brak logo

Ursa Polska Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Ursa Polska Sp. z o.o.

żalwaswogoleczytac 2016-08-16 13:02
Główne wymagania to używanie rozumu i nie wypisywanie takich bzdur. Mile widziana jest także umiejętność czytania ze zrozumieniem.
Nie życzę im takich pracowników jak Ty i kilka powyższych osób. Ursa jest ok, ma swoje mocniejsze i słabsze strony, ale przede wszystkim tworzą ją fajni ludzie, którzy potrafią ze sobą współpracować, także osoby, które na każdym kroku próbują rozpętać gównoburzę, żeby wyładować swoje frustracje są ostatnim czego im trzeba.
3
gość 2016-08-16 15:43
Od pewnego czasu przypatruję się tej dyskusji i z każdym wpisem jestem coraz bardziej zażenowany. Ewidentnie są to wpisy obecnych lub niedawnych pracowników, którzy uważają sie za bardzo sprytnych wymyślając nowe podpisy i udając, że dopiero szukają pracy w tym miejscu.
Do niedawna jeszcze usprawiedliwiałem część wpisów i ataków na firmę, przez którą czują się pokrzywdzeni, zwalając to na ludzką naturę i emocje. Sam też mógłbym firmie zarzucić to i owo, ale nie przyszłoby mi do głowy, żeby atakować swoich kolegów, którzy po prostu wykonują swoją pracę i nikomu nie robią nic złego. Dostało się już dyrektorowi handlowemu, fabryki, HR, dyr.regionalnym, nie wspominając o całym ostatnim wątku. Nie wiem jak co rano możecie sobie spojrzeć w lustrze w oczy, ale dla mnie jesteście obrzydliwi i napawacie wstrętem. Sączycie na około jad i nawet łamiecie prawo uciekając się do zniesławiania innych osób. Dziwię się, że nie jest Wam w ogóle wstyd, ale ludzie do tego stopnia zepsuci i toksyczni pewnie już dawno wyzbyli się człowieczeństwa, w tym ludzkich odruchów. Nie dziwcie się, że spotyka Was coś złego, jeśli sami światu macie do zaoferowania tylko kolejną porcję wylewanej żółci.
Poleciłbym Wam najpierw spojrzeć na siebie przed "rzuceniem kamieniem jako pierwszy", ale po Waszych wypowiedziach widać, że ego sięgnęło Wam już co najmniej stratosfery i tak wysoko zadzieracie nosa, że już dawno nic poza nim nie widzicie. Nie wiem co każda z szykanowanych osób Wam zrobiła, ale nie sądzę, że którakolwiek z nich zasłużyła sobie na coś takiego.
Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd.
10
przyszły dyrektor 2016-08-20 16:53
Grubo, jak widzę niektórzy z braku sensownych argumentów czepiają się już błędów ortograficznych w sieci, internetowi detektywi też już w akcji. Najlepsze są opinie "mieszkam w pobliżu zakładu", ewentualnie "pracowałem kilka lat temu w zakładzie", parafrazując klasyków co wy kurka wiecie o Ursie :)
Odnośnie dziwnych rzeczy w zakładzie, to czasami znikają ludzie, widać też czasami upiory dawnych pracowników, a poza tym chyba jak wszędzie, trzeba pracować to i wypłata będzie ok.

Ps. za ten wpis dostałem obietnicę wejścia do rady nadzorczej, także czekam i nie omieszkam się pochwalić.
3
star 2016-08-21 17:03
co konkretnie?
xxx 2016-08-23 22:12
Handlowcy są zatrudniani na umowę o pracę. Zwykle (choć pewnie mogą być wyjatki) najpierw 3 miesiąceokres ppróbny a potem kolejny próbny do roku lub stała umowa.
xxx 2016-08-23 22:52
Tak, umowa o pracę, tylko pierwsza czasowa na 3 miesiące. Nie znam szczegółów, nie pracuje w dziale handlowym, ale generalnie firma zatrudnia na umowy o pracę a nie "śmieciówki".
X 2016-08-26 18:40
Jest juz etat wolny DT,Wrocław,Opolskie,Śląskie... poległ.nowy kapitan go dopadł.
który następny do golenia?
6
X 2016-08-28 15:58
wypłynie czekaj, jak tak będą robić pewnie będą kolejne
Łabąć 2016-09-20 15:08
Po incydencie w opolskim za burtę sam wypadł kolejny pracownik. Zwolni się niebawem miejsce
Łabąć 2016-09-21 19:02
zwolni sie stołek na opolszczyźnie gość nie mobilny, kwestia czasu . Podobno docierają Śląsk... myślą,że tak szybko wygrają z zółtym bratem. niech go wyleja to sprzyja rozwojowi konkurencji
3
Łabąć 2016-09-22 19:08
tak agencja pracy...tylko czy m to jest ukierunkowane ? ciagłe zmiany ich niszczą szczególnie na tych terenach o Śląsku nie wspomne aż chuczy a żółty brat korzysta.
odserwuje to od lat może kiedyś dojdą do takiego wniosku z nowym kapitanem... zobaczymy i to w najbliższym czasie
Łabąć 2016-09-26 21:16
Sprzedawczyk sam strzelił sobie w kolano, został bez prawka i podobno nasrał w papiery równo. Oryginalna wizytówka firmy. (hejt)
gosc 2016-09-27 13:51
"Kolego" ty sie doucz polskiego jezyka zanim wejdziesz na forum popisywac sie glupota z konspiry. To juz chyba regula, najwieksze imbecyle udzielaja sie najbardziej.
2
REAL 2016-10-16 23:02
EUFORIA SUKCSESU. FIRMA, KTÓRA PRZYNOSI ZYSKI ZOSTAJE SPRZEDANA FUNDUSZOWI FINANSOWEMU... HAHA
2
Pracownik 2016-10-17 19:01
A ja jestem zadowolonym pracownikiem i nikt mi za tą opinie nie zapłacił
3
Roy 2016-10-19 23:20
No moim zdaniem to firma jest naprawde w porządku, wiadomo nie od dziś, że to są duże i sensowne pieniądze do zarobienia, ja tak uważam, mam nadzieję, że Wy też tak uważacie, zwłaszcza, ze Ursa jest znana
2
Pracownik 2016-11-15 08:27
Hej, Ty jestes jakimś sfrustrowanym zwolnionym pracownikiem. Żałosna postawa. Po Twoich wpisach można wyczytać, ze wracasz ze swojej pracy siadasz do kompa i codziennie ok 19.00 wypisujesz bzdury. Zazdrościsz, ze inni mają fajną, ciekawą pracę za dobrą kasę....
1
Łabąć 2016-11-29 22:43
A co musicie robić, za automatyczne gałki w samochodach służbowych?
Czyżby to samo, tylko w realu...
2
łowczy 2016-12-22 20:42
Czytam ... z boku jest mi żal pewnych osób co piszą.. np. Łabądzia. widzisz pracuje w URSIE pewien czas, może się znamy ...
tylko ja nie " sram w swoje gniazdo".
Trzeba pracować, jest ciężko, wręcz bardzo ale doceniają, doradzą zauważą inwencje to jest ludzkie i potem daje efekty.
pluć każdy może... a obiektywnie nie każdego stać na opinie
2
Umarłem ze śmiechu 2017-01-06 22:53
Ten nowy regionalny na południu wystawiony jest na Goldenie z info:
Edukacja
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
Zarządzani i Marketing, licencjackie
od wrzesień 2008 (od 8 lat i 5 miesięcy)
Koleś chyba zapomniał, że już do wojska nie potrzebują.
11
Łabądź 2017-01-10 20:15
dyr południa podobno luźny gość...., kolejna firma, poprawi sobie CV na posadzie starego kapitana.Na Goldenie też daje plamy.jak słuchy idą wielu szuka roboty złote czasy mineły a chore realia obrotów dają.
dalej stracą na roszadach kadrowych
1
black 2017-01-13 13:47
Pojawiło się ogłoszenie w woj. pomorskim na stanowisku Regionalny Szef ds. Sprzedaży - Przedstawiciel Handlowy. Warto aplikować? Po powyższych opiniach mam mieszane uczucia.

Jakie warunki? Auto? Podstawa?
2
Donosiciel 2017-01-16 22:45
Śmiało aplikuj. Tylko pamiętaj, że będziesz sprzedawał śnieg w środku zimy...
:-)
4
Zadowolony pracownik 2017-01-17 23:21
Teraz ocieplenie klimatu, więc śnieg w zimie będzie rarytasem
3
REAL 2017-02-05 07:42
tracą rynek, w tym ciągłymi zmianami w cenach i kompresjach.
Plany w górę a sprzedaż i budowlanka podupadła.
rośnie duże niezadowolenie załogi kolejni szefowie... regionów odchodzą lub odejdą niebawem
4
REAL 2017-02-05 22:24
Śniegu dużo i wełny dużo...
3
Hanna 2017-03-01 12:19
Czytaliście już wywiad - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,92339,wywiad-dariusz-krzeminski ? Czego dowiedzieliście się ciekawego? ;)
Pracownik 2017-03-01 16:12
Radzę czytać ze zrozumieniem - to się czegoś dowiesz. Myślałaś ze kwotami będzie operował?
2
Hi Hi 2017-03-01 19:50
Tak Haniu, czytaliśmy ten wywiad już 5 lat temu.
A tak swoją drogą, ile kosztuje ocieplenie wizerunku Ursy?
Dariusz Krzemiński 2017-03-01 21:30
Żeby uniknąć nieporozumień chciałem tylko sprostować, że jest to mój wywiad, ale sprzed kilku lat. Od roku nie jestem dyrektorem personalnym w URSA i nie jestem z URSA związany.
Hanna 2017-03-02 10:02
@Dariusz Krzemiński, bardzo nam przykro, nie dostaliśmy żadnej informacji ze strony firmy, że wywiad jest nieaktualny.
5
Klient 2017-06-14 08:10
Co się dzieje w tej Firmie, ogólne niezadowolenie tak ze strony klientów jak i pracowników. Rozmawiając z pracownikami narzuca się wniosek , że większość ludzi szuka nowej pracy. Nowi pracownicy wytrzymują parę miesięcy i sami odchodzą jak zobaczą co wyprawiają Dyrektorzy. Podobno jeden jest szczególnie uzdolniony ten ze stolicy.
7
Szpilka 2017-06-22 09:45
Ciekawe jak tam Łowczy po obiecywanych podwyżkach? Trafiłeś do grona nielicznych zadowolonych czy do znacznie większego grona niezadowolonych?
Moja ciężka i oddana praca niestety nie została doceniona - 0 tyle dostaje pracownik, który odwala robotę za dwóch. I ten e-mail ile to mamy dodatków i jak powinniśmy je cenić <żenada!> Najlepsze wyniki od lat, sprzedaż przekraczająca budżet, a zwykły pracownik jak zwykle dostał kość do oblizania.
Pracodawca skutecznie motywuje do szukania awansu poza firmą. Ile osób odeszło od czasu hucznych podwyżek?
9
Hanna 2017-08-02 08:35
@Szpilka czyli Ursa Polska Sp. z o.o. ma obecnie problem z rotacją? Czy dotyczy ona konkretnie któregoś ze stanowisk/działów firmy?
lopez 2017-09-09 12:06
handlowe działy nie polecam tej firmy jest kolejny właściciel tej firmy....tragedia
Hanna 2017-09-11 11:26
@lopez dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, znalazłam informacje o tym, że Ursa Polska od początku następnego roku powinna być już częścią Grupy Xella. Jednak z informacji na stronie internetowej firmy wynika, że ma ona funkcjonować jako niezależna jednostka. Wiecie już jakie konkretne zmiany będzie to oznaczać dla pracowników?
Tako 2017-09-21 17:52
Chcemy z powrotem SL Macrona...tesknimy!!!!
1
lopez 2017-09-24 09:57
zwolnienia które juz są redukcje finansowe okrojenie kadry biurowej już skromnej nic dobrego
Szpilka 2017-09-25 15:39
Nie ma problemów z rotacją.. Tylko w księgowości ruch ogromny
klient 2017-09-25 18:13
nowy właściciel wejście na zbyt dużą ilość marketów, niszczenie rynku i zachłanność firmy.rotacje już się zaczęły....nie będe dalej z nimi pracował Knauf jest bardziej elastyczny i tańszy jakość taka sama bonus wyższy a Isover sam mi schodzi nie muszę się prosić ludzi o zbyt lub przekonywać.
2
Paweł 2017-09-25 21:31
W księgowości rotacja bo tam praktykant zarządza???? pozdro
klient 2017-09-26 17:27
Zwolnili mojego I nie tylko lubianego przezemnie handlowca.Dajcie go. spowrotem.!
Wiecej tym towarem towarem nie bede handlowal.
Hanna 2017-09-27 09:07
@lopez dziękuję za odpowiedź. Możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w dziale księgowości? A może jest tu ktoś, kto pracuje lub pracował właśnie w księgowości? Takie informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do Ursa Polska.
PSB 2017-09-30 18:44
Śląsk stracił bardzo lojalnego i pracowitego pracownika, na tym trudnym rynku.Ja byłem bardzo zadowolony z współpracy z nim jak inni udziałowcy PSB. Mam nadzieje ,że Ursa pójdzie po rozum do głowy i przywróci chłopaka na stanowisko , który na prawdę się starał a mało takich handlowców teraz.
Roman wróć do nas

udziałowcy PSB
2
ISOVER 2017-10-13 12:44
Nie wchodzę na takie portale...jednak doszło do mnie z rynku od znajomych z punktów, że ursa zrobiła kolejny nie wybaczalny błąd na Śląsku dla tylko siebie , konkurencja jeszcze bardziej zyska.
Pozbycie się Romka jest posunięciem nie wytłumaczalnym i dziwnym.
Osobiście byłem bardzo zadowolony z współpracy z tym handlowcem-polegam go.
Na pewno ten bardzo dobry handlowiec pojawi się na rynku w lepszej i rozsądnej firmie.
Klient nie z PSB 2017-10-13 17:49
Klient nie z PSB.
Ludzie co wy piszecie, przecież były już pracownik firmy Ursa na Śląsku poprzez swoją prace tylko osłabił i tak słabą pozycję tej firmy na rynku Śląskim ( jak on pracował to koleżanka z Isovera tylko zacierała ręce), z tego co mi wiadomo, to tylko dlatego ten Pan tak długo pracował mimo osiąganych bardzo słabych wyników, firma go trzymała ze względu na trudną sytuację rodzinną o której wiem od samego już byłego pracownika, także nie dajmy się zwariować, bo wszyscy zainteresowani wiedzą jak pracował Pan ze Śląska a takich jak on to są tysiące. Firmie życzę znalezienia wreszcie odpowiedniej osoby na odpowiednie miejsce bo wiele w tej firmie zmieniło się na lepsze i brakuje tylko człowieka rozgarniętego do pracy.
Śluzak
1
PSB 2017-10-16 17:08
Widząc , że wpis "klient nie z PSB" jest infiltrowany przez Ursę .Nieładnie Szanowny Panie tak oczerniać
choćby byłego pracownika, który jak każdy wie włożył duży wkład pracy w i tak rozregulowaną odgórną politykę cenową swojej firmy.Nieładnie wyciągać problemy handlowca na forum, zarazem widać ,że firma się od niego odwróciła.To informacja dla następcy czy warto z nimi współpracować lub aplikować
szukający 2017-10-17 15:18
ktoś się orientuje jak się wełna sprzedaje kiedy tak ciepło i tyle rodzai na rynku, jak kasą i planami w tej firmie?
REAL 2017-10-17 17:24
Czy Ta firma jest godna zachodu....piany natryskowe dominuja I przejmuja rynek.Kazdy zorientowany wie co sie na rynku dzieje.Uzywajac wlasciwej uzyskujesz lepsze parametry od welny.Jak sie rozeznalem wykonawcy przechodza na to docieplanie a wykonujacy dominuja rynek z set% wzrostem obrotow.Szybko dobrze w dzien max dwa gotowe.
Wiec komu sprzedaz...
Gruby 2017-10-17 22:13
Z takim podejściem nikomu. Tylko idiota dociepli pianą, która się pali jak rozpałka. Znajdź do tego wykonawcę, który zamknie firmę po aplikacji i masz komplet.
1
Zostaw swoją opinię o Ursa Polska Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ursa Polska Sp. z o.o.