brak logo

Zakład papierniczy Jack-Pol

Oława

Opinie o Zakład papierniczy Jack-Pol

pan 2009-11-08 17:36:23
fatalne obiecuja a slowa niedotrzymuja. odradzam tam isc
pan 2010-01-25 17:18:33
odradzam, ludzi traktuje się gorzej niż bydło, zarobki najniższa krajowa, poniżanie, warunki straszne jedycnie dużo obiecują
dziwny 2010-03-01 18:09:43
co wy chcecie zarobki 3.000ts. kierownictwo super a i fajne dziewuszki są (:
anonim 2010-03-03 11:58:17
HAHA 3000 TO HYBA JAKI LASKE PREZESOWI ZROBISZ.
A I KOP SOBIE MASKE BO SIE UDUSISZ
A DZIEWUSZKI??? SREDNIA WIEKOWA 45-50... POLECAM
pracownik 2010-03-12 16:15:43
zartownis sie znalazl z zarobkami. na umowie masz najnisza krajowa + premia w sumie mozesz max przy 190 godz 1400 zł, warunki dziadowskie, ludzie na akord max maja 1300 zł przy 9 godz dzienie plus soboty i święta. Wiem bo tam kiedys robiłem. Odradzam !!!
MONIKA 2010-08-19 19:50:43
Ja chciałam tam iść bo potrzebuje pracy na juz ale po waszych opiniach mam mieszane uczucia..jakoś nie do końca jestem przekonana do Waszych opini ale czytając je co druga osoba pisze negatywnie o tej Firmie..może wiecie gdzie można znalezc dobrą prace na produkcji?najlepiej w Oławie
MIMI 2011-01-19 21:52:23
Kierownik produkcji [usunięte przez moderatora] sory że z małej ale na takie inicjały z małej litery zasługuje! pajac jeden wredny sprzedawczyk i kawał dzia..! konfitura taka smaruje szefowi wszystko co się dzieje w firmie gumowe ucho, sam się wybroni a innych wkopie.nadaje się do bujania wora smokom pozdrawiam Mimi
xxxx 2011-02-18 21:43:30
Koleżanko naprawdę odradzam iść do tej pracy naprawdę jest fatalna cały czas tylko obiecują i słowa nie dotrzymują.Pracujemy we wszystkie święta i nawet życzeń szefostwo nie składa.A co do zarobków to jest tragedia.
h2o 2011-03-09 23:03:16
mazur uważa sie niewiadomo za kogo a jest naprawde smieciem co chwile lata do starego i [usunięte przez moderatora] stanowczo odradzam pracy tam
drajwer 2012-01-22 11:11:56
A takie pytanko jak tam kierowcy mają w robocie koledzy i koleżanki możecie mi powiedzieć bo tak zastanawiam się czy warto się starać o stanowisko kierowcy tira u nich.Pozdrawiam. DRAJWER
byly pracownik 2012-02-21 14:21:34
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda nie moge czytac tego co tu bazgrzecie... pracowalem tam przeszlo dwa lata i bylem bardzo zadowolony najepiej byscie chcieli lezec dupa do gory i zeby kasa na konto szla... trzeba bylo do szkoly chodzic a nie tumany po zawodowce oczekujecie kokosow z nieba... napracowac sie trzeba ale srednia mojej wyplaty nie spadala ponizej 2 tys
F3 2012-04-26 16:21:45
Pracowałem tam jakiś czas temu. Na szczęście nie zabawiłem tam długo.
Smród i syf wszędzie. Przy maszynie papierniczej jest 4-ro brygadówka. Mimo tego, że człowiek większość życia spędza w pracy, chcą aby zostawać po godzinach i przychodzić kiedy ma się wolne.
Jak tam trafisz, musisz umieć wszystko. Zapomnij, że masz w papierach np. operator hydropulpera. To nic nie znaczy. Tam jesteś od murarza, poprzez mechanika, suwnicowego, operatora wózków do szambonurka, dosłownie !
Wypłata uzależniona jest od produkcji, ale w zasadzie nigdy nie wiadomo co, ile i jak będzie.
Nie szanują czasu pracy. Jak coś się stanie, to "trzeaba zostać" i oczywiście nikt za to nie płaci. (chociaż w zasadzie to ludzie sami ich tego nauczyli)
Większość sprzętu była niesprawna, zagrażająca zdrowiu i życiu ludzi.
Wózki jezdniowe nie mają przeglądu (jeden miał czerwoną nalepkę UDT o niedopuszczeniu do eksploatacji, mimo to jeździł, są technicznie w stanie katastrofalnym. Suwnica nie posiadała [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ulców! Swoją drogą, ciekawe gdzie są kontrole. Ludzie obsługujący te urządzenia w większości przypadków nie mieli uprawnień! Oczywiście kierownictwo i szefostwo doskonale o wszystkim wiedziałoi. Zatruwanie środowiska, poprzez wypuszczanie ścieków do studzienek kanalizacyjnych to normalka.
Dużo by jeszcze pisać, ale to po prostu brak słów. Przestrzegam przed tymi [usunięte przez moderatora]
1
babol 2012-12-13 16:47:59
co za bzdura , pewnie kolego jeden z drugim wyleciales bo sie nawet do lopaty nienadawales a teraz bzdety wypisujesz :)
były prac 2013-02-26 08:41:57
W tej firmie panuje bardzo wielki syf, nieprzestrzegane są warunki BHP, pracy i w szczególności PŁACY. Na umowie najniższa krajowa, a jak nawalisz nadgodzin to bądź pewny że nie otrzymasz zapłaty za wszystko tylko ci ujebią ze 100-500 zł bo powiedzą że „brak ton”, „maszyna stała” i takie tam ściemy. Brak odcinków na wypłate, urlopy płatne nie ze średniej tylko jak tam się spodoba pani [usunięte przez moderatora] Atmosfera między pracownikami jest bardzo niezdrowa wszyscy starzy „wydzy” patrzą tylko jak tu ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do prezesa. Brak środków BHP, ogromne zapylenie, i wiele innych. Teraz o UR określę to trzema słowami „Mają chłopaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] No a jak już się zdecydujecie pójść na rozmowę kwalifikacyjną (pewnie z prezesem) to nie wierzcie mu w żadne słowo. A w szczególności o podwyżkach i rozwoju zawodowym ( nie ma czegoś takiego w tej firmie).
Podsumowując ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
były pracownik UR 2013-09-14 13:14:30
Z uwagi na to, że firma znowu szuka kluczowych pracowników m.in. Utrzymania Ruchu, podzielę się swoją opinią:
- łamanie podstawowych zasad BHP, brak ubrania roboczego, rękawic ochronnych itp.
- praca przy urzadzeniach, które ze wzgledów bezpieczeństwa i zagrożenia wypadkiem w pracy w ogóle nie powinny być dopuszczone do użytkowania
- brak narzędzi do pracy, a magazyn części zamiennych w opłakanym stanie, wręcz ruina
- totalny brud i syf, wszędzie pył oraz niedostateczne ogrzewanie
- brak oficjalnej ewidencji pracy, a ewentualne nadgodziny płacone sa pod przykrywką "premi uznaniowej"
- a i najważniejsze, o czym nie wspominają w ogłoszeniach o pracę: PEŁNA DYSPOZYCYJNOŚĆ

Zdecydowanie odradzam. Były procownik UR
1
wow 2013-09-16 22:32:03
Matko Częstochowska. Jak dobrze, że nawet od nich na rozmowę nie pojechałem. Coś mnie tknęło i dałem sobie spokój.
Ile płacą automatykowi?
były pracownik UR 2013-09-17 12:09:42
Nie pełne 2500 netto za:
- dyspozycyjność oraz dyżury za frajer pod prywatnym telefonem z naruszeniem prawa do odpoczynku
- a gdyby nie prywatne narzędzia do pracy, to nic nie dało by się zrobić
1
były pracownik UR 2013-09-17 12:19:37
W przypadku braków na magazynie pozostają materiały zastępcze (w kolejności od najważniejszej)
- klej i/lub silikon
- nit + nitownica
- taśma izolacyjna
- drut
- sznurek
- patyk do podparcia

A osoby z produkcji pracujące na akord muszą najczęściej pracować do momentu osiagniecia założonej normy lub obcina im się kasę
1
były pracownik UR 2013-09-17 20:42:34
Popracujesz tam trochę to zobaczysz i się zdziwisz na czym pracodawca może oszczędzić jak tylko trafi na "jelenia", którym byłem i ja, na szczęście przez krótki czas :-)
były pracownik UR 2013-09-20 14:24:59
Od: były pracownik UR. Do: anonim.

