brak logo

Browarek

Tychy

Opinie o Browarek

pracownik 2010-06-08 00:05:09
OSTRZEGAM przed pracą w sieci tych sklepów. Po pierwsze są to ludzie niekompetentni nastawieni na zysk kosztem pracowników. Szczególnie pan,, [usunięte przez moderatora]". który odpowiada za sprawy personalne, czyli dobór pracowników. Zaniża wypłacane wynagrodzenie i zatrudnia pracowników na czarno, podejrzewam jednak, że za plecami szefa. Doskonałym tego dowodem jest ciągła, wysoka rotacja pracowników w sieci tych sklepów. Przypuszczam , że wielu byłych pracowników w ogóle nie otrzymało wynagrodzenia za świadczoną pracę, bo pracowali na czarno i nie mieli żadnego świadectwa wykonywanej pracy. Ja uzyskałam swoją należność dzięki poradzie prawnej i znajomości prawa pracy.
1
ekspedientka 2010-07-09 15:01:49
To jest tam naprawde taka parodia ... ? Właśnie dostałam propozycje pracy w tym sklepie i teraz sama niewiem co robić ;/ Niby na rozmowie nic nie wspomniano o umowie tylko o wynagrodzeniu 1000zl podstawy plus premie w zależnosci od obrotu ale max 200-300zl.
:) 2010-07-13 20:28:23
Odradzam współprace z nimi.sama u nich niedawno pracowałam i niepolecam.moja wspołpraca z nimi została zakończona tylko dlatego że zwracałam uwage klientom jak się do mnie zwracają(laluniu,ślicznotko itd)i jeden poczuł sie urażony tą uwagą i poskarżyl sie a sam [usunięte przez moderatora] powiedział mi już kiedyś że mam ignorowac takie odzywki,tyle że ja szanuje siebie i niepozwole sobie na coś takiego.na dowidzenia usłyszałam że jestem zbyt impulsywna a cała ta praca jest o dziwo stresująca dla mnie.a obiecana przez nich premia przysługuje przy niemożliwym obrocie jak na niektóre sklepy,a rotacja jest tam niesamowita co chwile [usunięte przez moderatora] robi szkolenia i przeprowadza rozmowy.teraz gdy na kilku sklepach brakuje im ludzi biorą się za zwalnianie,szkolenia itd.a wiadomo że niektórzy potrzebują odrobine więcej czasu na zaklimatyzowanie się i ten ktoś moze dobrze pracowac ale oni wymagaja od ciebie że juz musisz mieć wszystko opanowane.ja szczerze odradzam tam prace bo niema tego co było mówione na rozmowie wstępnej.pozdrawiam
Były pracownik 2010-07-14 13:31:54
Oszusty i krętacze, tyle moge powiedziec, a [usunięte przez moderatora] to szkoda gadac. nie polecam
pracownica 2010-07-15 14:30:12
Pracuje w tym sklepie na kasie od 2008 roku i jestem zadowolona, wyciągam średnio 1100-1300. Pracowałam z wieloma młodymi dziewczynami często zaraz po szkole, które zamiast pracować siedziały ciągle na ściemnianym L4, a jak już przyszły do pracy to cały dzień nasza klasa albo gazetki. Współpraca z takimi ludzmi jest tragedią, później trzeba nadrabiać za dwóch. Wydaje mi się że większość wypowiedzi tutaj należy do właśnie takich osób, bo takich elementy długo u nas nie pracują. P.S. Mam umowę na czas nieokreślony i wypłaty zawsze na czas, wszyscy u nas na pełnym etacie mają umowy o pracę.
laleczka 2010-07-16 13:34:49
właśnie coś w tym musi być, poniewż dość często jest zamieszczona w internecie oferta pracy w tym sklepie. A wiem że skoro się ogłaszają na necie to praca i płaca jest do bani. Bo tam gdzie dobrze płacą i praca jest ok to ciężko coś znalesc przez internet. Teraz znajomosci dużo dają więc coś tu jest musi byc nie ta :)
browarek 2010-07-22 12:52:30
skoro są przyjęcia non stop to widocznie pracowniką nie jest tam dobrze i uciekają a nie dlatego że mają 6 sklepów ...
... 2010-07-28 18:08:59
pracuje już jakiś czasu w BROWARKU i wcale nie narzekam, bo jeśli ktoś solidnie pracuje zawsze zostaje doceniony. Według mnie są to zbędne komentarze i obracanie kota ogonem bo każdy potafi powiedziec rzeczy złe na swoich przełożonych i że praca jest ciężka i kiepskie wynagrodzenia ale warto czasem spojrzeć na siebie.
To że [usunięte przez moderatora] jest wymagający to ma racje bo bo gdyby za każdym razem byłby pobłażliwy i nie zwracał uwagi że coś jest nie tak jak powinno napewno spotykalibyśmy tu same miłe komentarze i określenia...
wypłaty zawsze są na czas i zawsze według umowy słownej czy pisemnej+ premia i nie na ma pracy na czarno!!!
ps. nie mam zamiaru wchodzić tutaj wzbędne konwersacje ale wychodze z założenia że czas w pracy nie jest po to by przez 8h pić kawe i czytać gazety ale po to by pracować...
a czytając kometarze że oferty pracy zamieszczone są na internecie świadczy o tym że praca jest kiepska to widze że ktoś nie zauwył że świat jest zmodernizowany i technika z każdym dniem podąża do przodu...

zadowolona:) 2010-08-23 20:17:04
Pracuje już drugi rok w browarku i też uważam, że zwalnianie pracowników jest złe, ale sama się cieszyłam kiedy [usunięte przez moderatora] zwolnił dziewczyne za którą musiałam przez dwa miesiące pracować. Strasznie wkurza kiedy się starasz a osoba, która przychodzi na drugą zmianę siedzi na tyłku, więc ja uważam że [usunięte przez moderatora] jest uczciwy i sprawiedliwy (wielokrotnie przed zwolnieniem powtarzał zakres obowiązków tej dziewczynie i nawet na tablicy ogłoszeń w sklepie przyczepił informacje co można zrobić w pracy). Czemu inni mają pracować za leserów!!!!
=) 2010-08-29 18:17:12
Pracuję w Browarku 3 miesiąc i jestem zadowolona. Wydaje mi się że w pracy nie siedzi się na n-k i na zapleczu pije kawke tylko robi to co należy wtedy jest czas na przyjemności zreszta jets to system 8 godzinny więc na internet można sobie wejśc po przyjściu do domu. Co do wynagrodzenia to wydaje mi się że 1100-1200 zł za 8h 5 dni w tygodniu to jest dobrze. Praca nie jest stresująca ani ciężka. A to że ciągle zmieniają się pracownicy jest spowodowany ich lenistwem. Wypłata jest zawsze na czas, przelewy zazwyczaj 2 dni wcześniej. A [usunięte przez moderatora] jeżeli nie byłby wymagający to byłby jeden wielki sajgon. Jeżeli ktoś jest leniem do potęgi entej i myśli że w pracy będzie siedział na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dostawał piniądze za free to powodzenia :)
Mateusz 2010-10-03 21:27:49
Jeśli ktoś mówi, że w sklepie jest dużoobowiązków (dokładanie towaru, przyjmowanie dostaw, robienie zamówień, obsług klienta i sprzatanie i tyle- WOW) i że nie daje sobie rady - to nie wiem czy ma się czym chwalić i żalić na tym forum(niech to też napisze w cv haha).
Druga kwestia to czesto zmieniającysie pracownicy - pracodawcy wolą mieć stały personel dlatego, że rekrutacja i szkolenia to duże koszta, zwolnienie matoła to też koszt. Tak było jest i będzie, że najsłabsze ogniwa odpadają, a jeśli ktoś nie umie się pogodzić z tym to niech popracuje nad sobą zamiast marnować czas i pisac głupoty na forum, były zadowolony pracownik, a i jeśli ktoś naprawdę chce się dowiedzieć jak jest w browarkach to niech idzie i podpyta pracujących w tej firmie dłużej niż miesiąc !!! pozdrawiam solidnych pracowników browarka
2
eeee Mleko?! 2010-11-26 01:52:35
Obowiązki są przedstawiane w pierwszych dniach pracy, zresztą Pan [usunięte przez moderatora] przygotował materiały szkoleniowe (w nich zawarte są instrukcje dla bardziej topornych), które są do wglądu na każdym z naszych sklepów. W razie problemów dzwońcie - to często wypowiadane słowa [usunięte przez moderatora]. Ponadto tematy typu "brak wypłat" czy "praca na czarno" - nigdy o czymś takim nie słyszałem.
1
anonim 2010-12-10 21:06:02
jest mi tu dobrze, umowa o prace na pelny etat wszystkie skladki odprowadzane, wyplata na czas, tylko troche nudno w zimie bo malo roboty, pozdrawiam
Anonimmm 2011-12-10 19:26:14
Ciekawe gdzie kochanie będziesz szukać emerytury lub renty na stare lata za tak małe składki odprowadzane do ZUSu ?? :)
kgb 2012-02-10 20:12:42
ciekawe ilu pracodawców odprowadza większe na rynku pracy, gadasz głupoty:) obudź się z ZUS-u emerytury nie będzie:)
anonim 2012-02-26 12:38:37
Możliwe że emerytury nie będzie nie ma się o co kłócić, wolny kraj każdy pracuje gdzie chce :)
browarkowa 2013-05-18 17:54:27
Browarek jest fajny:-)
Współpracownicy ok
Urlop ok.
Wolne weekendy ok.
Wolne święta ok.
Kierownicy ok.
Wypłaty ok
Kasa ok. Mam nadzieje, że przedłużą mi umowę.
Pozdrawim:-)
koko 2013-08-21 10:04:17
A w jakich kwestiach chcesz się z nim dogadać?
weekendowiec 2013-10-04 09:58:11
Browarek jest spoko, płacą weekendowcom około 30% więcej niż cinema city, czy real lub tesco. Pozdrawiam
1
hey 2014-04-11 00:36:54
