brak logo

Macma Polska Sp. z o.o.

Byków

Opinie o Macma Polska Sp. z o.o.

eustachy 2015-02-26 15:46:27
Uważajcie na tą firmę wpółpracują z agencją Asistnet Work Group non stop dają ogłoszenie i szukają niewiadomo kogo, szkoda nawet wysyłać aplikację do tej agencji, firma kogucik, nawet nie potrafią określić czy miejscem pracy jest Długołęka czy Byków raz tak piszą raz tak...
7
Yes or not 2015-10-07 19:30:25
2 tys na rękę?! Chyba jak się ma dobre wtyki albo dobrze strzela się z ucha tak jak połowa tej firmy... dobrze ze juz tam nie pracuje bo nie mógł bym znieść widoku tych mord !!! Pozdrowienia dla Basieńki i jej glonojada A.W.
11
aks 2016-07-04 14:00:27
Nie polecam.
13
XYZ 2016-07-04 22:38:54
Ciężki orzech do zgryzienia. Kierownictwo nie dokształcone i nie wyszkolone. Praca ciężka i odpowiedzialna za grosze.
14
Ania 2016-07-06 11:44:29
Pracowałam tam w ubiegłym roku i nie polecam. Zanim nie dadzą Wam umowy nie przystępujcie do pracy. Umowy są typu umowa zlecenie i niekoniecznie wstecznie zapisują to co ustaliliście.
12
ktoś 2016-07-10 18:10:37
Nie ma co się w tej firmie zatrudniać bo co z tego jak się będziesz starać i pracować sumiennie jak i tak cie zwolnią tak jak bodajże 5 czy 6 osób w tym roku. (a rok się jeszcze nie skończył) Nie ma co tracić czasu na taką firmę która zwalnia i przyjmuje nowych pracowników za niższą stawkę i na umowę zlecenie. Życzę powodzenia w dalszej karierze tej firmy :)
11
Marcin 2016-07-10 18:15:48
W tamtym roku miałem z tą firmą trochę do czynienia lecz po szybkim czasie zdałem sobie sprawę ze jest to zwyczajnie mówiąc kołchoz! Roboty do h... przy chemii - nitro farby lakiery, wymagania jeszcze większe a kasa średnia. Współczuje tym co tam pracują. Ja sie z tamtad zawinęłam i nie polecam
11
Przykre ale prawdziwe 2016-07-20 12:18:52
Z tym ostatnim to prawda. Kolesiostwo na każdym kroku. Podam może przykład : kierowniczki koleżanka jest liderem, jej koleżanka z knajpy również jest liderem ale działu, znowu jej koleżanka została również liderem działu co śmieszniej tego samego. A teraz : najlepsze osoba która ma ruchy jak mucha w smole dostała awans i jest w biurze. Także pracowniku jeśli nie masz znajomości nawet tam nie idź!
11
N.N. 2016-07-20 19:10:19
UCZCIWOŚCIĄ I PRACA LUDZIE SIĘ BOGACĄ*

*nie dotyczy Macmy
10
Transfer z Ukrainy 2016-07-30 08:56:17
W firmie zaczynają zatrudniać ukraińców, bo Polacy nie chcą już tam pracować i nie będą pracować za takie stawki i na umowy śmieciowe. Radzę zmienić taktykę bo chętnych do pracy będzie coraz mniej...
14
Ania 2016-08-12 11:22:58
Hej, Pracowałam kiedyś na sicie, ale wówczas było bardzo mało zamówień.
Coś się zmieniło? Są teraz jakieś nadgodziny?
Pracownik macmy 2016-08-18 10:54:49
Kobieto dużo się zmieniło. Zamknęli drukarnie w Niemczech i wszystko co było robione tam będzie robione u nas. Pytasz o nadgodziny? Nadgodzin nie ma... bo jest 10 godzinny tryb pracy do którego jesteśmy zmuszani.
11
Pracownik macmy2 2016-08-18 15:08:54
Faktycznie jest dużo pracy i pojawiają się nadgodziny (zależy na jakim dziale).
Na szczęście nadgodziny są płatne +50%, a soboty +100%, więc można naprawdę fajnie zarobić :)
2
magazynier 2016-08-18 21:46:10
Mi też się nigdy nie zdarzyło żeby nie dostać kasy za nadgodziny.
Kasa zawsze na koncie na czas i zgadza się co do złotówki, a do tego premia. Polecam.
3
Pracownik macmy 2016-08-19 20:22:25
Zgadzam się soboty są płatne 100% (ale są dla wybrańców) a nadgodziny 50%, jest również premia uznaniowa. Jeśli Ci jej nie zabiorą to dostaniesz. Tyle że kierowniczka ma dużo asów w rękawie i zawsze może uznać że na nią nie zasługujesz pod byle pretekstem :-)
9
PRACOWNIK HARCOWNIK 2016-08-25 12:24:59
Naprawdę nie wiem skąd wynikają te negatywne opinie... mi się wydaje, że robią to zawistni pracownicy , których zwolniono... Kasa jest dobra, praca stabilna.
Szefowie zawsze chętni do pomocy, mają zrozumienie dla prywatnych problemów itd.
A kto Wam organizuje wigilie formowe, premie, grille itp.? Szefowie, którzy wykładają na to kasę.
Uważam, że to opinie powyżej są bardzo niesprawiedliwe. Wiadomo, że s ą rzeczy, które należy poprawić, nie ma miejsca, w którym jest idealnie. Ale naprawdę nie ma co narzekać.
5
Pracownik macmy 2016-08-26 17:35:03
A skąd wynikają te dobre opinie? Chyba robią to pracownicy którzy włażą w du...ę! Stabilna praca?! Nie zły żart tylko że to nie jest prima aprilis :-) a na te wspomniane grille i wigilię sami od zawsze przynosimy sobie prowiant i napoje więc nie wiem na co są wydawane te pieniądze o których mowa. Chyba na wypłaty dla największych obiboków tej firmy.
8
PFFF 2016-08-29 12:31:54
No niezły żart... Pracuję w tej firmie od kilku ładnych lat i i jakoś sobie nie przypominam, by trzeba było przynosić własny prowiant. Jasne, że firma nie postawi nam cateringu na miarę gwiazdki Michelin, ale zawsze są pyszne krokiety, pierogi, barszczyk, winko, a na grillu kiełbaski, karkówka, browarki.
Nie wiem czego ludzie oczekują, ale to chyba sympatyczne ze strony szefostwa.
Naprawdę uważam, że to złośliwe i nieprawdziwe komentarze dodaje ktoś, kto albo nie potrafi dobrze wykonać swojej pracy, albo po prostu mu się nie chce.
2
Pracownik macmy 3 2016-08-29 19:19:20
Kogo interesuje żarcie?! Chyba tylko tych co przychodzą się nażreć i nachlać. A może powiesz co dzieje się w firmie hm? Skoro to taka "stabilna" praca... A za chwilę piszesz o tych co zwolniono. Chyba jednak nie jest taka stabilna... zresztą każdy trzęsie portkami i boi się odezwać a to też chyba o czymś świadczy. Jakby było tak przyjemnie jak mówisz to każdy mówił by głośno co mu nie leży a niestety tak nie jest.
7
pff 2016-08-31 09:23:06
A co się dzieje w firmie? Możesz wymienić dokładnie?
a to, że się zwalnia kogoś za ciągle kłótnie, obgadywanie, złe wykonywanie swojej pracy, pomyłki to już odrębna sprawa.

Według mnie jest całkiem spoko.
3
sitek 2016-08-31 21:46:15
Wszędzie trzeba pracować. W Macmie pracuje się szybko.
Na szczęście leni i obiboków już nie ma z nami..
R.I.P.
3
Ktoś super gość 2016-09-01 20:46:49
Darku skończ już się pucować :-)
6
aaaaa 2016-09-05 09:30:26
czemu nikt nie wspomina o tym że cały jackprint bierze pieniądze pod stołem a oficjalnie zarabia tylko najniższą krajową a pracę chwała sobie tylko ci którzy są tak inteligetni że we wszystkim słuchają Barabry może i leniuchow już nie ma ale zostali da mi tacy mądrzy ze kadym pomieszczeniu musi być lider albo i dwóch zreszta wystarczy popatrzeć na kadrę zarządzającą braki na każdym kroku zaczynając na wykształceniu widzy i najważniejsze umiejętności
9
Darek 2016-09-06 09:51:43
Oj wypraszam sobie :) Nie wplątujcie mnie w swoje śmieszne konflikty. A tak swoją drogą zdajecie sobie sprawę, że z Macmy nikt się sam nie zwalnia?
Od dwóch lat 1 osoba odeszła z drukarni dobrowolnie.
Chyba nie jest jak źle?! :)
4
bbbbb 2016-09-07 08:47:23
Z tą kasą pod stołem to prawda. Myślę że takie rzeczy powinno się zgłosić gdzieś to może przestaną wreszcie oszukiwać ludzi.
8
Ktoś super gość 2016-09-07 08:52:39
Darku a jednak to Ty! Widzę że często tu zaglądasz skoro tak szybko ukazał się Twój komentarz :-) zajmij sie lepiej pracą a nie przeglądaniem stron na internecie w czasie pracy bo Cie podpier... za 10 zł. Mówisz że tak super jest?! I ze niby kto się sam zwolnił bo jakoś sobie nie przypominam.
6
qwerty 2016-09-16 09:03:54
chcialam wyslac cv.... zwątpilam
5
Anetka 2016-09-22 15:15:47
Widać, że prawda boli takie trzy chciwe osoby , grożące zwolnieniami , bo już usuwane są komentarze na temat poczynań tej nietykalnej trójki. Ale przed prawdą i tak nie uciekną.
A jedna z tych osób nawet nie zdaje sobie sprawy, że spora część pracowników wie o ciekawych wybrykach tejże osoby. Także nie tylko wy rozdajecie karty.
Pozdrowienia dla wszystkich ciężko pracujących a nie tylko biorących kasę ☺️
6
Jaaa 2016-09-22 18:43:45
Jak to kto?! Zwolniła się taka dziewczyna z działu kalki. Nie wytrzymała presji.
3
Obserwator 2016-09-23 14:06:05
Tylko warto dodać, że w soboty do pracy zapraszani są wybrańcy.
A jak wyrobisz za dużo nadgodzin to na koniec miesiąca znajdą powód, by uciąć Ci premię.
4
Zocha 2016-09-23 21:07:43
Nie wytrzymała presji? Śmiechu warte!
Była jednym z najlepszych pracowników i znała się na tym co robiła a nie tak jak te b.g , a.k i a.w , które znają się tylko na mobbingu i myślą, że są takie fajne bo kilka ich koleżanek włazi im w du.e aby mieć dobre posadki.
PS
inicjały z małych liter bo nie mam szacunku dla tych osób
6
magazynier 2016-09-29 16:47:52
Jesteście śmieszni. Firma jest naprawdę w porządku. Jak macie takie problemy, to czemu nie pójdziecie do właścicieli?? Ich też się boicie? Najlepiej drzeć ryja w internecie. Ja pracuje w magazynie i jestem naprawdę zadowolony. Fakt czasem trzeba ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale zawsze wszyscy graja zespołowo i na pewno nie ma mobbingu. Oglądacie chyba za dużo seriali.
2
Love;-) 2016-10-01 10:22:32
Szanujmy się :-)
7
Załamka 2016-10-06 19:49:16
Jak żyć, jak żyć
2
Al 2016-10-07 22:51:47
Jestem ciekawy czy na magazynie pracują Ukraińcy?
magazynier 2016-10-10 13:11:50
A to jakiś gorszy sort?
Al 2016-10-11 00:04:27
Nie o to chodzi. Jestem z Ukrainy,dlatego pytam. Chcę dowiedzieć się jak praca.
Elo elo 3 2 0 2016-10-12 13:56:57
Gorszy sort siedzi w biurze drukarni.
4
Bolek 2016-10-12 19:33:20
Mobing, Mobing i jeszcze raz Mobing. Umowy sieciowe albo na czarno.... Lipa
5
heart 2016-10-13 21:11:21
Ja to bym się chętnie załapał, ale skoro dbają o stabilne zatrudnienie, to się wcale nie dziwie, że atmosfera dopisuje.
1
Wezuwiusz 2016-10-27 14:25:22
Cooooo Ty gadasz... większość ludzi ma normalną umowę o pracę.
W ogóle jest super i uwielbiam tu pracować.
Ciekawa jestem kim jest ten Troll, który wypisuje te kłamstwa i jak bardzo musi zazdrościć dziewczynom z drukarni, że się posuwa do takich żałosnych tekstów. ( usunięte przez administratora ).
Zostaw swoją opinię o Macma Polska Sp. z o.o. - Byków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Macma Polska Sp. z o.o.