logo Nextday Agencja Reklamowa

Nextday Agencja Reklamowa

Rybnik

Opinie o Nextday Agencja Reklamowa

dd 2011-03-03 00:59:42
Z przykrością stwierdzam (jako były pracownik), że firma NEXTDAY ( usunięte przez administratora )nie jest odpowiednim miejscem dla osób nastawionych na pracę w stabilnej firmie. Może stanowić \"przystanek\" w poszukiwaniu pracy dla osób samotnych, nie chorujących i nie liczących na przyzwoitą emeryturę. Charakterystyką firmy jest szczególne, wręcz agresywne nastawienie managerów do grafików oraz widoczny podział na \"lepszych\" i \"gorszych\". Obiecywane podczas rekrutacji warunki pracy nijak mają się do rzeczywistości.
1
gero 2011-07-21 14:27:36
Spoko najlepsza jest ta pierwsza opinia. Masakra co firma moze zrobic zeby sie wypromowac. Aż żal!
zz 2012-04-13 22:01:38
dd - 2011-03-03 00:59:42

Z przykrością stwierdzam (jako były pracownik), że firma NEXTDAY ( usunięte przez administratora )nie jest odpowiednim miejscem dla osób nastawionych na pracę w stabilnej firmie. Może stanowić \"przystanek\" w poszukiwaniu pracy dla osób samotnych, nie chorujących i nie liczących na przyzwoitą emeryturę. Charakterystyką firmy jest szczególne, wręcz agresywne nastawienie managerów do grafików oraz widoczny podział na \"lepszych\" i \"gorszych\". Obiecywane podczas rekrutacji warunki pracy nijak mają się do rzeczywistości.
jako kolejny były pracownik podpisuje się pod opinią dd. Nigdzie wcześniej ani później nie spotkałam takiego podziału na ///lepszych/// i ///gorszych///
1
dżon 2012-04-20 12:29:16
No jest i tak, i tak. Z tym chorowaniem to w sumie prawda. Ale już w 100% prawdziwe jest stwierdzenie, że to może być tylko \"przystanek\".
Firm, jak firma - złe strony są i rażą, ale płacą nie najgorzej i na czas oraz starają się nawet w jakiś sposób pomagać. Tyle.
1
nonext 2013-04-18 12:02:19
No to ja powiem,że firma nawiązała ze mną współpracę w ramach próbnych zleceń. Została ustalona kwota za te zlecenia. Zlecenia wykonałem, natomiast gdy zapytałem o należne wynagrodzenie, to kontakt się urwał. Obecnie agencja kreatywna NEXTDAY jet mi należna ponad 200 zł. - wiem są większe pieniądze niż te ale to moja nie zapłacona praca. Wniosek może być tylko jeden - to są [usunięte przez moderatora]
1
Eros 2013-11-22 00:13:26
Ja dopiero zacząłem, ale nie wiem, jak długo wytrzymam, bo muszę się na siłę uśmiechać :(

Niby są wszyscy cool, ale zbiera mi się na wymiociony, jak widzę ( usunięte przez administratora )
ja 2014-02-19 19:02:28
Odradzam. (usunięte przez administratora) średnia atmosfera, obiecanki szefa że będzie super, niestety wszystko wygląda super do momentu rozpoczęcia pracy a później.... szkoda gadać
1
wert 2014-08-31 12:32:27
Bardzo mocno polecam tą firmę OMIJAĆ!!!
2
ona 2014-10-06 19:50:37
A w czym objawia się ten podział na lepszych-gorszych? Może warto przejejść do tych lepszych i to wystarczy? jak traktują nowe osoby? Co obiecują na rozmowie? bo wybieram się tam w najbliższym czasie i nie wiem, na co się nastawić...
Ex 2014-11-09 23:00:36
ODRADZAM!!! Powodów jest co najmniej kilka:
1- obietnice na rozmowie kwalifikacyjnej nie znajdują odzwierciedlenia w rzeczywistości np wynagrodzenie
2 - niestabilna sytuacja firmy
3 - nieterminowe wynagrodzenia do koperty
4 - praca pod dużą presją
5 - praca po godzinach - także w nocy
6 - brak jakiejkolwiek możliwości rozwoju
7 - szef zmieniający zdanie co godzinę
8 - brak jakiegokolwiek "socjalu"
9 - zapomnij o nieprzerywanym urlopie lub L4

Jako plus można wymienić wesołą (luźną) atmosferę wśród pracowników i atrakcyjne biuro. Ale to zdecydowanie za mało by siedzieć w tej firmie dłużej niż ... 3 godziny
2
Klaudia Bartkowiak 2014-12-05 15:05:20
A ja nie odradzam, a zachęcam!
Pracuję w NEXTDAY krótko, bo od miesiąca, ale już mogę stwierdzić, że decyzja o pracy tutaj była dobrym posunięciem. Pracownicy przyjęli mnie bardzo dobrze, ale – co najważniejsze – firma pozwala mi się rozwijać. Mamy wielu klientów, dla których robimy ciekawe projekty. Jeżeli ktoś chce udoskonalać swoje umiejętności z zakresu PR, marketingu, grafiki czy programowania, to NEXTDAY będzie dla niego dobrym miejscem. Owszem, jest wiele pracy, ale wychodzę z założenia, że kto nie pracuje dużo, ten się nie rozwija. Dlatego, osoby lubiące „dłuuugie przerwy” powinny znaleźć sobie coś mniej wymagającego.
Jeśli macie więcej pytań odnośnie do pracy w NEXTDAY, piszcie na k.bartkowiak@nextday.pl.
Klaudia Bartkowiak
1
Robert 2015-01-07 10:25:46
Anka,
o przyjęciu nowego pracownika do naszej agencji decyduje wiele czynników. Istotne jest zarówno wykształcenie, jak i doświadczenie w branży (najczęściej w połączeniu). Najważniejsze są jednak umiejętności. Jeśli jesteś pewna, że jesteś w ich posiadaniu i chciałabyś się nimi pochwalić, to wyślij nam po prostu swoje CV. To jak z drużyną piłkarską – jeśli Creative Director dostrzeże potencjał, nie ma znaczenia, że zawodnik nie grał wcześniej w Realu Madryt. Pozdrawiam, Robert / r.plonka@nextday.pl
1
Michał 2015-01-16 14:17:09
Na swojej stronie mają zakładkę kariera, w której są obecnie dwie oferty pracy. http://nextday.pl/praca
oleksy 2015-03-16 15:19:43
moim zdanie nie ma u nich żadnych nowych ofert pracy, przynajmniej z tego co widzę. Mam nadzieje, że to nie jest kolejna upadająca fira tak naprawde, bo nie wiem już szczerze mówiąc co byłoby gorsze w tym przypadku ale z pewnościa dla osób pracujących tam byłby to brak pracy właśnie. Napiszcie prosze jak macie jeszcze inne informacje. Pozdrawiam!
Byly pracownik 2015-09-26 21:39:51
Pracowalam w Nextday i bardzo odradzam. Z podpisaniem umowy byl problem, prosilam sie 2 miesiace ( nie doczekalam sie gdyz podziekowalam za prace ) na odchodne Panowie rzucili mi 300 zl i powiedzieli ze wiecej nie zaplaca. Ciekawe czy maja teraz programy na licencji bo z tego co pamietam caly Adobe byl wtedy nielegalny. Jesli ktos chce uprawiac wolontariat to polecam.
Fred 2016-05-16 18:04:35
Właściciel typowy " wślizg" do klienta - typ intelektualnego narcyza. Firma ma kiepskie pomysły. Nie rozróżnia RGB od CMYK-a, kiepskie ograne pomysły.Stosują fonty do użytku prywatnego do zastosowań komercyjnych.Generalnie duże teoretyczne zadęcie ale kiepskie realizacje.
ert 2016-06-19 20:41:15
@honey niestety juz nie jest aktualna..jest na stanowisko Account Manager w Rybniku wymagaja wykształcenia wyższego (mile widziane: marketing, komunikacja, dziennikarstwo, reklama)
mala_czarna 2016-11-09 13:34:54
Pracuję w Nextday od roku. Atmosfera w zespole kreatywnym jest bardzo pozytywna, chociaż czasami dochodzi do nieporozumień z działem handlowym. Nikt nigdy nie robił mi problemów, jeśli chodzi o L4 brane na mnie czy na dzieciaka. Wypłaty zawsze w terminie. Pozdrawiam!
Janusz 2016-11-15 08:26:00
Pracowałem kiedyś w tej agencji krótką chwilę, znalazłem coś lepszego w Gliwicach, ale miło wspominam współpracę :) Kilka naprawdę fajnych projektów, jedyne, co może przeszkadzać to duża presja czasu i czasami bardzo nietypowe wymagania klientów. Poza tym – super.
1
nie_lubie_poniedzialkow 2016-11-21 09:55:08
Zmuszanie pracowników do pracy po nocach przez prezesa to bujda na resorach. Ja raz tak miałem, że nie wyrobiłem się z zadaniami do końca dnia i ze względu na deadline zabrałem pracę do domu. Dostałem za nią sprawiedliwe wynagrodzenie.
scrollo31 2016-11-29 13:10:16
Fajni ludzie, fajne pomysły. Polecam, zwłaszcza początkującym w branży, bo znajdą tam duże perspektywy rozwoju i cenne doświadczenie, żeby wyruszać dalej (:
1
katarzynka 2016-12-05 08:31:53
Szczerze nie wiem o co chodzi w podziale na lepszych i gorszych, pracujemy w jednym teamie i nikt tu nikogo nie faworyzuje. Prezes to fajny człowiek, od którego można się wiele nauczyć na szkoleniach wewnętrznych, mocno uczestniczy w życiu firmy. Zarobki nie są jakieś super wysokie, ale płatność zawsze w terminie. W skali od 0 do 5 dałabym mocne 4.
Amber 2016-12-07 09:40:44
Dojazd do pracy z centrum Rybnika w godzinach szczytu jest okrutnie paliwożerny, ale warunki pracy w samym biurze oceniam dobrze. Jeżeli komuś nie przeszkadza praca pod dużą presją czasu – polecam spróbować, fajny, zgrany team i niezłe projekty.
Zostaw swoją opinię o Nextday Agencja Reklamowa - Rybnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nextday Agencja Reklamowa