brak logo

Macma Polska Sp. z o.o.

Byków

Opinie o Macma Polska Sp. z o.o.

eustachy 2015-02-26 15:46
Uważajcie na tą firmę wpółpracują z agencją Asistnet Work Group non stop dają ogłoszenie i szukają niewiadomo kogo, szkoda nawet wysyłać aplikację do tej agencji, firma kogucik, nawet nie potrafią określić czy miejscem pracy jest Długołęka czy Byków raz tak piszą raz tak...
8
Yes or not 2015-10-07 19:30
2 tys na rękę?! Chyba jak się ma dobre wtyki albo dobrze strzela się z ucha tak jak połowa tej firmy... dobrze ze juz tam nie pracuje bo nie mógł bym znieść widoku tych mord !!! Pozdrowienia dla Basieńki i jej glonojada A.W.
13
aks 2016-07-04 14:00
Nie polecam.
15
XYZ 2016-07-04 22:38
Ciężki orzech do zgryzienia. Kierownictwo nie dokształcone i nie wyszkolone. Praca ciężka i odpowiedzialna za grosze.
16
Ania 2016-07-06 11:44
Pracowałam tam w ubiegłym roku i nie polecam. Zanim nie dadzą Wam umowy nie przystępujcie do pracy. Umowy są typu umowa zlecenie i niekoniecznie wstecznie zapisują to co ustaliliście.
14
ktoś 2016-07-10 18:10
Nie ma co się w tej firmie zatrudniać bo co z tego jak się będziesz starać i pracować sumiennie jak i tak cie zwolnią tak jak bodajże 5 czy 6 osób w tym roku. (a rok się jeszcze nie skończył) Nie ma co tracić czasu na taką firmę która zwalnia i przyjmuje nowych pracowników za niższą stawkę i na umowę zlecenie. Życzę powodzenia w dalszej karierze tej firmy :)
13
Marcin 2016-07-10 18:15
W tamtym roku miałem z tą firmą trochę do czynienia lecz po szybkim czasie zdałem sobie sprawę ze jest to zwyczajnie mówiąc kołchoz! Roboty do h... przy chemii - nitro farby lakiery, wymagania jeszcze większe a kasa średnia. Współczuje tym co tam pracują. Ja sie z tamtad zawinęłam i nie polecam
14
Przykre ale prawdziwe 2016-07-20 12:18
Z tym ostatnim to prawda. Kolesiostwo na każdym kroku. Podam może przykład : kierowniczki koleżanka jest liderem, jej koleżanka z knajpy również jest liderem ale działu, znowu jej koleżanka została również liderem działu co śmieszniej tego samego. A teraz : najlepsze osoba która ma ruchy jak mucha w smole dostała awans i jest w biurze. Także pracowniku jeśli nie masz znajomości nawet tam nie idź!
13
N.N. 2016-07-20 19:10
UCZCIWOŚCIĄ I PRACA LUDZIE SIĘ BOGACĄ*

*nie dotyczy Macmy
12
Transfer z Ukrainy 2016-07-30 08:56
W firmie zaczynają zatrudniać ukraińców, bo Polacy nie chcą już tam pracować i nie będą pracować za takie stawki i na umowy śmieciowe. Radzę zmienić taktykę bo chętnych do pracy będzie coraz mniej...
17
Ania 2016-08-12 11:22
Hej, Pracowałam kiedyś na sicie, ale wówczas było bardzo mało zamówień.
Coś się zmieniło? Są teraz jakieś nadgodziny?
Pracownik macmy 2016-08-18 10:54
Kobieto dużo się zmieniło. Zamknęli drukarnie w Niemczech i wszystko co było robione tam będzie robione u nas. Pytasz o nadgodziny? Nadgodzin nie ma... bo jest 10 godzinny tryb pracy do którego jesteśmy zmuszani.
14
Pracownik macmy2 2016-08-18 15:08
Faktycznie jest dużo pracy i pojawiają się nadgodziny (zależy na jakim dziale).
Na szczęście nadgodziny są płatne +50%, a soboty +100%, więc można naprawdę fajnie zarobić :)
2
magazynier 2016-08-18 21:46
Mi też się nigdy nie zdarzyło żeby nie dostać kasy za nadgodziny.
Kasa zawsze na koncie na czas i zgadza się co do złotówki, a do tego premia. Polecam.
3
Pracownik macmy 2016-08-19 20:22
Zgadzam się soboty są płatne 100% (ale są dla wybrańców) a nadgodziny 50%, jest również premia uznaniowa. Jeśli Ci jej nie zabiorą to dostaniesz. Tyle że kierowniczka ma dużo asów w rękawie i zawsze może uznać że na nią nie zasługujesz pod byle pretekstem :-)
12
PRACOWNIK HARCOWNIK 2016-08-25 12:24
Naprawdę nie wiem skąd wynikają te negatywne opinie... mi się wydaje, że robią to zawistni pracownicy , których zwolniono... Kasa jest dobra, praca stabilna.
Szefowie zawsze chętni do pomocy, mają zrozumienie dla prywatnych problemów itd.
A kto Wam organizuje wigilie formowe, premie, grille itp.? Szefowie, którzy wykładają na to kasę.
Uważam, że to opinie powyżej są bardzo niesprawiedliwe. Wiadomo, że s ą rzeczy, które należy poprawić, nie ma miejsca, w którym jest idealnie. Ale naprawdę nie ma co narzekać.
6
Pracownik macmy 2016-08-26 17:35
A skąd wynikają te dobre opinie? Chyba robią to pracownicy którzy włażą w du...ę! Stabilna praca?! Nie zły żart tylko że to nie jest prima aprilis :-) a na te wspomniane grille i wigilię sami od zawsze przynosimy sobie prowiant i napoje więc nie wiem na co są wydawane te pieniądze o których mowa. Chyba na wypłaty dla największych obiboków tej firmy.
10
PFFF 2016-08-29 12:31
No niezły żart... Pracuję w tej firmie od kilku ładnych lat i i jakoś sobie nie przypominam, by trzeba było przynosić własny prowiant. Jasne, że firma nie postawi nam cateringu na miarę gwiazdki Michelin, ale zawsze są pyszne krokiety, pierogi, barszczyk, winko, a na grillu kiełbaski, karkówka, browarki.
Nie wiem czego ludzie oczekują, ale to chyba sympatyczne ze strony szefostwa.
Naprawdę uważam, że to złośliwe i nieprawdziwe komentarze dodaje ktoś, kto albo nie potrafi dobrze wykonać swojej pracy, albo po prostu mu się nie chce.
3
Pracownik macmy 3 2016-08-29 19:19
Kogo interesuje żarcie?! Chyba tylko tych co przychodzą się nażreć i nachlać. A może powiesz co dzieje się w firmie hm? Skoro to taka "stabilna" praca... A za chwilę piszesz o tych co zwolniono. Chyba jednak nie jest taka stabilna... zresztą każdy trzęsie portkami i boi się odezwać a to też chyba o czymś świadczy. Jakby było tak przyjemnie jak mówisz to każdy mówił by głośno co mu nie leży a niestety tak nie jest.
10
pff 2016-08-31 09:23
A co się dzieje w firmie? Możesz wymienić dokładnie?
a to, że się zwalnia kogoś za ciągle kłótnie, obgadywanie, złe wykonywanie swojej pracy, pomyłki to już odrębna sprawa.

Według mnie jest całkiem spoko.
3
sitek 2016-08-31 21:46
Wszędzie trzeba pracować. W Macmie pracuje się szybko.
Na szczęście leni i obiboków już nie ma z nami..
R.I.P.
4
Ktoś super gość 2016-09-01 20:46
Darku skończ już się pucować :-)
9
aaaaa 2016-09-05 09:30
czemu nikt nie wspomina o tym że cały jackprint bierze pieniądze pod stołem a oficjalnie zarabia tylko najniższą krajową a pracę chwała sobie tylko ci którzy są tak inteligetni że we wszystkim słuchają Barabry może i leniuchow już nie ma ale zostali da mi tacy mądrzy ze kadym pomieszczeniu musi być lider albo i dwóch zreszta wystarczy popatrzeć na kadrę zarządzającą braki na każdym kroku zaczynając na wykształceniu widzy i najważniejsze umiejętności
13
Darek 2016-09-06 09:51
Oj wypraszam sobie :) Nie wplątujcie mnie w swoje śmieszne konflikty. A tak swoją drogą zdajecie sobie sprawę, że z Macmy nikt się sam nie zwalnia?
Od dwóch lat 1 osoba odeszła z drukarni dobrowolnie.
Chyba nie jest jak źle?! :)
4
bbbbb 2016-09-07 08:47
Z tą kasą pod stołem to prawda. Myślę że takie rzeczy powinno się zgłosić gdzieś to może przestaną wreszcie oszukiwać ludzi.
12
Ktoś super gość 2016-09-07 08:52
Darku a jednak to Ty! Widzę że często tu zaglądasz skoro tak szybko ukazał się Twój komentarz :-) zajmij sie lepiej pracą a nie przeglądaniem stron na internecie w czasie pracy bo Cie podpier... za 10 zł. Mówisz że tak super jest?! I ze niby kto się sam zwolnił bo jakoś sobie nie przypominam.
9
qwerty 2016-09-16 09:03
chcialam wyslac cv.... zwątpilam
9
Anetka 2016-09-22 15:15
Widać, że prawda boli takie trzy chciwe osoby , grożące zwolnieniami , bo już usuwane są komentarze na temat poczynań tej nietykalnej trójki. Ale przed prawdą i tak nie uciekną.
A jedna z tych osób nawet nie zdaje sobie sprawy, że spora część pracowników wie o ciekawych wybrykach tejże osoby. Także nie tylko wy rozdajecie karty.
Pozdrowienia dla wszystkich ciężko pracujących a nie tylko biorących kasę ☺️
12
Jaaa 2016-09-22 18:43
Jak to kto?! Zwolniła się taka dziewczyna z działu kalki. Nie wytrzymała presji.
4
Obserwator 2016-09-23 14:06
Tylko warto dodać, że w soboty do pracy zapraszani są wybrańcy.
A jak wyrobisz za dużo nadgodzin to na koniec miesiąca znajdą powód, by uciąć Ci premię.
10
Zocha 2016-09-23 21:07
Nie wytrzymała presji? Śmiechu warte!
Była jednym z najlepszych pracowników i znała się na tym co robiła a nie tak jak te b.g , a.k i a.w , które znają się tylko na mobbingu i myślą, że są takie fajne bo kilka ich koleżanek włazi im w du.e aby mieć dobre posadki.
PS
inicjały z małych liter bo nie mam szacunku dla tych osób
12
magazynier 2016-09-29 16:47
Jesteście śmieszni. Firma jest naprawdę w porządku. Jak macie takie problemy, to czemu nie pójdziecie do właścicieli?? Ich też się boicie? Najlepiej drzeć ryja w internecie. Ja pracuje w magazynie i jestem naprawdę zadowolony. Fakt czasem trzeba ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale zawsze wszyscy graja zespołowo i na pewno nie ma mobbingu. Oglądacie chyba za dużo seriali.
3
Love;-) 2016-10-01 10:22
Szanujmy się :-)
7
Załamka 2016-10-06 19:49
Jak żyć, jak żyć
2
Al 2016-10-07 22:51
Jestem ciekawy czy na magazynie pracują Ukraińcy?
2
magazynier 2016-10-10 13:11
A to jakiś gorszy sort?
Al 2016-10-11 00:04
Nie o to chodzi. Jestem z Ukrainy,dlatego pytam. Chcę dowiedzieć się jak praca.
Elo elo 3 2 0 2016-10-12 13:56
Gorszy sort siedzi w biurze drukarni.
10
Bolek 2016-10-12 19:33
Mobing, Mobing i jeszcze raz Mobing. Umowy sieciowe albo na czarno.... Lipa
12
heart 2016-10-13 21:11
Ja to bym się chętnie załapał, ale skoro dbają o stabilne zatrudnienie, to się wcale nie dziwie, że atmosfera dopisuje.
1
Wezuwiusz 2016-10-27 14:25
Cooooo Ty gadasz... większość ludzi ma normalną umowę o pracę.
W ogóle jest super i uwielbiam tu pracować.
Ciekawa jestem kim jest ten Troll, który wypisuje te kłamstwa i jak bardzo musi zazdrościć dziewczynom z drukarni, że się posuwa do takich żałosnych tekstów. ( usunięte przez administratora ).
3
Ex 2017-03-14 18:41
Problemem drukarni Macma jest niekompetencja osób nią zarządzających. Kierowniczka, która pracuje tam około 20 lat ugrzęzła w starych przyzwyczajeniach z czasów PRL-u, gdzie panowało przekonanie, że połajanie pracownika jest najlepszą motywacją. Dochodzą do tego osobiste uprzedzenia, kierowanie się emocjami wynikającymi z smutnego życia podstarzałej, sfrustrowanej i nieszczęśliwej kobiety. A może to po prostu jej podły charakter. Poza tym mocno razi niedokształcenie liderów, brak umiejętności współżycia i komunikacji z podwładnymi, nepotyzm. O pojęci "Zyczliwość" chyba nikt tam nie słyszał.. .Jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Firma ma potencjał tylko odpowiednich ludzi brak... Jako były pracownik nie polecam.
13
abcd 2017-04-03 19:54
oprócz niekompetencji osób zazrządzających oraz kolesiostwu i ogólnej hipokryzji szefostwa warto zauważyć że firma przez ostatnie kilka lat pozbyła się 90 % prowników z doświadczeniem
9
Do prezesów 2017-05-02 02:03
Ciekawe kiedy wreszcie szefostwo przejrzy na oczy i zwolni jedną właściwą osobę, która wprowadza cale zamieszanie w firmie. Działa na jej niekorzyść i doprowadza do zwolnień doświadczonych fachowców. Miejmy nadzieję, że kres tej osoby nadejdzie szybko. W przeciwnym razie ludzie się będą zwalniać, a reklamacji będzie jeszcze więcej. Choć na obecną chwilę już jest ich calkiem sporo. Opinia o firmie jest bardzo zła. Każdy sie przestrzega przed podjęciem tam pracy właśnie z powodu kierowniczki, która swoje życiowe niepowodzenia wyładowuje na pracownikach. Przykre, ale prawdziwe...
5
adgjl 2017-05-12 10:52
nikt jej nigdy nie zwolni a reklamację im nie przeszkadzaja fachowców nie potrzebują do drukowania tych prostych rzeczy każdy tam może być tak zwanym drukarzem bo nie mam tam ani jednego prawdziwego drukarza tak samo.jak nie ma żadnego normalnego lidera ani kierownika samo donosicielstwo ale młode ładne karierę przy Jacku zrobię on lubi dekolty w sumie niezależnie od wieku
2
Adwokat diabła 2017-07-07 19:16
Gdyby firma byla taka super porządna to byli pracownicy nie szli by do sądu.
Jeszcze trochę i się wszystko wyjaśni a wtedy Macma popłynie gruby hajs na odprawy.
Nastepnym razem zanim pani kierwoniczka kogos zwolni to się pięć razy zastanowi.
2
michal 2017-07-23 12:38
Jak to czytam to nie wierze, pracowalem kiedys w Macmie i nie narzekalem...na prezesow ani kierownictwo nie moglybym powiedziec zadnego zlego slowa co prawda zostalem zwolniony ale z wlasnej glupoty czego pozniej dlugo zalowalem, i powiem ze jesli by sie tylko nadarzyla okazja to z checia bym tam wrocil.
1
Taka akcja 2017-07-26 16:53
Do micham
Jestes pewnie mężem anety k panie lider ktorego zwolnili za kradzieże na magazynie
Nikt o zdrowych zmysłach by tam nie wrócił
2
Klecha 2017-07-30 20:41
W magszynie pracowales czy na drukarni???
Zostaw swoją opinię o Macma Polska Sp. z o.o. - Byków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Macma Polska Sp. z o.o.