brak logo

Pol-Trans Catering Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe

Mierzęcice

Opinie o Pol-Trans Catering Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe

ktoś! 2012-07-27 15:29:30
hmmm gdyby nie te fałszywe osoby które pracują w tej firmie było by dobrze... To nie jest ta atmosfera co była kiedyś, każdy sobie pomagał , a teraz co niektórzy patrzą tylko żeby podpier&^$%$%^ inna osobę. Dlatego krzyż na drogę takim osobom a KABLE I TAK KOŃCZĄ W ZIEMI !!! i żywot tych osób w tej firmie jest i tak krótki ... Jedynie firma na tym cierpi .

Pozdro dla normalnych !
yeti 2013-01-17 21:31:11
[usunięte przez moderatora] Problem z wolnymi dniami i grafikiem. 1/10
aequus 2013-01-31 19:03:43
Do Yeti
Jak twierdzisz , że Masz zaległości w wynagrodzeniu to do sądu idź człowieku i walcz o swoje a nie wypłakuj się tutaj bo to śmieszne jest.
Cyfrowy :-) 2013-02-04 22:07:43
Wiele można by pisać o firmie. Kilku rzeczy jednak trzeba bronić - wypłata zawsze na czas lub przed czasem!
Nie pamiętam abym wypłatę dostał inaczej niżeli pierwszego lub wcześniej. Faktem jest że człowiek się nie nudzi - ale z powodu tego że nie ma unormowania tzn. stałości w postaci miejsca zatrudnienia i stałego zakresu obowiązków - są ciągłe spięcia i nerwy.
Kolego MG proszę nie pisz że ktoś jest tchórzem i nie ma odwagi powiedzieć czegoś w twarz - niejednokrotnie byłem świadkiem i sam też musiałem coś powiedzieć w twarz "kierownictwu".
Jeżeli na umowie masz "to to i tamto" to kierownik nie ma prawa oczekiwać że zrobisz coś czego tam nie ma - nie pokazuje to ciekawości i rozmaitości pracy a braku pracowników.
Jeżeli ktoś pisze że można odnieść wrażenie że firma oczekuje aby dzień i noc być w pracy - to wie co mówi - i trzeba sobie powiedzieć szczerze że tak jest - przynajmniej tak było jak pracowałem.

Mimo, wielu spięć i problemów które wpychają mi się na myśl - bardzo miło wspominam pracę w poltransie - bardzo miło wspominam pracowników - którzy mimo wszystko wg. mnie nie są fałszywi - jak niektórzy wyżej opisują - a jeżeli są - to widocznie nie miałem z nimi za wiele wspólnego (wyjątek który mam w pamięci nie należał bezpośrednio do ekipy z którą pracowałem). Jednego pracownika do tej pory podziwiam za zaradność, zawziętość i pracowitość.
Zimna Deska 2013-04-13 10:11:48
To nie jest normalne miejsce pracy, to nie jest normalna praca.
TO JEST NIENORMALNE.
rodzinna 2013-08-06 16:49:08
Atmosfera ostatnio ---w skali 1-10------3
Płaca do wymagań---------------------------3
Organizacja pracy----------------------------1
Terminowość wynagrodzenia------------10
Komunikacja przełoż./podwł.--------------2
Były pracownik 2013-08-23 05:36:02
Warto spróbować pracy w tej firmie.
Umowa o pracę, stałe terminowe wynagrodzenie.
Bałagan organizacyjny, ale nie znam firmy w ktorej by go nie było.
Za mojej kadencji była fajna atmosfera, natomiast pogarszała się w miarę upływu czasu.
byly pracownik 2013-08-27 11:42:02
praca tylko dla tych co pracy nie mają i dla tych co chcą dopracować do renty/emerytury. a tak to nie polecam nikomu [usunięte przez moderatora]
pind_or 2013-09-07 11:06:05
Niektorzy chyba dalej mysla, ze kieruja 'GS'em', i sa niewiadomo kim. Pojecia zero o zarzadzaniu, i panie po filolgii polskiej(och jak one duzo pracy maja...), liczy sie tylko zysk. Polecam mlodym,, silnym, glupim i BEZ ZEGARKA.
2013-09-10 19:33:41
pind_or - 2013-09-07 11:06:05

Niektorzy chyba dalej mysla, ze kieruja 'GS'em', i sa niewiadomo kim. Pojecia zero o zarzadzaniu, i panie po filolgii polskiej(och jak one duzo pracy maja...), liczy sie tylko zysk. Polecam mlodym,, silnym, glupim i BEZ ZEGARKA.
a kto w tej firmie kierowal gs-em, ja tam się staram do pracy i slyszalem dobre opinie, wymagania podobno duże ale wynagrodzenie w miare dobre kiedy jest więcej a kiedy mniej pracy? a jaki jest szef?
airbus 2013-09-10 23:15:51
Przyjdz,zobacz,ocen.ZAWSZE SA INNE ZAKLADY, W KTORYCH JEST LEPIEJ.NIKT TU NIKOGO NA SILE NIE TRZYMA.Uslyszysz pewnie po pierwszych zalach.bagno
xxxxxxxxx 2013-11-29 11:22:40
a i ja nie polecam tej firmy, fakt, jedyny plus, ktory dla mnie jest sprawa oczywista to wyplata na czas, nastomiast minusy: grafik zmienia sie czasami codziennie, na wolnym potrafia dzwonic po ciebie, ale kiedy ty potrzebujesz wolne, to jakos nigdy sie nie da, pracujesz w godzinach nadliczbowych (ooczywiscie niepłatnych), wlaścicielka ludzi traktuje jak smieci, a jej ton glosu doprowadza do nerwicy na ktora wielu bylych pracownikow sie wciaz leczy, i nie prawda jest ze zawsze Cie wysłucha, nigdy nie ma dla Ciebie czasu, ale to nigdy!!! a nawet jesli sie wcisniesz na sile to tak namiesza ze w ogole nie otrzymasz odpowiedzi na pytanie z ktorym przyszedłes. niby pieniadze nie najnizsze ale okazuje sie ze pracujesz na 3 etatach, ogolnie masakra. Przyjazna atmosfera w pracy ??? dalece nie znane im pojęcie. Dziwne tylko, ze przy tak ogromnym lamaniu praw pracowniczych,i pomimo kilku kontroli, PIP nigdy nie dopatrzyl sie niescisłości..... trzeba jednak pakować na siłce zeby mieć duze plecy....
1
ja 2013-12-18 00:19:11
Słodkie narzekania nieudaczników i frustratów .... aż żal czytać .... masakra.
1
ona 2014-01-20 16:09:40
nieudaczny to jest Twoj wpis, nie wnosi nic tutaj.Ludzie prawde pisza, a wlasciciela to po prostu boli
1
osiedlowy 2014-02-18 11:56:34
Niestety zgadzam sie z opiniami ,nie polecam .
2
realista 2014-03-20 01:02:39
Jestem w firmie od dawna , od tak dawna że pewnie wielu co tu pisało tych czasów nie pamięta , siedzę ,czytam i nie wierzę....
Wiele pada tutaj kłamstw , ciekawe czy te słowa zostały by powtórzone gdyby nie pozorna internetowa anonimowość bo tak to każdy potrafi.
Każda firma / praca / stanowisko ma swoje wady i zalety i trzeba zawsze oceniać wszystko obiektywnie. Pracować trzeba czasem więcej czasem mniej ale jak ktoś ma z tym problem , że w pracy trzeba pracować to bez komentarza to zostawiam.
