brak logo

Carlson Wagonlit Travel

Warszawa

Opinie o Carlson Wagonlit Travel

hehe 2013-11-15 02:29
Zarobki to sprawa tajna, ale - nie ma tragedi, napewno nie najnizsza krajowa ;)
Pracuje juz chwile w CWT MSC, Kadre mamy spoko, szefostwo tez, nie wiem o jakich wy placowkach piszecie.
2
Lola 2013-12-23 18:18
Zarobki w tej firmie to porazka... szkoda tylko ze sytuacja w naszym kraju jest jaka jest i ludzie sie godza na takie kwoty. Wyslalam CV, odzwonili, przez telefon zostaly mi przedstawione warunki umowy i kwota brutto. Fakt sa dodatki, umowa o prace itd... ale jesli szuka sie osob z pewnym wyksztalceniem na zdobycie ktorego ktos poswieca czas i pieniadze i potem ma zarabiac tyle co kasjer w hipermarkecie to dziekuje bardzo...
3
eleet 2014-01-14 13:27
wlasnie do mnie dzwonili:)))w sprawie rekrutacji
3
pablo 2014-01-14 15:41
I jaką kwotę ci przedstawili przez telefon ? ;) Ja mam rozmowe jutro o 11
3
wrobel 2014-03-18 21:31
Hej, jak po rozmowach? Właśnie planuje złożyć CV do tej firmy i tak się wcześniej "rozglądam"... Jak wygląda rozmowa u nich? O co pytają? Wiem, że każda rozmowa może być inna ale robię takie rozpoznanie :D Może jakieś wskazówki lub dobre rady?
Ann 2014-03-21 19:23
Hej, czy w przypadku odrzucenia Was CWT przesyłał Wam informację?
4
BOB 2014-04-08 18:17
Ann, ja mialem tydzien temu rozmowe przez tel. Pani powiedziala ze w przeciagu tygodnia bedzie wynik i nic. A jak u Ciebie? Oddzwonili?
Ann 2014-04-10 16:37
U mnie odpowiedź miała być do końca tygodnia. Ostatecznie przyszła z około dwutygodniowym opóźnieniem(odmowna).
BOB 2014-04-13 17:12
Ann, a byla to odpowiedz po rozmowie przez telefon czy po rozmowie w drugim etapie rekrutacji? Dzieki za odpowiedz : )
Ann 2014-04-18 12:09
To była odpowiedź po spotkaniu. Wcześniej przez telefon dostałam jedynie zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną w biurze.
BOB 2014-04-18 19:47
Dzieki za odpowiedz. Ja odpadlem na etapie rozmowy przez telefon. Chyba poleglem na tym jak zaczela mnie Pani pytac o Excela. Do tej pory nie ma odp. Powodzenia w dalszych poszukiwaniach : )
BOB 2014-05-01 21:55
Tez nie zadzownili?
robal 2014-05-08 21:48
Rozmowa przez telefon? Wolne żarty. Pensja nie powala, ale jak na warunki rzeszowskie, jest całkiem przyzwoita. Dochodzi karta żywieniowa, premie za wyniki (jakie są takie są, ale zawsze jakiś grosz). Roczne to fikcja, a raczej niezła propaganda. Warunki pracy polepszyły się o niebo po zmianie siedziby. Co wcześniej trzeba było wycierpieć, to nasze. Ale co było a nie jest. Awanse jakieś podobno ktoś widział. Atmosfera zależy od działu w którym się wyląduje po szkoleniu.

Aaaa... I tak strasznie dopytujecie o zarobki. Po pierwsze... Kilka osób już o nich pisało wyżej. Po drugie, Addecco na rozmowie prezentuje warunki razem z zarobkami początkowymi. Więc wystarczy się wysilić, złożyć dokumenty i pójść na rozmowę.

I pozdrawiam marudzących! ;-)
kola 2015-01-08 19:15
nie wiem jak już jest z tymi rozmowami w sprawie pracy. Dlaczego przez telefon? czy to sklada sie z kilku etapow, a o co wogle pytaja? Bo pod względem pensji to juz nie jest tak najgorzej...Ale co zrobić zeby jak najlepiej wypasc na rozmowie kwalifikacyjnej, nawet przez telefon? Czy mógłby ktoś opierając się na dotychczasowych doświadczeniach wskazać mi typowe ścieżki kariery w tej właśnie firmie?
7
robal 2015-01-19 00:08
@qwerty nigdzie nie pisałam ze można sie tu wybić. Dostajesz sie do firmy i klepiesz w klawiaturę. O jakimkolwiek awansie można pomażyć. Nawet o seniora trzeba się prosić. Niestety, ale jeśli nie chce sie komus dac awansu, to sie nie da, a powód i tak sie zawsze znajdzie.

A plusy są. Pierwszym i najważniejszym jest umowa. Choć patrząc na to co ostatnio działo się w CIS zaczynam w jej "plusowość" wątpic.

@Radek przecież nie tylko w Rzeszowie mają biuro. I obsługę klientów i fulfilmenty mają rozsiane po całym świecie. Zapraszam do sprawdzenia się, na pewno dowiesz się więcej jak to działa.

@kola rekrutacja jest dwustopniowa. Najpierw Adecco, dopiero później trafiasz do firmy. Chyba, że ktoś Cię poleci, wtedy przeważnie przeskakujesz pierwszy etap. Ścieżki kariery? Brak. Dostajesz sie do firmy i robisz za tanią siłę roboczą mając nadzieję, że przy kolejnych podwyżkach rocznych dostatnie Ci się więcej niż stówa brutto.
zniesmaczony 2015-05-06 03:06
Oferują (usunięte przez administratora) zarobki, szkoda czasu na pecyniarzy.
1
radek 2015-05-18 19:04
bylem na rozmowie w firmie do sekcji francuskiej przedstawiono mi warunki jakie firma oferuje 3000 zł brutto przez okres próbny potem niby więcej, praca od 8 do 16 lub 16- 20, martwi mnie natomiast to szkolenie trwajace dość długo 8 tyg chcialem podpytac czy w razie rezygnacji na etpie umowy szkoleniowej naprawde trzeba zwrócic ta kwotę?
realista 2015-05-20 16:37
Drogi zniesmaczony, poszukaj sobie innej pracy. To wtedy zobaczysz ze w porownaniu do tego ile mozna zarobic w Warszawie i jakie benefity proponują firmy, okazuje sie ze CWT płaci DOBRZE. Teraz znalezienie pracy za te circa 2800 na reke (po doliczeniu karty) bez nadgodzin, bez pracy do polnocy czy w systemie 24/7 staje sie coraz bardziej NIEMOŻLIWE. Praktycznie NIGDZIE nie ma kart prepaidowych lunchowych, są firmy gdzie łaskawie prawo do lekarza masz po kilku latach.
papa Smerf 2015-07-10 23:01
Jeśli chodzi o awanse w tej firmie, to sprawa jest klasyczna dla korporacji - typowy wyścig szczurów, a zwycięsko wychodzą koleżanecznki. Perspektywa rozwoju praktycznie żadna. Mówię o Rzeszowie. Na początek wymarzona praca, bo zero zmartwień. potem odmóżdża. Na koniec przestaje się chcieć wszystkeigo i człowiek tapla się w takim korpo gówienku. Socjal jest naprawdę spoko, więc to jest duży plus. Perspektywy na awans możlwie po 2 latach na stanowisko wyżej (150 zł brutto więcej) a po 4 latach nazastępce kierownika sekcji (300 zł więcej). Biorąc pod uwagę strukturę firmy NIE MOŻNA SIĘ TU WYBIĆ. Ktoś słyszał kiedyś o takich. Ja znam jedną osobę. Reszta gnije tu przez lata, często nawet bez perspektyw na awans.
Polecam przyjść, zatrudnić się na rok i szukać innej pracy. Szkolenia z aplikacji używanych w biznesie turystycznym są bardzo pomocne. Nie wiążcie przyszłości z tą firmą. Szkoda życia
4
ranger 2015-08-31 15:51
W CWT w porownaniu do innych korpo wcale nie jest tak zle. Zarobki sa naprawde dosc duze - rynek pracy zdziczal tak bardzo w stolicy, ze CWT placi bardzo dobrze jak na standardy warszawskich korporacji. Do tego maja benefity - 99% korpo w tym wzgledzie do piet CWT nie dorasta. Niestety jak w kazdej korpo licza sie uklady i ukladziki, ale to jest standard ogolnoswiatowy
1
blabla 2015-09-04 12:25
Troszkę bawią mnie komentarze, które tu czytam.

