brak logo

PBP Sindbad

Opole

Opinie o PBP Sindbad

dawid wozny 2013-10-30 21:40:55
bardzo lubie podrozowac sindbadem chetnie by chcial tam pracowac jak sie tam dostac ??
yuki 2013-11-06 15:31:32
powiem tak.N ajlepsza firma na dzien dzisiejszy i tyle
1
kubus74 2013-11-10 17:42:04
....proszę napiszcie jak tam się dostać.Niem mam doświadczenia na autobusach ale wszystkie niezbędne kwalifikacje (lat 40)Pozdrawiam!
5
Jacek 2013-11-16 14:08:56
Trudno nie zgodzić się z ta opinią, zarobki i brak szacunku to standard tej firmy.
5
Jacek 2013-11-21 09:24:10
Warto by decydenci tej firmy poczytali trochę na temat zarobków i szacunku dla pracownika (usunięte przez administratora)
1
Jacek 2013-11-21 12:18:37
Wkleiłem link artykułu w ostatnim numerze FORBES, ale niestety nie wyświetla się, naprawdę warto poczytać.
2
yuki 2013-12-02 14:58:07
dowoze ludzi dla tej firmy na trasie Nowa Sul-Laka i z ludzmi jest ruznie jednym pasuje drugim nie.jezeli niechca jezdzic ta firma to sa jeszcze samoloty,i wszystko na temat.
Jacek 2013-12-03 17:28:46
Kolego yuki pomyliłeś fora, tu piszemy:"Pracowałeś w firmie PBP Sindbad i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji. "
erek 2014-01-17 22:08:50
jechalem wczoraj tj, 16 stycznia 2014 do paryza wsiadalem z rzeszowa ,sam jestem kierowca autokaru juz 32 lata (pracowalem nawet na platformie sindbada)ruszylem nr 48 ,a w gliwicach przesiadka do 36 -pilotka (usunięte przez administratora) zero kultury i uprzejmosci,ale nie dziwcie sie w tej firmie zastraszonej sa kierowcy i panowie kierowcy nienawidzilem i tepilem ich na kazdym kroku ,wydawalo sie im ,ze sa bogami ,a w rzeczy samej (usunięte przez administratora).szkoda cos wiecej pisac ,ale gdyby tak itd wiedzialo co dyspozytorzy razem z kierowcami wyczyniaja z czasem pracy to firma do likwidacji.ani koneksje i znajomosci wielkiego szefa nie pomogly by.
2
pajak 2014-01-19 12:19:10
to bylo w Paryzu ,wiem bo przyjechalem zaraz po tym zdarzeniu 2-3 stycznia,ale najbardziej jestem zdziwiony kierowcą ,ktory dzieki znajomosciom i milosci zrobili go dyspozytorem.pochodzil gdzies z poludnia polski taki suchy.
6
Franek 2014-02-12 19:42:50
Głodowe zarobki, (usunięte przez administratora) dyspozycyjność 24h/ na dobę, wszechobecne donosicielstwo i inwigilacja,żadnego życia prywatnego ani rodzinnego, odpoczynek w noclegowniach ale nie tak luksusowych jak mają bezdomni, najgorsza firma w jakiej miałem okazję pracować nie polecam tej firmy nikomu.
1
grafik 2014-03-25 18:23:52
Witajcie

