brak logo

Mona

Bełchatów

Opinie o Mona

Szarak 2011-08-18 20:27:54
Prawdopodobnie kiedyś to była super firma. Teraz kto mądrzejszy i nie tylko to ucieka gdzie indziej.
(usunięte przez administratora)za średnią kasę. Docenia się chyba tylko lizusów a nie tych co naprawdę pracują.
Chore dokumenty do przymusowego podpisu. Ja podpisałem ale już się z tej firmy wypisałem – nie warto.
Całe ryzyko i obowiązki na siebie a szef patrzy tylko na własna kieszeń.
Na rozmowie kwalifikacyjnej całkiem fajnie a w rzeczywistości co innego .
Jak ktoś nie ma pracy to polecam ale jak masz wybór proponuje co innego.
1
anonim 2011-09-08 20:49:07
Ja sie z Tobą nie zgodzę. Pracuje w nowym oddziale MONY w Krakowie i nie narzekam. Kasa może mogła by być lepsza ale ogólnie jest spoko, atmosfera wśród pracowników SUPERR(oprócz pani (usunięte przez administratora).) i kierownik nas goni choć poczciwy z niego człowiek i zna sie na robocie. Ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a tu sie dopiero rozwijamy i mam nadzieje że bedzie coraz lepiej. Pozdr dla wszystkich odziałów!!!!!!
2
zwykly pracownik 2012-02-07 09:49:43
zgadzam sie z szarakiem szef patrzy tylko na wlasna kieszen perspektywy zadne zatrudniaja cie na jakies stanowisko a tak naprawde masz robic wszystko.Samochody ledwo zipia i bez przerwy w naprawie, podejscie szefa do klientów jak nie chce to niech nie bierze ale plan trzeba robic, podnoszenie cen i dowiadujesz sie od klientow ze cos jest nie tak. Jak ktos ma wybor firmy nie polecam
1
Nowy 2012-04-08 13:31:13
Uwaga w tej firmie trzeba podpisać WEKSEL IN BLANCO !!!
Nie ma o tym mowy na rozmowie kwalifikacyjnej lecz o fakcie dowiadujemy się dopiero jak przyjdą papiery.
3
xxx 2013-06-16 10:03:34
firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] odpowiedzialnosc za wszystko , robisz na poczatku po 8 h po tyg juz walisz po 10 po 12 caly czas na nogach a pieniadze smieszne max 1550-1600 netto smiech przy tylu godzinach a ludzie nie ktorzy w porzadku ale nie ktorzy podpierdalacze np. pan tzw złotówa , nikomu nie polecam tam isc zal nie firma.
2
xxx 2013-06-23 09:54:06
1600 netto to jest juz z nadgodzinami dziennie robisz po 10 czasem nawet 12h a weksel podpisujesz i to jest odpowiedzialnosc za towar jak cos sie stanie to ty placisz jak zle kase policzysz od klienta i potem na fajrant Ci braknie 20zl czy wiecej to tez placisz
1
andrzej 2013-07-05 15:23:11
umowa o pracę na najniższe, to jest 1132 zł co miesiąc masz wypłatę. nic więcej poza tym , żadnej premii tez nie ma o której jest mowa na początku jak się zatrudniasz. naprawdę nie polecam.
3
~Pep 2013-09-26 19:34:23
Ja pracuję w Monie od kilku miesięcy i dziwie się kiedy czytam opinie /up Atmosfera w pracy jest wzorowa, problemy większe i również te mniejsze rozwiązuje się bezproblemowo i błyskawicznie. Jeśli ktoś uważa że jest najmądrzejszy i nie dopuszcza do siebie uwag jakie maja inni pracownicy w celu polepszenia efektywności bądź rzetelności w pracy to niech się zwolni, w końcu w jakimś celu przyjął się do 'hurtowni' zakres obowiązków,obowiązuje każdego pracownika. POZDROWIENIA OD NAJMŁODSZEGO I NAJPRZYSTOJNIEJSZEGO MĘŻCZYZNY DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW MONY =)
1
2013-10-05 20:12:02
Firma do Bani nie POLECAM pieniądze śmieszne trzeba po 10-12h robić, podczas rozmowy wstępnej szef obiecuje takie cuda. Potrafi zwolnić z dnia na dzień nie podając powodu, przedstawiciele się trzęsą i wszyscy jak ma przyjechać. Lepiej traktuje samochody niż ludzi. Bardziej wierzy klientom niż swoim pracownikom.
Kasa mu do głowy uderzyła ludzi traktuje jak smieci.
Stracony czas w firmie bardzo żałuję tam pracy


Atmosfera do (usunięte przez administratora) NIE POLCAM
5
karol 2013-10-09 20:30:25
Firma do kitu Szef patrzy tylko na kasę dla Siebie ludzi traktuje jak śmieci nie polecam tej Firmy
2
krzys 2013-11-07 20:25:11
Firma do niczego nie polecam wyzysk, Szef patrzy tylko na swoja kieszeń. Pracowników tRaktuje jak 2 gatunek.PRACA PO 10 H


NIE POLECAM NIE POLECAM
3
ADAŚKo 2013-12-16 21:15:36
Apropo tej wypowiedzi hahahaha~Pep - 2013-09-26 19:34:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w Monie od kilku miesięcy i dziwie się kiedy czytam opinie /up Atmosfera w pracy jest wzorowa, problemy większe i również te mniejsze rozwiązuje się bezproblemowo i błyskawicznie. Jeśli ktoś uważa że jest najmądrzejszy i nie dopuszcza do siebie uwag jakie maja inni pracownicy w celu polepszenia efektywności bądź rzetelności w pracy to niech się zwolni, w końcu w jakimś celu przyjął się do 'hurtowni' zakres obowiązków,obowiązuje każdego pracownika. POZDROWIENIA OD NAJMŁODSZEGO I NAJPRZYSTOJNIEJSZEGO MĘŻCZYZNY DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW MONY =)Końcówka jest The BesT( usunięte przez administratora )
2
edek 2014-04-03 21:38:45
(usunięte przez administratora), nie raz z oszczednosci holowanybylem na lince do mechanika za belchatow jak cos nawalilo z autem jakies 70 km. pieniadze jak wyrobisz 2 z 4 premii to 2 tysie. atmosfera bardzo fajna. pozdrowienia dla grupy zlodzi
1
xxx 2014-11-04 17:18:34
Witam,

Chcę złożyć dokumenty do Mona w Opolu. Jakieś informacje ktoś posiada?
tofik 2015-01-26 19:16:01
jak płacą na Opolu jaka atmosfera warto to składać Cv
3
2MIKOŁAJ 2015-02-04 11:36:18
Witam serdecznie,
Pracowałem w PHU MONA przez dwa lata(serce firmy Bełchatów)
Jak najbardziej polecam tę firmę! Szef wypłacalny, lojalny oraz wyrozumiały. Kadra również niczego sobie, pracują tam naprawdę świetnie wykwalifikowani ludzie którzy służą pomocą. Jeżeli jesteś nastawiony na pracę i nie boisz się jej, aplikuj i zrób wszystko aby ją dostać-z pewnością się uda. Polecam szczerze każdemu kto nie boi się pracy i dąży do tego aby wywiązywać się ze swoich obowiązków.

Pozdrawiam
1
### 2015-02-25 13:20:02
własnie pojawiło sie ogloszenie w monie i takich bzdur tan naobiecywali ,system niby 40 godzinny wielkie kłamstwo zamiast 160 robi sie po 200 a płaca nie ma stawki miesiecznej tytko godzinowa warto zapytac na poczatku jaka , za urlop płaci od najnizszej krajowej (na umowie zawsze jest najnizsza), a co do atmosfery, kireownik no pseudo kierownik nie robi nic i wszystko ma gdzies, a reszta, kazydy odwala swoje i innych ma gdzies
6
helo 2015-03-06 13:39:26
Jak czytam takie bzdury, to szlag mnie trafia. Firma bardzo porządna, ale jak ktoś idzie do pracy, by wypić kawkę lub popatrzeć jak inni pracują, to nie mają czego szukać w Monie. Tam docenia się ludzi lojalnych i pracowitych, ludzi pomysłowych i samodzielnych w myśleniu!
### 2015-03-16 15:00:28
BZDURY ??? SYSTEM GODZINNY TO BZDURY ??? TO FAKT NIKT TEGO NIE PILNUJE ,BYLE BY NIE ZA MAŁO , A ZA WIECEJ MOZE ZAPŁACĄ .... MOŻE NIE...OWSZEM DOCENIA SIE LUDZI ALE ZA BRAK MYŚLENIA RÓB CO MÓWIĄ. NIC WIECEJ NIC MNIEJ. A JAK SIE UPOMNISZ O SWOJE TO WTEDY WYWALAJĄ
2
;) 2015-03-18 16:24:25
Czy weksel in blanco obowiązuje wszystkich pracowników? Z góry dzięki za odp;)
2
23658a 2015-04-27 10:56:12
Firma Mona w Opolu to jawne niewolnictwo. Pracownicy zatraszeni, biegaja jak mrówki. Na wstępie podpisujesz pełną odpowiedzialnośc finansową za powierzony towar. Machniesz się o jeden wagon i jesteś w plecy kilka stówek. Oczywiście pełen monitoring. Tam sie nie pracuje, tam się biega! Nie ma nawet krzesła,żeby zjeść śniadanie - szef uważa, że nie jest to konieczne. Praca po 10-12godzin plus soboty do 17, w sezonie ludzie siedzą tam od 7 do 20!! Kadra non stop się zmienia, wypowiedzenia pod byle pretekstem. Stres, chamstwo, niewolnictwo!
4
123456789 2015-06-24 21:26:31
Zgadzam się ze firma Mona to Jawne niewolnictwo... Pracuje się tam od 7 do 20, w soboty od 6.30 d0 16-17.. Za nadgodziny nie płacą. Zreszta po co maja placic skoro na umowie jest najniższa krajowa plus premia uznaniowa ( tzn janosik heheh:)) Szef bardzo miły ale za plecami mówi i robi swoje. W tej firmie jak donosisz to masz prace .... niezależnie od tego czy to co mówisz Szefowi jest prawdą czy też nie.
3
123456789 2015-06-26 13:30:56
Nie trzeba czuć nienawiści żeby na kogoś donosic wystarcza względy finansowe a powodem może być najmniejszy błąd drugiej osoby.
1
Opole 2015-11-04 21:38:37
Praca stabilna, bezpieczna dla ludzi chcących pracować. Ludzie jak i szef w porządku. Nie wtrącają się w twoją robotę, ściśle określone obowiązki. Wystarczy robić swoje i nie narzekać jak połowę tego kraju. Umowa o pracę plus premię (zawsze).
Pozdrawiam,
Obecnie pracujący.
Opole.
były pracownik 2015-11-14 12:21:40
Nikomu nie polecam. Szef to cwaniaczek, który na początek daje do podpisania weksel. Jeśli ktoś nie wie z czym to się wiąże to wyjaśniam: Masz stłuczkę firmowym samochodem z twojej winy - zwracasz, okradną cię (karton papierosów to wartość około 3tyś.)- zwracasz. Tłumaczenie szefa jest następujące: okradli cię? a może chciałeś żeby cię okradli i podzielili się z tobą więc musisz zwrócić. Pracował tam chłopak którego okradli na 20tyś. oczywiście szef był wspaniałomyślny i rozłożył mu na raty, ale rozwozić już nie chciał tylko pracował na magazynie. Lepiej iść gdzieś indziej i się nie stresować.
1
były pracownik 2015-11-18 18:05:55
Wszystko fajnie dopóki nie podwinie Ci się noga. Jaką można mieć pewność, że kiedy pójdziesz zanieść towar ktoś nie obrobi ci samochodu z pozostałego towaru. Pozdrawiam myślących. Powodzenia w nowej pracy, tylko nie narób manka.
2
Monika 2016-01-25 11:10:27
Cieszę się bardzo ich szczęściem i gorąco ich pozdrawiam.
1
zbychu11 2016-03-03 15:31:23
Witam chciałbym sie dowiedziec,na czym polega praca kierowcy-sprzedawcy wyrobów tytoniowych? Z góry dzieki za odp
ula 2016-05-20 08:53:57
Pracował ktoś może w Częstochowie? Jakieś opinie?
ula 2016-05-21 08:50:16
A o co chodzi z tymi wekslami, którymi wszyscy straszą? Wszyscy muszą podpisać? Fakturzystki też? Jakie realne zarobki?
Ola 2016-05-25 21:48:31
Fakturzystki tym bardziej podpisują Weksel..., ponieważ odpowiadasz za cała kasę + karty do tel i startery. Źle policzysz kasę od Klienta oddajesz. Źle wydasz kartę lub starter oddajesz. Np. rozliczasz PH przeliczysz się też oddajesz. Wiec jednym słowem za każdą pomyłkę finansową tzw. manko jesteś odpowiedzialna Ty i zwracasz Ty.
Ola 2016-05-25 22:03:22
Realne zarobki około 1900 do 2100 zł na rękę. Jednak przy wszystkich obowiązkach fakturzystki (w tym odpowiedzialność za kasę itd.) To rewelacji nie ma. Na umowie oczywiście najniższa krajowa+ premia uznaniowa.(tzn. Jak chce to da jak nie to nie i nic nie zrobisz) W większości praca po 10 do 12 godzin. Jeżeli jesteś na urlopie masz płacone od najniższej krajowej. Przemyśl lepiej sprawę czy warto...
2
księgowa 2016-06-05 20:27:54
HAHAHA za taką kasę to ja teraz jestem fakturzystką w firmie produkcyjnej i robię po 8 godzin od poniedziałku do piątku i to jeszcze na jedną zmianę :) Mam odpowiedzialność za kasę ale wszystko zlicza komputer i maszyna licząca więc musiałabym się bardzo postarać żeby się pomylić.
Nick 2016-09-07 15:50:47
Firma porażka.
2
ziom 2016-09-09 13:09:30
A nie wiecie jak od strony magzyniera w Firmie Mona w Chorzowie Starym ??
Sanepid 2016-10-18 09:01:06
Chciałbym poprosić wszystkich idących tam (Częstochowa) na rozmowę o pracę o bycie czujnym i czytanie między w wierszami, mianowicie poszedłem na spotkanie rekrutacyjne na handlowca, wszystko fajnie, pięknie, śmiechy chichy, przyjęli mnie. Tutaj zaczynają się schody, po 3 tygodniach pracy na magazynie i jako kierowca miałem dostać umowę na Przedstawiciela handlowego, okazało się że od początku nie miałem być handlowcem, mimo iż ogłoszenie było na Ph, ponieważ oni nie szukają handlowców. Zarobki marne, najlepiej najniższa, reszta pod stołem o ile szefostwo będzie miało dobry humor. Kierowcy jeżdżą trupami po 15lat, o klimatyzacji czy wspomaganiu kierownicy zapomnij, auta przeważnie w 40% są zeżarte przez rudą koleżankę. Zapomniał bym o najważniejszym odpowiadasz za towar i kasę zebraną ze sklepów, ale jak Cie ktoś okradnie to płacisz za wszystko jakbyś ty to zapierniczył, w ten sposób 2 czy 3 kierowców ze stażem koło 8 lat wzwyż pracowali po pół roku za darmo gdy ich cwaniaczki z nożem okradli, a firma ubezpieczona na takie wypadki ciągnie kasę od pracownika i ubezpieczalni w razie W. Firmę ratują pracownicy, w porządku ekipa w Częstochowie, jeden magazynier jest lekko irytujący ( najlepiej nic do niego nie mówić, ten typ tak ma) no ale wszędzie dobrze gdzie nas niema.
Więc resumując, z racji tego, że to polska firma, więc jak na polskie warunki trzeba dymać pracownika ile się da. Urlop dostaniesz wtedy kiedy szef chce, a nie ty. Kłamią z kasą którą dostajesz, premie od widzi mi się szefostwa, zarobisz dopiero jak spędzisz równe pół miesiąca w pracy ( magazyn od 230-250h, kierowcy 210-220h), najgorsze jest to, że straciłem tam prawie miesiąc kiedy miałem rozmowy w naprawdę ciekawych miejscach, a oni jawnie wprowadzają w błąd, to nie pierwszy raz kiedy ogłoszenie o pracę na przedstawiciela handlowego, a masz być sprzątaczką. Ludzi mają z nic, nie polecam
3
sanepid 2016-10-21 09:16:08
No tak zarzucasz komuś, że nie czytam umów i chcę tylko pracę, ale skoro zostałem zaproszony na rozmowę na przedstawiciela i na takie ogłoszenie też słałem swoje Cv to chcę taka pracę wykonywać, a nie być sprzątaczką czy fakturzystką. Swoją drogą sam masz problemy z czytaniem bo jest napisane czarno na białym ze na ogłoszeniu i rozmowie jedno, a po podpisaniu umowy drugie... domyślam się, że pracujesz tam i dlatego tak bronisz swojego mądrosku, pozdrów starego kłapouchy ;) i weź się za tą robotę.
2
xzy 2016-10-25 22:41:09
Szkoda tylko,ze Andrzej nie docenia starych pracowników,bo to oni najwięcej robią dla tej firmy. A jest ich już coraz mniej.
1
Woj 2016-11-02 16:39:07
Wymarzona praca od rana do wieczora codziennie. 2100zł na rękę jeżeli szef da ci premie... coś podpadniesz premie może dostaniesz w przyszłym miesiącu. W tej firmie możesz być jedynie pewny ,że twoje życie prywatne schodzi na drugi plan. Dasz l4 możesz szukać innej pracy, Odmowisz pracy kolejne 12h to usłyszysz ,,takich pracowników nie potrzebujemy,,. Pracuj nie odzywają się to 220-240H pykniesz. Będziesz miał swoje zdanie to polecisz. za wszystko płacisz..Dużo jeszcze to odpowiadania..
2
uczciwy i obiektywny 2016-11-23 00:31:30
byłem i potwierdzam.
1. Praca powyżej 8h i to oczywista oczywistość, nie ma takiego czegoś jak wypłata za nadgodziny.
2. Weksel to to nie jest ale podobnie. Podpisujesz odpowiedzialność. Okradną, spłacasz. Wartość załadowanego auta w setkach tyś. (tak, setkach), więc ryzyko bardzo duże. A młodych łysych pod sklepami nie brakuje którym nie zależy. Z drugiej strony odstrasza tym od kombinowania bo wiadomo jacy są polacy i jak kombinują ;)
3. Atmosfera ok, ludzie fajni.
4. Zarobki delikatnie powyżej 2 tyś , ale jak okradną można spłacać przez kolejne 30 lat jak kredyt na mieszkanie, i nic z tego nie mieć.
5. Od tego powinno być ubezpieczenie a nie odpowiedzialność na pracowniku. (były przypadki kradzieży). Nieważne jak dobrze pracujecie, ale ataku sami nie odeprzecie.
6. Szef w porządku, człowiek inteligentny, dość jasne reguły, tylko od razu nie uświadamia o ryzyku, a powinien, ale kto by przyszedł pracować.
7. Na magazynie lepiej. Na aucie ... ryzyko i jeszcze raz ryzyko.
8. Kierowca zbiera gotówkę od klientów i rozlicza się w firmie. Braki w rozliczeniu spłaca z własnej kieszenie, to akurat oczywiste. Tylko to są duże kwoty, łatwiej się pomylić gdyż ciągle jest pośpiech. (W czasach przelewów to głupota)
9. Nie pamiętam więcej :)

Złych wrażeń bardzo nie mam bo tylko 120-kilka złotych byłem w plecy :) ale przy kilku tyś już bym żałował że tam pracowałem a co dopiero przy kilkuset.
PODSUMOWANIE:
Wypłata nieadekwatna do ewentualnego ryzyka.
Brak info o ryzyku i odpowiedzialności na początku.
PS: samoloty ładne, wycieczek pozazdrościć jak i samej przedsiębiorczości :)
Zostaw swoją opinię o Mona - Bełchatów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mona