brak logo

Adform Sp. z o.o.

Mielec

Opinie o Adform Sp. z o.o.

adform 2014-03-22 14:36:43
a kto to taki?
Adi 2014-05-10 16:35:58
ona pracuje..
nie polecam tej firmy,szczególnie nowej hali. (usunięte przez administratora)
wer 2014-07-13 13:34:15
zajęczyco nie wchodź do nas na hale, bo ten matiziak kiedyś wyleci w powietrze
adf 2014-07-22 18:25:23
Dlaczego administracja usuwa posty? Aż tak komuś zależy, żeby złe opinie nie wypłynęły do większego grona odbiorców?
Jest wolność słowa, czy jej nie ma?
adf 2014-07-22 18:28:40
przejrzałem (przyznaje, że z grubsza) regulamin i nie widziałem, żeby zabraniano wyrażać swoją opinie, która jest poparta faktami - PRAWDZIWYMI, nie oczerniając nikogo, nie używając wulgaryzmów itp.
Jak to w końcu jest, profesjonalna strona czy nie?
ifak 2015-01-26 15:18:48
nie polecam czysty wyzysk, 7 zł na godzine rezim jak na wiązkach i 35 dni w miesiącu praca
3
ifa 2015-01-26 15:20:32
5 dni :)
Rob12 2015-02-17 23:08:25
Uwaga na tą firmę. Zachodzą w niej ciągłe zmiany. Duży chaos. Właściciele sami nie wiedzą czego chcą. Praca polega na nagłych zrywach. Nigdy nie można przewidzieć dnia następnego. Na produkcji można zostać na nadgodziny nie wiadomo kiedy (za zwykłą stawkę). Z tego co widzę to w biurach się siedzi w nieskończoność (tam płatnych nadgodzin nie ma).
1
pracownik 2015-02-18 18:19:19
Jestem aktualnie pracownikiem tej ciekawej firmy. Sama firma taka sama jak wiele tego typu normalna kuźnia gorszego stanu. Chaos wielki na produkcji. Nie wiadomo co jest na magazynie potrzebne w danej chwili do produkcji.Przywieźli czy przywiozą jutro lub kiedy będzie. Nie wiadomo jak wykonać produkt, brak rysunków procesu technologicznego, konstruktorzy mają bardzo małą wiedzę. Wiadomo tylko że produkt dzisiaj jedzie. Jeżeli czegoś brakuje pracownicy kombinują aby coś wykonać. Normą jest wykonywane dwu lub trzykrotne tego samego produktu. Kadra kierownicza niższego szczebla woła o pomstę do nieba. Wiedza technologiczna równa zeru. Dlatego lubię tam pracować ponieważ jest ciekawie, wesoło można się pośmiać z patałachów. Zarobki pod psem. Na konto najniższa krajowa 10 każdego miesiąca. 15 każdego miesiąca do ręki reszta tzn nadgodziny plus to co się ustaliło z prezesem minus to co uważa pan prezes lub pan Jurek. Generalnie jest wesoło gdyby nie kasa. Nie polecam pracy dorobisz się garba nic więcej. Nikt nie dotrzymuje słowa jak usłyszysz że dostaniesz 100 premii możesz być pewny że 100 ci zabiorą. To jest normą. Z niewolnika nie ma pracownika.
7
michał 2015-02-19 20:58:17
Pracownik adformu jak tam jest tak źle to po co tam w ogóle pracujesz? Przecież tyle ciekawej i dobrze płatnej roboty jest na strefie.
3
adforU 2015-02-26 16:58:17
Jaka płaca, taka praca.
1
Mie 2015-03-03 23:54:12
Sprawa jest prosta. ludzie pracują, bo gdzieś muszą. A jak się ma w gdzieś pracownika, to i pracownik ma w gdzieś firmę
1
muflon 2015-03-04 19:51:34
żeby opisać sytuacje w tej firmie, mogłoby zabraknąć tutaj miejsca :D ostatnio zachciało się zmian, chciało się podkręcić efektywność pracowników, nie dając nic w zamian. Najlepsze są terminy. Zamówienie leży, a za produkcje bierze się na kilka dni do końca terminu. Zawsze czegoś brakuje i trzeba czekać, oczywiście wtedy trzeba zostawać dłużej.Można by opisywać głupote na każdym etapie produkcji. Jak mnożą niepotrzebne stanowiska, jak nie panują nad produkcją. Tak jak ktoś pisał wyżej - faktycznie, kasy nie ma z tego, ale można się pośmiać
