brak logo

PBP Sindbad

Opole

Opinie o PBP Sindbad

JanekWisniewski 2014-09-08 17:03
To jest praca w sam raz dla pierwszego stropianowego wszarza Lecha Walesy
3
Izaaa 2014-09-21 14:42
A jak jest z pracownikami biurowymi? Znalazłam ofertę na terenie Niemiec, ktoś pracował?
4
byly 2014-09-25 11:39
normalnie czego nie rozumiesz, nie masz umowy pracujesz i czego tu nie rozumiec..... trzeba bylo pracowac i tyle, kierowcy maja umowy, poczytaj regulamin przewozow i sie dowiesz wszystkiego, a co do pracownikow biurowych perfect niemiecki !!!!!!!!!! i wyjezdzasz do pracy do niemiec a nie siedzisz tam
1
Krysia 2014-09-25 23:53
Pracowałam w sindbadzie jako pilot aż miesiąc czasu, dłużej nie wytrzymałam tego bałaganu. To co się tam dzieje to jakieś totalne nieporozumienie. Bałagan nikt nic nie wie, piloci wiedzą więcej niż ci którzy nimi rządzą. Zarobki marne, praca non stop bez wytchnienia. Kierowcy piją na umór do późna w nocy a wczesnym rankiem wsiadają za kółko i wiozą pasażerów. Mieszkania służbowe to syf i lipa.To tak w niewielkim skrócie, przestrzegam przed pracą w sindbadzie bo to nie żaden prestiż jak mówią a zwykłe dziadostwo.
6
byly/a 2014-09-26 01:12
Moze pracowalas, masz racje co do pilotow ze wiedza wiecej, ale o kierowcach nie mow za duzo jak nie wiesz bo krotko pracowalas, pozatym pilotki tez mocno chleja i robia inne ciekawe rzeczy, wiec zanim zaczniesz burze niepotrzebna ugryz sie w jezyk bo nie szkodzisz nikomu tylko kierowca ktorzy sa bez winy. Moge duzo napisac o pilotkach i co wyrobie Ci opinie dziewczynko a okaze sie to z toba nic wspolnego nie mialo, wiec pomysl co piszesz
1
byly/a 2014-09-30 09:46
to 50% załogi pilockiej sindbada to glupki. firm konkurencyjnych jest sporo ale oni nie zatrudniaja pilotek/pilotow. kierowcy maja swoje umowy bo to inna bajka z nimi jest. powiem Ci tak jesli by opisac funkcjonowanie PBP Sindbad to ta firma przestala by istniec bo ITD PIP i inne by sie bardzo zainteresowaly
1
NICIzPRACY 2014-10-24 00:48
A te 2tys to za wyjazd czy za miesiac? BO JESLI ZA MIESIAC TO RZNA NIESTETY WAS JAK NIC!
Ja 2014-12-05 20:44
Ja jestem klientem Sidbada - jezdzilem tymi autobusami ale chyba przestane bo mnie serce sciska, ze tak zle sie pracownikow traktuje - w ramach solidarnosci chyba przestane Sindbadem jezdzic skoro szefostwo tak podle sie zachowuje
5
gemini 2015-01-06 04:12
Ja wiem jedno. Co jakiś czas czytam o wypadkach polskich autokarów- co spojrzę na necie - sindbad.... sama jestem kierowcą autobusu, nigdy więcej (o tak- raz korzystałam) nie będę korzystać z usług tej firmy. Każdemu znajomemu i członkowi rodziny też to odradzam...
1
AK 2015-01-08 10:41
A ja uważam ,że kierowcy są super kierowcami.Nie lubie pilotek, bo romansują z nimi.Najgorsze jest to,że biletu praktycznie nie mozesz zwrócic bo potracenia kosmiczne,nie jezdzą codziennie/musisz brac drogi hotel w UK/-bo wiele osób jezdzi co 2 tygodnie na 2 tygodnie do pracy.Za pózno dojezdza do Londynu bo sie certolą na granicy ze2-3 godziny /strata czasu/.O 8.00 powinni byc w Londynie!Sorry,że może nie na temat ale nie ma o tym gdzie napisac.To najlepsze forum /GOWORK/.
art 2015-01-08 20:54
Naucz się pisać po Polsku, tumanie.
Nick 2015-01-21 14:09
Musze przyznac ze jadac z Gliwic do Francji zdarzyl mi sie bardzo dziwny przypadek.Dostosowujac sie do regulaminu mam prawo zabrac 2szt bagazu do 30kg do Francji wiec przygotowalam 1 bag 24kg a drugi 6kg .Kierowca powiedzial je mam prawo zabrac 1szt do Francji bo jade przez Wlochy.Zadzwonilam do sindbada i pani z biura zadzwonila do autocaru i poprosila aby oni jeszcze raz spawdzili bagaz i wage,wiec poprosilam o sprawdzenie wagi .Kierowca powiedzial ze nie bedzie odpowiadal za bledy kolegi.Czyli moral z tego taki ze kierowcy okradaja ludzi. wbrew regulaminowi i dyrekcji,zamiast podnosic sprzedaz biletow bo dzieki temu maja prace to je obnizaja i robia zla wizytowke swojemu pracodawcy
2
Gast 2015-02-24 17:35


Oferujemy Państwu pracę w Schweiz kliniken oraz spitalach. Nasza oferta jest cały czas uaktualniania, stale otrzymujemy nowe miejsca pracy.

Zgłoszenia przyjmujemy cały czas, ponieważ pracodawcy z którymi współpracujemy, stale zapraszają na rozmowy kwalifikacyjne w Schweiz

Podstawowe kryterium uczestnictwa w rozmowie kwalifikacyjnej to:

- wykształcenie wyższe na kierunku pielęgniarstwo,
- chęć wyjazdu do Schweiz
- mile widziana znajomość języka niemieckiego (poziom b2)
- Zarobki uzależnione są od poziomu znajomości języka niemieckiego, doświadczenia oraz zakresu obowiązków w miejscu pracy. Proponowane przez klinikę wynagrodzenie kształtuje się między 5000 -6500 brutto miesięcznie.
- Pielęgniarce/pielęgniarzowi przysługuje dodatkowe wynagrodzenie za pracę w weekendy, święta i nocne zmiany



- złożenie niezbędnych wniosków w związku z podjęciem pracy w Niemczech,
- zameldowanie, - otwarcie konta w banku
- urząd skarbowy,
- pomoc w wyborze korzystnych kart telefonicznych,
- złożenie odpowiednio wcześniej wniosków o ubezpieczenie chorobowe, społeczne, emerytalne, pielęgnacyjne - pomoc w wyszukiwaniu mieszkań
- wskazówki jak ekonomicznie żyć w Schweiz


Wymagania:

- wykształcenie wyższe pielęgniarskie (licencjat / magister)
- wskazana podstawowa znajomość języka niemieckiego
- gotowość do życia w Schweiz i dalszego rozwoju zawodowego
CV prosimy wysyłać na adres:

(usunięte przez administratora)
złoty klijent 2015-04-13 16:47
Tragedia!!! Pilota miała wszystko w d juz na samym wejściu choć jestem złotym klientem kolejny raz stałem w kolejce ale to jest do przejścia brak podawania napojów obsługiwała tylko kierowców rozłożył barek i zablokowała tym toaletę brak jakiego kol wiek przystanku od rz di Gliwic żadnego przystanku tragedia do Gliwic dotarliśmy przed czasem i zostało czekać 1.5h do przyjazdu autobusu docelowego
emj 2015-04-22 16:08
SERDECZNIE ODRADZAM FIRME SINDBAD. Podczas podrozy zatrzymalismy sie na 10 minutowa przerwe. Po wyznaczonym czasie wszyscy pasazerowie wrocili do autokaru. Krotka przerwa przedluzyla sie do 60 minut, a nikt nie raczyl nas o tym poinformowac. Zamiast pic kawe na stacji wszyscy siedzieli i czekali na wyjazd. Po drugie organizacja w firmie- porazka. Wiadomo, ze nie odpowiadaja za rzeczy pozostawione, jednak nie da sie nawet dodzwonic, bo ONI NIE MAJA KONTAKTU Z OBSLUGA AUTOKARU. Po co w takim razie maja biuro rzeczy znalezionych? Od 3 dni czekam, dzwonie co chwile i albo nikt nie odbiera, albo mowia Zeby zadzwonic pozniej. Tragedia.
Janek 2015-06-09 08:02
Jestem stałym klientem firmy Sindbad i widzę jak kierowcy okradają firmę i urząd skarbowy biorą kasę do własnej kieszeni za nad bagaż itp.TO SĄ ZŁODZIEJE.
aja 2015-07-02 19:36
Autokary są przeładowane!!!! Nastepnym razem zgłosimy do ITD NIECH ZWAŻA PRZED WYJAZDEM.....
3
jycjgjgvjh 2015-07-17 20:55
Spóźnienia! Czekamy na granicy godzinami! Ktoś to czyta? Analizuje? Czy tylko kase liczy? Bilety za drogie!! Monopolosta!
misia 2015-08-19 20:52
BIEDACTWO TY MOJE. ILE ZARABIALAS_ W POLSCE WSZYSTKIM SIE WYDAJE ZE ZARABIAJA MALO A EFEKTY PRACY MIERNE
Piotr 2015-09-15 10:21
Sindbad spoczął na laurach i tyle :((((( Monopolista to on był kilka lat temu.Teraz rynek się otwiera na przewozy i powstają nowe tańsze:)))) i lepsze obsługowo :)))) Niż Sindbad,przereklamowany i tyle.Też kiedyś jeździłem Sindbadem ale to dawne czasy kiedy się starali o klienta dbali i byli mili,teraz zeszło to na psy.Zdecydowanie wybieram Polskiego Busa :)))) Polecam i nie jestem z konkurencji.Tylko wiem co się dzieje :(((((. Sam jestem taksówkarzem i z nam opinie jak i kierowców,pilotów,i pasażerów :(((( i to przykre jak zeszło na psy.Kierowcy to sami prawie emeryci nie dużo jest młodych kierowców.Woziłem kierowców którzy w tej firmie wytrzymali 5-1 rok a po tem sami odeszli :(((( to halo coś nie tak.
1
klient 2015-12-24 15:28
sindbad to katastrofa !!! w slubicach -gdzie wymyslili przesiadki-trzeba czekac czasami 2 h w szalejacym wietrze i deszczu !!! porazka a nie podroz autokarem . W miejscowosci Bielefeld podrozujacy koncza albo zaczynaja podroz....na drodze poza miastem !!! nie ma tam nawet przystanku aut. pomijajac jakies wiaty chroniace pasazerow przed deszczem czy sniegiem ( nie wspomne czeste spoznienia autokaru i sterczenie na deszczu lub mrozie godzinami!!!!!!!),nie ma tez tam zadnego polaczenia do miasta (pociag,autobus,tramwaj)-ostatni raz jechalam tym przewoznikiem !
6
Adam 2016-04-03 11:08
Chciałbym pracować jako pilot dla tej firmy, jestem dyspozycyjny mam mnóstwo czasu wolnego, dzieci odchowane, Znam j. angielski ale na poziomie średnio-zaawansowanym. Jak można i co trzeba zrobić aby pracować jako pilot w tej firmie. Naprawde nie piszcie ze jast źle itd. bo to mnie nie interesuje, jestem osobą odpowiedzialną i pracowitą więc mnie nic nie przestraszy, a poza tym mam kuzyna, który pracuje jako kierowca i nie potwierdzam, że taka to zła praca. Z kim się kontaktować w sprawie pracy?
3
endriu 48 2016-04-04 01:24
macie rację to jest totalny ....... no koment :{{
1
KIEROWCA SINDBADA 2016-04-18 21:43
Jak ktoś myśli, że w Sidbadzie dostanie duzo kasy za siedzenie w domu to się myli. Ja tam pracuję juz prawie dekadę i nie narzekam. Jasne, że chciałoby się więcej ale dobre i to. Kasa jest na czas i nie ma problemu. Jest fundusz socjalny, wczasy pod gruszą, dają ubrania itd. Aa jeżeli ktos nie przestrzega procedur określonych przez pracodawcę to ma kłopoty i tyle. Na włąsne zyczenie,
11
Iza 2016-05-17 11:09
Jako osoba już bez statusu studenta trzeba być przygotowanym by założyć swoją działalność gospodarczą.. Jeśli to Cię nie zraża, na stronie sindbada jest zakładka 'kariera' i e-mail pod który można wysłać aplikacje. Jeśli bardzo ci zależy a nikt nie odpowie to dzwoń, im tam cały czas kogoś brakuje :)
max 2016-10-21 19:28
chyba chlopie pomyliles fora
barba342 2016-12-01 00:10
Ciekawostka - w firmie jako kierowcy pracują starsi panowie polujący na młode, najlepiej nieletnie niewiasty. Następny kro takiej zdobyczy, to awns na pilotkę, jak myślicie w jaki sposób?
Takie rzeczy to tylko w naszych rodzimych firmach mogą się wydarzać. Oburzające.
5
barba342 2016-12-01 00:15
Niestety Adamie, jeżeli nie masz 16 lat i nie potrzebujesz innych doznań podczas pracy, to nie masz szans....
1
Szofer 2017-01-25 16:12
Ale masz chociaż 6 z przodu netto ja mam Koło 4 i szukam większej kasy da się tyle u was zarobić
żeglarz z Bagdadu :) 2017-03-07 19:00
kuzyna mistrzu zapytaj...he he he
Patryk 2017-04-26 22:13
Wrzucę tutaj swoje kilka groszy.

Jeśli znasz język angielski na odpowiednim poziomie, masz zapał do pracy i szukasz uczciwego pracodawcy, który zapewni Ci pewną stabilność zarówno finansową jak i życiową to odpuść sobie pracę jako pilot międzynarodowy.

-brak umowy o pracę, dostajesz zleceniówkę i wypłatę od zewnętrznej firmy co spowodowane jest pewnie nowymi przepisami o minimalnym wynagrodzeniu 13zł/h, którego w Sindbadzie nie dostaniesz.
-na wyjazdach pilotażowych nie dostajesz żadnej próbnej umowy tylko śmieszną dietę około 20 euro za dwudniowy wyjazd. Ubrania firmowe dostajesz dopiero po kilku zagranicznych wyjazdach.
-żenujące wynagrodzenie za wyjazdy w których musisz być dyspozycyjny dla pasażerów trzy dni.
-zmęczenie organizmu, brak snu.
-nie wszystkie autobusy są wyposażone w WIFI i wtyczki z prądem co w porównaniu z Polskim Busem, Lux Expressem czy Simple Express jest dramatem.
- brak nowych technologii w pracy pilotów (tablety)
-szkolenie w Opolu jest prowadzone przez jedną pulchniutką, bardzo znudzoną życiem Panią z HR. Druga Pani z HR to zupełne przeciwieństwo - Pełen profesjonalizm.

Tyle ode mnie.


Ja dostałem świetnego pilota-instruktora Radka, którego serdecznie pozdrawiam z Mikołowa. Chłopie zmieniaj robotę bo z takim podejściem do klienta tylko marnujesz się w tej firmie i na takich warunkach.



4
kaja 2017-05-31 20:30
Bardzo serdecznie pozdrawiam ekipę autokaru Sindbad 89 relacji Brzeg - Aachen z dnia wczorajszego.Podróż w tak miłym i kompetentnym towarzystwie to sama przyjemność. Nawet 16,5 godz w drodze przestaje być straszne :)
smutasek 2017-06-02 16:03
debilizm ludzki nie zna granic nauczce sie jezdzic przez was zginela aga i ja w tym wypadku brałam udzial...
1
miska 2017-06-03 19:11
WITAM MOGLA BYS PODAC JAKIES NAMIARY NA MEILA nataliazmuda156@gmail.com
podróżnik z trier 2017-06-07 14:53
Witam i pozdrawiam bardzo sympatyczą Panią pilot,która podróżowala w dniu 2 czerwca linią bodajże linią 152 .Niestety nie znam imienia ale wiem ,że była z Olsztyna nieziemskie spojrzenie czarujacych oczu koloru czarnego, bardzo smukłą sylwetkę i wogóle taki cudowny aniołek.....szkoda tylko tych dwóch zlamanych tipsów ale i tak wyglądala bosko.Po prostu wielka kumulacja urody i wdziękku w jednej osobie ....gdybym ja podróżował dalej.
1
Tom74 2017-07-14 13:04
Co do Sindbada hmmm ciezko jednoznacznie oskarzac ich, w kazdej firmie cos sie znajdzie. Kiedys ja sam czesto nimi podrozowalem teraz moja rodzina tylko ta firma przemieszcza sie i chwala sobie . Sam niedawno zrobilem prawko na Busa i zastanawiam sie czy nie zglosic sie do nich.
A co do jakis bledow jak ktos wyzej napisal ze czasami sami sobie szkodzimy myslac ze to czy owo potrafimy lub wiemy lepiej , wiec lepiej jest uwazac na to co sie mowi i robi. A co do pilotek i tego co wyprawiaja w pracy z kierowcami hmmm byl ktos materacem na ktorym to sie dzialo ? A po drugie jesli chca maja ochote niech robia co komu do tego noooo chyba ze sam chcilby by na miejscu kierowcy.
Marta 2017-07-26 15:53
Na jakich stanowiskach pracujecie?Rozumiem, że większość jako kierowcy. Więc powiedzcie czy jesteście zadowoleni z wynagrodzenia? @Patryk a czy nie ma szans na przejście o umowę o pracę po jakimś czasie?
12345 2017-08-12 22:00
Jeden wielki śmiech na sali. Kpina z klientów!
12345 2017-08-29 22:59
Mogę jedynie opisać Sinbad od strony pasażera :
Zdecydowanie nie polecam!
Autokary ciasne, duszne w środku nieprzyjemny zapach. O wyprostowaniu nóg można tylko pomarzyć . Jedyna możliwa pozycja – nogi pod brodą. Puszczany film głośno z przekleństwami, dla dzieci zdecydowanie nie odpowiedni, poza tym może nie każdy ma ochotę o 24 oglądać jakiś kiczowaty film. Cena porównywalna z tanimi liniami lotniczymi. Obsługa to jedna wielka kpina! Nie kompetentna, wyśmiewa klientów. Po przeczytaniu innych opinii stwierdziłam że pewnie są trochę podkoloryzowane, że po prostu ktoś miał pecha i akurat na taki zły przejazd trafił, ale przekonałam się że w tej ,,firmie’’ to absolutny standard . Postoje co 2h, o spaniu nie ma nawet mowy, zwłaszcza w nocy. Spóźnienia średnio 2-3 godziny każdy kurs i to i tak jak nie ma korków i awarii. Na mojej trasie przesiadka o której nikt nie raczył poinformować podczas zakupu biletu(oczywiście w regulaminie zastrzeżone że mogą się pojawić przesiadki, ale żadnej informacji że to standard. Spóźnienie i przesiadka nie wynikało z nagłej awarii czy korka, ale jest to po prostu norma. Godzina czekania na dworcu przesiadkowym. W drugim autokarze nie mogliśmy odjechać i czekaliśmy kolejne pół godziny ponieważ kierowca nie mógł się doliczyć kilkunastu pasażerów… Po napisaniu reklamacji i długim czekaniu na odpowiedź, przyszła chyba standardowa w tej ,,firmie’’ , że wywiązali się z umowy i przedstawili regulamin w którym jest informacja o tym że ,,firma’’ nie ponosi odpowiedzialności za spóźnienia i że wywiązali się z umowy. Krótko mówiąc Sinbad to jedna wielka kpina.
jan 2017-08-30 23:16
Mają opóźnienie a później jeżdżą na drodze krajowej 100 km/h jak na autostradzie ciekawe jakie wałki robią z tachografem ...
zoja 2017-09-01 22:13
podroz tymi liniami dlamnie to byl koszmar podrozowalam z malym chorym dzieckiem pani pilotka bardzo arogancka i niemila kierowcy gdy mogli jechac szybko na autostradzie jechali wolno a polnymi trasami to jechal jak by wiozl bydlo wszystko sie telepalo w autokarze nie dalo sie spac .do tego po trasie o malo nie mielismy zderzenia czolowego z tirem bo pan kierowca przyszalal i wyprzedzal trzy samochody na raz to byl koszmar do tego olbrzymie opuznienia w swiecku przy przesiadkach do autokaru wsiadl merzczyzna ktory byl barzo grzeczny przesiadal sie z innego autokaru z innymi pasazerami mowili ze byl bardzo grzeczny na poczatku byla cisza i spokuj w polowie niemiec pilotka zatrzymala autokar poczym stwierdzila ze wzywa policje nie wiedzielismy o co chodzi poczym stwierdzila ze jedna z pasazerek nie bedzie jechala z alkocholikiem w jednym autokarze stalismy ponad godzine na stacji w niemczech policja nie przyjechala a naprawde sympatycznego i grzecznego czlowieka wyzucono z autokaru bo byl na kacu ze wzgledu na to ze wracal z wesela brata nic nikomu nie zrobil siedzial i ogladal telewizje zostawiono go bez powodu do tego mezczyzna nie znal jezyka ani nie posiadal pieniedzy w obcym kraju kazano mu sobie zamowic taksowke nic nie daly prosby pasazerow zeby dali mu spokuj nie pozwolono nam rowniez wysiac z autokaru przez ponad godzine nikomu nie zycze zostac po polnocy w obcym kraju nie znajac jezyka nie majac pieniedzy ta firma bagatelizuje skargi ludzi w miejscu do celowym mialam byc na 11 rano byla na godzine 3 z tego wzgledu ze kierowcy robili co chcieli zmieniali trasy jak im wygodnie zamiast przyciagac klijentow ta firma robi wszystko by ich odstraszac nie mowiac o tym ze w nocy chodzila caly czas zimna klimatyzacja gdzie moje dziecko sie rozchorowalo bo oczywiscie nikomu nie mozna tam bylo zwrucic uwagi, NIKOMU NIE POLECAM TEJ FIRMY TO BYLA KOSZMARNA PODROZ
iza 2017-09-12 21:17
Witaj,
Ja również jestem chętna na pracę pilotki, bardzo o to walczyłam i doszłam do celu mimo iż to oni się do mnie dostosowują a nie ja do nich- mieszkam w woj.lubuskim a trochę im nie na rękę to więc to oni się dostosowują, znam 5 j.obcych więc nie boję się wyzwań, absolutnie nie wyobrażam sobie romansowania z kierowcami albo mieć ,,wylane,, w podróżnych, sama jeździłam tymi autokarami i nie mam zastrzeżeń do nich , zadzwonili do mnie sami teraz będę zaczynać szkolenie pod okiem innej pilotki a od grudnia praca, pisz do nich meile, wysyłaj Cv oraz listy motywacyjne a możliwe ze się odezwą
Marta 2017-09-13 17:06
@iza a czy powiesz nam jak poszła rekrutacja? Jakich pytań spodziewać się na rozmowie kwalifikacyjnej? Czy wymagania mają duże? Jakie trzeba mieć doświadczenie, żeby zostać przyjętym do PBP Sindbad?
1
Iza 2017-09-26 10:06
Witam, oczywiście odpowiem rekrutację przeprowadził Pan Bartek z Sindbada, rozmawiałam z nim o tym co bym chciała a co nie, on to dalej przekazał dał mi też wizytówkę, potem odezwali się telefonicznie przedstawili wszystko, teraz mam z nimi kontakt mailowy również, kurs szkoleniowy czyli pierwszy wyjazd mam za tydzień czyli 29.09.2017 w sumie to za kilka dni :)
Iza 2017-09-26 10:09
Ponadto jeżeli chodzi o doświadczenie to mam malutkie, skończyłam technikum hotelarskie, ale teraz mam staż w Biurze Podróży, zawsze się fascynowałam często rozmawiałam z pilotkami- tak ja też jeździłam sindbadem jako pasażer i sobie chwalę, umiem 4 j.obce więc językowo problemu mieć nie będę, najbardziej to oni patrzą też czy chcesz pracować czy poprostu musisz
Marta 2017-09-27 15:21
@Iza dziękujemy za pozostawienie opinii na temat rekrutacji do PBP Sindbad. Daj znać jak pierwsze dni w pracy, jak atmosfera i pierwsze Twoje wrażenia. Życzę powodzenia w pracy. Czy ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w firmie?
1
Iza 2017-09-28 14:05
Dziękuję Bardzo,
Jutro powinnam już jechać, zobaczymy czy zadzwonią- jeśli nie zadzwonią do mnie z działu pilotów to ja zadzwonię :)
Iza 2017-10-02 20:47
Witaj,
Właśnie jestem po pierwszej praktyce i wyjeździe do Niemiec Sindbadem, teraz opiszę jak to wygląda:
1. Najpierw zadzwonili w czwartek 28.09 że w piątek jadę na trasie z Elbląga do Dusseldorfu, jako iż jestem z Gorzowa Wlkp sami zaproponowali mi wyjazd innym autokarem przejeżającym przez Gorzów który zabrał mnie do Elbląga, mimo iż nie było pasażerów wysiadających w Gorzowie umówiłam się z załoga autokaru że zajadą po mnie na stacje benzynowa przy wyjeździe z Gorzowa- tak też zrobili i podjechali po mnie ( załoga autokaru bardzo miła )
2. Jechałam autokarem do Elbląga pilotka nauczyła mnie już robić kawę oraz inne napoje z expresu ( I absolutnie nie jest prawdą że kierowcy biorą sobie pieniądze za nadbagaż lub za napoje- Pilot wypełnia rozliczenia i rozlicza się z każdego grosza czy centa)
3. O godzinie 13:50 dojechałam do Elbląga i przesiadłam się na powrotny autokar który miał trasę Elbląg- Dusseldorf , i załoga też była super Pilot wszystko mi tłumaczył a kierowca nawet ze mną żartował- wszyscy są życzliwi
4. Zbieraliśmy ludzi po drodze , nauczyłam się jak odczytywać kolorowankę czyli listę z wszystkimi autokarami i miejscami przez które przejeżdżałam niestety nastała też przykra sytuacja w której Pani nie było na liście gdyż miała bilet na 22.09 a w biurze podrózy chciała na 29.09- niestety nie moglismy jej zabrać i została na dworcu
5. Dojechałam do Słubic i tam się już musiałam przesiąść na ostatni autokar który jechał już do miejsca docelowego czyli do dusseldorfu, oczywiście w Słubicach jest najgłówniejszy port w którym wszystkie autokary się zjeżdżają i wymieniają się ludzmi którzy chcą jechac do danego kraju
6. w Słubicach byłam w autokarze z kolejną super załogą, mili wszystko tłumaczyli bez problemu służyli pomocą, po dojechaniu do dusseldorfu pojechaliśmy do służbowego mieszkania na odpoczynek i przygotowanie się do kolejnego powrotnego juz wyjazdu
7. o godzinie 15:30 poszlismy na odprawe oczywiście zostałam mile przywitana, pilotki w pokoju które też się akurat zjechały na odpoczynek też super ,,
8. Odjechaliśmy autokarem oczywiscie już innym numerem i z innym połączeniem : Bruhl- Toruń , więc oczywiście w Słubicach było wiele przesiadek oraz w Gnieźnie- powiem że wracałam z tą samą pilotką z którą jechałam ze słubic do Dusseldorfu, tłumaczyła mi wszystko więc problemu nei było robiłyśmy kawę, przeliczałam ludzi, informowałam o wszystkim a jak czegoś nie wiedziałam to pytałam pilotki ,
9. Dojechałam do Słubic, przesiadłam sie na autobus jadący przez Gorzów do Elbląga i wysiadłam w Gorzowie oczywiście, załoga super pilot był ten sam z którym jechałam z Elbląga do Słubic

Na zakończenie odniosę się do komentarzy powyżej: Jedynym problemem jaki jest jest zachowanie niektórych osób, już w autokarze się kłócili o miejsca nic im nie pasowało byli niemili- ludzie ogarnijcie się, jak możecie pisać że pilotki flirtują z kierowcami a kierowcy szukają tylko młodych pilotek- wstyd po prostu , nie czułam się adorowana przez żadnego z kierowców a nawet jeśli by tak było to nie znaczy że od razu piloci uprawiają ze sobą sex lub pilotki z kierowcami( bo tak sugeruja niektóre osoby)
Najpierw nauczcie się sami kultury w autokarach a potem się wypowiadajcie
a co do wypłaty to mogę zarabiać 3 tysiące- najważniejsze że robię to co lubię :)
Jak najbardziej polecam tą pracę
Iza 2017-10-02 20:52
napisz najpierw maila asystent@sindbad.pl tam ci powiedzą co robić aby dostać pracę :)
Marta 2017-10-03 15:35
@Iza widzę, że wszystko po kolei opisałaś i jesteś zadowolona, to dobrze. Może ktoś jeszcze podzieli się swoją opinią na temat pracy w firmie PBP Sindbad? Z czego jesteście najbardziej zadowoleni pracując w Sinbadzie?
1
Zostaw swoją opinię o PBP Sindbad - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBP Sindbad