brak logo

Tech-Com Zbigniew Tomaszewski

Chełm

Opinie o Tech-Com Zbigniew Tomaszewski

maria sz 2014-04-17 11:40:21
modernizowałam komputer swoim dzieciom i nie miałam zadnych problemow z obsługą w tej firmie, bardzo dobrze wytłumaczyli co i jak wiec moge polecic innym, doradzili mi nawet zakup tabletu i jestem bardzo zadowolona że w koncu mam cos dla siebie a nie musze dopraszać sie dzieciakow dostepu do internetu
8
gośka 2014-09-02 16:53:37
POLECAM GORĄCO - nie będę się rozpisywać jak potraktowali mnie u konkurencji (powiem tylko że niby sprawdzenie za darmo oferują na deptaku a w rzeczywistości kosztuje to kilka stów bo podmieniają części)-
W serwisie TECH-COM natomiast mimo że zapłaciłam za diagnostykę laptopa to bardzo szybko i konkretnie została udzielona mi pomoc przed wyjazdem za granicę, więc nie szukam indziej a będę polecać sklep/serwis TECH-COM (przy parkingu między Stokrotką a Chrobrym w piwnicy) bo są naprawdę rzetelni i konkretnie podchodzą do sprawy :)
9
mike 2014-09-05 16:23:15
Obsługa jest bardzo nie uprzejma wręcz chamska, nie dba o klientów, nie potrafi normalnie rozmawiać z ludźmi, uważa że wchodząc do zakładu każdy wszystko przeczytał " na ścianach" czyli jego wypociny. Szczerze nie polecam niestety bardzo drogi i niesolidny.
2
rick 2014-09-05 16:26:38
Popieram wypowiedź mika, tez uważam że zwłaszcza jeden z pracowników jest bardzo chamski, o nic nie można zapytać, gdyż się strasznie burzy pan i wyzywa ludzi. NIE POLECAM!!!!!!!!!
2
admin 2014-09-05 16:28:27
Popieram poprzednie wypowiedzi, nigdy tam już nie pójdę !!!!!!!! Żenada
3
chełmstok 2014-09-05 19:32:46
Jednym słowem - OSZUSTWO ! Omijajcie Państwo ten punkt z daleka. Jestem bardzo oburzony wygórowanymi cenami. Właściciel kłamie i wprowadza w błąd klientów, wymyśla ceny z kosmosu, jeśli chodzi o naprawę sprzętu praktycznie wycenia naprawę na równowartość nowego sprzętu ! Dodatkowy po prostu dyskwalifikujący minus za obsługę klienta - Pan sprzedawca (właściciel ? )nie potrafi odpowiedzieć kulturalnie i spokojnie na zadawane pytania. Sprawia wrażenie zmieszanego i aroganckiego do tego niechętnie odpowiada na szczegółowe pytania dotyczące cen, przetrzymuje sprzęt i wyskskuje z jakimś cennikiem, który rzekomo wisi wysoko na ścianie. Nie zostawiajcie mu żadnego sprzętu to istny oszust i naciągacz, małą wadę komputera wyolbrzymia do granic możliwości, aby tylko zostawić sprzęt do naprawy. Jestem przekonany, że wielu ludzi już okłamał dlatego zgłaszajcie sprawę do rzecznika praw konsumentów. OMIJAĆ Z DALEKA !
3
artem 2014-09-05 21:32:15
Zgadzam się widziałem jak potraktował starszego pana, który chciał się dowiedzieć o cenę danego produktu i gdy powiedział do niego ze bardzo drogo jest u niego, pan Z. wybuchł na tego starszego pana, bardzo źle go potraktował.
3
ann 2014-09-05 21:45:11
Zakład nie wypal, poraz pierwszy w życiu spotkałam tak nie uprzejmego sprzedawcę. Jest on arogancki nie potrafi poradzić klientowi, odrazu czeka na wielkie pieniądze. Omijajcie ten sklep z daleka ceny z kosmosu, które niby są wywieszone na ścianie drobnym druczkiem schowane za pudełkiem. Gdy potrzebujecie jakiś części lub chcecie naprawić komputer w żadnym wypadku nie idźcie tam. Nie dotrzymuje również terminów potrafi tylko obrabiać kolegow po wachu. A na dowidzenia odpowiada " nie nigdy wiecej do mojego sklepu". Poprostu zal jak mozna byc takim czlowiekiem.
2
chełstok 2014-09-06 20:06:11
Bzdura, jestem zupełnie innego zdania. Obsługa w TECH_COM niczym z baru mlecznego w PRL'u , wszystko z łaską, niejasno, nie można się dowiedzieć konkretów ani tym bardziej rzeczywistych cen.Jedno jest tutaj pewne, klient, który jest najważniejszy zostawia sprzęt w niepowołane ręce a później ,,firma z piwnicznego lochu" roszczeniowo żąda za naprawę czegoś czego nie ma. JESTEM STANOWCZO NA NIE !
2
wojtas 2014-09-06 20:51:20
Ja również nie polecam nie dość ze jest tam bardzo drogo to obsługa jest bardzo nie przyjemna a wręcz chamska. NIE POLECAM!!!!!
3
chełmstok 2014-09-08 23:27:55
Do: paweł. Rozbroiłeś mnie na kawałki tekstem ,,nie irytowali się mną" Przepraszam, ale na jakim Ty świecie żyjesz ? ,,Klient nasz pan" coś Ci to mówi ? Jeśli nadal będzie panowała w sklepach taka błazenada i wyłudzanie pieniędzy (czyt: LICHWA) jak w Tech-Com Zbigniew Tomaszewski to daleko na tym nie zajedziemy.
3
wojtas 2014-09-09 11:47:41
Dokładnie zgadzam sie z tobą chelmstok
2
Marzena T. 2014-09-09 22:19:23
Odradzam serwis, to prawda, ze ceny są wygórowane. Nigdy więcej tam nie pójdę.
3
MASTER 2014-10-04 11:17:42
a gdzie podmieniają te części Panie Zbigniewie
2
OZI 2014-10-25 22:08:37
Bez kitu - tragedia. Nie idźcie tam.
2
Kenzo 2014-11-29 00:18:51
Ja też nie polecam - OSZUŚCI !
2
nowy rok 2015-01-31 21:55:20
no widzicie nowy rok to nowe wyzwania ale czy nowe miejsca pracy w tech comie ? no wlasnie tego nie wiem i chcialbym sie od kogos dobrze poinformaowanego dowiedziec. piszcie do wszystkich ktorzy tak jak ja szukaja pracy i nie za bardzo wiedza juz co maja ze swoim zyciem zrobic- na pewno pomozecie nie jednej osobie
respect 2015-03-02 14:42:06
Witam, chciałbym napisać swoją opinię dotyczącą sklepu TECH-COM a w gruncie rzeczy, to opina dotyczy serwisu. Opinia jest bardzo pozytywna, jestem bardzo zadowolony z usługi naprawy komputera. Przede wszystkim to ceny usług naprawczych są tanie, ceny adekwatne do wykonanej pracy. Druga rzecz to profesjonalna obsługa i szybkość naprawy - czekałem na naprawę tylko jeden dzień. Bardzo dobry kontakt, dzwonią ze sklepu i informują o wykonanej naprawie. Dodatkowym plusem jest to, że Panowie tłumaczą w jasny i zrozumiały sposób na temat zaistniałych wad komputera, podają ceny i są uczciwi a w tym mieście to niestety rzadkość. Można śmiało im zaufać i oddać sprzęt w dobre ręce ! Polecam wszystkim.
9
KLIENT 2015-03-05 00:01:54
niestety, ale trzeba omijać tego pana i serwis komputerowy który prowadzi bardzo szerokim łukiem. pan Zbigniew Tomaszewski poniża, wyzywa klientów oraz oszukuje. zaszedłem po odbiór laptopa, ale nie miałem karteczki wiec pan tomaszewski wyzwał mnie od śmieci oraz wyganiał z serwisu. kwota naprawy laptopa wynosiła 300zl, na drugi dzień UROSŁA do 390zł oraz zostałem wyzwany po raz kolejny. na szczęście interweniowała policja. w skrócie oszust, prostak, bez szacunku dla innych. JEŚLI CHCECIE PAŃSTWO ZASIĘGNĄĆ BARDZIEJ ZNACZĄCEJ OPINII TO PROSZĘ ZADZWONIĆ DO MIEJSKIEGO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTÓW, ON ZNA TĄ FIRME I TEGO PANA JUZ BARDZO DOBRZE, BO BYLO KILKA SPRAW PRZECIWKO PANU TOMASZEWSKIEMU W KTORYCH MUSIAL INTERWENIOWAC RZECZNIK. POZDRAWIAM
2
klient2 2015-03-05 00:16:41
jeśli chcecie Państwo zasięgnąć bardziej rzetelnej opinii proszę zadzwoonić do MIEJSKIEGO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTÓW w Chełmie. Pan Rzecznik bardzo dobrze zna serwis Pana Tomaszewskiego, ponieważ prowadził już kilka spraw przeciwko Tech-Com.
1
maryjan 2015-03-06 10:54:14
oj ludki ale u was jadu - idźcie do demosu czy na deptak o muzuki już nie wspomnę (bo tam toczy sie sprawa w prokurat...) to zobaczycie jak was tam potraktują i oskubią ... a apropo moj kolega ma juz sprawę za podobne opinie wyrażane w internecie i przez to ma masę problemów z wyjazdem do pracy do uk (3 razy już musiał na sprawy przylatywać, i nie dość że traci czas to i pieniądze bo w tym czasie nie zarabia i na bilety traci) więc jak piszecie to pomyślunku trochę bo się bierze za to odpowiedzialność
Po pierwsze jest to pomówienie, przewidziane w art. 212 Kk, zgodnie z którym kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

Po drugie jest to przestępstwo zniewagi - przewidziane w art. 216 §2 Kk, zgodnie z którym kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

niestety w polandii takie przestępstwa lecą z urzędu na wniosek zgłaszającego a nie z cywilnego więc jak was zglosi to pozamiatane macie a w necie dziś nikt nie jest anonimowy
ale wogóle to forum znalazłem przypadkowo bo szukam pracy i chyba ono do tego służy a nie jest to forum dla klientów
9
Administrator 2015-03-06 15:17:25
Potwierdzam opinię "maryjan" - już się niektórzy przejechali na podobnych wyżej wpisach i opiniach. Proszę czytać nasz regulamin a nie go tylko odchaczyć, gdyż zgodnie z jego treścią strona nie jest stworzona do komentarzy klientów w celu obrażania czy pomawiania firm czy osób prywatnych z imienia i nazwiska lecz w celu opinii pracowników (byłych i obecnych) i za takie pomówienie oraz zniewagę odpowiada osoba która taki komentarz napisała wedle Kodeksu Kk. Jak to napisał mój przedmówca dokładnie art. 212 Kk i art. 216 §2 Kk. i jeśli osoba pokrzywdzona zgłosi się do nas to zgodnie z prawem musimy udostępnić IP urządzenia z którego zostało popełnione przestępstwo organom ścigania i odpowiedzą Państwo karnie przed Sądem za takie wpisy. Jedyną drogą jest ewentualnie wystosowanie pisma do nas abyśmy usuneli obraźliwe i pomawiające komentarze ale wybór należy do Państwa.
9
naprawiacz_aut 2015-03-10 00:41:15
heh Prowadzę serwis całekiem innej branży bo akurat samochodowej i wiem po sobie że taki klient to nie klient a wyłudzacz co zostawił komentarz wyżej i znieważył/ oczerniłł po nazwisku właściciela serwisu TechCom i mam nadzieję że odpowie prawnie za tą zniewagę, sam mam do czynienia z takimi deklami w warsztacie i gonię ich na potęgę bo przyjeżdza taki cieć i dyktuje mi co mam robić i jeszcze ile mam za to wziąźć - jak nie zapomnę to sam powiadomię panów z serwisu że jakiś pajac ich obraża i niech się za to wezmą skoro leci to z urzędu). Pseudo klient sam pisze że przyszedł bez kartki/rewersu (który otrzymuje każdy zdający coś do naprawy i potem z tym sie przychodzi po odbiór - to chyba logiczne ale jak widać nie dla palantów co wydaje im się że mogą przyjść i wziąźć niby co ich) i ulicy odebrać laptopa - toż logiczne że nie wydaje się sprzętu "komuś z ulicy co go nie przyniósł do naprawy - na gębę" i bardzo dobrze że została wezwana policja bo takich wyłudzaczy klientów trzeba tępić i olewać jak nie rozumieją (awanturują się i wyzywają sprzedawców że nikt debilom nie wyda nie ich rzeczy, sprawę znam akurat od znajomych policjantów którzy opisali mi całe zajście dlatego jako stały klient tego serwisu zdecydowałem się napisać tu komentarz
ale przechodząc do sedna panowie z Tech-Comu dali rade z moim zalanym piwem lapkiem który się po tym nie uruchamiał a klawiatura lepiła się i była jakby poklejona, co prawda trwało to ponad tydzień ale dali radę i sprzęt chodzi do dziś już ponad rok - dodam że żaden inny serwis ani domokrążcy z ogłoszeń gazetowych nie chdawali szans na zrobienie lapka tylko od razu żeby kupić sobie drugiego (tyle że żaden dekiem nie rozumiał ze nowy laptop nie ma COM bez którego nie podłączę sterownika do auta) bo z zalanego płyty nie da się zrobić a ci fachowcy nie dość ze wyczyścili klawiaturę, naprawili płytę (wymienili przetwornice linii zasilania) to jeszcze dali mi pół roczną gwarancję na tą usługę - często od tego czasu korzystamy z ich usług ja i cała moja rodzinka polecam ich swoim klientom i znajomym bo są są rzetelni i bardzo fajnie się z nimi rozmawia - widac że to nie są typowi fachowcy a ludzie z pasją co praktycznie sie nie zdarza w obecnych czasach - reasumując sklep i serwis ten działą jak sprawdzałem w necie od 2002 roku więc 13 lat to musi o czymś swiadczyć skoro są tyle na rynku a nie jak niektórzy zamykają po 2ch latach wyłudzając tylko kase z funduszy unijnych
powyższe komentarze to zapewne pisze ich konkurencja która narzeka na brak zleceń i wymyśla bzdurne komentarze aby sobie zwiekszyć obroty czyimś kosztem - panowie z Tech-Comu są naparwdę godni polecenia i można im zaufać w 100% a ceny mają niewygurowane jak za to co potrafią - certyfikaty i kursy z odbytych przez nich szkoleń co są powywieszane na ścianach też świadczą o ich fachowej wiedzy i tym że idą do przodu, sa na bierząco z nowinkami technicznymi jak się z nimi rozmawia i sztuką naprawy sprzętu, umieją doradzić fachowo co warto kupić a czego nie
ostatnio też naprawili mi urządzenie wielofunkcyjne brothera które zakupiłem w media 2 lata temu i akurat się zepsuło 2 miesiące po gwarancji i dosłownie nikt w chełmie jak dzwoniłem po wszystkich sklepach i serwisach nie chciał nawet zajrzeć i mówili ze nikt nie podejmie się naprawy bo się nie da i najlepiej zutylizować na piotra skargi i zapraszali po zakup nowego - co za kpina totalna, jakieś same beztalenty w tym chełmie jeśli chodzi o fachową pomoc, i co zrobiłem zaszedłem do tech-comu się spytać przy okazji jakżonkę do fryzjera przywosiłem i bez problemu panowie kazali przynieśc brotherka w celu diagnosyki i ku mojemu zaskoczeniu na drugi dzień dzwonią że da sie zrobić i za 120zyli miałem sprawne urządzonko (do którego mam zapasowe 3 komlpety oryginalnych tuszów jeszcze i szkoda było by je wyrzucać))
na tej podstawie mogę powiedzieć że nigdy więcej pseudo fachowców z gazet i domokrążców, pseudo pogotowia komputerowego tego ruska ze szkolnej a broń panie boże już tych z jedności co się dzieckiem zastawiająjak im nic nie wychodzi i nie chcą oddać pieniędzy ani wystawic rachunku na niby naprawę, czy z demosu koło ruskiego rynku bo masakra i porażka totalna - wogóle nie mają pojęcia o naprawie i mogliby się dokształcić od panów z serwisu TechComu
z czystem sumieniem nie znalazłem lepszych i wspaniałych ludzi z pasją i znających się na naprawie wszelakiego sprzętu komputerowego i nie tylko więc polecam bardzo gorąco a tych troli co o nich że pisza to nie pozdrawiam bo pisszą nie mając pojęcia o temacie
11
marcinek 2015-03-12 20:19:26
rzetelni i wywiązują się z tego co się podejmują - kilka razy mi d... uratowali w ciągu 5 lat jak mieszkam tu w chełmie (jak lapek czu drukarka odmówia posłuszeństwa to tylko do nich) polecam serdecznie ten sklep i jak serwis
10
marta 2015-03-20 12:38:51
korzystam z usług tych panów odkąd prowadze swoją firmę i nie mam do nich zadych zastrzeżeń mi blondynce umią wyjasnic co i jak wiec innym na pewno też są pomocni, nie rozumie tych ludzi którzy są zadrośni że innym coś wychodzi a im nie i umieją tylko kogoś obrażać w internecie polcam zatem ten serwis techcom po schodkach w dół pod ubezpieczeniami od parkingu biedronki między stokrotką a chrobrym to co mogę powiedziec więcej wiać ze pracują tam pasjonaci i fajne chopaki do wzięcia :) (obrączek nie widziała)
7
kaska81 2015-03-27 20:16:33
Sklep oceniam pozytywnie, chodź bywam tu przejazdem od 2-3 razy w miesiącu
Naprawy godne polecenia szybka i fachowa obsługa.
100 procent zadowolenia.
Dobry kontakt z klientem - oddzwaniają dopytują w razie wątpliwości
Polecam Polecam Polecam bardzo dobry serwis!! jak na ścianę wschodnią :)
Panowie są oryginalnie zakręceni w swoich klimatach od Atari przez Amigę do PC i dzisiejszych lapków (następnym razem wpadnę do nich a krata piwa na pogawędki i wspomnienia lat 90tych:) ), widać że kompy to ich żywioł i smykałkę do wykrywania usterek mają we krwi Polecam gorąco i pozdrawiam obu panów i tego na stażu też :)
9
kamil 2015-03-30 10:51:24
Z czystym sumieniem mogę polecić tą firmę każdemu! Prowadzi ją wspaniały starszy człowiek "z jajem" po 60tce - dba o swoich klientów, pracownicy są bardzo rzetelni, słowni i sumienni ludzie. Uczciwi wobec firm współpracujących jak i klientów indywidualnych (jakim teraz zostałem). Niestety ZUS - czyt. Zakład Utylizacji Składek wykańcza małe rodzinne firmy. Współpracuję z serwisem Tech-Comu ponad cztery lata i wiem że jak naprawa to tylko tam, życzyłbym wszystkim takich pracodawców i serwisantów. Pozdrawiam panów i polecam z czystym sumieniem.
8
janusz 2015-03-31 21:09:57
Jest to moim zdaniem najlepszy serwis w Chełmie. Wiem o tym nie od dziś ponieważ studiuję na PWSZ i X-2014 zepsuł mi się laptop (upadł mi na asfalt i w ogóle nie chciał się włączyć) - a miałem tam wszystkie materiały ze studiów łącznie z prawie skończoną pracą dyplomową. Poszedłem do jakiegoś innego serwisu laptopów na muzyki (z polecenia kolegi), ale tam mi powiedzieli żebym kupił sobie nowego bo tego laptopa nie opłaca się robić, pojechałem wkurzony zatem na miasto. Na deptaku w 2ch sklepach (pseudo amatorskich serwisach) to samo, Więc postanowiłem pójść gdzie indziej trochę zrezygnowany. Nie opodal był inny serwis koło piekarni bodajże greli o ile dobrze pamiętam na rogu świateł na lwowskiej na przeciw cmentarza, ale tam to samo nie chcieli go naprawić, bądź mówili ze to nie opłacalne a i co ciekawe zauważyłem tu najgorszą niechęć do klienta. Wkurzony i zrezygnowany maskrycznie Wraciłem do mego paska na parking pod stokrotkę na partyzantów i pojechałem na stancję i właśnie tam po raz pierwszy kolega polecił mi właśnie serwis 100m od miejsca gdzie zaparkowałem wcześniej auto - między chrobrym a stokrotką od strony sybiraków wisi jak wół reklama KOMPUTERY SERWIS i MODERNIZACJA ale człowiej jest ślepy - podobno najciemniej pod latarnią :D. Następnego dnia udałem się do nich, poprosili mnie abym go zostawił bo serwisant musi sprawdzić co jest zepsute. Wypełniłem kwitek i zostawiłem swój numer telefonu. Bardzo się zdziwiłem gdy kierownik tego serwisu zadzwonił na drugi dzień i powiedział że w laptopie uszkodzona jest matryca i dysk (koszt 490 zł) więc się zgodziłem a i dostałem gwarancje na naprawę i na części. Po 2 dniach znowu zadzwonił do mnie kierownik i powiedział że laptop został naprawiony a dane na których mi najbardziej zalezało są odzyskane na płycie dvd i mogę go już odebrać lapka. NIC DODAĆ NIC UJĄC sprzęt działa do dzisiaj bez żadnych problemów. Od początku z tymi panami miałem dobry kontakt - widać że się znają i mają ku temu powołanie, Naprawa przebiegła naprawdę szybko, warto ich odwiedzić. Mimo że jestem teraz pod WAWĄ z racji tego ze robię licencje pilota to chętnie wpadnę do tego sklepu/serwisu jak bedę w chełmie u znajomych bo na prawdę uratowali mi dupe... POLECAM ich profeske :)
7
Kamil 2015-04-15 23:27:11
Nie wyobrażam sobie naprawiania komputera gdziekolwiek indziej. Chłopaki rzeczowo i bez wciskania kitu mówią co dolega i ile to będzie kosztowało. Fajne ceny i szybka usługa. Trochę ukryta lokalizacja dla tych którzy szukają po raz pierwszy tego serwisu ale warto się zapoznać. Serdecznie polecam
7
mariusz 2015-05-01 00:00:48
100 % polecam uslugi serwisu koputerowego "Techcom"!!!
usuneli mi usterke szybko,sprawnie i przede wszystkim niedrogo jak na czas jaki spędzili na ostatnio popularnym (niestety) wirusie który kodują dane na dysku komputera i w ten sposób "hakerzy" chcą wyłudzic kasę szantażując że albo zapłaci się kilkaset złotych albo dane przepadną !!! - co za palanty wymyślają takie rzeczy tylko ich porozstzelać oszustów co tworzą takie wirusy :)
Przechodząc do konkretów w tym serwisie który jest mało widoczny - chodz jest reklama fajna nad schodami i wystawiony pzred ich lokalem potykacz (trafiłem tam przypadkiem jak robiłem zakupy w biedronce na siedleckiej/partyzantów) z parkingu widać ich reklamę ale jak się przjeżdza samochodem to sie nie patrzy na boki, mają znakomitą komunikację z klientem oraz fachowe podejscie do sprawy!!! BRAVO!!!
serdecznie polecam..bo nparawde warto!!!
pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje panom z TECHCOMU
6
pstrycjusz 2015-05-18 00:06:29
Super serwis, obsługa i naprawa laptopa w jak najlepszym porządku. Polecam jak najbardziej. Nie dawałem wczesniej komentarza bo chcialem dac lapkowi czas zeby sprawdzic minelo kilka miechow aby sprawdzic czy bedzie chodzil po ich naprawie i dziala do teraz i mam nadzieje ze jeszzcze mi posluzy jakis czas zanim bede musial zakupic drugiego - niestety dzis tak robia ze 2-3 lata i sprzet ma sie zepsuc to specjalna zagrywka producentow aby wymienac czesto sprzet, ale mi naprawili chlopaki wiec sa ok
6
kinga 2015-06-10 00:44:29
naprawili mi drukarkę gdzie inni nawet nie chcieli przyjąć do diagnostyki - serwis pomocny i znający sie na rzeczy polecam innym
5
Ua 2015-06-22 16:44:44
NEGATYW!!! Chciałem opowiedzieć jak nas oszukano w tym serwisie, a mianowicie dostarczyliśmy do tego serwisu Laptopa Asusa po lekkim Zalaniu, Laptop uruchamiał się natomiast nie wyświetlał nic na ekranie, Pan ze sklepu powiedział że trzeba wyczyścić i będzie ok, dostaliśmy pokwitowanie i tyle, następnego dnia zostaliśmy poinformowani o tym że tego Laptopa nie da się naprawić ( uszkodzona płyta główna) i żeby odebrać ten Laptop muszę zapłacić 185 zł, gdzie na początku mnie nie informowano o kosztach, podsumowując na pokwitowaniu który dostaliśmy drobnym drukiem jest wpis diagnoza laptopa 95zł. no i niby proba naprawy to koszt kolejnych 90 zł, gdzie w laptopie nic nie było zrobione. Po zaniesieniu laptopa do innego serwisu koszt wymiany płyty głównej której nie da się naprawić oraz taśmy matrycy to łączny koszt 550 zł wraz z robotą a nie jak w tym przypadku była mowa o datkowych 900 zł. Ten serwis to oszuści!!!
1
serwisant praktyk 2015-06-22 20:30:02
ukraiński pajacu oleksandr nie kłam - laptop był zalany piwem (jak sam powiedziałeś) i się wogóle nie uruchamiał, po czyszczeniu też nie dawał znaku życia (pokazaliśmy ci fotki spalonego układy i uszkodzonej tasiemki oraz nalotu patyny na części płyty której nie dało się wyczyścić preparatem do tego służącym), o kosztach diagnostyki i czyszczenia po zalaniu zostałeś ukraińcu poinformowany przy zostawieniu do diagnozy, jak ci sie nie podoba w polsce to spieprzaj do swojej odessy w kamasze i z ruskimi walczyc a nie liczyć na darmowe siedzenie przy kupionym najtańszym gównie i mysleniu że ktoś będzie siedzial za darmo, cenni wisi i wszystko jest na nim wyszczególnione, kamery zarejestrowały całe zdarzenie gdzie nie chciałes uiścić opłaty o której zostałeś wcześniej poinformowany, więc nie ściemniaj że nie zostałeś a pozatym wątpię żeby ktoś z cenie 550zł wymienił płytę na nową skoro jak nawet używana więcej kosztuje - nie pozdrawiamy wyłudzaczy usług a zwłaszcza zza wschodniej granicy bo to najgorsza nacja jak może być już rosjanie są dużo kulturalniejsi i konketni cwaniacy z ukrainy z ktorych jest coraz więcej, mam nadzieję że wizy takim palantom jak ty nie przedlużą i w lutym 2016 wezmą cie w kamasze to się kultury hamie nauczysz skoro nie umiesz normalnie w naszym kraju się zachować !!!
4
Rysiek 2015-07-10 14:35:22
Bardzo porządny serwis laptopów.Mój laptop został naprawiony po 2 dniach , a nawet nie spodziewałem się, że dostanę go w tym tygodniu.Niska cena i fachowa naprawa skłoniła mnie do bardzo dobrej oceny. Polecam ! A swoją drogą клоун i kacapów też nie trawie bo to ktętacze i oszuści i chcieli by wszystko za bezcen - walić ich i deportować !
5
Aśka z UK 2015-07-16 10:24:46
przyjechałam do rodziców na wakacje i zepsuł mi się laptop - na drugi dzień był zrobiony zapłaciłam 25 funtów w przeliczeniu na polskie to ok 150zł uważam że to niezła cena za taką usługę jaka została wykonana w Anglii bym zapłaciła około 80-100 funtów zatem nie pozostało mi nic innego jak polecić innym i pozdrowić panów z tech-comu
3
asienka 2015-07-22 22:09:14
naprawa tam to czysta przyjemnosc- a dotego skóry ze mnie nie zdarli, nie to co na demosie czy na deptaku gdzie mi polecili znajomi a jak poszłam z moim laptopikiem to mi mówili żebym sobie nowego kupiła i dała tego do recyklingu i jeszce na raty wciskali, az trafiłam przez czysty przypadek do tego serwisu w piwnicy pod ubezpieczeniami na rogu kolo chrobrego i tam bezproblemu miałam w ciagu dwoch dni naprawiony moj kofany laptopik który po dzis dzien chula a naprawialam tam go w marcu (tak jak na allegro wstrzymuję sie z opiniami aby trochę podzialalo to za co zaplacę a nie jak stado wystawiam od razu komentarz), 47 lat życia troche mnie nauczylo - polecam i sama jeszcze zawitam tam jak mi sie cos zepsuje a co ciekawe polecili mi 100m od nich serwis agd gdzie naprawil mi facet maszynke do mielenia mięsa za 25zł wiec jestem podwojnie zadowolona i wdzieczna im za podpowiedz bo nie moglam nigdzie znalezc kogos kto by mi do niej zajrzal a to stary zelmer a nie to co sprzedaja teraz w sklepach totalna chinszczyzna ktora po roku sie rozleci jeszce raz polecam ich bardzo serdecznie
5
marek 2015-07-22 22:23:44
weż kolego stuknj sie w czolo to bedzie chociaż wesoło hehe - ten rzecznik to wielka ściema urzednikTowa - zapytaj sie o inne firmy z chelma ile jest pomowien pzrez takiego patafiana jak ty porzadnych firm ktore placa tu podatki i jakos pzredą w tym poj... kraju a ludzie sa jacy sa za byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pisza donosy zamiast praca uczciwa sie zając, mowisz ze prowadzi kilka spraw smieszny i żalosny jestes nawet gdyby tak bylo to by ci nie mogl o tym powiedziec a jak ci powiedzial to znaczy ze sam urzednikT nadaje sie do wyrzucenia z urzedu bo tajemnica obowiazuje ale watpie zeby byly prowadzone jakies postepowania bo znam to od srodka i jakby cos bylo to by firma znikla szybko z rynku a ta firma to dinozałr na chelmskim rynku tyle lat i jakos przdzie a ty kolego zapewne z konkurencji tego zakladu zamilcz bo tylko chłam rozsiewacz i zycze ci sporo zdrowia psychicznego ale o to chyba juz za pozno hehe
4
Marian 2015-07-29 00:21:14
jakosc uslug w tym zakladzie oceniam na 5+ w skali na 6, nie sptkalem sie z takim podejsciem do klienta nigdzie w chelmie w ostatnim czasie z 10-15 lat temu jakosc serwisow wiekszosci w chelmie byla na super poziomie teraz szukac ich ze swieczka bo mlodzi nie maja pojecia, ten serwis techcom to ewenement idzie z nimi pogadac, doradzą, wytlumaczą, nie olewaja klienta mimo ze jestem starszej daty po 50tce - podejscie maja super i znow mnie zaskoczyli niska cena w porownaniu do tego ruskie z kzrywej czy jakos tak co mi zepsul laptopa i mowil ze on przyniesiony nie dzialal oszust jeden ale zaplacilem 220 zł i ci panowie z piwnicy pod ubezpieczeniami dali rade zrobic i chwali im sie to bo ja sie porzywiazuje do rzeczy a wszyscy mnie namawiaja na nowego a widzialem ze ten nowy z windowsem 8 to jakis niewypal kafelki sa dobre dla dzieci bo wygladaja jak puzle w kazdym razie polecam tych panow z zakladu techkomu
5
Alex UK 2015-08-02 17:35:43
Doskonała obsługa i pełen profesjonalizm. Ludzie z dużym doświadczeniem, indywidualnie podejście do każdego komputera i klienta. Naprawią, doradzą i nauczą jak dbać o komputer. Lepiej być nie mogło. Mój Laptop działa teraz jak nowy.
6
jarek 2015-08-07 19:16:00
witaj kolego sam szukałem i szukam pracy jako serwisant i obchodziłem całe miasto i wszedzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kazdy mowi ze ledwo przedzie, złożyłe kilka cv miedzy innymi do tej firmy ale niestety teraz ta branza ma zastuj i w tym miescie raczej nic sie nie zmieni w tym temacie sprzedaz jak rozmawiałem w jednym sklepie staneła prawie na 0 to i naprawa ledwo pzredzie, mam juz prawie nagrana prace w lubelsiej firmie infiormatycznej i bede zmuszone dijezdzac ale lepszy rydz ni nic a w zatrudniaku bylem zarejestrowany prawie 2 lata i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mi pomogli a te ich kursy to niech se wsadza bo sa dla idiotow bez szkoly wiec szukaj lepiej pracy gdzies dalej bo w tym chelmie ch....m wieje niestety lublin sie rozwija a stad to nawet wrony zawracaja na zachod hehe ale nic to aqwapark bedzie, kfc buduja jest juz mcdonald i lidla na wyjezdzie w strone wlodawy zaraz za radem dmowskiego chyba sie zowie stawiaja przeciez to jest jakis debilizm aby rozpierd...c male firmy a stawiac markety ktos przeciez pozwolenia na te scierwa dawac musi ale lud gupi to zadowoleni emeryci bo maja rozrywke chodzic i sie podniecac ze o kilka groszy taniej zakupy zrobia nie liczac straconego zdrowia na chodzenie/stanie w kolejkach i przepychnki aby byc pierwszym jak za komuny - tylko jeszcze stoleczkow im brakuje i listy kolejkowej hee - ale nic to tusk i inni kopacze sie uciesza bo mniej emerytur trzeba bedzie oplacac a lekarze tez zarobia taki pojebny kraj bez perspektyw na wschodnich wyludniających sie wioskach
reasumujac pracy czy w tej firmie czy w innej raczej nie znajdziesz i zwiewaj do innego miasta na zachod poki jestes mlody o ile jestes 3msie pozdro i powodzenia a swoja droga chopaki z tego serwisu maja naprawde wiedze o naprawach i widac ze nie leja wody maja pojecie o co ich zapytasz i doradza a nie probuja wcisnac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak koledze co sie podjaral jakas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w mediaexpercie a teraz mu sie laptop zepsul i maja go w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mimo ze jest na dokupionej gwarancji - ale cena czyni cuda LOL
1
Alicja 2015-08-12 21:35:16
hej wszystkim na co dzien mieszkam w lamborgini we wloszech, korzstalam z naprawy w tym zakladzie serwisowym i jestem nad wyraz zadowolona bo odratowali mi dane z laptopa toschiba z tym tragicznym w obludze kafelkowym systemie windowsie 8 ktory prawdopodobnie uszkodzil sia w czasie podrozy do mojej rodziny do chelma z ktorego niestety musialam wyjechac kilka lat temu za praca - naprawa trwala 2 dni ale mam zpowrotem zdjecia na ktorych mi zalezyalo najbardziej jestem bardzo uradowana i jak bede potrzrebowac pomocy kiedys to tez tam zajde polecam innym - saluti signori da riparazione, la prossima volta :)
5
Sasha 2015-08-13 00:04:39
Po wypowiedzi z dnia ( serwisant praktyk - 2015-06-22 20:30:02) można tylko wywnioskować jedno , obsługa jak zawsze na poziomie NIE POLECAM NIKOMU! ;) rasistowskie podejście do klientów ... z resztą radzę przeczytać komentarz a państwo sami zrozumiecie z kim macie do czynienie, a co do pozytywnych komentarzy na tym portalu to po prostu fikcja stworzona własnoręcznie przez pana serwisanta...
1
jacek 2015-08-13 13:32:08
Rysiek prawde pisze won клоун i nieroby przemytasy - czyzyżby a może konkurencji nie idzie i wypisuje takie brednie i oczernia prawdziwy serwis godny polecenia od lat istniejący z tego co kojarze ponad 10 lat? zawsze jak jestem w chełmie to tylko tam chodze a nie do jakis oszolomów co nie mają pojecia wiec pozdrawiam ludzi z serwisu
5
wiola 2015-08-18 00:26:40
to i wtrące swoje 3 grosze na temat tego serwisu w zeszlym tygodniu naprawiono mi tam tablet ktory córka zrzucila na podloge i pekla szybka naprawili mi w 4 dni a wczesniej bylam na deptaku sklepu nie pamietam wiem ze na gorze po schodku i powiem szczerze bylam w szoku 2 tygodnie lezal i panowie tam powiedzieli po tym casie ze oni sie nie znaja i nie da sie go zrobic wkurzona szlam do auta zaparkowanego przed biedronka a corka zobaczyla z daleka szyld komputery serwis i cos tam cos tam zaszlismy i nie wierzylam ze powiadziano mi ze nie ma problemu z wymiana ekranu i jestem bardzo zadowolona bo corka dostala go na komunie i wiadomo szczescie dziecka jest moim szczesciem mysle ze te negatywne komentarze pisze zlosliwa konkurencja ktora nie bardzo ma wiedze na temat napraw i zle rzycza tym panpm z piwnicy kolo chrobrego k=ja tam swoje juz wiem i jak cos mi sie zpsuje to napewno tylko tam pojde bo przynajmniej robia swoje i sa fer a nie klamia jak inni... polecam ten sklep i serwis
6
zygmunt 2015-10-27 13:31:48
zabrałem laptopa z innego serwisu [ nazwy nie podam ale z deptaka ] bo tam paprali się i paprali czasu wiecznie nie mieli[ a może nie wiedzieli jak go naprawić] bo się okazało że pod biedronką od dużego parkingu przy siedleckiej znalazłem ten serwis i zrobili bez ceregieli i skóry nie zdarli ze mnie, polecam ten serwis w piwnicy pod ubezpieczeniami
5
monika 2015-12-04 11:37:25
robili mi acera po upadku - zrobili w koncu po 3ch dniach, dali gwarancje i chodzi, ale dziecku wiecej nie dam do zabawy bo wszystko psuje :D, w kazdym razie polecam tych panow pod swiecacą-przesuwająca sie reklamą led po schodkach w dol, trafilam tam przez przypadek jak ubezpieczal maż auto a ja ich wypatrzylam w piwnicy przy chrobrym
5
MARTA 2016-07-21 14:25:36
Bardzo dobry serwis komputerowy, miałam problemy z komputerem, usterka została usunięta, sprzęt działa bez zarzutu od 6 miesięcy.
2
Arek 2016-09-24 16:02:18
Witam opiniodawców i ja dorzuce swoje 3 grosze . Polecam usługi tej firmy - zlecenie wykonane szybko w 2 dni robocze- bardzo sprawna, profesjonalna obsługa, (miałem problem z systemem który byl uszkodzony i znikły mi dane na dysku). Profesjonalne podejście do sprawy, wysoka jakość usług i niewygórowana cena a co najważniejsze wiedzieli od razu w czym rzecz - przed zaniesieniem do tego serwisu dzwoniłem do ludziof z ogłoszeń ale z rozmowy widać było że chcą na moim sprzęcie doświadczenia robić żałośni studenciaki co chcieli ze mnie królika doświadczalnego zrobić i na bank bym danych potem nie odzyskał totalna amatorszczyzna ci co sie gazetach ogłaszają i niby fachowcy na olx żenujące typki aby na wino/piwo wziąźć a nie mają wogóle pojęcia o temacie naprawy nie tylko systemowej ale i praktycznie zerową wiedze odnoście sprzętu - ale trafiłem na ten serwis TECH-COM (trochę się naszukałem ale od parkingu przy Chrobrym w niskim parterze - po reklamie/potykaczu znalazłem i jestem bardzo zadowolony z profesjonalnego podejścia do tematu pozdrawiam obu fachowców
lkjw 2016-10-16 15:21:20
marta a jaka to był konkretnie usterka i ile za to wziął serwis?
Zostaw swoją opinię o Tech-Com Zbigniew Tomaszewski - Chełm
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tech-Com Zbigniew Tomaszewski