brak logo

TRW

Częstochowa

Opinie o TRW

Kolo 2017-06-07 22:20
Gdyby ludzie się wspierali i wspólnie próbowali coś dla siebie dobrego wywalczyć...byłoby znacznie lepiej! Uczmy się od Żydów - oni się nie dadzą innym narodom oskubać! Zacznijmy w końcu być solidarni :)
4
legion 2017-06-09 10:07
ludzie na legionów to najgorzej jest szczególnie na pasach nie polecam!!
3
Zadowolony86 2017-06-15 16:39
Rzetelny pracodawca. Pensja zawsze w terminie adekwatna do stanowiska( produkcja ). Będąc zwyklym pracownikiem produkcji nie mozna wymagać kokosów. Polecam w szczególności za to ze firma jest ceniona na rynku pracy i w dalszym przebiegu kariery wpisanie jej do cv jest wielkim plusem. Jak w każdej pracy najważniejsze jest rzetelne wykonywanie swojej roboty. Pozdrawiam
3
Venus 2017-06-16 06:47
nie zgadzam się absolutnie tam można tylko zdrowie całkiem stracić i stać się złym człowiekiem
9
Wyrabiacz Normy 2017-06-16 18:15
Najważniejsze to wyrabiać tam normy i je stale podnosić dla siebie i innych a potem paść na twarz i powiedzieć zmarnowałem sobie zdrowie i życie :-(
12
helga 2017-06-17 20:58
tzn w tyłek i do buzi z połykiem tak ? ha ha ha tu zatrudnia się tylko pociotków i rodzinkę na dobrze płatnych stanowiskach. reszta to trybiki w tej całej machinie, bez podwyżek i żadnych szkoleń
5
Kołchoźnik 2017-06-18 14:44
Podobno są przymiarki do przenosin zakładu na Ukrainę bo coraz mniej frajerów do tyrania a Ukraińcy co ich tu przywożą są niszczeni przez naszych przydupasów
7
Sytu 2017-06-19 10:16
Chyba pisał to kierownik haha haha!! TRW najgorsza praca jaka jest możliwa!!!!
3
andrzejrolnicza 2017-06-22 20:12
4 lata już minęły więc podzielę się opinią. Moim zdaniem wszystko zależy na jakie lidera się trafi oraz linię, chodzi mi o produkcję, są liderzy którzy są po prostu ludźmi, wymagają bo to też ich obowiązki ale wymagają z głową i poczuciem żartu, uwierzcie że mając takiego lidera chce się robić, jest też możliwość trafić na idiotę który za przeproszeniem zesra się żeby go ze stołka nie zrzucili, u takiego lidera ludzie wytrzymują krótko. Co też powinno dać domyślenia władzom trw, co dalej normy - wyżyłowane praktycznie na maxa, są linie na której ciężko wyjść do toalety, sam na takiej pracowałem. Ale nie jest tak że ktoś komuś zabrania wyjścia, chcesz się wyrobić - robisz, idąc do łazienki inni pracują, wracasz ma stos poduszek, doświadczony pracownik to ogarnie, nowy się załamię. Pensja - ile by nie było to i tak mało, po trzech miesiącach w agencji, stawka już jest chyba maksymalna, także wypłata 1900 - 2300 tutaj wpływ ma ilość nocek w danym miesiącu, teraz doszła dla pracowników tymczasowych premia frekwencyjna 200 zł brutto także kolejny dodatkowy pieniądz. Umowa w Agencji już jest na cały etat także spoko, ja większość czasu pracowałem na 1/4... Przez okres który pracuję przewinęła się masa nowych ludzi, zostaje naprawdę niewiele pracowników, dużo osób zraża się liderem, normą i ludźmi z którymi przyjdzie im pracować, chociaż ludzie na rolniczej nie są najgorsi. Dużo osób też wyobraża sobie że przyjdzie i za nic dostanie pensje. teraz na rynku pracy jest bardzo dobrze i ludzie mogą przebierać w ofertach, ja pracowałem wcześniej w 3 zakładach i tam też nie było wesoło, w TRW na plus zasługuje to że mamy darmowe, soki czy też kawę, jabłka, otwarta jest stołówka, można zjeść obiad, czy kolację. (odpłatnie) Reasumując myślę że wszystko tyczy się gdzie trafimy na linie, mając szczęście zostaniecie na dłużej, dla nowo zatrudnionych mam radę w tym zakładzie trzeba mieć za przeproszeniem trochę wyjeb.. nie zarabiamy kokosów by aż tak się wszystkim przejmować, szczególnie by to się nie odbiło na naszej psychice, myślę że wielkim minusem jest to że TRW słabo dba o swojego pracownika, chodzi mi o finanse, TRW ma z czego dać, jednak chce by ludzie pracowali za jak najmniejsze pieniądze, gdyby aspekt finansowy się poprawił naprawdę było by fajnie. Mam nadzieję że zobrazowałem to dobrze i pomogę swoją opinią innym, nowym pracownikom. pozdrawiam
12
mela 2017-06-23 13:40
Dziwią się że ludzie tak na chorobowe tam chodzą. Jak większość jest rozbita fizycznie i psychicznie przez ten system i przydupasów tam panujących. TRW=ŻENADA
5
Zadowolona 2017-06-25 08:47
Ja pracuje od 1.02.2017 i nie narzekam.caly etat,zarobki ok.i szacunek mam.popracuj w Mid Ocean Brands w Chorzowie to zobaczydz jak traktują pracownika.
1
leje na to 2017-06-25 12:08
Zwalniam się stamtąd mam dość tych gburów i chamów TRW tonie
6
Niewolnik 2017-06-29 10:00
Chyba pisał to ktoś z agencji pracy żeby ludzi zachęcić do pracy, bo nikt tam nie chce pracować oprócz Ukraińców nie obrażając ich bo muszą pracować bo 12 h.
2
zawiedziona 2017-07-03 10:33
Przez pracę na legionów zmieniłam całkowicie zdanie o ludziach na gorsze większość to potwory bez serca niestety
8
Kologgg9996 2017-07-14 08:07
Pracuję na Legionów od tygodnia czasu na produkcji, w miarę spoko robota, tylko monotonna ???? nogi trochę napierdzielają od stania. Ale teraz pytanie. Jak to jest bo dostalem umowe na 2 tyg 1/2 etatu i potem na ile przedluzaja? 3 miechy? I jest pelny etat czy jak? Prosze o odpowiedzi.
Pracownik 2017-07-15 11:27
Praca w TRW jest lekka, łatwa i przyjemna, bez sobót na miesiąc 1800/1900
Z dwoma tygodniami nocek 2100
Za ostatni miesiac wzialem 2800 bo miałem 3 soboty (nadgodziny 100%)
Wiec zapraszam !!
1
pracuś 2017-07-15 16:47
ALE PROPAGANDA!!! TRW TO DNO WSZYSCY TO WIEDZĄ!
8
Zainteresowany...? 2017-07-18 14:29
Proszę o opinię na temat pracy na Utrzymaniu Ruchu na Legionów i na Rolniczej? Jaka atmosfera? Presja kierownictwa?
Kondolinaaa32686 2017-07-19 00:11
Czytając wszystkie podstrony, wywnioskowałem, że zdania są podzielone. Ja pracuję na produkcji na Legionów od zeszłego tygodnia przez work i narazie nie narzekam, trzeba się troche nastać bo "jak to na produkcji" raz siedzisz, a raz stoisz bo taki jest obowiązek. A dla ludzi co narzekają na zarobki to prawie wszędzie jest stawka ta 12-13zl na godzine. A jeżeli dla was to za mało, to mogliście iść na księdza. Pozdrawiam.
1
zniszczona 2017-07-19 08:56
Popracujesz tam dłużej: kilka tygodni, miesięcy, lat, to zobaczymy jakie będziesz mieć zdanie. Mi też się na początku podobało tam, a teraz to..................szkoda gadać. Na początku nie będą Cię niszczyć, żebyś tam została, bo nie ma ludzi do roboty. A potem to...............................sama się przekonasz.
4
BALU 2017-07-21 13:29
Chcę złożyć papiery na Rolniczą?czy warto?bo widzę że opinie są różne.proszę o w miarę sprawdzone info....
Jabol07 2017-07-21 23:43
Jeden Ci napisze, że warto a drugi że nie. Jak masz zamiar pracować i chcesz pracować to składaj i już. Najpierw dostajesz umowe na 14 dni przez work to jest tak zwany okres probny i mozesz zobaczyć jak praca wyglada ???? takze nic Ci nie zaszkodzi.
km 2017-07-28 17:23
Ile na start jako Technik Testów i Walidacji?
BALU 2017-07-28 18:08
Jakie.są.pensje???
km 2017-07-28 18:31
tak?
km 2017-07-28 23:34
Ile na start jako Technik Testów i Walidacji?
Jabol07 2017-07-31 08:56
bodajże 12.30zł brutto/h przez 3 miesiące, po trzech miesiącach stawka wzrasta do 13,80brutto/h
BYŁEM TAM 2017-07-31 13:07
CO Z TEGO JAK CIĘ POTEM WYKOŃCZĄ. NA LEKARZY I PSYCHIATRĘ BRAKNIE.
3
km 2017-07-31 14:27
BYLEM TAM, skąd takie założenie? Uważam, że jak na pierwsze stanowisko to całkiem ciekawa praca. Zwłaszcza, że rozumiem fakt, że stanowiska kierownicze nie rozdają w Laysa-ch tylko za zasługi lub znajomości. Ale nie masz co się przejmować, w dzisiejszych czasach choroby psychiczne są na porządku dzienne w tym zpizdowaciałym społeczeństwie, dlatego nie Ty jeden :P
4
BYŁEM TAM 2017-07-31 18:29
POROBISZ TAM DŁUŻEJ TO ZROZUMIESZ O CO MI BIEGA. POZDRO. 3 MAJ SIĘ.
2
km 2017-07-31 19:52
Widzę, że sam propsujesz sobie wiadomości, chyba już teraz rozumiem problem :)
BYŁEM TAM 2017-08-01 09:37
A CO CIĘ TO OBCHODZI? RÓB GDZIE CHCESZ I DAJ MI SPOKÓJ JAK TAKI MĄDROSEK Z CIEBIE. TAM DUŻO TAKI PRZEMĄDRZAŁÓW ROBI CO MYŚLĄ ŻE BOGAMI SĄ. WYLUZUJ.
2
Karolina 2017-08-03 11:14
Cześć, Może napiszcie coś odnośnie zatrudnień obecnych w firmie i rekrutacji, ponieważ teraz firma ją prowadzi a nie toczycie na forum rozmowy które nie mają w sobie przydatnych informacji na temat TRW, dla odwiedzających użytkowników. Był ktoś z was na rozmowie? znacie warunki?
1
Anonim 2017-08-04 08:45
To macie bardzo niskie stawki.
W Zf Trw w Glliwicach stawka po pół roku wynosi 16 zł brutto.
chytrygruzin 2017-08-07 08:12
Widać po niektórych wpisach, jakie mamy leniwe społeczeństwo, które uwielbia wszystko wyolbrzymiać, byleby wzbudzić skrajne emocje. Dodam zatem cegiełkę od siebie.
Szukając typowej pracy wakacyjnej, trafiłem do TRW na Rolniczej. Poszedłem tam z mieszanymi emocjami, po tym jak naczytałem się różnych opinii, również tutaj. Robię już ponad miesiąc, i powiem wam, że jest naprawdę w porządku. Normy, jak to normy, są wyśrubowane, lecz jeżeli pracuje się sumiennie przez cały czas, bez wzdychania, jęczenia i wychodzenia do toalety tylko po to aby dniówka szybciej zleciała, to można ją wyrobić, a nieco bardziej wprawieni znajdą czas na papieroska od czasu do czasu :) zresztą, za lekkie niewyrobienie normy nikt nikomu głowy nie urwie (o ile lider nie jest jakiś karierowicz albo zwyczajny idiota). Fizycznie można się zmęczyć, jeżeli ktoś tak jak ja nie jest przyzwyczajony do pracy fizycznej to będzie narzekał na ból nóg, pleców, palców, wszystkiego. Ale ból przemija, a wypłata się nabija :) Przerwy są dwie, 20 i 10 min, także więcej niż przewiduje kodeks pracy. Stołówka duża, catering działa, za darmo są soki, kawa i herbata, można też kupić jakieś przekąski czy ciepły posiłek w normalnych cenach. Ludzie, no cóż, są różni. Wielu jest miłych i pomocnych, niektórzy są zdystansowani i skupieni na robocie, nie brakuje śmieszków, ale również intrygantów i zwyczajnych chamów. Różne się historie słyszy. System pracy jest trzyzmianowy, tydzień na rano, tydzień na popołudnie i tydzień nocek. Osobiście najmniej lubię na rano, bo kierownictwo łazi i trzeba udawać sumiennego, a na pozostałych i postać chwilę można, i muzykę puścić :P podsumowując, nie chciałbym tam robić do emerytury, ale jako praca tymczasowa jest naprawdę ok. Musicie sobie tylko zadać pytanie, czy umiecie pracować, czy tylko narzekać :P
4
zenon jaskóła 2017-08-10 16:00
Czy jest tu ktoś z IT Global Center? Warto tam startować?
sowaiprzyjaciele 2017-08-10 17:46
witam. jak wygląda praca na magazynie na rolniczej? czy spoko tam ludzie pracują czy kierownik tego magazynu jest spoko no i czy jest ciężko czy można sie przyopierniczać trochę?
@XP 2017-08-19 09:54
Czy może ktoś więcej napisać o pracy w księgowości z językiem? Jakie godziny pracy, jaka płaca, czy atmosfera OK? Pozdrawiam
4
darek 2017-08-22 14:56
TRW to najgorszy zakład w jakim byłem maskra stawka niska 12,30 brutto ludzie ciągle donoszą na siebie o kazda pierdołę umowy tymczasowe podwyszka po 3 miesaca po powyszce jest niby 2100
ale to nie prawda zalezy od nocek jak ma sie ful nocek ponad tydzeń w miescu wyjdze nam ok 2100
inaczej nie ma szans
1
eks-robol 2017-08-23 18:33
LOL znam takich co odeszli z TRW właśnie przez nią !!!
Zadowolony pracownik 2017-08-24 00:29
Ja pie@#$%^&.. Ludzie z produkcji oczekują cudów, a jednocześnie sami nie potrafią poprawnie sklecić paru zdań. Pozdrawiam.
faja 2017-08-24 14:17
trw na legionów zniszczyło bardzo dużo osób co na produkcji byli, kiedyś to się zemści wszystko na tych osobach co to robili
5
nc 2017-08-29 17:11
Uwierz, że w cz-wie są jeszcze gorsze zakłady.
Adam 2017-08-30 06:49
Witam. Chcialbym sie dowiedziec na temat zakladu na ul Rolnieczej a dokladniej dzialu poduszek hatchbagowych - kurtyn dachowych u grupy Pani Ewy Zeler ktora jest liderka. Jakie sa Panstwa opinieni na ten temat tylko prosze o szczerosc i konkrety :)
BOSKI MARIO 2017-09-02 09:34
wez sobie jeszcze trzy niedziele i wyladujesz na ojonie w szpitalu albo nie karetka gratis cie wywioza takie pieniadze jak piszesz 2800 to od poniedzialku do piatku szkoda mi ciebie
4
Różowa pantera 2017-09-02 21:48
Dramat ku... Dramat. Pracuje już na legionów bardzo długo. Wyliczanie z przerw (gongi) nosz w mordę skoro wyczailiscie przez te swoje kamerki kto za długo siedzi, to bądźcie czujniejsi!!!! Lidereczki (po cholerę ta funkcja to nie wiem, bo i tak wiodący za nich wszystko robią... No zapomniałem że ktoś urlop musi wypisać) Przerwa pierwsza po szóstej pół godziny(pierwsza zmiana.), potem oficjalna tez pół no i druga również oficjalna oczywiście pół godziny. Reszta dniowki u analistek albo w kanciapie na kontroli. Weźcie się za wyższy szczebel. Kierownictwo tez oprócz wyższego wykształcenia mogłoby mieć średnie wyobrażenie i podstawowe wychowanie (pomijając p.Darka, Karola i Michała) . Może będzie dobrze tak.jak kiedyś. Pozdrawiam
3
samantha 2017-09-04 15:29
Pracowałam w TRW. Tam nie tylko były jabłka. Ale także: soki, kawa, herbata, woda, poczęstunki na święta, itp. I co z tego? Jak poza tym były tylko: rygor, wyzysk, mobbing, kolesiostwo, nienawiść, zazdrość, pomiatanie, niszczenie psychiczne i fizyczne, ......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Wystarczy
7
tadek małpa 2017-09-06 14:58
jak tam na produkcji? pracują ukraińcy? poprawiło się coś z atmosferą?
2
halinna 2017-09-13 17:57
Pracowałam w TRW na Rolniczej i na Legionów. Jak dla mnie, lepiej wypada Rolnicza. Teraz, pracując już jakiś czas na Legionów, jestem w szoku, bo pracownicy sami nabijają sobie normy. Na jednej z linii cel wynosił bodajże 320 sztuk, a pracownice dobrowolnie robiły więcej prawie w każdej godzinie. Liczy się tylko i wyłącznie ilość sztuk, nie ma czasu, żeby spojrzeć na te elementy, chociaż tak wielce opowiadają jak to jesteśmy odpowiedzialni za jakość. Na Legionów jest więcej kobiet i wydaje mi się, że to właśnie to jest przyczyną nerwowej atmosfery, na poduszkach, gdzie jest przewaga facetów, nie było aż takiego stresu. Wolnego dawać nie chcą, bo przecież zlecenia muszą być zrobione. Czasem nie ma nawet czasu, żeby wyskoczyć do kibla, nie mówiąc już o napiciu się wody, jedyne co się słyszy to szybciej, szybciej, szybciej, a kierownik czy lider potrafią stać i patrzeć ci na ręce, czy aby na pewno nie marnujesz czasu na podrapanie się po tyłku, bo przecież za ten czas zdążysz zrobić tą jedną sztukę więcej. Podsumowując - dla dziewczyn lepiej wybrać TRW na Rolniczej, jest tam lżejsza praca dla kobiet, przynajmniej jak dla mnie. Poza tym TRW tylko na chwilę, nie wyobrażam sobie pracować tam długimi latami, bo bym się wykończyła.
2
sergio 2017-09-19 19:33
praca ciężka, trzeba stać 8 godzin i ciężko pracować na 3 zmiany. Dużo ludzi ma problemy zdrowotne wynikające z pracy na tamtejszych maszynach, a jak już nie dają rady to się ich pozbywają. Jak ktoś długo jest zatrudniony, tak z 20 lat ma lepsza stawkę, ale jak ktoś robi np. 10 lat to już bez rewelacji bo szefunio od dawna skąpi. Dużo ludzi przychodzi tam do pracy, ale mało z nich zostaje bo pensja jest nieadekwatna do pracy i sytuacji na rynku pracy.
2
Zostaw swoją opinię o TRW - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW