brak logo

ENCO

Warszawa

Opinie o ENCO

aina 2011-03-09 09:55:39
chora atmosfera w firmie. zdecydowanie odradzam, brak perspektyw rozwoju, praca na starych sprawdzonych schematach tylko że pięć razy szybciej - ponieważ tak jest wymagane przez ''zarząd''
1
anonim 2011-03-10 09:52:01
Miałem umowę na akord. Po pracy okazało się że za dużo by wyszło do zapłaty. Wtedy kombinują żeby tak rozliczyć, aby za dużo nie wypłacić. Tak że gdzie tu logika, skoro wymagają od pracownika pracy na najwyższych obrotach - gdzie za wyniki oczywiście na pochwałach się kończy? Brak podstawowych narzędzi.
123 2012-04-16 22:31:30
komus z enco sie naraziłem, chwalac rewelacyjna kobiete i pracownika WG, bo jakos wykasował wpis:( To jeszcze raz o niej wspomnę: długo ją będziemy pamiętac, jej radośc, optymizm, zaangazowanie i pracowitosc. szkoda, nie docenili...jak wikszosci wspaniałych ludzi!!!
1
rekrutantka 2012-06-04 16:24:49
Hej, mówicie o tym holdingu elektro-energetycznym? Jest w ogóle sens iść na rozmowę? Miałam pójść ale po opiniach to już jakoś straciłam chęć.
1
doswiadczony 2012-07-03 23:12:50
Szczera prawda nie warto nawet isc na rozmowe. Jedyne co mozna zdobyc to doswiadczenie cozy przetrwasz w extrymalnych warunkach ja przetrwalem 6 miesiecy.
Slasher 2012-10-10 20:46:39
- Panie prezesie, toniemy...
- Chyba Wy...
uuuu 2013-09-30 13:00:49
dostałam propozycje pracy w dziale logistyki. tam tez jest az tak tragicznie? teraz pracuje w firmie która ma podobną opinię i sie zastanawiam czy warto...
.... 2013-11-13 17:26:50
Niewarto... Szkoda nerwów i czasu na tę firmę. Płacą bardzo mało, trzeba zostawać po godzinach, za co nie jest płacone, (usunięte przez administratora) pracy ludzi... nikt nie jest doceniany, najgorszy okres w moim życiu.
thomas 2013-12-21 18:14:57
ile płacą inż budowy bez uprawnień ale z doświadczeniem 15 letnim w warszawie(po prostu wtedy kiedy pracowałem na budowach nie miałem jeszcze odpowiedniego wykształcenia żeby prowadzić książkę, a jak zdobyłem to akurat tak wyszło, że się przeniosłem do utrzymania ruchu a tam wg. ustawy nie można robić uprawnień)
1
2 2014-01-18 18:22:14
W 2010 roku byłem na rozmowie w tej firmie (wtedy miałem już 3 letnie doświadczenie w projektowaniu). Zaproponowali mi 1500zł brutto!!!, ledwo powstrzymałem wybuch śmiechu.
ARTUR 2014-01-25 09:56:57
Witajcie ja pracowałem w tym czymś na produkcji.
Na stanowisku gdzie byłem zatrudniony zarobki sięgały 1100zł/m-c.
W pierwszym miesiącu zarobiłem 1500zł.,
w drugim już około 2000zł.
Natomiast produkcja wzrosła o około 80%, przy jednoczesnym wzroście dokładności.
Niestety młodą ambitną pełniącą obowiązki kierownika produkcji zmuszono do odejścia z tego czegoś. Następnie mnie również zmuszono do odejścia z tego czegoś. Szanują tam obiboków i brakorobów.Osoby pracowite i ambitne nie mają czego szukać tam.
Romek 2014-02-10 13:31:55
Witam, ja podobnie jak uuuu zastanawiam się nad aplikacją do działu logistyki, szukają kogoś obecnie, ale widać, że w październiku też rekrutowali, to takie rotacje, czy o co chodzi? Może ktoś przybliżyć pracę w tym dziale, bo pewnie jest inaczej niż na produkcji. Chodziłoby mi o kilka słów o warunkach oraz w jakich godzinach pracujecie.
Z góry dzięki.
1
Tymon 2014-03-11 09:41:40
na ich stronie widać, że Enco to dawna Energetyka plus jeszcze jakieś dwie albo trzy firmy http://www.enco-energetyka.com.pl/
1
Tfff 2014-03-14 22:35:13
Enco to śmiech na sali, dziękuję, do widzenia, w innych miejscach na dzień dobry, dają 150% tego co w tej parodii
w Enco panuje ciągły bałagan, fatalna atmosfera, presja, stres i pretensje,
ale polecam osobom, które dopiero zaczynają karierę, w ten sposób będziecie doceniać każdego kolejnego normalnego pracodawcę
1
qas 2014-05-08 21:45:19
Może zamiast pisac, że gdzies dają 1500% tyle, co w Enco napiszecie otwarcie ile w enco płacą, nie bedzie wątpliwości...
x 2014-05-09 16:39:10
A jakie stanowisko Cię interesuje?
elektroenergetyk 2014-05-09 16:55:12
Inżynier elektryk. Jaką stawkę proponują na tym stanowisku?
1
x 2014-05-09 16:59:54
2300 brutto
x 2014-05-09 17:00:41
2300 brutto
elektroenergetyk 2014-05-09 17:04:10
To stawka chyba dla świeżego pracownika bez uprawnień budowlanych?
Robson 2014-05-10 13:35:04
@Human
dlaczego ktoś tam jeszcze w ogóle pracuje jest właśnie zastanawiające :)
stawka w Enco to 8 zł netto/h
tylko przypominam, że w encu pracuje się po 10 h!
i chyba nie napiszesz mi, że stawka 12zł/h jest w Warszawie nieosiągalna?

(usunięte przez administratora)
1
ARTUR 2014-06-27 19:16:08
hE HE Wiem o kogo chodzi mianowicie pełniącą obowiązki Kierownika Produkcji - tak wywalili ją , a następnie mnie zmusili do odejścia. Zbyt wiele zrobiliśmy razem na produkcji dla tego czegoś.
A wy Ją sprzedaliście, a bardzo duży udział w tym mieli spawacze oraz inne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Sami dokładnie wiecie.
ARTUR 2014-06-30 22:36:49
"KANDYDAT"to proste.
Pewnego dnia to był majowy czwartek wracałem z jednym pracownikiem do domu.
Powiedział on mi, że spawacze idą do prezesa żeby ten zwolnił PEŁNIĄCĄ OBOWIĄZKI KIEROWNIKA PRODUKCJI ANIE.
Młodą pełną energii wiecznie uśmiechniętą studentkę.
W piątek miałem wolne.
W poniedziałek z samego rana dowiedziałem się, że ANIA po "jakiejś dziwnej akcji podczas odprawy w gabinecie prezesa musiała złożyć wymówienie z pracy.
Wiedziałem, że następny w kolejce jestem ja.
Na Jej miejsce przyszedł konstruktor, który z premedytacją zaczął dezorganizować moją prace.
Przejawiało się to tym, że kazał mi składać szafy średniego napięcia, zaznaczam tą czynność powinni wykonywać tylko i wyłącznie elektromonteży z uprawnieniami.
Następnie twierdząc, że się pomylił kazał mi te szafy demontować i składać inne.
Oczywiście za demontaż i powtórne składanie nie miałem płacone, tak więc czynność, którą wykonywałem trzykrotnie miałem płacone jednokrotnie.
Następnie chowano przedemną zarówno narzędzia jak i również części do montażu.
Jak się z tym uporałem to kazał mi przerwać prace i czekać na dalsze polecenia.
wielokrotnie pozostawałem bezczynnie kilka godzin.
Doszło do tego, że musiałem kupić za własne pieniądze suwmiarkę aby mieć czym mierzyć.
Oczywiście tą suwmiarkę mi skradziono, aby uniemożliwić mi wykonywanie pracy.
Pewnego dnia jak sobie na polecenie konstruktora siedzxiałem podeszła do mnie jedna z dyrektorek i zapytała się dlaczego siedzę i nic nie robie.
Odpowiedziałem, że takie jest polecenie konstruktora.
Wtedy właśnie powinienem złożyć wymówienie ze skutkiem natychmiastowym z winy zakładu pracy.
ALE JEST TAKIE POWIEDZENIE - KTO MA MIĘKKIE SERCE POWINIEN MIEĆ TWARDĄ DUPE.
Moja wina, że nie złożyłem wymówienia.
Ale nadszedł czas , że nawet moja cierpliwość się wyczerpała.
Wrócę do Ani podobno wszyscy JĄ kochali, tylko jak odchodziła to NIKT ALE TO NIKT z całej załogi nie chciał dożucić się nawet po złotówce na kwiatki dla NIEJ. Tacy to osobnicy tam pracują.
