brak logo

TRW

Częstochowa

Opinie o TRW

Admiral_Hipper 2017-02-02 10:09
Witam, na jakie zarobki można liczyć jako tzw. Młodszy Inżynier jakości z językiem angielskim, drugi jako atut?

Pozdrawiam
4
xxx 2017-02-02 23:38
Praca w grupie system test inżynier – nie polecam. Przepracowałem tam ponad trzy lata. Kasa na start licha poniżej 3000 netto, po trzech latach niecałe 4000 netto, obietnica podwyżek i perspektyw nieciekawa, tłumaczą że na warunki Częstochowy to całkiem dobrze :0
Wymagania nieziemskie, chaos organizacyjny też nie mały, chociaż znajomości i lizusostwo zwłaszcza u kierownictwa pozwalają na szybciutki awans. Z perspektywy czasu oceniam ten czas za stracony, po studiach można trafić naprawdę lepiej, widzę to po swoich znajomych 
Wiem że obecnie bardzo ciężko znaleźć im kogokolwiek do pracy, i uważajcie otwierają filię w Łodzi…
1
karol 2017-02-16 15:41
witam, pracuje z was ktoś w prototypowni w TRW jak oceniacie tą prace, z góry dziękuję za opinie
kasia 26 2017-02-26 12:03
Witam wszystkich chcialam sie spytac bo jestem zainteresowana praca w trw i czy moge bezposrednio zlozyc cv do trw czy musze przez biuro workera? I czy naprawde tak jest ze to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak inni pisza i ile jest na reke na poczatek.z gory dziekuje i pozdrawiam
kasia26 2017-02-26 12:08
Dodam ze na produkcji
marek 2017-02-26 17:48
Nie polecam pracy w trw wysokie wymagania od pracowników ciągłe kotrle niski zarobek od 1578-1895 zależności od stazu pracy nadgodzin jest mało umowy tymczasowe na 1/2etatu często jak nie ma zleceń na linie pracownicy agencyjni odsyłani sa do domu na urlop bezpłaty nie polecam tego zakładu
1
Patient 2017-02-27 10:16
Pracuje w trw poprzez agencje pracy Inter-kadra. Kasa beznadziejna, 11,80 brutto - stawka godzinowa, i tak przez 3 miechy, dopiero po trzech miesiacach stawka dzwiga sie na 13 zl z groszami brutto. Premii od produkcji nie ma, chociaz pracuje na nia tak samo jak wszyscy ktorzy ja maja. Wymagania rosną z kazdym dniem, caly czas kaza uczyc sie na nowych mazynach, poniewaz brakuje ludzi, z czego nauka trwa ok. 2 godziny, a potem zotawiaja taka osobe sama i ma sobie sama wszystko ogarniac. Soboty i nawet niedziele pracujace, rzekomo dla chętnych. Ludzie przychodza pracowac w weekend zeby wiecej zarobic, a agencja Inter-Chu***a i tak nie wyplaca kasy za nadliczbowe godziny, trzeba chodzic do biura i wyklucać sie o wlasne pieniadze, poniewaz piz*a z biura mieszcącego sie w firmie TRW jest tak wielce zajeta ze nie potrafi dokladnie policzyc ile kto ma godzin i ile nalezy mu sie za nie wyplaty. Krotko mowiac ta robota to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a z patatajnią za taka kase. Pracuje tu rowny miesiac i koncze kariere w tej pożal sie Boze firmie i jeszcze gorszej agencji. Polecam kazdemu kto chce duzo pracowac i zarabiac na premie dla biura, liniowych i dyrektoa, na pewno jednak nie dla siebie. Tyle z mojej strony
kasia 26 2017-02-27 19:47
Dzieki za informacje
kasia 26 2017-02-27 19:48
Dzieki za informacje
kasia 26 2017-02-27 19:51
chociaz sa tacy co sobie chwala prace na produkcji....a osobiscie mozna isc do biura trw zlozyc cv czy do workera i gdzie ono sie znajduje?pozdrawiam
Rob 2017-02-28 08:01
Zamiast płakać, że musisz zarabiać na premie dla biura to złóż cv na stanowisko biurowe. Potrzebują wielu specjalistów.
alibaba 2017-03-07 21:53
Stety-niestety TRW ma straszliwy problem ze znalezieniem jakichkolwiek pracowników wykwalifikowanych jak i tych niewykwalifikowanych bo bardzo słabo płaci !!!, czy to jest fabryka na legionów bądź rolniczej, czy to centrum finansowe, czy też inżynieryjne. Ludzie przychodzą i jeżeli tylko mają trochę oleju w głowie to szybciutko odchodzą... A wszystkich karmią tą samą gadką "na warunki Częstochowy to bardzo dobre zarobki" Niestety większość pracuje jako mniej lub bardziej świadome parobki dla rasy Niemców, a im więcej władzy ma dana jednostka tym bardziej jest w stanie upodlić "prawdziwych" Polaków aby jak najgłębiej wejść Panom w d_ _ę. Taka jakaś dziwna mentalność, a jak już familię (od dzieci, po żony i kochanki ) obsadzi na posadkach lub nietykalnych kilkach, bądź specjalnie do tego stworzonych działach, to nikomu włos z głowy nie spadnie. Rączka rączkę myje, i wielkie paniska chodzą i upadlają ludzi. Mam nadzieję że dożyję czasów że firma się zwinie z Częstochowy bo nikt tam nie będzie chciał pracować.
3
Anonimowa 2017-03-13 10:43
Chciałabym się dowiedzieć na jakie zarobki można liczyć na produkcji? I czy naprawdę jest tak źle jak piszą? Bo jak czytam to moim zdaniem lekka przesada chyba ludzie naprawdę nie pracowali w gorszych warunkach.
eva 2017-03-16 19:09
bzdura, pracownik biurowy bez doświadczenia na początek około 2-2.5tys. netto dostaje.
Szpulka 2017-03-21 19:19
Żałosne. Zasuwasz w pocie czoła a i tak dają kopa w tyłek, bo... Nie spełniasz oczekiwań. Szyjac normę,pracując na nadgodzinach, i tak jest źle..
Jestem rozczarowana i zarazem wściekła jak cholera...
Nie ważne że na utrzymaniu masz rodzinę, mieszkanie.. do wywalenia, bo liderka taki miała kaprys...
2
kamil 28 2017-03-22 23:17
po prostu pisze jak jest zadna reklama te roboty sa coraz gorsze
nowa 2017-03-23 16:12
Czesc, mam takie pytanie jest tu ktos kto dojezdza przewozem z myszkowa lub maslonskiego ? bo chcialem zapytac taka osobe o porade gdzie najlepiej zostawic swoje auto bo w maslonskim nie za bardzo chyba jest gdzie
Uczciwy 2017-04-01 12:36
Ta praca to jakaś pomyłka, stawka na produkcji to grosze. Natomiast normy bardzo wysokie i oczywiście kierownik który patrzy na twoje ręce jak pracujesz aby jak najszybciej. Porażka nie polecam!!!!!
3
Uczciwy 2017-04-01 12:46
A zapomniałem dodać, że zarobki to 1900zl/Msc w tym 1/2etatu. Pracuje ponad 2 lata w tym chorym zakładzie i jeszcze nie przeszedłem bezpośrednio przez Zf TRW, ale na szczęście uciekam z tego zakładu w tym miesiącu i jak najdalej!!! . Praca na zmiany do tego wysokie normy i traktują człowieka jak śmiecia, żadnego szacunku dla człowieka.
5
TRWPRACOWNIK 2017-04-02 11:39
Praca zalezy gdzie się trafi ,nie ma tragedii generalnie trzeba sie samemu pchac do nauki nowych rzeczy tak żęby jak najczęsciej się zmieniać wtedy raz robisz cos lzejszego raz coś trudniejszego raz sobie usiądziesz raz bedziesz stała przy maszynie ,trzeba kombinować zarobki 2000 tys teraz można szybko przejść pod TRW legionów przesli już prawie wszyscy na rolniczej do końca roku 300 osób ma przejść.znam osoby które pracuja na rolniczej dziewczyną się podoba faceci raczej idą na o wiele cięzsze stanowiska. na legionów chyba moją lepiej norma nie jest na osobę tylko na cała linie wiec zawsze można sobie pomóc a jak sie ludzie zgrają to nie jest trudno robić ile trzeba i jeszcze iść do Wc napić sie pogadać .Produkcja to produkcja nigdy tam cudów nie będzie w żadnym mieście albo się tam ktoś odnajdzie albo nie.
Mamx 2017-04-04 10:11
Bez przesady dużo ludzi pracuje nawet po 3 lata i nie przeszli pod TRW na legionów . Jakie 2 tys zarobisz jeśli wypadnie Ci tyg nocek to masz 1800zl. Chyba, że komuś pasuje pracować za 1800zl i nie spać bo nocach oraz mieć chore normy.
4
luke 2017-04-04 10:30
A zapomniałeś dodać że przez pierwsze 3 miesiące robisz za 1400-1500zl czyli mniej niż minimalne wynagrodzenie haha
2
Night 2017-04-04 11:45
Z płacą zgadzam się w 100%, 2 tys zarobisz tylko wtedy kiedy wpadną ci 2 tygodnie nocek w miesiącu, odnośnie przechodzenia ludzi pod TRW na Legionów, obecnie mają taki deficyt pracowników na liniach, że przerzucają osoby, które pracują tam ponad rok xD
3
Ubc 2017-04-06 10:16
Byłem 1 dzień na produkcji na Legionów.To jest jedna wielka tragedia. Wytrzymałem tylko 1 dzień. Nie polecam
5
Loki 2017-04-08 18:40
Nie życzę takiej pracy na produkcjinawet najgorszemu wrogowi nie polecam!!!
4
Anna 2017-04-19 11:14
Witam,
jestem zainteresowana pracą na stanowisku biurowym. Ostatnio pojawiło się ogłoszenie: "Asystent/ka Dyrektora Zakładu". Orientuje się ktoś jakich zarobków można spodziewać się na początku?
Pozdrawiam!
Joanna 2017-04-23 13:58
Droga Aniu, ja już dostałam tą posadę i nie mówię, że dzięki raczej przeciętnemu CV ale po prostu umiem to i owo. A zarobki? 3500zł brutto plus premia produkcyjna mam na umowie
Namiasta 2017-04-25 17:16
Moja mama była z Human&hunter to była masakra, a teraz przeszła do InterKadry i jakoś nie narzeka
1
URATOWANY 2017-04-26 11:31
ZWOLNIŁEM SIĘ SAM. PRACOWAŁEM TAM NA PRODUKCJI 10 LAT. TO PORAŻKA. WYKAŃCZALNIA STRASZNA. PRZEDE WSZYSTKIM PSYCHA SIADA I WOGÓLE WSZYSTKIE ORGANY PRZESTAJĄ DZIAŁAĆ Z CZASEM. NA POCZĄTKU NAWET NIE BYŁO ŹLE, ALE Z CZASEM SIĘ ROBI MASAKRA. NIE POLECAM TEJ ROBOTY NAJGORZSZEMU WROGOWI. OMIJAJCIE TEJ ZAKŁAD JAK NAJDALEJ. TO MORDOWNIA I TYLE W TEMACIE.
4
URATOWANY 2017-04-26 11:39
ZMARNOWAŁEM TAM 10 LAT ŻYCIA. ALE NASZCZĘŚCIE TO JUŻ SKOŃCZONE.
4
URATOWANY 2017-04-27 12:38
W TYM ZAKŁADZIE NA ULICY LEGIONÓW NA PRODUKCJI LUDZIE NISZCZĄ SIĘ NAWZAJEM I TO JEST NAJGORSZE :-( TAM RZĄDZI ZAZDROŚĆ I NIENAWIŚĆ :-(
4
URATOWANY 2017-04-27 12:44
KIEDYŚ NIE WIERZYŁEM, ŻE WIEDŹMY ISTNIEJĄ, ALE PO LATACH PRACY W TYM SYFIE WIEM ŻE JEST ICH PEŁNO :-) A JESZCZE WIĘCEJ LIZUSÓW, PODPUSZCZACY I ZAWISTNIKÓW
6
trw to bagno 2017-05-01 13:34
coraz gorzej tam, coraz więcej nadgodzin, soboty pracujące, 3 maja do pracy, a coraz mniej frajerów do roboty, ludzie nie chcą już być traktowani jak śmieci za takie pieniądze, w końcu
:-)
1
olo 2017-05-03 11:18
na produkcji jest tragedia bo wszyscy na wszystkich skarżą i przez to ciągle rośnie rygor i wydajność produkcji a potem ludzie płaczą że są fatalnie traktowani i nie mają już siły. dziwny ten nasz polski naród jest.
2
Kiko 2017-05-12 09:34
Praca w TRW na produkcji największe szambo jakie istnieje!!!!! . Ludzie uciekajcie z tego zakładu, bo was wykończą za marne wynagrodzenie.
3
Rebik 2017-05-12 09:38
Ja byłem 1 dzień na produkcji i podziękowałem. Szalone normy ledwo żyłem po pierwszym dniu. Nie ludzka praca i za grosze.
5
Gregor 2017-05-15 01:02
Pracowalem w trw potwierdzam słowa rebika normy na wiekszości liniach sa praktycznie nie do wyrobienia. jedna trzecia ludzi to kable liderowskie, trw na legionów ( niewiem jak na rolniczej) to praca tylko byla moja tymczasowa
3
Pracownik 2017-05-17 00:16
Pracowałem w TRW na ul. Rolniczej trzy miesące. Jeżeli chodzi o samą pracę oraz normy, jak na moim stanowisku nie było tragedii, norma wysoka, jednak jest ona do wykonania. Ludzie wokół mnie wraz z liniowym bardzo w porządku. Jedyny minus tego zakłądu to zarobki, zarobki i jeszcze raz zarobki. Wypłata w trzecim miesącu nie całe 1700 zł... Dementuje plotki o rzekomym braku mozliwosci wyjscia do WC, nie wiem jak gdzie indziej, u mnie nie bylo z tym problemu. Niestety jednak zarobki nie zatrzymały mnie w tym zakładzie. Biorąc pod uwage to ze trzeba pracować na trzy zmiany i potem otrzymuje sie za to takie grosze... W mojej opini ludzie ktorzy sterują tym zakładem to idioci, gdyby podniesli pensje dla pracownikow fizycznych do min 2300 - 400 zł miesięcznie na ręke, napewno zatrzymało by to większy procent ludzi (zanim zaczną tuaj pluć sie pracownicy biura, jacy to rownież są zarobieni i zżera ich stres, podkreśle że rownież i im powinno podnisc sie zarobki, bo firme taka ja TRW napewno na to stać i nie znikneła by z rynku, a tak maja jak mają, czyli non stop brakuje ludzi. Podejrzewam że jeszcze z pół roku i sam szanowny pan dyrektor wraz ze swoimi przyd******i będzie musiał "za********ć na lini bo wogole nie bedzie ludzi chętnych do tej pracy.... Dziękuje, tyle w tym temacie.
padalec 2017-05-17 09:54
trw na legionów to jest ,,GNIAZDO ŻMIJ" i wszystko w temacie pracy tam na produkcji
3
Martyna 2017-05-20 09:29
Ze zdziwieniem przeczytałam Twój post. Praca w TRW wcale nie jest zła, ani też fizycznie ciężka, jest umowa i opłacone wszystkie składki, wypłata na czas a dla chcących zarabiać więcej jest możliwość nadgodzin i pracy w dni wolne. Moja wypowiedź to nie jest reklama , tylko moje osobiste zdanie. Dziewczyny pracujące w TRW zarabiają ponad dwa tysiące, więc dziwi mnie że Ty nie byłeś w stanie , skoro Ci tak zależało na pieniądzach...?
O. 2017-05-20 09:44
Muszę się nie zgodzić. Inter kadra działa sprawnie, organizuje dojazd bezpłatny dla osób z poza Częstochowy i tak się złożyło, że nikogo z tych, co znam nie oszukała na wypłacie. Praca jest prosta jak budowa cepa więc trudno, żeby ktoś Ci pokazywał sto razy jedną prostą czynność. Nie zostawiają nikogo samego, zawsze na początku jest się z kimś kto Cię szkoli, a kiedy już łapiesz o co chodzi, to musisz się z tym zmierzyć sam, bo nikt za Ciebie wypłaty nie bierze, więc sam musisz opanować robotę i nabrać wprawy. Poza tym zawsze jest osoba której możesz zapytać gdy masz wątpliwości. Jest mnóstwo zakładów produkcyjnych gdzie pensja jest podobna, ale warunki i bezpieczeństwo pracy na o wiele niższym poziomie.
Stw 2017-05-20 09:50
Dobrze, że obce kapitały uruchamiają produkcję, bo ciekawe gdzie niby ludzie mieli by zarabiać na chleb? Nie wiesz przypadkiem? Mam wrażenie że z nadmiaru pracy i pieniędzy przewraca Ci się w głowie....
O. 2017-05-20 10:08
Niestety co do postawy niektórych pracowników, trzeba się z Tobą zgodzić. Są tam tacy którzy o etyce , kulturze pracy a także prawidłowych relacjach interpersonalnych nie mają zielonego pojęcia. Można tam bez trudu spotkać niejednego polskiego rasowego chama i co ciekawe , że to nie kobiety wiodą tu niechlubny prym.
3
O. 2017-05-20 10:32
Gniazdo żmij to właściwe określenie. Najgorsze jest to, że sami pracownicy nie potrafią stworzyć dobrego kolektywu i zdrowej atmosfery . Większość czuje się ważna mniej lub bardziej, są specjaliści od podcinania skrzydeł, donoszenia lub inaczej życzliwego informowania o cudzych potknięciach bo o własnych się nie opowiada. Niektórzy mężczyźni fatalnie odnoszą się do kobiet , można tu spotkać szowinistę, prostaka a nawet zwykłego chama!
2
Pracownik 2017-05-21 09:44
hmmm... faktycznie twoja uwaga jest bardzo trafna... "dla chcących zarabiać więcej jest możliwość nadgodzin i pracy w dni wolne" faktycznie ta opcja jest mega, mega, mega zaje***a Najlepiej wogoe nie wychodzić z tego zakładu, i zarobie z tymi nadgodzinami i dniami wolnymi o ktorych wspomniałaś 2000 a tak bym zarobił 1800 zł. Faktycznie placa za nadgodziny które oferuje firma TRW to prawdziwa kur znosząca złote jaja... Powiem tyle w tym temacie: (hahahah) dziekuje
1
Lena 2017-05-21 17:41
Ludzie po filologii do Centrum finansowego zatrudniani dostwali 1800 na rękę a nie 2-2,5. Pracowałam to wiem.
1
pracowałem tam 2017-05-22 12:28
teraz przyjmują wszystkich jak leci na produkcję bo mają mega zaległości w zamówieniach a potem albo tych ludzi zajadą albo tak im obrzydzą robotę żeby sami zrezygnowali to stały trik w tym zakładzie :-(
2
robert 2017-05-24 19:38
Praca w trw to żenada małe zarobki umowy agencyjne nie polecam
1
Kuba82 2017-05-24 23:58
To nie trik tego zakładu, ale standardowe działanie w branży automotive. Zmienność zamówień klientów przede wszystkim spoza Europy wymusza na ZF TRW dostosowywanie planów produkcyjnych w taki sposób, żeby zakład zarabiał a nie pełnił funkcji instytucji charytatywnej. Skoro nie ma zamówień, to nie ma sensu produkować części. Skoro nie ma sensu produkować części, to nie ma sensu utrzymywać pracowników - tak niestety działa wolny rynek i nikt nikogo nie zmusza do pracy w ZF.

Sformułowanie "zaległości w zamówieniach" też nie jest zbyt trafne. Nikt w automotive nie pozwoli sobie na taką "zaległość", że trzeba na szybko zatrudniać setki pracowników. Żadna duża montownia samochodowa nie doprowadzi do takiej sytuacji, że u dostawcy nawet śrubek nie ma ludzi do pracy. Powodem zwiększonego zapotrzebowania na pracowników produkcji jest z całą pewnością zwiększenie gamy nowych projektów.

Zoelle 2017-05-26 09:31
kolesiostwo, zmuszanie do nadgodzin i ciągłe wymyślanie problemów przez liderów, którzy w moim przekonaniu powinni być pomocą i oparciem.
Zostaw swoją opinię o TRW - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW