brak logo

Roshen-Polska Sp. z o.o.

Jarosław

Opinie o Roshen-Polska Sp. z o.o.

admin 2015-08-17 15:37
Wiesz jaka atmosfera panuje w firmie Roshen-Polska Sp. z o.o.? Pracownicy są dla siebie pomocni czy wręcz przeciwnie? Czekamy na Twoją opinię!
Anka 2015-10-20 22:43
Czy źle słyszałam czy w Roshenie pracuje niejaki Robert R.?
Tania 2016-02-17 17:08
Tak, pracuje, nawet jako National Menager :D ... bez komentarza ... tyle że dla zainteresowanych to teraz Roshen Europe z siedzibą w Warszawie ul. Patriotów...
Fiona 2016-03-29 14:49
Jak tam się sprzedają cukierki? Z tego co widzę to góra ma ambitne plany a realia sprzedażowe w całej Polsce "nieco" od nich odstają. Już atmosfera w firmie jest kiepska a plany mało motywujące.
1
Ale 2016-04-06 00:24
Spoko, Robert R. wprowadzi swoje style motywacji sprzedaż wystrzeli w górę :-)
Kolo 2016-04-06 10:36
No tylko czekać aż PH zaczną się zwalniać bo ile to można pracować kiedy pierwszego dnia miesiąca wiadomo że nie ma szans wykonać plan sprzedażowy. Fiona ma rację, delikatnie mówiąc,mało to wszystko motywujące.
koko 2016-05-17 22:49
Dobra kasa w roshenie.... a to dobre :)
Jeżeli uważasz że sama podstawa jest super osiągnięciem to gratuluje ambicji.
Plany kosmiczne, nikt w kraju nie wyrabia premii, tak prawda.
Księżniczka 2016-05-30 19:10
Wszyscy dostają 2500netto podstawy + premia (teoretycznie)
Więc jeżeli uważasz że 2.5k to dobra wypłata to aplikuj. Lecz radzę przygotować że więcej nie dostaniesz, po kilku miesiącach pojawi się brak motywacji z powodu nieosiągalnych planów a szefostwo będzie cie motywowało w stylu - zrealizuj plan albo będzie niespodzianka. Jak będziesz miał szczęście i trafisz na rejon gdzie otrzesz się o plan to na kolejny miesiąc dostaniesz taki przyrost że ręce ci opadną. Firma po prostu nie jest nastawiona na motywacyjny system premiowy.
koko 2016-06-20 12:00
Od tej firmy lepiej trzymać się z daleka. Atmosfera raczej nie sprawia że poczujesz w tej firmie chociaż odrobiny stabilności. Absurdalne decyzję idące z Kijowa które tylko utrudniają pracę PH. Towar się aż tak dobrze nie sprzedaje jakby sobie tego życzyła firma - plany kosmiczne, niejednokrotnie zawyżone o 100% od możliwości chłonności rynku (o premii zapomnijcie). Jeżeli ktoś potrzebuje pracy "na gwałt" to można brać i na spokojnie szukać czegoś normalnego. Jeżeli ktoś myśli nad zmianą swojego obecnego pracodawcy i jest zainteresowany forma Roshen to niech ma świadomość że istnieje duże prawdopodobieństwo że trafi z deszczu pod rynnę.
Ogród 2016-07-12 14:01
Czy ja wiem czy to taka kosmiczna kwota żeby w to nie uwierzyć. Standardem w firmach jest 2000-2200 netto, więc to niewiele więcej jest. Ale licz się z tym że z premia może być bardzo ciężko ;) Podstawa nie jest wyznacznikiem wysokości wynagrodzenia w handlu :) Znajomy ma u siebie w firmie podstawę 1800 a co miesiąc nie zarabia m jej niż 3500 - tyle w temacie.
Franek łowca bramek 2016-07-26 01:00
No każdy mierzy swoją miarą. W biedniejszych rejonach Polski gdzie jest wysokie bezrobocie, albo osoba nie ma doswiadczenia to faktycznie zarobki 2.5k są dobrą perspektywą. Natomiast jak ktoś posiada kilkuletnie doświadczenie, jest wystarczająco ogarnięty i zna obecne realia rynkowe to raczej będzie uderzał w kwotę o 1k większą. Warto dodać że ofert ma rynku pracy dla PH jest tyle że to nie jest kwestia czy znajdę pracę tylko którą ofertę wybrać. Ostatnio rozglądam się za czymś normalnym to przyznam że nie ma tyg. żebym nie był na kilku rozmowach i przynajmniej nie otrzymał jednej pozytywnej odpowiedzi. Ale muszę przyznać że ogólnie teraz w handlu to wypłaty są kiepskie, 7 lat temu zarabiałem jako PH 3k i to w sumie standard był.... teraz zawód PH to już dinozaur, szczególnie w branży FMCG gdzie coraz więcej mają do powiedzenia sieci i umowy. Przedstawiciel jeździ jak mrówka po punktach i zbiera zamówienia, monotonia, zero perspektyw. Pora zmienić branże na taką gdzie faktycznie ma się coś do powiedzenia.
1
cud 2016-07-27 23:21
Zobacz, ze ostatnio nawet nie pokazało się zadne ogłoszenie pracy @Walk, więc nie mają potrzeby nowych stanowisk tworzyć.
bim bom którym juz rzygom 2016-12-07 13:25
hehehe firma żenada totalna. Chcą zostać liderem na Polskim rynku najlepiej w ciagu 2/3lat od wejscia do Polski, nie dajac nic od siebie. Za wystawki nie chcą placic bo jak mówią to jest ROSHEN a oni nie płacą za nic. Potrafią dac przedstawicielom target na jakis produkt ktorego nie ma jeszcze nawet w Polsce co dla mnie jest hitem i dowodem jaki balagan panuje w Polskim oddziale Roshen Europe z siedzibą w Warszawie.

Targety przeszacowane o kilkadziesiat procent i sa po prostu nie rabialne, kazdy kombinuje jak umie, lewe zamowienia, anulowanie zamowien to codziennosc bo inaczej ciezko przywiezc polowe dziennego planu . Kazdy dostaje taki sam target dodatkowy nie zaleznie jaki ma teren i jaka baze klientow, np. potrafili dac znajomemu ktory mial same Delikatesy Centrum do wprowadzenia wafelek ktory nie byl zaindeksowany w centrali i chlop juz pierwszego dnia wiedział ze nie ma szans... bez sens.

Ogolnie firma ma sie za wielka korporacje a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] straszny mają.

placa 2500netto - 80zl za uzytkowanie auta (nowa fabia lub opel corsa 2014r) o premii zapomnijcie
Dyli 2017-01-06 12:47
Witam. Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie, czy naprawdę jest tak źle jak tu piszecie? kierownik twierdzi, że ludzie w jego grupie zarabiają średnia 3 tys. Proszę o rzetelną opinie ludzi którzy naprawdę tam pracowali jako handlowcy. Z góry dzięki. Pozdrawiam
Nutelka 2017-01-12 01:32
3000 zarabiaja osoby ktore mozna policzyc na palcach jednej reki. Np na województwach gdzie jest po 3 ph to jestes bez szans ale np. woj. świętokrzyskie gdzie jest 1ph to zawsze robi targety, nawet jak pojdzie na 2tyg urlopu to zrobi. Tutaj jest problem z dniem wolnym bo bierzesz 1 czy 2 dni wolnego i nie dosc ze sie osluchasz to o wykonaniu planu mozesz zapomniec.

Zeby to lepiej zobrazowac to powiem Ci tak, masz plan 150000zl, srednio cukierki kosztuja 10zl/kg wiec musisz sprzedac 15 TON powtarzam TON cukierkow! Wiec przy 200klientach KAŻDY musialby kupic 75kg w miesiącu tylko Roshena... NIEWYKONALNE. Chyba, ze robisz lewizny ale to ma krotkie nogi i po zmianach od 1stycznia 2017 juz nie bardzo sie da cos wykombinować bo liczą Nam to co wyjedzie od dystrybutora, a nie to co sohie wklepiesz w system.

Poza tym produkt szybko sie przejada klientom, nowy produkt sprzedaje sie przez 2/3 miesiace a pozniej stoi bo nawet ze jest troszke tanszy to w smaku nie ma szans zadnych z wedlem czy wawlem i ludzie czuja ta roznice i wola dolozyc a kupic smaczne kasztanki czy michalki, a nie to badziewie.

6
ROSHEN 2017-02-09 23:49
człowieku zapomnij o premii target jest nie do wykonania , dodatkowo wprowadzają chore zasady i standardy pracy z Ukrainy 3/4 ludzi w tej firmie to ukraińcy . Ludzie zanim pójdziecie do tej firmy to się dobrze zastanówcie.
1
AntyUkraina 2017-02-21 18:13
Firma teraz nazywa się Roshen Europe Sp. Z o.o.

Zgadzam się z przedmówcami - Nutelka -,- ROSHEN.

Zarobki podstawa 2500 netto + premia za realizacje planu sprzedażowego 500zł netto.
Premie bardzo ciężko jest wyrobić, a wręcz jest to niemożliwe.
Target 140 000 tys (ja akurat miałem) cena za kilogram 6,5zł do 25 zł. ale sprzedają się najlepiej cukierki po 6,5zł czyli, żeby zrobić target musisz sprzedać 22 TONY cukierków na luz, które ostatnimi czasy sprzedają się co raz gorzej ...

Pomocy ze strony firmy nie ma żadnej przykład.
- Brak pieniędzy na opłacenie ekspozycji stałych Stand wsypowy na cukierki w luzie
- Jeżeli już gdzieś wyprosisz, aby postawić taki stand to po 3 dniach dostajesz telefon od kierowniczki, że stand się zawalił (zapadło się dno) cukierki lądują na ziemi.
- Brak pieniędzy na wymiany towaru po terminie
- Faktury za gazetki płacą z opóźnieniem (klienci upominają się o faktury nie zapłacone)

Kiedyś jeszcze były pakiety: Np.

Przy zakupie 20kg cukierków klient dostawał 2 kg gratis (pakiety wymyślone przykładowo 10%)
40kg cukierków klient dostawał 4 kg gratis
50kg cukierków klient dostawał 6 kg gratis

Jakoś przypadkowo od kiedy pojawił się Pan z Ukrainy, który pełni obowiązki ASM pakiety się skończyły i dla klientów z kwoty deputatu wysokości 500 zł dostawaliśmy 100zł czasami 150zł, kiedy reszcie polski wysokość deputatu nie uległ zmianie. Oczywiście ASM często podróżuje na Łódź ale nie pracować z Przedstawicielem.

Wracając do tematu osoby szefa na tym terenie to nie ma w ogóle pojęcia o sprzedaży w Europie.
Ciągle powtarza u nas na Ukrainie i nie trafia do niego stwierdzenie, że nie jesteśmy na Ukrainie tylko w Europie. Co chwilę dzwoni do osób z zespołu i dopytuje np co to Lewiatan Żory, Lewiatan Śląsk ile mają sklepów etc. Nic nie potrafi sam załatwić zawsze, ktoś z zespołu musi coś załatwić za wielce ważnego ASM. Dodam jeszcze, że gdy nie zrobisz czegoś o co niby prosi to potrafi się obrazić i nie odzywać kilka dni normalnie jak dziecko hehehe :)

Uważajcie na rozmowie rekrutacyjnej bo na pierwszy rzut oka gość wzbudza zaufanie, ale gdy pozna się bliżej osobę to jest bardzo fałszywy i notorycznie kłamie, aby uzyskać swój cel czyli sprzedaż większej ilości towaru, a później ty świecisz oczami przed klientem.

Produkt co raz gorzej się sprzedaje, klienci wolą dołożyć do słodyczy Wawel, Wedel, Colian etc.



2
Zostaw swoją opinię o Roshen-Polska Sp. z o.o. - Jarosław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Roshen-Polska Sp. z o.o.