4
Dominator 2015-03-15 00:07:26
Pracowałem w tej firmie na prototypowni i musze przyznac ze tam to jest dopiero [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Brak nadzoru i organizacji nad pracownikami.Przez 8 godzin szwedalismy i chowalismy sie po kątach z braku roboty a jak zbliżała sie 15ta wszyscy brali sie ostro za pseudorobote i robilismy przewaznie do 23ciej.To mnie najbardziej wkurzalo ze przez 8 godzin mega sciemnianie a pozniej siedzenie do wTieczora za najnizsza krajowa.Z czasem dowiedzialem sie ze pracownikom ktorzy tam pracowali bylo to na reke bo zarabiali co najmniej drugie tyle co ja i mieli do tego godzinki nadliczbowe i ekstra premie od kierownika ktory jest ich rodzina i kryje ich wszystkie bledy i wpadki.To mnie totalnie wkurzalo i odeszlem z tego rodzinnego syfu.
4
@@@ 2015-03-24 17:22:25
haha opisana cała specyfika tej firmy. Większośc pracowników chodzi sobie i nic nie robi, nagle okazuje się, że zamowienie trzeba wyslac i wtedy gonitwa, chociaz bylo duzo czasu. Takie myslenie tych kierownikow - czlowiek jest bardziej wydajny kiedy pracuje pod presja, kiedy jest malo czasu.
Mozna by pisac po kolei o kazdym stanowisku i dzialach produkcji :)
Po co w ogole sa tam prototypy, skoro robia tylko swoja sztuke (tu podkleić, tam przyciąć itd.), a pozniej ma isc seryjna produkcja i nikt nie wie jak zlozyc. Konstruktowi fajnie wyszło na komputerze, na prototypach jakoś zlozyli (a pozniej powiedza, że zdjęcia są zrobione, żeby sobie popatrzeć..), a jak przychodzi co do czego, to zawsze jakieś zamieszanie, coś nie pasuje, czegoś brakuje.. PORAZKA
2
@@@ 2015-03-24 17:25:20
i jestem bardzo ciekawa jakie wyniki swojego 'ulepszania' firmy przedstawia te pacholki z warszawy :) mieli 'uzdrowic' firme w pół roku i jak to teraz wyglada? :|
3
towarzysz 2015-04-18 21:29:38
Firma adform jest jedna z najgorszych firm w jakiej pracowałem. Ostrzegam przed kirownikami i prezesem który oczekuje by ludzie robili 10 robot za najniższa krajową...
2
mordor 2015-04-20 11:54:10
Jak to jak wygląda...jest jeszcze wiekszy burdel niż byl :) kasy zgarneli worek i(usunięte przez administratora)zmienili. Po prostu kolejny przykład na marnotrawienie pieniedzy w firmie.
1
@@@ 2015-04-21 18:18:57
szczerze odradzam aplikowanie do tej firmy. Pieniędzy z tego nie ma, a jedynie nerwy. Nie płacą za nadgodziny, ani za weekendy, na święta czasami jakieś grosze (pod specjalnymi warunkami o długości pracy w tej firmie). Ciągła presja i zamieszanie.
1
### 2015-04-22 20:48:14
Nie polecam, nie szanuja szarego pracownika. Nikt nie doceni ani nie podziękuję tylko błędy wytyka. Najlepiej, żeby człowiek za darmo pracował i 247!! Szkoda nerwów.
1
... 2015-05-07 18:10:20
Coś tu nudno nikt nic nie napisał żadnych nowości...
zzzzz 2015-05-28 07:15:57
Oszukują ludzi...dużo nerwow mało kasy. Walka toczy się o każdy grosz nic dziwnego ze ludzie się zwalniają.
gość 2015-06-04 18:21:35
Baśka przestań się już ośmieszać
... 2015-06-07 15:54:38
A kto to jest Baśka???
gość 2015-06-07 18:20:49
takie fajne "ciasteczko"
Pracownicy 2015-06-20 23:26:20
Witam

Jak chcecie iść do firmy gdzie traktują cię jak człowieka drugiej kategorii, gdzie prezes ma kompleksy bo ma 1,50 w kapeluszu i wszyscy są od niego wyżsi i na każdego wrzeszczy to zapraszamy, Nie masz co liczyć na podwyżkę , dostaniesz minimalne, będzie cię okradał co miesiąc z pensji i twoich nadgodzin( wszystkie nadgodziny wypłacane są w kopercie ) aha mają być zawsze 15 ale oczywiście ich nie ma. Na temat premii lepiej się nie odzywać jak masz 40 h nadgodzin to dostaniesz 50 zł góra 100 zł i to jeśli łaskawie cię prezes nie oszuka ale on to robi zawsze!!!. Każą siedzieć po miliardzie godzin ( rekord należy do Grześka z plotera 36 h ) spróbuj go przebić. Oczywiście stawka goła czyli teraz u nas się zarabia jakieś 7,5 zł/h. Ale oczywiście pamiętaj jak oni to mówią na twoje miejsce zawsze jest 10 chętnych !!!! Jasne :):0 buahaha hi hahah :). zwątpiliście ?????

Czytaj dalej !!!

Na podwyżkę możesz liczyć po śmierci , firma zawsze jest w kryzysie ale w tamtym roku dostała diament Forbsa za przychód od 8 do 99 milionów , więc nawet jak by liczyć te 8 to gdzie ta bieda, pocieszające jest to że prezes umoczył teraz 8 milionów w innej firmie brawo :):):) ( w końcu jest sprawiedliwość na tym świecie ) . Nie realne jest się zwolnić bo prezes cię straszy , gnębi i nęka ( nie wie że istnieje jeszcze sąd pracy oraz to jest mobbing ). Na narzędzia nie masz co liczyć , chyba że weźmiesz z domu albo oglądniesz kolejną część Makgajwera i z pasty bhp, i papieru zrobisz sobie wkrętarkę. Urlop nie istnieje dla ciebie, tylko dla nich , jak to mówi prezes po co się strać jak i tak cię nikt nie doceni !!!!. Bezpieczeństwo w pracy nie istnieje nie ma nawet plastrów , Jeśli stanie ci się krzywda zmuszają cię żebyś powiedział że stało się to w domu inaczej cię zwolnią, ps . gumienny wchodzi do biura i wchodzi z kopertą... Nielegalne oprogramowanie to norma nie ma ani jednego Windowsa oryginalnego żeby go wgrać, mamy takich programistów , twierdzą że głośniki psuja komputer, Jak by nie ludzie z produkcji to ta firma by już nie istniała ładnych parę lat,

podsumowując:

minusy
- smród
-brud
-ubóstwo
-szczury
-płaca minimalna
-nadgodziny pod stołem
- nękanie
-mobbing
-wykorzystywanie pracowników
-brak możliwości rozwoju ( oni twierdzą inaczej )
-jojczenie prezesa że nie ma na chleb ( jeździ najnowszym BWM a drugi Porsche )

Plusy:
+ Pracownicy produkcji


......
Więcej plusów nie stwierdzono

pozdrawiamy

Pracownicy
4
zdegustowani 2015-07-10 22:36:07
kontynuując poprzednią wypowiedź... kierownik G. wie tyle co wielkie G. pyta pracowników co będą robić i ile mają dostać premii. Brak pomysłów na dalszy rozwój firmy skutkuje sytuacjami: od zera do milionera. Wyznaczone czasy są nierealne. Pracownicy udają się po pomoc do psychologa, ponieważ nie wytrzymują już presji jaka panuje na firmie.
Gdyby nie starzy kierownicy to ta firma już dawno by nie istniała.
pomysły na uzdrowienie firmy (darmowe):
- OGARNIJCIE SIĘ
Hołowiński 2015-07-13 17:37:25
to ja pisałem sama prawda
1
@@@ 2015-07-15 17:32:47
tak wam tam źle, wylewacie swoje żale w Internecie, a nie zmienicie pracy.
Co mądrzejsi, którym nie pasowała ta praca, odeszli.
Widać coś was tam trzyma, ciekawe co, bo pieniądze na pewno NIE :D
O tej firmie mogę mowić tylko zle rzeczy, ale jezeli komuś nie pasuje, to powinien zmienić.
ja 2015-07-24 13:32:57
Poprostu masakra,gorzej już chyba być nie może
xxx 2015-08-09 17:42:30
Co tam nowego słychać? coś ostatnio się spokojnie na tym forum zrobiło. Tak przy okazji może ktoś się wypowie na temat niejakiego Marcina a.
@@@ 2015-08-12 11:26:13
bo już nie ma kto pisać. Ludzie poodchodzili albo siedzą na chorobowym.
andrus? typowy kierownik czy jakie on tam ma stanowisko. Jemu musi się zgadzać hajs. Reformy reformy, tylko robione od d*py strony. Zwykly pracownik produkcji zrobiłby lepsze zmiany niż on i ta cała firma lin peszyn
xxx 2015-08-19 11:45:59
Przypuszczam iż ludzi z produkcji nie chcą nawet widywać prezesa (tak bardzo za nim szaleją) i nie ma się co dziwić. Jak prezes ludziom tak ludzie jemu...
xxx 2015-09-16 20:10:49
Coś tu nudą wieje kto się ostatnio zwolnił jakie nowości może ktoś coś podrzuci może się ktoś zatrudnił i jakieś może zmiany nastały
zzz 2015-09-20 18:45:54
nokita ale powiedz coś bardziej konkretnego jak tam wygląda atmosfera jak zarobki jakie umowy podpisują coś więcej przydatnych informacji
abc 2015-09-29 18:58:13
Coś mi się wydaje że ta osoba "Nokita " to ktoś kto chce blysnac ale tylko jakaś mało przydatna info nic konkretów na temat zarobków pewnie jeszcze na smieciowkach zatrudniaja i nie zdziwię się jeszcze jak agencje pracy się tam spotka...
@@@ 2015-10-20 18:33:53
to byś się zdziwił jak dają umowy o prace. Ile chodzenia, ile proszenia, a po długim oczekiwaniu z łaską może Ci dadzą najniższą krajową. Może się trzymają, ale jakim kosztem ;) Żeby ktoś z zewnątrz widział jak wykonuje się niektóre czynności.. Dlaczego ludzie się zwalniają cały czas? dlaczego odeszło dużo starych pracowników?
maly55 2016-03-08 18:26:11
widze ze nic sie w tej firmie nie zienilo.. ciagle balagan a prezesik robi z ludzi baranow :))
maly55 2016-03-08 18:30:33
pamietam co stolarze wyrabiuali.. ten wojtek gonska ze swoja ekipa co oni nam przysylali to tragedia
1
Maly55 2016-03-08 20:49:34
Darek jeżeli mówisz ze tak jest to sie cieszę i gratuluje poprawy.. Bo to co ja pamietam to tragedia była na montażowni
Uczciwi pracownicy 2016-03-09 18:56:52
Widzę że prawda w oczy kole i usunęli ostatni post który był prawdą:). Pan G(jezus) nad wie tyle co zje czyli nic. Nadal udaje kierownika którym tak na prawdę nie jest. Mało kto wie iż pan Jezus został zwolniony z poprzedniej pracy dlatego że sprzedawał wszystkich dyrektorowi, jednak pech chciał że sprzedał nie tego pracownika co trzeba i został zwolniony.Zabawa po jego zwolnieniu trwała do białego rana jak śpieszy donieść nasz informator. Nowym pupilkiem pana G. Jest pani Agnieszka tzw. RUDA jest on nią zachwycony jak sam opowiada( sprzedaje równie dobrze jak on sam ) Hitem miesiąca pana G jest cytuje : "Ludzią nie jest potrzebna premia, powinni się cieszyć że przychodzą do pracy" ale również : " Jak patrze w lustro to widzę nadzieje tej firmy" co rozbawiło nas do łez.Przypuszczam iż gdzyby brakło pana G przez kilka miesięcy to G by się stało a przez zarobił by więcej.


pozdrawiamy
Uczciwi pracownicy :)
6
gonzo 2016-03-16 12:41:53
Zawsze można trafic gorzej. Nie spotkałem się z jeszcze z taką pracą żeby nikt nie narzekał. Zresztą w takich firmach gdzie jest produkcja, transport itd zatrudnianych jest kilkadziesiąt osób zawsze znajdzie się ktoś, kto ci nie podpasuje. Nie oszukujmy się dobra atmosfera nie jest gwarantowana przez żadną firmę. A jeśli ktoś narzeka i jest mu od tego lepiej to proszę bardzo.
Mona 2016-03-16 12:54:28
Byłam w tej firmie na rozmowie kwalifikacyjnej i było naprawdę OK. Rozmowa na luzie, standardowo coś o sobie, o doświadczeniu zawodowym itd. Żadnych "głupich" pytań typu, gdzie się Pani widzi za 10 lat, albo jakie są Pani ambicje zawodowe. Od razu powiedzieli, że dają umowę o pracę itd. Tak więc na mnie zrobili dobre wrażenie.
Nick 2016-04-20 08:54:32
Ha, ha, ha, ciekawe kto ci kazał tak napisać!
Kubik 2016-04-29 13:54:38
Gdyby nie zatrudniali ludzi, którzy znają się na swojej robocie i mają doświadczenie z pewnością firma nie przynosiłaby takiego zysku.
gość 2016-06-22 21:03:03
Pieniądze może nie za ciekawe, ale w miarę fajni ludzie, pozdrowienia dla Marka
koniowata barbara 2016-07-17 20:20:19
czy ktoś się wypowie na temat kierownika andusa? :):)
hehe ..........
gość 2016-07-17 20:36:20
dla koni stawki są głodowe
gość 2016-07-17 23:11:36
no właśnie, też muszę się dowiedzieć co to oznacza, przepraszam za mój nick ale wszyscy się ze mnie śmieją że wyglądam jak koń i że ogólnie jestem mało rozgarnięta, z góry przepraszam pocieszam się tyko tym że mam koleżankę która jest jeszcze bardziej tępa niż ja za to wygląda jak kłapouchy :) :) mówią że jest córką mamuta i kulawej niedźwiedzicy :) żartownisie :)
1
bartello 2016-07-17 23:18:13
czy te "elastyczne godziny pracy" to obowiązują na wszystkich stanowiskach? bo ja chcę się do was wybrać na stanowisko Product Area Manager - Research jeśli uda mi się przejść rekrutację, z góry dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Adform Sp. z o.o. - Mielec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adform Sp. z o.o.