brak logo

Roshen-Polska Sp. z o.o.

Jarosław

Opinie o Roshen-Polska Sp. z o.o.

admin 2015-08-17 15:37
Wiesz jaka atmosfera panuje w firmie Roshen-Polska Sp. z o.o.? Pracownicy są dla siebie pomocni czy wręcz przeciwnie? Czekamy na Twoją opinię!
Anka 2015-10-20 22:43
Czy źle słyszałam czy w Roshenie pracuje niejaki Robert R.?
Tania 2016-02-17 17:08
Tak, pracuje, nawet jako National Menager :D ... bez komentarza ... tyle że dla zainteresowanych to teraz Roshen Europe z siedzibą w Warszawie ul. Patriotów...
Fiona 2016-03-29 14:49
Jak tam się sprzedają cukierki? Z tego co widzę to góra ma ambitne plany a realia sprzedażowe w całej Polsce "nieco" od nich odstają. Już atmosfera w firmie jest kiepska a plany mało motywujące.
1
Ale 2016-04-06 00:24
Spoko, Robert R. wprowadzi swoje style motywacji sprzedaż wystrzeli w górę :-)
Kolo 2016-04-06 10:36
No tylko czekać aż PH zaczną się zwalniać bo ile to można pracować kiedy pierwszego dnia miesiąca wiadomo że nie ma szans wykonać plan sprzedażowy. Fiona ma rację, delikatnie mówiąc,mało to wszystko motywujące.
koko 2016-05-17 22:49
Dobra kasa w roshenie.... a to dobre :)
Jeżeli uważasz że sama podstawa jest super osiągnięciem to gratuluje ambicji.
Plany kosmiczne, nikt w kraju nie wyrabia premii, tak prawda.
Księżniczka 2016-05-30 19:10
Wszyscy dostają 2500netto podstawy + premia (teoretycznie)
Więc jeżeli uważasz że 2.5k to dobra wypłata to aplikuj. Lecz radzę przygotować że więcej nie dostaniesz, po kilku miesiącach pojawi się brak motywacji z powodu nieosiągalnych planów a szefostwo będzie cie motywowało w stylu - zrealizuj plan albo będzie niespodzianka. Jak będziesz miał szczęście i trafisz na rejon gdzie otrzesz się o plan to na kolejny miesiąc dostaniesz taki przyrost że ręce ci opadną. Firma po prostu nie jest nastawiona na motywacyjny system premiowy.
koko 2016-06-20 12:00
Od tej firmy lepiej trzymać się z daleka. Atmosfera raczej nie sprawia że poczujesz w tej firmie chociaż odrobiny stabilności. Absurdalne decyzję idące z Kijowa które tylko utrudniają pracę PH. Towar się aż tak dobrze nie sprzedaje jakby sobie tego życzyła firma - plany kosmiczne, niejednokrotnie zawyżone o 100% od możliwości chłonności rynku (o premii zapomnijcie). Jeżeli ktoś potrzebuje pracy "na gwałt" to można brać i na spokojnie szukać czegoś normalnego. Jeżeli ktoś myśli nad zmianą swojego obecnego pracodawcy i jest zainteresowany forma Roshen to niech ma świadomość że istnieje duże prawdopodobieństwo że trafi z deszczu pod rynnę.
Ogród 2016-07-12 14:01
Czy ja wiem czy to taka kosmiczna kwota żeby w to nie uwierzyć. Standardem w firmach jest 2000-2200 netto, więc to niewiele więcej jest. Ale licz się z tym że z premia może być bardzo ciężko ;) Podstawa nie jest wyznacznikiem wysokości wynagrodzenia w handlu :) Znajomy ma u siebie w firmie podstawę 1800 a co miesiąc nie zarabia m jej niż 3500 - tyle w temacie.
Franek łowca bramek 2016-07-26 01:00
No każdy mierzy swoją miarą. W biedniejszych rejonach Polski gdzie jest wysokie bezrobocie, albo osoba nie ma doswiadczenia to faktycznie zarobki 2.5k są dobrą perspektywą. Natomiast jak ktoś posiada kilkuletnie doświadczenie, jest wystarczająco ogarnięty i zna obecne realia rynkowe to raczej będzie uderzał w kwotę o 1k większą. Warto dodać że ofert ma rynku pracy dla PH jest tyle że to nie jest kwestia czy znajdę pracę tylko którą ofertę wybrać. Ostatnio rozglądam się za czymś normalnym to przyznam że nie ma tyg. żebym nie był na kilku rozmowach i przynajmniej nie otrzymał jednej pozytywnej odpowiedzi. Ale muszę przyznać że ogólnie teraz w handlu to wypłaty są kiepskie, 7 lat temu zarabiałem jako PH 3k i to w sumie standard był.... teraz zawód PH to już dinozaur, szczególnie w branży FMCG gdzie coraz więcej mają do powiedzenia sieci i umowy. Przedstawiciel jeździ jak mrówka po punktach i zbiera zamówienia, monotonia, zero perspektyw. Pora zmienić branże na taką gdzie faktycznie ma się coś do powiedzenia.
2
cud 2016-07-27 23:21
Zobacz, ze ostatnio nawet nie pokazało się zadne ogłoszenie pracy @Walk, więc nie mają potrzeby nowych stanowisk tworzyć.
bim bom którym juz rzygom 2016-12-07 13:25
hehehe firma żenada totalna. Chcą zostać liderem na Polskim rynku najlepiej w ciagu 2/3lat od wejscia do Polski, nie dajac nic od siebie. Za wystawki nie chcą placic bo jak mówią to jest ROSHEN a oni nie płacą za nic. Potrafią dac przedstawicielom target na jakis produkt ktorego nie ma jeszcze nawet w Polsce co dla mnie jest hitem i dowodem jaki balagan panuje w Polskim oddziale Roshen Europe z siedzibą w Warszawie.

Targety przeszacowane o kilkadziesiat procent i sa po prostu nie rabialne, kazdy kombinuje jak umie, lewe zamowienia, anulowanie zamowien to codziennosc bo inaczej ciezko przywiezc polowe dziennego planu . Kazdy dostaje taki sam target dodatkowy nie zaleznie jaki ma teren i jaka baze klientow, np. potrafili dac znajomemu ktory mial same Delikatesy Centrum do wprowadzenia wafelek ktory nie byl zaindeksowany w centrali i chlop juz pierwszego dnia wiedział ze nie ma szans... bez sens.

Ogolnie firma ma sie za wielka korporacje a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] straszny mają.

placa 2500netto - 80zl za uzytkowanie auta (nowa fabia lub opel corsa 2014r) o premii zapomnijcie
2
Dyli 2017-01-06 12:47
Witam. Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie, czy naprawdę jest tak źle jak tu piszecie? kierownik twierdzi, że ludzie w jego grupie zarabiają średnia 3 tys. Proszę o rzetelną opinie ludzi którzy naprawdę tam pracowali jako handlowcy. Z góry dzięki. Pozdrawiam
Nutelka 2017-01-12 01:32
3000 zarabiaja osoby ktore mozna policzyc na palcach jednej reki. Np na województwach gdzie jest po 3 ph to jestes bez szans ale np. woj. świętokrzyskie gdzie jest 1ph to zawsze robi targety, nawet jak pojdzie na 2tyg urlopu to zrobi. Tutaj jest problem z dniem wolnym bo bierzesz 1 czy 2 dni wolnego i nie dosc ze sie osluchasz to o wykonaniu planu mozesz zapomniec.

Zeby to lepiej zobrazowac to powiem Ci tak, masz plan 150000zl, srednio cukierki kosztuja 10zl/kg wiec musisz sprzedac 15 TON powtarzam TON cukierkow! Wiec przy 200klientach KAŻDY musialby kupic 75kg w miesiącu tylko Roshena... NIEWYKONALNE. Chyba, ze robisz lewizny ale to ma krotkie nogi i po zmianach od 1stycznia 2017 juz nie bardzo sie da cos wykombinować bo liczą Nam to co wyjedzie od dystrybutora, a nie to co sohie wklepiesz w system.

Poza tym produkt szybko sie przejada klientom, nowy produkt sprzedaje sie przez 2/3 miesiace a pozniej stoi bo nawet ze jest troszke tanszy to w smaku nie ma szans zadnych z wedlem czy wawlem i ludzie czuja ta roznice i wola dolozyc a kupic smaczne kasztanki czy michalki, a nie to badziewie.

10
ROSHEN 2017-02-09 23:49
człowieku zapomnij o premii target jest nie do wykonania , dodatkowo wprowadzają chore zasady i standardy pracy z Ukrainy 3/4 ludzi w tej firmie to ukraińcy . Ludzie zanim pójdziecie do tej firmy to się dobrze zastanówcie.
6
Qwerty 2017-04-05 22:18
Pracuje w w Roshenie dłuższy czas zwykle robie targety. Śmię przypuszczać, że powyższe wypowiedzi są niestety próbą ulżenia w cierpieniu dla tych którzy nie umieją sprzedawać. LUDZIE ogarnijcie się i nie wciskajcie kitu ze pracują tu sami ukraińcy bo max 1/4 z tamtąd pochodzi.
Nie zapominajcie że to nie jest instytucja charytatywna, która płaci za darmo, a taka która liczy pieniądze. Osoby które piszą, że standy są za darmo..? mają rację, ale to tylko świadczy o sile i motywacji tych którzy tu są i potrafią taki stand wstawić, czy też zrobić target, bo taki cel wyznacza im pracodawca. Opinie o Roshenie mogą być różne, zwykle ktoś kto tu już nie pracuje, pewnie nie ze swojego wyboru nic pozytywnego nie napisze. Taki urok, więc nie ma co się tym sugerować.
Ja osobiście polecam spróbować tak mocno, jak mocno nie polecam sugerować sie opiniami rozżalonych AKWIZYTORÓW(czyt. zbieraczy zamówień, tzw podajników)
Gsgshdhdjsbdud 2017-06-20 12:12
A tu widac jak pracuje zarząd, zamiast wziąć sie do pracy i zoptymalizować czas pracy ph ktorzy maja po 22wizyty i pracuja po minimum 10h to wolą siedziec i pisac pozytywne dla siebie komentarze.

