logo Arpro Sp. z o.o.

Arpro Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Arpro Sp. z o.o.

blazej 2016-10-24 17:32
mam jechac z tej firmy jako kurier do hamburga prosze o opinie
BoXer 2016-10-24 23:26
Też dostałem Propozycje pracy w Hamburgu Na kurierce ,Wiesz może kolego jak tam wygląda kwestia stopów (paczek)dziennie ?? Bo ja nie dopytałem w tej kwestii.
18
Niko 2016-12-18 14:18
Do odpowiedzi-adam , To z tą odpowiedzialnością firmy za pracownika, jest taka, wysyłamy i zdzieramy kasę. Tak działają firmy na rynku Polskim kooperujące z pracodawcami za granicy.
Przecież nie zbluzgają pracodawcę , bo to dla nich dojna krowa, tylko pracownika, powiem tyle nie pracowałem w tej firmie, ale w podobnych i jest takie samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak iw tej co opisujecie, więc drodzy przyśli pracownicy czytajcie i ufajcie bardziej wypowiedziom byłych pracowników, aniżeli pracodawcy, każdy chwali swój produkt!!!
Omijajcie Polskich firm wysyłkowych, szukajcie na własną rękę wiecie wtedy na czym stoicie, tym bardziej firma doi z was marżę!
2
(Nie) obozowicz 2017-01-12 21:34
Widzę , że firma wzięła się za spamowanie "Panie NIco" (czytaj ARPRO ).
Trafiłem na tą stronę , bo firma zamieściła żebracze ogłoszenie.
Praca ślusarza/ szlifierza koło Frankfurtu nad menem i stawka 9 euro brutto.... To chyba jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koncentracyjny.
Obecnie też latam po rajchu przez inną wrocławską firmę jako ślusarz , ale mam 11 jurków brutto.
Do tego gwarantują jednoosobowe pokoje do spania . To co przeczytałem na tej stronie to kompromitacja.

Takimi sprawami zajmuje się Wojewódzki urząd pracy ( to nie pomyłka). Oni zajmują się kontrolą agencji pracy i w każdej chwili mogą im zawiesić koncesję
2
Pracujący 2017-01-17 21:33
Panie ( Nie ) obozowicz . 9 euro brutto + 24 euro diety za przepracowany dzień. Jak Pan masz 11 jurków to około 7,8 do ręki. U nich wychodzi około 6,5 do ręki + 3 euro ( wychodzi z diety na godzinę) czyli razem dają do ręki 9,5 . Coś Pan słabo latasz po tych Niemczech jak schylasz się do roboty za 11 jurków brutto.
14
Jorge 2017-01-20 14:39
@edmunt, Nie zgadzam się z tym, firma zawsze płaci i uczciwie się rozlicza. Ja jestem zadowolony ze współpracy z nimi.
3
Edmund 2017-01-21 11:25
Panie z ARPRO, proszę o przykłady. Ja mogę kilkanaście podać z ostatniego miesiąca
Z resztą dowie się pan z pozwów.
1
Ilona 2017-01-21 14:12
Czy ktoś może mi więcej napisać o tej ofercie pracy na Marsie. Podobno ARPRO będzie płacić 10 000 euro miesięcznie?
5
Daniel 2017-01-21 14:19
Ja pracuję w ARPRO, wszystko jest OK.
10
bob 2017-01-21 22:11
Ja pracowałem w DHL do końca roku i wszystko było w porządku. A ty musiałeś być blisko z szefem ("pieniądze otrzymane od pracodawców niemieckich, pracownikom, finansuje swoje interesy.") skoro masz takie informacje albo to tylko twoje przemyślenia. Tylko po co pisać takie głupoty? No chyba tylko po to żeby szkalować firmę .
9
Maciek 2017-02-02 13:44
Czy ktoś pracował przez tą firmę w Czechach? Widzę, że mają całkiem ciekawą ofertę 2500 netto, jakie warunki, ktoś coś?
3
Irek 2017-02-17 14:11
Ja zaczynam, praca jest ok , zatrudnienie w czeskiej firmie. Wynagrodzenie 14300 kC brutto + 3000 KC premii + dodatki za święta, 2 zmianę, pracę w nocy i i inne . Razem powinno wyjść około 2 300 - 2700 zł .
1
alf 2017-02-27 02:27
Irek A na jakim stanowisku pracujesz i jaki system godzinowy pracy czy to jest stała praca,potrzebuja tam jeszcze,kasa jest na czas?na konto czy do ręki odpisz jak możesz
Iwona 2017-03-02 12:12
@Irek chętnie dowiemy się również jak wyglądała Twoja rozmowa o pracę. Trudno było się dostać?
cudanakiju 2017-03-08 21:43
ta tyle zależy co komu jak leży jak ktoś chce dorobić sie jakiejś tam emerytki w niemczech lepiej mieć wiecej euro brutto co sięrówna mniej do reki ale wieksza emerytka ty se tera do reki wiecej wezmiesz ale na stare lata to h*** dostaniesz, ale jak ktoś na krótko i chce szybko przyrobić to wiadomo lepiej do łapy wiecej wziąść
Iwona 2017-03-09 09:57
@Pracujący jakie są Twoje doświadczenia ze współpracy z firmą Arpro? Chętnie dowiemy się więcej na temat oferowanych warunków zatrudnienia.
Katarzyna 2017-03-24 22:56
Powiem tak z ARPRO pracowalismy wraz z mezem w Czechach i w Austrii potem Niemcy i nigdy nie bylo problemu sa uczciwi to co deklaruja zawsze sie wywiazuja. Wyplata jest na czas. Nigdy nie.mielismy problemu . Teraz mamy zamiar jechac do Czech .Firma naprawde godna polecenia. Z czystym sumieniem polecam
10
Iwona 2017-03-27 10:13
@Katarzyna rozumiem, że byliście zadowoleni ze współpracy z Arpro. A czy możesz powiedzieć coś więcej na temat tego jak ona przebiegała?
1
alicja84 2017-04-12 18:49
Witam. Czy wybiera sie ktos do pracy w Czechach przez firme Arpro ( Praca przy produkcji w Czecha - Liberec )????
Bodecki 2017-06-05 10:16
Witam zostałem skierowany do pracy w Czechach dokładnie firma DENSO przez agencje EDYMAX za pośrednictwem Arpro. Arpro nie ponosi żadnych konsekwencji związanych z zatrudnieniem tak mi powiedzieli po rozmowie telefonicznej dlatego pytam jak moge odzyskac swoje uczciwie zarobione pieniadze od marca na nie czekam uczciwie sie z nimi rozliczyłem . Szczerze nie polecam firma dziadowska biora tylko kase za posrednictwo a jak masz problem to mają cie w DUPIE pozdrawiam. Bogdan Kaczyński oszukany
ARPRO 2017-06-06 11:18
Napisał Pan 2 e-maile do DENSO i otrzymał Pan od nich odpowiedź.
5.06.2017 zadzwonił Pan do nas twierdząc, że jeszcze nie przelali Panu pieniędzy. Nasz pracownik wyjaśnia, dlaczego do tej pory nie otrzymał Pan reszty wynagrodzenia.

5
ARPRO 2017-06-08 10:42
Dowiedzieliśmy się, że uciekliście Państwo z pracy, nie oddaliście kluczy do hotelu i butów monterek. Nie rozliczyliście się za noclegi.
8
Arpro ziom 2017-07-29 07:00
To co dzieje sie w tej firmie to poprostu jest nie do opisania! W zyciu nie pracowalem dla tak nie kompetetnej firmy ... Odradzam wszystkim! To jest jedna wielka zbieranina znajomych ktorzy maja totalnie wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zalezy im tylko na tym aby pracownik wyjechal do pracy i tu juz sie ich praca konczy, nie zgadza sie nic co bylo ustalone przed wyjazdem. Brak osoby decyzyjnej ktora pomoze ... Kordytatotka to wielka pomylka, na zakladzie jak sie wspomni " pani jola" to wszyscy niemcy parskaja smiechem..wszystko zalatwiane na tel pracownicy zdani sami na siebie a gdzie w ogloszeniu podali ze nie wymagaja jezyka, zwlekaja z wyplatami pieniedzy, na kazde skargi prosby lub pomoc zbywaja wszystkich, szefostwo dramat w biurze ich koledzy ktorzy klamia na potege i maja cie za smiecia... Naprawde nie polecam nikomu
2
ARPRO 2017-08-03 15:53
Proszę napisać jak się Pan nazywa w celu odniesienia się do Pana pomówień. W pracy, którą Pan opisuje pracują inni ludzie i nie zgłaszają żadnych problemów.
5
Iwona 2017-08-10 14:06
Dobrze, że pracownicy mogą na forum aktywnie skomunikować się z pracodawcą @APRO może jednak warto zachęcić do kontaktu przez biuro? Imię i nazwisko nic tutaj nie da, na forum każdy może zamieszczać komentarze.
ARPRO 2017-08-10 18:31
Tylko, że pracownik nie chce przez biuro. Wybrał drogę poprzez forum. Jeżeli taka forma mu pasuje to mu odpiszemy na forum, tylko musimy znać jego imię i nazwisko. Tak było w przypadku " Bodecki ". Zgłosił problem na forum podał imię i nazwisko i otrzymał odpowiedź na forum.
3
Arpro ziom 2017-08-12 20:29
Teraz nagle chcecie rozmawiac?? Ale wy smieszni jestescie!!! Rece opadaja !! To juz przechodzi ponizej krytyki... Pan z biura z Wroclawia zreszta dobry kolega szefa firmy rozmawia za kare!! Robi wielka łaske ze odpowie na jakie kolwiek pytanie o ile zna odpowiedz... A wy teraz nagle chcecie rozmawiac?? Bo co bo ludzie na forum czytaja?? Zadawalem duzo pytan przed wyjazdem i w trakcie kontraktu i zawsze mieliscie problem z odpowiedzią!!! A teraz odpowiedzcie tutaj na forum ludzia ktorzy czytaja jak zalatwiacie mieszkania dla pracownikow w Hamburgu i jak w Hanowerze!! Co mowocie w Polsce przed wyjazdem a co sie okazuje na miejscu?? I gdzie jest kordynatorka!? Wszystko na telefon
.. ZENADA!!
1
ARPRO 2017-08-14 12:28
Proszę podać imię i nazwisko i otrzyma Pan odpowiedź. Pisze Pan o Hamburgu. My nie zatrudniamy ludzi w Hamburgu tylko w Hanowerze. Ludzie normalnie pracują i nie zgłaszają żadnych problemów. Kto ma jakieś pytania pisze do nas email i otrzymuje odpowiedź.
5
ARPRO 2017-08-14 12:31
Wybrał Pan drogę kontaktu z nami poprzez forum to Panu tu odpiszemy. Proszę podać Pana imię i nazwisko.
3
bido 2017-08-14 12:34
Ja pracuję dla ARPRO i wszystko jest OK.
4
Jestem na nie. 2017-08-15 11:25
Ja pracuje dla arpro i nie jestem zadowolony.
2
Auris 2017-08-15 11:35
Widze ze aktywnie udzielacie sie na forum, szkoda ze tak aktywnie nie zajmujecie sie ludzimy ktorzy dla was pracuja,chyba dlatego jestescie tak malo po informowani skoro wiekszosc czasu spedzacie na internecie starajac sie udowodnic ze jest inaczej niz ludzie o was mowia.. nie wiem co to dziwna strategia... Druga sprawa jak sie od kogos wymaga imie i nazwisko to trzeba sie najpierw samemu przedstawic, i dlaczego bardziej wam zalezy na nazwisku niz na udowodnieniu ze ktos was oczernia i niema racji?? Bardziej wam zalezy na zemscie?? W takim razie odpowiedzcie mi i innym tutaj jak to u was jest z meldunkiem?? I czy zwrociliscie juz pracownika za badania lekarskie?? Bo mieliecie na to tydzien a po miesiacu pieniedzy dalej nie mieli... I w jakiej odleglosci od pracy zalatwiliscie mieszkania dla ludzi o ile mozna napisac ze to wy zalatwiliscie..mozna bybtak dlugo ale i tak napiszecie ze to nie prawda itd...
1
ARPRO 2017-08-16 00:31
1/ Za badania lekarskie pieniądze zostały zwrócone tak jak to było ustalone z pracownikami. Zwróciliśmy pieniądze wszystkim, którzy dostarczyli do nas oryginały faktur. Nie było wyznaczonego tygodniowego terminu na zwrot za badania. Zwracamy za badania dopiero wtedy jak dotrą do nas oryginały faktur.
2/ My nikogo nie meldujemy.
3/ Nasi pracownicy otrzymują diety na wynajęcie mieszkania w określonej wysokości. O ile piszemy o tej samej pracy to średnia dieta za dzień przepracowany wynosi około 39 euro. Pomagamy wyszukać najtańsze kwatery w miarę blisko od miejsca zatrudnienia. Jeżeli pracownikowi pasuje dana kwatera, to ją rezerwujemy. Jeżeli komuś nie pasuje zaproponowany przez nas nocleg to może sobie sam wynająć gdzie chce i za ile chce. My nie płacimy za noclegi. My wypłacamy diety, za które pracownicy wynajmują i opłacają sobie noclegi.
4/ Żeby udowodnić , że ktoś nas oczernia musimy znać imię i nazwisko danej osoby. Jeżeli będziemy je znali, możemy odnieść się do napisanych pomówień naszej firmy.

4
Auris 2017-08-16 19:08
A ja wiem ze wasz super hiper poinformowany pan z biura we Wroclawiu mowil kazdemu pracownikowi ze pieniadze za badania beda w ciagu tygodnia, a ludzie czekali miesiac bo ksiegowa miala taki kaprys... Wy nikogo nie meldujecie?? Wiec skoro zatrudniacie ludzi bez jezyka informujecie ich o tym ze jak ich zatrzyma policja za brak meldunku sa nie ciekawe konsekwencje?!!? Szukacie najtansze kwatery blisko miejsca pracy?? Czy naprawde w calym hannowerze nie ma kwater ze trzeba ludzi wywalic 25 km od hannoweru a na dodatek zatrudnic ludzi bez auta twierdzac ze z kims tam beda sobie dojezdzac?? I z tego co mi wiadomo to i tak ta kwatera nie byla od was bo wy nic nie mieliscie...brawo... I teraz najwazniejsze pytanie
.. Do ktorego dnia miesiaca wyplacacie wyplaty pracownika?? Bo z tego co wiem do 15 kazdego miesiaca, a dzisiaj jest 16 i wasi pracownicy nie nie maja wyplat!! I wlasnie to pokazuje jak u was szanuje sie ludzi! A wstrzymywanie wyplat jest karane ... Wiec czas pokaze...
1
ARPRO 2017-08-16 20:56
1/ Wynagrodzenie jest wypłacane do 15 dnia ROBOCZEGO każdego miesiąca. Zazwyczaj pierwszą część większą, wypłacamy do 5 dnia każdego miesiąca a drugą część jak prześle nam rozliczenie księgowa, nie później niż do 15 dnia ROBOCZEGO. Otrzymał Pan umowę, w której dokładnie jest to zapisane. PROSZĘ DOKŁADNIE PRZECZYTAĆ UMOWĘ i nie rozsiewać plotek i pomówień.
2/ W Hanowerze pracuje dla nas kilkanaście osób i nie mają żadnych uwag ani problemów.
3/ Jeżeli Panu nie podoba się zaproponowana przez nas kwatera, może Pan sobie sam wynająć co Pan chce i gdzie Pan chce. My płacimy diety a pracownicy decydują co z nimi zrobią.
4/ O jakich konsekwencjach Pan pisze. Jeżeli Pan wynajmuje pokój w Hotelu to nikt Pana nie zamelduje w urzędzie meldunkowym.



Proszę napisać konkretne pismo i się przedstawić na adres email naszej firmy lub przesłać pocztą a nie ciągle nas pomawiać na tym portalu !!!
3
Olo 2017-08-16 21:02
Ja pracuje dla ARPRO. Zarabiam około 2400 Euro na reke i wszystko jest OK. Jeżeli nie pasuje ci praca to poszukaj sobie innej.
3
ARPRO 2017-08-16 21:06
Jeżeli nie jest Pan zadowolony z pracy dla ARPRO to proszę się zwolnić i poszukać sobie innej pracy.
3
I mnie nie ma 2017-08-17 19:26
Wlasnie koncze kontrakt wiec dodam cos od siebie, duzo rzeczy ktore napisal gosciu szybciej w zasadzie sie zgadadza, ludzie z biura we wroclawiu malo kumaci szczegolnie ten M. caly co ma ciagle problemy, gada jak za kare i generalnie malo wie a udaje nie wiadomo kogo, kasa ogolnie zawsze dochodzi ale nie systematyczznie w tak jak bylo mowione, jak czytam takie teksty typu zarabiam 2400 na rekke to domyslam sie kto o kogo chodzi, tacy sa tu najlepsi, przyjechal bez jezyka wszystko ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byle miec wyplate, i takich ludzi szuka arpro, byle do nich nie dzwonic nic nie pytac i wtedy jest najlepiej. Odradzam kazdemu dobremu ziomeczkowi.
1
Ania 2017-08-17 19:31
Jako posierednik pracy, ktory zatrudnia ludzi na terenie niemiec i nie wymaga od pracownikow jezyka chcecie by szukali sobie innego lokum jak im nie pasuje? Nie meldujecie ich?? Nie no dobrze ze sa takie fora i mozna sie dowiedziec zanim sie przyjmie od was prace.
1
ARPRO 2017-08-17 20:49
Wyszukujemy najtańsze kwatery w miarę blisko pracy. Problem jest w tym, że zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje. Albo łóżko za małe, w pokoju są 3 osoby a ktoś chce spać w jedynce. Za daleko do pracy itd. Ludzie mają do dyspozycji diety na noclegi. Jeżeli komuś nie podobają się warunki noclegu to możemy mu zamówić hotel o wyższym standardzie.
2
Pracownik 2017-08-17 20:53
Ja jadę ponownie do nich do pracy. Proponują dość dobre zarobki. Zawsze mogę liczyć na ich pomoc. W Polsce niestety nie zarobię ponad 10 000 zł miesiecznie.
2
Bono 2017-08-17 20:59
Współpracuję z ARPRO już 4 lata. Jestem zadowolony.
3
Rolnik 2017-08-18 07:40
Czy ktoś coś wie o pracy w rolnictwie
Iwona 2017-08-21 12:44
@pracownik, a jak wygląda kwestia znajomości języka? Czy żeby pojechać trzeba go dość dokładnie znać, czy wystarczy podstawowa znajomość? Dla osób, które wyjeżdżają pierwszy raz, to na pewno istotne informacje, które mogą pomóc podjąć im decyzję o wyjeździe.
Amin 2017-08-27 20:33
Mieszkanie w namiotach malych 6 osobowym rodzinne namioty dla rodziny na wczasy namioty uzywane przemakaja dziurawe bez wyposazenia a jak zajedziesz na miejsce to musisz po smietniku wyposazenia szukac firma sie toba nie interesuje nie wyplacaja nadgodzin. Kit wciskaja lidziom zeby nikt nie zjechal na poczadku. Nie ma zadnej opieki biura zimno w namiotach .To dwudziesty pierwszy wiek zeby ludzie co pracuja w namiotach mieszkali zaliczek nie chca dawac wyplata okrojona ochlapy a nie wyplata do pracy musisz pieszo bo firma nie zapewnia transportu i mieszkania tez nie
Iwona 2017-08-30 06:52
@Amin jak długo mieszkałeś w tych namiotach? Co w takim razie dzieje się z pracownikami zimą i jak daleko znajdowały się one od miejsca pracy?
Eskimos 2017-09-06 20:47
Zimą firma oferuje Iglo z pełnym wyposażeniem, mikrofala, kuchenka gazowa, lodówka, tv. W czasie wolnym wyprawa na jelenie.
1
Iwona 2017-09-07 08:07
@Eskimos jak rozumiem - piszesz to z dużą ironią. Mino wszystko to pytanie jest nadal ważne i aktualne z punktu widzenia pracowników, którzy w obecnej porze roku rozważają pracę w Arpro.
Dziekuje,ale chyba nie 2017-09-22 10:07
"Osoby te nie zgłaszają nam żadnych problemów..."
Czyli nikt nie mowi ze sa problemy w zatrudnieniu przez ta firme, nawet na forum?... OMG...
ARPRO 2017-09-22 20:25
Do wszystkich piszących na forum. Proszę skierować oficjalne pisma do firmy ARPRO ze swoimi problemami. Na wasze pisma otrzymacie odpowiedzi. Jeżeli wyrazicie zgodę wasze pismo razem z naszą odpowiedzią zamieścimy na tym forum, bez waszych danych osobowych.

Zostaw swoją opinię o Arpro Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arpro Sp. z o.o.