Po pierwsze primo, nie od razu po skończeniu zarządzania na Uniwersytecie Lansu i Bansu, zostaje się wielkim wymiataczem w korpo, który zarabia 8 tysięcy, siedząc i będąc bardzo sprytnym i mądrym (och, nie wątpię, ze wszyscy tacy jesteście). Ja np. kończę Uniwersytet Warszawski i cieszę się, że znalazłam stałą pracę, w której rozwijam nowe umiejętności i doświadczenie, używam języka obcego, a ponadto jestem w stanie kończyć studia (bo pracodawca jest ugodowy).

Po drugie primo, jeśli naprawdę macie nadmiar kompetencji i czujecie się w pracy jak półautomaty, to spróbujcie założyć własną firmę, wyjedźcie do lepszych krajów (wiadomo, zagranico po prostu jest Ziemia Obiecana), znacie tak doskonale języki przecież, no i jesteście kompetentni, to i znajdzie się praca.

Trochę pokory! Dla mnie, jako dla młodej osoby, która dopiero wchodzi na rynek pracy CWT nie jest przykrym szokiem, ale zupełnie przyzwoitą opcją pracy. Nie spodziewałam się cudów, nie skończyłam prawa, medycyny ani informatyki (jak moje rodzeństwo), liczyłam się z tym, że moja kariera ukształtuje się może dopiero po latach.

Nie od razu manną sypie z nieba.

A w CWT:
-jest dobry socjal;
-atmosfera pracy i warunki pracy są znośnie;
-można się czegoś nauczyć;
-płaca jak na pracę, którą nie musisz się martwić po powrocie do domu, jest naprawdę ok.

Jak ja nie znoszę tego ciągłego narzekania. Oczywiście, nie jest idealnie. Celujący daję dla równowagi ocen frustratów, którzy nic jeszcze nie potrafią, a uważają, że za ich mądrości należy im się na starcie willa z basem, a jako dodatek wycieczka dookoła świata.

Pozdrawiam!
16
Red 2015-10-01 21:48
Your english was not good enough albo złe podejście do rozwiązania problemu. Kto to wie.
klaudys 2015-10-05 19:23
a jak dobrze trzeba mówić po angielsku? to jest praca tylko i wyłącznie w tym języku? czy po polsku też się coś pracuje?
Drzewo 2015-10-06 09:27
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w Carlson (w Rzeszowie)? O co pytają?
MIA 2015-10-08 23:30
Zzwyczaj jest rozmowa (ty plus 2 innychkandydatów i 2 osoby rekrutujace). Kazy na forum mam sie wypowiedziec odpowiadajac po angielsku na pytania typu dlaczego cchesz tu pracowac jakie masz doswiadczenie itp.

Jeste tez tzw test call czyli odbierasz telefon (po ang) i udajesz ze komus robisz rezerwacje np. biletu lotniczego lub hotelu (wazne by byc uprzejmym milym dopytywaco szczegoly) itp

Praca jest zalezy od dzialu - ale albo odbierasz po angielsku telefony od pasazerow z calego swiata, albo klepiesz w klawiature robiac np zmiany biletow
kotecek 2015-10-23 07:52
To chyba krótki masz staż pracy lub rzadko ją zmieniasz. Teraz takie assessments to standard i tak naprawde sa o kant dooopy potłuc bo mimo najlepszych wyników z testów, pracy nie masz. Czasem takue badziewia trwaja powyzej 4 godzin kilka dni z rzedu..
Kat 2015-11-12 12:07
Zarobki za konsultanta w Reszowie: okres próbny: 2000zł brutto, po tym okresie 2400zł brutto co daje 1780zł na ręke. Za dodatkowy język na minimum poziomie B2 extra 400zł do wypłaty. Wisisz na słuchawce i obsługujesz klientów z całego świata. Praca na 3 zmiany. Biuro jest otwarte praktycznie 24/7. O rozmowach już pisano powyżej. Tak to dokładnie wygląda. Biuro mieści się w budynku Konresu. Bardzo istotne są znajomości. Jeżeli ktoś cię poleci to masz ogromne szanse. Jeżeli nie to już trochę gorzej. Jeśli nie masz dodatkowego języka to tutaj będzie już pod górkę ponieważ jest sporo chętnych którzy władają biegle tylko j.angielskim. To chyba wszystko.
1
asia 2016-01-10 15:28
@azja nie ma premii od sprzedaży, bo praca nie ma nic wspólnego z promocją jakiegokolwiek produktu/usługi czy sprzedażą telefoniczną.
aaa 2016-02-08 12:55
Teraz w Warszawie kolejny dział rusza z obsługą 24/7. Sporo osób rezygnuje z pracy więc będą ogłoszenia na słuchawkę.
aaa 2016-02-09 12:41
Na 3 duże zespoły w stolicy od wakacji drugi wchodzi na 24/7. Zartujesz, tik tak? Nikt teraz nie płaci więcej za nocki, to nie czasy kiedy na rynku pracy rządzili pracownicy, teraz królują pracodawcy. Ale i tak jeśli porównasz to co oferują inne firmy, to CWT jeszcze daje przyzwoite pieniądze i bardzo dobre benefity (przede wszystkim prepaidową kartę obiadową)
2
aaa 2016-02-11 14:25
Tu nie ma żadnej premii od pracy na telefonach, bo to NIE JEST sprzedaż. System premiowy jest skomplikowany i miedzy innymi zależny od wyniku całej firmy na poziomie globalnym (roczny bonus, z reguły go nie ma)i ewaluacji co pół roku (tak zawiłych żeby premie były niskie). Ale sama pensja jest niezła i są niezłe benefity.
jarek 2016-03-01 23:15
Witam chciałem się zapytać o zwrot kosztów za szkolenie jeśli zrezygnuje się z umowy tej pierwszej 6 miesięcznej. Czy naprawdę się to zawraca ? Czy jest to 1200 ? Miał to ktoś albo wie dokładnie. Proszę o odpowiedź. Bo zaczynam teraz tam pracować w Rz.
Wojak 2016-03-03 16:49
Ktos moze wie ile mozna wyciagnac w IT? Takie stanowisko wisi - EMEA IT Support Specialist, ale nie wiem czy to nie dla tresowanych malp :) Jak ktos cos wie to prosze o info.
5
KR. 2016-03-05 20:28
@jarek
Tak, naprawdę koszty trzeba zwrócić (z każdym miesiącem pracy jest to 200zł mniej), no chyba że przedstawisz bardzo sensowny powód, to wtedy mogą ci to umorzyć.
Fiko 2016-03-09 20:00
A to szkolenie przez pierwsze dwa miesiące jest tylko na jednej zmianie? i od pon do pt? czyw weekendy tez?
3
gonzo 2016-03-23 18:02
Zdecydowanie nie polecam tej pracy w Rzeszowie, dopiero człowiek na rozmowie dowiaduje się że była mowa o kwocie brutto a nie netto (lekko więcej niż minimalna) i że tydzień pracy ma 7 dni i nocki. Jak już się zacznie prace to żeby z niej szybko zrezygnować trzeba wyłożyć z własnej kieszeni. Szkoda cennego czasu, jedyna zaleta to obcowanie z językiem obcym
5
gonzo 2016-04-11 17:44
@henryk W mojej wypowiedzi wyraźnie zaznaczyłem że chodzi o Rzeszów i 2000zł brutto pojawia się już we wcześniejszych wypowiedziach.
darth vader 2016-05-06 13:36
Do jakich czasów my dożyliśmy, że poziom szacunku do pracownika mierzy się umową o pracę, której podpisanie to psi obowiązek KAŻDEJ firmy. Cóż, standardy pokolenia Y, pardon - gimbazy, wciąż żywe.
Anonim 2016-06-23 22:32
Pracowałam tam jakiś czas oddział Rzeszów. Na początku wszystko wydaje się być super. Mili ludzie korpo atmosferka płacą Ci około 1400 zł na rękę przez okres szkolenia. Gdzie większość czasu przeglądasz internety przy okazji się czegoś uczysz jak słuchasz. Dream job jak nic. Tyle że po jakimś miesiącu wrzucają Cię na front i nie wiesz połowy rzeczy. Menagerowie czasem z wielką laska Ci pomagają. Jesteś nowy nie wiesz klient sie wkurza a on wywraca oczami jak możesz pytać. Ciągle jest się poganianym żeby szybciej kogoś obsłużyć ale nie da się jak system na którym pracujesz ciągle sie wali i nie jest przyjazny. Ma się te super benefity jak karta żywieniowa 180 zł dofinansowanie do multisoprt i prywatnej opieki zdrowia, ale szczerze nie ma się kiedy z tego skorzystać. Jeśli wpadnie Ci telefon 10 min przed końcem zmiany a będzie trwał godzinę to nie wyjedziesz po tych 10 min. Przez co nie jest się w stanie na nic człowiek umówić po pracy bo nie wiem nigdy do kiedy tam utkne. Działy pracują 24/7 nocki są dodatkowo płatne. Jeśli kochasz robić to samo i nie liczysz na awans i praca na słuchawce ci wystarczy polecam. Jeśli oczekujesz czegoś więcej i chcesz piąć się po szczeblach to nie w cwt. Znam ludzi pracujących tam 7 lat ciągle na tej samej pozycji. Źle wspominam ta prace zwłaszcza w hp.
4
Az 2016-06-23 22:53
Hej, mam pytanie co do ofert pracy tutaj, jak to wygląda w sumie czy HR Administration Specialist with French zarabia jakieś w miarę przyzwoite pieniądze czy raczej jest to dość normalna kasa i w euro czy w złotówkach, bo warto by wiedzieć chcyba wszystko
12
ada 2016-12-09 15:45
Do mojej siostry zadzwonili, już po rozmowie, że bardzo chcą ją zatrudnić. Po czym kontakt sie urwał. ...Poczta pantoflową dowiedziała się, że plecaka przyjęli. Osławionego maila o wynikach rekrutacji nie dostała nigdy. Generalnie jak to w Rzeszowie - angielska nazwa, video calle, ocenki roczne, ratingi, badge, multisporty , a naprawdę mizerne zarobki i kolesiostwo i fakt, że gdyby nie niskie koszty w życiu by czegoś takiego nie otworzyli tu w Rzeszowie.
5
qwerty 2017-02-17 11:29
Akurat pokolonialne Y, to Ci urodzenie po '81 roku, a wówczas gimnazjum jeszcze nie było!
@Byly 2017-04-24 14:59
Witam serdecznie