Po stylu wypowiedzi mozna wywnioskować, że sam Robert R. (National Sales Manager) zamiast pracowac, siedzi i sieje Ukraińską propagandę ????????????. Mialem nieprzyjemność pracowac z tym pseudo managerem od pługa oderwanym i aż dziw bierze, że za ten mobbing jeszcze nie wylecial na zbity pysk z roboty.
5
dhgfhdgf 2017-06-26 11:12
Dzień dobry dla wszystkich byłych, obecnych oraz przyszłych pracowników Roshen w Polsce. Zastanawiałem się nad tym czy wyrazić również swoją opinię na tego typu portalach (z zasady tego nie robię) bo z reguły nikt nic pozytywnego tutaj nie pisze, ale z drugiej strony uważam, że większość ludzi ma prawo wiedzieć o firmie zarówno te dobre jak i złe strony aby w przyszłości móc podjąć właściwą decyzję o wyborze pracodawcy. Z mojej perspektywy pracy w tej firmie mogę powiedzieć, że firma nie jest najgorsza, natomiast jak sami wiemy firmę tworzą nie maszyny czy produkty ale ludzie i tutaj pojawia się główna przeszkoda czyli wspomniany Pan Robert R, który sam jak widać marnuje czas na pisaniu pozytywnych komentarzy myśląc, że nikt go nie rozpozna :-):-)Wg mnie opinie przedstawione tutaj o tej osobie w pełni się z sobą pokrywają. Decydując się na współpracę z tym panem nie zaznacie szacunku, prawdomówności, zdrowych relacji, a nawet wyzwań w pracy.. To na co możecie liczyć to mobbing, maile po 19.00 o treści "proszę wysłać raport do końca dnia..", brak polityki cenowej na rynku co utrudnia współpracę z klientami, bierność w podejmowaniu ważnych decyzji z jego strony. Nie chcę go oceniać jako człowieka bo to nie moja rola podaję tylko fakty.
4
Agata 2017-08-10 08:37
Mobbing @dhgfhdgf oznacza spełnienie tych przesłanek: poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny, wyeliminowanie albo odizolowanie pracownika od współpracowników. Czy na pewno tego doznałeś w firmie Roshen-Polska? Na forum powinniśmy pamiętać o jak najbardziej wiarygodnych i rzetelnych opiniach, tak żeby firma mogła być przedstawiona w świetle w jakim jest w rzeczywistości.
Abcd 2017-08-28 10:26
Niestety zgadzam się w 100% z opiniami! Firma sama w sobie nie jest zła, ale ludzie nad przedstawicielami nie znają się na polskim prawie! Nie dość, ze praca po 10h - 11h (liczy się od pierwszego punktu, a to ze czasami godzinę się tam dojeżdża to nic) to o 20:00 potrafią Ci napisać maila ze czekają do 21:00 na estymacje i koniecznie w każdym mailu jest "PILNE!!!". Jeszcze chwila, a stracą wszystkich pracowników i sami będą musieli sprzedawać. Firma TOTALNIE nie zna się na prawie polskim.
Ps. O premiach zapomnijcie!
1
Abcd 2017-08-28 10:29
Ps. Mowa o detalu - nie wiem jak jest w sieciach.
hgcuhjckl 2017-08-30 15:51
nie chce Cię martwić ale każdy z PH doznał poniżenia za pomocą maila lub rozmowy telefonicznej.
1
Agata 2017-09-12 14:09
@hgcuhjckl rozumiem, że nie chcesz publikować tutaj treści tego maila, ale mógłbyś powiedzieć co było w nim zawarte? Tu wtedy każdy z własnej perspektywy mógłby go ocenić i zdecydować czy chce aplikować do Roshen-Polska.
Zostaw swoją opinię o Roshen-Polska Sp. z o.o. - Jarosław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Roshen-Polska Sp. z o.o.