Planika Sp. z o.o.

Brzoza

Opinie o Planika Sp. z o.o.

zatrudniona 2013-10-09 21:37:25
jest bardzo sympatyczna atmosfera, ludzie pracujący są otwarci i mili
1
pracownik 2014-08-08 08:47:59
Bardzo fajna atmosfera pracy, świetny zespół stworzony z miłych i otwartych ludzi, którzy sprawiają, że bardzo szybko czujesz się tutaj dobrze. Ogromny plus dla firmy za zatrudnianie młodych i bystrych, ale niekoniecznie doświadczonych ludzi, świetna okazja do zdobycia doświadczenia w dobrej firmie o międzynarodowym zasięgu.
1
ja 2015-09-08 14:38:35
świetna atmosfera do czasu niestety. nie ma mowy o przyjaźniach. Pomimo uśmiechów i uprzejmości pracownik jest tylko rzeczą którą nikt się nie przejmuje
9
ester 2015-10-26 15:40:39
Firma międzynarodowa z luksusowym i drogim produktem. Jednak nie stać ich na umowę o pracę, ani podstawowe szkolenia wprowadzające i wdrożeniowe. O szkoleniu BHP również nie ma mowy. Może Państwowa Inspekcja Pracy powinna się tym zainteresować? Charakter pracy oraz zakres obowiązków nie ma nic wspólnego z tym co czytacie w ogłoszeniu rekrutacyjnym. Kadra zarządzająca wykazuje się całkowitym brakiem podstawowej wiedzy z zakresu zarządzania zespołem ludzi. Plusem jest to że rzeczywiście stawiają na młodych ludzi.
4
Planika 2015-11-02 12:01:05
Bardzo nam przykro, że jest Pan/Pani zawiedziony/a współpracą z naszą firmą.
Starannie dbamy o terminowe przygotowanie wszelkich formalności związanych z zatrudnieniem, jak i o odpowiednie wdrażanie nowych pracowników. W naszej firmie odbywają się rozbudowane szkolenia wewnętrzne, które są rozłożone w czasie. W pierwszych tygodniach pracownicy zaznajamiają się z firmą, otrzymują pierwsze materiały informacyjno-organizacyjne oraz wdrażają się do pracy w naszej branży. Dbamy o to by byli zaznajomieni z naszymi produktami oraz byli przygotowani do realizacji zadań, za które będą odpowiedzialni w ich późniejszej pracy. Wszystko po to, aby mogli czuć się swobodnie w miejscu pracy.
3
yhym 2016-05-31 22:01:42
zwalniaja ludzi w swieta
7
pracownik 2016-07-01 07:17:17
NIE polecam
2
marcel 2016-07-04 08:56:39
@Bark nie polecam oznacza nie polecam, krótki komentarz z dużym przekazem. Ja akurat polecam.
Pracuję w Planice 2016-08-29 09:36:47
A ja nie zgadzam się z tymi opiniami. Pracuję w Planice od kilku lat i mam wrażenie, że tego typu wpisy jak powyższe są tworzone przez frustratów, którym się nie udało, i jedyne o czym marzą to tak robić by się nie narobić i mieć kierowniczą pensję. Wiadomo że zawsze będą układy tam gdzie pojawia się czynnik ludzki, ale prawdą jest że nie jest źle. Planika to nie korporacja, jak koś ma aspiracje to moze powinien pomyśleć o pracy w innej firmie, gdzie myślenie należy do innych osób? Ja się cały czas rozwijam, bywam na zagranicznych delegacjach itd. Kasa też ok, praca od poniedziałku do piątku, jak potrzebuję wyjśc coś załatwić to to robię. Plus integracja regularnie w tym wyjazd za granicę...Czasem myślę że osoby podpisujące się pod takimi wpisami po prostu są pracownikami do niczego, bo niestety to taka mentalnośc. Pokończyli swoje studia i czekają aż im manna z nieba spadnie. A produkt jest prestiżowy, wystarczy wspomnieć chociażby jacht Mondomarine na którym go zainstalowano. Trzeba się dostosować i tyle. A jak nie to na kasę do Biedry (n ie obrażając nikogo) i już!
8
Ilia 2016-08-29 09:57:40
Boże co za żenujący wpis...ulżyło Ci?a może idź kup sobie coś na Allegro skoro na Zalando Cie nie stać- polecam też nauczyć się ortografii...
4
pracownik 2016-08-29 18:11:31
@ Ilia - polecenie allegro zamiast zalando...? i wszystko w temacie :)
8
Sarsa 2016-08-30 10:12:14
Czytając te opinie widać dwa obozy: osoby, którym się nie chce i narzekają, widzą same złe rzeczy. Ja się pytam, który pracodawca, szef będzie utrzymywał pracownika który nie przynosi zysku? A prawdą jest że by znależć dobrego marketingowca trzeba się naszukac. I tu się nie dziwię że zwalniają. Na rynku bydgoskim specjalistów jest mało, i nie mam tu na myśli pani Basi, Kasi, Zosi po zarządzaniu i marketingu z angielskim na poziomie FCE, a fachowców z prawdziwego zdarzenia. Ja znam angielski i niemiecki, skończyłam SGH i rok byłam na kursie na London School of Economics. Z tego co mi wiadomo oni działają nie tylko w Polsce a i USA czy UAE, więc to mówi samo przez siebie, trzeba znać realia pracy w tych krajach.
Drugi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to ci którzy znają swoją wartość, potrafią się sprzedać i mają wiedzę. Ja właśnie tam aplikuję i póki co nie narzekam. Był pierwszy etap rekrutacji- pomyślny. Póki co pracuję w największej korpo w Byd, i wierzcie mi, tam rotacja jest masakryczna i stajesz się maszyną której nie przysługuje myślenie. A odpowiadasz przed szefem któego na oczy nie zobaczysz.

Swoją drogą, zawsze jest tak, że jak się chce napisać coś złego to zawsze można. I zawsze negatywne opinie są pisane przez niezadowolonych pieniaczy. Ci, którzy sobie radzą i są dobrzy nie mają czasu by przesiadywać na jakichs dziwnych forach i jątrzyć.
Trzymajcie kciuki bym przeszła drugi etap rekrutacji!
3
pracownik 2016-08-30 15:36:02
Sarsa, a co Ty możesz wiedzieć o tej firmie jak dopiero aplikujesz? Porozmawiamy za kilka miesięcy jak będziesz już tam pracowała, jak to tu piszą, rozbudowane szkolenia wewnętrzne.
Zobaczymy jak Ty się szybko wypalisz i ukrócisz swoje aspiracje zwłaszcza po takich kursach i studiach, które skończyłaś. Ale może Ty lubisz taki "poziom" szefostwa.

Mimo wszystko życzę Ci powodzenia.
14
hymyh 2016-08-30 16:20:05
A ja mysle ze jest spoko.
2
Sesesese 2016-09-15 19:22:33
Mnie sie podoba. Wiadomo ze czasem lepiej czasem gorzej, ale nie narzekam ani na zarobki ani na mega nadmiar pracy. Na plus sporo wolnego i częste wyjścia. I fajny zespół ludzi.
4
Karol 2016-09-16 14:13:09
A jak to wyglada przy produkcji? Mam doświadczenie w takiej pracy i mysle o Planice.
2
Pomocnik 2016-10-04 23:04:22
Jak chcesz na produkcje, to skladaj CV na Dzial Wdrozen. Tam potrafia zatrudnic z dnia na dzien i raczej pozniej nie ma rotacji. No jeszcze pytanie jakie masz wymagania i co na tej produkcji chcialbys robic, ale polecam przyniesc papiery osobiscie.
2
Ola 2016-10-18 15:59:36
Chciałabym sie dowiedzieć ile osób pracuje w planika w Brzozie chodzi mi o pracowników produkcji, czy pracują tez kobiety? I proszę o inf na temat atmosfery ludzi itp. Dziękuje
1
fajnie 2016-10-18 16:31:44
@J ja tak samo. Po co to kogoś trzymać tak w niepewności, kiedy taka osoba wtedy nie wie, co ma dalej robić
1
pick 2016-11-07 19:35:36
po raz kolejny w przeciągu kilkunastu miesięcy szukają asystentki dyrektora - ciekawe czy to kandydatka się nie sprawdziła czy sama uciekła.... wie ktoś coś? :)
3
Zostaw swoją opinię o Planika Sp. z o.o. - Brzoza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Planika Sp. z o.o.