logo Macrologic S.A.

Macrologic S.A.

Szczecin

Opinie o Macrologic S.A.

123456 2016-10-23 19:47
Jestem związana ze firma od wielu lat.
Zastanawiam sie na podstawie jakich danych wypisujesz takie tezy.
Ja pisze ze rotacja jest na poziomie ok 2% w skali roku i takie dane zjadziesz w raporcie który spółka publikuje co kwartał. Raport możesz odszukać w sekcji dla inwestorów na stronie firmy Macrologic.
W raporcie możesz tez odszukać informacje na temat ciagłego zwiększania zatrudnienia i stad tak często publikowane ogłoszenia ze szukamy pracownikow.
Zatrudniamy ponad 300 osób, z czego ponad 200 osób to osoby związane z obsługa naszych Klientów, ponad 50 osób pracuje nad stałym rozwojem naszego oprogramowania. Spółka inwestuje co roku ok 4-5 milionów na rozwój swoich produktów.

Pod koniec ubiegłego miesiąca odbyła sie premiera naszego nowego produktu Macrologic Merit - pierwszego polskiego procesowego ERP.

Zachęcam wszystkich do szukania informacji o spółce w publikowanych raportach giełdowych - to ze jesteśmy spółka giełdowa zapewnia zarówno naszym pracownikom jak i partnerom biznesowym transparentność.
Najlepszym sposobem aby więcej dowiedzieć sie na temat konkretnej oferty pracy to złożyć aplikacje

Możecie mnie nazywać trollem - ale ja jestem pracownikiem tej spółki a informacje które przekazuje to fakty wraz ze źrodłem, ich pochodzenia.
Nick 2016-10-27 00:29
a to jest portal do wymiany opinii... :-)
ja mam złą opinię o tej firmie i ona wynika z moich doświadczeń. jak widać powyżej są też inni niezadowoleni. i mają rację!!!

moja opinia wynika ze zmiany podejścia do klienta i do pracownika w ostatnich latach. teraz jedni i drudzy to tylko dojne krowy - zero szacunku i współpracy. byle jak najszybciej i jak najwięcej kasy wyciągnąć. a potem wypluć...

a to co firmy piszą w oficjalnych raportach (giełdowych) to głównie pr-owskie bzdury. nigdy nie należy brać tego w 100% na poważnie.
JanusZ 2016-11-02 15:58
Do 123456:
Co chcesz udowodnić swoim postem? Bo wygląda to na chwalenie własnej firmy, żeby znaleźć nowych pracowników. A skoro musisz tak chwalić to znaczy że coś jest nie tak i brakuje chętnych do pracy... Widocznie Macrologic pozostawia po sobie bardzo złą opinię wśród byłych pracowników, współpracowników czy klientów...
jan 2016-11-10 11:56
radze samemu założyć własną i firmę i pokazać jakim się jest dobrym pracodawcą
4
Nick 2016-11-17 14:29
hehe, i to jest własnie podejście Macrologica do swoich pracowników - "jak się nie podoba to se załóż własną firmę". albo siedzisz u nas i uszy po sobie, albo wyp......

LUDZIE, PAMIĘTAJCIE O TYM KIEDY BĘDZIECIE MYŚLELI O PRACY W TEJ FIRMIE !!!
4
jan 2016-11-23 07:50
Założenie firmy poszerza optykę i pozwala zauważyć więcej problemów, których pracując na etacie po prostu nie widzisz. Jak potrafisz tylko krytykować , tzn. że masz problem.
Nick 2016-11-24 23:56
masz rację - mam problem. moim problemem jest to, że zadałem się z Macrologikiem...
do tej pory tego żałuję - straciłem czas i nerwy. myślałem, że to jest poważna firma IT a okazało się... coś zupełnie innego.

drodzy czytający - trochę szczegółów znajdziecie w postach powyżej. niestety wiele postów zostało usunięte, ale te co zostały też dają jakiś obraz firmy...
7
MAKROS 2016-12-13 16:02
Nikt nie napisał o jeszcze jednym szczególe - zaangażowaniu politycznym.

Bezpośrednio po Smoleńsku na korytarzach tej firmy w dobrym tonie było obśmiewać to wydarzenie. Na topie były różne żarciki i aluzje. Potem jeszcze przez kilka lat (do 2014 na pewno) na różnych spotkaniach firmowych każdy mógł zaplusować jak rzucił jakiś śmieszny tekst o Smoleńsku. Wszyscy się uśmieli.

To nie mogło być tak, że jest ci to obojętne - ty miałeś jawnie kpić z tych co zginęli. Wtedy przed tobą była przyszłość w tej firmie.

Ja już miałem tego dosyć - robienia kariery po linii poglądów politycznych i podporządkowywania się firmowym oczekiwaniom, włącznie z moim życiem prywatnym i tym co sobie myślę na tematy nie związane z pracą.

A poza tym sami wyciągnijcie sobie wnioski jacy ludzie (z jaką dawną historią partyjną) tam siedzą...
1
abcd 2017-01-23 16:54
Haha, a po premierze nowego programu jakby wszystko ochlapło! :)
Zarząd liczył na wielki sukces (nie wiadomo skąd) a tu d.... Ale tak to jest jak szefowie uważają się za najmądrzejszych, nie słuchają swoich pracowników (mają ich po prostu za głupków) i w końcu robią coraz głupsze ruchy. Oby tak dalej - to ML czeka komornik. :)))
3
pawlo 2017-02-08 10:13
zgadzam się z tona w 100%
pozdrawiam
Weronika 2017-03-01 14:41
A zapoznawaliście się już z wywiadem, który ukazany jest na naszym portalu GoWork.pl ? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,925287,wywiad-anna-andraszek - przydatny?
Nick 2017-03-05 21:18
hehe, przydatny dla frajerów, którzy nie wiedzą co się dzieje w środku.
z zewnątrz wszystko pięknie , nowe produkty, nowi pracownicy, wywiady... a jak pójdziesz tam pracować to dopiero zobaczysz prawdę - kim tam w rzeczywistości będziesz i ja się będą do ciebie odnosić przełożeni.
Login 2017-03-06 08:10
Ty to masz chyba na prawdę problem. Ciekawe czy w twojej aktualnej firmie ci się podoba, pewnie też narzekasz, takim jak ty to nigdy nie dogodzi. Frajer to siedzi i czeka tylko z hejtem na każdy wpis.
Nie zastanawiałeś się że może wina leży po twojej stronie a nie firmy? Piszesz same slogany bez konkretów, a od innych ich oczekujesz. Jesteś czystym populistą, sfrustrowanym że nie został "doceniony" i pogłaskany po główce.
Weronika 2017-03-06 11:57
@Nick jak się odnoszą do Ciebie przełożeni? O czym mówisz?
Nick 2017-03-08 14:08
po pierwsze - "odnosili" a nie "odnoszą".

po drugie - nie mogę podać szczegółów bo po co wszyscy mają mnie rozpoznać? :) każdy kto tam pracuje lub pracował wie o co chodzi. firma traktuje ludzi jak bezmózgie stworzenia - masz ślepo im służyć i dostosowywać się do wszystkiego.

po trzecie - wpis kogoś kto podpisał się Login mówi wszystko. to na pewno pisał ktoś z firmy a może nawet z kadry zarządzającej. w tej firmie ZAWSZE "wina leży po twojej stronie a nie firmy". ten post atakuje mnie i niczego nie wyjaśnia.

zresztą inne posty pokazują że jest trochę więcej ludzi, którzy mają negatywne doświadczenia z Macrologic. ale przecież nikt normalny nie napisze konkretów - z nazwiskami, datami, konkretnymi projektami.
Weronika 2017-03-08 14:40
@Nick rozumiem. W takim razie dziękuję za Twoją opinię.
Login 2017-03-08 19:08
Niczego nie wyjaśniają to twoje posty. Widocznie przełożeni musieli wyczuć odpowiednio twoją osobę. Oburzasz się o atak na siebie, a sam "bezmyślnie" atakujesz wszystkie wpisy nie zgadzające się z Tobą. Brak konkretów z twojej strony nie dotyczy dat i kontaktów tylko jakichkolwiek merytorycznych przykładów. Wszystko co piszesz to personalne odczucia twojej zakompleksionej osoby. Ja jestem bardzo zadowolony i nie uważam aby ktokolwiek mnie traktował jak bezmózgie stworzenie. Mam możliwość rozwoju, dobrze mi płacą i doceniają to co robię. Powtórzę się może, ale uważam, że jeżeli pracownik jest zły to zawsze znajdzie coś co mu się nie podoba. Firma może nie jest idealna, ale która jest?
Nick 2017-03-08 21:11
trafiłeś idealnie !!! :)

wszyscy czytający to forum lub szukający pracy w Macrologic pamiętajcie:

- każda Wasza inicjatywa lub chęć poprawy czegokolwiek to będzie "bezmyślne atakowanie firmy"
- nie możecie mieć negatywnej opinii bo to wtedy Wy będziecie "zakompleksionymi osobami" a firma nie ma sobie nigdy nic do zarzucenia
- dobrze płacą i doceniają wyłącznie bezkrytycznych wykonywaczy poleceń (chociażby były bezsensowne i destrukcyjne)

posty Logina idealnie oddają atmosferę w firmie - to ty jesteś zakompleksiony, to ty się nie nadajesz, to ty jesteś sfrustrowany, to twoja wina...
4
infor 2017-03-09 09:03
Też uważam że Login trafił w sedno :) w przeciwieństwie niestety do twoich postów, z których widać, że potrafisz patrzyć na świat TYLKO przez krzywe zwierciadło.
Login 2017-03-09 09:46
Przepraszam a gdzie uwidoczniłeś swoją inicjatywę i chęć poprawy? Gdzie jakaś konstruktywna krytyka i pomysł?
Piszesz same ogólne stwierdzenia, półprawdy i niedomówienia, stosujesz starą zasadę "Wiem ale nie powiem, wystarczy że smród pójdzie.." Nikt nie twierdził, że "doceniają wyłącznie bezkrytycznych wykonywaczy poleceń", wręcz przeciwnie, doceniani są ci którzy wykazują własną inicjatywę i potrafią w dodatku przekonać do swoich racji, nie wszyscy oczywiście mają takie umiejętności.
Twoje posty są jednym wielkim atakiem na firmę wynikające z twojego niezadowolenia, nie ma tam żadnych cennych informacji. Twoim jedynym celem jest zaprzeczyć wszystkim pozytywnym opiniom i wylać wiadro pomyj.
Weronika 2017-03-09 11:21
@Login cieszę się, że jesteś zadowolony! Powiesz jeszcze coś więcej na temat pracy? Czy firma oferuje jakieś benefity?
1
Login 2017-03-09 11:52
Jeżeli chodzi o benefity to są one w kilku postaciach:
- pula pieniędzy z ZFŚS (System MyBenefit)
- sekcje firmowe - możliwość wspólnych wyjazdów bądź to turystycznych bądź to sportowych
- określona pula na szkolenia zewnętrzne
- dofinansowanie do lekcji języka angielskiego
- pakiet medyczny.
Firma wspiera również finansowo innowacyjne pomysły i rozwiązania.
1
Weronika 2017-03-09 12:09
@Login wspaniale! Brzmi naprawdę zachęcająco ;) Dzięki za ocenę. W takim razie dla zainteresowanych informacja - Macrologic S.A. zamieściła oferty pracy. Znajdziecie je na stronie firmy - http://www.macrologic.pl/praca
Nick 2017-03-09 14:10
"patrzyć" - to mówi samo za siebie. :))))
Nick 2017-03-09 14:17
Dlaczego redaktor Gowork wdaje się w subiektywne oceny? "Brzmi naprawdę zachęcająco". Czyżby ML wykupił reklamy albo zamówił trollowanie??? ;-)

DO CZYTAJĄCYCH - widać, że nadchodzi fala płatnych postów. Będą podpisywać się różnymi nickami ale zawsze będą wychwalać firmę. Tak bywało już wcześniej. Widocznie znowu firma ma problem ze znalezieniem kandydatów do pracy. To samo robiła poprzednio - najprawdopodobniej wynajęła ludzi do klepania pozytywnych opinii.
Nick 2017-03-09 14:19
metod Macrologika ciąg dalszy... :-)))
Weronika 2017-03-09 14:31
@Nick to nie są płatne posty, a Macrologic S.A. nie wykupił żadnej reklamy. Redaktorzy na forach działają jawnie - podpisując się nickiem wyróżnionym kolorem niebieskim oraz ikonką mikrofonu. Wpisy redaktorów GoWork.pl zawsze są oznaczone tylko i wyłącznie w ten sposób.
infor 2017-03-09 15:56
Obie formy są poprawne, chociaż ta której użyłem jest dużo rzadziej używana. Osobom, tak czepialskim jak ty trudno jest pracować w zespole i tak pewnie było w Macrologicu.
Nick 2017-03-09 16:01
nie chodzi o podpis tylko o treść.
jako redaktor napisałaś "Brzmi naprawdę zachęcająco" - czy to nie jest subiektywna opinia? i do tego pozytywna, zachwalająca firmę?
2
Weronika 2017-03-09 16:12
@Nick rzeczywiście moja wypowiedź mogła zostać odebrana w sposób 'zachwalający' firmę. Jako redaktorowi na tym wątku zależy mi na poznaniu zarówno tych dobrych opinii, jak i również informacji na temat tego, co można jeszcze w firmie poprawić.
1
Login 2017-03-09 19:18
Najważniejsze że Nick ty jesteś na posterunku, aby każdy pozytywny wpis ocenić jako "płatnego trolla".
Skoro tak twierdzisz to jak jesteś w stanie oceniać daną firmę? Rozumiem że każdy pozytywny wpis będzie dla Ciebie teraz wpisem pracownika lub trolla, liczą się tylko negatywne "bezstronne" wpisy pana o loginie Nick!!!
1
Nick 2017-03-09 19:24
więc droga redaktorko oceń też moje opinie. czy również "brzmią zachęcająco"??? ;-)

poza tym postarajcie się żeby posty Weronika-Login nie pojawiały się zawsze parami bezpośrednio po sobie. bo to jest bez sensu. "bezstronna" redaktorka coś pisze i zawsze po kilku minutach pojawia się kolejny bezsensowny bełkot Logina...
infor 2017-03-10 08:18
Obrażanie innych obok czepialstwa, to meritum twoich wypowiedzi. Domagasz się wysokich ocen, za coś co nie ma żadnej wartości.
Login 2017-03-10 09:20
Jeżeli ktoś mnie pyta to mu odpowiadam, mam czekać 3h abyś był zadowolony? Na każdy wpis na każdą pozytywną ocenę masz swoją, twoja osobista uraza zaczernia obraz firmy i nie wnosi nic wartościowego do tego forum. Nie napisałeś nic co by się odnosiło do meritum. Wycieczki osobiste świadczą o braku argumentów, zachęcam do merytorycznej rozmowy a nie postawy typu "mi się nie podobało więc wszyscy którym się podoba są trollami i piszą bełkot".
Weronika 2017-03-10 11:43
@Nick w takim wypadku chętnie dowiaduję się skąd wzięła się negatywna opinia, dopytuję. Troszkę jednak powyższa dyskusja odeszła od głównego tematu jakim jest praca/przebieg procesu rekrutacjnego itp. w Macrologic S.A.
Nick 2017-03-11 22:04
I tu masz rację Droga Redaktorko ! :)

Moim zdaniem praca w tej firmie wygląda następująco:
- masz posłusznie wykonywać polecenia kierownika projektu (bo przecież cała ta firma składa się z projektów wdrożeniowych)
- masz nigdy nie pokazywać że umiesz lub masz większe doświadczenie od kierownika projektu
- masz zgadzać się nowymi pomysłami kierownictwa firmy chociaż współpracując bezpośrednio z klientami wiesz, że te pomysły są czasami absurdalne (delikatnie mówiąc)
- masz się zgadzać z linią firmy pod każdym względem (w tym polityczno-społecznym)

Jeżeli ktoś lubi takie klimaty - proszę bardzo. Ale piszę to dla ostrzeżenia porządnych fachowców w branży, żeby omijali Kłopotowskiego szerokim łukiem...

Natomiast spójrz Droga Redaktorko czyje posty odciągają nas od głównego tematu. Czy to nie przypadkiem osoba podpisująca się Login/infor? Przecież on/ona tylko mnie atakuje i ABSOLUTNIE NIC NIE WNOSI DO ROZMOWY. I nie przypominaj postu Logina o benefitach, bo to można przekleić z ogłoszenia o pracę.
2
Login 2017-03-12 23:50
Moim zdaniem praca w tej firmie wygląda następująco:
- powinieneś wykonywać polecenia kierownika projektu (bo przecież jest twoim przełożonym)
- pokazuj że jesteś coś warty i wyróżniaj się wśród innych pracowników
- rozmawiaj na temat nowych pomysłów kierownictwa, wnoś własne uwagi i pomysły
- polityczno-społeczne sprawy to twoja indywidualna sprawa, nikt się do nich nie wtrąca.

Jeżeli ktoś lubi takie klimaty zachęcam, jest miła atmosfera.

Cała praca w tej firmie opiera się na współpracy i uzupełnianiu się na wzajem. Zawsze znajdą się osoby niezadowolone, ale co zrobić, niech szukają dalej pracy w której wszystkie ich pomysły będą "najlepszymi" i będą mogli do woli wdrażać własną wizję świata i firmy.

PS. Odnoszę wrażenie, że osoba podpisująca się Nick ma jakiś uraz do firmy, co powoduje, że on\ona napisze wszystko aby zrazić innych. Takie posty ABSOLUTNIE NIC NIE WNOSZĄ, nie są w żaden sposób obiektywne...
1
Weronika 2017-03-14 14:10
@Nick, @Login widzę dwie zupełnie odmienne opinie. Dziękuję za Wasze komentarze i wyrażenie opinii na temat pracy w Macrologic S.A.
Dyniogłowy 2017-03-19 14:39
No bez przesady. Przecież to są standardowe warunki praktycznie w każdej firmie. A nawet są firmy, które oferują więcej - siłownia, kino.
Tym chcecie ściągnąć pracowników? Nie dziwię się że jest taka rotacja.
1
jan 2017-03-20 14:27
Z tego co wiem, to MCL też to mają.
niemowa 2017-03-20 22:03
Nie warto, a jak nie wierzycie to się zatrudniajcie, ale nie mówcie, że nie mówiłem ;-)
2
Weronika 2017-03-21 10:29
@niemowa, a Ty dlaczego tak uważasz?
niemowa 2017-03-27 16:19
Nie będę nic pisał, bo zaraz ktoś z firmy mnie zwymyśla (tak jak było wyżej). Ja jestem "na nie" do tej firmy i tyle. Jak już tam się zatrudnicie to potem radźcie sobie sami. :-)
programista 2017-03-28 12:26
Już napisałeś, więc nie możesz pisać, że nic nie będziesz pisał :))). Co najwyżej możesz pokazać, że na uzasadnienie swojej tezy, nie masz argumentów , które mogą być istotne dla innych.
Niemowa bis 2017-03-28 15:59
Zatrudniajcie się, zatrudniajcie szybciutko, już teraz, zaraz, nie czekajcie.
...
Zrobicie miejsce gdzie indziej, dla mnie. He, he...
programista 2017-03-28 17:20
Miejsce gdzie indziej dla ciebie, Niemowa bis ... rozumiem. Są tacy, którym wszędzie jest źle. Tego nikt nie zmieni oprócz ciebie :). Tym którzy szukają czegoś na dłużej w fajnej atmosferze, chcą być docenieni za dodaną wartość dla firmy, polecam Macrologic :).
Nick 2017-03-29 16:57
nieważne czy pracownik Macrologica podpisuje się 'Login', 'infor' czy 'programista'.
po treści widać że wszystkie posty pochwalne pisze ta sama osoba. :))))
a wnioski wyciągnijcie sobie sami...
programista 2017-03-29 17:26
Nick, dobrze, że już nie pracujesz w Macrologicu. Ludzie rzucający fałszywe oskarżenia na innych nie są tu mile widziani. A swoją drogą, widocznie jest więcej osób zadowolonych z pracy, którą tu wykonują i to cię najbardziej boli.
Login 2017-03-29 19:26
Jak się nie ma prawdziwych argumentów to używa się zmyślonych. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że wszystkie negatywne wypowiedzi to wypociny jednego sfrustrowanego człowieka Nick, Niemowa czy jak mu tam...Wasze wpisy dokładnie tyle samo wnoszą czyli 'Nic' i 'Nie' bo nie.
Weronika 2017-03-30 09:38
Firma Macrologic S.A. otrzymała wiele wyróżnień. Więcej informacji znajdziecie pod linkiem: http://www.macrologic.pl/certyfikaty
Zostaw swoją opinię o Macrologic S.A. - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Macrologic S.A.