brak logo

TRW

Częstochowa

Opinie o TRW

Joanna 2017-04-23 13:58
Droga Aniu, ja już dostałam tą posadę i nie mówię, że dzięki raczej przeciętnemu CV ale po prostu umiem to i owo. A zarobki? 3500zł brutto plus premia produkcyjna mam na umowie
Namiasta 2017-04-25 17:16
Moja mama była z Human&hunter to była masakra, a teraz przeszła do InterKadry i jakoś nie narzeka
2
URATOWANY 2017-04-26 11:31
ZWOLNIŁEM SIĘ SAM. PRACOWAŁEM TAM NA PRODUKCJI 10 LAT. TO PORAŻKA. WYKAŃCZALNIA STRASZNA. PRZEDE WSZYSTKIM PSYCHA SIADA I WOGÓLE WSZYSTKIE ORGANY PRZESTAJĄ DZIAŁAĆ Z CZASEM. NA POCZĄTKU NAWET NIE BYŁO ŹLE, ALE Z CZASEM SIĘ ROBI MASAKRA. NIE POLECAM TEJ ROBOTY NAJGORZSZEMU WROGOWI. OMIJAJCIE TEJ ZAKŁAD JAK NAJDALEJ. TO MORDOWNIA I TYLE W TEMACIE.
9
URATOWANY 2017-04-26 11:39
ZMARNOWAŁEM TAM 10 LAT ŻYCIA. ALE NASZCZĘŚCIE TO JUŻ SKOŃCZONE.
9
URATOWANY 2017-04-27 12:38
W TYM ZAKŁADZIE NA ULICY LEGIONÓW NA PRODUKCJI LUDZIE NISZCZĄ SIĘ NAWZAJEM I TO JEST NAJGORSZE :-( TAM RZĄDZI ZAZDROŚĆ I NIENAWIŚĆ :-(
7
URATOWANY 2017-04-27 12:44
KIEDYŚ NIE WIERZYŁEM, ŻE WIEDŹMY ISTNIEJĄ, ALE PO LATACH PRACY W TYM SYFIE WIEM ŻE JEST ICH PEŁNO :-) A JESZCZE WIĘCEJ LIZUSÓW, PODPUSZCZACY I ZAWISTNIKÓW
11
trw to bagno 2017-05-01 13:34
coraz gorzej tam, coraz więcej nadgodzin, soboty pracujące, 3 maja do pracy, a coraz mniej frajerów do roboty, ludzie nie chcą już być traktowani jak śmieci za takie pieniądze, w końcu
:-)
6
olo 2017-05-03 11:18
na produkcji jest tragedia bo wszyscy na wszystkich skarżą i przez to ciągle rośnie rygor i wydajność produkcji a potem ludzie płaczą że są fatalnie traktowani i nie mają już siły. dziwny ten nasz polski naród jest.
9
Kiko 2017-05-12 09:34
Praca w TRW na produkcji największe szambo jakie istnieje!!!!! . Ludzie uciekajcie z tego zakładu, bo was wykończą za marne wynagrodzenie.
7
Rebik 2017-05-12 09:38
Ja byłem 1 dzień na produkcji i podziękowałem. Szalone normy ledwo żyłem po pierwszym dniu. Nie ludzka praca i za grosze.