No i najważniejsze jak Ania odeszła poszedłem do prezesa tej spółki z pytaniem, dlaczego osoba, która w ciągu zaledwie dwóch miesięcy doprowadza do dużego wzrostu produkcji przy jednoczesnym zwiękrzeniu dokładności zostaje zmuszona do odejścia z pracyprezes stanął z opuszczoną głową i powiedział, że on NIE WIE CO DZIEJE SIĘ NA PRODUKCJI.
Ot taka to spółka.
ARTUR 2014-07-01 17:35:50
Kandydat masz racje ktoś tam pracuje.
Wymienie trzy osoby:
Elektromonter,
Frezer,
Tokarz
Są to emeryci fachowcy jak ja to nazywam starej daty, bardzo dobrzy fachowcy, jeżeli jeszcze pracują.
No i jest, bardzo miła i upszejma pani w biurze, niestety nie powiem w którym dziale pracuje, ponieważ nie chcę aby została zmuszona do odejścia z pracy, jeżeli jeszcze pracuje.
Ona wie, że o Niej mówię, POZDRAWIAM CIEBIE SERDECZNIE tak to do Ciebie, co kiwałaś na mnie palcem jak mnie wołałaś.
Relacje były trgiczne również na linii biuro na produkcji z dyrekcją.
Nikt z biura nie odważył się powiedzieć w dyrekcji, że brakuje podstawowych narzędzi.
Sam kupowałem również wiertła.


Ale w temacie chyba jednak nie jesteś.
Tam nie produkują elementów, tylko składają rozdzielnice.
Nie wiem czy obserwowałeś tą branże w tamtym roku.
Jak wiadomo rozdzielnice płoneły,
ciekawe kto był producentem tych rozdzielnic co tak płonely
ARTUR 2014-07-08 21:52:43
To, że nie jesteś za bardzo w temacie wywnioskowałem z tego faktu, że nie składają tam wiązek elektrycznych tylko rozdielnice.
No cóż strona "internetowa", nie jest problemem stworzenie ciekawej strony internetowej.
(usunięte przez administratora)
ARTUR 2014-07-29 21:29:05
@JANEK troche mnie nudzi już ta dyskusja.
Powiem krótko - BAŁAGAN jestem pewien, że ani kierownik produkcji, ani konstruktor, ani technolog czy ktokolwiek z zarządu biura nie wie ile jest na produkcji np. blach o grubości 1mm., 2mm, itd.
Ile z tej blachy wykonano poszczególnych elementów a ile powinno zostać wykonane.
Nikt nie wie ile poszczególnych elementów rozdzielnic jest w tak zwanym zapasie.
Jak tam pracowałem cały kontener odpadów blachy był wypełniany w ciągu maksymalnie trzech dni,
to chyba wystarczy.
Nie będe wymieniał nazwy pewnej FIRMY mieszczącej się na Pradze, gdzie każdy od pracownika produkcji poprzez brygadziste, kierownika produkcji, pracowników kadr wiedzieli na bieżąco ile mają blachy i jakiej grubości, wiedzieli ile w danym dniu o dowolnej godzinie mają wykonanych elementów oraz ile procent planu jest wykonane.
TERAZ SOBIE PORÓWNAJ RÓŻNICE MIĘDZY NIMI,
KOMENTARZ CHYBA ZBĘDNY.
Projektant 2014-08-28 10:25:59
Enco to idealna firma dla kogoś kto dopiero zaczyna karierę zawodową, gdyż później może być już tylko lepiej. Pracowałem tam 3 miesiące i podziękowałem. Teraz jak komuś opowiadam o tym co tam się działo, to nikt mi nie wierzy, że w XXI wieku działa i funkcjonuje takie przedsiębiorstwo. A pensja - szkoda opowiadać. Żenada.
1
były pracownik 2014-09-05 18:09:38
Kolego YOLO właśnie na takich jak ty opiera się ta firma. Zatrudnić młodziaka - ambitnego - będzie siedział po 10 godzin, po studiach - czyli pensja nie za wysoka bo nie ma doświadczenia, jak tylko zaczniesz ogarniać to i tak nic więcej nie zapłacą. Po jakimś czasie jak jeszcze nie dasz sobie z tym spokoju to będziesz miał kilka pogawędek z prezesem a po tym już na pewno sam odejdziesz i kolejny świeżak na twoje miejsce. Większość ludzi wytrzymuje tam po miesiąc może 2 albo 3. Ale to nie koniec - w firmie tak jak pisali wyżej panuje ciągły bałagan, przez co niedotrzymywane są terminy itp. to co się dzieje na "produkcji" to już materiał na książkę. Jeśli zechcesz to "naprawiać" to jak pisałem wyżej robota po 10 godzin albo dłużej, jak to zlejesz to gadka z "zarządem" po której masz dość pracy tam. Co do pracowników to klimat wśród "ludu" w porządku, natomiast im wyżej tym większe chamstwo.
1
ARTUR 2014-09-08 21:34:36
Były pracownik niestety w pełni się z Tobą zgadzam
1
Artur 2014-10-08 14:38:55
Hmmmmmmm. jeżeli pracuje wspomniana wcześniej przezemnie Pani dyrektor, oraz księgowa Kasia, to serdecznie Je pozdrawiam.
kandydat do pracy 2014-10-18 00:07:56
Dostałem jakoś w we wrześniu 2013 r. propozycję rozmowy kwalfikacyjnej na stanowisko projektanta/inżyniera elektryka. Na spotkanie przyszedł człowiek, który się przedstawił, że jest nowym dyrektorem.Opowiadał o firmie i zmianach, jakie będą miały miejsce. Człowiek ten był bardzo pewien siebie, jakby zarządzał niewiadomo jaką korporacją. Oczekiwania miał duże jak na stanowisko jakie proponowali, pomyślałem to jest to, poszukuą doświadczonego inżyniera z doświadczeniem, przecież takiej pracy szukam. W trakcie rozmowy z tym panem, zauważyłem, że jest to człowiek bardzo ograniczony swoimi kompetencjami z uwagi na brak swojej wiedzy o rynku pracy w Warszawie dla doświadczonych inżynierów. W trakcie rozmowy ze mną dążył do celu, żeby mnie przekonać, że "Enco", to już inna firma, anawet spytał się, czy czytałem opinie o firmie w internecie. Podczas spotkania zaczęła się rozmowa o wynagrodzeniu. Oczywiście bez żadnych ogródek zaproponowałem 6500zł. brutto, jest to minimalna cena za za pracę poważnego inżyniera z kwalfikacjami i doświadczeniem. Jego propozycja była na ok. 3000zł. brutto. Człowiek w wytartej marynarce jeszcze z czasów epoki PRL-u od razu spóścił z tonu i oczywiście zaprosił na kontakt telefoniczny, do którego z oczywistych powodów nie doszło.
EncoDNO 2014-10-20 18:20:22
Pracowałem tam przez pewien czas i mogę z czystym sumieniem napisać że jest to banda wyzyskiwaczy !!! Mam nadzieję że firma zbankrutuje a pan i władca tego obozu pracy sam będzie musiał harować na życie za 1600 zł.
tomek 2014-11-30 14:40:55
eeeee, ja myślę że urwaliście się z choinki, ludzie w chwili obecnej z pracą jest naprawdę cieżko. więc myślę że ktoś kto musi np. wykarmić rodziną to wolałby zarabiać juz te 1600 niż nie mieć pieniędzy wcale. bo te 1600 zawsze na coś starczy (tak, wiem że nie na wszystko), ale może dzieci nie będą musiały żebrać.
załamana 2014-11-30 19:08:27
Ja osobiście wytrzymałam tam dwa miesiące! Nikomu nie polecam, wieczny stres, nadgodziny, pretensje. W czasie mojej pracy zwolnilo się tam az pięć osób
2
Elektryk 2015-03-05 23:39:11
Pracowałem w tej firmie około roku. Pensja na poziomie minimum ustawowego plus premia uznaniowa. Prezes przy wypłacie chodził wściekły i patrzył komu ile premii zabrać. Często decyzje prezesa były zmieniane przez dyrektorkę. Hala produkcji trzyma klimat PRL do dnia dzisiejszego. Warunki sanitarne marne. Prezes doskonale wie, co się dzieje na produkcji. Taka zależność tam panuje: im więcej pracujesz i się starasz, to tym mniejsza jest wypłata. Produkcja powinna odejść, nikt nie przyjść do nowej pracy, to prezes może by coś zmienił pod groźbą plajty. Odradzam. Jedyny plus to pracownicy.
1
ARTUR 2015-03-06 10:25:21
Czyli nic się nie zmienia nadal.
Domyślam się, że dopóki nie zmieni się tam prezes to nie zmieni się nic.
A szkoda przy odpowiedniej kadrze ten zakład mógłby być fajnym miejscem pracy.
Ale ten prezes i jemu podobni................................ ech.
Pozdrowienia dla KASI z księgowości jeżeli jeszcze pracuje!
2
ARTUR 2015-03-13 10:45:35
Hmmmmmmm. No od samego rana słychać o spaleniu się rozdzielni średniego napięcia w Białymstoku.
Przerwa dostawy energii elektrycznej dla kilku tysięcy odbiorców,
instytucje państwowe, banki,szpitale działają na zasilaniu awaryjnym.
Podstawowe pytanie, KTO JEST PRODUCENTEM tej rozdzielni,
ORAZ CZY WRESZCIE ZACZNIE DZIAŁAĆ NA POWAŻNIE NADZÓR ENERGETYCZNY.
Xxx 2015-06-16 14:04:20
Działa jeszcze ten kołchoz czy wkoncu padł?
Pracowałem TU 2015-08-31 13:21:15
Moja opinia będzie na postawie 3 miesięcy jakie tam przepracowąłem zaraz po studiach. Nie polecam iść jako pierwsza praca. Wymagania mają jakbyście mieli po 30 lat stażu pracy, wieczna presja, pogoń za czasem, żyje się ciągle w stresie. Kompletny brak organizacji w tej firmie. A pracownicy firmy to w 90% handlowcy, są też osoby z wykształceniem leśnika,architekta i wiele innych z różnego rodzaju wykształceniem.Z wykształceniem technicznym jest 1 osoba, starzy pan, który przychodzi dorobić do emetytury na 30 godzin w miesiącu. Przez 3 miesiące musiałm po godz.15 czekać 30 minut aż pani wiceprezes raczy mnie wezwać bym zdał jej relację z pracy, i tak codziennie przez 3 miesiące. Żenada, jeżeli chcecie mieć stresującą pracę która będzie się wam sniła to akurat się nada.
anonim 2015-09-29 14:20:26
żabka
1
Exr 2016-01-04 23:39:41
Witam, a czy wie ktos z was jak wygląda praca jako sekretarka? Jakie sa wymagania oraz wynagrodzenie? Ponieważ zostałam zaproszona na rozmowę I juz teraz nie wiem czego mam sie spodziewac.
Pozdrawiam.
2
xyz 2016-01-07 13:20:12
Jeżeli chodzi o prace handlowca, czy biurową sekretarka itp, można się wiele nauczyć te wszystkie narzekania są na temat produkcji, praca w biurze wygląda inaczej.
Magda 2016-01-09 17:55:01
A jaka jest płaca minimalna w biurze? Jaka atmosfera panuje?
Olo 2016-01-11 10:57:47
ja tam pracowałem. Płace są różne, zwiększają się wraz z czasem zatrudnienia w firmie, atmosfera wiadomo są gorsze i lepsze dni ale ogółem poznałem tam super ludzi z niektórymi kontakty utrzymuje do dziś
1
non 2016-01-11 11:35:37
Ile się zarabia w dziale handlowym?
Sebastian 2016-02-02 20:10:42
Oooo matko. To jeszcze istnieje? Aż pojade sprawdzić i odwiedze produkcje :D
masakra 2016-02-23 14:01:09
Co za beznadziejna firma. Ludzie jacyś dziwni, śmierdzi wilgocią niemiłosiernie bo firma mieści się w blaszaku a lepszy budynek gdzie sami mogliby być wynajmują innym osobą. Brud, syf, małe zarobki a prezes taki niemrawy starszy facet.
ktokolwiek 2016-04-05 19:50:49
Firma zajmuje się ciekawymi projektami. Ale jeśli zaczynasz, to uważaj. Zjedzą na starcie za to, że nie umiesz tego, czego nigdy wcześniej nie robiłaś/eś. Przygotuj się na ciągły stres, pretensje i wyrzuty. A na pytania nie oczekuj odpowiedzi. W końcu jesteś na takim stanowisku jakim jesteś i powinnaś/powinieneś to wiedzieć.
e- 2016-05-07 12:21:57
jak chcesz się @kerol dużo nauczyć to polecam ci u nich zatrudnienie jako Asystent w dziale handlowym, akurat oferta pracy się pojawiła, Obsługa AutoCad i umiejętność czytania rysunków technicznych jest tylko wymagana i prawo jazdy
Artur 2016-10-29 19:30:46
zgzdza się ANIU :)
Zostaw swoją opinię o ENCO - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ENCO