Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Universal Agent

Pracowałeś w firmie Universal Agent i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
przyszły pracownik :) - 2014-10-29 10:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ponownie! Okazało się, że jutro wcale nie ma szkolenia z info tylko jakaś wymiana dekoderów!!! Może ktoś coś napisać o tym?
zdjecie uzytkownika
babarua - 2014-10-31 13:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przyszły pracownik :) - 2014-10-29 10:28:12]:
No coż przyszły pracowniku...robią ludzi w (usunięte przez administratora)ot co :P
zdjecie uzytkownika
eetam - 2014-11-04 18:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [babarua - 2014-10-31 13:57:53]:
czy ja wiem babarua.. poszłem na te dekodery i jest calkiem spoko. jutro już będe dzownić i wygląda to jak na razie dobrze. Sprzedaje sie dekodery hd dla kl majacych sd ale sprzedaje sie je za darmo... czyli dajesz klientowi cos lepszego i nie musi za to placic. zobaczymy jak w praktyce to wyjdzie ale źle nie może byc hehe
zdjecie uzytkownika
babarua - 2014-11-05 19:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eetam - 2014-11-04 18:28:13]:
No to spoczko eetam :) powodzonka w takim razie i jakby kiedyś rekrutowali na te dekoderki i wiedziałbyś coś o tym to daj cyna :)
zdjecie uzytkownika
miri - 2014-11-05 21:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eetam - 2014-11-04 18:28:13]:
Dokładnie-dawaj znać, jak coś ruszy na dekoderach,a w ogóle jaka jest stawka na h? :)
zdjecie uzytkownika
mica - 2014-11-07 10:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogłoszenie ukazują się regularnie, ale pytałem się i jeszcze niewiadomo kiedy będzie następne szkolenie a co do stawki to zależy od przepracowanych godzin i od tego ile "sprzedasz" tych dekoderów :)
zdjecie uzytkownika
karen - 2014-11-12 20:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Universal Agent już od jakiegoś czasu. Pilnie potrzebowałam jakiegoś zajęcia, dlatego choć nie chciałam, przyszłam na chwilę do tej firmy. I muszę przyznać, że jest zupełnie inaczej niż myślałam. Nie pracuje na projekcie sprzedażowym (myślę, że zrezygnowałabym z niego z samego początku, bo to nie dla mnie). Nie muszę robić wyniku, bo mój projekt tego nie wymaga, choć jak go zrobię to dostaję prowizje i to całkiem niezłe. Można dostać również prowizje za produktywność, co też jest plusem. Odkąd zaczęłam się starać, tylko w jeden dzień prowizja za produktywność wyszła mi mniejsza, +1 zł do h, zamiast +2 zł. Myślę, że opinie o pracy zależą przede wszystkim od koordynatora i od projektu, na którym się pracuje. Ja nie zauważyłam, by u nas był ktoś niezadowolony, może z wyjątkiem jednej dziewczyny, której kompletnie nie chciało się pracować. W firmie są osoby, które pracują tutaj po kilka lat i przyznam, że na początku było ich więcej niż nowych osób. Projekt zaczął się rozrastać i zaczęli poszukiwać nowych pracowników. Na początku byłam przerażona, chciałam rezygnować, ale teraz widzę plusy tej pracy. Nie robią problemu jeżeli w ten sam dzień piszę, że jednak nie mogę pojawić się w pracy, mam o wiele wyższe stawki niż moje koleżanki, które pracują gdzie indziej, np w sklepach. Pracuję tutaj, bo jestem studentką bez doświadczenia, ale raczej nie chciałabym całego życia spędzić na telemarketingu. Nie wiem, ile zostanę, bardzo możliwe, że odejdę jak znajdę lepszą pracę. Nasza koordynatorka jest bardzo miła i pomocna, sprawia, że aż chce się przychodzić do pracy :) Nie wiem jak z innymi, ale u mnie jest całkiem w porządku.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2014-11-13 17:03:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to proszę, nareszcie jakaś konkretna i rzeczowa opinia, oby tylko takich było więcej, a na pewno wszystko by też inaczej wyglądało tak naprawdę.. można wyłapać wszystkie informacje odnośnie tego co nasz konkretnie interesuje.. i pozdrawiam serdecznie @karen, teraz wiem już jaką decyzję podejmę ostatecznie.
