Aquafilter Europe Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Aquafilter Europe Sp. z o.o.

JS 2013-11-23 19:59:37
Firma córka (czy tam siostra) firmy GSP Group Sp. z o.o.. Ogólnie zalecam ostrożność.
1
MAK 2015-02-06 11:46:04
Firma Aquafilter Europe, dała się poznać jako bardzo ciekawa i z ogromnym potencjałem tak dla pracowników jak i dla samego biznesu. Cichy szef firmy - JS ma dar przekonywania, że ta firma jest najlepszym, co mogło Cię spotkać, jako pracownika, czar jednak pryska kiedy roztoczony przez pana Sakowskiego słodki PR zastepuje codzienność obcowania z panem JS. Ta uczy nas - pracowników, nie tylko tego, że jesteśmy głupi, mali i poza Zgierzem nigdzie nie byliśmy i to w sumie nasze szczęście, że mamy szansę pracować u światowca takiego jak on. Codzienna "komunikacja" z panem JS pokazuje, że nasze lumpy osiedlowe pomimo braku obycia w świecie mają więcej kultury osobistej i poszanowania godności niż niektórzy bywalcy drogich restauracji na całym swiecie. Na szczęście obycie w swiecie pana Jon'a przysporzyłu mu umiejętności podróży w czasie i przestrzeni a także między wymiarami, daje to pracownikom mającym "przyjemność" współpracowania z JS, szansę odbycia podróży życia - czy to będzie podróż w stylu Bear Grylls'a czy Alicji w krainie Czarów? Na pewno będzie niezapomniana. Polecam tylko badaczom dna własnej psyche i tym, którzy pragną odkryć w sobie Lorda Vader'a.
5
Anty mobbing 2015-02-25 11:40:33
Aquafilter Europe i GSP Group Sp. z o.o. to praktycznie te same firmy rządzi w nich wszechwiędzący Facet który jest Polakiem ale robi z siebie Amerykanina z krwi kości. Facet ma nierówno pod sufitem, mobbing u niego to naturalne zachowanie. Radzę się poważnie zastanowić bo klimat pracy jest straszny.
4
kotek 2015-04-28 10:42:48
Super
3
dział IT (IT Specjalista) 2015-07-27 13:03:11
cześć, jak wygląda praca w dziale IT w firmie na św. Teresy w Łodzi, bo po tym co piszecie nie wygląda to wszystko za ciekawie... Ciekawi mnie to bo zaproponowali mi sporo jak na pierwszą pracę po studiach - chodzi mi głównie o to, czy "informatyków" się tu szanuje, czy nie. Biurowi - odpiszcie proszę.
:) 2015-08-01 00:42:12
Przygotuj się na noszenie biurek, szafek, wiercenie .. takie typowo informatyczne zajęcia - widujemy chłopaków jak tym się zajmują :)
IT 2015-09-15 17:02:04
No fakt, jak jak pracownicy zmieniali pokoje to trzeba było biurka poprzenosić z komputerami.
Jak łączyliśmy światłowodami 3 budynki to z wiertarką też trzeba było polatać...
no cóż,niestety nie co dzień tworzy się wielkich i skomplikowanych analiz/raportów/zestawień, czasem trzeba podejść do użytkownika i mu kabel sieciowy wcisnąć w gniazdko :)
Ni-chau 2015-10-17 00:04:00
Zanim się zdecydujecie na wysłanie aplikacji przeczytajcie też opinie o GSP Group. Aquafilter i GSP to jedna i ta sama firma. Pracowałem tam dość długo i udało mi się poznać to wszystko od podszewki. Rządzi tam 1 człowiek. Pochodzi z Gorzowa Wlkp. ale jak ktoś już kiedyś wspomniał udaje Amerykanina i człowieka światowego. To skończony tyran i cham. Ludzi ma za nic. Otacza się gromadą lizusów, którzy mu donoszą o wszystkim co się dzieje w firmie (oczywiście mają z tego profity). Praktycznie wszyscy kierownicy to kapusie. W końcu jakoś trafili i utrzymali się na tych stołkach...
Napiszę tak. Nie ufajcie NIKOMU...
Z ciekawostek. PIP co chwila robi kontrole i nakazuje wykonanie odpowiednich czynności. W "nagrodę" kierownictwo firmy ucina premie pracownikom produkcji za ubieganie się o swoje prawa... W końcu pracownik ma tylko siedzieć cicho i pracować "ku chwale firmy"...
Dwutygodniowy urlop dostają tylko nieliczni, którzy wchodzą w 4 litery kierownikom. Cieszyć się należy z 2 dni (kierownictwo ma gdzieś prawo pracy). Trzeba podpisywać jakieś lipne dokumenty, żeby PIP się nie przyczepił, ale czego się nie robi dla posady... Niektórzy pracownicy nie byli na tygodniowym urlopie przez kilka lat.
Wszechobecny mobbing i łamanie przepisów BHP to codzienność...

Dużo by tu jeszcze można było pisać... ale szkoda prądu :)
4
Xxx 2016-03-10 18:53:33
He,he,he, dobre. Poszerzanie wiedzyv- ciekawe z jakiego zakresu? Ale najlepsze to międzynarodowe standardy pracy. Naprawde ktoś miał wyobraźnię z treścią ogłoszeń
1
xyz 2016-04-15 14:07:04
@Ado Tak być powinno. Niestety kierownictwo tej firmy myśli inaczej. Chcą na maksa wydoić pracownika. Chociaż z tymi międzynarodowymi standardami pracy to akurat prawda - tyle, że są to CHIŃSKIE standardy :/ BHP to tylko słowo, mobbing to norma, praca po godzinach (w biurze) to oczywistość, urlop graniczy z cudem, a jak go dostaniesz to max na tydzień (co z tego że to pogwałcenie prawa pracy). PIP co chwila robi naloty, a konsekwencję ponoszą pracownicy (np. brak środków czystości) Pracownicy sami muszą je kupować. Żenada panie Zbigniewie Szadkowski (vel Jon Sakowsky)
2
Samael 2016-04-22 23:31:07
Nie wiem jak wygląda praca na GSP na św. Teresy, za to polecam stanowisko operator wtryskarek/pracownik produkcji na zmianie niejakiej Karoliny i jej chłoptasia Marcina żeby zobaczyć jak naprawdę wygląda chamstwo, buractwo, traktowanie pracowników jak parobków i wydzieranie otworu gębowego niczym krowa na pastwisku. Oboje wielmożni państwo traktują chyba cały zakład jak swój prywatny folwark i miejsce odreagowywania domowych frustracji, a kulturę względem innych osób wynieśli najpewniej z rynsztoka. Nie jedna osoba próbowała już przepisać się do innego lidera, lub rezygnowała całkowicie, bo nie dawała psychicznie rady. Sama praca nie jest zła, zarobki po czasie też nie najgorsze jak na region łódzki, ale atmosfera tylko dla najbardziej odpornych jeśli chodzi o wspomnianą zmianę i stanowisko.
8
Cghvvc 2016-08-09 17:18:29
Zła opinia o JS jest przede wszystkim przez jego podwładnych na wyższych stanowiskach . Taka pani Karolina I jej Marcinek którzy nie szanują żadnego pracownika , i gdyby tylko mieli taką władzę zwolnili by wszystkich . Panie JS kiedy PAN przyjzy się bliżej tej parze , gdyż ich wulgarne zachowanie w stosunku do pracowników m.in. ublizanie i upokarzanie doprowadza ludzi do płaczu , zwolnień się z firmy oraz zamykaniu się w sobie . Para ta nie powinna wgl istniec w tym zakładzie, a przede wszystkim pełnić takie stanowisko a ,już na pewno powinni przejść kurs mobbingu .
6
Anon 2016-09-21 16:30:48
Zakład w tym roku stał się celem najazdu ukraińskiego, Polacy przestali być w ogóle przyjmowani, a nawet dla starych pracowników pracy jest coraz mniej i są wysyłani na przymusowe urlopy, o dorobieniu sobie nadgodzinami nie ma już mowy. Rozumiem przyjmować obcokrajowców kiedy brakuje rąk do pracy, tak jest z Polakami w UK np. ale zabierać pracę zatrudnionym już stałym pracownikom w ich własnym kraju, po to żeby jakiś Ukrainiec mógł sobie natrzepać kasy jadąc po 12 godzin przez 5-6 dni to naprawdę szczyt upodlenia. Podobno w rozważaniach są jeszcze plany ściągnięcia pracowników z Bangladeszu. Takie rzeczy tylko w Polsce.
1
dino 2016-09-21 16:42:12
czy nadal u was w Łodzi jest potrzebny nowy pracownik na stanowisko Water Treatment Equipment Technology Engineer? dajcie też proszę znać konkretnie jakie są wymagania na tym stanowisku jeśli możecie.
Zostaw swoją opinię o Aquafilter Europe Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aquafilter Europe Sp. z o.o.