logo Universal Agent

Universal Agent

Kraków

Opinie o Universal Agent

majki 2015-08-11 23:33:33
Oj ta firma w ostatnim czasie szuka bardzo wielu osób. I to właśnie też do różnych miast, co prawda większość ofert jest do Krakowa, no ale są też oferty z innych miast. np Wieliczka czy też Niepołomice. Firma wydaje się być dobra no ale ciężko coś powiedzieć, zanim samemu się nie spróbuje w niej pracy.
WB 2015-12-19 23:27:45
Z początkiem roku pracowałam krótko w tej firmie i zrezygnowałam z tej pracy dlatego, że zbyt dużo musiałam wydawać na dojazd. Miałam małe spięcie z jedną z liderek (D.B.), ale sobie wyjaśniłyśmy i było dobrze. Gdyby nie koszty dojazdu to być może pracowałabym tam dłużej. Nie wiem jak tam jest teraz.
sail 2015-12-20 03:45:45
firma jest dobra, faktycznie dojazd mógł stwarzać pewne problemy, ale ludzie, którzy są na miejscu według mnie powinni być zadowoleni z tej pracy i stawek, bo już koło 12-13 zł można mieć na godzinę podobno
kolo 2015-12-29 13:36:10
@sail skoro zarobki to nawet 12/13zł za godzinę, to rzeczywiście mogą wyjść z tego niezłe zarobki. I nawet są oferty dla studentów i są zapewnione elastyczne formy współpracy.
gffgfg 2015-12-31 18:01:41
@kolo dla studentów- tak, ale widzialem ze ogolnie to tez szukaja doradcy klientów firmy kosmetycznej czy tez osoby do pracy w liniach lotniczych Ryanair
zosia 2016-01-02 21:02:55
mi się podoba u nich praca jako doradca klientów firmy kosmetycznej, bo wsytarczy mieć rozeznanie w branzy i dobrze przejśc rozmowę symulacyjną, ktora jest u nich.
Jarek 2016-01-05 00:06:58
Ofert pracy mają sporo, to trzeba przyznać. Obawiam się jednak, że części z nich, głównie te z połowy listopada, mogą być już nieaktualne, a szkoda by tak było, bo podoba mi się oferta w Ryanair... Ale wyślę CV i zobaczymy :)
xyz 2016-01-18 19:28:52
Atmosfera na pewno spoko ale jeśli chodzi o wynagrodzenia nie zdazyło mi sie żebym dostał pełnie wypracowanej prowizji. Zawsze 1 czy dwie stówki obetną wiec pod tym kontem troche to odbiera motywacje do zbierania zamówień.
1
magik 2016-01-18 20:07:34
pewnie to wszystko jest uzasadnione, bez powodu tego nie robią, chyba jako jedyni wymagaja 20 godzin dyspozycyjnosci od studentów a od innych 30 tygodniowo wiec super,praca do wyboru w godz.9-20, dodatkowo za kazde polecenie osoby do nich zyskujesz 320 zł, chyba najlepsi :)
magik sragik 2016-01-21 12:57:40
oczywiście że bez podstawy tego nie robią.. kiedyś wypuszczali do domu wcześniej jak się nie miało żadnej sprzedaży, a żeby otrzymać podstawę trzeba było mieć określoną ilość godzin przepracowaną, co kończyło się obcięciami stawki bo ilość godzin przez wcześniejsze wypuszczanie się nie zgadzała, ogólnie to wał na wale jednym wielkim, szczerze- chyba nie pracowaleś w innym biurze, gdzie faktycznie sprzedaje się ludziom coś, co jest im potrzebne. Polecenie?? W moim obecnym miejscu też jest polecenie ale nie muszę z niego korzystać zeby dorobić, bo mam i tak baardzo satysfakcjonującą wypłatę. Polecam inne biura, gdzie jest na prwadę uczciwie!
kasia 2016-01-21 13:25:34
też wydaje mi sie, ze spokojnie można zarobić u nich na tym stanowisku, a poza tym to i dobre warunki sa jako praca u nich no i darmowa siłownia jest widziałam.
Jarek 2016-01-24 16:12:10
@kasia, no ciekawe maja formy zachęcania tu do pracy, nawet tytuł ogłoszenia jak Wiarygodna stawka + wiarygodne prowizje może zachecić. Co ciekawe napisali, że można zarobić 1764 zł posiadając status studenta/ucznia; 1932 zł w pozostałych przypadkach.
Tfusia 2016-01-27 08:12:05
Pracowałam w Krakowie i jestem bardzo zadowolona. 1800 zł za miesiąc byłam w stanie sobie zarobić przy pracy ok 7czasami 8 godzin dziennie. Sprzedawałam kosmetyki. Bardzo miła atmosfera i nie najgorsze zarobki jak na tak nie wymagającą pracę ( tylko trzeba to po prostu lubić, ja lubię rozmawiać z ludźmi więc dla mnie to nie problem ) w wakacje wybieram się znowu.
jopek 2016-01-27 20:43:40
bardzo zadowolona z takich pieniędzy? Moim zdaniem to nie jest szałowa kasa, ale dla każdego dobre jest co innego. Moim zdaniem jako agent ubezpieczeniowy powinni dawać więcej
calypso 2016-02-08 18:40:47
@jopek podstawa jest taka jak u konkurencji, na premiach powinno się zarabiać jak najwięcej. Mnie zainteresowała praca przy projekcie bankowym bo oferują umowę o pracę i premie oraz szkolenie za które zapłacą
sssdąf 2016-02-10 08:55:26
na projekt ubezpieczeniowy daja 13 za godzine, dodatkowo prowizje, chyba aplikuje
Filip 2016-02-10 19:53:59
ooo spoko opcja, 13 złotych, nawet jak brutto, to nie najgorsza stawka. Zastanawiam się jak to jest z pracą pod studentów, czy ten grafik faktycznie może być elastyczny?
kuba 2016-03-02 21:03:13
ile mozna zarobic na projekcie popularnonaukowym??od7.30-15.30 ?
karola 2016-03-07 22:18:28
ile realnie sie tam zarabia i robi sprzedazy na projekcie wiedza i praktyka
Mery 2016-03-08 12:52:23
jak skonstruowana jest umowa, czy w umowie jest np. zawarta ilość publikacji jaką należy sprzedać, czy nie ma w niej o tym mowy???
mig 2016-03-08 21:06:40
mery, tak naprawdę trzeba byłoby na rozmowie rekrutacyjnej zobaczyć jakie są zapisy umowy. Ja jej nie podpisywałem, ale słyszałem piąte przez dziesiąte. Podobno ten kto chce to zarobi przyzwociei ;]
Mery 2016-03-09 08:52:52
Mig dzieli pytam bo juz sie spotkalam z taka umowa ze jak sie nie sprzeda określonej ilości danego produktu to nie wypłacają pensji
nopeman 2016-03-09 09:34:52
pozdro dla osob ktore szukaja infomracji w forach a nie w firmie. Mysle ze zrobicie wszedzie ogromna kariere =D
Meg 2016-03-09 17:28:31
czy ktoś może napisać jak pracuje się na projekcie Ryanair Infolinia niemieckojęzyczna
Magik 2016-03-17 13:14:04
Podobają mi się powiem szczerze te ich ogłoszenia, są napisane wyjątkowo kreatywnie i zabawnie, moja koleżanka pisała kiedyś podobne, więc to zawsze podnosi morale
hans 2016-03-29 15:59:09
Jakie jest najniższe wynagrodzenie, na ile dają umowy i czy dają kase za szkolenie?
Pozdro
kolo 2016-04-01 22:53:35
Umowa jest na rozsądnych warunkach i jest raczej przestrzegana, więc nie ma co narzekać. Wiecie czy jest szansa na jakieś zatrudnienie dla studentów? Dzięki
Mikołaj 2016-04-10 11:48:31
Tam zatrudniają głównie studentów, zresztą każdego jak leci bo jest rotacja ogromna, na początek 6-8 zł na rękę więc się zastanów czy jest sens robić na słuchawce za takie pieniądze
truuskaawka 2016-04-15 22:19:24
Czy ktoś wie, jak się pracuje przy projektach niemieckojęzycznych?
xyz 2016-04-22 20:47:32
praca na infolinii niemieckojęzycznej - odbieranie telefonów od klientów lub na niemieckojęzycznym czacie - odpisuje się zwykle na ok 4 czaty równocześnie, godziny pracy do ustalenia, co chciałabyś wiedzieć?
hah 2016-05-01 23:03:01
@xyz ja bym chciała wiedzieć czy tam sie w maire spokojnie pracuje, jaka panuje atmosfera między ludźmi?
truuskaawka 2016-05-02 09:56:01
A ile można zarobić miesięcznie przy takim projekcie?
xyz 2016-05-05 22:42:46
pensja zależy od ilości przepracowanych godzin. 16 zł za godz brutto, jaka kwota netto z tego wyjdzie zalezy czy jestes studentem czy nie, student pracujac po 8 godz dziennie powinien zarobic ok 2200
xyz 2016-05-05 22:44:18
pracuje sie spokojnie a atmosfera jest domowa bo na projekcie jest w tej chwili malo osob
hah 2016-05-06 22:03:00
@xyz dzięki za odpowiedź :) pytam, bo atmosfera jest dla mnie naprawde ważna w pracy, bez tego nie ma szans żeby sie zatrudnić (jak dla mnie oczywiście). A widzę że szukają do pracy przy projekcie np. telewizyjnym
xyz 2016-05-07 11:45:09
jaka jest atmosfera na innych projektach niż niemieckojęzyczne nie wiem, ale z tego co widać w pokoju socjalnym, kiedy przychodzą ludzie z różnych projektów to jest ok
truuskaawka 2016-05-13 21:54:10
A słyszat ktoś o mailowej obsłudze klienta niemieckiego?
magik 2016-06-16 11:18:14
@truuskaawka widzę, że właśnie poszukują pracowników do takiej pracy, głównie studentów, Wymagania całkiem ok - biegła znajomość języka niemieckiego (w piśmie: poprawność gramatyczna, ortograficzna) – warunek konieczny no i dyspozycyjność min. 20 - 25 godzin tygodniowo
1
Nokasha 2016-06-28 12:23:07
Nie polecam tej agencji, ostatnio byłam na rozmowie i Pani dopiero PO rozmowie oświadczyła mi, że rekturacja na stanowisko została wstrzymana.. A mogła powiedzieć to przez tel, a ja musiałam sie przez całe miasto przebijać.
brukiew 2016-06-28 14:56:46
przy tak ogromnej ilości rekrutacji, pewnie przy tysiącach chętnych wysyłających dokumenty aplikacyjne, takie wpadki drobne i okazjonalne mogą zię zdarzyć. nic wielkiego. wazne że oferują tak dobre stanoiwiska jak np. dla linii lotniczych za 16 zł za godzinę za czat
1
Urszula 2016-07-29 14:30:18
Pracowałam tam, przez dwa tygodnie, przez ten czas nie dostałam umowy, mieliśmy dostać certyfikaty uczestnictwa w szkoleniu ale tego tez później nie chcieli wydać. Tak więc ani pieniędzy ani umowy ani certyfikatu. Teraz jestem mądrzejsza i zgłosiłabym to inspekcji pracy, wtedy niestety nie przyszło mi to do głowy.
1
zosia 2016-07-29 14:43:23
Atmosfera rzeczywiscie wydaje się opierać na pozytywnych relacjach @Tomasz, bo zobacz, ze ostatnio pokazało się tylko jedno ogłoszenie pracy dla osoby do umawiania spotkań. Jest umowa zlecenia, ale oprócz podstawy jest szansa na odpowiednie prrowizje do tego.
TMB 2016-07-30 22:23:14
Spora część komentarzy tutaj to albo krótkie pytania o pracodawcę, albo coś na kształt reklamowania ofert pracy. Dlatego postanowiłem, że sam pokrótce opiszę swoje doświadczenia.

Zacznę od tego, co od razu rzucało się w oczy. A raczej w nos. W tym samym budynku funkcjonuje siłownia. Nie wiem czy to wina braku klimatyzacji, ale na klatce schodowej stale unosi się dość charakterystyczny zapaszek. Co prawda w samym biurze już tego nie czuć, jednak przechodzenie przez drzwi wejściowe do najprzyjemniejszych rzeczy z rana (każdego dnia) nie należało.

Gdzie trafiłem? Otóż tam, gdzie zawsze potrzebują najwięcej osób i jednocześnie jest największa rotacja - projekt nc+. Oczywiście umowa zlecenie na czas nieokreślony, ale nie miałem jakoś z tym problemu. Z początku myślałem, że to swego rodzaju prestiż. W końcu to znana firma, znacząca pozycja na rynku, innowacja, nowoczesność i inne "ochy" i "achy". Aby być w ogóle godzien sprzedawania produktów nc+, musiałem wcześniej odbyć szkolenie. Normalka, w większość szkolenie składało się z kwestii technicznych, tzn. zawartość pakietów albo obsługa programu. Na tym etapie wszystko wydawało się w porządku, a przede wszystkim wydawało się, że to jest raczej nietrudna praca. W końcu "tylko przedłużacie umowy ze stałymi abonentami." Po wszystkich testach zasiadłem "na słuchawce." I zobaczyłem, jak niewdzięczna jest ta praca.

Praca polegała na.... no właśnie, na czym? Na sprzedaży? Zbyt delikatne słowo. Na wciskaniu pakietów na chama. Standardem dla każdego było przytaczane tutaj wielokrotnie "1 umowa w tej godzinie." Na wejściu wydawało się, że target nie jest wyśrubowany, jednak z czasem można było dojść do zupełnie innego wniosku. Tym bardziej, że wynik niekiedy zależał nie od umiejętności telemarketera, ale od szczęścia do klienta. A trzeba było tego szczęścia trochę mieć, bo klient po kilkunastu telefonach nie był skłonny do rozmowy. Ty oczywiście zgrywasz z siebie idiotę, mówisz że Twoja oferta będzie inna od oferty poprzednika. Przez brak komunikacji proponujesz to samo. I przez to masz kilkanaście razy dziennie ochotę palnąć sobie w łeb.

Brakowało porządnego szkolenia z technik sprzedażowych. Generalnie dysponowaliśmy tymi samymi formułkami, które wałkowaliśmy w kółko i w kółko. "To najlepsza oferta, lepszej nie będzie", "tańszego pakietu nie ma" i tym podobne. Mam wrażenie, że niektórzy na tyle często to powtarzali, że sami w to uwierzyli. Nie było też czasu na normalne szkolenie, kiedy był wprowadzany jakiś nowy produkt lub usługa. Wszystko przeprowadzane na kolanie, nie jako osobna aktywność, ale w przerwie między rozmowami. A abonenci już na drugi dzień zadawali szczegółowe pytania, na które Ty miałeś znać odpowiedź.

Zdarzały się również sytuacje, kiedy osoby bez wyniku w danym dniu były "wypuszczane do domu." Innymi słowy - nie ma sprzedaży to wypad. Przez to oczywiście nie zgadzały się potem rozpisane godziny, a pensja była mniejsza.

Panująca atmosfera była na pewno wyjątkowa. Ludzie bardzo różni, każdy z innej bajki. Nie ulega jednak wątpliwości, że większość pracowników to studenci lub ludzie zaraz po studiach. Być może z tego powodu nastawienie między ludźmi było raczej na luzie. Nie dochodziło do żadnych incydentów, krzyków czy kłótni. Pomimo tego praca była raczej stresująca. Powody do stresu były różne: metoda motywacyjna liderów pt. "kropla drąży skałę", nieprzyjemne rozmowy z wkurzonymi klientami, brak wyniku, świadomość robienia z siebie głupka przed klientem i wiele innych.

Co do zarobków - stawka na godzinę zależała od liczby przepracowanych godzin w miesiącu. Więcej godzin to większa stawka - nie było w tym zbyt dużej filozofii. Inna sprawa to mityczne już premie. Wypłacane były tylko pod warunkiem co najmniej jednej sprzedaży na godzinę. Co prawda ten wskaźnik nie był obliczany z dokładnością co do sekundy, ale dołowały takie sytuacje, gdy przez połowę dnia sprzedaż szła bez problemu, po czym następował nieoczekiwany kryzys i cała premia szła się j.... . Oprócz standardowej premii sprzedażowej były dodatkowe bonusy pieniężne lub rzeczowe. Te dodatki nie zależały już na szczęście od skuteczności. Moim zdaniem płaca jest poniżej przeciętnej jak na krakowskie warunki.

Teraz pojawia się, przynajmniej dla niektórych osób, mocna strona pracodawcy - bardzo elastyczne godziny pracy. Można było się rozpisać dosłownie w dowolny sposób (w godzinach funkcjonowania biura) i przykładowo zafundować sobie dłuższy weekend. Dodatkowo rozpiska była z każdego tygodnia na tydzień, więc nikt nie musiał bawić się w jasnowidza. Co więcej, dodatkowe godziny poza harmonogramem nie były w żaden sposób wymuszane.

Wypłacalność pracodawcy też była bez problemu. Wynagrodzenie zawsze otrzymywałem w terminie.

Podsumujmy: praca dobra dla studenta b
kiss 2016-07-30 22:35:28
Niezależnie od tego jakiego rodzaju jest zawierana umowa @zosia i tak można liczyć u nich na stabilne zatrudnienie. W końcu wiedzą że dbałość o takie warunki sprawia, że lepiej się wypełnia swoje obowiązki.
Magic 2016-07-31 22:25:40
Nie "za czat", tylko za kilka czatów obsługiwanych jednocześnie :) lub za rozmowy na infolinii. Stawka jest dobra, ale jest to też duża wiedza, jaką trzeba mieć na tym projekcie i odpowiedzialność, ponieważ klienci mają różne problemy, które należy szybko i jak najlepiej rozwiązać.
gffgfg 2016-07-31 22:28:41
hej hej a nie wiecie ile tutaj mnie wiecej mozna wlasnie zarobić? bo widze ze na przyklad jako opiekun klienta biznesowego to oferuja 12,5 zł tylko nie wiem czy rutto czy netto
nick 2016-09-03 11:30:10
generalnie pierwsze wrażenia w porządku. podjąłem tam pracę niedawno. praca ciężka ale atmosfera w porządku i ludzie też. stawki ok. lepsze niż w większości cc. po wpisach które tu i na innych forach czytałem myślałem nad tym żeby zrezygnować w trakcie szkolenia ale widzę że nie było warto tego robić. jak na krakowski rynek cc konkurencyjne w stosunku do każdego cc. jedno z lepszych cc w Krakowie. bynajmniej nie jestem liderem który wypisuje pozytywny komentarz bo mu za to płacą.
sdcv 2016-09-03 17:33:58
najwazniesjze to to żeby atmosfera w firmie dopisywala
mm 2016-09-23 15:55:49
Sama firma ma złe opinie u klientów, więc wiele się nienazarabia
hahfyuhi 2016-09-23 20:00:40
@ mm - a czemu ma złe opinie wśród klientów? jaki powód ?
Zostaw swoją opinię o Universal Agent - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Universal Agent