brak logo

PRB Termo-Kor

Płock

Opinie o PRB Termo-Kor

pracownik 2010-07-13 22:18:38
Banda złodziej i oszustów obiecują 15 zł dają 9 brutto ,burdel i [usunięte przez moderatora] ,szkoda nerwów i czasu ,[usunięte przez moderatora] w biurze dobrze gada nie dajcie się nabrac ,były pracownik
izolarz 2010-08-05 12:38:18
Ostatnio zarobiłem w Tero-korrze 3800zł, ale uważam,że to za mało.
nowy 2012-03-09 22:49:49
Obecnie pracuje w firmie i od ponad dwoch tygodni nie moge sie doprosic o swoja umowe.Czyli tak jakby mnie nie bylo ale codziennie sie odbijam w centralnym rejestrze pracy,A wiec sprawa nadaje sie tylko do PIP oraz sadu pracy,ale jak narazie jestem jeszcze cierpliwy i poczekam na umowe do konca przyszlego tygodnia na umowe.Co do pana kierownika [usunięte przez moderatora] to mam wiele zastrzezen,brak mu organizacji,kultury i oglady np.cytuje ,,Prosze mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y nie zawracac jak jestem na wolnym w sprawach pracowniczych" Mam nadzieje ze ktos to wezmie pod uwage i system pracy oraz podejscie do ludzi sie zmieni,oby na lepsze! Pozdrawiam-pracownik Termo-Kor na elektrowni Polaniec.
Blacharz 2012-03-10 06:31:33
Firma wygrała przetarg w Elektrowni w Połańcu na sporą sumke pieniędzy co do kierownictwa budowy do Heńka, Karola czy tez Marka to chłopaki do \"tańca i do różańca\" reszta banda [usunięte przez moderatora] na czele z [usunięte przez moderatora] firmy zatrudniając pytałem sie o zarobki to powiedzieli mi że ile zrobisz tyle zarobisz, wiec ok człowiek gonił metry, codziennie po pracy chodzili i spisywali ile kto zrobil metrów, ale nie wiezcie im w to bo wychodzi an to ze oni spisywali te metry tylko po to zeby mieli lzej na koniec miesiaca bo nie musza juz chodzic i mierzyc ile zostalo zrobione tylko wszystko maja gotowe zsumowac i jest!! narobiłes metrów? za duzo bys zarobil wiec zapłacili stawke godzinową marne 10 zl brutto/h. Taki [usunięte przez moderatora] od nich z Płocka robi na warsztacie i zarobil 3700 zl w ubiegłym miesiacu plus do tego delegacyjne 23 zl dziennie, natomoiast koledze z Połańca który robi wszystko to samo, a moze nawet i lepiej, bo blachy sie tak składają ze nawet nie ma szparki dali mu 11 zł/h no [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] smiech na sali, nie wywiązują sie z umowy nie robią przelewów w terminie i nie dajcie sie zwiesc zadnymi wyjazdami którymi oni chca was zachecic, bo to jest bujda, bo tu w pracy ci beda słabo płacic a zaoferuja ci wyjazd tak jak nam do Urugwaja i wielce płatne 15 E/h wiec wiele osob sobie pomysli tu słabo zarabiam ale pojade tam i tam sobie odbije no [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] banda kretynów i nic wiecej. Pracujemy po 10 h i w tym tylko jedna przerwa 30 min i zeby zarobic 2000 zl musisz byc kazdy dzien po 10 h w pracy zdecydowanie odradzam prace w tej firmie, chyba ze tak jak tu u nas w Połańcu co poprzychodzily osoby tylko na kres zimowy bo nie mialy gdzie isc, ale po tej wypłacie juz sie przezedzi, aha i co do twoich zrobionych metrów to masz robic tak zeby oni wliczyli jeszcze pomocników ktorzy stoja przy wyciagarce i wyciagaja material na gore a stoi ich tam razem szesciu, ale jezeli ci potrzeba materialu to ty sam musisz isc na plac zaladowac material przywiesc sobie pod budowe a oni ci jedynie zapna i wyciagna na gore i pozniej musisz jeszcze sam sobie zaniesc na stanowisko pracy bo oni maja to gdzies, naprawde przed podjeciem pracy w tej firmie pozadnie sie zastanówcie
pracownik 2012-03-10 09:02:04
Praca w tej firmie to był chyba najwiekszy blad w moim zyciu, dziadostwo syf i zero organizacji, po 2 tyg. pracy przytrafił mi sie wypadek, chce isc do lekarza prosze kierownika o zaswiadczenie, ze jestem ubezpieczony bo nie mialem jeszcze podbitej ksiazeczki, a kierownik do mnie ze ja wcale nie jestem jeszcze ubezpieczony, noi radz sobie jak chcesz, jedyne co mogłem zrobic do zgłosić to do PIP a zaluje ze tego nie zrobiłem, a argumenty tego byly by mocne, bo przez 2 tygodnie dzien w dzien odbijałem 2 przepustki na 2 różnych bramach, wiec wystarczyłoby spojrzeć do RCP (Rejest Czasu Pracy). Zdecydowanie odradzam pracy w tej firmie, a co do zarobków to zgodze sie z opiniami wyzej, w Połańcu i okolicach to pomocnik na budowie ma od 10-12 zl/h a Termo-Kor monterowi płaci 10 zl/h BRUTTO! Złodzieje i oszusci nic wiecej!!!!A co do [usunięte przez moderatora] to on niech sie najpierw nauczy umówic i wtedy dopiero niech probuje robic z siebie jakiegos kierowniczka bo nawet nie umie wypowiedziec słowa \"chłopaki\" tylko mowi \"chłopaky\", [usunięte przez moderatora]
ktos 2012-04-12 16:36:56
po pierwsze baranie jeden nie dalbys rady przywiesc sam materialu chyba ze jestes tak silny ze na klate bierzesz kilkadziesiat kilo i nie klam ze koledzy z transportu stoja tylko przy wyciagarce i maja wszystko gdzies bo lataja po wszystkich pietrach z materialem roznoszac go recznie zebyscie go mieli pod reka i czym mieli robic.
pracownik 2012-05-27 21:32:56
to prawda że kroją nas na kasę a prezesi nic nie robią byś mógł coś więcej zarobić. Są młodzi i pazerni na pieniądze przez co tracą prawdziwych fachowców. Nie potrafią nawet załatwić normalnego zlecenia na robotę , jeszcze trochę i będzie po firmie z powodu braku zleceń.
oburzony13 2012-10-27 23:36:35
to prawda to jest banda[usunięte przez moderatora] i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bylem w holandi nie mozna sie [usunięte przez moderatora] o kase doprosic nie polecam wspolpracy bylem tez w polancu to samo walek jak [usunięte przez moderatora] na stos z nimi
spokojny 2013-06-05 23:52:03
TERMO-KOR nie wypłacał na czas ,zawsze się spóźniali z wypłatami,ale teraz lecą sobie całkiem w ciula z ludźmi,wysłali ludzi do Francji zalegają z dietami i wiszą z kasą za urlopy,a co będzie dalej to Bozia wie.Atmosfera miedzy pracownikami też ciulowa jeden na drugiego wilkiem patrzy.Zastanawiam się kiedy tam wejdzie inspekcja pracy.Mam nadzieję,że wkrótce....
spokojny 2013-07-12 12:20:17
nie zaglądałem dawno na tę stronę obecnie firma jest w Niemczech ale kasy nadal nie wypłacają,rzucają zaliczki,by przeżyć,a w Polsce rodziny mogą se korzonki na zupę kopać.Z kasą zalegają a przecież inwestorzy zagraniczni co tydzień dają im przelewy.No cóż lato więc wakacje kosztują!!!!!
bil 2013-07-18 11:23:58
zatrudniają nowych,bo starzy pracownicy nie chcą robić za darmo,mają dość wyzysku.Proszę popytać teraz zjeżdżają już z Niemiec ludzie i ile mamy na koncie ZERO,a Francja gdzie,a chyba nie po to wyjeżdżam za granicę,by wracać i nie mieć za co żyć a rodziny.Wcześniej nawet ciągnęło się jako tako,a teraz szkoda zachodu.
nowy 2014-03-01 12:25:11
witam widze ze termokor ma oferte pracy na piaskarza,powiedzcie warto sie pchac do nich
anonim:) 2014-04-01 22:10:42
Omijajcie te pseudo firme szerokim łukiem!!!!!!!!!Jak nie płacili na czas tak nie płaca a jak cos im grosza wpadnie to rzuca jakies ochłapy. A jak sie dopominasz o swoje pieniadze zbyt czesto poprostu "dziekuja Ci za współprace" Ogólnie mowiac nie polecam pracy w tej firmie poprostu podwójne dno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:) 2014-07-18 23:25:21
tak to prawda ze w tej firmie panuje wyzysk i oszukanstwo tzn obiecuja gruszki na wierzbie pod kazdym wzgledem.poprostu klamia w zywe oczy.placa jak chca i kiedy chca a jak dopominasz sie o pieniazki lub walczysz o swoje racje wtedy jestes eliminowany w rozny sposob poczawszy od pomowien i wmwiaja Ci ze jestes nie wydajny i nie wyplacja Ci reszty nedznych groszy hahhaha wolne zarty.Wtedy wyplacaja Ci najnizsza krajowa a reszta zarobionych pieniedzy idzie w zapomnienie.Ci ktorzy nie pracuja w tej firmie a maja jakies zalegle wynagrodzenie to czekaja w nieskonczonosc.nie ktorzy pracuja tam bo nie maja wyboru lub trzymaja palec gleboko w dupieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zanim przyjmiecie sie do tej smiesznej firmy zastanowcie sie dwa razy.tyle negatywnych opini co jest zamieszczonych na tej stronie to cos o tym swiadczy!!!!!!jednym slowem ta firma nie powinna istniec bo meczy siebie i ludzi.ludzie chodza zastraszeni i jeden drugiego sprzedaje zeby tylko miec te nedzne pieniadze.maja sporo dlugów i sprzedaja co sie da!!!!!!!!nie maja na nic pieniedzy.
OJOJ:-) 2014-09-02 12:13:47
Ludzie To kłamcy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wypłacili mi kasy Przez nich tylko się choroby psychicznej nabawiłem za co mam żyć ta firma mnie zniszczyła:/ nie dotykajcie kupy bo wali strasznie.
1
On263 2014-09-02 12:26:12
GDZIE moje wpisy wcześniejsze ???? TE MODERATOR OGARNIJ BAJER I NIE ODP....J Sprawę wam mam zamiar zakładać o KASĘ PORĄBAŃCY!!!!! WALIĆ TE FIRME Komornik i tak wam wszystko zabierze:))))
ELO ZIOM 2014-09-04 13:23:30
To jest porażka firma Trzymają ludzi jak psy na uwięzi dzieląc im wypłatę na dwie części. Pierwsza to podstawa, od której odprowadzany jest podatek i ubezp. a druga część to ta pod stołem, której mogą nie wypłacić, bo np. źle się spojrzysz na kogoś
Dla mnie ta firma to padło, ale sądząc po wpisach to nie tylko ja mam taką opinie. Dla kadry kierowniczej i tego prezesika to najlepiej żeby pracownik był od wszystkiego czyli (Malarz, Piaskarz, Izoler, Blacharz, Monter, Spawacz, Mechanik,) w jednym. Za 10zł/h najlepiej.
A teraz coś do ludzi tam pracujących. Każdy z nich krzyczy i nic nie robi w związku z tym by się „polepszyło” (chociaż to już nie jest możliwe „chyba”:-). Jak byście murem stanęli to musieli by wam ustąpić, bo nikt do nich nie przyjdzie do pracy a o takich fachowców od wszystkiego jak Wy jest ciężko. Nie dajcie sobie w kasze dmuchać Panowie. Oczywiście nie mówię o podpierdalaczach, cwaniaczkach i dupolizach, co za 10 zł Gałe obciągną.
TaTa 2014-09-05 14:08:58
Eh Popieram Popieram tyle tylko że w tej firmie zostały już tylko same (usunięte przez administratora)Cwaniaczki oraz Dupolizy i to oni za psie grosze w delegacji i na miejscu robią bo gdzie takich ludzi przyjmą jak oni!!! a wypłate dzielą im na dwie żeby się nie zapili po to jedyne co potrafią hehehe
tedi 2014-09-08 14:23:20
eeee widzę że chmiel albo dareczek głos zabrał:) ta ta pisz tak jeszcze człowieku!!! Więcej!!! To jest właśnie ten szacunek dla pracownika!!! za co my mamy pracodawce szanować???
malarz 2014-09-08 23:30:52
widze ze biuro nie proznuje heheh i usuwaja negatywne opinie a bylo ich wiecej niz jest teraz.szkoda nerw i czasu na ta pseudo firme.zobaczymy jak zajada daleko na tych klamstwach i oszustwach wzgledem ludzi.ale widze ich marnie jeszcze troche i zamkna ten syf!!!!!!!ja tez czekam za kasa i nic cisza nawet tel nie odbieraja.
malarz 2014-09-25 23:20:10
w jakiej sytuacji firma jest a no w takiej ze dno i to podwójne.Miasto jest male i wiesci szybko sie rozchodza na temat takiej cudownej firma jak ta. A pozatym z tego co wiem napewno to jest duzo ludzi ktorzy sie z nimi sadza i ile jest takich co maja nadzieje ze wyrownaja z nimi zaleglosci finansowe(chyba w snach) i sie wcale nie dziwie bo ile to mozna sie dopominac o swoje pieniadze i sluchac kłamstw.a druga strona medalu to taka ze jak tam cos wyskrobia kasy to zaplaca ci ile chca i kiedy chca.Z ludzmi wcale sie nielicza i maja w dupie pracownika liczy sie zeby (usunięte przez administratora)najlepiej za darmo i od rana do wieczora.Zeby tam pracowac to trzeba byc jedynie desperatem.
były pracownik 2014-10-24 14:44:57
Witam. Ja też musze zabrać głos w sprawie tej firmy. Pracowałem i nie polecam Wypłatę wywalczyłem. Ciężko było, ale dobrze że po kontroli z PIP mi wypłacili pieniądze. Omijajcie szerokim łukiem tą firmę bo oszuści są a w szczególności Darek wel. GOŚCIU !!! sprawę powinienem ci z Pow. Cyw. założyć bo kłamca jesteś ostry!!!
Uważajcie na nich bo firma ku upadłości się ma.
Szczerze odradzam.
byly pracownik 2014-10-26 22:08:17
Jezeli watpisz w wiarygodnosc w to co sie pisze na tym forum o calej tej smiesznej firmie i zalosnych ludziach ktorzy tam pracuja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i donosiciele)to zatrudnij sie a gwarantuje Ci ze po pierwszej wyplacie (nie wiadomo kiedy bedzie)dasz sobie spokoj z tym dziadostwem.Normalnie po 8 godz.Pozdro.
Radek 2014-10-31 09:16:29
A ja odzyskałem swoje pieniadze bez problemu plus naliczony procent wystarczy do prezesa do domu przyjśc w kilka osob i poczekac jak bd wracal z pracy. Pozdrawiam
BP:) 2014-11-01 23:55:29
Haha firma krzak znowu potrzebuje ludzi do orki za pol darmo za 1500zl ,a zeby te ochlapy dostac to trzeba troche czasu poczekac(tygodniami).Ci co mieli oleju w glowie odeszli a reszta jak niewolnicy robia i sie sprzedaja na wzajem.Wymagania to oni maja hoho i to jakie.Obiecuja zlote gory a co do czego przychodzi wielkie rozczarowanie i wku.............nie.Ci z biura powinni pisac wiersze i bajki to im najlepiej wychodzi a nie brac sie za prowadzenie firmy.Nie polecam pracy w tym dziadostwie brak organizacji ,atmosfera do bani i o wszystko musisz sie dopominac skonczywszy na finansach.
byly 2014-11-18 22:56:55
Szanowny kolego o podwyzce to zapomnij zejdz na ziemie.Zaplaca Ci ile im sie podoba a jak sie przyjmiesz bo nie masz wyboru to obiecuja zlote gory a potem przy wyplacie wielkie rozczarowanie.Dobre stawki to maja Ci co trzymaja palec gleboko gdzie slonce nie dochodzi i donosiciele a Ci co pracuja uczciwie to dostaja ochlapy za ktorymi sie nachodzisz.Pozatym przeczytaj wszytkie opinie o tym dziadostwie to zobaczysz jak to wyglada.
2
wierzyciel 2014-11-25 15:10:38
Ostrzegam wszystkich, to są oszuści. Naciągają wszystkich, nie tylko pracowników, ale i firmy współpracujące. Z robót gdzie byli wykonawcami wylatują z hukiem, nie dotrzymują terminów, robota spierdolona, inne firmy dokańczają.
Nie płacą podwykonawcom i za wynajęte maszyny itd.
Wiszą kasę za noclegi pracowników. Brak kontaktu z zarządem, sekretarka kłamie, że Prezesa nigdy nie ma w firmie. Prezes Chmielewski jak już raczy odebrać telefon to jest bezczelny.
Czują się całkowicie bezkarni, ogłosili upadłość układową firmy (do sprawdzenia w KRS)i myślą, że im się uda wyjść z kryzysu. Najpierw trzeba się nauczyć uczciwej pracy. Na kłamstwach i okradaniu innych daleko się nie zajdzie Panie Piotrze Chmielewski!!!
ale ja..ja 2015-07-24 12:30:57
Ta firma to dno i 100 m ku...py nazwę zmieniają bo ludzie już im nie wierzą ani pracownicy ani firmy.
A jak oni się teraz nazywają ??? niech ktoś napisze żeby inni wiedzieli i Uważali na oszustów!!!
golo72 2015-08-17 21:45:29
Dziadostwem to jestescie wy wszyscy co piszecie o tej firmie..jestescie madrzy ale w mordzie jak popijecie albo w pisaniu ale madrych zeby isc grupa do sadu pracy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma zadnego.......DZIEKI.....
PIO 2015-08-27 14:50:49
A jak oni się teraz nazywają? Czy opłaca się tam pracować? Napiszcie coś. Kto to Dareczek? Czy dużo tam ludzi pracuje? Pozdrawiam.
dawid 2016-05-15 15:58:25
Od znajomych wiem , że czasem rzeczywiście da się tutaj złapać, choć nie zawsze te oferty są dostepne. Nie mniej zastanawiam się czy rzeczywiscie warto. Napiszcie lepiej jak sytuacja finansowa tu się klaruje
Zostaw swoją opinię o PRB Termo-Kor - Płock
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRB Termo-Kor