brak logo

Tamark S.A.

Kartoszyno

Opinie o Tamark S.A.

pracownik 2010-01-06 18:36:39
Zarąbista firma. Pracuje ponad 3 lata i jestem zadowolony. Autka firmowe dobre, zarobki ok, atmosfera zarąbista. Z firmą zwiedzam świat ( wycieczki zagraniczne). Produkty dobre.
Generalnie OK.
anonim 2010-05-25 11:37:08
to chyba musiało być kiedyś, teraz duże zmiany niekoniecznie na lepsze, nie mam na myśli tylko atmosfery... Nie polecam
były pracownik 2010-05-25 11:47:52
Pracowałem w tej firmie i o tym, iż ona była dobra słyszałem tylko z opowieści dziwnej treści. Ogólnie mówiąc duże oczekiwania za śmieszne pieniądze w tej branży wiele obietnic o wysokich premiach a jak dochodziło do rozliczeń mimo zrobionego planu sprzedażowego to premie były żenująco śmieszne. Dla ludzi ambitnych którzy chcą coś osiągnąć w handlu nie polecam ponieważ w tej firmie niema możliwości awansu natomiast potrafią rewelacyjnie zaszufladkować.
2
anonim 2010-05-25 18:45:02
pracownik - 2010-01-06 18:36:39

Zarąbista firma. Pracuje ponad 3 lata i jestem zadowolony. Autka firmowe dobre, zarobki ok, atmosfera zarąbista. Z firmą zwiedzam świat ( wycieczki zagraniczne). Produkty dobre.
Generalnie OK.

Nikomu nie polecam tej Firmy , tragedia. Chcesz spokojnie zyc, na wstepie daj sobie spokój. Sa inne Firmy o wiele zdrowsze ! ! !
:( 2010-08-26 13:00:03
anonim - 2009-10-20 13:01:30

Dodaj opinie o Tamark S.A. - Kartoszyno. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.

Chciałbym powiadomić właściciela firmy Pana (usunięte przez administratora) iż zaistniała sytuacja której się przyglądałem, będąc na magazynie Tamark strasznie mnie zirytowała i zaskoczyła. Przyglądając się temu jak Pan (usunięte przez administratora) obraża i pod kreślę to WYZYWA od gamoni i durniów pracowników magazynu strasznie mnie zaskoczyła... Stawiając się na miejscu przeciętnego pracownika magazynu poczułbym się strasznie np. słysząc słowa pana Wit(usunięte przez administratora)a-cytuje ...gamonie, barany, bambaryły ja wam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dam... strasznie mi przykro z tego powodu że zaistniała taka sytuacja i że musiałem się temu przyglądać. Jednak obróćmy sytuację i postawmy się na miejscu takiego pracownika, każdemu z nas zrobiło by się przykro... Zaistniała sytuacja jest karana z czego nie zdaje sobie sprawy Pan (usunięte przez administratora), ludzie pracujący na magazynie żyją w stresie, boją się bo z tego co słyszałem lecz nie mogę potwierdzić czy tez to w 100% prawda Pan (usunięte przez administratora) chodzi i donosi bez przerwy na pracowników tak by być powiedzmy ...czysty... Ludzie na magazynie żyją w stresie i boją się cokolwiek powiedzieć bo w dzisiejszych czasach o prace ciężko więc milczą w stresie... mam nadzieje że po przeczytaniu tej wiadomości coś się zmieni... ps. Szkoda mi tych ludzi bo jeśli żyje się w zgodzie i pracuje w zespole to nie ma żadnych przeszkód na dobrą i efektywną prace.
anonim 2010-10-12 11:11:06
nie polecam, takie FMCG ogrodnictwa. Atmosfera straszna trzymajcie się z dala od tej firmy.
anonim 2011-03-04 19:42:09
Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Oczekują od pracowników nie wiadomo czego, eksploatują ludzi na maksa a później przenoszą za porozumieniem stron do kolejnej firmy, którą otwierają a po kilku miesiącach zwalniają bez żadnej odprawy. (usunięte przez administratora)i brak uczciwości. W taki sposób Pan Prezes dziękuje swoim rzetelnym pracownikom za kilkuletnią współpracę. Ponadto działalność firmy opiera się na jakimś dziwnym układzie. Niektóre osoby, piastujące stanowiska dyrektorskie, nie potrafią nawet poprawnie po polsku się wysłowić, nie wspominając już o komunikatywności, prezencji oraz wywiązywaniu się z powierzonych obowiązków. Ogólnie firma nieuczciwa i bardzo nieobiektywna.
1
anonim 2011-03-06 19:21:30
Dokładnie. Część osób to tzw. \\\"święte krowy\\\", które nie dopełniają swoich obowiązków i nikt wobec nich nie wyciąga z tego tytułu żadnych konsekwencji. Upomina się natomiast całą resztę. Bardzo niezdrowa atmosfera w firmie, brak poprawnej komunikacji, nieobiektywne rozwiązywanie pojawiających się problemów. Również nie polecam.
anonim 2011-09-20 11:06:17
anonim - 2011-03-06 19:21:30

Dokładnie. Część osób to tzw. \\\\\\\
Te opinie o złej atmosferze i oszustwach, to zapewne opinie od kolegów którzy zostali usunieci z firmy za kradzierze (są wyroki sądowe), oszustwa związane z wyjazdami do pracy (byli na lewizinie a w raportach wykazywali pracę), lub osób które były słabe i nie potrafiły sprzedawać, a mieli żądania by po roku zostać dyrektorem i zarabiać 200 tysięcy netto. Czas pokazał, że firma bez takich osób rozwija się i ma się dobrze.
anonim 2011-10-10 22:51:48
Nie mierz ludzi swoją miarą.
Irek 2014-04-02 22:33:15
To ciekawe, dlaczego zmienili nazwę z Tamark na Target, by ominąć podatek, czy startowali na nowo? Pozdrawiam.
heniek 2014-04-07 16:15:07
Może najzwyczajniej stwierdzili, że nazwa będzie lepsza, może ktoś, kto pracuje w Target napisałby czy cos się pozmieniało za wyjątkiem nazwy?
Joma 2014-04-08 21:50:46
z biznesowego punktu widzenia zmiana nazwy firmy ujmuje firmie pod takim względem, że do starej nazwy przyzwyczajają się i pracownicy i co ważna klienci..
jarek 2014-05-28 22:01:10
Niby tak, ale podatek chyba mniejszy, no i odcinaja się nie tylko od dobrych opinii, ale także od tych złych, a stali klienci i tak pozostaną.
jarek 2014-05-30 02:50:04
W sumie im dłużej o tym myśle, to nowa nazwa Target jest bardziej chwitliwa i fajniejsza, może tylko to było powodem.
m 2014-06-26 10:23:38
Re: Polak
Tamark nadal jest Tamarkiem, a Target to firma matka Tamrarku i istnieje już ponad 20 lat. Najpierw był Target, a potem powstał Tamark. Tak gwoli ścisłości i nieprawdziwych plotek. Można sprawdzić w KRS.
Fidello 2014-11-26 19:11:25
no widzisz takata - też mam podobnie jak Ty nikt i nic mi pracy dać nie chce ,a pracować i zarabiać na utrzymanie jakoś trzeba. Trudno nie pożyczać w ogóle pieniążków, ale jna to bym sie posratal. tylko już gdzie to robić, żęby dostać pracęto nie wiem. solidaruzyje się z takata i czekam na jakieś pozytywne rozwiązanie
1
Marcin1981ck 2014-12-15 13:35:37
Witam,mam pytanie czy jest ktoś kto pracuje w firmie Tamark jako przedstawiciel handlowy?? jeżeli tak,prosze napisać coś o tej pracy,jaki zakres obowiązków?? jakie auta??jakie zarobki??jaka atmosfera??
1
ogrodniczę se :) lat 20-scia 2014-12-30 00:47:48
Jak ktoś chce trafić w "kacmajorowość" ściemnianie , marketing celowy - pranie mózgów , cwaniactwo i oszustwo , to polecam. "my polskie firmy musimy się wspierać" Tu kasa dla szefa , honor to jakieś egzotyczne słowo. Polecam - po tym wszędzie sobie poradzicie. Ja jestem pracodawcą i umarłabym , jakby "szef" odezwał się do mnie - a sądzę , że wie kto był buńczuczny i stawiał mu się - będac kobietą- wiem bo pytał , co ona zacz , nie odezwie się - to cienias w sumie
1
Robert 2015-02-23 08:46:28
Tamark oferuje mocno szeroką gamę produktów ogrodniczych wspomagających rozrost zieleni ogrodowej a jednocześnie produktów, które sprawnie pozbędą się takich intruzów jak ślimaki czy inne szkodniki. Produkty firmy są chyba wysoko konkurencyjne, chociaż są więksi na rynku polskim to firmie uważam, że należą się brawa, bo potrafi wykorzystać swoje mocne strony..
pracownik 2015-03-03 10:05:15
chyba nie piszemy o tej samej firmie ???
podjrzewam ,że większość bezpodstawnych i bezsensownych opinii napisali nieudacznicy lub kombinatorzy którzy zostali z firmy zwolnieni bądź sami odeszli do pseudo lepszych firmy a później na kolanach chcieli wrócić.
Firma zapewnia stabilne zatrudnienie , dobre narzędzia pracy a przede wszystkim sprzedaje produkty ,które cieszą się dużym zainteresowanie ze strony klientów oraz renomą. Ten kto jest uczciwy, ambitny i pracowity napewno szybko znajdzie swoje miejsce w szeregach firmy i będzie tu pracować przez długie lata.

Msrcinck 2015-03-27 19:59:16
Ja napisze tak zostałem zwolniony z firmy,ale ludzie spoko i atmosfera też ok.Ja nie nadawałem się do tej branży ,ale wszystkich szczerze pozdrawiam.Trzeba umieć przyznać się do porażki :)
Kopeć 2016-09-30 20:11:11
Tu byłem Tony Halik!Takiej ściemy to nie było od 5 lat.
sxdfaa 2016-10-02 21:08:52
@ kopeć - a można choć odrobine jaśniej, bo nie wiem o czym mówisz ? no i ciekawi mnie także czy sa aktualnie jakies nowe oferty pracy? prosze o informacje
wieloletni pracownik 2016-11-07 14:01:17
Uśmiałem się czytając złe opinie o pracodawcy jakim jest Tamark. Chcesz prawdziwej opinii idź do klienta sieciowego, bo Tamark tylko takich obsługuje i zapytaj się co sadzi o handlowcu tej firmy. Jestem przekonany, ze usłyszysz pozytywna opinie. Dział handlowy zmienia się bardzo rzadko, gdyż ludzie pracują tu latami. Co jakiś czas tylko ktoś nowy do nas dochodzi, bo firma sie rozwija. Auta służbowe Toyota Auris, kasa - hm powyżej normy niż w FMCG, co jakiś czas dodatkowa kasa za wykonanie planu, przedsprzedaży, wstawienie tego czy owego. Szef spoko człowiek, nie czepia się głupot, jak robisz swoje to masz święty spokój, w autach są GPS-y, ale nigdy nie miałem ani ja, ani żaden z kolegów z tego tytułu problemu. Tamark nie jest zapewne idealny i są lepsi pracodawcy, ja jednak nie powiem na firmę nic złego.
Zostaw swoją opinię o Tamark S.A. - Kartoszyno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tamark S.A.