zdjecie uzytkownika
karen - 2014-11-17 18:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj miałam np. zły dzień i dużo osób z mojego projektu też, ale pewnie dlatego, że z negatywnym nastawieniem przyszłam już do pracy. Nie będę tutaj zwalać na atmosferę ani na firmę. Myślę, że warto chociaż zobaczyć jak ta praca wygląda. Ja się nie dziwie, że ludzie stąd uciekają i cały czas jest rekrutacja. Myślę, że to nie wina firmy tylko tego, że praca w telemarketingu jest jaka jest. Są osoby, które świetnie się w tym odnajdują i pracują od lat, ale są też i takie, które przychodzą tutaj tylko na chwilę. Oczywiście tych pierwszych jest zdecydowanie mniej. Sama należę do drugiej grupy. Wiem, że na sprzedaży na pewno bym się nie odnalazła i uciekłabym po tygodniu albo i szybciej. Ale chyba musimy sobie zdawać sprawę z tego co będziemy robić w firmie do której wybieramy się na rozmowę kwalifikacyjną. Cieszę się, że moja opinia okazała się pomocna i pozdrawiam również :)
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-11-19 12:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie jeszcze projekty obsługujecie oprócz tego szeroko rozbudowanego nc+? wiem o wydawniczym, mailowa obsługa z j. niemieckim i co jeszcze? który jest w miare najbardziej tolerowany przez potencjalnych klientów w Waszym odczuciu? (innymi słowy na którym projekcie najłatwiej jest coś wcisnąć klientowi)?
zdjecie uzytkownika
allllla - 2014-11-20 17:08:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, a można zrezygnować przed szkoleniem?
Po przeczytaniu wszystkich opinii nawet nie chce tam iść.
Już wolę sprzątać.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-11-20 20:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [leon - 2014-11-19 12:21:23]:
nc+:)
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2014-11-21 06:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W trakcie szkolenia można zrezygnować, bo przecież nie podpisuje się umowy lojalnościowej, tak jak np. w Telekadrze czy Accord Studio.

Na projekcie NC+ jest trudna w obsłudze aplikacja do przedłużania umów. Nie da się wyedytować żadnej nowo wprowadzonej umowy przedłużeniowej, dlatego rekrutacja jest non-stop.
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-11-21 12:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bezrobotny czyli co? w ogóle sie nie da wyedytowac czy po prostu ludzie sobie nie radzą kompletnie?...Powinni ogarnąć ten problem, no chyba, że to im jest na rękę. Ciekawa sprawa.
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-11-21 12:24:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aaa i jeszcze jedna rzecz...dla tych którzy się zdecydowali wysłać tam CV i przeszli już rozmowę rekrutacyjną: nie opierajcie się tylko i wyłącznie na tych negatywnych opiniach, jest sporo ludzi, którzy pracę tam oceniają pozytywnie. Najlepiej iść i przekonać się osobiście a spróbować zawsze warto.
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-11-27 20:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@leon, owszem masz sporo racji, bowiem nie każdy odnajdzie sie w Universal Agent, dla jednych tempo pewnie będzie za wysokie, progi nieosiągalne, a inny robią to z palcem sami wiecie gdzie. Jednakże to ogólnik, który dotyczy każdej firmy. Powiedz, sam jestes zadowolony? Co takiego robisz w pracy i dlaczego nie zmieniłbyś firmy na żadna inną?
zdjecie uzytkownika
łysy z kanapy - 2014-11-29 18:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam miesiąc na nc+. Ogólnie kupa - nie polecam. Bezpłatne kołczingi "za szybą", zawieszający się soft, który powodował, że siedzieliśmy jak felek bez szelek tracąc czas, a wiadomo czas=$$. Nawalające słuchawki i styrane myszki to norma xD Koordynatorzy to cfaniaki z przerostem ego (oczywiście nie wszyscy- najmilej wspominam Rafała, który już tam chyba nie pracuje obecnie).
Czemu tutaj przyszedłem wylać "żale" jak to siepacze PR lub jak ja to nazwę, dać informacje zwrotną.Ponieważ sami o sobie przypomnieli. Otóż jedna z pracujących tam pannic po roku czasu postanowiła zaprosić mnie na rozmowę w sprawie nowego projektu, który obecnie realizują. No kurna nie wysyłałem żadnego CV, aż taka bieda, że postanowiono przetrzepać starą bazę pracowników - czy już żywcem nie mają chętnych do pracy?.
zdjecie uzytkownika
karen - 2014-11-29 22:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy od człowieka :D allllla napisała tutaj, że woli sprzątać niż pracować w tej firmie. I wielu ludzi pewnie myśli tak samo. To już zależy co kto lubi. Dla mnie np. ta praca jest nieporównywalnie lepsza niż w sklepach typu house czy reserved, a jako osoba, która niedawno zdała maturę bez znajomości nie mam na razie lepszych perspektyw. Przyznam, że na początku byłam przerażona i myślałam, że ucieknę po tygodniu. Jednak z czasem przyzwyczaiłam się do tego typu pracy. Przychodzę kiedy chcę i na ile chcę (oczywiście im więcej godzin wypracuje tym lepiej, bo jest tam stawka progresywna). Próg prowizyjny jest wysoki, ale i bez tego zarobię więcej niż w innych miejscach (do tego dochodzi prowizja za produktywność, którą z reguły udaje mi się wypracować). Pracuje się tutaj po 6, 7 godzin, rzadko ktoś zostaje dłużej. Myślę, jednak nad zmianą projektu na nc+, z tego co słyszałam ostatnio, są tam dużoo większe zarobki niż u nas :) też miałam mnóstwo wątpliwości na początku, bo wiadomo jaka jest opinia o pracy w call center. Jednak cieszę się, że trafiłam tutaj. Jak wiadomo nie ma idealnej pracy. Mało komu się udaje robić coś, co w 100% go satysfakcjonuje. Podpisywałam umowę, w której było, że jeżeli nie wypracuje 80h, będę mieć połowę podstawowej stawki brutto. Zawiodłam się tym trochę, bo wiedziałam, że w pierwszym miesiącu nie uda mi się tego osiągnąć. Pod koniec pierwszego okresu rozliczeniowego wyszło mi, że przepracowałam ledwie 70 h a stawka za h wynosiła ok 8 zł netto. Wiem, że jeżeli będę się starać i więcej godzin przepracuję, ta stawka na pewno wzrośnie. Ale jak już wcześniej wspomniałam, wszystko zależy już od tego jak się patrzy na życie :) ktoś może powiedzieć "8 zł netto?! a co to jest!" a ja na to, że się cieszę, bo w umowie było wyraźnie napisane, że jeżeli przepracuje mniej niż 80 h, dostaję brutto 4,6o zł/h. Niestety, większość ludzi w tym kraju woli się skupiać na złych rzeczach niż na dobrych :)
zdjecie uzytkownika
karen - 2014-11-29 22:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inne projekty u nas: WIP, Royal Canin, Sage, pewnie jest ich więcej, ale pracuje od niedawna i tylko te kojarze prócz nc+ :)
zdjecie uzytkownika
kosek - 2014-12-01 13:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łysy z kanapy - 2014-11-29 18:58:51]:
łysy, to kiedy ty pracowaleś? rafała już nie ma od dobrych 6 miesiency. Ztamtego składu osób koordynatorów to też już chyba nikt nie został. Teraz jest inaczej. Pracuje już od stycznia i uważam ze durzo się zmieniło, można więcej zarobić i lepsza kadra jest. sytem jest ten sam i to prawda że nie działa zajebiście, ale poza tym to pracuje się na lajcie.
Pozdro dla ludzi z ence XD
zdjecie uzytkownika
łysy z kanapy - 2014-12-03 19:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kosek - 2014-12-01 13:53:28]:
no ja już przeszło rok tam pracowałem ;d Więc jeżeli wymienili kadrę to faktycznie teraz może być inaczej. A co mnie jeszcze wkurzało to te progi skuteczności, które decydowały o wypłacie premii. Czasem mi brakło na zmianie 1 umowy do osiągnięcia progu i dupa, można zapomnieć o pieniądzach za podpisanych 5 innych umów. Demotywujące podejście. Mnie interesuje też dlaczego obdzwaniają starych pracowników xdd
zdjecie uzytkownika
łysy z kanapy - 2014-12-03 19:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łysy z kanapy - 2014-12-03 19:53:12]:
Miało być rok temu a nie rok*
zdjecie uzytkownika
Leon - 2014-12-04 18:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
2 osoby odeszły same, jedna z nich pracuje w Warszawie, resztę zdegradowali lub za mobbing lecieli.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Telefon po wysłaniu cv, umówione spotkanie na następny dzień, brak problemów z dotarciem.
Pytania: Typowe o dyspozycyjność, nastawienie i motywację, potem sprzedaż kwiatka który stał w rogu, nietypowe zastosowania widelca.
zdjecie uzytkownika
kn - 2014-12-04 23:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Leon - 2014-12-04 18:12:11]:
ale ktoś głupoty opowiada hahaha
Tylko masz rację mówiąc że od roku skład się zmienił, osoba o której piszesz że pracuje w Warszawie została przesunięta na inny projekt (jakiś nowy też związany z telewizją i pomagał przy jego tworzeniu) sama się zwolniła po jakimś czasie ponieważ dostała lepszą ofertę pracy, zdegradowany został jeden chłopak który szybko się zwolnił jak usłyszał że ma wrócić na słuchawki, a za mobbing nikt nie został zwolniony więc nie rozsiewaj plotek
zdjecie uzytkownika
2326 - 2014-12-12 00:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy istnieje możliwość wdrażania własnych pomysłów i rozwiązań w tej firmie? ak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników w firmie? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom? Jaki będzie przyszły zakres obowiązków osoby zatrudnionej na tym stanowisku? dziekuje bardzo za odpowedz pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Universal Agent
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Universal Agent?
Zadaj pytanie
x