brak logo

Stwd Roman Bilecki

Bydgoszcz

Opinie o Stwd Roman Bilecki

Lolo 2012-05-28 10:57:28
Pracowałem tam jakiś czas, atmofsera naprawdę rodzinna, pomieszczenia mogłyby być klimatyzowane, ludzie spoko, zarówno biurowi jak i produkcja. Dyrektor pozytywnie zakręcony. Jedynie co to musisz wiedzieć, że kokosów się nie dorobisz. Nie ma nadgodzin, a każda przepracowana przez Ciebie jest zazwyczaj premiowana klepnięciem po ramieniu.
7
Lucky Luck 2015-01-25 08:48:06
Zgadza się. W tej firmie nie ma żadnych szans na rozwój społeczny. Brak nawet wyrównania inflacji. Właściciel firmy zaleznie od humoru, albo jest pozytywnie zakręcony albo chodzi i zapowiada zamknięcie firmy. Jego syn wie jak zrobic, aby nie dac zarobic. Atmosfera w biurach jest całkiem spoko, na prawdę pracują tam świetni ludzie. Mimo wszystko nie polecam z względów finansowych.
8
Sprawiedliwy 2015-03-26 07:56:06
Panie Dawidzie, proszę porozmawiać z szefem w cztery oczy. Szanse na rozwój są, ale potrzeba do tego chęci co przyniesie zysk firmie i Panu.
8
JezykOjczysty 2015-10-21 13:34:47
Nie jest prawdą że wystarczy się dogadać. Chęci nie mogą płynać tylko ze strony pracownika lecz także powinny wypływać od pracodawcy w postaci pewnego niepremiowanego zarobku. Sama jestem świadkiem tego, że część osób poświęca się dla firmy i nie zawsze są za to docenieni, a część nie robi prawie nic jak pewna Pani która jest wiecznie zajęta telefonem komórkowym. Trzeba twardo stawiać warunki albo rozglądać się za inną pracą bo będąc dobrą na wszystko przytakującą osobą nic się nie uzyska. Reszta to zwodzenie i obietnice. Przykro mi, że taka sytacja ma miejsce.
6
Dawid Jendraszak 2015-10-29 15:49:31
Taaa... baran i owca strzelali z korkowca.

W firmie STWD jest źle, Szef nas bije, poniża, nie docenia i od kilkunastu miesięcy nie płaci wynagrodzenia w gotówce tylko w europaletach. Mimo to kilka ogarniętych osób pracuje tutaj i nie zamierza z pracy rezygnować bo... jest im tutaj dobrze. A jak ktoś jest sierotą i wpada do pracy posiedzieć i napić się herbaty, a do tego, o zgrozo nie zarobi 5 000 tyś. na rękę to płacz i lament i wyżywanie się w internecie.
P.S. Pan Dawid ze swojej pracy jest zadowolony.

Dawid Jendraszak.
Prawda 2015-10-29 17:07:40
Bardzo ładnie napisany tekst. Zapewne pisany "samodzielnie". Ważne, że zadowolenie i radość ponownie zagościły w firmie. Proszę więcej nie robić afery w internecie i nie obgadywać współpracownikw tylko od razu uderzac do źródła problemu oraz wykazać się pokorą.
angel 2016-04-29 15:58:30
Trzeba być rodziną szefostwa.
6
Byłem tam.... 2016-05-14 13:43:26
Tak więc, jeżeli chodzi o pracę biurową w sprzedaży: już szef o to zadba, żeby próg był na tyle wysoki, żeby premia nie została wypłacona. Oczywiście, zaoferuje tyle, ile ktoś na rozmowie chciał, ale będzie warunek - uzyskanie progu sprzedażowego, o czym nie wspomni na rozmowie :)
Specyfika produktu, niestety nie daje gwarancji, że osiągnie się ów pułap, bo przecież to nie jest tani mebel. Niestety, co do jakości też nie był bym przekonany...
Co do atmosfery? No cóż: firma rodzinna, więc o ile się nie jest krewnym ciotki wujka kuzyna od strony męża, czy podobnie, kariery się tutaj nie zrobi. Pracują tam ludzie inteligentni, jak wszędzie, którzy zrobiliby karierę w innej firmie, ale przywiązanie lub inne zobowiązania nie pozwalają odejść.
No i są też ludzie, którzy cały czas gadają, że coś z tym zrobią, że odejdą, że poszukają czegoś innego, ale stanowisko nadal trzymają. Czyżby nikt ich nie chciał? :O
Reasumując: chcesz zrobić karierę w sprzedaży? Ta firma NIE jest dla Ciebie! Szef boi się ryzyka, a inwestycje się mu nie opłacają.... Jesteś dobrym fachowcem? Zrób dyplom i większe firmy bardziej Cię docenią.
Często jest tutaj praca po godzinach, a i myk taki: nie przyjdziesz na zaoferowane nadgodziny? Nie dostaniesz premii. Niby nic, ale jeżeli premia to 1/4 wypłaty? :O

Ogólnie: Nie polecam firmy!
6
NiePolecam 2016-06-12 19:32:02
Pracowałam w tej firmie i z pewnością mogę powiedzieć, że poprzednie opinie są prawdą. W zeszłym roku podczas Wigilii pracodawca obiecał nam, a właściwie Wam podwyżki zapewne kupi kolejny drogi samochód i skończy się jak zwykle. Pracują w tej firmie zdolni ludzie, którzy nie są doceniani. W sprzedaży ze starej grupy zostały tylko dwie osoby, które doskonale sobie radzą z problemami. Warto dodać by potencjalna pracownica nie planowała rodzić dzieci lub miała ten czas za sobą bo może niestety nie czuć się stabilnie i zostać zwolniona z dnia na dzień jak to już miało miejsce.

Zdecydowanie nie polecam.
10
Zostaw swoją opinię o Stwd Roman Bilecki - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stwd Roman Bilecki