brak logo

Kerakoll Polska Sp. z o.o.

Rzgów

Opinie o Kerakoll Polska Sp. z o.o.

anonim 2011-02-21 09:24:58
jak usłyszycie, że zmienił sie dyrektor generalny to walcie jak w dym. w dzisiejszych realiach raczej nie decydujcie sie na pracę dla tej firmy.
2
p 2014-03-04 20:15:36
właśnie generalny się zmienił
były pracownik 2014-03-18 21:17:42
no to jak usłyszycie, że włosi już nie rządzą w tej firmie, to naprawdę już możecie walić jak w dym. No słowo Wam daje...
były pracownik 2014-03-23 20:23:15
Kosmos, science fiction, masakryczna jazda na maksa, zero szacunku dla czlowieka, następny, następny... wszyscy nie tacy tylko Kerakoll ok (szczególnie na północy). Go tego Green Building to mantra i wyznanie. Zajebiste produkty totalnie zaniedbane przez niewiarygodnie nieudaczną politykę handlową (a w zasadzie jej brak - przynajmniej w polsce). Trzymajcie się z daleka.
1
Blacky 2014-09-03 17:55:14
Az niewiarygodne.. tak mało wpisów na tylu zwolnionych.. Oczywiscie nie polecam Firmy z braku sensownego marketingu wrecz oszukiwania w rozliczeniach (kazdy pracuje na wlasny rozrachunek),braku rozwiazań co do konkurencji Mapei opanował rynek a Kerakoll wmawia ludziom cuda- Green Building itd szkolenia dla wykonawców gdzie do kazdego pokazu sa specjalnie dobierane materiały ,produkty typu lekka płytka do silniejszego kleju celowe oszukiwanie dla wyodrebnienia efektu spływu( C1 TE) :-)(słaba dystrybucja niedouczeni handlowcy ...jak przyjdzie ze spozywki to co ma wiedziec o budowie:)Jeszce raz nie polecam mozna by tu ksiażke napisać ale tak naprawde brak słów co ta firma sobą REPREZENTUJE i jak traktuje handlowców
Pozdrawiam Dyrektorów celebrytów podpierdzielaczy
znawca rynku 2014-09-03 20:37:35
w wuj drogi towar i mało znany ale ponoć bardzo dobra jakość ale to na rynku nie wszystko bo ile mozna sprzedac samych mercedesów za milion jak na rynku bieda
1
observer 2015-02-05 07:06:04
Jeżeli przez rok może dwa chcesz pracować za tysiaka, w dobrym okresie dwa miesięcznie (tyle zostanie), ciągle słyszeć, że jesteś do bani, że w trakcie spotkania z klientem w niewłaściwym miejscu postawiłeś pauzę, a przy tym, że jesteś przedsiębiorcą, który za własną kasę musi kupić wzorniki spoin, spodnie dla wykonawców itd., obserwować kompletnie niekompetentny dział techniczny, którego najważniejsza rola to nie pomoc techniczna ale kontrolowanie przedstawicieli i podpier ... wszystkich wokół (w normalnych firmach zajmuje się tym kontroling), a przy tym, wysłuchiwanie opowiastek o wyrwanych w trakcie pracy laskach, to aplikuj. Jeżeli jesteś mierny, ale będziesz lojalny i umiesz wchodzić w d... to nadajesz się, wal jak w dym. Takich właśnie im trzeba.
mbejan 2015-02-06 14:16:43
mam propozycje pracy dla nich jako Handlowiec. Napisz cos o warunkach, bo na razie nie mam od Wlochow konkretow. Jakie pensje na jakich umowach. Jakie samochody daja czego wymagaja?
3
ktus 2015-02-06 14:35:23
Samochodu nie dostajesz, telefonu nie dostajesz. Nie masz nawet firmowej skrzynki pocztowej. Jesteś na własnym rachunku, z własnym samochodem, własnym paliwem i musisz sam robić marketing, tzn. nie dostajesz nic od Włochów a kupujesz za własne pieniądze!
janek 2015-02-06 22:04:21
a to Ci dopiero...A na ich stronie tyle pięknych frazesów na temat inwestowania w ludzi, szkolenia kadr...
Słyszałem że szukają kierownika dz. Handlowego. Ciekawe co na takim stołku oferują?
observer 2015-02-13 06:16:12
Tak to prawda. Wszystko po Twojej stronie, chyba, że będziesz miał umowę o pracę, a nie własną działalność, wtedy narzędzia to: mała Skoda i telefon, a pensja 2000 + inwigilacja gratis. Po pół roku i tak każą przejść na własne, a wtedy powodzenia.
Aha - niezłe jaja - słyszałem, że jeden z kierowników się zwalnia, szkoda, że nie mój!!!
znawca makaronu 2015-02-13 12:40:22
to włoska firma więc czemu się tutaj dziwić, zarządzanie włochów jest słynne na cały Świat, tzn. partactwo w zarządzaniu haha
1
+++ 2015-02-18 18:41:05
Od jakiegoś czasu nie jestem w tej firmie. Słyszałem o zmianach, sądziłem ze, teraz jest ok, ale po tym co sie tu wypisuje widzę, ze nie zmieniło sie nic, a za moich czasów był dramat: dyrektor zamordysta, kierownicy - oszołomy, a w ogóle to jedne wielkie Eco-jaja.
W związku z tym nie widzę dla nich przyszłości.
Z takimi produktami (wprowadzili kilka fajnych rzeczy) byc na rynku błędem statystycznym - to zakrawa o sabotaż.
ciekawski 2015-02-27 17:15:56
Mam propozycje na stanowisko kierownika regionu. Co sadzicie, bo wg wpisow to n
mam watpliwosci?
Wars 2015-03-07 01:47:45
Czlowieku zastanow sie co chcesz zrobic.
Wypiora Ci glowe, obedra Cie z godnosci, wszyscy beda Cie podp..., staniesz sie bezkregowcem, a przy tym z pewnoscia i tak bedziesz do wymiany. Nie bedziesz mial szacunku ani u przelozonych, ktorzy traktowac Cie beda jak polskiego debila, ani wsrod pracownikow biurowych, a przedstawiciele beda mieki z Ciebie niezla polewke. Na szacunek trzeba sobie zaskuzyc. Ty nie bedziesz mial szansy.
Jezeli jestes kamikadze lub lubisz takie klimaty - biez te prace.
Wybor nakezy do Ciebia.
oczko 2015-05-18 23:15:10
O, to nic nowego, który to już raz 15, czyżby dotychczasowi się nie sprawdzili? Może wymiany są zbyt często, a może ktoś podejmuje debilne decyzje. Co za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
jabyły 2015-05-20 00:54:31
No jeden z kozopasów już nie pracuje, a taki to on miał być super dyrektor, miał tyle zmienić i naprawić , takie extra pomysły dla każdego Handlowca miał i co....i się po cichutku zawinął , ogonek podkulił i spierdulił.
Powiedzmy to jasno . ONI nie mają żadnego pomysłu na siebie , na sprzedaż , na wypromowanie produktów, na wsparcie handlowców w rynku, na pracę z wykonawcami z projektantami i hurtowniami. Za to Oni bardzo dużo WYMAGAJĄ od wszystkich , od handlowców ( zeby sponsorowali i utrzymywali ich i cały Kerakoll) od Klientów zeby sprzedawali coraz więcej np. fugi bez wzornika fugi :) tak to prawda to dopiero czary są żeby opowiadać o kolorze i żeby Klient kupił na podstawie tych opowiadań.
Ta firma powinna sie nazywać KARA- koll.
Tą firmą kierują kiepscy dyrektorzy generalni dla których tylko cyfra sie liczy , cyniczni dyrektorzy techniczni dla których tylko dobra impreza sie liczy i niestety debilni kierownicy regionalni, ktorzy potrafią pisać tylko durne maile i sms-y o tym jak mają pracować handlowcy a sami nie mają zielonego pojęcia jak to robić. siedzą na umowach od ponad 10 lat i wożą się firmowymi autami i modlą , zeby jeszcze kolejny miesiąc nikt ich nie wywalił na zbity pysk i tak lecą latka pracy.
Ogólnie żenada.
Pozdrowienia dla wszystkich codziennie walczących z rynkiem i z Kara-kollem.
Ja już śpie spokojnie bez stresu czy jutro zrobię chory target i dostanę debilnego sms-a lub maila którego kierownik wymyśli.
2
oczko 2015-06-26 14:46:34
Uderz w stół ..., nikt tu nikogo nie oczernia. Ww wpisy jak najbardziej są prawdziwe. Opinie o kierownikach, dyr. technicznym itd. - po prostu tacy jesteście, tylko nikt tego Wam nie powie w oczy.
"szczytna idea produktów ekologicznych ..." - nawet nie dostrzegacie jak bardzo wszyscy jesteście wyprani, niestety, część przedstawicieli także. Ale AMWAY. Wkrótce za "zielone K" posprzedajecie rodziny, no ale kariera ...
Ta firma nigdy w Polsce nie będzie niczym więcej niż tylko błędem statystycznym. Mieć tak dobre produkty i dreptać w miejscu, to nie wina Sopro, Mapei, Atlasa itd. To jest właśnie wina waszej polityki, kierowników z 10-letnim stażem, formy zatrudnienia ph. Już my z konkurencji pomożemy Wam aby tak pozostało na zawsze. Nawet teraz z produktami, których ceny rujnują rynek. Jesteście znienawidzeni przez wszystkich na rynku, więc panowie i panie czarno widzę waszą przyszłość.
Tomek 2015-06-30 22:43:38
Niektórzy z dobrych agentów zarabiają ponad 15-20k PLN bez żadnego wysiłku miesięcznie, oczywiście wśród nowych, bądź zmieniających pracę drzemie kult "czy się stoi czy się leży... zawsze coś się należy". Nie w Kerakoll. Jeżeli pracujesz na maksa, dostajesz wysoką prowizję... jak nic nie robisz, firma mówi bye bye... Tak działają wszystkiw firmy w Polsce...
Pozdrazwiam, Agent Kerakoll (rejon gdzieś na Południu)
1
trafiony-zatopiony 2015-07-27 22:00:32
taa, chyba biuro Kerakoll, rejon gdzieś koło Łodzi haha
Zielone ludki w kerakoll 2015-07-30 20:51:14
Totalny przyglup jestes

Dostajesz15 tys brutto w co watpie w dzisiejszym rynku budowlanym no ale jesli
To musisz wydac 1500 na zus ksiegowa wydasz ze1000 na paliwo auto naprawa srednio lub leasing 1200 kolejne oddasz podatku 19 procent no co nazbierasz oddasz polowe vatu tj ok 10% no zapewne jak tyle sprzedajesz to dajesz w lape hurtowniom wykonawca kolejne 3000 kola leci wiec parchu tempy nie zarabiasz nic niewiedzac co cie w zyciu dreczy

Pozdrawiam
znający temat 2015-08-18 19:31:20
zwyczajnie kłamią, bo to jest samozatrudnienie i własna działalność!!! włoski pracodawca w Polsce to dramat!!!
DOG 2015-10-24 00:24:37
Najlepiej, trzymać się z daleka!!!
Kara koll 2015-11-19 21:58:12
Szczegolnie nie idzcie do regionu polnocnego rzadzi tam regionalny niejaki lysol Bronko w ciagi 4 lat wymienil 6 handlowców a prawda jest taka ze lysola powinni wymienic mozna by isc dalej ale nie z tym idiotą
Facet ogolnie wsrod klientow nie lubiany
No to juz wiecie ze tu do polnocy tylko jak zdejmąBronkola
Pozdro
2
ni 2016-01-16 00:40:04
trudno o martwego
mkm 2016-02-02 12:41:04
dawno temu kiedy firma mieściła się jeszcze na kurczakach w łodzi to był to super pracodawca mieliśmy wtedy na początek stałą pensje i lanosa oraz premie kwartalną po 1 % od obrotu za target za kilogramy i za wartość.
Kiedy miałeś rynek i czułeś się pewny mogłeś przejść na agencję prowizja znacznie wzrastała ale sam ponosiłeś koszty, o zielonym k jeszcze nikt nie słyszał a k było czerwone i symbolizowało nowoczesną technologię która w tamtych czasach była naprawdę super aspirowaliśmy do pierwszej trójki chemii budowlanej w Polsce a sopro czy mapej mogło tylko nam pogwizdać około 50% rocznego targetu robiło się na targach w poznaniu na stałych dystrybutorach w czasie budmy ale to był efekt codziennej pracy max prowizja (moja )około roku 2000 to 35 koła za miesiąc w sezonie (mały rejon blisko łodzi) z firmą byłem np w Brazylii ale prawdą jest że po powstaniu fabryki zaczęło sie pitolić a do "władzy doszli nasi koledzy " i zaczeli eliminowac starych handlowców jak to rewolucja pozjadała swoje dzieci. Pozdrawiam wszystkich z kk i mam nadzieję że kiedyś firma sięgnie do korzeni a wypowiedź zakończę zdaniem kolegi z przed lat Czesami musi ktos zginąć aby przyszło opamiętanie.
Ps,
W tamtych latach o strategi decydował Danilo ale po burzy mózgów z nami i to my decydowaliśmy o regionalny przykład wywalenia keczupa. Pozdrawiam Agnieszkę K o ile jeszcze tam pracuje.
1
AntyZłodziejAnyKonf 2016-02-17 12:26:02
uuu dziękuję za taka firmę.
Green 2016-04-01 20:21:47
To może teraz ja cos powiem. Pracowałem u różnych producentów chemii budowlanej na przełomie 13 lat na rynku i powiem tak firma Kerakoll daje zarobić dba o pracowników a co najwazniejsze produkty Kerakoll to wysoka półka :) Oczywiście jedno jest najważniejsze trzeba wstać rano jechać do pracy sumiennie popracować w terenie :) To jest przepis na sukces.A kierownikami dyrektorami biurem handlowym nie ma co się przejmować.Robić swoje. Kazdy kto jest nauczony czy się stoi czy się leży będzie narzekał tu.
long term ago 2016-04-22 22:57:26
Dużo w tym prawdy.
Widzę, że sporo sentymentu - i nie dziwię się.
Teraz natomiast, firmę (chodzi o ludzi) należałoby zbudować od nowa pozbywając się całego BALASTU OSZOŁOMÓW.
long therm ago 2016-07-19 00:13:44
Słyszałem o zmianach, ale te zmiany to mało, bo dotyczą kierowniczków i niestety przedstawicieli. Teraz powinni dobrać się do kuprów towarzystwa ze Rzgowa. Może by tak przewietrzyć dz. techniczny. Powyżej, już dawno, ktoś pisał o patologiach tam panujących. I tak nie wróżę im sukcesu, między innymi dlatego, że atmosfera wśród chłopaków jest fatalna. Porażka ...
4
NICK 2016-08-23 17:38:42
SUPER FIRMA. POLECAM PIOTR
2
Zadowolony klient 2016-09-14 23:17:50
Zgadzam się z Blacky - "Dyrektorów celebrytów podpierdzielaczy".
Zwłaszcza jednego, lansującego się na wszechwiedzącego, a tak szczerze mówiąc " no comments".
Szkolenia, laski, czyli dużo dymu mało ognia :) Jak można chwalić się czymś takim klientom?
Dla mnie żenada i patologia. Widocznie takich ludzi trzeba lansować.
Włoscy mucho rules :)))))
gfvhghj 2016-09-15 23:28:23
czyli generalnie podsumowując w kilku slowach - nie polecisz tej firmy innym jako miesca pracy...??
skład 2016-10-26 18:00:03
rotacja handlowców jak na karuzeli!
akr 2016-10-31 14:21:07
polecam
2
Wojciech 2016-11-20 01:50:47
Czy to prawda że ta firma przyjmuje słabych-bezwynikowych,wyrzucanych ludzi z konkurencji?
bo tak mi się o uszy obiło?
Jeśli tak - a tak słyszałem w śród klientów że takie słabizny teraz już nawet przyjmują, to chyba raczej słabo tam musi być?
Tom 2016-12-03 23:56:34
@Wojciech
ty choć potrafisz złożyć zdanie po Polsku, bez błędów ortograficznych i składniowych?
1
X 2016-12-05 13:27:33
Kolego Tom - ,,polsku" to część mowy -tak zwany przymiotnik,
a przymiotniki w języku polskim piszemy z małej litery :)
Zostaw swoją opinię o Kerakoll Polska Sp. z o.o. - Rzgów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kerakoll Polska Sp. z o.o.