Przestrzegam przed pracą w tej firmie, proces rekrutacyjny trwa dłużej niż w innej międzynarodowej korporacji (gdzie średnia podstawa to min. 2500 netto) a pieniądze jakie proponują dla osoby doświadczonej na stanowisko w marketingu są daremne. Firma przyjęła zasadę lepiej zatrudnić amatora za 1000 zł niż doświadczonego pracownika. Podczas rozmowy z właścicielem zamiast pytań o doświadczenie dostałem prelekcje jakie to firma musi ponieść koszty by utrzymać pracownika. Jednym słowem żałosne !!!!
2
Mirek 2014-03-27 20:40:34
Również przestrzegam przed pracą w tej firmie, pracownik/człowiek dla właściciela nie istnieje jedyne co się liczy to sprzedaż jak największej ilości biletów, kupienie kolejnych firm, przy takich priorytetach nie wróżę długiej przyszłości tej firmie.
2
Jeleń 2014-03-30 12:13:59
Brak związków zawodowych a każda próba ich założenia równoznaczna jest z natychmiastowym wypowiedzeniem umowy o pracę, nawet portal na Facebooku "Sindbadziaki" został zlikwidowany by pracownicy nie mogli spiskować - o czym to świadczy ??? O szacunku dla pracownika ? :)
1
Loclip 2014-04-06 21:46:58
jeżeli takie kiepskie zarobki to co jeszcze tam robicie???? Jak macie doświadczenie to każdy was zatrudni i ze znalezieniem pracy nie będziecie mieli problemów. Wierzyć mi się nie chce, że Sindbad tak kiepsko płaci. Piszecie, że tyle jeździcie gdzieś na innym forum przeczytałem, że i po 11 godzin dziennie!! Jakim cudem wytłumaczcie mi to.
2
Mirek 2014-04-10 22:00:21
Wszystko co napisano to prawda, przepracowałem 11 miesięcy i każdemu odpowiem to samo,najgorsza firma w jakiej przyszło mi w życiu pracować, a więc zrezygnowałem, zwolniłem się, jakież było moje zdziwienie i mojego obecnego pracodawcy kiedy sam właściciel Sindbada zadzwonił z próbą załatwienia mi zwolnienia z nowej pracy, jak łatwo domyśleć się nie wypowiadał się o mnie pozytywnie, po zgłoszeniu tego faktu do instytucji która takimi przypadkami się zajmuje okazało się że całkiem nie zła grupka jest osób które zostały w ten sposób potraktowane - ot taka nowa forma wydawania opinii przez zakład pracy.
12
ysia 2014-04-16 10:06:21
dla przeciwwagi ja dodam pozytywną opinię, mnie się pracuje dobrze, załgo zarówno kierowcy jak i pilotki super, można na nich liczyć...nikt jeszcze nie zadzwonił do mnie z opierdzielem, jak to ktoś wcześniej napisał, po prostu robię swoje. kasa też ok, 2000 ulicą nie chodzi, ale praca dobra na studia żeby sobie dorobić, jeżeli chodzi o życie prywatne to rzeczywiście ciężko,skoro się jest ciągle w pracy, ale można sobie je jakoś unormować nie biorąc wszystkich wyjazdó
4
gosc 2014-07-21 18:03:54
zostalem oskarzony ze jestem pijany , nie zabrali mnie pojechali przebadalem sie 0.00 bylem pewny bo nic nie pilem , ide do biura po kase zeby kupic inny bilet , jak by mi w morde dali , jak nie pijady to pod wplywem narkotykow , kase nie oddaja choc to tylko pomowienia bo jaki maja dowod i to jeszcze publiczne , mam skladac pisemna reklamacje tak sie szanuje klijenta w tej firmie , ale dlamnie nie to jest zaskoczeniem tylko to jak zaloge ktora nie odruznia pijanego od trzezwego mozna wyslac w 1600km trase , to daje chyba szefom tej firmy cos do myslenia czy nie chyba nic a nic i dlugo nie trzeba bylo czekac tragedia , katastrofa dzien po tym , to nic innego jak zmeczenie , ja sie obsludze nie dziwie oni nie sa juz wstanie trzezwo myslec ale gdzie kierownictwo , testy na narkotyki tez zrobilem zeby mi wsadzie nie zarzucali , na nic sie nie lecze nawet nie pale wiec sami rozumiecie , nawet policja im nie wierzyla bo bylo wzywanych 4 patrole do biura bo kasy nie chcieli oddac , ze jak bezpodstawnie to oni tez nie rozumieja dlaczego firma sie upiera dalej to jakas zenada jest ta firma bo co innego , nigdy wiecej zebym za swoje pieniadze byl tak ponizony i do tego tyle zdrowia mnie kosztowali i strat bo w angli kurs wykupilem za 300 funtow , nie polecam omijac wielkim lukiem
2
marek 2014-08-14 17:15:45
90% wpisow nie na temat . Szkoda
2
Ania 2014-08-14 17:51:37
Do Pan ,,EREK,, daj namiary na dealera koksu ktory wachasz
była 2014-08-26 11:21:47
Pracowałam na tym stanowisku jako pilot. Zgadzam się z tym, że się nas nie szanuje. Musisz być cały czas dyspozycyjny. Nie odbierzesz telefonu? Kara! Nie pojedziesz przez kilka następnych razy. Nikt nie bierze pod uwagę, że mogłam być w toalecie, w kościele, u lekarza. Nawet jak zaraz oddzwonisz, że możesz jechać, to powiedzą "za późno". Głupie gadki, że możesz liczyć na asystentów, dyspozytorów i dział pilotów. W razie problemy powiedzą tak : radź sobie sam. Mili są, jak cię potrzebują, a jak popełnisz błąd, to nie chcielibyście słyszeć, co mówią :) Za wszystko trzeba zwracać z własnej kieszeni, a błędy często popełniane nie są z naszej winy. Pilot w firmie Sindbad to: kelner, biurokrata, recepcjonista i osoba do sprzątania. A zarobki to 3 zł na h:) Płacą za kurs (ok. 400 zł). Nie będę wypowiadać się na temat pasażerów, bo to inna bajka. Pomijam fakt, że to jedna wielka rodzina, bo jeżeli jesteś nowy, to pierwszym pytaniem jakie usłyszysz od innych pracowników to: kto cię tu wprowadził? :)Więc jeśli chcecie być nieszanowani, pomiatani, wbrew pozorom zarabiać mało, oddawać za wszystko, być bluzganym przez innych, którzy sami zajmują wysokie stanowiska, nieadekwatne do ich umiejętności, to jak najbardziej polecam. No i umowy :) Śmieciowe :)
7
port 2014-09-06 10:34:51
jakie umowy??? nawet smieciowych nie daja, jakas paranoja, gnojenie ludzi to pierszenstwo, przestrzegasz ich zasad a jakis pasazer sie poskarzy kara,oni sami sobie strzelaja w kolano. dzial pilotow ktory mial pomagac to jedno wielkie nieporozumienie, sami byli pilotami plakali jak im zle i dostali posadki i zapomnieli jak wol cieleciem bym, smietanka pilotow zalosne to. omijajcie sindbada moze dzieki temu ci co tam pracuja beda mieli lepiej
4
JanekWisniewski 2014-09-08 17:03:33
To jest praca w sam raz dla pierwszego stropianowego wszarza Lecha Walesy
Izaaa 2014-09-21 14:42:33
A jak jest z pracownikami biurowymi? Znalazłam ofertę na terenie Niemiec, ktoś pracował?
1
byly 2014-09-25 11:39:47
normalnie czego nie rozumiesz, nie masz umowy pracujesz i czego tu nie rozumiec..... trzeba bylo pracowac i tyle, kierowcy maja umowy, poczytaj regulamin przewozow i sie dowiesz wszystkiego, a co do pracownikow biurowych perfect niemiecki !!!!!!!!!! i wyjezdzasz do pracy do niemiec a nie siedzisz tam
1
Krysia 2014-09-25 23:53:41
Pracowałam w sindbadzie jako pilot aż miesiąc czasu, dłużej nie wytrzymałam tego bałaganu. To co się tam dzieje to jakieś totalne nieporozumienie. Bałagan nikt nic nie wie, piloci wiedzą więcej niż ci którzy nimi rządzą. Zarobki marne, praca non stop bez wytchnienia. Kierowcy piją na umór do późna w nocy a wczesnym rankiem wsiadają za kółko i wiozą pasażerów. Mieszkania służbowe to syf i lipa.To tak w niewielkim skrócie, przestrzegam przed pracą w sindbadzie bo to nie żaden prestiż jak mówią a zwykłe dziadostwo.
2
byly/a 2014-09-26 01:12:48
Moze pracowalas, masz racje co do pilotow ze wiedza wiecej, ale o kierowcach nie mow za duzo jak nie wiesz bo krotko pracowalas, pozatym pilotki tez mocno chleja i robia inne ciekawe rzeczy, wiec zanim zaczniesz burze niepotrzebna ugryz sie w jezyk bo nie szkodzisz nikomu tylko kierowca ktorzy sa bez winy. Moge duzo napisac o pilotkach i co wyrobie Ci opinie dziewczynko a okaze sie to z toba nic wspolnego nie mialo, wiec pomysl co piszesz
byly/a 2014-09-30 09:46:19
to 50% załogi pilockiej sindbada to glupki. firm konkurencyjnych jest sporo ale oni nie zatrudniaja pilotek/pilotow. kierowcy maja swoje umowy bo to inna bajka z nimi jest. powiem Ci tak jesli by opisac funkcjonowanie PBP Sindbad to ta firma przestala by istniec bo ITD PIP i inne by sie bardzo zainteresowaly
NICIzPRACY 2014-10-24 00:48:05
A te 2tys to za wyjazd czy za miesiac? BO JESLI ZA MIESIAC TO RZNA NIESTETY WAS JAK NIC!
Ja 2014-12-05 20:44:40
Ja jestem klientem Sidbada - jezdzilem tymi autobusami ale chyba przestane bo mnie serce sciska, ze tak zle sie pracownikow traktuje - w ramach solidarnosci chyba przestane Sindbadem jezdzic skoro szefostwo tak podle sie zachowuje
2
gemini 2015-01-06 04:12:39
Ja wiem jedno. Co jakiś czas czytam o wypadkach polskich autokarów- co spojrzę na necie - sindbad.... sama jestem kierowcą autobusu, nigdy więcej (o tak- raz korzystałam) nie będę korzystać z usług tej firmy. Każdemu znajomemu i członkowi rodziny też to odradzam...
AK 2015-01-08 10:41:23
A ja uważam ,że kierowcy są super kierowcami.Nie lubie pilotek, bo romansują z nimi.Najgorsze jest to,że biletu praktycznie nie mozesz zwrócic bo potracenia kosmiczne,nie jezdzą codziennie/musisz brac drogi hotel w UK/-bo wiele osób jezdzi co 2 tygodnie na 2 tygodnie do pracy.Za pózno dojezdza do Londynu bo sie certolą na granicy ze2-3 godziny /strata czasu/.O 8.00 powinni byc w Londynie!Sorry,że może nie na temat ale nie ma o tym gdzie napisac.To najlepsze forum /GOWORK/.
art 2015-01-08 20:54:14
Naucz się pisać po Polsku, tumanie.
Nick 2015-01-21 14:09:35
Musze przyznac ze jadac z Gliwic do Francji zdarzyl mi sie bardzo dziwny przypadek.Dostosowujac sie do regulaminu mam prawo zabrac 2szt bagazu do 30kg do Francji wiec przygotowalam 1 bag 24kg a drugi 6kg .Kierowca powiedzial je mam prawo zabrac 1szt do Francji bo jade przez Wlochy.Zadzwonilam do sindbada i pani z biura zadzwonila do autocaru i poprosila aby oni jeszcze raz spawdzili bagaz i wage,wiec poprosilam o sprawdzenie wagi .Kierowca powiedzial ze nie bedzie odpowiadal za bledy kolegi.Czyli moral z tego taki ze kierowcy okradaja ludzi. wbrew regulaminowi i dyrekcji,zamiast podnosic sprzedaz biletow bo dzieki temu maja prace to je obnizaja i robia zla wizytowke swojemu pracodawcy
2
Gast 2015-02-24 17:35:13


Oferujemy Państwu pracę w Schweiz kliniken oraz spitalach. Nasza oferta jest cały czas uaktualniania, stale otrzymujemy nowe miejsca pracy.

Zgłoszenia przyjmujemy cały czas, ponieważ pracodawcy z którymi współpracujemy, stale zapraszają na rozmowy kwalifikacyjne w Schweiz

Podstawowe kryterium uczestnictwa w rozmowie kwalifikacyjnej to:

- wykształcenie wyższe na kierunku pielęgniarstwo,
- chęć wyjazdu do Schweiz
- mile widziana znajomość języka niemieckiego (poziom b2)
- Zarobki uzależnione są od poziomu znajomości języka niemieckiego, doświadczenia oraz zakresu obowiązków w miejscu pracy. Proponowane przez klinikę wynagrodzenie kształtuje się między 5000 -6500 brutto miesięcznie.
- Pielęgniarce/pielęgniarzowi przysługuje dodatkowe wynagrodzenie za pracę w weekendy, święta i nocne zmiany



- złożenie niezbędnych wniosków w związku z podjęciem pracy w Niemczech,
- zameldowanie, - otwarcie konta w banku
- urząd skarbowy,
- pomoc w wyborze korzystnych kart telefonicznych,
- złożenie odpowiednio wcześniej wniosków o ubezpieczenie chorobowe, społeczne, emerytalne, pielęgnacyjne - pomoc w wyszukiwaniu mieszkań
- wskazówki jak ekonomicznie żyć w Schweiz


Wymagania:

- wykształcenie wyższe pielęgniarskie (licencjat / magister)
- wskazana podstawowa znajomość języka niemieckiego
- gotowość do życia w Schweiz i dalszego rozwoju zawodowego
CV prosimy wysyłać na adres:

(usunięte przez administratora)
złoty klijent 2015-04-13 16:47:44
Tragedia!!! Pilota miała wszystko w d juz na samym wejściu choć jestem złotym klientem kolejny raz stałem w kolejce ale to jest do przejścia brak podawania napojów obsługiwała tylko kierowców rozłożył barek i zablokowała tym toaletę brak jakiego kol wiek przystanku od rz di Gliwic żadnego przystanku tragedia do Gliwic dotarliśmy przed czasem i zostało czekać 1.5h do przyjazdu autobusu docelowego
emj 2015-04-22 16:08:47
SERDECZNIE ODRADZAM FIRME SINDBAD. Podczas podrozy zatrzymalismy sie na 10 minutowa przerwe. Po wyznaczonym czasie wszyscy pasazerowie wrocili do autokaru. Krotka przerwa przedluzyla sie do 60 minut, a nikt nie raczyl nas o tym poinformowac. Zamiast pic kawe na stacji wszyscy siedzieli i czekali na wyjazd. Po drugie organizacja w firmie- porazka. Wiadomo, ze nie odpowiadaja za rzeczy pozostawione, jednak nie da sie nawet dodzwonic, bo ONI NIE MAJA KONTAKTU Z OBSLUGA AUTOKARU. Po co w takim razie maja biuro rzeczy znalezionych? Od 3 dni czekam, dzwonie co chwile i albo nikt nie odbiera, albo mowia Zeby zadzwonic pozniej. Tragedia.
Janek 2015-06-09 08:02:13
Jestem stałym klientem firmy Sindbad i widzę jak kierowcy okradają firmę i urząd skarbowy biorą kasę do własnej kieszeni za nad bagaż itp.TO SĄ ZŁODZIEJE.
aja 2015-07-02 19:36:32
Autokary są przeładowane!!!! Nastepnym razem zgłosimy do ITD NIECH ZWAŻA PRZED WYJAZDEM.....
1
jycjgjgvjh 2015-07-17 20:55:55
Spóźnienia! Czekamy na granicy godzinami! Ktoś to czyta? Analizuje? Czy tylko kase liczy? Bilety za drogie!! Monopolosta!
misia 2015-08-19 20:52:41
BIEDACTWO TY MOJE. ILE ZARABIALAS_ W POLSCE WSZYSTKIM SIE WYDAJE ZE ZARABIAJA MALO A EFEKTY PRACY MIERNE
Piotr 2015-09-15 10:21:43
Sindbad spoczął na laurach i tyle :((((( Monopolista to on był kilka lat temu.Teraz rynek się otwiera na przewozy i powstają nowe tańsze:)))) i lepsze obsługowo :)))) Niż Sindbad,przereklamowany i tyle.Też kiedyś jeździłem Sindbadem ale to dawne czasy kiedy się starali o klienta dbali i byli mili,teraz zeszło to na psy.Zdecydowanie wybieram Polskiego Busa :)))) Polecam i nie jestem z konkurencji.Tylko wiem co się dzieje :(((((. Sam jestem taksówkarzem i z nam opinie jak i kierowców,pilotów,i pasażerów :(((( i to przykre jak zeszło na psy.Kierowcy to sami prawie emeryci nie dużo jest młodych kierowców.Woziłem kierowców którzy w tej firmie wytrzymali 5-1 rok a po tem sami odeszli :(((( to halo coś nie tak.
1
klient 2015-12-24 15:28:49
sindbad to katastrofa !!! w slubicach -gdzie wymyslili przesiadki-trzeba czekac czasami 2 h w szalejacym wietrze i deszczu !!! porazka a nie podroz autokarem . W miejscowosci Bielefeld podrozujacy koncza albo zaczynaja podroz....na drodze poza miastem !!! nie ma tam nawet przystanku aut. pomijajac jakies wiaty chroniace pasazerow przed deszczem czy sniegiem ( nie wspomne czeste spoznienia autokaru i sterczenie na deszczu lub mrozie godzinami!!!!!!!),nie ma tez tam zadnego polaczenia do miasta (pociag,autobus,tramwaj)-ostatni raz jechalam tym przewoznikiem !
3
Adam 2016-04-03 11:08:46
Chciałbym pracować jako pilot dla tej firmy, jestem dyspozycyjny mam mnóstwo czasu wolnego, dzieci odchowane, Znam j. angielski ale na poziomie średnio-zaawansowanym. Jak można i co trzeba zrobić aby pracować jako pilot w tej firmie. Naprawde nie piszcie ze jast źle itd. bo to mnie nie interesuje, jestem osobą odpowiedzialną i pracowitą więc mnie nic nie przestraszy, a poza tym mam kuzyna, który pracuje jako kierowca i nie potwierdzam, że taka to zła praca. Z kim się kontaktować w sprawie pracy?
endriu 48 2016-04-04 01:24:41
macie rację to jest totalny ....... no koment :{{
1
KIEROWCA SINDBADA 2016-04-18 21:43:03
Jak ktoś myśli, że w Sidbadzie dostanie duzo kasy za siedzenie w domu to się myli. Ja tam pracuję juz prawie dekadę i nie narzekam. Jasne, że chciałoby się więcej ale dobre i to. Kasa jest na czas i nie ma problemu. Jest fundusz socjalny, wczasy pod gruszą, dają ubrania itd. Aa jeżeli ktos nie przestrzega procedur określonych przez pracodawcę to ma kłopoty i tyle. Na włąsne zyczenie,
1
Iza 2016-05-17 11:09:05
Jako osoba już bez statusu studenta trzeba być przygotowanym by założyć swoją działalność gospodarczą.. Jeśli to Cię nie zraża, na stronie sindbada jest zakładka 'kariera' i e-mail pod który można wysłać aplikacje. Jeśli bardzo ci zależy a nikt nie odpowie to dzwoń, im tam cały czas kogoś brakuje :)
max 2016-10-21 19:28:58
chyba chlopie pomyliles fora
barba342 2016-12-01 00:10:39
Ciekawostka - w firmie jako kierowcy pracują starsi panowie polujący na młode, najlepiej nieletnie niewiasty. Następny kro takiej zdobyczy, to awns na pilotkę, jak myślicie w jaki sposób?
Takie rzeczy to tylko w naszych rodzimych firmach mogą się wydarzać. Oburzające.
1
barba342 2016-12-01 00:15:26
Niestety Adamie, jeżeli nie masz 16 lat i nie potrzebujesz innych doznań podczas pracy, to nie masz szans....
1
Zostaw swoją opinię o PBP Sindbad - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PBP Sindbad