Polecam mlodym tz20-24 max mozna zarobic na lizaka i piwo :)

Zarzad :D bo inaczej nie nazwe Zespolu managerow to grupka znajomych przyjetych na samym poczatku jako support i awansowali z braku laku .

Doswiadczenie przed powazna praca tak traktowac jako prace nie .

Praca dla kawalerow ktorzy mieszkaja z rodzicami ;)
4
realista i nie tluk 2017-06-29 21:33
znajomy zrezygnowal po niecalych 2 miesiacach jak sie zorientowal i znalazl cos lepszego, chociaz wszystko bedzie lepsze niz to- atmosfera jak w obozie koncentracyjnym, daja ci 1500 stron po angielsku do przyswojenia, co tydzien pisemny egzamin z ogromnej ilosci materialu, mi in kodow lotnisk, jakies 500 do nauczenia do tego skroty klawiaturowe, geografia teoria, cala masa materialu, spoznisz sie 1 minute!!! masz publicznego minusa, te co prowadza szkolenie rzucaja w strone potencjalnych pracownikow obrazliwe texty, placa jak w 3 swiecie powinni minimum za tyle wiedzy placic 4000 netto, a placa 2150 w Warszawie! gdzie za samo mieszkanie trzeba zaplacic 2500-3000, albo wiecej, smiech na sali, praca dla desperatow i idiotow, co gorsza jak rezygnujesz przed uplywem 6 miesiecy to proporcjonalnie musisz im zwrocic 1200, 1000, 800, 600, 400, 200, absolutnie odradzam, w kazdej byle jakiej firmie nie masz zwrotu kosztow za te ich smieszne szkolenia z programow do obslugi podrozy
3
k0k0z 2017-07-04 21:24
Zarobki przyzwoite, praca 8.15 nie trzeba siedzieć po godzinach, dodatki za zmiany nocne, weekendy itd wszystko zgodnie z prawem pracy.

- bonus za odpowiednio 5 czy 10 nocy w miesiącu (w zespolach 24/7 nie kazdy taki jest)
- bonus za globalny cel firmy kwartalnie
- premia roczna i polroczna, z roczna roznie bywa bo jest zalezna od globalnego wyniku firmy, polroczna praktycznie gwarantowana (trzeba sie starac zeby nie dostac)
- szkolenie 2 miesiace - odpłatne w wypadku rezygnacji - ja nie rozumiem płaczu ludzi którzy narzekają, że ktoś im się każe uczyć w pracy, ludzie, to nie jest wiedza wykładana na studiach, firma uzywa wlasnego oprogramowania, skad sie macie dowiedziec jak pracowac poprawnie?
- angielski dobry musi byc - jak myslisz ze mowisz dobrze a nie mozesz zarezerwowac pokoju w hotelu bo nie rozumiesz brytyjczyka, czy amerykanina bo maja ciezki akcent ta praca nie jest dla ciebie - kali jesc kali pic nie przejdzie, rekruter to wyłapie odrazu
- to jest praca na poczatek kariery zawodowej, wszystkiego cie ucza, nie spodziewaj sie 10000 pln bo masz super studia, to tutaj nic nie znaczy bo i tak twoja wiedza ci sie przyda w jakims marginalnym stopniu jesli masz szczescie. Masz super studia nie idz pracowac do Carlsona chyba ze... czekaj? niemozliwe? wiecej ludzi tez takie kierunki skonczylo a rynek nie ma dla ciebie pracy?
- szansa na awans jest, bez znajomosci, zwlaszcza jesli jestes mobilny. Multum ludzi awansowalo do innych krajow czy miast, firma jest globalna i opcji jest masa. Niestety trzeba chciec robic troche wiecej i sie wykazac, zeby ktos zwrocil uwage na ciebie w firmie ktora zatrudnia na swiecei 20,000+ ludzi, nie sadze, zeby gdzie indziej bylo inaczej.

Jesli liczysz na prace gdzie startujesz od totalnego zera i dostaniesz niewiadomo jakie pieniadze i nic nie bedziesz robic, stan na ziemi i nawet sie nie zglaszaj. Zmarnujesz czas swoj i innych a potem jeszcze trzeba bedzie wysluchiwac twojego narzekania.
4
Karol 2017-07-05 20:24
Zarobki przyzwoite
- 2150 netto przez 2 miesiace, potem 2500 netto, no jesli dla kogos to sa przyzwoite zarobki to pewnie tak, ale dla czlowieka z UA, samo wynajecie kawalerki dla studenta to 2000 zł minimum + wyzywienie minimum 600
, praca 8.15 nie trzeba siedzieć po godzinach, dodatki za zmiany nocne, weekendy itd wszystko zgodnie z prawem pracy.
no jasne, jak ktos chce nie miec zycia prywatnego siedziec w korpo nocami, w weekendy i swieta, taaaaa marzenie i nawet 1000 brutto! mu tego nie wynagrodzi
za dodatkowy jezyk uwaga oszalamiajaca (smiech) kwota 400 brutto...
- szkolenie 2 miesiace - odpłatne w wypadku rezygnacji
-czyli cos, czego ucza na kursie kasjera lotniczego w czasie o polowe krotszym

- to jest praca na poczatek kariery zawodowej, wszystkiego cie ucza, nie spodziewaj sie 10000 pln bo masz super studia, to tutaj nic nie znaczy bo i tak twoja wiedza ci sie przyda w jakims marginalnym stopniu jesli masz szczescie. Masz super studia nie idz pracowac do Carlsona chyba ze... czekaj? niemozliwe? wiecej ludzi tez takie kierunki skonczylo a rynek nie ma dla ciebie pracy?
ojej ludzie chca zarabiac jak w normalnym kraju marne 4000 netto a nie bo to korpo placi 2150! ale jaja
- szansa na awans jest, bez znajomosci, zwlaszcza jesli jestes mobilny. Multum ludzi awansowalo do innych krajow czy miast, firma jest globalna i opcji jest masa. Niestety trzeba chciec robic troche wiecej i sie wykazac, zeby ktos zwrocil uwage na ciebie w firmie ktora zatrudnia na swiecei 20,000+ ludzi, nie sadze, zeby gdzie indziej bylo inaczej.
awansowali do Kijowa i Mogadiszu, pisala to pewnie osoba ze szkolen i rekrutacji

Jesli liczysz na prace gdzie startujesz od totalnego zera i dostaniesz niewiadomo jakie pieniadze i nic nie bedziesz robic, stan na ziemi i nawet sie nie zglaszaj. Zmarnujesz czas swoj i innych a potem jeszcze trzeba bedzie wysluchiwac twojego narzekania.

no wlasnie ciekawe kto sie zglosi za 2150! gdzie jest to sama podstawa w cc a z wynikami ludzie bez posiadania "magicznej wiedzy" w obcym jezyku sa w stanie spokojnie zarobic 3700 netto, a nwet uwaga 4500
2
Hvbc 2017-07-20 20:35
Drogi Karolu,

Jak tam poszukiwanie pracy za 4000 netto? ;)

Tego nie pisala osoba ze szkolen i rekrutacji a ale zwykly szeregowy pracownik. Powiem nawet wiecej, ludzie chca pracowac na nocki i weekendy, wrecz jest czasem problem, ze jest zbyt wielu chetnych.

Rozumiem, ze to nie byla praca dla Ciebie, zadna firma nie jest swieta (Bog jeden wie jak CWT mnie potrafi wyprowadzic z rownowagi) ale Twoje komentarze sa bardzo malo konretne.

Wiec z konkretow: (dotyczy biura w Warszawie, pisze z punku widzenia Travel Counselor)

Plusy:

- dodatki, bonusy, socjal
- platne overtime'y (nie zawsze, ale jezeli jest kryzysowa sytuacja albo masz ich bardzo duzo, to placa i do tego dobrze)
- mile szefostwo (w wiekszosci :P), nigdy nie slyszalam o przypadkach mobbingu czy braku szacunku do pracownika
- dostalismy podwyzki (o 1/3 pensji) bo poprosilismy
- znizki hotelowe, darmowe vouchery na noclegi (to akurat glownie dzieki hotelom ale zawsze milo cos takiego dostac)
- w teamach 24/7 elastycznosc grafiku oraz mozliwosc korzystania z transportu pracowniczego
- nie ma ganiania za deadlajnami, asapami czy innymi targetami. Owszem, jest do wyrobienia zakontrakowana umowa z klientem, jednak podejscie jest ludzkie. Moj zespol nie wyrobil go od dobrych paru miesiecy w zwiazku z wieloma czynnikami, niezaleznymi od nas. Nigdy nie uslyszelismy zlego slowa, wrecz odwrotnie - ze swietnie sobie radzimy w zaistanialej sytuacji
- firma sie rozwija i bardzo latwo o awans, nawet po niecalym roku pracy. Szczegolnie w zespolach 24/7. Ja osobiscie nie slyszalam o kolesiostwie. Pracuje 3 lata i prawie wszystki awanse bylam w stanie zrozumiec.

Minusy:

- narzedzia do pracy, niestety wszelkie programy notorycznie sie psuja a z kazdym updatem jest coraz gorzej. Jest to bardzo frustrujace, do tego z IT jest bardzo ograniczony kontakt
- kontakt z HRem tez jest dosc utrudniony, ale na szczescie zadko trzeba sie z nimi lapac
- praca z klientem sama w sobie jest stresujaca, a tu dochodzi klient praktycznie z calego swiata, rozne akcenty no i niestety rozna kultura :P
- biuro w Warszawie jest brzydkie i stare, niestety tez czesto sa braki w wyposazeniu (krzesla, lampki). No nie jest to biuro Google.

Ogolnie jest niezle, jak ktos lubi prace z ludzmi i do tego dobrze sie odnajduje przy komputerze. Szkolenie jest dosc trudne, ale trenerzy sa bardzo mili i cierpliwi. Testy co tydzien sa miedzy innymi po to zeby utrwalic wiedze, ja nie slyszalam zeby kogos zwolnili za niezdany test. Raczej takiej osobie poswieca sie wiecej czasu. Jak ktos sie nie lubi uczyc nowych rzeczy, to nie jest branza dla niego. Linii lotniczych jest tysiace, kazda ma wlasne zasady odnoscie wystawiania biletow, procesowania zmian, nikt nie jest w stanie wiedziec wszystkiego, nawet po 10 latach pracy.

Praca na sluchawce moze byc wypalajaca i po jakims czasie czlowiek moze poczuc sie jak robot. Ale mi osobiscie pierwsze takie uczcucie trafilo sie po poltora roku pracy. Wystarczyl mi awans, zeby to minelo :P

Moim zdaniem nie ma sie co zniechecac komentarzami leniuchow. Sami sprobujcie, nie jest tak zle jak tu napisali koledzy ;)




MRS Black 2017-07-20 21:36
Drogi Realisto,

Mam nadzieje, że przepracowałeś chociaż miesiąc na słuchawce po tym jakże ciężkim koszmarnym i beznadziejnym szkoleniu.... Ugryźmy temat od innej strony: nie uważasz że wielkim plusem od firmy jest fakt szkolenia darmowego szkolenia z systemu a to że co tydzień jest test no cóż chyba warto sprawdzić swoją wiedzę. Słoneczko rozejrzyj sie po firmach ile kosztują szkolenia z systemów rezerwacyjnych. Testy i zakuwanie kodów lotnisk na pamięć to chyba konieczne (500 kodów to pikuś sama Europka...) Nie wyobrażam sobie agenta który nie zna kodów lotnisk o znajomości geografii już nie wspomnę.

Atmosfera w pracy na pewno nie ma nic wspólnego z obozem koncentracyjnym wręcz przeciwnie jest naprawdę cudownie mówię tu o zespole w którym jestem już dwa lata. Pensja jak na korpo warunki jest całkiem niezła dochodza do tego bonusy za nocki i weekendy i jesteś like a boss. Odnośnie mieszkania to chyba polujesz na pałace za taką kwote kawalerkę spokojnie za 1500 wynajdziesz całkiem niezłą.

Jednym słowem słoneczko zejdź na ziemię bo jak spadniesz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to będzie bolało. Praca w CWT jest całkiem dobrą opcją, nie jest to praca marzeń, ale można się spokojnie utrzymać za te pieniążki. Fakt szkolenie było ciężkie przynajmniej na początku, ale do przeżycia. Po wstąpieniu w szeregi teamu zostałam przyjęta bardzo bardzo dobrze nie ma tu typowego wyścigu szczurów nikt nie stoi nad tobą z batem. Praca 8:15 zrobisz swoje zamykasz system wychodzisz nie zabierasz pracy do domu. Potrzebujesz wolne nie ma z tym problemu. Jeśli chodzi o awanse no problem można dość szybko awansować i nie za koleżeństwo a za swoja ciężką prace.

Ja jestem mega zadowolona z mojej pracy tu i nie wyobrażam sobie przejścia do konkurencji mimo że pojawiły się propozycje.
1
już nie jeleń 2017-08-08 17:27
Z perspektywy byłego pracownika opiszę to tak: jeśli chcesz pracować za śmieszne pieniądze w przedziwnych godzinach, w święta oraz weekendy w korpoatmosferze gdzie nawet wyjście do toalety jest odliczane od twojego czasu na przerwę to wymarzona praca dla ciebie.
Szkolenie jest trudne, zdarzają się sytuacje gdzie zwalniano ludzi po dwóch niezdanych testach ale i tak niezależnie od zaangażowania w momencie rozpoczęcia pracy jesteś zupełnie zielony i mało kto wyraża chęć pomocy nowemu bo przecież każdy jest zajęty swoją robotą. Ponadto system sypie się co chwilę a co za tym idzie nierzadko kilku lub kilkudziesięciominutowa praca idzie się...
Powyżej pojawiło się stwierdzenie, że nie bierze się pracy do domu.. owszem pod warunkiem, że nie jesteś na szkoleniu tudzież nie wkuwasz polityki klienta z działu do którego zostałeś przydzielony, ewentualnie nie wpadnie ci telefon chwilę przed końcem zmiany :) Perspektywy awansu są znikome, znam ludzi, którzy po kilku dobrych latach nie przeskoczyli ani o szczebelek w górę. Do kolegów też nie ma się co przyzwyczajać, rotacja jest potężna i w zasadzie nie dziwi.
Jest to praca dla ludzi, którzy szukają pierwszej pracy a ich jedynym atutem jest znajomość języka angielskiego ale osobiście twierdzę, że to rozwiązanie na pół roku, nie dłużej (byleby wpisać coś do cv). Jeśli myślicie o aplikowaniu wiedzcie, że jeśli nie przepracujecie minimum pół roku będziecie zwracać pieniądze, (osoby zwolnione na początku szkolenia nie mają wypłacanych żadnych pieniędzy). Paranoja..
Nie tęsknię;)
1
biedronka 2017-08-08 18:28
Pracuje w firmie dwa miesiące( rzeszow) atmosfera wydaje się być dobra ale szkolenie z trenerka ( usunięte przez administratora ). jest tragiczne, grupa się zgrała ale atmosfera która wprowadziła jedna z trenerek to naprawdę tragedia. Drwiny i śmiechy to wręcz nieprofesjonalne lecz na porzadku dziennym z jej strony. Dorota jest piękna, przekochana osoba kiedy jej nie ma w pracy. Naprawdę ważne jest dobre szkolenie, wszystkich przechodziły myśli żeby rzucić ta robotę bo to co się działo czasami to "sadyzm". Zero uwagi i tłumaczenia, zostawieni sami sobie mieliśmy szukać informacji bo trenerka pisała sobie coś na komputerze, tak potrafiliśmy przesiedzieć tydzien i sluchac ze jesteśmy opóźnieni już od drugiego dnia szkolenia. Ocena szkolenia 5/10. Ocena trenera -5/10. Mam nadzieje ze w firmie będzie już tylko lepiej a to traumatyczne przeżycie ze szkolenia będzie wkrótce za nami wszystkimi. Zaznaczę ze podczas szkolenia zostały zwolnione 4 osoby dzięki wyżej wspomnianej osobie.
Zostaw swoją opinię o Carlson Wagonlit Travel - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carlson Wagonlit Travel