brak logo

TRW

Częstochowa

Opinie o TRW

PIOTR 2016-08-18 18:40
Pracuję w TRW jako inż nie miałem żadnego doświadczenia zatrudnili mnie tam zaraz po studiach na przywitanie dostałem 2.700 plus premie bony itp teraz po 2latach zarabiam 3.700 atmosfera pracy jest bardzo fajna pracownicy przyjęli mnie bardzo miło praca fajna zakład tez nowoczesny czysty stołówka obiady większość narzeka na prace tutaj małe zarobki itp ale w Częstochowie takie mamy zarobki i nie daja nagle w trw 5tys jak inne zakłady płaca jeszcze mniej kuzyna mam w poznaniu tez inz w vw i zarobki podobne ja w trw socjalne maja lepsze to fakt wszyscy mówią ze gdzieś maja super zarobki itp a tak naprawdę w wielkich zakładach korporacjach jest podobnie
2
tomek 2016-08-30 00:27
trw produkcja słaby zarobek o 10zł na rękę umowy agencyjne na 1/4 etatu ciągłe kontrole kierowników podwyżki sa po roku dostałem 10gr
4
Bursztyn 2016-08-31 10:28
Przez agencje na produkcji da się zarobić do 2400 jak masz soboty i nadgodziny. Ogólnie praca nie jest taka ciężka, zależy też na jaką linię się trafi. Dużo osób rezygnuje szybko bo akurat dostali pracę na głupiej linii gdzie ludzie to kretyni. Ogólnie tam większość ludzi to dupowłazów, nie wiadomo do kogo można się odezwać. Mało normalnych ludzi jest. Ja na początku pracowałem na bardzo fajnej linii z super osobami, niestety skończyły się zamówienia i nasza linia została zakończona a naszą ekipę rozdzielili. Zdziwiłem się, że mi nie zakończyli umowy tylko przenieśli na inną linię. Jak ktoś dobrze sobie zorganizuje pracę to jest okej. Trzeba tylko mieć dobrą psychikę, żeby tam pracować i nie dac się zwariować. Warunki złe nie są, darmowe picie, woda, kawa, herbata. Zawsze w okresie wakacyjnym urlop min 2tyg. Tylko latem strasznie gorąco i duszno. Gdyby nie te wszystkie gbury tam to praca była by dla mnie idealna.
4
Joloo 2016-09-12 20:24
Fakt uumowa na 1/4 ale pracuje tam juz troche i wyplata waha sie miedzy 1900 a 2100
1
1234444 2016-09-24 19:03
W workservis są teraz oferty do trw na legionów. Pracuję narazie dwa tygodnie. Nie narzekam.
Pająk 2016-09-29 13:27
Czytajac te opinie zdecydowalem sie wlasnie na Wkret-Met. I tak jak wielu nie narzekam umowa o prace jest dowoz jest a kierownik wesoly zabawny. Norma na moim stanowisku to pojecie abstrakcyjne. Wiem jaka jest praca w TRW duzo znajomych ucieklo i chodz mialem noz na gardle nie poszedlem tam uprzedzenie,ale kazdy lubi co lubi. Podziwiam i wspolczuje pracownika tam.
4
Pracownik CEC 2016-09-29 15:58
Jeżeli chodzi o trw to przede wszystkim należy oddzielić zakład produkcji od centrum inżynieryjnego. To dwa różne światy. Większość ludzi tutaj piszących to pracownicy produkcji.
1
marcin 2016-10-09 20:54
Praca w trw produkcja nie polecam umowy na 1/4 etatu zarobki małe od 1500-1900 zależnie od premij premia wliczana jest od zysku zakładu np. jak sa wypadki na zakładzie jest sporo złych poduszek to premia mała i zarobek 1500 jak nie ma to max z premią i dodankiem nocnym 1900 ale takich miesięcy mało jest sredio to tak 1600-1700 plus jeszcze to darmowe kawy i napoje z minusów to zarobek umowy po 3miesace na 1/4 etatu wysokie normy kontrole kierowników ogólnie zmieniłem prace na wkretmet na Wanatach jest lepiej 1750 plus premia na początek jest z nockmi dostałem 1900zł kierownik miły nikt mnie nie sprawdza tak jak w trw zakład tez jest nowy i czysty cały etat po okresie próbnym umowa na rok z podwyżką
1
Pan Ja 2016-10-16 22:49
1500 zl za 8 h to bylo chyba 2 lata temu ... Teraz srednia 8h wynosi cos okolo 1800-1900 + soboty
romek 2016-10-17 09:14
Aha, czyli teraz tak naparwde są już spore podwyżki, zgadza się? @Pan Ja, a długo już pracujesz u nich, bo to chyba jest dosyć ważne.. bo też liczą sie opinie stałych pracowników, a nie tylko pierwsze wrażenie osób po rekrutacji.
1
heh 2016-11-01 12:59
"a zarobki tuż po przejściu 2000tyś" - no no.. zarobki rzędu 2 milionów na początek to faktycznie świetna stawka :)
1
Ed 2016-12-03 11:48
Raven zapraszam na rolnicza bedziesz pracowac obok mnie na skladarce to poczujesz bol w rekach...widocznie masz lekka prace i zbijasz baki bo na rolniczej sa linie niektore tak zbalansowane ze jak ktos wyjdzie do kibelka to juz po normie...a ja pracuje 11 lat i gowniane 2000 tylko biore na reke...ale my starzy pracownicy robimy na najciezszych maszynach a przychodza nowi to daje im sie lekkie prace by nie uciekli za te same pieniadze...a co do 13 jezeli dla ciebie 900 zl zysku to 13 to gratuluje....aha i trw to fajnie maja ale lizusy liderowskie i podpierdalacze....
3
Maja 2016-12-23 16:23
No tak. Ktoś nie pracuje na produkcji, to na pewno zbija bąki. Natomiast prawda jest taka, że na niektórych stanowiskach biurowych (w nowych uruchomieniach, jakości czy logistyce) poziom stresu jest na prawdę spory i czasem trudny do udźwignięcia. Wysiłek fizyczny bardzo podziwiam, ale to nie wszystko co kryje się za "sukcesem" takich firm jak TRW.



anonim 2016-12-27 18:37
3-4k do reki na poczatek, pozdrawiam
anonim 2016-12-27 19:04
praca w CEC (w biurze) dosc licha zarowno pod wzgledem finansowym biorac pod uwage rodzaj wykonywanej pracy jak i pod wzgledem rozwoju zawodowego (zdobywanie kwalifikacji czy podwyzki/awanse), atmosfera w pracy silnie zalezy od zespolu, zdarzaja sie zespoly bez poczucia odpowiedzialnosci za swoja prace, co czesto przechodzi bez echa bo jest na takie zachowanie przyzwolenie ze strony kierownictwa, ze strony czesci pracownikow czuc presje by awansowac na stanowisko kierownicze, stad tez brak wyksztalconej kultury inzynierskiej, CEC niestety boryka sie z brakiem doswiadczonej kadry, czesc osob upatruje tez awansu u zachodniego sasiada w niemieckim oddziale firmy co nie wplywa pozytywnie na morale

co do ilosci pracy to tez zalezy silnie od zespolu i realizowanego projektu, sa zespoly gdzie miesiacami sie duzo nie robi, sa tez takie gdzie nadgodziny sa niejako wpisane w harmonogram, czesc osob wyrabia swoj kwartalny limit regularnie

generalnie firma na poczatek kariery developera ujdzie, ale glupota jest zostawac w niej na dluzej

pozdrawiam
Pracownik TRW 2016-12-30 18:11
3000 na rękę na start. Za dwa lata 4000. Za pięć lat 5000.
1
Kasia96 2017-01-01 23:36
Czy miał ktoś test z elektroniki na stanowisko inżynierskie?
Alf 2017-01-03 12:55
Witam,
Prosze o info jak praca w kontroli jakosci ? Oferta stazowa...
1
wojtek12 2017-01-10 18:15
Witam,
proszę o informację jak wygląda praca na stanowisku stażysty w centrum inżynieryjnym w dziale technologii. Interesuje mnie wymiar godzin, wynagrodzenie, dodatki i obowiązki. Mam pytanie czy po rocznym stażu jest szansa na pozostanie w firmie. Z góry dziękuję za cenne informację. Mam spotkanie rekrutacyjne i mniej więcej dobrze było by wiedzieć czego się spodziewać.
Pozdrawiam
Kasia96 2017-01-16 17:39
Hej Wojtek,
Kiedy aplikowałeś na staż?
Wojtek12 2017-01-16 21:07
Witam
Z tego co pamiętam to chyba pod koniec zeszłego roku.
kamil 28 2017-01-20 19:58
Witam pracuje w trw 6 miesięcy przez agencje pracy na 1/2 etatu ale pracuje sie w pełnym wymiarze czasu pracy zarobek jest dla mnie mały dniówka to ok 80-85 zł czyli za przepracowany miesiąc mamy 1700zł na lini czesto sa bilansy wydajności tempo jest spore nawet nie ma jak z wc skorzystać wcześniej pracowałem w wkret-met o powracam teraz na stare śmieci tez tam nie jest kolorowo ale 2300 sie zarobi np na wtryskarkach i tępo mniejsze niz w trw norm takich nie ma kierownicy tez sie nie czepiają poszłem do trw bo mam blisko al nie warto było
1
pracownik trw 2017-01-26 21:57
skąd te reklamy wkręt metu tutaj ?
2
Admiral_Hipper 2017-02-02 10:09
Witam, na jakie zarobki można liczyć jako tzw. Młodszy Inżynier jakości z językiem angielskim, drugi jako atut?

Pozdrawiam
2
xxx 2017-02-02 23:38
Praca w grupie system test inżynier – nie polecam. Przepracowałem tam ponad trzy lata. Kasa na start licha poniżej 3000 netto, po trzech latach niecałe 4000 netto, obietnica podwyżek i perspektyw nieciekawa, tłumaczą że na warunki Częstochowy to całkiem dobrze :0
Wymagania nieziemskie, chaos organizacyjny też nie mały, chociaż znajomości i lizusostwo zwłaszcza u kierownictwa pozwalają na szybciutki awans. Z perspektywy czasu oceniam ten czas za stracony, po studiach można trafić naprawdę lepiej, widzę to po swoich znajomych 
Wiem że obecnie bardzo ciężko znaleźć im kogokolwiek do pracy, i uważajcie otwierają filię w Łodzi…
1
karol 2017-02-16 15:41
witam, pracuje z was ktoś w prototypowni w TRW jak oceniacie tą prace, z góry dziękuję za opinie
kasia 26 2017-02-26 12:03
Witam wszystkich chcialam sie spytac bo jestem zainteresowana praca w trw i czy moge bezposrednio zlozyc cv do trw czy musze przez biuro workera? I czy naprawde tak jest ze to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak inni pisza i ile jest na reke na poczatek.z gory dziekuje i pozdrawiam
kasia26 2017-02-26 12:08
Dodam ze na produkcji
marek 2017-02-26 17:48
Nie polecam pracy w trw wysokie wymagania od pracowników ciągłe kotrle niski zarobek od 1578-1895 zależności od stazu pracy nadgodzin jest mało umowy tymczasowe na 1/2etatu często jak nie ma zleceń na linie pracownicy agencyjni odsyłani sa do domu na urlop bezpłaty nie polecam tego zakładu
1
Patient 2017-02-27 10:16
Pracuje w trw poprzez agencje pracy Inter-kadra. Kasa beznadziejna, 11,80 brutto - stawka godzinowa, i tak przez 3 miechy, dopiero po trzech miesiacach stawka dzwiga sie na 13 zl z groszami brutto. Premii od produkcji nie ma, chociaz pracuje na nia tak samo jak wszyscy ktorzy ja maja. Wymagania rosną z kazdym dniem, caly czas kaza uczyc sie na nowych mazynach, poniewaz brakuje ludzi, z czego nauka trwa ok. 2 godziny, a potem zotawiaja taka osobe sama i ma sobie sama wszystko ogarniac. Soboty i nawet niedziele pracujace, rzekomo dla chętnych. Ludzie przychodza pracowac w weekend zeby wiecej zarobic, a agencja Inter-Chu***a i tak nie wyplaca kasy za nadliczbowe godziny, trzeba chodzic do biura i wyklucać sie o wlasne pieniadze, poniewaz piz*a z biura mieszcącego sie w firmie TRW jest tak wielce zajeta ze nie potrafi dokladnie policzyc ile kto ma godzin i ile nalezy mu sie za nie wyplaty. Krotko mowiac ta robota to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a z patatajnią za taka kase. Pracuje tu rowny miesiac i koncze kariere w tej pożal sie Boze firmie i jeszcze gorszej agencji. Polecam kazdemu kto chce duzo pracowac i zarabiac na premie dla biura, liniowych i dyrektoa, na pewno jednak nie dla siebie. Tyle z mojej strony
kasia 26 2017-02-27 19:47
Dzieki za informacje
kasia 26 2017-02-27 19:48
Dzieki za informacje
kasia 26 2017-02-27 19:51
chociaz sa tacy co sobie chwala prace na produkcji....a osobiscie mozna isc do biura trw zlozyc cv czy do workera i gdzie ono sie znajduje?pozdrawiam
Rob 2017-02-28 08:01
Zamiast płakać, że musisz zarabiać na premie dla biura to złóż cv na stanowisko biurowe. Potrzebują wielu specjalistów.
alibaba 2017-03-07 21:53
Stety-niestety TRW ma straszliwy problem ze znalezieniem jakichkolwiek pracowników wykwalifikowanych jak i tych niewykwalifikowanych bo bardzo słabo płaci !!!, czy to jest fabryka na legionów bądź rolniczej, czy to centrum finansowe, czy też inżynieryjne. Ludzie przychodzą i jeżeli tylko mają trochę oleju w głowie to szybciutko odchodzą... A wszystkich karmią tą samą gadką "na warunki Częstochowy to bardzo dobre zarobki" Niestety większość pracuje jako mniej lub bardziej świadome parobki dla rasy Niemców, a im więcej władzy ma dana jednostka tym bardziej jest w stanie upodlić "prawdziwych" Polaków aby jak najgłębiej wejść Panom w d_ _ę. Taka jakaś dziwna mentalność, a jak już familię (od dzieci, po żony i kochanki ) obsadzi na posadkach lub nietykalnych kilkach, bądź specjalnie do tego stworzonych działach, to nikomu włos z głowy nie spadnie. Rączka rączkę myje, i wielkie paniska chodzą i upadlają ludzi. Mam nadzieję że dożyję czasów że firma się zwinie z Częstochowy bo nikt tam nie będzie chciał pracować.
1
Anonimowa 2017-03-13 10:43
Chciałabym się dowiedzieć na jakie zarobki można liczyć na produkcji? I czy naprawdę jest tak źle jak piszą? Bo jak czytam to moim zdaniem lekka przesada chyba ludzie naprawdę nie pracowali w gorszych warunkach.
eva 2017-03-16 19:09
bzdura, pracownik biurowy bez doświadczenia na początek około 2-2.5tys. netto dostaje.
Szpulka 2017-03-21 19:19
Żałosne. Zasuwasz w pocie czoła a i tak dają kopa w tyłek, bo... Nie spełniasz oczekiwań. Szyjac normę,pracując na nadgodzinach, i tak jest źle..
Jestem rozczarowana i zarazem wściekła jak cholera...
Nie ważne że na utrzymaniu masz rodzinę, mieszkanie.. do wywalenia, bo liderka taki miała kaprys...
1
kamil 28 2017-03-22 23:17
po prostu pisze jak jest zadna reklama te roboty sa coraz gorsze
nowa 2017-03-23 16:12
Czesc, mam takie pytanie jest tu ktos kto dojezdza przewozem z myszkowa lub maslonskiego ? bo chcialem zapytac taka osobe o porade gdzie najlepiej zostawic swoje auto bo w maslonskim nie za bardzo chyba jest gdzie
Uczciwy 2017-04-01 12:36
Ta praca to jakaś pomyłka, stawka na produkcji to grosze. Natomiast normy bardzo wysokie i oczywiście kierownik który patrzy na twoje ręce jak pracujesz aby jak najszybciej. Porażka nie polecam!!!!!
2
Uczciwy 2017-04-01 12:46
A zapomniałem dodać, że zarobki to 1900zl/Msc w tym 1/2etatu. Pracuje ponad 2 lata w tym chorym zakładzie i jeszcze nie przeszedłem bezpośrednio przez Zf TRW, ale na szczęście uciekam z tego zakładu w tym miesiącu i jak najdalej!!! . Praca na zmiany do tego wysokie normy i traktują człowieka jak śmiecia, żadnego szacunku dla człowieka.
3
TRWPRACOWNIK 2017-04-02 11:39
Praca zalezy gdzie się trafi ,nie ma tragedii generalnie trzeba sie samemu pchac do nauki nowych rzeczy tak żęby jak najczęsciej się zmieniać wtedy raz robisz cos lzejszego raz coś trudniejszego raz sobie usiądziesz raz bedziesz stała przy maszynie ,trzeba kombinować zarobki 2000 tys teraz można szybko przejść pod TRW legionów przesli już prawie wszyscy na rolniczej do końca roku 300 osób ma przejść.znam osoby które pracuja na rolniczej dziewczyną się podoba faceci raczej idą na o wiele cięzsze stanowiska. na legionów chyba moją lepiej norma nie jest na osobę tylko na cała linie wiec zawsze można sobie pomóc a jak sie ludzie zgrają to nie jest trudno robić ile trzeba i jeszcze iść do Wc napić sie pogadać .Produkcja to produkcja nigdy tam cudów nie będzie w żadnym mieście albo się tam ktoś odnajdzie albo nie.
Mamx 2017-04-04 10:11
Bez przesady dużo ludzi pracuje nawet po 3 lata i nie przeszli pod TRW na legionów . Jakie 2 tys zarobisz jeśli wypadnie Ci tyg nocek to masz 1800zl. Chyba, że komuś pasuje pracować za 1800zl i nie spać bo nocach oraz mieć chore normy.
3
luke 2017-04-04 10:30
A zapomniałeś dodać że przez pierwsze 3 miesiące robisz za 1400-1500zl czyli mniej niż minimalne wynagrodzenie haha
1
Night 2017-04-04 11:45
Z płacą zgadzam się w 100%, 2 tys zarobisz tylko wtedy kiedy wpadną ci 2 tygodnie nocek w miesiącu, odnośnie przechodzenia ludzi pod TRW na Legionów, obecnie mają taki deficyt pracowników na liniach, że przerzucają osoby, które pracują tam ponad rok xD
2
Ubc 2017-04-06 10:16
Byłem 1 dzień na produkcji na Legionów.To jest jedna wielka tragedia. Wytrzymałem tylko 1 dzień. Nie polecam
2
Loki 2017-04-08 18:40
Nie życzę takiej pracy na produkcjinawet najgorszemu wrogowi nie polecam!!!
2
Anna 2017-04-19 11:14
Witam,
jestem zainteresowana pracą na stanowisku biurowym. Ostatnio pojawiło się ogłoszenie: "Asystent/ka Dyrektora Zakładu". Orientuje się ktoś jakich zarobków można spodziewać się na początku?
Pozdrawiam!
Joanna 2017-04-23 13:58
Droga Aniu, ja już dostałam tą posadę i nie mówię, że dzięki raczej przeciętnemu CV ale po prostu umiem to i owo. A zarobki? 3500zł brutto plus premia produkcyjna mam na umowie
Zostaw swoją opinię o TRW - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW