brak logo

Fachman Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o Fachman Sp. z o.o.

Bania 2012-01-14 12:06
Firma prywatna, w pełnym tego słowa znaczeniu.
Bardzo płaska struktura decyzyjna - najmniejsze decyzje finansowe zależne są od woli [usunięte przez admina]właściciela.
Brak wykwalifikowanej kadry menadżerskiej; to głównie członkowie bliższej lub dalszej rodziny. Zespół jest mocno zastraszony, kwaśna atmosfera, klimat podejżliwości. Duża rotacja.
Current ratio i quick ratio poniżej 1
10
Frugo 2016-10-14 14:14
Jak się pracuje w tej firmie na stanowisku PH?? Widzę że podstawę dość sensowną oferują + prowizyjny system premiowy i samochód służbowy na własny użytek. Rekrutacja przeprowadzana telefonicznie i to mnie trochę zastanawia. Może się ktoś wypowiedzieć kto pracował??
7
A 2016-12-01 14:38
Pracowałam krótko , brak wypłat dla pracowników, brak środków na paliwo, nikt nic nie wie . nie polecam
4
Tomasz 2016-12-02 21:16
"A" napisz na jakim regionie pracowałaś i jak długo? Jako ph?
Zainteredowany 2017-01-12 13:07
Ktos coś więcej ?
zwis 2017-01-12 13:10
Fach man zalatuje izraelem toćke
Phchetny 2017-01-12 13:57
Bardzo mało informacji proszę o informacje jak wyglada praca w fachman jakie dają narzędzia pracy samochód telefon komputer ? Na czym polega praca pojawiło się dużo ogłoszeń
Karol 2017-01-13 14:11
Witam czy był ktoś na rozmowie ,lub ktoś powie jak wygląda praca ph w tej firmie
karolo 2017-01-14 07:05
kolego napisz swojego meila to wszystko Ci napisze bo tutaj pewnie usuną wpisy.. w skrocie bardzo dziwnie bardzo ;) chcesz wiecej zostaw kontakt
Jacek7tysiecy 2017-01-15 18:03
Karolo poprosze informacje na maila jacek7tysiecy@wp.pl
Z góry dziękuje!
Karol 2017-01-16 13:03
karolo daj znać Krzysztokoz@wp.pl
Mmma 2017-01-16 17:12
Ja tez prosze o informacje emilsokolowski1993@gmail.com
oleczek 2017-01-16 18:08
Ja tez por poproszęo info na aleksanderteatr@wp.pl pozdrawiam
Darek 2017-01-16 19:11
To i ja bardzo poproszę :) dareksks@interia.pl
Pozdrawiam
Karolo 2017-01-17 10:28
Dziś Wam wszystkim odpisze
Jacek7tysiecy 2017-01-17 21:16
Dzięki! Czekamy.
Paul 2017-01-18 07:52
No i co z tymi opiniami? Ktoś coś wie?
Jacek7tysiecy 2017-01-18 09:09
Nic nikt nie wie, a wszyscy sie chyba boja napisać...
Tez czekam na informacje jakies...
Anna 2017-01-23 01:16
Kazdy madry do czasu :) nikt nie ma jaj?
Marta Bytów 2017-01-23 06:39
Fachmann to stary Coval, który ogłosił upadłość uwaga. Pracuje tam moja koleżanka
4
Anna 2017-01-23 19:38
Kiedy oglosil upadlosc skoro funkcjonuje? Rozwiniesz wypowiedz? Kazdy pisze cos w skrocie bez zadnych konkretow. Po co zatem zatrudniaja kolejnych ph??
Przedstawiciel 2017-01-26 18:05
Firma to totalny bankrut. Caly czas zmieniaja nazwe zeby nikt ich nie kojarzyl.. komornicy zabieraja wszystko co sie da. Pracownicy bez wypłat! Nie wiem po co szukaja nowych PH.
Zeby sie przekonac wystarczy wejsc do byle jakiego sklepu z narzedziami i zapytac o firme COVAL. Dramat!!!
3
Emil 2017-01-30 13:08
Witam wszystkich około miesiąca temu miałem okazje być na rozmowie w firmie fachman. Sama rozmowa przebiegała w dosyć miłej atmosferze bez spięć i większego stresu. Nie była to jednak zwykła rozmowa padły dziwne pytania chociażby czy choruje na coś przewlekle.. osoba mnie rekrutującą sprawdzała moje poprzednie świadectwa pracy dosyć skrupulatnie oceniając i pytając dlaczego byłem tydzień na l4. Pierwszy raz się spotkałem z czymś takim... nie będę opowiadał o pytaniach zadanych na rozmowie itd bo były standardowe.
Osoba która mnie rekrutowała sprawia wrażenie miłej i sympatycznej. Zatrudnienie jest przez firmę zewnętrzna której nazwy już nie pamietam ale skoro wypłata jest z firmy zewnętrznej to pieniądze musza być na czas i nie rozmumiem opini wyżej. Samochód kia albo Hyundai dwu osobowy brak możliwości korzystania prywatnie a w soboty to już napewno to lipa ale jakoś można przeboleć najgorsze dla mnie w tym wszystkim był brak kart flotowych tankujemy zaliczkami a to wiecie jak jest pewnie trzeba się prosić... praca wydaje się być elastyczna bez ciśnienia na wynik tak bynajmniej twierdziła osoba która mnie rekrutowała gdy wychodzimy z ostatniego punktu trzeba zadzwonić do przełożonego i powiedzieć mu ze wracamy do domu... wieczorem wysłać zamówienia na meila.
Dla mnie firma mocno podejrzana.. pensja podstawowa 2.5 netto dobra pensja ale mogą wystąpić problemy z paliwem z dostępnością towaru na sprzedaż wiec ciężko może być zarobić cokolwiek więcej.. plus brak planów sprzedaży elastyczne godziny pracy. Minus opinie wyżej, brak kart flotowych, samochód dwu osobowy brak jazd prywatnych, i moje uczucie ze coś jest nie tak z ta firma ;)
1
Były 2017-02-01 22:36
opinie są ciągle usuwane.

W skrócie:
1. Szkoda tracić czasu na aplikowanie oraz na spotkanie z pożal się Boże "Dyrektorem" :)
2. Śmieszna siedziba firmy w Bytowie :) Poobijasz się od drzwi do drzwi, celem "szkolenia" - tak na prawde dowiesz sie, ze masz GPS i masz starać się zarobić na paliwo i na swoją wypłatę, której i tak nie zobaczysz.
3. Wrocisz do domu rozpi***** samochodem , który jest poszukiwany przez komornika - 100% prawda!
4. Jak Ci sie skonczy kasa na paliwo to szukaj w swojej kieszeni bo firma jest niewypłacalna
5. Idz do jakiegoś punktu i zapytaj o marke Coval :) Jak nie dostaniesz w łeb to uciekaj..
6. Umowa na nieistniejącą firmę i biuro
7. Firma Coval to dawny Sarius, obecnie Fachman Warszawa a umowe masz na JOB SERVICE :D
czekamy na nową nazwę..


Szkoda pisać.. W kazdym razie.. Chcesz zarobić to prościej bedzie iść do Biedronki na kase, tam firma jest legalna i wypłaca kasę. Tutaj po roku jej nie zobaczysz...
2
Patryk 2017-02-02 10:21
Czy posiada ktoś aktualny kontakt/telefon do firmy Fachman lub coval?
1
Covalowiec 2017-02-12 18:48
Po co? Przecież oni nie odbierają numerów zewnętrznych, zeby sie na komornika nie natknac :)
Ana 2017-02-14 11:54
Witam.
Też mam za sobą krótki epizod z firma Fachmann , Job&Service , czy Coval ( co kto woli).
Firma nierzetelna , nie płaci wynagrodzen . Brak pieniędzy na paliwo.( stałam np. półtorej godziny i czekałam na przelanie kasy na paliwo). Braki w towarze - sprzedajesz powietrze. Teraz złozyłam pozew do sądu pracy. Jestem w kontakcie z PIP ze Słupska, który prowadzi ich sprawę. Na dodatek pracuj .pl ciągle daje ich ogłoszenia i nie reaguje na pisma .

Omijajcie wielkim łukiem.
Bo ani pracy ani pieniędzy.
1
Pawel 2017-02-15 07:42
Bylem na rozmowie miesiąc temu w Człuchowie.. ofertę pracy dostałem ale czułem że coś jest nie tak z tą firmą. Podziękowałem i odmówiłem widać że miałem nosa :)
Były ph 2017-02-16 13:17
Mam ten sam problem.. sprawa trafila do prokuratury. Oszusci! Nie dajcie sie zbałamucic!!!
Oszukany 2017-03-23 11:09
Firma bazuje na darmowej sile roboczej tzn. TOBIE, z całym sercem odradzam wam prace dla Coval, Fachman, Sarius czy Job & Service bo to ten sam właściciel.

Witam wszystkich.
Pracowałem w Coval SP. Z O.O prawie dwa miesiące, zatrudniony byłem przez Job & Service. Za pierwszy miesiąc a raczej kilka dni dostałem wypłatę ale niestety kolejny miesiąc i 10 dni już nie, oczywiście po rozmowie z panem Arturem doszedłem do wniosku że szkoda mojego czasu i nerwów na prace w tej firmie bo raczej wypłaty nie zobaczę. Cała ekipa to jakieś dzieciaki, mój kierownik Andrzej to dzieciak który nie ma pojęcia o handlu i o zaufaniu klientów, dla niego liczy się "robienie kasiórki" a i tak żadnych większych obrotów nie zrobisz bo nie ma z czego. W katalogu firmowym jest bardzo duży asortyment ale w rzeczywistości może z tego jest 7% na magazynie w malutkich stanach. Przedstawiciele nie mają aktualnego wglądu w stany więc nie wiesz co sprzedajesz. Ja trzy razy wracałem do klienta aby zrobić zamówienie za 250zł bo dzwoniąc do fakturzystki ona mi mówi że tego niema, po czym wracam kolejny raz i znów czegoś niema itd...
Ciągłe braki pieniędzy na pieniędzy na paliwo, broń cię borze abyś zainwestował własne bo ich nie odzyskasz.
Opinia firmy u klientów jest straszna a firma nie robi nic aby to zmienić, co najdziwniejsze szef pan Artur doskonale o tym wie bo o tym z nim rozmawiałem a on ma to i tak gdzieś.
Firma bazuje na darmowej sile roboczej tzn. TOBIE, z całym sercem odradzam wam prace dla Coval, Fachman, Sarius czy Job & Service bo to ten sam właściciel.

Opinie w stylu idź do Covala i będziesz miał bardzo dobry warsztat i bazę klientów do innych firm które z tą bazą zatrudnia cię bez problemów są pisane przez nich. Więc nie dajcie się nabrać bo nikt kogo znam z klientów czy byłych przedstawicieli nie napisał by nic pozytywnego o tej firmie.
pracownik 2017-03-28 07:43
Firma na skraju bankructwa. po kolei zamykają swoje sklepy. Wypłat brak na czas. jednym słowem wyzysk. Pracujesz dla buraków a oni zero szacunku. upomnisz się o wypłatę to nie wiedzą o co ci chodzi.
pracownik 2017-03-28 07:53
Wypłata jest z firmy zewnętrznej sztucznie założonej przez właściciela fachmana a pieniądze wypłacane są na wypłaty z kasy fachmana. jeden wielki szwindel. Firma która zatrudnia pracowników to JOB servive z Warszawy, której tak naprawdę nie ma. Nawet jeżeli kiedyś istniała to nie odprowadzała składek zdrowotnych, emerutalnych ani żadnych innych od pracowników. Chcesz robić za darmo i dawać satysfakcję właścicielowi i wielkiemu panu prezesowi to polecam.
pracownik 2017-03-28 07:53
Wypłata jest z firmy zewnętrznej sztucznie założonej przez właściciela fachmana a pieniądze wypłacane są na wypłaty z kasy fachmana. jeden wielki szwindel. Firma która zatrudnia pracowników to JOB servive z Warszawy, której tak naprawdę nie ma. Nawet jeżeli kiedyś istniała to nie odprowadzała składek zdrowotnych, emerutalnych ani żadnych innych od pracowników. Chcesz robić za darmo i dawać satysfakcję właścicielowi i wielkiemu panu prezesowi to polecam.
1
pracownik 2017-03-28 08:13
Jeszcze jedno. Fachman od kilku miesięcy przeniesiony jest w inne miejsce na Hutniczej. Od kilku miesięcy nie płaci za wynajem nowego miejsca więc chcesz tam pójść do pracy? Będziesz pakować firmę niebawem po zamknięciu za co na pewno kasy nie dostaniesz bo nie będzie utargu.
2
pracownik 2017-04-18 12:16
W dniu dzisiejszym sklep Fachman w Gdyni jest zamknięty. Drzwi do sklepu zostały zastawione wielkim głazem przez właściciela lokalu, u którego Fachman zalega ponad 60 tyś zł za dzierżawę.
Nareszcie się doigrali :)))))
3
korek 2017-05-09 16:35
Firma zewnętrzną to Job&service z Wawy. Niestety firma krzak. Wypłaty w zaliczkach płacone przez kasjerke w sklepach ;).
1
demon 2017-06-18 20:10
Wooow!!!!!!!!!!!!!!!! Super. Spełniło sie moje marzenie o bankructwie tego wyzyskiwacza Artura M. Zemściło się na nim jak traktował ludzi w dawnym Sariusie i Covalu. Widzisz Mańczak , ucho od śledzia trąbko. Niedługo sam będziesz błagał o robotę , byle gdzie. A wszyscy Twoi wierni wyznawcy już nie są z Tobą , choć nie wiem czy tego quenna dla Ciebie nie ciągną , a sami pełnią rolę słupów. Jestes tak zepsuty że Twój były dyrektorzyna zepsuł firmę z której uciekają ludzie. Głodówki Ci życzę Mańczak.
6
blablak 2017-08-21 20:05
Skoro jest aż tak źle to ciekawe dlaczego tyle ludzi tam pracuje?? nie maja co robić czy nie szanują siebie i swojego czasu??
Zostaw swoją opinię o Fachman Sp. z o.o. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fachman Sp. z o.o.