brak logo

Swingtherm Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Swingtherm Sp. z o.o.

oszukana 2014-05-13 18:47
Odradzam pracodawce.(usunięte przez administratora)
6
luka 2016-05-23 10:44
mógłby ktoś napisać czy warto aplikować w sprawie stażu? a te negatywne opinie to na pracy na jakim stanowisku?
1
ja 2016-07-23 22:12
Tam nie ma jakiegoś podziału na stanowiska. Będziesz odpowiedzialny za wszystko. (usunięte przez administratora)
3
Maria 2016-08-09 21:52
Naprawdę aż tak źle? Pani Prezes ostatnio dzwoniła do mnie i namawiała na staż z UP zachęcając, że bardzo dużo się nauczę. Mówicie że nie ryzykować? :(
K. 2017-01-24 14:36
A czy jest w tej firmie ktokolwiek od kogo się można czegoś nauczyć?
Odnośnie zaplecza to byłeś w laboratorium lub w warsztacie ?
2
Luka 2017-04-26 13:55
Gdzie podziały się komentarze na temat ww Firmy ?
2
Użytkownik100 2017-04-26 14:34
Pani Urszulo,

Czy Firma , którą Pani prowadzi na pewno jest taka solidna jak Pani pisze w Swoim komentarzu? Czy
wszystkie urządzenia oraz instalację prawidłowo pracują ? Czy wszyscy współpracownicy i klienci są

zadowoleni z współpracy z Pani firmą?

Pani jako osoba wykształcona, bardziej doświadczona powinna dawać przykład młodym ludziom i
sama nie dawać ponosić się emocjom, być opanowaną w każdej sytuacji.

Porządek w Firmie świadczy o samym właścicielu czy Prezesie. Znane polskie przysłowie ,,Jak Cię
widzą tak Cię piszą”. Czy Pani biuro wygląda schludnie i estetycznie? Panuje w nim porządek?
Od stycznia 2017 r obowiązuje minimalne wynagrodzenie w wysokości 13 brutto/godzinę. Czy Pani przestrzega tego przepisu? Każdy pracownik zatrudniony u Pani ma zapewnioną stawkę minimalną?
Umowa o dzieło jest najwygodniejsza formą wynagrodzenia dla pracodawcy, gdyż odprowadzane są najniższe składki. Czy nie nadużywa Pani stosowania takich umów cywilnoprawnych? Ile obecnie
osób zatrudnia Pani Firma? Czy ktoś jest zatrudniony na umowę o pracę ? Jakim stażem pracy może pochwalić się u Pani ostatnio najdłużej zatrudniona osoba? Wszyscy pracownicy zadowoleni są z pracy w Pani Firmie?
Oczywiście, widać że niektóre komentarze pracowników napisane są w złości, pod wpływem
emocji, ale czy rzeczywiście nie ma żadnej prawdy w ich opiniach?.
Zatrudniając studentów zdaje sobie Pani sprawę ,że nie posiadają oni żadnego doświadczenia w pracy zawodowej, oprócz wiedzy teoretycznej zdobytej na Uczelni (wiadomo ,że studenci są różni) i należy na początku zaznajomić ich z powierzonymi im obowiązkami. Czy Pani wymagania dotyczące pracy
którą mają do wykonania są ściśle i jasno przedstawione na samym początku ? Czy cierpliwie tłumaczy im Pani czego od Nich oczekuje?
Inspekcja pracy od stycznia roku 2017 zaostrzyła kontrolę pracodawców, czy wszystko odbywa się
zgodnie z obowiązującym Kodeksem Pracy.
Czy nie nadużywa czasem Pani naiwności studentów, obiecując im zdobycie cennego doświadczenia
w zawodzie a później wykorzystuję ich jako tanią siłę roboczą?
Proszę zastanowić się czy nie ma żadnej racji w komentarzach Pani pracowników na temat Pani
Firmy, oraz samej postawie i zachowaniu Pani Prezes. Czy Pani Prezes może mieć całkowicie czyste sumienie, ze zachowuję się absolutnie fair w stosunku do swoich pracowników.
Proszę pamiętać, że wina nie leży nigdy po jednej stronie.
Sprawą honoru dla pracodawcy powinno być to, aby najpierw wypłacić wynagrodzenie
pracownikowi. Oczywiście, jeśli praca została wykonana uczciwie i solidnie. Czy prawidłowo
wywiązuję się Pani z tego obowiązku?. Czy nigdy nie miała Pani problemów z systematycznością
i każdy pracownik bez upominania otrzymał w terminie swoją wypłatę?.
Czy nie zalega Pani nikomu z wypłatą wynagrodzenia?.
Czy traktuje Pani każdego studenta/ pracownika z należytym szacunkiem? Zawsze wyraża obiektywne
oceny co do ich pracy i starań w poprawę sytuacji Firmy? Czy aby na pewno każdy Pani komentarz
świadczy o Pani wysokiej kulturze osobistej ?
2
Użytkownik100 2017-04-26 14:43
Osoba przyjmująca młodych ludzi na praktyki czy zatrudniająca do pracy, która często jest ich
pierwszą pracą, poniekąd kształtuje ich przyszłe losy na rynku pracy oraz daje przykład jak należy
zachowywać się podczas współpracy z innymi pracownikami.
Ludzie są różni, a Pani z tak bogatym doświadczeniem powinna to doskonale wiedzieć.
Zamierzone efekty można osiągnąć tylko, zmieniając również i swoje postępowanie w stosunku do
swoich pracowników. Zmiany należałoby zastosować także w własnym postępowaniu.
Proszę pamiętać ,że zaangażowanie w pracę zawsze jest adekwatne do wynagrodzenia !.
Wspominane opóźnienia z wypłatą działają demotywującą!.
Widać, zaangażowanie Pani w prowadzenie Firmy i chęć promowania Technologii Swingtherm na
arenie międzynarodowej, oraz duże starania w utrzymaniu Firmy na rynku, za co należy pochwalić
i podziwiać za pasję i determinację działaniach marketingowych.
Ps. Proszę przemyśleć sobie , czy wszystko jest prawidłowe w funkcjonowaniu Pani Firmy i w duchu
odpowiedzieć sobie na postawione pytania. Sprawa czystego sumienia w stosunku do swoich
pracowników czy innych ludzi , jest sprawą osobistą!
Pozdrawiam
Komq 2017-04-27 16:42
Babciu, Firma niedługo Ci upadnie i pogodz się wreszcie z tym !

Kara dopada każdego !.
UrSZULA Wojciechowska 2017-05-04 15:30
Komu firma padnie to padnie. Moja Firma nie ma takiej konieczności.
Wystarczy że zaprzestanę prowadzenia praktyk dla studentów.
UrSZULA Wojciechowska 2017-05-04 17:54
W DNIU DZISIEJSZYM WYSŁAŁAM PISMO DO KANCELARII ZBIGNIEWA ZIOBRO PISMO.
PROŚŻE O USUNIECIE Z TEGO PORTALU POZOSTAŁYCH OPINII ORAZ WYCOFANIE SIĘ Z ZBIERANIA NOWYCH.
Państwa Firma nie jest godna aby zbierać o nas opinie.!


Urszula Wojciechowska
Prezes Fundacji Swingtherm


student_uek 2017-07-03 13:29
Nie rozumiem negatywnych opinii o firmie LKS Swingtherm. Niedawno odbyłem miesieczną praktyke, z ktorej jestem bardzo zadowolony. Kazdego kto chce sie czegos nauczyc szczerze polecam ta firme ;)
Loja 2017-07-11 18:39
To na pewno była praktyką ? Firma L K S nie przyjmuje na praktyki.przez ten niby ,,miesiąc ,"" nawet tego się nie nauczykes ? To była bezpłatna praktyka ?
Zostaw swoją opinię o Swingtherm Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swingtherm Sp. z o.o.