logo Nextday Agencja Reklamowa

Nextday Agencja Reklamowa

Rybnik

Opinie o Nextday Agencja Reklamowa

dd 2011-03-03 00:59
Z przykrością stwierdzam (jako były pracownik), że firma NEXTDAY ( usunięte przez administratora )nie jest odpowiednim miejscem dla osób nastawionych na pracę w stabilnej firmie. Może stanowić \\\"przystanek\\\" w poszukiwaniu pracy dla osób samotnych, nie chorujących i nie liczących na przyzwoitą emeryturę. Charakterystyką firmy jest szczególne, wręcz agresywne nastawienie managerów do grafików oraz widoczny podział na \\\"lepszych\\\" i \\\"gorszych\\\". Obiecywane podczas rekrutacji warunki pracy nijak mają się do rzeczywistości.
1
gero 2011-07-21 14:27
Spoko najlepsza jest ta pierwsza opinia. Masakra co firma moze zrobic zeby sie wypromowac. Aż żal!
zz 2012-04-13 22:01
dd - 2011-03-03 00:59:42

Z przykrością stwierdzam (jako były pracownik), że firma NEXTDAY ( usunięte przez administratora )nie jest odpowiednim miejscem dla osób nastawionych na pracę w stabilnej firmie. Może stanowić \\\"przystanek\\\" w poszukiwaniu pracy dla osób samotnych, nie chorujących i nie liczących na przyzwoitą emeryturę. Charakterystyką firmy jest szczególne, wręcz agresywne nastawienie managerów do grafików oraz widoczny podział na \\\"lepszych\\\" i \\\"gorszych\\\". Obiecywane podczas rekrutacji warunki pracy nijak mają się do rzeczywistości.
jako kolejny były pracownik podpisuje się pod opinią dd. Nigdzie wcześniej ani później nie spotkałam takiego podziału na ///lepszych/// i ///gorszych///
1
dżon 2012-04-20 12:29
No jest i tak, i tak. Z tym chorowaniem to w sumie prawda. Ale już w 100% prawdziwe jest stwierdzenie, że to może być tylko \\\"przystanek\\\".
Firm, jak firma - złe strony są i rażą, ale płacą nie najgorzej i na czas oraz starają się nawet w jakiś sposób pomagać. Tyle.
1
nonext 2013-04-18 12:02
No to ja powiem,że firma nawiązała ze mną współpracę w ramach próbnych zleceń. Została ustalona kwota za te zlecenia. Zlecenia wykonałem, natomiast gdy zapytałem o należne wynagrodzenie, to kontakt się urwał. Obecnie agencja kreatywna NEXTDAY jet mi należna ponad 200 zł. - wiem są większe pieniądze niż te ale to moja nie zapłacona praca. Wniosek może być tylko jeden - to są [usunięte przez moderatora]
1
Eros 2013-11-22 00:13
Ja dopiero zacząłem, ale nie wiem, jak długo wytrzymam, bo muszę się na siłę uśmiechać :(

Niby są wszyscy cool, ale zbiera mi się na wymiociony, jak widzę ( usunięte przez administratora )
ja 2014-02-19 19:02
Odradzam. (usunięte przez administratora) średnia atmosfera, obiecanki szefa że będzie super, niestety wszystko wygląda super do momentu rozpoczęcia pracy a później.... szkoda gadać
1
wert 2014-08-31 12:32
Bardzo mocno polecam tą firmę OMIJAĆ!!!
2
ona 2014-10-06 19:50
A w czym objawia się ten podział na lepszych-gorszych? Może warto przejejść do tych lepszych i to wystarczy? jak traktują nowe osoby? Co obiecują na rozmowie? bo wybieram się tam w najbliższym czasie i nie wiem, na co się nastawić...
Ex 2014-11-09 23:00
ODRADZAM!!! Powodów jest co najmniej kilka:
1- obietnice na rozmowie kwalifikacyjnej nie znajdują odzwierciedlenia w rzeczywistości np wynagrodzenie
2 - niestabilna sytuacja firmy
3 - nieterminowe wynagrodzenia do koperty
4 - praca pod dużą presją
5 - praca po godzinach - także w nocy
6 - brak jakiejkolwiek możliwości rozwoju
7 - szef zmieniający zdanie co godzinę
8 - brak jakiegokolwiek "socjalu"
9 - zapomnij o nieprzerywanym urlopie lub L4

Jako plus można wymienić wesołą (luźną) atmosferę wśród pracowników i atrakcyjne biuro. Ale to zdecydowanie za mało by siedzieć w tej firmie dłużej niż ... 3 godziny
3
Klaudia Bartkowiak 2014-12-05 15:05
A ja nie odradzam, a zachęcam!
Pracuję w NEXTDAY krótko, bo od miesiąca, ale już mogę stwierdzić, że decyzja o pracy tutaj była dobrym posunięciem. Pracownicy przyjęli mnie bardzo dobrze, ale – co najważniejsze – firma pozwala mi się rozwijać. Mamy wielu klientów, dla których robimy ciekawe projekty. Jeżeli ktoś chce udoskonalać swoje umiejętności z zakresu PR, marketingu, grafiki czy programowania, to NEXTDAY będzie dla niego dobrym miejscem. Owszem, jest wiele pracy, ale wychodzę z założenia, że kto nie pracuje dużo, ten się nie rozwija. Dlatego, osoby lubiące „dłuuugie przerwy” powinny znaleźć sobie coś mniej wymagającego.
Jeśli macie więcej pytań odnośnie do pracy w NEXTDAY, piszcie na k.bartkowiak@nextday.pl.
Klaudia Bartkowiak
1
Robert 2015-01-07 10:25
Anka,
o przyjęciu nowego pracownika do naszej agencji decyduje wiele czynników. Istotne jest zarówno wykształcenie, jak i doświadczenie w branży (najczęściej w połączeniu). Najważniejsze są jednak umiejętności. Jeśli jesteś pewna, że jesteś w ich posiadaniu i chciałabyś się nimi pochwalić, to wyślij nam po prostu swoje CV. To jak z drużyną piłkarską – jeśli Creative Director dostrzeże potencjał, nie ma znaczenia, że zawodnik nie grał wcześniej w Realu Madryt. Pozdrawiam, Robert / r.plonka@nextday.pl
1
Michał 2015-01-16 14:17
Na swojej stronie mają zakładkę kariera, w której są obecnie dwie oferty pracy. http://nextday.pl/praca
oleksy 2015-03-16 15:19
moim zdanie nie ma u nich żadnych nowych ofert pracy, przynajmniej z tego co widzę. Mam nadzieje, że to nie jest kolejna upadająca fira tak naprawde, bo nie wiem już szczerze mówiąc co byłoby gorsze w tym przypadku ale z pewnościa dla osób pracujących tam byłby to brak pracy właśnie. Napiszcie prosze jak macie jeszcze inne informacje. Pozdrawiam!
Byly pracownik 2015-09-26 21:39
Pracowalam w Nextday i bardzo odradzam. Z podpisaniem umowy byl problem, prosilam sie 2 miesiace ( nie doczekalam sie gdyz podziekowalam za prace ) na odchodne Panowie rzucili mi 300 zl i powiedzieli ze wiecej nie zaplaca. Ciekawe czy maja teraz programy na licencji bo z tego co pamietam caly Adobe byl wtedy nielegalny. Jesli ktos chce uprawiac wolontariat to polecam.
Fred 2016-05-16 18:04
Właściciel typowy " wślizg" do klienta - typ intelektualnego narcyza. Firma ma kiepskie pomysły. Nie rozróżnia RGB od CMYK-a, kiepskie ograne pomysły.Stosują fonty do użytku prywatnego do zastosowań komercyjnych.Generalnie duże teoretyczne zadęcie ale kiepskie realizacje.
ert 2016-06-19 20:41
@honey niestety juz nie jest aktualna..jest na stanowisko Account Manager w Rybniku wymagaja wykształcenia wyższego (mile widziane: marketing, komunikacja, dziennikarstwo, reklama)
mala_czarna 2016-11-09 13:34
Pracuję w Nextday od roku. Atmosfera w zespole kreatywnym jest bardzo pozytywna, chociaż czasami dochodzi do nieporozumień z działem handlowym. Nikt nigdy nie robił mi problemów, jeśli chodzi o L4 brane na mnie czy na dzieciaka. Wypłaty zawsze w terminie. Pozdrawiam!
Janusz 2016-11-15 08:26
Pracowałem kiedyś w tej agencji krótką chwilę, znalazłem coś lepszego w Gliwicach, ale miło wspominam współpracę :) Kilka naprawdę fajnych projektów, jedyne, co może przeszkadzać to duża presja czasu i czasami bardzo nietypowe wymagania klientów. Poza tym – super.
1
nie_lubie_poniedzialkow 2016-11-21 09:55
Zmuszanie pracowników do pracy po nocach przez prezesa to bujda na resorach. Ja raz tak miałem, że nie wyrobiłem się z zadaniami do końca dnia i ze względu na deadline zabrałem pracę do domu. Dostałem za nią sprawiedliwe wynagrodzenie.
scrollo31 2016-11-29 13:10
Fajni ludzie, fajne pomysły. Polecam, zwłaszcza początkującym w branży, bo znajdą tam duże perspektywy rozwoju i cenne doświadczenie, żeby wyruszać dalej (:
1
katarzynka 2016-12-05 08:31
Szczerze nie wiem o co chodzi w podziale na lepszych i gorszych, pracujemy w jednym teamie i nikt tu nikogo nie faworyzuje. Prezes to fajny człowiek, od którego można się wiele nauczyć na szkoleniach wewnętrznych, mocno uczestniczy w życiu firmy. Zarobki nie są jakieś super wysokie, ale płatność zawsze w terminie. W skali od 0 do 5 dałabym mocne 4.
1
Amber 2016-12-07 09:40
Dojazd do pracy z centrum Rybnika w godzinach szczytu jest okrutnie paliwożerny, ale warunki pracy w samym biurze oceniam dobrze. Jeżeli komuś nie przeszkadza praca pod dużą presją czasu – polecam spróbować, fajny, zgrany team i niezłe projekty.
1
bartek.bartkowiak 2016-12-13 09:07
Zarobki dosyć niskie, ale warto było wejść w taką fajną ekipę  do dzisiaj utrzymuję kontakt z dziewczyną z działu copy.
Andrzej Gawrosz 2016-12-16 14:29

Deadline goni deadline, może stąd się bierze nie zawsze najwyższa jakość i dopracowanie projektów. Ja pracowałem w konkurencyjnej agencji i wiem, jak to wygląda. Nie zawsze jest czas na realizację tych najbardziej ambitnych wizji i projektów, nie mówiąc już o środkach i wydziwianiach klientów. O Nextday słyszałem sporo dobrego, trochę złego, myślę, że jak mi zabraknie prywatnych zleceń, to może tam spróbuję swoich sił. Zwłaszcza, jeśli ekipa taka fajna, jak mówicie. Nawet jak zarobki są stosunkowo niskie, ale ludzie w zespole klawi, to do pracy chce się wstawać.
1
grzegorz87 2016-12-20 08:46
Ja nie wiem, to chyba konkurenci wystawiają takie negatywne opinie o Nextday. Praca w agencji jak każda inna, pracowałam tam trzy lata, to był bardzo dobry okres – i pod względem towarzyskim – i finansowym. Nie mam zbyt wiele do zarzucenia, może tylko niesprawny przepływ informacji między działami kreatywnym i handlowym, z którym jednak zawsze można sobie było poradzić wspólnie siadając nad briefem, żeby odkryć „co autor miał na myśli”.
Maciejos34 2016-12-21 09:15
Ja pracuję tu od dwóch lat i widzę znaczną poprawę warunków w porównaniu z momentem, w którym tu przyszedłem. Usprawniona komunikacja, trochę wyższe wypłaty (nie kokosy, ale jest progres), ciekawsze projekty. Jedyne, co mi przeszkadza to stała rotacja pracowników, ktoś popracuje rok, dwa, trzy lata i stamtąd spada, bo mając doświadczenie – idzie dalej. Potem przychodzą nowi, którzy potrzebują czasu, żeby się zaadaptować, dograć, wpasować itd. Ale taki urok pracy w agencji kreatywnej.
Eva 2017-03-29 09:48
Nie polecam!! ;) masakra ogolna.. lepiej próbować gdzieś indziej.
goral_86 2017-04-07 14:20
Praca na najwyższych obrotach, wszystko na już ale powoli zaczyna się to zmieniać. Ma to również swoje plusy: Ilość przyswojonej wiedzy w krótkim czasie jest olbrzymia. Polecam każdemu, kto ceni sobie stawianie wyzwań w życiu i ciągły rozwój. Ale faktycznie czasami maile od klienta spędzają sen z powiek...
Zostaw swoją opinię o Nextday Agencja Reklamowa - Rybnik
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nextday Agencja Reklamowa