brak logo

PRB Termo-Kor

Płock

Opinie o PRB Termo-Kor

pracownik 2010-07-13 22:18
Banda złodziej i oszustów obiecują 15 zł dają 9 brutto ,burdel i [usunięte przez moderatora] ,szkoda nerwów i czasu ,[usunięte przez moderatora] w biurze dobrze gada nie dajcie się nabrac ,były pracownik
izolarz 2010-08-05 12:38
Ostatnio zarobiłem w Tero-korrze 3800zł, ale uważam,że to za mało.
nowy 2012-03-09 22:49
Obecnie pracuje w firmie i od ponad dwoch tygodni nie moge sie doprosic o swoja umowe.Czyli tak jakby mnie nie bylo ale codziennie sie odbijam w centralnym rejestrze pracy,A wiec sprawa nadaje sie tylko do PIP oraz sadu pracy,ale jak narazie jestem jeszcze cierpliwy i poczekam na umowe do konca przyszlego tygodnia na umowe.Co do pana kierownika [usunięte przez moderatora] to mam wiele zastrzezen,brak mu organizacji,kultury i oglady np.cytuje ,,Prosze mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y nie zawracac jak jestem na wolnym w sprawach pracowniczych\" Mam nadzieje ze ktos to wezmie pod uwage i system pracy oraz podejscie do ludzi sie zmieni,oby na lepsze! Pozdrawiam-pracownik Termo-Kor na elektrowni Polaniec.
Blacharz 2012-03-10 06:31
Firma wygrała przetarg w Elektrowni w Połańcu na sporą sumke pieniędzy co do kierownictwa budowy do Heńka, Karola czy tez Marka to chłopaki do \\\"tańca i do różańca\\\" reszta banda [usunięte przez moderatora] na czele z [usunięte przez moderatora] firmy zatrudniając pytałem sie o zarobki to powiedzieli mi że ile zrobisz tyle zarobisz, wiec ok człowiek gonił metry, codziennie po pracy chodzili i spisywali ile kto zrobil metrów, ale nie wiezcie im w to bo wychodzi an to ze oni spisywali te metry tylko po to zeby mieli lzej na koniec miesiaca bo nie musza juz chodzic i mierzyc ile zostalo zrobione tylko wszystko maja gotowe zsumowac i jest!! narobiłes metrów? za duzo bys zarobil wiec zapłacili stawke godzinową marne 10 zl brutto/h. Taki [usunięte przez moderatora] od nich z Płocka robi na warsztacie i zarobil 3700 zl w ubiegłym miesiacu plus do tego delegacyjne 23 zl dziennie, natomoiast koledze z Połańca który robi wszystko to samo, a moze nawet i lepiej, bo blachy sie tak składają ze nawet nie ma szparki dali mu 11 zł/h no [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] smiech na sali, nie wywiązują sie z umowy nie robią przelewów w terminie i nie dajcie sie zwiesc zadnymi wyjazdami którymi oni chca was zachecic, bo to jest bujda, bo tu w pracy ci beda słabo płacic a zaoferuja ci wyjazd tak jak nam do Urugwaja i wielce płatne 15 E/h wiec wiele osob sobie pomysli tu słabo zarabiam ale pojade tam i tam sobie odbije no [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] banda kretynów i nic wiecej. Pracujemy po 10 h i w tym tylko jedna przerwa 30 min i zeby zarobic 2000 zl musisz byc kazdy dzien po 10 h w pracy zdecydowanie odradzam prace w tej firmie, chyba ze tak jak tu u nas w Połańcu co poprzychodzily osoby tylko na kres zimowy bo nie mialy gdzie isc, ale po tej wypłacie juz sie przezedzi, aha i co do twoich zrobionych metrów to masz robic tak zeby oni wliczyli jeszcze pomocników ktorzy stoja przy wyciagarce i wyciagaja material na gore a stoi ich tam razem szesciu, ale jezeli ci potrzeba materialu to ty sam musisz isc na plac zaladowac material przywiesc sobie pod budowe a oni ci jedynie zapna i wyciagna na gore i pozniej musisz jeszcze sam sobie zaniesc na stanowisko pracy bo oni maja to gdzies, naprawde przed podjeciem pracy w tej firmie pozadnie sie zastanówcie
pracownik 2012-03-10 09:02
Praca w tej firmie to był chyba najwiekszy blad w moim zyciu, dziadostwo syf i zero organizacji, po 2 tyg. pracy przytrafił mi sie wypadek, chce isc do lekarza prosze kierownika o zaswiadczenie, ze jestem ubezpieczony bo nie mialem jeszcze podbitej ksiazeczki, a kierownik do mnie ze ja wcale nie jestem jeszcze ubezpieczony, noi radz sobie jak chcesz, jedyne co mogłem zrobic do zgłosić to do PIP a zaluje ze tego nie zrobiłem, a argumenty tego byly by mocne, bo przez 2 tygodnie dzien w dzien odbijałem 2 przepustki na 2 różnych bramach, wiec wystarczyłoby spojrzeć do RCP (Rejest Czasu Pracy). Zdecydowanie odradzam pracy w tej firmie, a co do zarobków to zgodze sie z opiniami wyzej, w Połańcu i okolicach to pomocnik na budowie ma od 10-12 zl/h a Termo-Kor monterowi płaci 10 zl/h BRUTTO! Złodzieje i oszusci nic wiecej!!!!A co do [usunięte przez moderatora] to on niech sie najpierw nauczy umówic i wtedy dopiero niech probuje robic z siebie jakiegos kierowniczka bo nawet nie umie wypowiedziec słowa \\\"chłopaki\\\" tylko mowi \\\"chłopaky\\\", [usunięte przez moderatora]
ktos 2012-04-12 16:36
po pierwsze baranie jeden nie dalbys rady przywiesc sam materialu chyba ze jestes tak silny ze na klate bierzesz kilkadziesiat kilo i nie klam ze koledzy z transportu stoja tylko przy wyciagarce i maja wszystko gdzies bo lataja po wszystkich pietrach z materialem roznoszac go recznie zebyscie go mieli pod reka i czym mieli robic.
pracownik 2012-05-27 21:32
to prawda że kroją nas na kasę a prezesi nic nie robią byś mógł coś więcej zarobić. Są młodzi i pazerni na pieniądze przez co tracą prawdziwych fachowców. Nie potrafią nawet załatwić normalnego zlecenia na robotę , jeszcze trochę i będzie po firmie z powodu braku zleceń.
oburzony13 2012-10-27 23:36
to prawda to jest banda[usunięte przez moderatora] i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bylem w holandi nie mozna sie [usunięte przez moderatora] o kase doprosic nie polecam wspolpracy bylem tez w polancu to samo walek jak [usunięte przez moderatora] na stos z nimi
spokojny 2013-06-05 23:52
TERMO-KOR nie wypłacał na czas ,zawsze się spóźniali z wypłatami,ale teraz lecą sobie całkiem w ciula z ludźmi,wysłali ludzi do Francji zalegają z dietami i wiszą z kasą za urlopy,a co będzie dalej to Bozia wie.Atmosfera miedzy pracownikami też ciulowa jeden na drugiego wilkiem patrzy.Zastanawiam się kiedy tam wejdzie inspekcja pracy.Mam nadzieję,że wkrótce....
spokojny 2013-07-12 12:20
nie zaglądałem dawno na tę stronę obecnie firma jest w Niemczech ale kasy nadal nie wypłacają,rzucają zaliczki,by przeżyć,a w Polsce rodziny mogą se korzonki na zupę kopać.Z kasą zalegają a przecież inwestorzy zagraniczni co tydzień dają im przelewy.No cóż lato więc wakacje kosztują!!!!!
bil 2013-07-18 11:23
zatrudniają nowych,bo starzy pracownicy nie chcą robić za darmo,mają dość wyzysku.Proszę popytać teraz zjeżdżają już z Niemiec ludzie i ile mamy na koncie ZERO,a Francja gdzie,a chyba nie po to wyjeżdżam za granicę,by wracać i nie mieć za co żyć a rodziny.Wcześniej nawet ciągnęło się jako tako,a teraz szkoda zachodu.
nowy 2014-03-01 12:25
witam widze ze termokor ma oferte pracy na piaskarza,powiedzcie warto sie pchac do nich
anonim:) 2014-04-01 22:10
Omijajcie te pseudo firme szerokim łukiem!!!!!!!!!Jak nie płacili na czas tak nie płaca a jak cos im grosza wpadnie to rzuca jakies ochłapy. A jak sie dopominasz o swoje pieniadze zbyt czesto poprostu "dziekuja Ci za współprace" Ogólnie mowiac nie polecam pracy w tej firmie poprostu podwójne dno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:) 2014-07-18 23:25
tak to prawda ze w tej firmie panuje wyzysk i oszukanstwo tzn obiecuja gruszki na wierzbie pod kazdym wzgledem.poprostu klamia w zywe oczy.placa jak chca i kiedy chca a jak dopominasz sie o pieniazki lub walczysz o swoje racje wtedy jestes eliminowany w rozny sposob poczawszy od pomowien i wmwiaja Ci ze jestes nie wydajny i nie wyplacja Ci reszty nedznych groszy hahhaha wolne zarty.Wtedy wyplacaja Ci najnizsza krajowa a reszta zarobionych pieniedzy idzie w zapomnienie.Ci ktorzy nie pracuja w tej firmie a maja jakies zalegle wynagrodzenie to czekaja w nieskonczonosc.nie ktorzy pracuja tam bo nie maja wyboru lub trzymaja palec gleboko w dupieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zanim przyjmiecie sie do tej smiesznej firmy zastanowcie sie dwa razy.tyle negatywnych opini co jest zamieszczonych na tej stronie to cos o tym swiadczy!!!!!!jednym slowem ta firma nie powinna istniec bo meczy siebie i ludzi.ludzie chodza zastraszeni i jeden drugiego sprzedaje zeby tylko miec te nedzne pieniadze.maja sporo dlugów i sprzedaja co sie da!!!!!!!!nie maja na nic pieniedzy.
OJOJ:-) 2014-09-02 12:13
Ludzie To kłamcy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wypłacili mi kasy Przez nich tylko się choroby psychicznej nabawiłem za co mam żyć ta firma mnie zniszczyła:/ nie dotykajcie kupy bo wali strasznie.
1
On263 2014-09-02 12:26
GDZIE moje wpisy wcześniejsze ???? TE MODERATOR OGARNIJ BAJER I NIE ODP....J Sprawę wam mam zamiar zakładać o KASĘ PORĄBAŃCY!!!!! WALIĆ TE FIRME Komornik i tak wam wszystko zabierze:))))
ELO ZIOM 2014-09-04 13:23
To jest porażka firma Trzymają ludzi jak psy na uwięzi dzieląc im wypłatę na dwie części. Pierwsza to podstawa, od której odprowadzany jest podatek i ubezp. a druga część to ta pod stołem, której mogą nie wypłacić, bo np. źle się spojrzysz na kogoś
Dla mnie ta firma to padło, ale sądząc po wpisach to nie tylko ja mam taką opinie. Dla kadry kierowniczej i tego prezesika to najlepiej żeby pracownik był od wszystkiego czyli (Malarz, Piaskarz, Izoler, Blacharz, Monter, Spawacz, Mechanik,) w jednym. Za 10zł/h najlepiej.
A teraz coś do ludzi tam pracujących. Każdy z nich krzyczy i nic nie robi w związku z tym by się „polepszyło” (chociaż to już nie jest możliwe „chyba”:-). Jak byście murem stanęli to musieli by wam ustąpić, bo nikt do nich nie przyjdzie do pracy a o takich fachowców od wszystkiego jak Wy jest ciężko. Nie dajcie sobie w kasze dmuchać Panowie. Oczywiście nie mówię o podpierdalaczach, cwaniaczkach i dupolizach, co za 10 zł Gałe obciągną.
TaTa 2014-09-05 14:08
Eh Popieram Popieram tyle tylko że w tej firmie zostały już tylko same (usunięte przez administratora)Cwaniaczki oraz Dupolizy i to oni za psie grosze w delegacji i na miejscu robią bo gdzie takich ludzi przyjmą jak oni!!! a wypłate dzielą im na dwie żeby się nie zapili po to jedyne co potrafią hehehe
tedi 2014-09-08 14:23
eeee widzę że chmiel albo dareczek głos zabrał:) ta ta pisz tak jeszcze człowieku!!! Więcej!!! To jest właśnie ten szacunek dla pracownika!!! za co my mamy pracodawce szanować???
malarz 2014-09-08 23:30
widze ze biuro nie proznuje heheh i usuwaja negatywne opinie a bylo ich wiecej niz jest teraz.szkoda nerw i czasu na ta pseudo firme.zobaczymy jak zajada daleko na tych klamstwach i oszustwach wzgledem ludzi.ale widze ich marnie jeszcze troche i zamkna ten syf!!!!!!!ja tez czekam za kasa i nic cisza nawet tel nie odbieraja.
malarz 2014-09-25 23:20
w jakiej sytuacji firma jest a no w takiej ze dno i to podwójne.Miasto jest male i wiesci szybko sie rozchodza na temat takiej cudownej firma jak ta. A pozatym z tego co wiem napewno to jest duzo ludzi ktorzy sie z nimi sadza i ile jest takich co maja nadzieje ze wyrownaja z nimi zaleglosci finansowe(chyba w snach) i sie wcale nie dziwie bo ile to mozna sie dopominac o swoje pieniadze i sluchac kłamstw.a druga strona medalu to taka ze jak tam cos wyskrobia kasy to zaplaca ci ile chca i kiedy chca.Z ludzmi wcale sie nielicza i maja w dupie pracownika liczy sie zeby (usunięte przez administratora)najlepiej za darmo i od rana do wieczora.Zeby tam pracowac to trzeba byc jedynie desperatem.
były pracownik 2014-10-24 14:44
Witam. Ja też musze zabrać głos w sprawie tej firmy. Pracowałem i nie polecam Wypłatę wywalczyłem. Ciężko było, ale dobrze że po kontroli z PIP mi wypłacili pieniądze. Omijajcie szerokim łukiem tą firmę bo oszuści są a w szczególności Darek wel. GOŚCIU !!! sprawę powinienem ci z Pow. Cyw. założyć bo kłamca jesteś ostry!!!
Uważajcie na nich bo firma ku upadłości się ma.
Szczerze odradzam.
byly pracownik 2014-10-26 22:08
Jezeli watpisz w wiarygodnosc w to co sie pisze na tym forum o calej tej smiesznej firmie i zalosnych ludziach ktorzy tam pracuja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i donosiciele)to zatrudnij sie a gwarantuje Ci ze po pierwszej wyplacie (nie wiadomo kiedy bedzie)dasz sobie spokoj z tym dziadostwem.Normalnie po 8 godz.Pozdro.
Radek 2014-10-31 09:16
A ja odzyskałem swoje pieniadze bez problemu plus naliczony procent wystarczy do prezesa do domu przyjśc w kilka osob i poczekac jak bd wracal z pracy. Pozdrawiam
BP:) 2014-11-01 23:55
Haha firma krzak znowu potrzebuje ludzi do orki za pol darmo za 1500zl ,a zeby te ochlapy dostac to trzeba troche czasu poczekac(tygodniami).Ci co mieli oleju w glowie odeszli a reszta jak niewolnicy robia i sie sprzedaja na wzajem.Wymagania to oni maja hoho i to jakie.Obiecuja zlote gory a co do czego przychodzi wielkie rozczarowanie i wku.............nie.Ci z biura powinni pisac wiersze i bajki to im najlepiej wychodzi a nie brac sie za prowadzenie firmy.Nie polecam pracy w tym dziadostwie brak organizacji ,atmosfera do bani i o wszystko musisz sie dopominac skonczywszy na finansach.
byly 2014-11-18 22:56
Szanowny kolego o podwyzce to zapomnij zejdz na ziemie.Zaplaca Ci ile im sie podoba a jak sie przyjmiesz bo nie masz wyboru to obiecuja zlote gory a potem przy wyplacie wielkie rozczarowanie.Dobre stawki to maja Ci co trzymaja palec gleboko gdzie slonce nie dochodzi i donosiciele a Ci co pracuja uczciwie to dostaja ochlapy za ktorymi sie nachodzisz.Pozatym przeczytaj wszytkie opinie o tym dziadostwie to zobaczysz jak to wyglada.
2
wierzyciel 2014-11-25 15:10
Ostrzegam wszystkich, to są oszuści. Naciągają wszystkich, nie tylko pracowników, ale i firmy współpracujące. Z robót gdzie byli wykonawcami wylatują z hukiem, nie dotrzymują terminów, robota spierdolona, inne firmy dokańczają.
Nie płacą podwykonawcom i za wynajęte maszyny itd.
Wiszą kasę za noclegi pracowników. Brak kontaktu z zarządem, sekretarka kłamie, że Prezesa nigdy nie ma w firmie. Prezes Chmielewski jak już raczy odebrać telefon to jest bezczelny.
Czują się całkowicie bezkarni, ogłosili upadłość układową firmy (do sprawdzenia w KRS)i myślą, że im się uda wyjść z kryzysu. Najpierw trzeba się nauczyć uczciwej pracy. Na kłamstwach i okradaniu innych daleko się nie zajdzie Panie Piotrze Chmielewski!!!
ale ja..ja 2015-07-24 12:30
Ta firma to dno i 100 m ku...py nazwę zmieniają bo ludzie już im nie wierzą ani pracownicy ani firmy.
A jak oni się teraz nazywają ??? niech ktoś napisze żeby inni wiedzieli i Uważali na oszustów!!!
golo72 2015-08-17 21:45
Dziadostwem to jestescie wy wszyscy co piszecie o tej firmie..jestescie madrzy ale w mordzie jak popijecie albo w pisaniu ale madrych zeby isc grupa do sadu pracy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma zadnego.......DZIEKI.....
PIO 2015-08-27 14:50
A jak oni się teraz nazywają? Czy opłaca się tam pracować? Napiszcie coś. Kto to Dareczek? Czy dużo tam ludzi pracuje? Pozdrawiam.
dawid 2016-05-15 15:58
Od znajomych wiem , że czasem rzeczywiście da się tutaj złapać, choć nie zawsze te oferty są dostepne. Nie mniej zastanawiam się czy rzeczywiscie warto. Napiszcie lepiej jak sytuacja finansowa tu się klaruje
Iwona 2017-08-10 07:54
Jak aktualnie wygląda atmosfera wśród pracowników firmy? Czy pracownicy są wobec siebie życzliwi i pomocni? To bardzo ważne - szczególnie podczas pierwszych dni pracy w nowym miejscu zatrudnienia.
Zostaw swoją opinię o PRB Termo-Kor - Płock
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRB Termo-Kor