Płaca może nie jest wymarzona , jasne że każdy by chciał zarabiać więcej bo życie jest co raz droższe , być co najmniej dyrektorem ale realia jakie są każdy wie. Dlaczego każdy z was , którzy tutaj piszą nie spróbuje sam założyć swojej firmy i stać się panem własnego losu z zarobkami o jakich marzy ? Sam spróbowałem własnego biznesu i nikt mi nie wmówi że jest lekko być szefem dla siebie i że kasy jest mnóstwo a pracuje się 8 godzin dziennie jak się chce. Jak się już cały miesiąc natyrasz i te zarobione miliony policzysz , popłacisz rachunki i sobie zapłacisz zusy i inne kwiatki to wtedy wiesz jakie to jest trudne .... dlatego teraz pracuję u kogoś bo w Pol Transie wiem , że pieniądze zawsze są na czas i to jest święte. Fakt mniej zarobię ale wychodzę z pracy i nie obchodzi mnie nic i nie obchodzi czy firmie idzie dobrze czy źle wiem że kasa jest na czas. Nie w każdej firmie tak jest niestety. Jak czytam o niepłatnych nadgodzinach to może łaskawie napiszecie że je odbieracie w wolnym bo tak jest od zawsze i to też jest święte w firmie. Co do ludzi w firmie to jak w życiu : jedni są fajni inni nie , czasem jest spychologia , kablowanie czyli jak pisałem SAMO ŻYCIE.
Co do opinii o grafiku patrz powyżej : jak nie pasują takie godziny pracy rób własny biznes a zobaczysz o ile mnie godzin ma każda doba albo idź pracować w urzędzie tam są godziny pracy od ... do....
To tyle bo jak przeczytałem te brednie to aż wróciłem na górę strony zobaczyć czy
niki 2014-03-20 10:15:57
Pracowałam tam chwilkę. Wynagrodzenie - owszem wg ustaleń i absolutnie na czas(usunięte przez administratora)
1
nick 2014-03-21 12:30:12
Dla wszystkich załamanych , skrzywdzonych : Electrolux czeka na Was :)
Ja 2014-03-22 18:59:26
Tak, tak. Pieniadze na czas i nic poza tym. (usunięte przez administratora) Darujcie sobie
obiektywna 2014-03-23 00:44:19
Wszyscy niestety jesteśmy rozgoryczeni.Polską.Czasy są beznadziejne .W każdym zakładzie w każdej branży.
gość 2014-05-06 16:50:40
to że kasa jest na czas spójrz na okoliczne zakłady też jest na czas i nie może być inaczej,te wasze paczki na święta + jakiś bonus -nie bądżcie śmieszni,toć to jakieś grosze(usunięte przez administratora)
gość 2014-05-08 19:23:33
straszycie electroluxem jak małe dzieci babą jagą,a tam wcale nie jest żle,kasa na czas i nie może być inaczej,do tego nadgodziny albo odebrane albo zapłacone,pracuję tam 12 lat i nie narzekam,jak się ktoś nie nadaje albo mu się nie chce pracować to wiecznie będzie narzekać
Ja 2014-05-10 21:25:03
Mam w pewnym, niewidocznym miejscu mały, kolorowy tatuaż.Pol-Trans Catering, gotykiem, z lekkim cieniem.Myślę o powiększeniu, nie wiem co na to mój chłopak, kochamy się i może być zazdrosny. Czasem, gdy w domu za dużo mówię o pracy, a on słucha radia rmf to podobno każda piosenka emitowana w godzinach nocnych oddaje atmosferę i nastawienie do tej firmy. Powiedzcie mi co mam zrobić z tym tatuażem.
Pozdrawiam głownie tych ktorzy pracuja tam w nocnych porach.
Zona bylego pracownika 2014-05-14 22:05:50
Dziękuję właścicielowi firmy za dezorganizacje naszego życia rodzinnego- nigdy nie wiedziałam kiedy mąż będzie szedł do pracy a jak już wracał, to często na chwilę i znowu do pracy. Permanentny brak składu i ładu w zarządzaniu czasem pracy, albo niedobór pracowników
Poza tematem, to w sprawie tatuażu ja bym delikatnie powiększyła i dodała jakiś (usunięte przez administratora)akcent
były pracownik 2014-09-07 20:40:34
Sprzątać pokoje, podawać śniadania, wozić gości na lotnisko, pomagać w restauracji, pralni itd. Ale za to zapłacą w terminie, tyle, że niekoniecznie za wszystkie przepracowane godziny.
