedstaw sie . 0j jak mi przykro własnie nam tam kogoś zwolnili kierownika czy kogoś
Życzliwy 2012-03-06 20:43:13
Niewierze widze ze wreszcie został poruszony temat rodziny [usunięte przez moderatora]ktora jest nietykalna mimo wiecznego mieszania i kręcenia,wszyscy z rodziny na dobrych stanowiskach oprócz biedaka [usunięte przez moderatora]:) ...od kiedy to matka liczy wyplaty synom i swemu mezowi heh mistrzostwo Oczywiscie dyrektor [usunięte przez moderatora] sie na wszystko godzi ,tak wogole to bardzo niekompetentna osoba na tym stanowisku o handlu to on zabardzo niema pojecia kiedy w Bielsku był specjalistom w czym innym hehe UWAGA wladze Iglotexu przyjrzałbym sie blizej temu odziałowi w szczegolnosci rodzince i Dyrektorowi ;)
Jurny niedurny 2012-03-09 08:11:43
Słyszałem że dyro [usunięte przez moderatora]. sciagna za soba do Wodzisławai panią [usunięte przez moderatora]. Czy ktos chetny opowie jakiego rodzaju jest ta znajomosc :D. O ile mi wiadomo to [usunięte przez moderatora] ciagnie ja za sobą gdziekolwiek sie nie pojawi.

O samym [usunięte przez moderatora]. nie słyszałem jeszcze ani jednej dobrej opinni
NIE WAŻNE KTO... 2012-03-13 21:42:07
Aż mi się nie chce wierzyć w to co czytam... Ludzie nudzi Wam się, czy co? Wylewacie swoje żale na forum? Praca jak każda inna! Jak sądzę pracownicy Iglomen- na pewno zdążyliście się tu już wypowiedzieć... Może zacząć już prace FAIR PLAY życzę powodzenia. Pracownicy Iglokrak, aż tak Wam źle? Podobno Irek przyjmuje tych, którzy zostali zwolnieni z Iglokraku złóżcie CV tam napewno będzie lepiej.
nie 2012-03-13 22:51:54
oj dawno tu nie zaglądałem, a tu taki cyrk. Widać jakiś problem pomiędzy pracownikami. Kibicowałem wam kiedyś ponieważ kolega pracował. Jest coś racji w tym, że dobrych i chcących pracować nie zwalniają. Kolega siedział od początku 'nowego' iglokraka, rok wytrzymał i sam się zwolnił. Nie mówił, żeby było mu okropnie źle przez co sam się zastanawiałem. Jednak nie polecał, konkretów nie zdradzał przez co tu zaglądałem. Teraz widzę jakiś kwas się wylewa.
porazka 2012-03-14 16:11:17
Badzmy szczerzy takiej [usunięte przez moderatora] z grzybnią to juz dawno nie widziałem.
Gdzie te dawne wypłaty, gdzie te obietnice ??
Redukcje sie szykuje i nic wiecej... szczerze radze omijac szerokim łukiem
pracownik 2 2012-03-16 21:11:04
A co \"porażka\" wkurza Cię,że pomimo Waszych pobożnych życzeń Iglokrak ma się dobrze, a nawet coraz lepiej ? Nie tak to sobie wyobrażaliście prawda? No cóż samo życie . Pozdrawiam.
Agata 2012-03-19 17:15:26
słuchaj no [usunięte przez moderatora], jak nie masz odwagi podpisać się swoim nazwiskiem to lepiej nie pisz nic. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, iż takie rzeczy są karalne, lepiej dla ciebie, żebym się nie dowiedziała kim jesteś. Żal mi cię człowieczku!
Nauczyciel 2012-03-19 22:02:25
Ty życzliwy !!! Proponuję powrót do szkoły podstawowej Może jest jeszcze jakaś nadzieja.
sens 2012-03-19 22:12:01
Tam, gdzie kończy się głupota, powinna zaczynać się mądrość - a jednak tak nie jest. Oto podstawowy przykład na niezgodność teorii z praktyką
Była pracownica 2012-03-30 23:08:44
Kiedyś pracowałam w tej firmie. Na początku było świetnie, dobra atmosfera i przyzwoite zarobki. Prezes [usunięte przez moderatora]. był w porządku, ekipa zgrana. Teraz nie mam pojęcia jak tam jest.Wiele jest prawdy w tym co piszecie, że się sypie, napięte relacje, niewłaściwi ludzie na niewłaściwych stanowiskach.... Ale wiem na pewno, że rodzinką pracującą w Iglokraku, o której wspomniano wcześniej warto byłoby się zainteresować. Apel do obecnego dyrektora [usunięte przez moderatora]. Z tego co wiem to da się jeszcze tam pracować, ale trzeba uważać na kilka osób i nie ufać wszystkim.
Kapitan bąba 2012-05-02 12:48:11
Radze nie apelowac do sumienia pana [usunięte przez moderatora]. Jak powszechnie wiadomo pan [usunięte przez moderatora]. nie zna takiego słowa.

Sławetną rodzinką nikt się nie zajmie [usunięte przez moderatora] woli miec spokój i trzymac ten układ.

Z firm z branży to w ostatnich dwóch latach to własnie w Iglo pensje handlowców spadły najbardziej.

jesli jestes handlowcem, masz baze klientów i chcesz przejsc do Iglo to uwazaj, ty przyniesiesz im klientów oni tobie za pół roku wypowiedzenie.

Wiem bo kumpla w BB tak zrobili w [usunięte przez moderatora], z tego co mowil w innych oddziałach jest podobnie.

jeszcze Iglokrak 2012-05-12 11:58:09
Atmosfera w firmie tragiczna. Co do rodziny sikora to już nieaktualne ponieważ pensje nie są liczone przez panią [usunięte przez moderatora]. a pan [usunięte przez moderatora]. nie pracuje w Wodzisławiu.
życzliwy 2012-05-18 16:12:11
jeszcze Iglokrak - 2012-05-12 11:58:09

Atmosfera w firmie tragiczna. Co do rodziny sikora to już nieaktualne ponieważ pensje nie są liczone przez panią [usunięte przez moderatora]. a pan [usunięte przez moderatora]. nie pracuje w Wodzisławiu.
"Tylko winny się tłumaczy" ;)
poinformowany 2012-07-13 20:29:23
To już teraz nawet nie IGLOKRAK , a IGLOTEX !!! hahaha... Idą na samo dno .
pracownik 2 2012-08-08 22:31:14
To już nawet nie Iglomen ale REN, hahaha ....idą na same dno
. 2012-08-22 23:27:56
Łatwo oskarżać ludzi pozostając anonimowym. Pan \"życzliwy\" jest pewnie zbyt wielkim tchórzem żeby się podpisać albo powiedzieć swoje oskarżenia prosto w twarz :)
Iglo Maniak 2012-10-03 09:00:02
Ciekawe jak długo [usunięte przez moderatora]. i jego prywatny folwark pociągną ?
Znajac jego mozliwosci daje im rok góra dwa.
Chyba ze go wczesniej na taczkach wywiozą.
No chyba że wezmą tak kogos konkretnego i odbija sie od dna ....
ale przy tym kierownictwie to watpliwe

Jakby co to do usług jestem :)
Adam 2012-10-16 15:36:58
Mam zamiar przyjąćsię do pracy w tej firmie jako kierowca.Możecie mi przybliżyć co mnie czeka? może starać się gdzie indziej...
zyczliwy kierowca 2012-10-26 08:47:38
Kolego ktory idziesz za kierowce, omijaj firme szerokim łukiem, kolega pracował kilka lat, odszedł rok temu, mówi ze zarobki naprawde mizerne, w dodatku zima czesto wysyłaja na bezplatny urlop bo nie ma co robic. z kolei latem zapierniczasz po 12h a cos takiego jak nadgodziny nie istnieje.

Pozdrawiam [usunięte przez moderatora] i jego dziewczynki :)
kef... 2012-11-02 15:36:35
Pan dyr. nie ogarnia tego oddziału. Kuma się z drobnymi sprzedawczykami a konkretnych ludzi zwalnia albo robi w b.. .
xxx 2012-11-21 17:35:00
Prosimy o nowego dyrektora !!!
xyz 2012-12-05 17:27:44
Tak prosimy.BARDZO!!!
kef... 2012-12-07 14:13:29
Musicie prosić bardziej.A ktoś was wysłucha ha ha ha.
były pracownik 2013-01-03 16:32:38
dobre :) "Miętus w Bielsku był specjalistom w czym innym hehe"...
A tak generalnie firma która ma mało wspólnego z profesjonalizmem.
były pracownik 2013-01-03 16:38:27
Adam - 2012-10-16 15:36:58

Mam zamiar przyjąćsię do pracy w tej firmie jako kierowca.Możecie mi przybliżyć co mnie czeka? może starać się gdzie indziej...
Układziki ewidentne... czyż on nie był zwiolniony z BB dyscyplinarnie?
Mietowy 2013-01-10 10:27:01
O dyscyplinarce z BB Pana [usunięte przez moderatora] to i ja słyszałem, ale ponoc wybaczyli mu jego wyBRYKi i nowe kierownictwo przyjeło go spowrotem.

Myśle że dobrze zeby sam powiedział co zrobił, dlaczego go wyrzucili, materiał na niezła ksiązke by sie znalazł

Jak sie ma silne plecy jak lesław to ciezko kogos takiego ruszyc.
Chyba że znowu narozrabia tak jak poprzednio :D
kef... 2013-03-22 14:04:49
Słyszałem że wasz zdolny Dyr. idzie ciąć wypłaty do Krakowa. Bo u was już się nie da więcej. Najlepszy gość od oszczędności ha ha ha.
Południe 2013-04-19 19:27:20
No to się będzie zgadzało Miętek w Krakowie i wszystkie oddziały podlegające odczuły jego oszczędności. ZACZYNA SIĘ SEZON I JUŻ WIDAĆ EFEKTY DZIAŁAŃ IGLOTEXU W KOSZALINIE JUŻ SIĘ POSTAWILI A TO DOPIERO POCZĄTEK KWESTIA CHWILI JAK USŁYSZYMY O NASTĘPNYCH MASOWYCH WYPOWIEDZENIACH!!!

POWIEDZMY STOP [usunięte przez moderatora] PRACOWNIKÓW ZA TE WYPŁATY !!!
Ja 2013-09-05 11:14:46
Południe - 2013-04-19 19:27:20

No to się będzie zgadzało Miętek w Krakowie i wszystkie oddziały podlegające odczuły jego oszczędności. ZACZYNA SIĘ SEZON I JUŻ WIDAĆ EFEKTY DZIAŁAŃ IGLOTEXU W KOSZALINIE JUŻ SIĘ POSTAWILI A TO DOPIERO POCZĄTEK KWESTIA CHWILI JAK USŁYSZYMY O NASTĘPNYCH MASOWYCH WYPOWIEDZENIACH!!!



POWIEDZMY STOP [usunięte przez moderatora]PRACOWNIKÓW ZA TE WYPŁATY !!!
myślę, że to frustracja kolesia już w średnim wieku i echa tego zrobił... biedny człowiek, nie umiejący postawić na swoim w życiu prywatnym, wyżywa się w pracy, ot co
czarny 2014-04-11 08:52:47

witam
w Krzeszowicach jest cudownie kierownictwo obiecuje , umawia się a przychodzi 10 i nie wywiązuje z umowy (usunięte przez administratora)
L.M 2014-09-14 18:28:57
W tej dyskusji chodzi min. o to, że na umowie masz premię uznaniową i z każdego pracownika wynagrodzeniem mogą zrobić wszystko. Czyli dla przykładu : masz nadgodziny to wypłacą Ci za nie stosowną kwotę, ale o tę kwotę pomniejszą Ci premię uznaniową i nie ważne czy pracowałeś cały miesiąc ciężko i sumiennie.
Proszę znaleźć w serwisie Youtube filmik z koszalińskiego oddziału Iglotexu, gdzie pracownicy masowo zwolnili się z pracy na skutek min. takich działań i sposobu obliczania wynagrodzenia przez dyrekcję.Ten proceder kwitnie w najlepsze szczególnie na południu (wiadomo L.M). Prędzej czy później sprawa trafi do sądu .
halinka 2015-01-13 19:13:49
no dobra tuba widze ze na twoje pytania nikt nie odpowiada moze jak ja zapytam to ktos jeszcze sie pojawi i napisze wiecej o zarobkach. przeciez kazdy by chcial wiedziec cos wiecej o tym co robi. pozdrawiam wszystkich ktorzy tak jak ja juz dlugo suzkaja pracy. moze powiecie mi cos wiecej i gdzie mam jeszcze szukac ?
ania 2015-03-30 13:16:26
Iglotex Śląsk należy do Grupy Kapitałowej Iglotex - lidera dystrybucji produktów mrożonych w Polsce. Jest to firma zajmująca się dystrybucją produktów spożywczych do punktów detalicznych to znaczy - supermarketów, marketów i sklepów oraz do punktów gastronomicznych, restauracji, lokali typu fast food, barów, stołówek, hoteli i ośrodków wypoczynkowych. Także muszą miec bardzo smaczne produkty jeśli zaopatrują aż taki obszar.
Nowy 2016-08-29 20:28:13
jaka jest podstawa
Zostaw swoją opinię o Iglotex - Wodzisław Śląski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Iglotex