brak logo

BE GROUP

Gdynia

Opinie o BE GROUP

zubr 2014-03-18 07:38:41
pisalem wczesniej ze nie jest zle teraz juz jest zmienili normalnego dyrektora na pajaca ludzi niby pozawieszali ale to sa zwolnienia wylatuje sie doslownie z dnia na dzien raczej to juz koniec na tym terenie zakladu slyszalem ze co 3lata zmieniaja miesce Nie stabilna i napewno nie ma co liczyc na stala prace
ciekawski 2014-03-20 09:39:34
Chciałem sie spytać. Będzie jakaś przyszłosc w BeGrupe w Trębaczewie????????????? Chciałbym pracować w tej firmie ale chyba będe szukał innej pracy. Zna ktoś jakieś konkrety?????????????????????????????????????
Torky 2014-04-05 11:57:10
@ciekawski, chyba Ci się znak zapytania zaciął. Ja tez jestem zainteresowany be group, wie ktoś, czy będą szukać ludzi?
1
ukrainiec 2014-06-24 23:02:12
A ten rusek jeszcze przyjeżdża ?
janek 2014-06-30 23:56:58
Na wstępie zaznacze, że dopiero dzisiaj sie zainteresowałem firmą BE Group. Może ktoś powie, czy warto jest dla nich pracować?
YO! 2014-09-25 14:32:30
Opinie nie są aktualne 2009 rok nie jest adekwatny do 2014.Niekorzystne opinie są usuwane. Więc to ściema (propaganda ruskiego typu).Firma nie polecam szerokim łukiem !!!
1
jak teraz 2014-10-14 17:49:47
to mnie właśnie interesuje aktualna opinia na temat be group bo jestem bardzo świadomy tego, że takie stare opinie to nie są na czasie i informacje mogą nie być prawdziwe. Interesuje mnie aktualna opinia o firmie - jest tutaj pracownik który jest w stanie napisać jak teraz wyglaa praca i czy generalnie warto tam pracować? bo o kasie to pewnie mi nie powiedcie....
pracownik 2014-11-01 15:32:38
Nie polecam do dzisiejszego dnia bez słowa z dnia na dzień zwolnili 3 bardzo dobrych ogarnietych ludzi nie wiem co sie dzieje jakiś cyrk nasz dyrektor kciuk to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakich mało
yoyo 2014-11-18 20:41:40
Nie rozumiem większość opini to ludzie którzy nie mieli nic do czynienia z tą firmą pracuję tutaj drugi rok i wypłata zawsze jest na czas. Co do dyrektora to niech mi ktoś powie czy w innych firmach jest normalnie??? AKURAT.
Jak się komuś robić nie chce to zawsze znajdzie sobie powody do narzekań.NORMA GODZIN W TYGODNIU 40. Kasa się zgadza i jest na czas.Co tu K---a jeszcze chcieć
Pozdrawiam nierobów.
trak 2014-11-29 20:51:19
zgadzam się z Tobą @yoyo. Ja nie mam na co narzekać jeśli chodzi o BE Group i szczerze przyznam , że nie rozumiem na co właściwie również narzekają inni ... @pracownik, to , że zwolnili 3 ludzi to nie jest nie wiadomo co. Zdarza się .Może mieli rzeczywiście ku temu powody. Może właśnie o nich nie wiedziałeś
Staś 2014-12-11 13:08:11
Powiem tylko , że ś,ieszni ludzie tam pracują i panuje ogólna spychologia. Problemy nie są rozwiązywane tylko przeżucane na innaą osobę. Popracuje tam jeszcze , ale jak sie nie zmeni bede musiał wiać. Dyro nie jest kompetentny, były przedstawiciel.Pozdrawiam desperatów i zapraszam do pracy:)
ART 2014-12-11 13:23:28
KOLEDZY NIC NIE WIECIE.ZWOLNILI NAJLEPSZYCH LUDZI , A TYLKO DLATEGO ZEBY POKAZYWAĆ SWOJĄ MĄDROŚĆ. NE WIECIE , ZE PRACOWNIK JAK JEST MĄDRZEJSZY OD SZEFA TO JEST NIE WYGODNY!!!!
TAK WŁASNIE BYLO!!!
Paw 2015-01-02 13:45:34
witam zupelnie nie rozumiem ludzi którzy piszą o BE jak o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie jest tak żle tylko dowódcy sprawiają wrażenie ....... Pan p..., PAN d... i najwazniejszy udajacy najmodrzejszego Pan b.... .Jesli podpadniesz pan b nedzie sie wyzywał, jesli pan b cos zjebie powie panu d , ze to nie on .Pan b jak cos zjebie to wszyscy sa winni a nie on. Ale musieli byscie sie tu przyjac , na zywo to jest ogladanie i słuchanie.
Ale zarządzający autkami jezdza, pasaty, insygnie , nawet giermek jezdzi peugeotem
3
ja 2015-01-06 20:43:14
Nie bardzo rozumiem Wasze żale , przeciez w BE nikt nikogo siłą nie trzyma. Jak komus się nie podoba to może się zwolnić.I zrozumcie , że świat tak jest skonstruowany , że każde grabie grabią pod siebie i nic tego nie zmieni.Gdybyście byli na miejscu wymienionych w poprzednim poście to robilibyscie inaczej- ciekawe.Więc frustratom dziękujemy . Pozdrawiam.
1
lol 2015-01-17 18:35:55
frustratom?
hehe
smieszne ,ludzie którzy coś tam robili dawno zostali zwolnieni albo sie sami zwolnili, zostal Ci którzy mowia , dyrektorze nie wiem czy to wazne , ale ten i ten to, to i to. hehe. Pozdrawiam współpracowników
flustrat 2015-01-20 13:53:38
Czyli też wpi... Makowiec z dyrektorem a potem się prujesz wspolpracowniku?
p. 2015-01-22 20:33:51
Kolego nie pruje, tylko chce powiedzieć , że praca w be to czysty wyzysk. dowiedzcie się ile można zarobic!
programista i brygadzista pajac biorą kase za nadgodziny a my [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak murzyni. smieją sie z nas . Ale co zrobic jeśli się nie zorganizujemy nic nie zdziałamy. Kto chce byc pomiatany przez kogos kto ma problemy z pisaniem?
pozdrawiam do zobaczenia w pracy.
1
ali baba 2015-02-03 15:22:40
wypłaty na czas ,i brygadziści wporządku,i tu się kończą plusy,a takto umowa do d...,niby normy są ok a czasami nie ma czym oddychać na małej hali tak plazma pali,o śrutowniku nie wspomnę.Panie Dyrektorze jak by miał Pan trochę chociaż szacunku dla pracowników(a jest odwrotnie)to chociaż Zyczenia by Pan złożył na święta Bozego Narodzenia które już były a nie choinke na drzwiach wydrukowaną przywiesić to każdy potrafi i nie chodzi mi tu nawet o paczki tylko sam gest się liczy(to nawet Sąsiedzi dostali a tam jest jeszcze gorzej),i za soboty powinno być płacone na rękę plus godz jak jest w każdym normalnym zakładzie a nie godz kazecie dopisać jak dla mnie zero szacunku dla ludzi.a nasmieszniejsze w tym jest to ze przychodzi nowy i ma prawie taką samą stawke co ludzi co robia tam już po roku albo dłużej i się znaja na robocie,poprostu brawo.Głównie rozchodzi się o umowy a co my na umowy zlecenie jesteśmy gorsi.Pozdrawiam pracowników
5
Osamoptn 2015-02-28 23:15:02
A na jakich umowach pracujecie? Poza tym dlaczego tylko brygadziści nie mają na co narzekać. Przecież pracownicy etatowi też są zobowiązani umową - tylko teraz powiedzcie czy pracują na zleceniach czy normalnie na umowie o pracę? Zastanawiam się czy nie przyłączyć do tej firmy, bo całkiem ciekawie się to zapowiada.
