brak logo

Wetzel Sp. z o.o.

Duchnów

Opinie o Wetzel Sp. z o.o.

reks 2014-09-10 17:33:47
Drodzy Państwo,
Firma jest ponurym wspomnieniem lat minionych, w obecnej chwili jest to zbiorowisko obcych sobie ludzi/pracowników dodatkowo fatalnie zarządzanych.
Info. od pracowników / większość poszukuje nowego pracodawcy.

wniosek JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY
2
burek 2014-09-21 19:00:51
Przedmówcy mają rację. Wprowadzono system czterobrygadowy - bo nie można zaplanować produkcji. Firma należy do zagranicznej korporacji której motto brzmi "jesteśmy jednością" - farsa - nie dotyczy pracowników szeregowych. Ci mają za....... żeby zarządzający mogli brać premie. Liczą się tylko tabelki nie ludzie. O podwyżkach można zapomnieć - przecież jest kryzys.
1
marek 2014-09-22 20:50:57
A jak przedstawiają się zarobki w tej firmie? Da się tam zarobić te 3000 zł? Oczywiście netto?
1
rokita 2014-09-23 15:48:00
Da radę zarobić 3000zł ale za 30 lat jak sejm uchwali najniższą krajową w tej kwocie inaczej nie ma szans. System czterobrygadowy ma bardziej wykorzystać ludzi i poprawić dane w tabelkach bo uwierzcie tylko to się liczy ludzie to tylko tania siła robocza bez prawa głosu. Ja pracuje tam kilka lat i do tych 3000zł to jeszcze mi sporo brakuje.
Mo 2014-09-30 11:14:01
Znajomy pracował w tej firmie około pięciu lat temu i wszystko było ok. Szefową była jakaś kobieta, a kierownicy chyba znali się na rzeczy. Przyjechał do nas dwa lata temu wasz jakościowiec na wydruk i też spoko/wie o czym mówi i co robi..........
Chyba przsadzacie z tą niewiedzą dyrektora
kronos 2014-10-04 04:13:47
Czy nadal Dyrektorem Produkcji jest osoba o imieniu Michał, czy coś się tam zmieniło?
rokita 2014-10-06 09:35:04
Kolego "Mo" zapewne z Mondi tak tak.. tak było pięć lat temu, ale teraz jest inaczej. A i ten jakościowiec (który wiedział co mówił i robił) już tu niepracuje.
odp. dla Kronosa ,TAK
1
gosc 2014-10-07 22:20:42
chce zlozyc tam cv na jakosc, a piszecie ze duzo ludzi chce odejsc. czy duzo juz odeszlo?
Gall 2014-10-09 11:00:20
Bardzo ciekawych informacji na tym portalu można się doczytać.
Nas w drukarni interesuje CO ZROBILIŚCIE lub czego teraz nie robicie że od wakacji przysyłacie nam takie G... cylindry
Anonim 2014-10-09 16:49:44
A z ktorej drukarni?
Ania 2014-10-10 12:27:52
Proszę o odpowiedź pracowników z wetzel, jest to bardzo dla mnie ważne
Chciała bym złożyć CV w waszej firmie. Czy dobrze zrozumiałam (dział kontroli jakości wytwarzanych części nie podlega pod kontoling finansowy lub bezpośrednio włąścicielowi, lecz pod pion produkcji ?????????
Bardzo proszę o odpowiedź

Anka
1
Gall 2014-10-10 14:39:32
Dopiewo
gosc 2014-10-15 23:58:21
byłem na rozmowie. Zakład wyglada fajnie ludzie uśmiechnięci. Nie widać było po pracownikach tego co tutaj pisaliście na początku. A po samochodach stojących na parkingu nie widać było bieda zarobków. Pozdrowienia dla właściciela Hondy tez taka mam
Uzo "/ 2014-10-16 20:11:58
Gość prawdę napisał - uśmiechnięci - taka jest prawda. Praca jest pracą i tak należy ją traktować, jeśli się starasz to jesteś doceniany, jeśli jesteś słaby odchodzisz, jeśli nie stać człowieka na podjęcie decyzji o odejściu to pisze smutne wiersze o swojej firmie ale też o sobie i tyle jest wart. Odwiedzajcie Nas, sprawdzajcie Nas, obronimy się wiedzą oraz Naszymi Cylindrami, robimy to od wielu lat i wiemy co robimy - czekamy ,a cylindry ? - trzeba też wiedzieć jak je drukować - podpowiemy, jesteśmy częścią Naszej Firmy.
Anonim 2014-10-18 19:20:27
Dla mnie czterobrygadowy system pracy jest dobry. Mam co 2 dni 2 dni wolnego. A faceta zostawcie juz w spokoju bo frustratem jest ten co o północy pisze takie wpisy
Gall 2014-10-21 08:43:05
Uzo, nie jesteś zwykłym szarym pracownikiem tej firmy. Z twego wpisu i stylu myślenia przypuszczam że jesteś białym kołnierzykiem. Jeżeli masz wpływ na jakość cylindrów produkowanych zrób to natychmiast, bo kres naszej wytrzymałości jest ograniczony.
- notoryczne problemy z utrzymaniem registra po obu stronach
- brudzenie w miejscach niezadrukowywanych
Z powodu że jest to forum ogólno dostępne nie wymieniam pozostałych dokuczliwych problemów związanych z waszymi cylindrami. Drukuje od kilkunastu lat, zaczynałem na CERUTTI 125R .........a mój nakład to wielokrotność obwodu globu (proszę nie obrażaj mnie wpisami "trzeba też wiedzieć jak je drukować "
1
nicolas256 2014-10-22 20:38:28
Wetzel to nic innego jak tonący statek.,.może nie od strony reprodukcji ale od produkcji napewno. System czterobrygadowy, brak podwyżek i( usunięte przez administratora ) Odradzam ta firmę.
an 2014-10-23 13:20:58
Mam pytanie do Administartora forum, dlaczego od wczoraj usuniętych zostało tyle komentarzy. Nie zauważyłem żeby były jakieś bardzo obraźliwe czy wulagarne.Od kiedy to jest cenzura za wyrażanie swoich opinii.
1
Uzo "/ 2014-10-23 19:30:48
Drogi Gall - Produkt jakim jest forma drukowa ma istotny wpływ na jakość nakładu, natomiast wiele pozostałych czynników również : podłoże, chemia, serwis maszyn, obsługa, prędkość, itd. - problemów można się doszukać na każdym etapie procesu druku i nie zawsze jest to forma drukowa. Wypada pokłonić się Specjalistom działu druku liczącym obwody globu i to czynię, rozumiem, biorę po uwagę, zmieniamy się na lepsze. Nieważne - biały kołnierzyk, szara koszulka, czerwone szelki,forum jest po to aby pokazać dobre strony i te które należy zmieniać - między innymi dzięki Nowym Pracownikom. Systemy i czasy pracy mamy w Polsce takie na jakie pozwala Nasze prawo i powinniśmy się zrzeszać tak aby To co ważne i istotne dla Nas wymuszać na Pracodawcach, przedstawicielach tworzących ustawy itd. problem dotyczy całego kraju, a gdzie jest Nasz związek - poligrafów. Ilu z Nas jeszcze wyjedzie ? . Ale o ten statek dopóki go mamy musimy dbać - by go zmieniać. Wdałem się w polemikę - trudno , proszę administratora - nie usuwać postów - są rzeczowe , są potrzebne,
nick 2014-11-10 12:58:37
Do "zdecydowanie" Jak poczytał to byś wiedział że jest to system zrównoważony i jeżeli pracodawca będzie chciał to będziesz przychodzić do pracy codziennie po 12 godzin aby tylko zachować przerwy dobowe i tygodniowe. Zauważ że oddają nam 10-XI za 01-XI tylko w tym dniu i tak miałem wolne wynikające z harmonogramu pracy więc mi de facto nie oddali. A co jest na produkcji 10 listopada - WOLNE haha nie potrafią zaplanować produkcji tylko ludzi ściągają z wolnego może i za setki ale co z tego one ci się po prostu należą, więc łaski nie robią. Odnośnie bycia bardziej elastycznym dla innych sorry nie rozumiem cię, większość ludzi ma wolne soboty i niedziele, nie można nic zaplanować z rodziną bo jak ty masz wolne to oni są w szkole albo w pracy i odwrotnie. Jest to system który zakłóca życie rodzinne, dla osób wierzących jest sprzeczny z zasadami wiary ( praca w dni święte tj sobota i niedziela dla chęci zysku własnego lub czyjegoś - pracodawca jest grzechem). Na koniec to nie jest już mała firemka - zakłąd jest częścią korporacji proszę poczytać czym się kierują korporacje i jak traktują szarych pracowników.
1
pawel7x 2015-01-07 21:16:01
Możecie powiedzieć jakie są zarobki np. na magazynie?
1
nieobiektywny 2015-01-16 12:16:10
Firma jak każda inna. Ma swoje plusy i minusy.
on 2015-01-31 20:03:47
Zarobki są oczywiście tajemnicą, ale są takie jak na wschód od Warszawy. Z tego co się słyszy to raczej fachowców, którzy wiedzą ile mogą zarobić raczej nie potrzeba.
nick 2015-02-01 23:07:23
Faktycznie cenzura aż boli - po co wyrażać swoje opinie jak i tak będą skasowane zostawione są tylko te neutralne i dobre dla tej firmy jest to nie obiektywne i wprowadza w błąd przyszłych potencjalnych nieświadomych pracowników.
nick 2015-08-25 14:45:37
Zarobki to na początek ,minimum krajowe - w zależności od stanowiska :). A jest coraz ciekawiej ludzie z doświadczeniem się zwalniają. Ostatnio na zebraniu p. dyrektor stwierdził, że powinniśmy się cieszyć, że pensje są na czas i ZUS jest płacony...... hahaha ten człowiek. W okresie wakacyjnym tylko tydzień urlopu. Grafik zmieniany praktycznie z dnia na dzień, a powinien być z tygodniowym wyprzedzeniem. Ubrania robocze są - niektórzy od tamtego roku czekają, a kierownicy obuwie z wyższej półki, wygodne, ładniutkie, ubranka też inne i nie podpisane( robotnicy mają naszywki z nazwiskiem i imieniem tak zamiast numeru czy kodu kreskowego na karku), muszą się wyróżniać. Na plus to w zakładzie jest porządek, każde narzędzie podpisane i leży na swoim miejscu - tzw. tablica cieni. Każda etap trzy razy zapisywany: w systemie poprzez skanowanie, na tablicy H&H co godzinę trzeba wpisać, W karcie przekazania zmiany - dla kierowników i dyr. bo nie chce im się albo nie mają czasu w system patrzeć - muszą spacerować po halach udoskonalać 5S i inne takie.
nieobiektywny 2015-09-09 01:48:59
Odnośnie spotkania z dyrektorem to nie jest to żaden dyrektor tylko ktoś zupełnie inny wtajemniczeni wiedzą kto i co powiedział a powiedział odnośnie sytuacji w konkurencyjnej firmie. Firma Wetzel to niestety zbieranina osób którym się wydaje że wszystko i zawsze powinni dostać na tacy a jak im się pracować nie chce to jest lament że jest źle i firma do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak ktoś w tej firmie chce pracować to pracować będzie ale będzie postrzegany jako lizus bo jego praca spodoba się przełożonym. Jak się komuś nie nie podoba to niech idzie do budżetówki bo tam nieróbstwo jest na porządku dziennym. Droga wolna.
nick 2015-09-23 07:54:20
No cóż panie nieobiektywny, strasznie cię ukuło. Napisałem, że na spotkaniu pan dyrektor powiedział..., a nie, że na spotkaniu z nim - zainteresowani wiedzą z kim i o czym było spotkanie, a że niektórzy lubią dołożyć swoje trzy grosze to już inny temat. Niestety dla was pracownicy to ludzie którzy pracują w firmie w oparciu o umowy, więc też mają jakieś prawa - i jeżeli tylko się upomnisz o coś - " Firma Wetzel to niestety zbieranina osób którym się wydaje że wszystko i zawsze powinni dostać na tacy". Odnośnie "lizusów", nie jest tajemnicą, kto i dlaczego donosi. Wcale nie musi być dobrym pracownikiem - ważne, żeby informował. A ludzie którzy którzy chcą pracować, a nie należą do grona ludzi zaufanych i tak będą uważani za gorszych. Nie raz już zaufani rzucali takim kłody pod nogi i biegli do p.dyr. bo ten i ten, to i to zrobił źle.
nel 2015-09-26 21:25:33
Wielka korporacja doceniła naszego dyrektora i awansowała go na szefa produkcji.
nieobiektywny 2015-10-15 22:14:39
Panie "nick" proponuje aby pan napomniał szefostwo ze nowa nazwa firmy jest zupelnie nieadekwatna do jej stanu. Zamiast nazywac sie S... Sp. z o.o. powinna nazywac sie "rozczeniowcy i nieroby - spolka bez zadnej odpowiedzialnosci pracownika za to co robi"
marma 2015-10-19 13:51:59
Witam! Mam pytanie ,czy są obecnie jakieś miejsca pracy?
nick 2015-10-29 10:23:31
Rozumiem, że dotyczy to wszystkich pracowników, od dołu aż po górę.
marma 2015-11-05 16:13:40
Nie chodziło mi o pracę w biurze oczywiście:)
Untak 2016-05-15 14:50:45
I tak bym pewnie zrobił @wert ale nie widzę by mieli stronę internetową jakąś. Ale może źle szukam, więc pomóżcie.
Zostaw swoją opinię o Wetzel Sp. z o.o. - Duchnów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wetzel Sp. z o.o.