brak logo

P.H.U Hetman

Katowice

Opinie o P.H.U Hetman

www 2010-09-13 11:57
straszna nędza w tej firmie [usunięte przez moderatora] naciągacze,nie polecam tej firmy !!!
2
szok 2012-04-09 20:11
Fałszywa firma mimo wypasionej strony inter.Brak szacunku dla ludzi mimo poświęceń za nędzne grosze
3
skandal 2013-01-11 10:19
szok takie firmy istnieją w 21 wieku nie polecam...
3
pracownik 2013-07-12 07:51
Firma dno. Pracowałem 2 lata i ciągła rotacja. Na zmianie miałem (kolegów) oczywiście pseudo którzy ciągle chodzili pijani a ja musiałem odwalać za nich robote, jak już napisałem notatke służbową to mnie zwolnili a oni robili dalej, bo kto bedzie robił za 3,5 za godzine albo 6,2 licencja. HAHAHA I uważajcie na kierowników ciągle szukaja pretekstu żeby uciąć Ci kase
4
kodzo 2014-05-01 12:43
Pracowalem w tej firmie tylko36godzin obiecano mi 4zl na godzine jak przyjechal do mnie kierownik i za pytalem jeszcze raz za jaka kwota pracjuj fo odpowiedzal mi ze za3zl odrazu mu odpowiedzalem ze jak to przeciez jak sie przyjmowalem do pracy obiecano mi4zl on mi odparl skad i kto mi tak powiedzal a ja mu przeciesz pan kierownik jak do mnie dzwonil w sprawie pracy zamilkl i tyle sie dowiedzalem spakowalem sie i z dziatkiem ktorym pracowalem zostawilem go samego niech jebie sam za grosze od poczatku mi sie nie podobala praca same gemby przepite menele i takie tam tak jak wczesniej jest na pisane firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic i nikt nie interwenuje w tej sprawie a co do grupy ktora jezdzi to bez licenci a do tego idioci dziatki zielonego pojecia
2
emeryt 2014-08-27 12:04
Nie przesadzajcie...kasa zawsze na czas,nie na raty i co miesiąc.Fakt,że stawki głodowe ale wszędzie są takie a przymusu pracy nie ma...szukam dalej
2
Bosingwa 2015-01-16 00:24
Powiedzcie czy nowy rok 2015 przyniósł bądź w najbliższym czasie przyniesie jakieś znaczące zmiany w Hetmanie? Domyślam się, że oferta firmy pozostanie raczej taka sama, ale pytanie czy będzie można liczyć na jakieś lepsze zarobki i ewentualnie jak się tam załapać i dostać, żeby nie być stratnym. Dzięki za sugestie.
ANIOL 2015-02-03 14:46
JAKA PRACA TAKA PŁACA,WYNAGRODZENIE ZAWSZE NA CZAS,SAM SIĘ ZGODZIŁEM ZA TE GROSZE.
TYLKO JEDNA SPRAWA W TEJ FIRMIE JEST DZIWNA; \
POTRĄCENIA NIGDY NIE WIESZ ILE,A PANIE KASJERKI NIE SĄ W STANIE TEGO WYJAŚNIĆ,
W DZIEŃ WYPŁATY CAŁE KIEROWNICTWO MA WOLNE?
1
emeryt 2015-02-22 16:11
Praca w Hetmanie jest za taką stawkę na jaką się umówisz przy podpisaniu umowy. Ja pracowałem i pracować będę kiedy dostanę ofertę. Dlaczego tak pisze, dlatego ze pieniądze na czas zgodne z ilością godzin a otrzymany pit jest odbiciem zarobionej kwoty czyli wynagrodzeniem. Są firmy które zaniżają uzyskane dochody a nawet nie wystawiają pitów. Kwota dla pracownika uzależniona jest od przetargów które działają niekorzystnie na nas wszystkich. Zmiana przepisów przetargowych tj. ustawy o zamówieniach publicznych spowoduje wzrost pensji w tej branży. Przetargi nawet są na autostrady gdzie wykonawcy plajtują bo wzrastają koszty. Ja polecam firmę Hetman. Nie ma firmy idealnej na rynku pracy , w każdej najdziemy coś co nas będzie drażniło. Pozdrawiam
2
Czytelnik 2015-07-29 08:17
PRACOWAŁEM W HETMANIE PARĘ LAT , I CZYTAM CO PISZECIE ALE NIKT NIE NAPISZE JAKIE MAJĄ STAWKI - 3,32 , 3.51 , 3,78 . W TYM GDZIE NIE SPOJRZYSZ PIJACY . KIEROWNICTWO NA TO PRZYMYKA OCZY . NA POSTERUNKACH CZYTNIKI , ODBIJASZ REGULARNIE A I TAK PRZY WYPŁACIE CO MIESIĄC - 45 ZALEZY OD ICH WIDZIMISIE . NIE POLECAM FIRMY SĄ LEPSZE .
2
ustawa 2015-12-03 20:25
Nowelizacja ustawy o ubezpieczeniach społecznych, której celem jest "ozusowanie" części tzw. umów śmieciowych, została przyjęta przez Senat bez poprawek. Oznacza to, że od 1 stycznia 2016 r. powstanie obowiązek odprowadzania składek do ZUS od wszelkich umów zleceń do wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę.Nowela uniemożliwia też zawieranie podwójnych umów, w taki sposób, aby unikać "ozusowania". Dotychczas unikanie płacenia składek było możliwe przy zawarciu dwóch umów - jednej na niską kwotę, od której odprowadzana była niska składka i drugiej, z wyższą kwotą, która nie była oskładkowana.
greg 2016-01-28 21:57
Praca spoko. 7zł na rękę. Jakie kary ja tam nic na ten temat nie wiem.Wypłata na czas i z kierownikiem idzie się dogadać po ludzku. jest spoko jak by kasa lepsza była to można do śmierci pracować.
2
mirek 2016-04-25 14:29
Firma oszustów i krętaczy.Kierownik opryskliwy,niewychowany cham.Pracowałem tam 3 miesiące na umowę o pracę za najniższą krajową t.z. 1850 brutto,na każdej wypłacie oszukiwali mnie o ok 100zł. Żadnych "pasków",ani innych dokumentów mówiących o zarobku i potrąceniach. Nie sposób dodzwonić się do kogoś kompetentnego,bo to koleżanka,bo ktoś ma urlop i spychologia. Dno kompletne i mniej niż zero.
1
kier. 2016-05-28 14:57
Ogólnie praca spoko tylko kierownictwo regionalne do wymiany co innego się z nim umawiasz a co innego jest w realu uważajcie na swoich przełożonych
Wiesiek 2016-06-04 15:46
Drodzy koledzy pracownicy ochrony firmy Hetman. Bardzo proszę o podanie gdzie można w Hetmanie lub Parasolu (bliźniaczce) otrzymać pracę na etacie lub na zleceniu 7 zł do ręki. Będę zobowiązany, ponieważ szukam pracy.
him 2016-06-22 20:13
@Wiesiek na goworku i ich stronie internetowej nie ma ofert, więc może nie w tej chwili, chociaż zawsze warto popytać :)
Bogus 2017-01-05 12:29
Uważajcie na tą firmę nie dosc że stawki marne to jeszcze każą sobie płacić za umundurowanie zwróćcie uwagę na pobierają kaucję za umundurowanie a później każą zwrócić ubranie ale kaucji nie zwracają To Jedyna taka firma w Polsce Odradzam współprace z tą firmą
1
Hetman 2017-01-12 15:53
Ludzie zastanówcie się dwa razy zanim podejmiecie pracę w tej firmie co innego jest na rozmowie a co innego w życiu oszukują pracownika na każdym kroku po pierwsze jako jedyna firma w Polsce da ci bluzę pobierze kaucję a po 9 miesiącach dodatkowo obciąża pracownika za to że ją zuźył dlatego zastanówcie się dobrze wam radzę każą za bele pierdóły niema się co dziwić że żaden w tej firmie nie chce podjąć pracy
2
ELJOT NESS 2017-02-09 17:19

Wchodząc na stronę firmy słychać melodię z Ojca Chrzestnego i nie jest to przypadek . Szczerze odradzam prace w tym przedsiębiorstwie .W dyrekcji wieje chamstwem i nie kompetencją .Najchętniej zatrudniają desperatów i pijaków bo na nich można zarobić UWAGA TO NIE FIRMA DLA CIEBIE . Ludzie jest tyle firm na rynku które poszukują pracowników nie męczcie się w tym g... .Powodzenia wszystkim.
2
Alicja 2017-03-30 11:58
@ELJOT NESS, a jakie pozytywne strony znalazłeś w pracy?
Zbulwersowana 2017-04-27 20:37
Firma Hetman jest bardzo znana ze swoich nieuczciwych praktyk względem pracowników w Inspekcji Pracy. Zasadą w tej firmie jest to, że jak się zwolnisz to nie dostaniesz za ostatni przepracowany miesiąc wynagrodzenia. Wiele osób nie odchodzi z tej firmy właśnie z tego względu.

Pochlebne opinie wystawione przez elokwentne panie z biura są żenujące i nieprawdziwe.

Prawda jest taka, że Hetman oszukuje nie tylko pracowników ale też ZUS i Urząd Skarbowy ponieważ daje pracownikom umowy na śmieszne kwoty a pod stołem płaci resztę. Współczuję ludziom tam zatrudnionym bo przez brak wykształcenia, zdarzenia losowe czy inne powody muszą pracować u złodziei.

Ciekawe do ile przetargów jeszcze stanie państwa firma ? Wiele osób oszukanych przez waszą firmę złożyło dokumenty do odpowiednich instytucji. Wszyscy, którzy pozwali firmę Hetman żywią ogromną nadzieję że Urząd Skarbowy oraz wymiar sprawiedliwości zamkną w końcu tę firmę.
Oskubana 2017-07-30 20:26
Dlaczego mając na rękę 8 złoty przez niedopatrzenie odbicia punktu kontrolnego zabieracie nam 13 złoty , których my nie mamy nawet na papierze . Mam nadzieje , że ktoś z PIP przeczyta tą opinie . Dziękuje
Alicja 2017-08-14 10:21
@Oskubana - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w P.H.U Hetman? Może jesteś w stanie opisać pozytywne aspekty tej pracy? Jaki rodzaj umowy jest podpisywany z pracodawcą?
Zostaw swoją opinię o P.H.U Hetman - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.U Hetman