Pracownik 2015-03-13 23:09:48
Powiem wam tak praca w tym zakładzie jest ok,płaca na czas co w tych czasach jest już
rzadkością niestety w zakładach,brygadziści wporządku kierownik również jedynie czego
można się czepić to tych chole... umów śmieciowych ale uważam że to nie wina zakładu
tylko naszego "kochanego" Rządu! ponieważ daje pozwolenie na tego typu umowy a zakłady
poprostu z tego typu ulg korzystają postawmy się na miejscu pracodawcy czy bylibyśmy
Inni raczej nie i tu jest koło zamknięte dlatego są całkiem nie potrzebne złości
pracownika na pracodawcę i odwrotnie jeśli ktoś podziela moje zdanie to polecam mu ten
zakład z Pozdrowieniami dla zainteresowanych .
pracownik 2015-04-03 01:31:19
praca w miłym Gronie to plus:)umowy zlecenie straszna lipa
metro 2015-04-10 11:03:22
witam wszystkich zainteresowanych firmą BE GROUP, kiedys bylo swietnie , szew ok, kasa sie zgadzała , robota szła. Teraz szew z lublinca , albo z warty uciekl , bo się tak zachowuje, brygadzisci ok tylko jeden zwany Beksa tzw KARIEROWICZ, ktory wypadl sroce spod ogona prowadzi mobing [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie wezcie sie za tego debila on was wykonczy, wielki ekspert z huty. Huta pozbyla sie wrzoda a teraz w BE GROUP SZALEJE. NIE DAJCIE SIE
nikt 2015-04-15 21:32:08
Pierniczycie i nic z tego nie wynika. Nie bronie huty ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] baletnicy to i majtki w kroku przeszkadzają, jakiś czas tutaj pracuję i widzę jak jest.
Czy ktoś wam broni zmienić pracę.Kasa się nie zgadza to wywalcz sobie większą,jak nie w tej to w innej firmie.
bron 2015-06-18 01:41:50
zgadzam się z Tobą. Ludzie w tej firmie myślą , że wszystko kręci się wokół każdego z nich osobno , a prawda jest taka ,że każdy z nich powinien sam o siebie zadbać bo nikt inny za nich tego nie zrobi. Szkoda tylko , że niewielu z nich bierze sobie takie rady do serca. Ale trudno... będą mieli to na co zasłużyli
$$$$$ 2015-06-30 15:14:44
Odnosząc się do wpisu wyżej i całego tego zamieszania związanego z tą sprawą,wniosek nasuwa się jeden mianowicie taki ze 99%ludzi pracujących na hali nie miała zielonego pojęcia a pseudonimach ludzi wymienionych w wpisie wyżej , czyli kto mógł to napisać.proste ktoś kto z nimi przebywa cały czas czyli ktoś z biura,ludzią kończyły się umowy pare osób miało dostać podwyzke a wpis został umieszczony niedawno czyli to było celowe zagranie,Zeby odwrócić uwagę od rzeczy ważnych a czemu miał by to zrobić żeby skłócić majstra z pracownikami.także porządki to najpierw od góry bo sami sobie kłody pod nogi rzucacie, a później macie pretensje ze forum firmy wygląda jak wygląda,a sami piszecie jeden na drugiego a później najlepij zgonić na zwykłego pracownika.
edward 2015-07-02 14:47:32
WITAM TYCH KTÓRZY SZUKAJĄ PRZYSZŁOŚCI W BE GROUP. BYŁEM PRACOWNIKIEM TEJ FIRMY JAKIŚ CZAS, I MOGĘ CO NIE CO NA TEN TEMAT POWIEDZIEĆ. UMOWY JAK TO UMOWY ''ŚMIECIOWE'' TYLKO LUDZIE Z NAJBLIŻSZEGO OTOCZENIA DYREKTORA MAJA UMOWY O PRACĘ I JEGO SZACUNEK. JEŚLI CHODZI O ZAROBKI ZWYKŁEGO PRACOWNIKA TO NIE LICZCIE NA ZBYT WIELE. NA WEJŚCIU DOSTANIECIE 13ZŁ BRUTTO I ŻADNEJ SZANSY NA PODWYŻKĘ. WŁADZE TEJ FIRMY POTRAFIĄ WYDAĆ PIENIĄDZE NA MASZYNY,KTÓRE NIE DAJĄ ZYSKU. PRACOWNIKA NIESTETY NIE POTRAFIĄ DOCENIĆ I ZMOTYWOWAĆ, CO NA DŁUŻSZĄ METĘ PRZYNOSI FIRMIE STRATY A NIE ZYSKI.
Fafik 2015-07-15 15:51:15
A kiedy te obiecane podwyżki drogie szefostwo, kasa na auta służbowe i poranne kawki do godz. 8.00 dla personelu to jest a na dole tylko kij w d.pe i bat. Zgadza się?
Więcej ludzi do wydawania poleceń i tzw. popychaczy problemów.
Jak jest kasa na koncie to dzielić, ale sprawiedliwie
trak 2015-09-12 11:49:26
Ludzie mówią , że praca w tym miejscu daje dużo satysfakcji. Mnie jednak interesuje raczej to jak ta satysfakcja ma się do rzeczywistych warunków na jakich przychodzi im pracować. wiem , że ludzie dzielą się tutaj na tych od czarnej roboty i tych wydających polecenia - tego niestety nie przeskoczymy.
obserwator 2015-09-18 11:41:09
Czy dział handlowy potrafi rozwiązać problemy z wykonaniem roboty przed jej wzięciem. Bo co do gięcia to tylko potraficie palca do nosa zagiąć a reszte musi wam kierownik pokazać, Zgadza się mój kierowniku? Może jakaś premia szefie, albo sobota?
logo 2015-09-25 10:44:41
A my sie narobili, i znów tydzień z urlopu???
prawilny 2015-10-12 17:43:55
@trak - myślę, że każda praca daje satysfakcję. Na pewno be group nie jest wyjątkiem. Przecież są dużą firmą, która zajmuje się przetwórstwem stali i aluminium. Na pewno branża jest trudna, ale najważniejsze, że klienci są zadowoleni z ich produktów no i usług takich jak cięcie laserem czy plazmą. Ciekawe, że nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy.
Korwinn 2015-10-20 23:30:11
Czy klienci są zadowoleni, to niech sami napiszą! Ceny są zawrotne w stosunku do konkurencji, ale wynika to tylko z braku wiedzy handlowców i chęci zarobienia na mniejszych zamówieniach. Jak piszesz "przetwórstwem" to rozumiem że mówisz o branży spożywczej bo ze stalą to niewiele ma wspólnego. Ale cóż wymagać od małowykwalifikowanego działu handlowego - ale cóż jak władza każe to się napisze wszystko! Siema "pseudo fachowcy"
edeko 2015-11-13 18:50:37
jak wiem, że u nich może nie jest super łatwo, ale jednak każdy widzi jaką ma umowe, poza tym jak się pracuje nawet na produkcji to mozna mieć sporo dodatków jak benefity, dodatki na święta, vouchery czy też karte multisportu. No i też można u nich robic badgodziny, które sa dobrowolone oczywiście w tej firmie.
rumun 2016-01-14 21:20:16
Tak popieram kolegę wszyscy jęczą że trzeba pracować ale po dodatki to pierwsi wyciągają ręce.Dwa lata już tam pracuję to mogę coś powiedzieć .Jeden kolega to sam widziałem kiedyś nawet 2 pasty o rąk dostał. I da się ???
uchodzca 2016-01-15 23:04:46
No to przyjacielu musisz być mocno umocowany , bo ja też prawie dwa lata pracuję w BE , ale jedyny dodatek jaki dostałem to dodatek obowiązków , ale też wiem , że niektórzy mają dużo więcej . Dwie pasty powiadasz ... no no
trak 2016-01-16 18:49:06
nie sądzę, aby tak różnie w BE Group traktowai swoich pracowników. Z tego co mi wiadomo to każdy na tym stanowisku przynajmniej ma te same warunki zwłaszcza finansowe.
uchodzca 2016-01-16 20:12:54
to albo masz złe informacje , albo celowo robisz fałszywy PR ( np.operatorzy palników )
pawełek 2016-01-20 21:18:25
pierwszy raz słyszę pojęcie fałszywego PRu. Wydaje mi się @uchodzca, że każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie. Ja o Be Group nie mogę złego słowa powiedzieć.
uchodżca 2016-01-21 21:19:30
Public relations (PR) (z ang. relacje publiczne, kontakty z otoczeniem), imagistyka społeczna[1][2][3] – kształtowanie stosunków publicznie działającego podmiotu z jego otoczeniem.Czy uważasz , że nie można fałszywie kształtować wyżej wymienionych stosunków na korzyść podmiotu.Takie jest moje zdanie , które jak napisałeś mam prawo wyrażać .Dalsza część mojego zdania (które mam prawo wyrażać )brzmi: wchodzisz w tyłek komu trzeba.
EX 2016-01-26 21:37:26
Chyba jesteś niepoważny człowieku. Nie wiem skąd wziąłeś takie informację, ale skoro piszesz o zakładzie ,, u nich,, to na pewno tam nie pracujesz. Czyli zwyczajnie ktoś Ci naopowiadał bajek, a Ty w nie naiwnie wierzysz, albo robisz kryptoreklamę, czyli zwyczajnie kłamiesz. HAHAHA dodatki...
trak tor 2016-01-30 19:14:21
Kolejny kolega który się wypowiada nie znając realiów. Pracownicy na tych samych stanowiskach mają NIESAMOWICIE różne warunki. Weźcie ludzie porozmawiajcie z kimś kto tam pracuje, bądź pracował. Brud, smród i malaria.
trak tor 2016-01-31 22:30:46
Nie unoś się, to miał być komentarz do posta gościa o ksywce trak. Dla twojej informacji, nie pracuję już tam od dawna. A na moje obecne zajęcie nie narzekam, a i innych perspektyw również nie brakuje. To co napisałeś o fałszywym PR w 100% popieram.
trak tor 2016-01-31 23:15:02
A i skoro pracujesz tam prawie dwa lata to na pewno się znamy, więc mógłbyś sobie darować epitety typu głąbie. A i z twoich wypowiedzi można wywnioskować, że nie do końca jesteś zadowolony z pracy w be.
uchodzca 2016-02-01 23:51:28
czyli jednak masz problemy ze zrozumieniem tekstu i z odróżnieniem wypowiedzi ironicznej od prawdziwej , co dziwne jak na kogoś po studiach, ja akurat nie narzekam
kawior 2016-03-19 17:51:00
trak tor i uchodźca, moze zamiast pisac non stop o jakims fałszywym PR napisalibyście jak tu się tak naprawdę pracuje. Ciekawi mnie, czy oni tutaj mają w ogóle jakiś system socjalny i benefity?
uchodżca 2016-03-20 23:05:07
pracuje się zaj......cie , socjal w dwuosobowych firmach prywatnych jest lepszy , a benefitem jest to , że cię nie wyp....ą (nie od razu)
kepit 2016-03-21 19:08:15
z tego co wiem to firma posiada system świadczeń socjalnych, jak np. dofinansowania do wczasów, ale oczywiście trzeba być zatrudnionym na umowę o pracę żeby mieć do nich dostęp tak jak w każdej firmie :)
uchodżca 2016-03-22 19:13:19
hej kepit nie wiem co bierzesz , ale podziel sie , dofinansowanie do wczasów hehe , jakich k...a wczasów , jaki system świadczeń , jak nie masz o czymś pojęcia , to się nie wypowiadaj , bo wychodzisz na debila
1
ner 2016-03-31 21:42:38
wydaje mi się @kepit, że miałeś na myśli raczej to, co firma oferować powinna. Skoro ktoś daje umowę o pracę, to te dodatki o których piszesz, powinny być normą.
trak 2016-05-08 10:37:27
to prawda, a wiemy że nie zawsze tak jest @ner niestety
Zostaw swoją opinię o BE GROUP - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BE GROUP