Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Universal Agent

Pracowałeś w firmie Universal Agent i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-10-27 00:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie są rozmowy rekrutacyjne, i nie pisze tego złośliwie. To sa rozmowy informacyjne-oni Ci mowia co i jak ( i nie do konca cala prawde jesli chodzi o sprawe stawek )i pytaja czy Ci pasuje i ladnie dziekuja. Niektorym od razu mowia, że zapraszaja na szkol.,a do niektorych dzwonia zazwyczaj na drugi dzien. Ot takie to rozmowy ;)
zdjecie uzytkownika
pracuję na infolinii - 2014-10-27 08:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kosi - 2014-10-26 14:52:02]:
w sumie to lajtowo bylo, pytania na kreatywnosc z zastosowaniem dlugopisu, pytania o wczesniejsze doswiadczenie takie tam. mila rozmowa i sympatyczna rozmowa. w sumie to zdziwilem sie ze tak latwo poszlo ale mialem juz doświadczenie w obsłudze może dlatego.
zdjecie uzytkownika
przyszły pracownik :) - 2014-10-27 13:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mogę potwierdzić przedmówcę spoko rozmowa z dwiema dziewczynami :) zobaczymy jak to się ułoży szkolenie już w czwartek pozdrawiam wszystkich :)
zdjecie uzytkownika
pracuję na infolinii - 2014-10-27 13:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przyszły pracownik :) - 2014-10-27 13:04:48]:
hehe to miałeś farta bo ja mialem rozmowe tylko z 1 dziewczyna :P. to nie wiedzialem ze szkolenie juz w czwartek!!! musze dac znac znajomej bo tez chciala na info
zdjecie uzytkownika
kosi - 2014-10-27 14:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hejka :) ja jednak trafiłam na przedłużanie umów ;) rozmowa na luziku. Dziewczyna zapytała mnie jedynie od kiedy mogę zacząć i udzieliła mi podstawowych informacji także lolo ma rację pod tym względem :) Jutro już szkolenie więc zobaczymy...Gdyby ktoś coś mógł napisać o tym projekcie byłabym wdzięczna ;) pozdro
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-10-27 16:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, a ja chciałabym zapytać jak jest ze stawkami, ile płaca na początku za godzinę.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
przyszły pracownik :) - 2014-10-27 18:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wygląda na to, że są 2 szkolenia więc dopytajcie się kiedy zaczynacie :)
do zobaczenia na szkoleniu z info :)
zdjecie uzytkownika
lolkowo miii :D - 2014-10-28 19:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę że dużo ludzi przyjdzie w Czwartek:) jak to będzie wyglądało to szkolenie??i czy zaproszenie na to szkolenie jest traktowane z przyjeciem do pracy czy jakas (eliminacją??)
zdjecie uzytkownika
kosi - 2014-10-28 19:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hello :P jeśli chodzi o szkolenie z przedłużeń to jest sporo materiału do ogarnięcia. Dziś, po pierwszym dniu muszę przyznać, że mam masakryczny kocioł w głowie, nie wiem jak to ogarnę a test już we czwartek :D
zdjecie uzytkownika
pracuję na infolinii - 2014-10-29 09:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kosi - 2014-10-28 19:56:24]:
hejka! na info tez na poczatku bylo duzo materialu do ogarniecia bo oprocz platnosci jeszcze oferta ale spoko dasz rade :):) test jest prosty jak sie uwaza na szkoleniu hihi
zdjecie uzytkownika
przyszły pracownik :) - 2014-10-29 10:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ponownie! Okazało się, że jutro wcale nie ma szkolenia z info tylko jakaś wymiana dekoderów!!! Może ktoś coś napisać o tym?
zdjecie uzytkownika
babarua - 2014-10-31 13:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przyszły pracownik :) - 2014-10-29 10:28:12]:
No coż przyszły pracowniku...robią ludzi w (usunięte przez administratora)ot co :P
zdjecie uzytkownika
eetam - 2014-11-04 18:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [babarua - 2014-10-31 13:57:53]:
czy ja wiem babarua.. poszłem na te dekodery i jest calkiem spoko. jutro już będe dzownić i wygląda to jak na razie dobrze. Sprzedaje sie dekodery hd dla kl majacych sd ale sprzedaje sie je za darmo... czyli dajesz klientowi cos lepszego i nie musi za to placic. zobaczymy jak w praktyce to wyjdzie ale źle nie może byc hehe
zdjecie uzytkownika
babarua - 2014-11-05 19:16:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eetam - 2014-11-04 18:28:13]:
No to spoczko eetam :) powodzonka w takim razie i jakby kiedyś rekrutowali na te dekoderki i wiedziałbyś coś o tym to daj cyna :)
zdjecie uzytkownika
miri - 2014-11-05 21:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eetam - 2014-11-04 18:28:13]:
Dokładnie-dawaj znać, jak coś ruszy na dekoderach,a w ogóle jaka jest stawka na h? :)
zdjecie uzytkownika
mica - 2014-11-07 10:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogłoszenie ukazują się regularnie, ale pytałem się i jeszcze niewiadomo kiedy będzie następne szkolenie a co do stawki to zależy od przepracowanych godzin i od tego ile "sprzedasz" tych dekoderów :)
zdjecie uzytkownika
karen - 2014-11-12 20:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Universal Agent już od jakiegoś czasu. Pilnie potrzebowałam jakiegoś zajęcia, dlatego choć nie chciałam, przyszłam na chwilę do tej firmy. I muszę przyznać, że jest zupełnie inaczej niż myślałam. Nie pracuje na projekcie sprzedażowym (myślę, że zrezygnowałabym z niego z samego początku, bo to nie dla mnie). Nie muszę robić wyniku, bo mój projekt tego nie wymaga, choć jak go zrobię to dostaję prowizje i to całkiem niezłe. Można dostać również prowizje za produktywność, co też jest plusem. Odkąd zaczęłam się starać, tylko w jeden dzień prowizja za produktywność wyszła mi mniejsza, +1 zł do h, zamiast +2 zł. Myślę, że opinie o pracy zależą przede wszystkim od koordynatora i od projektu, na którym się pracuje. Ja nie zauważyłam, by u nas był ktoś niezadowolony, może z wyjątkiem jednej dziewczyny, której kompletnie nie chciało się pracować. W firmie są osoby, które pracują tutaj po kilka lat i przyznam, że na początku było ich więcej niż nowych osób. Projekt zaczął się rozrastać i zaczęli poszukiwać nowych pracowników. Na początku byłam przerażona, chciałam rezygnować, ale teraz widzę plusy tej pracy. Nie robią problemu jeżeli w ten sam dzień piszę, że jednak nie mogę pojawić się w pracy, mam o wiele wyższe stawki niż moje koleżanki, które pracują gdzie indziej, np w sklepach. Pracuję tutaj, bo jestem studentką bez doświadczenia, ale raczej nie chciałabym całego życia spędzić na telemarketingu. Nie wiem, ile zostanę, bardzo możliwe, że odejdę jak znajdę lepszą pracę. Nasza koordynatorka jest bardzo miła i pomocna, sprawia, że aż chce się przychodzić do pracy :) Nie wiem jak z innymi, ale u mnie jest całkiem w porządku.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2014-11-13 17:03:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to proszę, nareszcie jakaś konkretna i rzeczowa opinia, oby tylko takich było więcej, a na pewno wszystko by też inaczej wyglądało tak naprawdę.. można wyłapać wszystkie informacje odnośnie tego co nasz konkretnie interesuje.. i pozdrawiam serdecznie @karen, teraz wiem już jaką decyzję podejmę ostatecznie.
zdjecie uzytkownika
karen - 2014-11-17 18:24:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj miałam np. zły dzień i dużo osób z mojego projektu też, ale pewnie dlatego, że z negatywnym nastawieniem przyszłam już do pracy. Nie będę tutaj zwalać na atmosferę ani na firmę. Myślę, że warto chociaż zobaczyć jak ta praca wygląda. Ja się nie dziwie, że ludzie stąd uciekają i cały czas jest rekrutacja. Myślę, że to nie wina firmy tylko tego, że praca w telemarketingu jest jaka jest. Są osoby, które świetnie się w tym odnajdują i pracują od lat, ale są też i takie, które przychodzą tutaj tylko na chwilę. Oczywiście tych pierwszych jest zdecydowanie mniej. Sama należę do drugiej grupy. Wiem, że na sprzedaży na pewno bym się nie odnalazła i uciekłabym po tygodniu albo i szybciej. Ale chyba musimy sobie zdawać sprawę z tego co będziemy robić w firmie do której wybieramy się na rozmowę kwalifikacyjną. Cieszę się, że moja opinia okazała się pomocna i pozdrawiam również :)
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-11-19 12:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie jeszcze projekty obsługujecie oprócz tego szeroko rozbudowanego nc+? wiem o wydawniczym, mailowa obsługa z j. niemieckim i co jeszcze? który jest w miare najbardziej tolerowany przez potencjalnych klientów w Waszym odczuciu? (innymi słowy na którym projekcie najłatwiej jest coś wcisnąć klientowi)?
zdjecie uzytkownika
allllla - 2014-11-20 17:08:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, a można zrezygnować przed szkoleniem?
Po przeczytaniu wszystkich opinii nawet nie chce tam iść.
Już wolę sprzątać.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-11-20 20:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [leon - 2014-11-19 12:21:23]:
nc+:)
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2014-11-21 06:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W trakcie szkolenia można zrezygnować, bo przecież nie podpisuje się umowy lojalnościowej, tak jak np. w Telekadrze czy Accord Studio.

Na projekcie NC+ jest trudna w obsłudze aplikacja do przedłużania umów. Nie da się wyedytować żadnej nowo wprowadzonej umowy przedłużeniowej, dlatego rekrutacja jest non-stop.
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-11-21 12:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bezrobotny czyli co? w ogóle sie nie da wyedytowac czy po prostu ludzie sobie nie radzą kompletnie?...Powinni ogarnąć ten problem, no chyba, że to im jest na rękę. Ciekawa sprawa.
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-11-21 12:24:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aaa i jeszcze jedna rzecz...dla tych którzy się zdecydowali wysłać tam CV i przeszli już rozmowę rekrutacyjną: nie opierajcie się tylko i wyłącznie na tych negatywnych opiniach, jest sporo ludzi, którzy pracę tam oceniają pozytywnie. Najlepiej iść i przekonać się osobiście a spróbować zawsze warto.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Universal Agent
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x