brak logo

Sopro Polska Sp. z o.o.

Białystok

Opinie o Sopro Polska Sp. z o.o.

prezes nosal 2011-04-10 23:45
Tak się składa że pracowałem w tej firmie.Było dobrze ale się skończyło.Firma ma dramatyczne spadki sprzedaży.Ogólnie nerwówa GPS w samochodzie,[usunięte przez moderatora] kadra zarządzająca( a zarobki przykładowo jak ktoś zarabiał 5000netto to zarabia teraz 5000 ale brutto.Potężny odpływ ludzi następuje ,kto mądry to ucieka z tej badziewiackiej firmy bo to tonący statek jest.
10
sonic 2015-02-02 22:57
wszędzie jest ciężko w dzisiejszych czasach.
1
666 2015-10-17 14:16
Nosal to tego na bank nie pisal...
1
ciekawski 2015-11-01 13:44
witam, może któryś z przedstawicieli opisać jak zooranizowane jest wynagrodzenie, kompetencje przedstawiciela, opinia o firmie na rynku????
dzięki, pozdrawiam i powodzenia,:)
kiwi 2016-04-11 22:10
...i max 20 lat życia?
waleri 2016-05-17 09:05
To by było idealne @kiwi ale niestety niemożliwe :) chociaż znam ludzi, którzy robią staż podczas studiów i rzeczywiście mając 23 lata mają już jakieś trzy lata doświadczenia więc jak widać się da! Tylko trzeba się starać i wkręcać do różnych miejsc
Ela 2017-07-12 18:08
Trzeba pogratulowac nowej wladzy sprowadzenia firmy z wtsokiego poziomu do marketowej marki. Brawo!!! Widze, ze wiekszosc ludzi, ktora ta firme zbudowala juz spierdzielila z niej. Teraz nie wiedza i kompetencje a znajomosc panow kierownikow sie liczy.
4
Patrycja 2017-07-31 07:09
@ela możesz opowiedzieć coś więcej o warunkach zatrudnienia w tej firmie? Czy warunki są zadowalające?
1
Q 2017-08-16 17:31
Z Nosalem pracowałem. Faktycznie pracował za innych czasów, pozycja firmy była zupełnie odmienna. Produkt premium. Ja odszedłem dużo później, kiedy przestała liczyć się marka, najważniejsza była ilość.
Teraz jest jeszcze inaczej, wszystko idzie na masówkę, władze przejęły osoby mające inną wizję. Jednak centrala w Niemczech i Włoszech akceptuje te działania, więc trzeba się przystosować, lub zmienić.
Co do samej pracy: inwigilacja permanentna. GPS auto, prywatnie można jeździć, drobna miesięczna opłata. CRM w tel, czas wizyt nie mniej niż, ilość w tyg spora, nie ma czasu na przygotowanie do wizyty. Dużo kilometrów do zrobienia. Popychacze istnieją ale trzeba o nie zawalczyć. Pensja podobnie jak średnia na rynku. Ostatnio był spory odpływ osób więc sytuacja na tradycji jest ciężka, co do sieci jest lepiej. Nowe sieci więc o plan łatwiej.
Patrycja 2017-08-16 18:43
@Q kiedy przestałeś być zatrudniony w tej firmie? Wygląda na to, że masz całkiem świeże informacje na temat sytuacji w firmie, czyli było to niedawno? Sytuacja, jak sam wskazujesz, tutaj, jak i w każdej firmie jest dynamiczna.
Święta Ela 2017-08-30 16:44
Absolutnie miejsce na dzien dzisiejszy nie jest godne polecenia. Poprzedbi Szef/zalozyciel mial troche inne podejscie. Szanowal pracownikow. Dzisiejszy, wiadomo - styl zarzadzania wyssal z Atlasa. Wiec o szacunku a przede wszystkim o poelegnowaniu marki z najwyzszej polki mowy byc juz nie moze. O czyms to swiadczy, ze ludzie, ktorzy znali produkt od podszewki i czuli filozofie juz dawno odeszli. Dzis specjalistami sa np. ludzie z kielbas albo wodki. Bo znaja Pana. Co do Niemcow - akceptuja bo wpisuje sie to w ich polotyke osiagniecia obrotu calej grupy. Z reszta z kim maja rozmawiac, skoro tu nie ma chociazby ludzi na stanowisku, ktorzy mowia po niemiecku. A dzisiejsza polityka marketowa, szybko odbije sie czkawką. Dzis mamy trend, ze dobry wykonawca nie idzie do marketu a do fachowej hurtowni. Te ostatnio coraz czesciej rezygnuja ze wspolpracy ze wzgledu na ceny i promocje w marketach. Powiem tak, jesli nie masz ambicji, umiesz pracowac i nie miec wlasnego zdania to miejsce jest dla Ciebie. Nowy Pan nie przyjmuje krytyki ani pomyslow. Jego dewiza to "pracownik z kredytem i dwojka malych dzieci". Zniszczono marke (nie firme), ktora jako jedna z niewielu przetrwala kryzys. Mysle, ze da cos do myslenia fakt, ze ludzie ktorzy pracowali po 10, 20 lat, czujac filozofie, produkt, ktorzy utozsamiali sie wrecz z ta marka juz dawno pouciekali stamtad.
Patrycja 2017-08-30 16:53
@Święta Ela czyli według twoich informacji, od czasu zmiany szefostwa w Sopro Polska, zmieniła się cała załoga firmy? Czy w takim razie warunki samego zatrudnienia też uległy zmianie?
Swieta Ela 2017-08-30 16:58
Pewnie sie zmienily. Kiedys sie podobno zarabialo, dzis sie egzystuje. Ktos pisal o permanentnej inwigilacji. Niedlugo gps bedzie chyba nawet w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kiedys szukano np. pracownikow z wyksztalceniem budowlanym. Dzis nie jest to juz istotne
Patrycja 2017-09-09 11:20
@Swięta Ela, dziękuję za szersze wyjaśnienie. Piszesz ogólnie o idei i wizerunku firmy i masz do tego absolutne prawo jako pracownik. Inne osoby, które szukają pracy zastanawia również też słowo odnośnie "egzystencji" jak to nazwałaś. W ofertach pracy Sopro Polska są one dość liberalne, np. jeśli chodzi o czas rozpoczęcia pracy 7.00-9.00, czy obietnica bogatego pakietu socjalnego. Jak odniesiesz się do tego?
Ela 2017-09-10 21:15
Pakiet socjalny chyba jeszcze jest na.jakims poziomie. Pisze o egzystencji z dużą dozą uleglosci. Kiedyś wszyscy tworzyli ta firmę. To nas konkurencja naśladowala. Nie jest to pewnie złe miejsce. Ale pod względem wizerunkowym wypadła z pierwszej ligi.
Patrycja 2017-09-25 19:19
@Ela wydaję mi się, że akurat ta kwestia jest dość słabo mierzalna i podlega subiektywnej ocenie. W każdym razie na pewno firma miała i nadal ma wypracowaną pozycję na rynku. Czy mogłabyś powiedzieć, czy podczas okresu rekrutacyjnego istnieje możliwość negocjowania warunków zatrudnienia?
Zostaw swoją opinię o Sopro Polska Sp. z o.o. - Białystok
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sopro Polska Sp. z o.o.