A jak widziałbyś awans w firmie, gdzie dział UR liczy tylko kilka osób?Możesz wyłącznie liczyć na to, że w danej dziedzinie zostaniesz wkrótce głównym specjalistą, gdyż będziesz jedynym pracownikiem na danym stanowisku. I będziesz musiał zabezpieczyć sam działanie urzadzeń pracujących w systemie pracy ciagłej, czyli pracujacych 24-godzin na dobę, nawet w weekendy oraz święta?
1
Anonim 2013-09-26 12:22:16
Jack-pol w oławie, tylko tutaj dostaniesz "więcej za mniej", znaczy więcej roboty za mniejsze pieniądze.
1
nowy 2014-03-17 13:17:34
Co powiecie o kierowniku utrzymania ruchu,
5
kamil 2014-04-14 10:23:15
Kupiłem dom na Zwierzyńcu, i dramat JACK-POL strasznie hałasuje, jeszcze w zimie jakoś było cicho, a teraz znowu buczy,w nocy normalnie spać nie można.Na początku nie wiedziałem co tak buczy popytałem sąsiadów,no i wyszło szydło z wora że to ta firma tak katuje mnie hałasem.
Czy ktoś z was wie co za maszyna emituje taki buczący dzwięk,to forum to jedyne które znalazłem. Jak ci pracownicy wytrzymują taki hałas.
1
F3 2014-04-14 11:51:36
Pewnie hydropulper :P
Po jakimś czasie się przyzwyczaisz.
kamil 2014-04-24 15:56:54
Za to teraz poproszę WIOŚ o przeprowadzenie pomiaru hałasu w nocy.
jano 2014-04-28 17:37:02
Witam i proszę o odpowiedz terażniejszych pracowników Jack-polu ,chcę złożyć cv do tego zakładu jako pracownik produkcji proszę o odpowiedzi czy warto ,jaka kasa,atmosfera w pracy itp, jeśli nie mam składać to czemu,pozdrawiam :)
kamil 2014-05-12 09:42:35
Cholerna firma daje popalić,hałasują już prawie kilkadziesiąt godzin,to jakiś dziadowski zakład jest 21 wiek i wszystkie maszyny i urządzenia można wyciszyć, widać właściciel prymitywny człowiek.
Udało się zebrać podpisy sąsiadów,do wioś w celu zbadania poziomu hałasu. Ludzie mają dość,no ile można,a tu przecież rodzice zostawiają pociechy w zwierzynieckim przedszkolu,są tu też rodziny zastępcze, taki hałas dla maluchów nie jest zbyt dobry.Zgłosimy jeszcze sprawę do Stowarzyszenia Stanowicko-Marcinkowickiego oni podobno też są w stanie pomóc.
1
xxx 2014-06-08 20:28:19
Albo próżnię z zetek.
xxx 2014-07-05 15:49:04
masakra
F3 2014-07-06 13:26:48
Pracują, bo coś do gornczka trzeba włożyć i dac dzieciom a z pracą wiadomo jak w Oławie jest...
1
były pracownik 2014-10-26 18:29:36
... oraz opartą na taniej sile roboczej...
2
marcinziolkowski6@wp.pl 2015-01-08 21:04:31
w Waszym zakladzie wiem ze panóje mila atfosmera i jestescie mile nastawieni do Lódzi takich jak ja bylem uwas zdawac na sównicy
egzamin i bylo nawet dosc fajnie pozdrawiam Marcin
marcinziolkowski6@wp.pl 2015-01-08 21:04:32
w Waszym zakladzie wiem ze panóje mila atfosmera i jestescie mile nastawieni do Lódzi takich jak ja bylem uwas zdawac na sównicy
egzamin i bylo nawet dosc fajnie pozdrawiam Marcin
Robert 2015-01-31 00:22:05
Tę "dynamicznie rozwijającą się firmę" miałem okazje poznać jakieś dwa lata po tym jak powstała była to jednak bardzo krótka znajomość na pewno tuż po szkole było to ciekawe doświadczenie tym bardziej że nie trwało długo ,przeglądając z czystej ciekawości wybiórczo te i owe opinie trafiłem też na tą firmę więc aby nie rozwodzić się i nie cytować samego siebie po raz kolejny, odsyłam do linka :
(usunięte przez administratora) a tam pod tym samym Nickiem z :Robert - 2015-01-29 17:17:29 opisałem pokrótce kilka własnych spostrzeżeń popartych własną historyjką ,może kogoś zainteresuje może nawet pomoże motywując do własnej kreatywności . Pozdrawiam
Robert 2015-01-31 10:30:38
Tak to był rok 1997 firma mieściła się w Oławie za przejazdem kolejowym bodajże to jest ulica Nowy Otok ,wówczas nie wyglądało to i nie funkcjonowało to zbyt ciekawie wytwarzano tam głównie papier toaletowy ,ja zajmowałem się wówczas prasowaniem makulatury ,był to okres letni maszyna do prasowania znajdowała się na placu chyba niezadaszona (tego dokładnie nie pamiętam ) pracowałem tam nie dłużej jak miesiąc później na początku 1998roku (bodajże styczeń) zatrudniłem się w innej Oławskiej firmie na ul Polnej gdzie przepracowałem kolejne dwa lata i w 2000r skończyła się moja przygoda z zakładami pracy a ja zacząłem pracować we własnym zawodzie, dalsza część przygód opisana w linku który podałem powyżej ... tym nie,mniej praca tam nie była (wówczas) łatwa i warunki powiedzmy nie ciekawe ,całkiem możliwe że po tylu latach wiele się zmieniło wszak zmieniła się sama lokalizacja firmy nie jestem więc upoważniony do wystawiania opinii o warunkach zatrudnienia obecnie w omawianej firmie ,jednak czytam pozostałe wypowiedzi i w większości nie są one pozytywne stąd moja pierwsza wypowiedź wraz z odsyłaczem do linku i mojej wypowiedzi zawartej (bodaj jako ostatniej ) w dyskusji tam prowadzonej. Serdecznie pozdrawiam i życzę sukcesów !
Robert 2015-02-05 09:40:25
Jak widzę merytoryczna odpowiedź ze strony Administratora na postawione pytanie dotyczące usunięcia linka do dyskusji (usunięto z postu:Robert - 2015-01-31 00:22:05 )skutkowała usunięciem postu zawierającego zapytanie. Nie mam więcej pytań !
swoja 2015-03-19 17:14:50
Brawo szczera prawda
MARCIN 2015-08-30 08:55:09
J wam wszystkim powiem pracuję już tam ok siedmiu lat i jestem zadowolony z zarobków pracy i z kolegów z firmy są bardzo pomocni
OperatorMoCCC 2015-12-06 16:41:31
Praca super zero halasu nie wiem na co ludzie narzekaja do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic... do tego mozna duza nadgodzin zrobic jesli ktos chce lepiej zarobic... moja opinia jest bardzo dobra co do wynagrodzenia jest niezle najwiecej zarobilem 4200 ale fakt faktem wieceiej czasu byłem w pracy niz po za :)
były pracownik 2016-01-24 19:42:52
Nie wiem, czy posty czytane są ze zrozumieniem. Człowiek był dłużej w pracy niż w domu, czyli średnio ponad 12 godzin w pracy, w tym w nocy, w soboty, niedziele i śwęta. Biorąc pod uwagę, że oficjalnie za nadgodziny powinno płacić się 50-tki i 100-tki, to 4200 to żadna rewelacja. No i oczywiście pełna dyspozycyjność,gotowość przyjścia do pracy na każde zawołanie.
mik 2016-05-13 13:00:16
ale przed podpisaniem umowy z nimi dla wszystkich wszystko wydawalo sie jasne i ładne kasa nawet sporo a teraz co? Każdy narzeka że musi pracowac po 12 godzin, ale czas jest tak ze masz na tygodniu wolne
Anonim 2016-11-10 11:05:02
A powiedzcie jak jest z kasą - wypłatą w biurze Jack- polu?
Zostaw swoją opinię o Zakład papierniczy Jack-Pol - Oława
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład papierniczy Jack-Pol