8
Gregor 2017-05-15 01:02
Pracowalem w trw potwierdzam słowa rebika normy na wiekszości liniach sa praktycznie nie do wyrobienia. jedna trzecia ludzi to kable liderowskie, trw na legionów ( niewiem jak na rolniczej) to praca tylko byla moja tymczasowa
6
Pracownik 2017-05-17 00:16
Pracowałem w TRW na ul. Rolniczej trzy miesące. Jeżeli chodzi o samą pracę oraz normy, jak na moim stanowisku nie było tragedii, norma wysoka, jednak jest ona do wykonania. Ludzie wokół mnie wraz z liniowym bardzo w porządku. Jedyny minus tego zakłądu to zarobki, zarobki i jeszcze raz zarobki. Wypłata w trzecim miesącu nie całe 1700 zł... Dementuje plotki o rzekomym braku mozliwosci wyjscia do WC, nie wiem jak gdzie indziej, u mnie nie bylo z tym problemu. Niestety jednak zarobki nie zatrzymały mnie w tym zakładzie. Biorąc pod uwage to ze trzeba pracować na trzy zmiany i potem otrzymuje sie za to takie grosze... W mojej opini ludzie ktorzy sterują tym zakładem to idioci, gdyby podniesli pensje dla pracownikow fizycznych do min 2300 - 400 zł miesięcznie na ręke, napewno zatrzymało by to większy procent ludzi (zanim zaczną tuaj pluć sie pracownicy biura, jacy to rownież są zarobieni i zżera ich stres, podkreśle że rownież i im powinno podnisc sie zarobki, bo firme taka ja TRW napewno na to stać i nie znikneła by z rynku, a tak maja jak mają, czyli non stop brakuje ludzi. Podejrzewam że jeszcze z pół roku i sam szanowny pan dyrektor wraz ze swoimi przyd******i będzie musiał "za********ć na lini bo wogole nie bedzie ludzi chętnych do tej pracy.... Dziękuje, tyle w tym temacie.
1
padalec 2017-05-17 09:54
trw na legionów to jest ,,GNIAZDO ŻMIJ" i wszystko w temacie pracy tam na produkcji
9
Martyna 2017-05-20 09:29
Ze zdziwieniem przeczytałam Twój post. Praca w TRW wcale nie jest zła, ani też fizycznie ciężka, jest umowa i opłacone wszystkie składki, wypłata na czas a dla chcących zarabiać więcej jest możliwość nadgodzin i pracy w dni wolne. Moja wypowiedź to nie jest reklama , tylko moje osobiste zdanie. Dziewczyny pracujące w TRW zarabiają ponad dwa tysiące, więc dziwi mnie że Ty nie byłeś w stanie , skoro Ci tak zależało na pieniądzach...?
1
O. 2017-05-20 09:44
Muszę się nie zgodzić. Inter kadra działa sprawnie, organizuje dojazd bezpłatny dla osób z poza Częstochowy i tak się złożyło, że nikogo z tych, co znam nie oszukała na wypłacie. Praca jest prosta jak budowa cepa więc trudno, żeby ktoś Ci pokazywał sto razy jedną prostą czynność. Nie zostawiają nikogo samego, zawsze na początku jest się z kimś kto Cię szkoli, a kiedy już łapiesz o co chodzi, to musisz się z tym zmierzyć sam, bo nikt za Ciebie wypłaty nie bierze, więc sam musisz opanować robotę i nabrać wprawy. Poza tym zawsze jest osoba której możesz zapytać gdy masz wątpliwości. Jest mnóstwo zakładów produkcyjnych gdzie pensja jest podobna, ale warunki i bezpieczeństwo pracy na o wiele niższym poziomie.
1
Stw 2017-05-20 09:50
Dobrze, że obce kapitały uruchamiają produkcję, bo ciekawe gdzie niby ludzie mieli by zarabiać na chleb? Nie wiesz przypadkiem? Mam wrażenie że z nadmiaru pracy i pieniędzy przewraca Ci się w głowie....
O. 2017-05-20 10:08
Niestety co do postawy niektórych pracowników, trzeba się z Tobą zgodzić. Są tam tacy którzy o etyce , kulturze pracy a także prawidłowych relacjach interpersonalnych nie mają zielonego pojęcia. Można tam bez trudu spotkać niejednego polskiego rasowego chama i co ciekawe , że to nie kobiety wiodą tu niechlubny prym.
5
O. 2017-05-20 10:32
Gniazdo żmij to właściwe określenie. Najgorsze jest to, że sami pracownicy nie potrafią stworzyć dobrego kolektywu i zdrowej atmosfery . Większość czuje się ważna mniej lub bardziej, są specjaliści od podcinania skrzydeł, donoszenia lub inaczej życzliwego informowania o cudzych potknięciach bo o własnych się nie opowiada. Niektórzy mężczyźni fatalnie odnoszą się do kobiet , można tu spotkać szowinistę, prostaka a nawet zwykłego chama!
4
Pracownik 2017-05-21 09:44
hmmm... faktycznie twoja uwaga jest bardzo trafna... "dla chcących zarabiać więcej jest możliwość nadgodzin i pracy w dni wolne" faktycznie ta opcja jest mega, mega, mega zaje***a Najlepiej wogoe nie wychodzić z tego zakładu, i zarobie z tymi nadgodzinami i dniami wolnymi o ktorych wspomniałaś 2000 a tak bym zarobił 1800 zł. Faktycznie placa za nadgodziny które oferuje firma TRW to prawdziwa kur znosząca złote jaja... Powiem tyle w tym temacie: (hahahah) dziekuje
3
Lena 2017-05-21 17:41
Ludzie po filologii do Centrum finansowego zatrudniani dostwali 1800 na rękę a nie 2-2,5. Pracowałam to wiem.
5
pracowałem tam 2017-05-22 12:28
teraz przyjmują wszystkich jak leci na produkcję bo mają mega zaległości w zamówieniach a potem albo tych ludzi zajadą albo tak im obrzydzą robotę żeby sami zrezygnowali to stały trik w tym zakładzie :-(
7
robert 2017-05-24 19:38
Praca w trw to żenada małe zarobki umowy agencyjne nie polecam
4
Kuba82 2017-05-24 23:58
To nie trik tego zakładu, ale standardowe działanie w branży automotive. Zmienność zamówień klientów przede wszystkim spoza Europy wymusza na ZF TRW dostosowywanie planów produkcyjnych w taki sposób, żeby zakład zarabiał a nie pełnił funkcji instytucji charytatywnej. Skoro nie ma zamówień, to nie ma sensu produkować części. Skoro nie ma sensu produkować części, to nie ma sensu utrzymywać pracowników - tak niestety działa wolny rynek i nikt nikogo nie zmusza do pracy w ZF.

Sformułowanie "zaległości w zamówieniach" też nie jest zbyt trafne. Nikt w automotive nie pozwoli sobie na taką "zaległość", że trzeba na szybko zatrudniać setki pracowników. Żadna duża montownia samochodowa nie doprowadzi do takiej sytuacji, że u dostawcy nawet śrubek nie ma ludzi do pracy. Powodem zwiększonego zapotrzebowania na pracowników produkcji jest z całą pewnością zwiększenie gamy nowych projektów.

Zoelle 2017-05-26 09:31
kolesiostwo, zmuszanie do nadgodzin i ciągłe wymyślanie problemów przez liderów, którzy w moim przekonaniu powinni być pomocą i oparciem.
4
hook 2017-05-29 08:59
Ten zakład to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie uciekajcie z tego zakładu.
3
Hamunaptra 2017-06-01 18:45
Pracuje tam od 15 maja br. jako pracownik tymczasowy Interkadry na linii produkcyjnej Forda u Pani R. Pluty. Praca wcale nie jest ciężka, jedyne co zawsze boli to nogi bo trzeba cały czas stać a połowę pracy można by wykonywać na siedząco bez zwalniania tempa.. To jest minus. Kolejnym minusem jest praca do ostatniej sekundy... Dosłownie... Zdarza się to na prawdę rzadko i jest zależne np. od tego jakiego macie lidera i czy w tym czasie jest audyt. Ogólnie moja liderka jest całkiem w porządku, czasami tylko pogania gdy produkcja jej zdaniem idzie za wolno a kierownictwo patrzy jej na ręce. Ktoś musi wykonać produkcje a że ludzi jest mało i rotacja duża, to liderzy poganiają ludzi już zatrudnionych... Wcale nie jest ciężko. W sumie to nie ma co dźwigać, ważne jest natomiast żeby pracę wykonywać poprawnie.
3
dobrze poinformowany 2017-06-02 06:57
Od czerwca zatrudnią pierwszą turę Ukraińców i Rumunów potem ma być następna tura bo polacy nie chcą już pracować w tym kołchozie
6
Kat 2017-06-07 22:13
To faktycznie kiepsko!
1
Kolo 2017-06-07 22:20
Gdyby ludzie się wspierali i wspólnie próbowali coś dla siebie dobrego wywalczyć...byłoby znacznie lepiej! Uczmy się od Żydów - oni się nie dadzą innym narodom oskubać! Zacznijmy w końcu być solidarni :)
2
legion 2017-06-09 10:07
ludzie na legionów to najgorzej jest szczególnie na pasach nie polecam!!
2
Zadowolony86 2017-06-15 16:39
Rzetelny pracodawca. Pensja zawsze w terminie adekwatna do stanowiska( produkcja ). Będąc zwyklym pracownikiem produkcji nie mozna wymagać kokosów. Polecam w szczególności za to ze firma jest ceniona na rynku pracy i w dalszym przebiegu kariery wpisanie jej do cv jest wielkim plusem. Jak w każdej pracy najważniejsze jest rzetelne wykonywanie swojej roboty. Pozdrawiam
2
Venus 2017-06-16 06:47
nie zgadzam się absolutnie tam można tylko zdrowie całkiem stracić i stać się złym człowiekiem
5
Wyrabiacz Normy 2017-06-16 18:15
Najważniejsze to wyrabiać tam normy i je stale podnosić dla siebie i innych a potem paść na twarz i powiedzieć zmarnowałem sobie zdrowie i życie :-(
9
helga 2017-06-17 20:58
tzn w tyłek i do buzi z połykiem tak ? ha ha ha tu zatrudnia się tylko pociotków i rodzinkę na dobrze płatnych stanowiskach. reszta to trybiki w tej całej machinie, bez podwyżek i żadnych szkoleń
4
Kołchoźnik 2017-06-18 14:44
Podobno są przymiarki do przenosin zakładu na Ukrainę bo coraz mniej frajerów do tyrania a Ukraińcy co ich tu przywożą są niszczeni przez naszych przydupasów
5
Sytu 2017-06-19 10:16
Chyba pisał to kierownik haha haha!! TRW najgorsza praca jaka jest możliwa!!!!
1
andrzejrolnicza 2017-06-22 20:12
4 lata już minęły więc podzielę się opinią. Moim zdaniem wszystko zależy na jakie lidera się trafi oraz linię, chodzi mi o produkcję, są liderzy którzy są po prostu ludźmi, wymagają bo to też ich obowiązki ale wymagają z głową i poczuciem żartu, uwierzcie że mając takiego lidera chce się robić, jest też możliwość trafić na idiotę który za przeproszeniem zesra się żeby go ze stołka nie zrzucili, u takiego lidera ludzie wytrzymują krótko. Co też powinno dać domyślenia władzom trw, co dalej normy - wyżyłowane praktycznie na maxa, są linie na której ciężko wyjść do toalety, sam na takiej pracowałem. Ale nie jest tak że ktoś komuś zabrania wyjścia, chcesz się wyrobić - robisz, idąc do łazienki inni pracują, wracasz ma stos poduszek, doświadczony pracownik to ogarnie, nowy się załamię. Pensja - ile by nie było to i tak mało, po trzech miesiącach w agencji, stawka już jest chyba maksymalna, także wypłata 1900 - 2300 tutaj wpływ ma ilość nocek w danym miesiącu, teraz doszła dla pracowników tymczasowych premia frekwencyjna 200 zł brutto także kolejny dodatkowy pieniądz. Umowa w Agencji już jest na cały etat także spoko, ja większość czasu pracowałem na 1/4... Przez okres który pracuję przewinęła się masa nowych ludzi, zostaje naprawdę niewiele pracowników, dużo osób zraża się liderem, normą i ludźmi z którymi przyjdzie im pracować, chociaż ludzie na rolniczej nie są najgorsi. Dużo osób też wyobraża sobie że przyjdzie i za nic dostanie pensje. teraz na rynku pracy jest bardzo dobrze i ludzie mogą przebierać w ofertach, ja pracowałem wcześniej w 3 zakładach i tam też nie było wesoło, w TRW na plus zasługuje to że mamy darmowe, soki czy też kawę, jabłka, otwarta jest stołówka, można zjeść obiad, czy kolację. (odpłatnie) Reasumując myślę że wszystko tyczy się gdzie trafimy na linie, mając szczęście zostaniecie na dłużej, dla nowo zatrudnionych mam radę w tym zakładzie trzeba mieć za przeproszeniem trochę wyjeb.. nie zarabiamy kokosów by aż tak się wszystkim przejmować, szczególnie by to się nie odbiło na naszej psychice, myślę że wielkim minusem jest to że TRW słabo dba o swojego pracownika, chodzi mi o finanse, TRW ma z czego dać, jednak chce by ludzie pracowali za jak najmniejsze pieniądze, gdyby aspekt finansowy się poprawił naprawdę było by fajnie. Mam nadzieję że zobrazowałem to dobrze i pomogę swoją opinią innym, nowym pracownikom. pozdrawiam
5
mela 2017-06-23 13:40
Dziwią się że ludzie tak na chorobowe tam chodzą. Jak większość jest rozbita fizycznie i psychicznie przez ten system i przydupasów tam panujących. TRW=ŻENADA
4
Zadowolona 2017-06-25 08:47
Ja pracuje od 1.02.2017 i nie narzekam.caly etat,zarobki ok.i szacunek mam.popracuj w Mid Ocean Brands w Chorzowie to zobaczydz jak traktują pracownika.
1
leje na to 2017-06-25 12:08
Zwalniam się stamtąd mam dość tych gburów i chamów TRW tonie
4
Niewolnik 2017-06-29 10:00
Chyba pisał to ktoś z agencji pracy żeby ludzi zachęcić do pracy, bo nikt tam nie chce pracować oprócz Ukraińców nie obrażając ich bo muszą pracować bo 12 h.
2
zawiedziona 2017-07-03 10:33
Przez pracę na legionów zmieniłam całkowicie zdanie o ludziach na gorsze większość to potwory bez serca niestety
5
Kologgg9996 2017-07-14 08:07
Pracuję na Legionów od tygodnia czasu na produkcji, w miarę spoko robota, tylko monotonna ???? nogi trochę napierdzielają od stania. Ale teraz pytanie. Jak to jest bo dostalem umowe na 2 tyg 1/2 etatu i potem na ile przedluzaja? 3 miechy? I jest pelny etat czy jak? Prosze o odpowiedzi.
Pracownik 2017-07-15 11:27
Praca w TRW jest lekka, łatwa i przyjemna, bez sobót na miesiąc 1800/1900
Z dwoma tygodniami nocek 2100
Za ostatni miesiac wzialem 2800 bo miałem 3 soboty (nadgodziny 100%)
Wiec zapraszam !!
pracuś 2017-07-15 16:47
ALE PROPAGANDA!!! TRW TO DNO WSZYSCY TO WIEDZĄ!
2
Zainteresowany...? 2017-07-18 14:29
Proszę o opinię na temat pracy na Utrzymaniu Ruchu na Legionów i na Rolniczej? Jaka atmosfera? Presja kierownictwa?
Kondolinaaa32686 2017-07-19 00:11
Czytając wszystkie podstrony, wywnioskowałem, że zdania są podzielone. Ja pracuję na produkcji na Legionów od zeszłego tygodnia przez work i narazie nie narzekam, trzeba się troche nastać bo "jak to na produkcji" raz siedzisz, a raz stoisz bo taki jest obowiązek. A dla ludzi co narzekają na zarobki to prawie wszędzie jest stawka ta 12-13zl na godzine. A jeżeli dla was to za mało, to mogliście iść na księdza. Pozdrawiam.
1
zniszczona 2017-07-19 08:56
Popracujesz tam dłużej: kilka tygodni, miesięcy, lat, to zobaczymy jakie będziesz mieć zdanie. Mi też się na początku podobało tam, a teraz to..................szkoda gadać. Na początku nie będą Cię niszczyć, żebyś tam została, bo nie ma ludzi do roboty. A potem to...............................sama się przekonasz.
1
BALU 2017-07-21 13:29
Chcę złożyć papiery na Rolniczą?czy warto?bo widzę że opinie są różne.proszę o w miarę sprawdzone info....
Jabol07 2017-07-21 23:43
Jeden Ci napisze, że warto a drugi że nie. Jak masz zamiar pracować i chcesz pracować to składaj i już. Najpierw dostajesz umowe na 14 dni przez work to jest tak zwany okres probny i mozesz zobaczyć jak praca wyglada ???? takze nic Ci nie zaszkodzi.
Zostaw swoją opinię o TRW - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW