brak logo

Femax Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Femax Sp. z o.o.

admin 2015-08-16 15:33
Znasz dobrze firmę Femax Sp. z o.o.? Wiesz co się w niej aktualnie dzieje? Dodaj swoją opinia na forum.
9
Przedstawiciel 2016-08-26 19:11
Tutaj są równi i równiejsi. Branża masakrycznie ciężka. Liczą się tylko cyfry i sprzedaż. Tutaj nie ma szacunku do ludzi. Nie dajesz rady? Jesteś przepracowany? Masz obiekcje? No to żegnamy. Na twoje miejsce czekają inni. W centrali każdy ma przynajmniej swoją funkcję, chociaż pracy jest tu czasami ponad siły. Praca na oddziałach dla jednych jest spokojna, a dla drugich przypomina piekło. Bywa, że jedna osoba jest jednocześnie kierowcą, magazynierem i handlowcem. Nie ma litości. Często odpowiadasz za siebie i leserstwo innych.
16
Przedstawiciel 2 2016-09-23 12:32
Obiecują złote góry a gubią się w tym co mówią... amatorka. Pracownik robi wszystko od A do Z ... od przyjecia dostawy do fakturowania i handlowania gdzie zakres obowiązków konczy sie na pracy magazyniera. NIE POLECAM NIKOMU !Omijać szerokim łukiem chyba że kochasz się denerwować, lubisz jak traktują Cię jak debila, klnąć i ślepo wierzyć, że będzie lepiej.
16
fx 2016-11-30 05:51
Tys prowda tylko słupki i kasa dla wybranych.
12
F 2017-02-14 09:17
dzień dobry, w firmie FEMAX nie pracują przedstawiciele handlowi, więc nie wiemy gdzie Pan pracował :) a może ta opinia ma związek z zapytaniem z portalu go work z propozycją usunięcia negatywnych opinii o firmie za opłatą?

pozdrawiamy!
4
Przedstawiciel 2017-03-11 21:00
Drogi panie F. Obecnie jestem przedstawicielem i całe szczęście nic już mnie nie łączy z Femaxem :)
6
Jarobot 2017-03-12 13:46
Magazyn w Gdańsku-kierownik magazynu często stosował mobing wobec pracowników na terenie zakładu.Potrafił w ciągu dnia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się z byle błachego powodu,miał niekontrolowane wybuchy złości i zaburzenia nastroju-jego zachowania często wskazywały jakby był pod wpływem jakiś środków.Można by było dużo pisać,może miał jakieś problemy a odreagowywał na pracownikach?A najlepsze jest to że góra tj.szef żyje w błogiej nieświadomości co się dzieje na magazynie.Znałem co najmniej jedną osobę która się zwolniła z jego powodu bo niewytrzymała psychicznego znęcania się.Ktoś zada pytanie czemu nie zgłaszaliście tego?No cóż,on później robiłby pod górkę i może dlatego ludzie chcieli mieć spokój.Druga sprawa to że kupa magazynierów ma coś do powiedzenia za plecami, a jak przychodzi zebranie to milczą jak zaklęci.Ktoś napisał powyżej że są równi i równiejsi-tak to prawda,temat rzeka.Na oddziałach robisz wszystko.jak opisano powyżej.Widziałem kilka razy jak pan dyrektor ds.handlowych delikatnie mówiąc wydzierał się na pracowników w obecności klientów -co uważam za niedopuszczalne.Niejedna dziewczyna przez niego płakała i zrezygnowała z pracy.Było wiele takich i podobnych patologi na terenie zakładu.Wpis nie ma na celu zniechęcić potencjalnego pracownika-mam nadzieje że kierownik magazynu to czyta i zejdzie mu ten błogi uśmiech,mam nadzieje że przeczyta to właściciel i zacznie przeciwdziałać takim zachowaniom w jego firmie(wtedy był szczelnie odizolowany od tego typu informacji tak myślę).
8
Pracownik Femax 2017-03-24 12:48
Najwyrazniej coś jest na rzeczy, że aż tyle negatywnych opinii jest na temat tej firmy. Ciekawe ile osób zostało zwolnionych mimo swoich umiejętności, ciekawe ile osób musiało się męczyć w tej "ciężkiej" atmosferze zanim same albo ktoś z "góry" musiał zwolnić. Szkoda firma wydaje się duża, a brakuje wśród pracowników szacunku do drugiej osoby. Cecha ciężko dostępna wśród pracowników w większości firm. Pytanie co tych "ludzi" motywuje do takiego zachowania...
Jeżeli poprawią się wzajemne relacje i będą lepsze płacę myślę, że wtedy w firmie będzie lepiej.
NIech w końcu ktoś z osób odpowiedzialnych za zatrudnianie zmieni to !
6
Jarobot1 2017-03-27 08:59
Jacku, pomówienia jest to przestępstwo z art. 212kk
4
Klientka 2017-03-27 22:03
Firma jest super, ale pracownicy czasem nie doceniają jej. Słyszałam że ostatnio odszedł jeden z kierowców-i bardzo dobrze. Miałam kilka razy kontakt z tym Panem i powiem że nie należał do przyjemnych. Gościu byl arogancki do mnie jak i do kolegów z firmy. Zachowywał się jakby był conajmniej szef.
3
Nabywca 2017-03-27 22:55
Tak, tak pamiętam tego gościa taki łysy. Do mnie też przywoził towar i spotkanie nie należało do najciekawszych. Ja załatwiłam to inaczej, wykonałem telefon, poprosiłam przełożonego(jakiś kierownik może magazynu, nie wiem ale bardzo kulturalny) przedstawiłem sytuację jaka spotkała mnie z tym burakiem. Obiecał że sytuacja się nie powtórzy i tak się stało. Na drugi raz przyjechał kierowca uśmiechnięty i kulturalny-tak powinno być. Gościu ma jakieś uprzedzenia do kobiet, mam nadzieję że nie ma żony. Taka osoba nie powinna pracować w kontakcie z klientami tylko zbierać ziemniaki na polu. Nie żal mi tego gościa.
2
Pracownik ds handlowych 2017-03-27 23:37
Jeżeli chodzi o pracę, jest bardzo duża rotacja wśród pracowników. Przychodzą nowi, odchodzą, są następni. Pewna grupa siedzi na stołkach reszta rotacyjnie. Pracownicy może i doceniają niektórzy bo są powody, reszta wiąże koniec z końcem... Mam nadzieję, że w końcu w tej firmie coś się zmieni bo zabraknie rąk do pracy. Mam nadzieję, że Pan dyrektor ds, handlowych zajmie się tym tematem.
7
Pracownik oddziału 2017-03-28 22:25
Znałem kierowcę Jacka. Dlaczego ktoś mu grozi bez pewności, że to on to napisał? Ja osobiście nie wierzę, że on miałby tracić czas i wypowiadać się na temat tej femaxu. Z tego co wiem, to zatrudnił się w innej firmie i chwali sobie nową pracę. To był faktycznie ciężki człowiek, ale przynajmniej miał odwagę mówić co jest nie tak, a tak się składa, że masa rzeczy była śmiechu warte. Ja do tej pory wspominam jak musiałem dymać z towarem, bo szanowna spedycja przy naczelnym udziale kierownika magazynu wysyłała duże auto, które docierało zwyczajnie późno. Musiałem zapakować towar w pocie czoła, bo nikt z szanownych kolegów najczęściej nie miał zamiaru pomóc, a gdy już to zrobił, to w wielkim bólu i rozpaczy. Do domu przyjeżdżałem czasami sporo po czasie. Kogoś to obchodziło? Nie, bo liczyły się koszty i ktoś miał zwyczajnie gdzieś szarego żuczka jak ja. Potwierdzę fakty z pierwszego komentarza. Na oddziale jest się jednocześnie kierowcą, magazynierem i handlowcem. Pamiętam jak kierownik i ,,koledzy" marnowali mój czas idiotycznymi i czasochłonnymi zadaniami często w celach prywatnych. Ja pracowałem na ich prośbę, bo jestem człowiekiem, który lubi i chce pomagać. Po pewnym czasie zorientowałem się, że jestem zwyczajnie wykorzystywany. Naiwność? Tak. Teraz wiem, że tak. Tu nie ma kolegów. Gdy wracałem z trasy słyszałem pretensje kierownika dlaczego magazyn jest nieogarnięty. Gdy byłem w trasie nikt z kolegów nie wziął MM-ki do ręki i nie pomógł rozłożyć towaru. To jest tylko łagodna część. Wyczyny pana kierownika i ,,kolegów" kwalifikują się na dyscyplinarkę. Mógłbym dodać dużo, dużo więcej ciekawych wątków, ale szkoda moich nerwów. Niech tam sobie ktoś mówi, że to moja wina i to ja nie zasłużyłem na ,,zaszczyt" pracowania w tej firmie. Te osoby będą tu pracowały do śmierci cichutko narzekając, bo nie mają ani odwagi aby upomnieć się o swoją godność. Dziękuję i popieram przedmówców piszących zwykłą prawdę. Szacunek dla was.
7
Nigdy dla Femaxu 2017-03-28 22:55
Zwykłe kłamstwa. Femax jest już tak zdesperowany, że wygłasza takie chamstwa. Nigdy w życiu nie widziałem aby Jacek zachował się niekulturalnie wobec kobiety. Nigdy. Wstyd z takie komentarze. Człowiek był jaki był, ale żeby go tak niszczyć?
6
Były magazynier 2017-03-29 20:28
Firma jest super. Pracowałem parę miesięcy w magazynie w centrali i było naprawdę super. Szkoda że tak krótko bo ciągnęło mnie do innej branży. Z przełożonymi nie było żadnego problemu wyrozumiali i pomocni, a te głupoty co tu wypisują to ewidentne bzdury. Takie opisy mogli wstawić te osoby, którym poprostu nie chciało się pracować. Pana Jacka poznałem i wcale nie należy do sympatycznych osób. Podburzał, rozprasza i odciagał od pracy. Nie tworzył zespołu, był sam sobie. Następna sprawa, pokażcie mi osobę która zmieniła pracę i mówi że jest źle.
5
Pracownik oddziału 2017-03-29 20:39
Baju baj. lol Ludzie na magazynie w większości byli ok, ale to nie zmienia faktu, że firma i ludzie nią kierujący byli, są i będą tacy sami.
7
Były magazynier 2017-03-29 21:10
To co zaobserwałem, że tą firmą kierują dyrektorzy i właściciel a reszta to tylko marionetki. Przykład idzie przecież z góry, nie raz widziałem jak jeden z dyrektorów wydzierał się na podwładnych.
8
Były magazynier 2017-03-29 21:11
To co zaobserwałem, że tą firmą kierują dyrektorzy i właściciel a reszta to tylko marionetki. Przykład idzie przecież z góry, nie raz widziałem jak jeden z dyrektorów wydzierał się na podwładnych.
10
optymista 2017-03-31 23:05
Chyba ponosi kogoś ułańska fantazja pisząc takie herezje o Femaxie- owszem praca jest wymagająca, ale wiele uczy... branża jest ciężka ale warunki pracy nie odbiegają od norm w innych firmach. Opinie na temat kierownika magazynu- bzdury wyssane z palca, na temat dyrektora ds handlowych- totalna bzdura. Szkoda że niektóre wypowiadające się tu osoby posiadające własne zdanie na temat warunków pracy nigdy nie wypowiedziały się na ten temat publicznie, a niestety mimo super nicków każdy wie o kogo chodzi. Najlepszym rozwiązaniem jest zwolnienie się i publikowanie szkalujących opinii. Drodzy panowie- zabrakło odwagi żeby wypowiedzieć się wtedy kiedy było można?
7
abc 2017-04-02 06:43
NO CÓŻ PRAWDA W KOŃCU WYSZŁA.

BOLI I TO STRASZNIE.

☺☺☺ W KOŃCU ⏳
8
Zostaw swoją opinię o Femax Sp. z o.o. - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Femax Sp. z o.o.