30% więcej - to dosyć pośredni sposób na powiedzenie ile DOKŁADNIE można w weekend na godzinę dostać. Bo z tego co wiem Cinema City ma stawki w granicach 6-7 zł, Tesco myślę, że nieco większe. Dlatego coś mi tutaj nie gra.
1
kino 2014-04-26 18:26:09
7 lub 8 zł brutto, a netto 4,5 płaci cinema, wiem bo robiłem tam. do tego durne wymogi, w tesco jest podobnie. tesco real i cinema to padaka
weekendowiec 2014-04-26 18:39:02
8 netto, z tego co wiem to teraz robi 19 weekendowców.
Sylwia 2014-05-06 22:31:07
Pracuje tam od 6 lat i nie narzekam jak najbardziej zadowolona
Klaudia 2014-07-01 16:58:49
Pracowałam na weekendy i było bardzo fajnie, ludzie bardzo spoko, naprawde fajna ekipa.
oleczka 2015-02-23 16:13:25
ja również zastnawiam się jak to wszystko ma wyglądać dokładnie u nich, bo nie wiem jak się to wszytko ma do siebie konkretnie? zastnawiam sie czy warto u nich pracować, bo nie wiem czy opłaca mi się to kasowo w ogóle wszytsko czy nie za baradzo? czekam na wasze opinie odnośnie tego wszystkiego jak sadzicie czy sie opłaca
:) 2015-03-02 19:09:56
Dzisiaj byłam na rozmowie, praca w sobotę i niedzielę 8zł/netto, święta 9zł/netto :)
agulalut 2015-03-16 23:18:57
jak chcesz pracować w weekendy- masz 8 pln na rękę/ godzinę
c: 2015-07-13 18:28:26
Praca to nie jakaś harówka choć nie raz narobisz się po łokcie, nie ma stanowisk ogarniasz cały sklep,zatrudniają ludzi bez doświadczenia, wszystkiego uczysz sie na miejscu, a atmosfera to zależy na którym sklepie, bo jest ich kilka. Rotacja pracowników weekendowych jest ogromna, ale to głównie przez to jak komu zależy (albo ile jest akurat nowych chętnych). Wypłaty są na czas.
1
zuza 2015-07-14 13:03:02
czy to jest normalna umowa o prace na caly etat
jak jest platne w czasie urlopu (normalnie za dniowke np 8x8zl)
Lucky 2015-07-22 10:26:58
masz rację tesco i cinema 6 - 7 brutto co daje przy 7 brutto 5,5 netto - na rękę, a w browarku jest 8 lub 9 netto. Pozdrawiam
1
Olka 2016-01-14 15:20:57
Cześć Wszystkim. W 2009 roku pracowałam w Browarku i byłam głupia myśląc, że jest to zła praca, po 3 miesiącach się zwolniłam. Prawda jest taka, że nigdzie nie znalazłam lepszej pracy. W browarku jest jak pod opieką taty. Wszystkiego cie nauczą. Nie wiesz czegoś możesz zawsze zapytać. Zawsze na spokojnie wszystko tłumaczą. Andrzej zawsze miły i pomocny nie nosi głowy w chmurach jak większość szefów. Pana Wojtka znam tylko z widzenia i nic poza tym. Miło wspominam, mając dziś wyobrażenie o pracy uważam, że fajna praca i dobrzy ludzie. Pozdrawiam
Pracownik 2016-03-15 20:53:13
Praca w której cię nauczą wszystkiego od początku o wszystko można sie pytać osób które dłużej tam pracują. Osobiście sam pracuje juz w Browarku kilka miesięcy i polecam prace dla uczniow jak i studentów (tzw. Weekendowcow). Mocne 8 na 10 :P
agnes 2016-04-22 20:37:29
Hejka. Czy firma zatrudnia na zlecenie czy na umowę? I czy zatrudniają osoby z grupą inwalidzka?
kriro 2016-05-16 12:37:26
Zależy na co masz te grupę inwalidzka. Bo np.jeżeli na kręgosłup to odpada. No i to praca kasjera - sprzedawcy więc nie możesz mieć widocznej niepełnosprawności plus musi byc atrakcyjność fizyczna.
Student 2016-10-12 10:22:24
Pracowałem w browarku na ostatnim roku studiów na weekendy i bardzo dobrze wspominlam, dobre pieniądze za tą pracę, w porządku kierownictwo. Szkoda, że nie znalazłem tej pracy wcześniej, bo pepwnie przepracowałbym tam całe studia (wcześniej trafiałem różnie - albo kiepska płaca i orka jak wół, albo lipna kasa). Dzięki za współpracę!
1
klimek 2016-10-12 11:06:07
Zastnawiam się właśnie jak wygląda obecnie praca u nich i nie wiem czy rzeczywiście można spokojnie zarobić troche kasy czy niekoniecznie.
1
Zostaw swoją opinię o Browarek - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Browarek