1
Zyga 2014-12-26 19:38:50
Rowniez nie polecam pracy tutaj, brak zycia prywatnego i zrozumienia. Powoli wszyscy odchodza
5
Sizal 2015-01-26 08:55:06
Jeśli zależy ci na zdrowiu psychicznym to omijaj firmę z daleka - szefowa tam jest toksyczna i zmiażdży cię psychicznie w krótkim czasie. A rotacja pracowników mówi sama za siebie...
2
Joachim 2015-09-06 18:02:37
Czysty wyzysk, robisz za dwóch albo trzech. Presja i stres. !!!!!
1
Teodor 2015-09-08 17:27:05
Wszyscy tam już byli, i nikt tam iść nie chce. Szefowa manipuluje i mówi ci to to chcesz usłyszeć, byś został i dał resztki ze swoich sił. Ty padasz na grunt a oni ręce zacierają bo kasa się kręci. Ciągła rotacja pracowników, bo nikt nie znosi presji. Co z tego że wynagrodzenie na czas, jak się jest wykończonym psychicznie i fizycznie. Gdyby ich ludzi zostawili i się wszyscy zwolnili może by zrozumieli, że bez ludzi ich biznes pada. Byłem i nie poleca. Omijać szerokim łukiem. Pracownicy to niewolnicy.
2
Buba 2015-10-23 11:13:27
A kim ty jesteś Bartek że tak bronisz tę firmę? Chyba członkiem rodziny... Kasa na czas to jeszcze nie wszystko, pewnie że pracować trzeba wszędzie ale zdrowie najważniejsze, mów co chcesz...
Mikro 2016-01-15 09:08:52
Dużo już było powiedziane. Ale dodam jedno: niech tyle zła ile zrobiła właścicielka swoim pracownikom wróci do niej. Tyle na ten temat.
2
ja 2016-01-16 22:57:44
Nie życz drugiemu co tobie niemiłe.Nie spotkałam jeszcze osoby ,która pozytywnie wyraża się o swoim poprzednim lub obecnym pracodawcy
beata 2016-01-20 19:39:52
nigdy nie staraj sie żle życzyć,widocznie to zło należało do ćiebie, idz i powidz to właścielowi lub spokojnie odejdz, jest wiele miejsc pracy i nie szkaluj na forum bo to jest najłatwiejsze, pamiętaj" nie życz nikomu co tobie nie miłe".Niby jesteś katolikiem "jeśli jesteś bez winy żuć we mnie pierwszy kamieniem"
1
byly pracownik 2016-01-22 21:02:26
Nie polecam. Klimat jak za komuny, wnetrze ,masz komputer ale i tak musisz wszystko notowac na papierze. Dla kogos kto przychodzi z cywilizowanego swiata naprawde trudno to ogarnac i az tak sie ofnac . Praca na recepcj to rowniez sprzataczka, kelnerka i kierowca. Praca dla ludzi bez ambicji. A i brak zycia prywatnego ich nie nteresuje, brakuje ludzi i musisz pracowac jak ci zagraja. Wlascicielka na rozmowie zapewnia ze to klamstwa i nie bedzie sie jezdzic autem jako taxi dla pilotow ani kelnerowwac, a juz po pierwszym dnu okazuje sie ze klamala. Ludzie skarza jeden na drugiego zeby tylko sie podlizac, zero wspolpracy , istna masakra. Wyplata owszem na czas i nie najgorsza, ale nie tylko tam jest na czas.... Odradzam , omijac
6
InnY 2016-02-16 16:19:28
Trudno cokolwiek pozytywnego powiedzieć oprócz wypłaty na czas ... ale czy to ma być coś extra ? Przecież pracujesz to się należy i nie jest to nic nadzwyczajnego.Atmosfera pracy fatalna a najlepiej mają się kapusie właścicielki .Są zawsze bronieni i mogą bez konsekwencji oczerniać każdego pracownika i oficjalnie zastraszać że jak czegoś nie zrobisz to szefowa się dowie. I jak życie nie raz pokazało tak jest i wtedy nikt ciebie nawet nie wysłucha tylko jeszcze opieprzy .Duża część pracowników to ludzie 50 + więc cicho siedzą i dają sobą pomiatać wysłuchując bzdur niemal każdego dnia.Ale oficjalnie to wszystko jest super i nikt się nie skarży.Grafik pracy układany z tygodniowym wyprzedzeniem , o zmiany jak się uczysz albo wypada ci coś musisz się prosić , brak osób decyzyjnych ponieważ każda decyzja zapada z najwyższej góry a w tak dużej firmie to nie działa.Zresztą każdy pracował gdzieś wcześniej to ma porównanie.Nie ma miejsc i ludzi idealnych ale tutaj jest gorzej niż przeciętnie.Ale oficjalnie jak byś zapytał to wszystko super czyli żyć i korzystać .
3
robol 2016-02-23 23:55:44
Jak czytam te opinie to trudno się nie zgodzić z nimi . Każdy kto pracował lub pracuje to wie jak jest.I nie że słyszał od kogoś , gdzieś tylko na własne uszy i na własne oczy widział to o czym pisze.Bo kapitał to ludzie , tak właśnie ci którzy codziennie wykonują pracę a w zamian są poniżani i oczywiście dostaja wypłatę , ale ekstra firma super że płaci za pracę . Jak to wszystko czytam to najbardziej żenujący jest ten wybielacz po każdym prawdziwym poście . Sztuczne to jak ząbki z porcelany.No takie niestety czasy mamy że można ludzi okradać z godności i poniżać jak się ma firmę a nie ma oleju w głowie.
3
zalamka 2016-03-16 00:52:20
Ale brednie tutaj padają . Że jest dobrze ? Że dobry pracodawca ? Normalnie wkurza mnie taka obłuda, Ludzie z przypadku robią a raczej tańczą jak im zagra właścicielka , która generalnie powinna skorzystać już z emerytury bo nie nadąża za rzeczywistościa i żyje we własnym świecie a najgorsze że do tego jeszcze święcie przekonana jest o swojej wyższości i nieomylności .Fakty ? Od firmy odeszli najwięksi kontrachenci np. WizzAir , w hotelach poprzez zarządzanie z PRL jest tylko syf i wycieranie pupy szkłem np. ludzie z cateringu są kierowcami w hotelu , recepcjonistami itd ... kucharze z restauracji co chwilę palą fajki i nawet jak wychodzą to się nie przebierają aż jedzenie cuchnie tym smrodem ale przecież jest wielki HACAP ...chyba HAHAHA .Generalnie ta firma jest jak ryba ... popsuła się od głowy . Ale zaraz się znajdzie opinia poniżej Pana Wacka z nikąd który od wujka brata szwagra ciotki syna słyszał że to najlepszy pracodawca na świecie
4
byly pracownik 2016-03-17 20:25:11
dyrektorka i osoby na wyższym stanowisku wogole nie maja szacunku do pracownikow w tej firmie nie ma poszanowania do pracy zawsze wszystko jest zle i nie tak, ciesze ze juz nie mam z nia stycznosci bo praca psychicznie wykanczajaca
5
bolek 2016-04-20 13:41:39
Idz i zobacz, albo napisz jakiegos pochwalnego posta. Brak zarzadzania, i balagan, a wlascielka powinna juz sobie odpoczac.
BezKomentarza 2016-07-21 17:11:30
Brak szacunku dla pracownika, pani dyr. nie potrafi docenić człowieka , jeden robi za trzech za jedną wypłatę i ani grosza więcej, najlepiej rób jak wół i się nie odzywaj.... witamy w RP. Jedynie co jest pocieszające to fakt, że w Polsce istnieją takie instytucje jak PIP
5
nick gowork 2016-07-22 17:39:59
Sama prawda
1
atr 2016-08-05 14:58:29
nie polecam. Szkoda zdrowia i nerwow
4
szok 2016-08-12 23:31:47
to wariactwo jakie tu jest przechodzi granice wszelkie .Zacznę nagrywać co p.dyrektor mówi to się nadaje już tylko do telewizji i jakiegoś programu typu uwaga w tvn.
5
Majkel 2016-08-19 11:35:22
Jako były pracownik hotelu mogę zupełnie obiektywnie ocenić firmę. Hotele z dużym potencjałem, ale zaniedbane...sztuczne kwiaty, podstarzały wystrój, śmierdzące naftaliną pokoje. Pracownicy jako osoby wykonujące swoje obowiązki- ok, natomiast większość wyznaje zasadę"uprzejmie donoszę". Donoszenie jest wpisane w bycie pracownikiem tej firmy. Właścicielka zaprasza na dywanik i przepytuje kto z kim i dlaczego...bardzo często chodzi o życie prywatne. Potem wykorzystuje swoją wiedzę do szantażu pracowników ! Nowa terminologia, która wprowadziła tzw. niedogodziny. Kiedy jest niewielu gości idziesz przymusowo do domu, a potem musisz to odpracować we wskazanym przez panią właścicielkę terminie. Poprzedni dyrektor hotelu był zmuszany do przesadzania kwiatków i liczenia pościeli ! Pamiętam tylko chwilowy, krótki i dobry czas dla pracowników i hoteli- właścicielka zatrudniła 2 dyrektorki, które starały się wyprowadzić hotele na prostą. Niestety nie wytrzymały psychicznie i odeszły, a szkoda bo znały się na tym co robią. Właścicielka powinna żałować, że odchodzą od niej wartościowi ludzie. Wypłata faktycznie na czas, ale praca w tej firmie nie jest warta problemów psychicznych i dezorganizacji życia prywatnego.
4
Mia 2016-08-19 22:41:58
Przyjaciel dyrektorek się odezwał.zielonego pojęcia o hotelarstwie nie miały.Dlatego zmieniły fach
Była 2016-09-08 21:25:00
Mialy pojęcie i o hotelarstwie i o marketingu. Nie pamiętasz jak ruszyły z hukiem konferencje i szkolenia? Co tydzień coś się działo a wcześniej sala konferencyjna stała pusta i zakurzona. To obecny dyr pojęcia o hotelach nie ma bo nigdy wczesniej hotelarzem nie byl, a recepcję zna tylko z salonu samochodowego
były 2016-09-14 10:29:15
Widocznie nie byłaś w cywilizowanym świecie i pasował Ci ten system
kaczynski_maly 2016-09-29 12:50:55
Te pozytywne posty tutaj zamieszcza chyba tylko wlasciciel , z rodzina . Pozostale gorzkie , niestety jak najbardziej prawdziwe.
Smieszy mnie argument stawiany w obronie : "Wyplata na czas", a jak ma byc inaczej?
3
pracownik 2016-10-11 21:31:42
Jestem pracownikiem tej firmy i nie polecam sam osobiście ja tesz kończę tom kadęcie jest niewolnictwo brak szacunku dla kierowcy spedytorzy to są skurwysyny tylko same prostaki z nich
jh 2016-10-13 19:26:55
@ssz powiem Ci ze z tego co mi się wydaje to na chwilę obecną nie mają żadnych ofert w firmie ale sprawdz
Zostaw swoją opinię o Pol-Trans Catering Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe - Mierzęcice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pol-Trans Catering Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe