brak logo

Dubiel Vitrum

Rabka-Zdrój

Opinie o Dubiel Vitrum

SAMLNT 2017-04-24 09:31
Zgadzam się z tobą oprócz miłej atmosfery która była kiedyś ale już coraz bardziej się psuje widać to nawet po wpisach powyżej.
Wiem że praca fajna ale co z tego jak płaca jest odwrotnością tego. Wiadomo wszystkim że średnia płaca na rękę dla pracowników produkcji z nadgodzinami nie przekracza 1650 zł i stary doświadczony pracownik jest wart dla pracodawcy niedużo więcej a czasami nawet tyle samo co nowy nic nie umiejący.
1
PanJanTwardowski 2017-04-24 09:54
1650 zł z nadgodzinami ? To chyba na jakiejś innej produkcji pracujemy, bo większość w okolicach 2000zl dostaje, wiadomo że to w dalszym ciągu bida z nędzą ale nie ma co przesadzać w druga stronę
Szukający 2017-04-24 10:46
Kurcze więc teraz przekonałem się, jeszcze w tym tygodniu składam CV.
Zarobki 2000 tyś, weekendy wolne, praca po 8 godz, w okolicy nie znajdziesz takiej oferty, wiem o tym bo dosyć długo szukam czegoś ciekawego.
2
PanJanTwardowski 2017-04-24 11:52
Tylko weź jeszcze pod uwagę ze ja pisałem o produkcji, czyli obsługa maszyn, na innych działach nie jest tak kolorowo, a teraz raczej ludzi na montaż i pakowanie luster poszukuja
Wiedzacy 2017-04-24 12:30
A tutaj się Pan myli....
DV poszukuje operatorów maszyn.
1
SAMLNT 2017-04-25 13:12
weź pod uwagę że produkcja to nie jeden dział. Obecnie najwięcej osób jest na montażu i pakowaniu luster. A średnia nie jest podawane w stosunku do wcześniejszego miesiąca który był długi 23 dni robocze co dało wysokie wynagrodzenie w granicy średnio jak ty piszesz koło 2000 zł ale ja pisze średnia z około 1 roku dla całej produkcji nie dla konkretnego działu. A niektórzy robią nadgodziny a niektórym brakuje godzin inni są na chorobowym i tp.
PanJanTwardowski 2017-04-25 13:35
Uscislilem to w następnym komentarzu, pisałem tylko i wyłącznie o operatorach maszyn a tak jakoś mi się jakos błednie w głowie poukładało ze produkcja to głównie maszyny, a z tym co piszesz zgadzam się jak najbardziej i choć moja średnia z całego roku spokojnie oscyluje wokół 2000zł to jestem świadom ze nie wygląda to tak samo u każdego i masa osób dostaje nędzne wypłaty w okolicach 1600zł a czasem nawet mniej
Wacek 2017-04-25 19:54
Swego czasu po kilku latach dostałem 1,350 za normalny miesiąc pracy,a wcześniej 1,800 więc nie licz na 2.000 bo to co się dzieje to masakra,rok dwa wstecz było lepiej ja teraz,i atmosfera była spoko,teraz?tylko gnają do roboty a kasy niema,nie polecam
3
Hanna 2017-04-26 10:29
Wspominacie o atmosferze w miejscu pracy, która niedawno uległa zmianie. Co konkretnie macie na myśli? Jakie zmiany nastąpiły?
1
Antresola 2017-04-26 23:05
Jakie zmiany? Co się zmieniło?
Zapraszamy Panią do firmy, proszę przepracować chociaż 3 miesiące wtedy porozmawiamy...
1
Nawiedzony 2017-04-28 22:59
Nawet do WC nie da się wyjść spokojnie....nic tylko gorzej jak było,a płaca dalej marna,kobiety płaczą momentami z nerwów....gdzie się podziała ta normalna miła atmosfera w pracy,ludzie chętnie pracowali a teraz?sama nerwówka
7
Wenecja 2017-04-29 00:26
Wg. mnie wiele się nie zmieniło przynajmniej jeżeli chodzi o podejście kierownika do pracowników. Ilekroć (powiedzmy 9 na 10 razy) gdy udaję się do kierownika (jest to oczywiście wizyta baaardzo sporadyczna) aby pobrać niezbędne wyposażenie do bezpiecznej pracy słyszę: "Przyjdź później, Teraz nie mam czasu, Nie widzisz że jestem k...a zajęty, Nie widzisz, że dopiero przyszedłem do pracy " itp. Możliwe, że tylko mnie to spotyka jeżeli jest inaczej proszę się wypowiadać. Zapyta mnie pani dlaczego nie poinformuję o tej sytuacji szefostwa a ja pani odpowiem a komu uwierzą szeregowemu pracownikowi?
8
Zrezygnowany 2017-04-29 14:38
Szkoda się rozpisywać ponieważ nic to nie daje..... Było kiepsko i będzie kiepsko,
nie mam już siły do tej pracy.....
7
Pat 2017-04-30 23:54
Teraz tylko wystarczy poczekać aż trole wrócą z weekendu i zaczną pisać jak jest cudownie w tej pracy. I jak Ci nie pasuje to się zwolnij. Po powyższych wypowiedziach i osobach popierających je chyba każdy ma obraz tej firmy.
6
Zawiedziony 2017-05-01 10:32
Czyli teraz można zauważyć kto tak chwali tą firmę....
Ale to wszystko jest zagmatwane.....
Nawet we wpisy na forum potrafią ingerować....
3
Jonak 2017-05-01 18:15
i taka prawda, idąc do kierownika trzeba się liczyć z niemiłymi słowami.....
8
Jonak 2017-05-01 18:21
mają 300zl wiecej może 400 i mówią do nich majster- myslą ,ze sa Panami, zaden niema wykształceni wyższego, pracuje na produkcji heheh niema powodu do dumy a tymbardziej zeby sie unosić.

2
idze idze z takimi dziadami 2017-05-01 23:44
Co niektórzy nawet matury nie maja, a organizuja produkcje (jednemu to lepiej nie dawac dlugopisu i kartki), a inz. I mgr na maszynach zapierniczaja.
Jeszcze jak by wspomniec o pensji to DV niczym sie nie rozni od CHINCZYKA- wyksztalcony czlowiek robi za miske ryzu.
kontrola jakosci DV 2017-05-02 00:50
Najlepsze, że czytając opinie o pracodawcach na portalu gowork.pl innych niż DV, spotyka się dokładnie takie same wypowiedzi: m. in że pracodawca to jest be, zarobki be i w ogóle wszystko be. Nie wierzycie drodzy pracownicy to sobie zerknijcie na inne firmy i opinie na ich temat.. Pamiętajcie. Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził .
Zawsze mogło by być lepiej i tutaj się zgadzam. To jest polska i gdyby każdy zarobił chociaż 3 do 4 tyś na miesiąc to byłoby wspaniale. Wtedy podejrzewam wraca większość emigrantów zarobkowych do Polski. Każdy che żyć godziwie i co do tego nie ma żadnych wątpliwości. W DV jest jak jest. Jednym nie pasuje bo słabo płacą, innym pasuje bo jest stabilizacja. Widać taką strategię przyjął zarząd firmy.
Proszę mi wierzyć są pracownicy w tej firmie którzy zarabiają dobrze bo są po prostu dobrzy w tym co robią. A są tez tacy którzy zarabiają dobrze bo potrafią się przypodobać szefom. (jak w każdej firmie - niesprawiedliwość). Powiem tak ...temat rzeka. Czasem szkoda nawet słów.
Dlaczego polscy pracodawcy są tacy jacy są?. Nie potrafią docenić pracowników którzy się naprawdę starają, a doceniają tych którzy potrafią się przypodobać.
Wydaje się że chodzi tutaj o mentalność. Mentalność polaków z dziada pradziada.
Polak to jest trochę taki jak pies ogrodnika. Jak sam nie weźmie to drugiemu nie da. Problem jednak jest w tym że polscy pracodawcy samemu dużo wezmą a i tak drugiemu (czytaj zwykłemu pracownikowi)nie dadzą.
Także drodzy pracownicy. Trzymajcie się.
Dla potencjalnych pracowników:
Ogólnie w tej firmie nie jest źle. Jedni chwalą, drudzy ganią.
Zarobki od 1400 do 1600 bez nadgodzin dla zwykłego pracownika, który pracuje do 1 roku . 8 godzin od poniedziałku do piątku.


W tym miejscu miałem napisać ile kto mniej więcej zarabia w DV , ale może ugryzę się w język.... w każdym razie nie o to chodzi.

Puentując. Nic wam (potencjalnym pracownikom) nie szkodzi spróbować swoich sil w DV. Najwyżej wam się nie uda i będziecie narzekać jak inni pracownicy DV. A może jednak się uda i będziecie chwalić ten wybór. To już musicie ocenić wy sami.......Powodzeniaaaaaaaaaaaaaaaa
6
Były 2017-05-03 18:10
Sam się przekonałem o tych zarobkach....jeszcze dwa lata temu było lepiej niż teraz,polecam prace za 1,500 jak komuś odpowiada,ja już w grudniu zrezygnowałem,kierownik nic konkretnego nie powiedział,zresztą to jego działka,zbyć pracownika....który pyta o podwyżkę,teraz pracuję w innej firmie i jestem bardzo zadowolony
8
CV 2017-05-06 09:25
Kiepskie zarobki a oczekiwania od pracowników niebagatelne ogromne.
Tak w krótki sposób można opisać pracę w tym zakładzie.
5
Lolek 2017-05-07 18:04
Jak dalej tak będą płacić i tak będą traktować pracowników to zostaną same kobiety i emeryci
4
Fisher 2017-05-07 20:52
Nie narzekacie bo ta praca jest cudowna, miła atmosfera i bardzo dobre zarobki.
W okolicy najlepiej płatna praca.
Hanna 2017-05-08 10:15
@Lolek, jak według Ciebie firma Dubiel Vitrum traktuje swoich pracowników? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja ze strony firmy? Napisz nam kilka słów więcej na ten temat. Czekamy na Twoją ocenę.
Rozczarowany 2017-05-09 17:27
Moja babcia dostaje większą emeryturę niż ja wypłatę......
8
the end 2017-05-09 19:22
Zgadza się , najlepsze zarobki w okolicy tylko nie biorąc pod uwage : Kabanos, Blachotrapez, Cerampol, Techbud, Biedronki, Lewiatanu, Adasia, 3M, zakład obuwniczy Zurek w Skomielnej, Vanmar itp Pomijając wszystkie zakłady w okolicy wtedy Dubiel pozostaje najlepiej płatnym zakładem pracy :D

Jak sie ma 2 lewe rece i ograniczone zdolności umysłowe to wtedy też DV jest najlepiej płatnym zakładem w okolicy, w końcu zakład chroniony.
10
byly 2017-05-09 21:26
Konkretnie i na temat, ze wszystkim sie zagadzam
9
Nie mający na chleb 2017-05-11 13:55
Krótko i na temat, nic dodać nic ująć.
Potwierdzam te słowa, najlepiej płatna praca w okolicy, oczywiście pomijając wszystkie zakłady w okolicy :-D
9
Never 2017-05-18 18:10
Pozeganlem to firme ostatnio. Juz nigdy tam nie wroce!
6
Hanna 2017-05-19 10:18
@Never, co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do Dubiel Vitrum? Dlaczego nie polecasz pracy w tym miejscu? Napisz nam więcej o swoich doświadczeniach z firmą. Czekamy na Twoją ocenę.
wyluzowana 2017-05-27 20:55
Mam Pytanie do pracujących w tej firmie,czy w tej firmie jest miła atmosfera?bo z tego co wiem to ostatnio nie za bardzo,znajomi którzy tam pracują mi odradzają...że brygadziści są nerwowi..czasem nawet pod wpływem alkocholu.Sama nie wiem co mam myśleć i czy wogóle składać cv...dla mnie liczy się spokojna praca,czekam na wasze zdanie Pozdrawiam
1
Hanna 2017-05-29 11:39
@wyluzowana, a jakie stanowisko dokładnie Cię interesuje? Ogólne warunki pracy oraz atmosfera, o którą właśnie pytasz różni się w zależności od działu, w którym pracownik jest zatrudniony. Czy naprawdę słyszałaś od osób zatrudnionych w tej firmie, że niektórzy pracownicy są pod wpływem alkoholu w czasie pracy?
Szczera 2017-05-29 18:06
Powiem tak. Pracowalam tam niedawno i zwolnilam sie m.in. z powodu stresu. Brygadzisci sa momentami nie do ziesienia, kierownictwo zarozumiale. Ogolnie atmosfera beznadziejna, zorientowana tylko na prace prace i jeszcze raz prace. Firma babrala duzo zlecen z ktorymi sie nie wyrabia i szefowtwo wyzywa sie na pracownikach a sami sobie winni. Czytajac twojego posta to szczerze , Ci odradzam!! Nie popolnij tego bledu tak jak ja bo zmarnowalam tylko czas i zdrowie. Jest naprawde wiele pracy w okolicy a pensja tam jest rowniez najnizsza i bez perpektyw. Zreszta firma wyludnia sie bardzo szybko wiec to o czyms swiadczy. Powodzonka!!!!!
5
the end 2017-05-30 17:21
Cala prawda. Kto tam popracowal chwile juz z pewnoscia nigdy nie wroci, pierwsza lepsza praca bedzie duzo lepiej płatna i czlowiek bedzie bardziej zadowolony.
Produkt tej firmy jest wysokiej jakosci ale coz jak pracownik sie nie liczy , a dowodem sa kwitki i stosonek przełożonych do podrzednych.
5
Hanna 2017-05-31 11:41
@Szczera w Twoim odczuciu zdarzało się, że Dubiel Vitrum wyżywał się na swoich pracownikach. Co masz konkretnie na myśli? O jakich sytuacjach wspominasz? Czy właśnie takie sytuacje powodują stres u pracowników?
Antre 2017-06-01 15:56
Pozwoli wszyscy znaczący coś na produkcji pracownicy zaczynają się zwalniać,
Niebawem zostaną tylko młodzi pracownicy nic nie umiejący.
Jeśli nadal będą takie zarobki nikt tam nie zostanie.
Nie polecam tej pracy.
7
Były 2017-06-04 13:24
Nie doceniali i nie doceniają starych pracowników to odchodzą proste,jeszcze za marne grosze,niech robią ukraińcy i młodzi za takie pieniądze,dobrze że się zwolniłem....i nie muszę się już tam męczyć...Pozdrawiam starych pracowników którzy się jeszcze tam męczą
4
the end 2017-06-04 23:39
Nie obrazaj ukraincow. Tak powaznie ukraincy juz nie robia za marne stawki jakie byly pare lat temu.
Nie martwcie sie ukraincy nie przyjda do dv.
Do dv przyjda ci ktorzy sa na utrzymaniu rodzicow, inwalidzi ,opoznieni w rozwoju i ludzie bez perspektyw.

Niech mi ktos powie czy jest sie w stanie bys samodzielnym za 1,5 tys zl? Tzn, oplacic rachunki, utrzymac swoj samochod, utrzymac siebie (jedzenie,ubrania ). Nie mowie o utrzymaniu rodziny czy tez domu, tylko swoje rachunki i potrzeby :D

Pozdrawiam :)
13
nigdy w życiu 2017-06-28 22:39
Nic dodać , nic ująć ... Amen
3
Znany 2017-07-23 12:49
I stało się...........zwroty...hehe Macie co chcieliście,gdzie ta dokładność jak kiedyś się podziała ?No i najlepsi też poodchodzili...a młody jak to młody robi bo robi byle by odwalić 8 godzin za marne grosze i odwalic maniane....
2
Nick 2017-07-24 11:00
Markety odeslaly wam towar?
Zarośnięty 2017-08-31 23:58
nie polecam nikomu tej firmy,oszukują na nadgodzinach ,zarobki bardzo marne i żałosna atmosfera ....
4
Hanna 2017-09-04 14:57
@Zarośnięty czemu nie polecasz pracy w firmie Dubiel Vitrum? Czy nadgodziny nie są płatne? Czy nie ma możliwości awansu lub podwyżki? Powiesz coś więcej na temat atmosfery w pracy? @nigdy w życiu czy powiesz dokładnie o czym piszesz? Opowiedz o swoich doświadczeniach w firmie.
Piotr Kozioł 2017-09-10 10:42
Ja do emerytury jakoś dociągnę, a może i auto nowe mi kupią.
Andre 2017-09-15 22:05
Również ..nie polecam firmy Dubiel Vitrum ,zgadzam się z zarośnięty kombinują na każdym kroku byle pracownik dostał jak najmniej ...
2
Najebanyantresola112 2017-10-04 10:35
W firmie chleją ile się da ,ciagle ino stoją nad kimś i go stresują ,wszystko za 11 brutoo nie zycze tam nikomu pracy !!!!!
1
josefstalin45 2017-10-06 10:12
Firma to jakaś totalna porażka!potrafia prawie 30 nadgodzin zabrać i wpisać do normalnych godzin pracy i wychodzi nam normalna stawka,powinna siąść na tym jakaś instytucja bo robia tam przekerety nie z tej ziemi,odradzam każdemu!
1
szkłempojajach 2017-10-06 10:15
dokładnie tak jest !
1
zadowolony 2017-10-09 08:30
Eeee... temu co brakuje nadgodzin to jakiś niedorajda i nieuk co liczyć nie umie albo przekurzył na papierosach ablo sie spoznia a moze wstydzi sie zapytac czemu tak mu wyszło i durgi co zle pracuej i sie boi ze nad nim stoja. Nade mna stac nie trzeba a nadgodziny mam zapacone.
1
dupeczka 2017-10-14 10:29
W tej firmie to płacone masz ale tylko dlatego ze pewnie latasz do kadrowej co chwile zeby sie upominac za kazdym razem o to co ci sie należy,przyznaje jak powyżej oszukuja na godzinach.np wpisuja nadgodziny do normalnych godzin żeby uniknąć dopłaty 50% i sa nieuczciwy a liczyc kazdy potrafi to własnie dubiele nie umieją liczyć ;)
3
Zostaw swoją opinię o Dubiel Vitrum - Rabka-Zdrój
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dubiel Vitrum