brak logo

kalasoft

Poznań

Opinie o kalasoft

anonim 2010-03-31 19:38:29
Super firma, świetne warunki zatrudnienia, zgrany dobrze prosperujący i otwarty na współpracę zespół, który tworzy przyjazną atmosferę. Polecam tę firmę jako przyszłego pracodawcę.
1
anonim 2010-04-20 22:15:02
Hmmm, firma wogóle nie warta uwagi, nagminne sytuacje w których to przed podpisaniem umowy dogadujesz się na konkretne wynagrodzenie, a po okresie próbnym właściciel melduje Ci że nie dostaniesz tyle i masz się cieszyć że wogóle Cię chcą zostawić w firmie. Niesamowita wręcz rotacja ludzi. Permanenta inwigilacja pracowników. Szybko okazuje się że miła atmosfera jest bardzo powierzchowna. O samej firmie jako zakładzie pracy można napisać naprawdę wiele złego. Częśc przełożonych działa bardzo autorytarnie i są bardzo mało otwarci na dobre pomysły doświadczonych ludzi. Jesli chodzi o samą pracę z systemem który firma oferuje, no to tutaj jest gorzej niż źle, firma ma dominującą pozycję na rynku oprogramowania dla uczelni wyższych co niestety odbija się bardzo negatywnie na jego funkcjonowaniu. Bo jak można mówić że system jest dobry, skoro działa w trybie tekstowym w terminalu linuxowym i sam ten fakt powoduje ogromne ograniczenia w ergonomii systemu już nie mówiąc o tym jak się na takie okienka beznadziejnie patrzy. Były jakieś nieudolne plany napisania czegoś w javie ale to jest nie możliwe z kadrą zarządzajacą której decyzje i rozwiązania są oderwane zupełnie od rzeczywistości, a najczęściej są poprostu z założenia złe. Warto też wspomnieć że szef ma bardzo duże skłonnosci do faworyzowania kobiet nawet jeśli nie idzie to w parze z kompetencjami. Generalnie pracownicy w firmie dzielą się na dwie grupy, tych którzy się ciągle zmieniają (z kilkoma wyjątkami), i tych któzy pracują bardzo długo tylko dlatego że nie potrafią pisać w niczym innym jak w "progrssie" i mało gdzie mogli by szukać pracy, za to są doskonałymi fachowcami w swojej dziedzinie.

Jedynym plusem jaki warto odnotować jest fakt, że nie ma najmniejszych problemów z wypłątą wynagrodzeń, a każdy pracownik ma do dyspozycji komputer z dwoma monitorami.
sim 2010-07-08 14:28:31
Czyli nie warto podejmować pracy w tej firmie ?? jedna opinia pozytywna ale to pewnie szef sam napisał :)
1
X 2010-09-20 21:55:30
Super pracodawca, choć rzeczywiście faworyzuje kobiety. Jako kobiecie mi to jednak nie przeszkadza
2
kontr-anomin 2011-04-07 14:15:52
Anonimowo, to każdy może sobie wpisać wszystko. Jak taki mądry, to niech się ujawni, a nie szkaluje.
programista 2013-05-19 17:26:21
Teraz jest dużo lepiej w tej firmie. Troche leniuchów zostało zwonionych.
rzeczowy 2013-07-04 20:44:17
anonim - 2013-07-03 11:53:00

programista, to znaczy co się zmieniło, ze jest lepiej? Jakis lepszy system socjalny, podwyżki? Polecasz teraz kalasoft?
Szczerze to nie polecam firmy. A dlatego, że:
- duża rotacja pracowników
- faworyzacja jednego działu i jego pracowników
- brak wsparcia firmy w trudnych kontaktach z klientami
- trudne środowisko programistyczne, które sprawia, że jedna innowacja pociąga za sobą kilka błędów
- premie są (patrz myślnik nr 2)
- szkolenia - czasami coś się zdarzy dla kierownictwa i programistów
- niesamowity poziom bzdurnego plotkarstwa, które tworzy specyficzną atmosferę
- śledzenie pracy pracowników (programy śledzące zainstalowane na komputerze każdego pracownika)
- pracy zawsze więcej niż ludzi zdolnych ją wykonać.
Mówiąc krótko - jest to praca typu ciesz się, że coś masz bo możesz nie mieć nic.
1
Henry 2014-03-27 12:19:30
To ciekawe, czy można sobie wybrac forme zatrudnienia i jak bardzo różnią się warunki płacowe, czy socjalne, bo wiadomo, że umowa o pracę w kalasoft wygląda lepiej.
Raf 2014-04-02 17:19:42
No tak, na stronie kalasoft pojawiło się ogłoszenie o prace, ale mówią wprost: Forma zatrudnienia: UMOWA O PRACĘ/UMOWA O DZIEŁO.
czesiek 2014-04-29 00:59:14
to Ci powiedzieli wprost :) nie wiem co takiego musiałoby być w tej umowie o dzieło, żeby mi bardziej leżała
jan 2014-05-30 15:23:16
Kalasoft poszukuje młodszego inżyniera ds. wsparcia technicznego, ale z tego co widze, to juz w marcu szukali, coś długo nie moga nikogo znaleźć.
1
mstyq 2014-07-01 13:16:18
tak widziałem to ogloszenie na młodszego inżyniera ds. wsparcia technicznego
czy ktoś pracował na w/w stanowisku i ma coś do powiedzenia na ten temat, czy warto sobie zaprzątać głowę...
naps 2015-01-22 03:47:35
@pato, hej, a możesz napisac, gdzie widziałem informacje, ze poszukują kogoś na to stanowisko do kalasoft? Zazwyczaj w ogłoszeniach pisze sie w wymaganiach, że wymaga sie znajomości danych języków, doświadczenia, czy innych rzeczy. Ja sam obecnie poszukuje pracy i myslałem nad ta firma, jest w stanie ktoś ją polecić?
korob 2015-03-25 01:19:45
Wpadłem na pomysł, z racji tego też że w mojej uczeli to mają naprawdę kiepski program do obsługi studentów żeby jakoś nakłonić władze uczelni do zakupu programu właśnie z kalasoftu. Myślę że jako samorząd jesteśmy w stanie to zrobić, tylko teraz kwestia tego czy warto czy nie? ktoś miał do czynienia z programem własnie od nich?
w to mi graj 2016-05-11 20:58:06
O, to bardzo fajnie, że planują niedługo rekrutacje. Z chęcią bym się zatrudnił w tej firmie. Słyszałem ostatnio wiele dobrego, że socjal bardzo fajny, ubezpieczenie i prywatna opieka medyczna są.
filip 2016-11-03 07:15:58
nie warto
Zostaw swoją opinię o kalasoft - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalasoft