brak logo

TRW

Częstochowa

Opinie o TRW

fall_pendulum 2015-11-22 17:28
Na jakie zarobki moze liczyc inzynier ?
3
bea 2015-12-10 22:57
kochani a macie namiar jakis na trw tel e-meil dziekuje z gory
Gal 2016-01-16 21:27
Praca w TRW ESSC to wyzysk. Czerwone swieta pracujące za nie inny dzien do odbioru. Nadgodziny do odbioru jeden do jednego. 2000 na reke ale ciagle zastraszanie pracownika ze jak sie nie podoba to niech szuka innej pracy. Brak szacunku do pracownikow ze strony menagerow. Po okresie probnym umowy na zastepstwo. Daja do podpisania w ostatni dzien umowy probnej a jak sie nie podoba to wynocha. Pakuj sie w godzine. Tak samo zwalniaja. W ostatni dzien umowy o godz 15 mowia ze ci jej nie przedluza. Ciagla kontrola czy za dlugo na przerwie nie jestes. Ile zrobiles itd. W zamkniecie miesiaca do roboty nawet z zapaleniem pluc. Zapomnij o L4 wtedy. A w grudniu to juz WOGOLE. Zadne wolne i L4. LUDZIE UCIEKAJA dlatego ciagle szukaja nowych. I naiwnych. Znane sa przypadki pastwienia sie psychicznego nad pracownikami. Niektorzy odchodzili bo tego nie wytrzymywali. Opisuje z doswiadczenia na wlasnej skorze i odradzam.
18
Gal 2016-01-19 16:18
Tak. Spotkała mnie ta NIEprzyjemnośc pracy w tej firmie. A odkąd wszedl Zf to tylko gorzej. Coraz więcej roboty a coraz mniej ludzi. Ludzie nie mają możliwości wykonac w odpowiedni sposób swoich obowiązków bo dostają za dużo pracy. A jak nie wyrabiaja półtora etatu w etacie to lądują na dywaniku i się po nich jeździ. Teraz to nawet premie tną bo nic nie wiadomo a na górze same awanse żeby sie załapać zanim ZF całkiem przejmie, wszystko kosztem pracowników niższego szczebla. Bo to oni nie mająk podwyżek. Obcinanie dodatków. Na rozmowach o prace pięknie mydlą oczy. Po 3 miesiacach pracy ma sie już pełny obraz a przyszło mi tam spędzić więcej.
6
Gal 2016-01-19 16:22
Swoją drogą to Drenthe sądzę że jesteś z tej firmy i sztucznie jej sie starasz poprawić opinię
1
Sokół 2016-01-23 07:16
Ja robię w TRW na Rolniczej jako inżynier. Na start okolo 3000 na rękę a po trzech latach nadal tyle. Bez podwyżki. Wszystkim tłumaczą tak samo, że może za rok bo jeszcze się na tyle nie rozwinęli. Socjal i ludzie spoko. No ale wypłata jak na inżyniera niska.
5
Raven 2016-02-04 19:06
Witam wszystkich. Czytając poprzednie posty aż słabo się robi. Nie mogę wypowiedzieć się o zakladzie na rolniczej ale pracuję z żoną na Legionów i narzekać nie możemy. Ja pracuje tu od 2009 roku, fakt faktem jako pracownik produkcji jako pracownik tymczasowy na 1/4 etatu ale pracuje w pełnym wymiarze i odprowadzane mam pełne składki. Jeżeli ktoś chce pracować to nie będzie co chwilę odwoływany i przyjmowany na nowo. Niestety, branża motoryzacyjna i produkcja nowych samochodów jest bardzo nie stabilna dlatego nie ma przyjęć bezpośrednio do firmy tylko zakład sie ratuje pozyskiwaniem ludzi przez biuro pracy tymczasowej ale niestety niektórzy nie rozumieją samej nazwy "pracownik tymczasowy" i myślą ze po 3 miesiacach dostana umowe na stałe i 3 kołka na ręke. Ale możecie mi wierzyc ze jezeli ktos wykazuje jakies ruchy to bedzie szanowany i doceniany. Jezeli ktos nigdy nie pracowal i na pierwszy ogien trafi tutaj to niestety z gory jest przegrany i zazwyczaj sam rezygnuje bo miesnie nie wytrzymuja. Tu przychodzi sie pracowac a nie podpierac maszyny. W tym roku bedzie przyjetych okolo 30 osob i mysle ze sie załapie. Ostatnie wieksze przejscia byly jakies 6 lat temu i wtedy dostala sie moja zona ktora pracuje do dzisiaj. Oprocz golej pensji w ciagu roku jest trzynastka, socjalne, bony na swieta, grupowe ubezpieczenia do prywatnych lekarzy, darmowy przewóz i wiele innych. Zona w ciazy i na wychowawczym otrzymywala ponad tysiac zlotych przez ten czas, jest chroniona przed zwolnieniem po powrocie, jesli jest karmiaca to wychodzi godzine wczesniej a ma placone za 8h. W soboty jak trzeba przyjsc (oczywiscie nie trzeba) jest dodatek 100%, za nocki 50%, za niedziele i świeta 150%. Zle? Pracownik tymczasowy w okresie duzych zamowien jest w stanie zarobic okolo 2500zł, podobnie pracownicy zatrudnieni bezposrednio w trw chociaz Ci na najnizszych stawkach chyba nawet mniej. Na stolowce darmowa kawa, napoje, woda. Na swieta i inne okazje np tlusty czwartek pączki i ciasta. Oczywiscie to wszystko zalezy gdzie sie trafi i do jakiego lidera i jak sie bedzie z nim zyc. Jezeli w ciagu miesiaca pracownik jest tydzien za zwolnieniu, co 2 dno bierze urlop na telefon i placze ze go lapki bola to takim dziekuja. Sa normy dosc wysokie, to fakt ale jak ekipa jest zgrana to godzine przed mozna juz sciemniac albo siedziec 30 minut na przerwie bo tak tez sie zdarza. Pracowalem w wielu zakladach, prywatnych i innych ale ta prace lubie i nie wyobrazam sobie innej ale jestem swiadomy ze zgodzilem sie na prace jako PRACOWNIK TYMCZASOWY I wraz ze spadkiem zamowien moge zostac odwolany do czasu ich zwiekszenia. Pozdrowienia dla wszystkich co nie placza tylko sumiennie pracuja bo rynek pracy jest taki ze nigdzie nie jest kolorowo chyba ze ma sie porzadny fach w reku. W razie jakichkolwiek pytan prosze o wypowiedzi, chetnie odpowiem.
13
abc 2016-02-27 16:42
Zamiast narzekać lepiej poszukać innej pracy. To nie jest jedyne centrum uslug finansowych na Śląsku i w Polsce, wiec w czym problem? Pamietam, ze kiedys ESSC ociekalo przepychem i lukrem a Panie (blondynka i brunetka) w nim pracujace byly wystrojone jak milion dolarów w sukniach jak od Zienia. Ostatnie co bym powiedzial, ze malo zarabiaja. No, ale może to byla kadra wyższa...
poniek 2016-04-05 08:29
o jakich Ty człowieku trzynastkach mówisz??????? jak poprosiłem osobę zaufania by na zebraniu tylko się zapytała, czy pracownicy tymczasowi dostaną tą roczną premię to powstała niemalże panika, o co ja śmie pytać?, usiadły na mnie chyba ze cztery osoby i tłumaczą, że nigdy pracownicy tymcz. nie dostawali tych premii, a osoba zaufania chodziła blada przez trzy dni ze strachu na samą myśl, że o takie niewygodne fakty musiałaby się pytać dyrekcji. Skoro pracujesz tam tyle lat to powiedz mi kiedy dostałeś tą premię za udział w zyskach, bo albo tylko pieprzysz głupoty, albo dyrekcja płaci Ci za propagandę. I jeszcze jedno skoro zakład nie potrafi zatrudnić ludzi normalnie to świadczy tylko o włodarzach tego zakładu, jeżeli ja bym pracował na linii tak jak pracują ludzie odpowiedzialni za ustalenie zamówień i produkcji, dawno już bym chodził się "odhaczać" w pośredniaku.
6
madalen 2016-04-05 16:27
czy są przyjęcia do pracy na produkcji na Rolniczej?pracowałam tam kiedyś jako pracownik tymczasowy i chętnie bym wróciła!jestem z Myszkowa i u nas kiepsko z pracą
1
Alicja 2016-04-11 17:37
A na jakie zarobki może liczyć osoba w księgowości z 2 letnim doświadczeniem ? Z angielskim i niemieckim zaawansowanym
9
Blast 2016-04-13 19:00
Witam , czy ktoś wie jak wygląda rekrutacja do Obsługi Finansowej z językami obcymi ??? Czy rekrutacja rzeczywiście jest trudna do przejścia i z ilu etapów proces się składa? Z jakich testów się składa etc? Jaki poziom trudności? Czy osoba po studiach humanistycznych ze znajomością języków ma realne szanse na pracę w TRW ??? Na jakie zarobki można liczyć w biurze?
1
damian 2016-04-18 21:25
praca w trw produkcja to słabo umowa agcyjna tymczasowa 1/4 lub 1/2 zalezy ile sie ma stazu zarobek to 1500zł w 8h
3
Blast 2016-04-19 18:06
a biuro ? Stanowisko - obsługa księgowa z językami obcymi ? Warunki godne ?
polaczek 2016-04-19 21:22
na całkiem niezłe. Ja bym gadkę zaczynał od 3,5 tys na początek NETTO ma sie rozumieć
Blast 2016-04-20 17:47
Czyli od 3500 zł w górę?
Czy to wiarygodna informacja ? Czy pracownika z produkcji, bo im zawsze się wydaje,że pracownicy biurowi zarabiają nie wiadomo ile.
2
Rozczarowany 2016-04-22 07:44
Witam pracowałem w centrum inżynieryjnym kilka ładnych lat na stanowisku Software Inżyniera. Z perspektywy czasu oceniam firmę negatywnie za śmieszną politykę wynagrodzeń. Widać to na poszczególnych levelach 4000,5000,6000,7000 (brutto), niestety na niektóre nobilitacje czekać się dość długo w porównaniu do umiejętności i efektów wkładanych w projekty. Lokalizacja firmy w Częstochowie wykorzystuje to że nie ma tu praktycznie żadnej konkurencji i ludzie godzą się pracować za takie śmieszne wynagrodzenia, reasumując strata czasu. Dla młodych inżynierów maksymalnie dwa trzy lata, trochę doświadczenia ,wpis w CV i można negocjować 2-3 razy większe stawki już na starcie w firmach o podobnym profilu.
Atmosfera w pracy zależy od tego do kogo trafisz i z kim współpracujesz, jednak musisz się przygotować na to że w przypadku niemieckich projektów musisz zrozumieć jaka jest tam rola polaka. Nie polecam - na pewno nie na stałe.Rotacja w firmie jest dość znaczna.
5
Blast 2016-04-22 18:20
Rozumiem ,że wspomnaine wynagrodzenie dotyczy tylko i wyłącznie inżynierów ?
parnus 2016-04-22 20:55
Pracuję 7 lat w TRW na ul. Rolniczej,na produkcji,cały czas przez Agencję Pracy Tymczasowej,niektórzy pracują 10 lat i nie przeszli,w tym roku ma przejść parę osób,ale wiadomo kto: ci ze znajomościami,dziobaki i ci co wchodzą liderom i kierownikom w d... bez wazeliny!Ogólnie praca nie jest zła,zależy gdzie się trafi,są linie gdzie się odpoczywa,ale są i takie,że trzeba się narobić i nie ma się czasu nawet iść do wc.Dużo tez zależy od tego z kim się pracuję,bo idiotów tam nie brakuje,ale jak są zgrani ludzie,to praca idzie i zawsze ma się trochę wolnego czasu w każdej godzinie oraz od lidera,bo jak lider jest spoko to fajnie,ale jak nie to dużo osób tam nawet płacze.Najbardziej denerwuje to,że jak nie ma pracy to odwołują i siedzi się w domu i czeka na tel.Również to,że urlop nie jest od razu na cały rok,tylko jak się przepracuje miesiąc,to się dostaje 2 dni,tylko jak się go wykorzysta,bo odwołają,to nie ma się wcale,aż minie miesiąc.Umowy są najdłużej na 3 miesiące,ale wystarczy,że się choruje 3 dni i już się dostaję na tydzień,lub 2 tygodnie.Są 3 stawki brutto: 11.00 zł/h dla nowych,12.80 dla reszty i 13.90 dla składaczy ręcznych,co osobiście uważam,że jest niesprawiedliwe,bo pracuje tam 7 lat na różnych liniach i maszynach,mam wszystkie szkolenia i uprawnienia i mam 12.80,a przyjdzie nowy,tylko na składarkę i ma 13.90,do tego dochodzi premia,co miesiąc inna.Jest darmowy przewóz,woda,soki,kawa i herbata,cukier oraz basen i rabaty w dużo sklepach itp.Za nocki i soboty dodatek 50%,za niedziele i święta 100,albo 150.A ci z TRW,nie z agencji mają jeszcze,trzynastkę,bony na święta,normalne umowy i urlop i zawsze pracują.Za pełny przepracowany miesiąc zarobi się ok.1800,z 2 tyg nocek 1900,a z sobota nawet 2000.Ale pełny miesiąc przepracowują
tylko nieliczni,tam gdzie jest zawsze praca,albo pupilki liderów.Od razu do TRW przyjmują tylko do biur i inżynierów,albo ze znajomościami,jak wszędzie.





1
galaxy_collapse 2016-05-29 21:09
Jak wygląda praca dla inżyniera ? Czy to miejsce godne polecenia pod względęm atmosfery, rozwoju, pieniędzy ?
były pracownik 2016-06-22 23:51
uwierz mi, że STETY :)
Syzyf 2016-07-27 17:45
@Gal w 100% się z Tobą zgadzam. Czytając Twojego posta mam wrażenie, jakbym sama go napisała. Mnie dotknęło wspomniane przez Ciebie pastwienie się psychiczne. Ciągłe kontrole, zastraszanie i poniżanie, że czegoś się nie zdążyło zrobić, a nawał pracy nie był możliwy do przerobienia dla jednej osoby. Zastanawiałam się wtedy, gdzie są takie instytucje jak Państwowa Inspekcja Pracy, czy naprawdę jesteśmy pozostawieni sami sobie??? jak przełożeni mogą się w ogóle tak odnosić do pracowników. Myślałam, że jestem odosobnionym przypadkiem. Mimo tego, że naprawdę dawałam z siebie wszystko w tej pracy (bo w takim mieście jak Częstochowa ludziom zależy na zatrudnieniu) to i tak zawsze było za mało. Po pewnym czasie zaczęłam się czuć bezwartościową osobą, straciłam pewność siebie i zamknęłam się w sobie (teraz po kilku latach już wiem, że było to efektem stosowania MOBBINGU i było celowym działaniem pewnych osób). Nie wierzę, żeby takie praktyki w pracy były dopuszczane w jakimkolwiek cywilizowanym kraju zachodnim.
8
daniel 2016-08-18 18:06
Praca na produkcji w trw to żart jakiś agencja pracy przez którą zatrudniają obiecują szybkie podwyżki szybko prawda jest taka ze pesja pierwsza bez premi to 1400zł agencja mówią ze 1600 jest prawda jes tak ze 1690zł jes po 2 miesiącach umowy sa 1/4 etatu stałe praca jes po 8h sa nadgodziny pracownicy co pracuja rok maja ok 1800-1900zł chyba ze robia na cięższych liniach to maja po 2tys praca w akordzie ja zrezygnowałem mam prace teraz na pełny etat i nie polecam tam pracy jak by dali normalna umowę na cały etat to mozę w miare prace ale ludzie tam pracują po 8lat na 1/4 etatu magazyn dostaje po 2latach umowę 1/2 umowy sa po 2tygonie puzniej po misiąc i co 3 miesace i teraz lataj do biura po umowy biuro jest na zakładze trw ale co 2tygodnie stój w kolejce za umowa cigłe kontole tam w pracy tez sa powszechne kierownicy chodzą kotroluja odbieraja premie np. za brak okularów zdarzało sie ktoś przecierał okulary akurat szedł kierownik i juz miał upomnienie 2 złapania brak premi na 2miesace tak samo za brak uziemienia rekawiczek na niektórych linich itp
2
kamil 5000 2016-08-18 18:20
wyzysk tam jest 1/4 etatu 11.70 bruto wysokie normy preemia jest ok 180zł ale po przepracowaniu 6 miesięcy pierwsza premia jes po 3 misącach ok 45zł ja pracowałem tam 7miesacy po czym wysłali mnie na urlop bezpłatny na ok miesiąc a po urlopie było tyle pracy ze prosili o nadgodziny i prace soboty i niedzielę ta pracowałem miesiąc później znowu było kiepsko z pracą i znowu urlopy tydzień pracy i urlop i tak było 2 misiące po czym zrezygnowałem teraz pracuje w brembo jest pełny etat normy mniejsze od trw pracuję na motazu tam praca jest zawsze zarobek ok 1700 za pierwszy miesac teraz mam po ok 2tys na tokarkach tam fajnie zarabia się tam jet 2100 na start ale ciezko sie przyjać sa testy z rysnku tech itp mnie sie udało po 6 miesiacach teraz pracuje 1miesac na tokarkach zobaczymy jaka będzę wypłata
PIOTR 2016-08-18 18:40
Pracuję w TRW jako inż nie miałem żadnego doświadczenia zatrudnili mnie tam zaraz po studiach na przywitanie dostałem 2.700 plus premie bony itp teraz po 2latach zarabiam 3.700 atmosfera pracy jest bardzo fajna pracownicy przyjęli mnie bardzo miło praca fajna zakład tez nowoczesny czysty stołówka obiady większość narzeka na prace tutaj małe zarobki itp ale w Częstochowie takie mamy zarobki i nie daja nagle w trw 5tys jak inne zakłady płaca jeszcze mniej kuzyna mam w poznaniu tez inz w vw i zarobki podobne ja w trw socjalne maja lepsze to fakt wszyscy mówią ze gdzieś maja super zarobki itp a tak naprawdę w wielkich zakładach korporacjach jest podobnie
2
tomek 2016-08-30 00:27
trw produkcja słaby zarobek o 10zł na rękę umowy agencyjne na 1/4 etatu ciągłe kontrole kierowników podwyżki sa po roku dostałem 10gr
2
Bursztyn 2016-08-31 10:28
Przez agencje na produkcji da się zarobić do 2400 jak masz soboty i nadgodziny. Ogólnie praca nie jest taka ciężka, zależy też na jaką linię się trafi. Dużo osób rezygnuje szybko bo akurat dostali pracę na głupiej linii gdzie ludzie to kretyni. Ogólnie tam większość ludzi to dupowłazów, nie wiadomo do kogo można się odezwać. Mało normalnych ludzi jest. Ja na początku pracowałem na bardzo fajnej linii z super osobami, niestety skończyły się zamówienia i nasza linia została zakończona a naszą ekipę rozdzielili. Zdziwiłem się, że mi nie zakończyli umowy tylko przenieśli na inną linię. Jak ktoś dobrze sobie zorganizuje pracę to jest okej. Trzeba tylko mieć dobrą psychikę, żeby tam pracować i nie dac się zwariować. Warunki złe nie są, darmowe picie, woda, kawa, herbata. Zawsze w okresie wakacyjnym urlop min 2tyg. Tylko latem strasznie gorąco i duszno. Gdyby nie te wszystkie gbury tam to praca była by dla mnie idealna.
2
Joloo 2016-09-12 20:24
Fakt uumowa na 1/4 ale pracuje tam juz troche i wyplata waha sie miedzy 1900 a 2100
1234444 2016-09-24 19:03
W workservis są teraz oferty do trw na legionów. Pracuję narazie dwa tygodnie. Nie narzekam.
Pająk 2016-09-29 13:27
Czytajac te opinie zdecydowalem sie wlasnie na Wkret-Met. I tak jak wielu nie narzekam umowa o prace jest dowoz jest a kierownik wesoly zabawny. Norma na moim stanowisku to pojecie abstrakcyjne. Wiem jaka jest praca w TRW duzo znajomych ucieklo i chodz mialem noz na gardle nie poszedlem tam uprzedzenie,ale kazdy lubi co lubi. Podziwiam i wspolczuje pracownika tam.
4
Pracownik CEC 2016-09-29 15:58
Jeżeli chodzi o trw to przede wszystkim należy oddzielić zakład produkcji od centrum inżynieryjnego. To dwa różne światy. Większość ludzi tutaj piszących to pracownicy produkcji.
marcin 2016-10-09 20:54
Praca w trw produkcja nie polecam umowy na 1/4 etatu zarobki małe od 1500-1900 zależnie od premij premia wliczana jest od zysku zakładu np. jak sa wypadki na zakładzie jest sporo złych poduszek to premia mała i zarobek 1500 jak nie ma to max z premią i dodankiem nocnym 1900 ale takich miesięcy mało jest sredio to tak 1600-1700 plus jeszcze to darmowe kawy i napoje z minusów to zarobek umowy po 3miesace na 1/4 etatu wysokie normy kontrole kierowników ogólnie zmieniłem prace na wkretmet na Wanatach jest lepiej 1750 plus premia na początek jest z nockmi dostałem 1900zł kierownik miły nikt mnie nie sprawdza tak jak w trw zakład tez jest nowy i czysty cały etat po okresie próbnym umowa na rok z podwyżką
1
Pan Ja 2016-10-16 22:49
1500 zl za 8 h to bylo chyba 2 lata temu ... Teraz srednia 8h wynosi cos okolo 1800-1900 + soboty
romek 2016-10-17 09:14
Aha, czyli teraz tak naparwde są już spore podwyżki, zgadza się? @Pan Ja, a długo już pracujesz u nich, bo to chyba jest dosyć ważne.. bo też liczą sie opinie stałych pracowników, a nie tylko pierwsze wrażenie osób po rekrutacji.
1
heh 2016-11-01 12:59
"a zarobki tuż po przejściu 2000tyś" - no no.. zarobki rzędu 2 milionów na początek to faktycznie świetna stawka :)
Ed 2016-12-03 11:48
Raven zapraszam na rolnicza bedziesz pracowac obok mnie na skladarce to poczujesz bol w rekach...widocznie masz lekka prace i zbijasz baki bo na rolniczej sa linie niektore tak zbalansowane ze jak ktos wyjdzie do kibelka to juz po normie...a ja pracuje 11 lat i gowniane 2000 tylko biore na reke...ale my starzy pracownicy robimy na najciezszych maszynach a przychodza nowi to daje im sie lekkie prace by nie uciekli za te same pieniadze...a co do 13 jezeli dla ciebie 900 zl zysku to 13 to gratuluje....aha i trw to fajnie maja ale lizusy liderowskie i podpierdalacze....
3
Maja 2016-12-23 16:23
No tak. Ktoś nie pracuje na produkcji, to na pewno zbija bąki. Natomiast prawda jest taka, że na niektórych stanowiskach biurowych (w nowych uruchomieniach, jakości czy logistyce) poziom stresu jest na prawdę spory i czasem trudny do udźwignięcia. Wysiłek fizyczny bardzo podziwiam, ale to nie wszystko co kryje się za "sukcesem" takich firm jak TRW.



anonim 2016-12-27 18:37
3-4k do reki na poczatek, pozdrawiam
anonim 2016-12-27 19:04
praca w CEC (w biurze) dosc licha zarowno pod wzgledem finansowym biorac pod uwage rodzaj wykonywanej pracy jak i pod wzgledem rozwoju zawodowego (zdobywanie kwalifikacji czy podwyzki/awanse), atmosfera w pracy silnie zalezy od zespolu, zdarzaja sie zespoly bez poczucia odpowiedzialnosci za swoja prace, co czesto przechodzi bez echa bo jest na takie zachowanie przyzwolenie ze strony kierownictwa, ze strony czesci pracownikow czuc presje by awansowac na stanowisko kierownicze, stad tez brak wyksztalconej kultury inzynierskiej, CEC niestety boryka sie z brakiem doswiadczonej kadry, czesc osob upatruje tez awansu u zachodniego sasiada w niemieckim oddziale firmy co nie wplywa pozytywnie na morale

co do ilosci pracy to tez zalezy silnie od zespolu i realizowanego projektu, sa zespoly gdzie miesiacami sie duzo nie robi, sa tez takie gdzie nadgodziny sa niejako wpisane w harmonogram, czesc osob wyrabia swoj kwartalny limit regularnie

generalnie firma na poczatek kariery developera ujdzie, ale glupota jest zostawac w niej na dluzej

pozdrawiam
Pracownik TRW 2016-12-30 18:11
3000 na rękę na start. Za dwa lata 4000. Za pięć lat 5000.
Kasia96 2017-01-01 23:36
Czy miał ktoś test z elektroniki na stanowisko inżynierskie?
Alf 2017-01-03 12:55
Witam,
Prosze o info jak praca w kontroli jakosci ? Oferta stazowa...
wojtek12 2017-01-10 18:15
Witam,
proszę o informację jak wygląda praca na stanowisku stażysty w centrum inżynieryjnym w dziale technologii. Interesuje mnie wymiar godzin, wynagrodzenie, dodatki i obowiązki. Mam pytanie czy po rocznym stażu jest szansa na pozostanie w firmie. Z góry dziękuję za cenne informację. Mam spotkanie rekrutacyjne i mniej więcej dobrze było by wiedzieć czego się spodziewać.
Pozdrawiam
Kasia96 2017-01-16 17:39
Hej Wojtek,
Kiedy aplikowałeś na staż?
Wojtek12 2017-01-16 21:07
Witam
Z tego co pamiętam to chyba pod koniec zeszłego roku.
kamil 28 2017-01-20 19:58
Witam pracuje w trw 6 miesięcy przez agencje pracy na 1/2 etatu ale pracuje sie w pełnym wymiarze czasu pracy zarobek jest dla mnie mały dniówka to ok 80-85 zł czyli za przepracowany miesiąc mamy 1700zł na lini czesto sa bilansy wydajności tempo jest spore nawet nie ma jak z wc skorzystać wcześniej pracowałem w wkret-met o powracam teraz na stare śmieci tez tam nie jest kolorowo ale 2300 sie zarobi np na wtryskarkach i tępo mniejsze niz w trw norm takich nie ma kierownicy tez sie nie czepiają poszłem do trw bo mam blisko al nie warto było
pracownik trw 2017-01-26 21:57
skąd te reklamy wkręt metu tutaj ?
1
Admiral_Hipper 2017-02-02 10:09
Witam, na jakie zarobki można liczyć jako tzw. Młodszy Inżynier jakości z językiem angielskim, drugi jako atut?

Pozdrawiam
1
xxx 2017-02-02 23:38
Praca w grupie system test inżynier – nie polecam. Przepracowałem tam ponad trzy lata. Kasa na start licha poniżej 3000 netto, po trzech latach niecałe 4000 netto, obietnica podwyżek i perspektyw nieciekawa, tłumaczą że na warunki Częstochowy to całkiem dobrze :0
Wymagania nieziemskie, chaos organizacyjny też nie mały, chociaż znajomości i lizusostwo zwłaszcza u kierownictwa pozwalają na szybciutki awans. Z perspektywy czasu oceniam ten czas za stracony, po studiach można trafić naprawdę lepiej, widzę to po swoich znajomych 
Wiem że obecnie bardzo ciężko znaleźć im kogokolwiek do pracy, i uważajcie otwierają filię w Łodzi…
1
karol 2017-02-16 15:41
witam, pracuje z was ktoś w prototypowni w TRW jak oceniacie tą prace, z góry dziękuję za opinie
Zostaw swoją opinię o TRW - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW