brak logo

Dubiel Vitrum

Rabka-Zdrój

Opinie o Dubiel Vitrum

Palec Boży 2017-01-17 20:23:50
"Kola" to sobie zrób i wychowaj...

Gdybyś poczytał moje poprzednie posty, to byś wiedział o czym mówię i niejedno z tego się już sprawdziło.
Najśmieszniejsze jest to, że kompletnie nie trafiasz w moją osobę, kompletnie nie wiesz kim jestem i kompletnie nie wiesz o czym mówię i po czyjej jestem stronie :o)
Żałosny jesteś wraz ze swoimi domniemaniami i bzdurami które wypisujesz myśląc, że wiesz do kogo piszesz. A na dodatek robisz z siebie kompletnego idio tę. Hahahahah
Kolo... hehehehe :-) - żenada
...... 2017-01-17 20:41:56
Kolo....taki "palec" jak ty to tylko do jednego może służyć ,żeby go trzymać w dobrze znanym dla wszystkich miejscu
A to kto ty KOLO jesteś to mnie tak obchodzi jak to co właśnie "palec" w wyżej wymienionym miejscu dotyka...ahaha
I nie pień się tak KOLO bo ci zastrzyk na wscieklizne będą dać musieli...ahaha
Pozdro
3
Z Z 2017-01-17 20:46:24
Kim jesteś?! Kim jesteś?! Ja mogę odpowiedzieć na to pytanie!
Jesteś człowiekiem dla którego nic nie znaczy dobro drugiego człowieka.
Jesteś osobą, która myśli wyłącznie o sobie!
Jesteś nie wart żeby rękę ci podać!
Wiele jeszcze synonimów twojej osoby można wymienić!
A nawiązując do twojego niku to mam nadzieję, że palec Boży to cię kiedyś dotknie...
4
Wujek 2017-01-17 21:48:28
Wpiszcie do google "superpracodawca dubiel vitrum opinie palec boży". Pojawi się opinia na innym portalu, gdzie "kolo" narzeka na stawkę 8zł/godz. Opinia listopad 2015.

Teraz mamy 2016 rok... i pewnie ten kto miał stawkę 8zł tearz ma stawkę 11zł.

Zatem w ciągu roku płace w DV wzrosły z 8 do 11zł, czyli o 3 zł

Jest to jednak możliwe. Ale jak to ktoś powiedział wyżej -- "pewnie nawet dyby Wam d*pę miodem smarowali to byście narzekali". Zawsze im k*wa źle i źle i źlea.
Gandalf 2017-01-17 22:04:22
No tak bo 11 zełek brutto to fantastyczny zarobek ahaha
Wujcio w 2015 była też inna najniższa krajowa przez dwa lata -nie rok....musieli kolesiowi dać coś więcej bo inaczej miałby teraz większą premię uznaniowa niż kwotę ze stawki...ahaha
Poza tym Wujcio puknij się w tą łpetynke zanim napiszesz "miodem....." z czego się tu kur...a cieszyć??!! Z 11 zł brutto??ahahah
2
Pan Przestroga 2017-01-17 22:16:25
Pracując jakiś czas w tej firmie , straciłem tylko czas, człowiek stał w miejscu, nic się nie rozwijał.
Przez pierwszy rok myslałem, ze jest to najlepsza firma na swiecie, bo wypłaty w terminie, ubranie itp. nic mylnego (czytając to forum niektórzy żyja tą fatamorgana do dzisiaj) . To są podstawy, które każda większa firma zapewnia i nietylko.
Przychodząc do pracy trzeba było borykać się z fałszywym kierownictwem (całą górą), ze zwykłymi robolami którzy chodzili z głową w górze bo myślą ,że są doceniani i cos osiągneli i znowu musze powiedziec nic mylmego- fatamorgana pustej łysej głowy.
Nstępnie dzień w dzień jedno i to samo , ta sama mmonotonia jak by ten czas wogóle nie leciał, nie patrząc w kalendarz mozna było zgubić się wczasie.
Flustrujące było darcie mor dy czerwonego, głupie usmieszki łysego, kłanianie sie koziołka. Niema nic gorszego jak taka atmosfera.
Jednym słowem byl to mój najwiekszy koszmar. Zwolniłem się bo nie umiem pracować z fałszywcami.

Pracując w DV czułem się jak na zasiłku dla bezdomnych , tylko z tą różnicą ze musiałem dawać z siebie wszystko. Pracowanie za 1360 to strata czasu, rece opadaja :( Mowia ze zadna praca nie chańbi ,ale wypłata tak :(

Mozna by napisac esej złych stron DV, dobrych nieznam jezeli takie sa.
5
Palec Boży 2017-01-17 22:21:23
Ja akurat się nie pienię bo mam to wszystko w d.... Raczej mnie to bawi. I kto tu się pieni? Heheheh. Ty i jeszcze paru tobie podobnych.
Nie musisz mi podawać ręki bo pisząc takie rzeczy, to ty nie jesteś niczego wart. A już na pewno żeby z tobą dyskutować na poważne tematy.

Chcesz chusteczkę? Ta piana na twoich ustach nieprzyjemnie wygląda :o)

Do mojego nick'u się nie przyczepiaj bo jest to tylko "maska", dokładnie tak jak twoja, w ogóle nie związana z moją osobą.
Tak więc spać..., idź spać. Nie chce mi się z tobą gadać! :-)
A..., i słomę wyjmij z filcoków bo nie będziesz miał co do poduszki na noc włożyć. Heheheheh ;o)
Paaaaaaa...
...... 2017-01-17 22:37:20
Ooo jaki wygadany "pan z miasta"...ahahah
Lubię z tobą polemizować bo się chociaż pośmiać mogę z tego jaki iloraz inteligencji sobą reprezentuja ziomale D...po twoich wpisach widzę że nie stanowicie zagrożenia dla nikogo bo tylko jadaczka wam się nie zamyka ale po to żeby zarządowi DV dobrze ...aaa i dzięki za chusteczkę ale ci ja zostawię bo ci potrzebna będzie jak już wstaniesz z kolan z tą otwartą buźką którą tak lubisz do wypowiedzi wrzucać...pewnie naturalny odruch na DV....ahaha
1
Fan Wujka 2017-01-17 23:11:59
Wujek Tobie juz sie znudziło robienie za 10 ciu. Teraz na internetach siedzisz:P

Zycie też wzrosło i to nie 3 zł , także zamiast 2 lata do przodu jestescie 4 lata do tyłu ,hahahahahahahahah
2
Nie z miasta z lisciem na glowie 2017-01-18 09:01:04
@gandalf... 11zetek * 170 godzin + premia = ??? zleży jaka premia. Weź kalkulator i policz 11*170 jest 1870 plus 250zł premii albo nadgodzin 2120zł. Jak to podzielisz prezz twoje godziny to 2100/170godzin daje 12.5 złotego za godzinę... ale tywidzisz tyle co masz w głowie czyli 11 a potem że na koncie mało. Ja do tej pory nie miałem wyzerowanej premii. Bywało że miałem nadgodziny.
no co ty nie powiesz 2017-01-18 11:42:51
jak zapytasz to cie zrabie szefostwo tyle w temacie. wiem z wlasnego doswiadczenia.
Gandalf 2017-01-18 12:28:21
Liściu....właśnie o to chodzi ..jaka premia?
Jeśli masz zrobione nadgodziny to premia jest o połowę mniejsza od tej z miesiąca poprzedniego to dlatego że byś za dużo zarobił...poza tym ty doliczasz nadgodziny do stawki? Od kiedy to tak się robi? Przecież one według kodeksu pracy są płatne 50% więcej w tygodniu i 100% więcej w dzień wolny od pracy...
Widząc że jesteś taki obtrzaskany w temacie, to powiedz mi dlaczego w DV nie ma stawki gdz takiej żeby ta najniższa wyszła a później ewentualnie dadzą ci premię uznaniowa lub motywacyjną?
Wtedy ludzie pracowali by parę godzin więcej
Ps:jeszcze jedno pytanie ...jeśli dany pracownik ma współczynnik wydajności 1.40 tzn że pracuje prawie jak półtora człowieka tak? Jeśli tak ,to dlaczego ciągle dostaje te 1360 zł?
4
z lisciem na glwoie 2017-01-18 14:53:15
Na tym forum nnie można cytwoać, więc dam takie znaczki>>>

>>> jak zapytasz to cie zrabie szefostwo tyle w temacie. wiem z wlasnego doswiadczenia

Też się z tym spotkałem, nie na własnej skórze, ale tak nie powinno być. Jedni są wulgarni, inni olewają człowiak, kto inny jest cholerykiem i sie o byle co wkurza.


>>>Jeśli masz zrobione nadgodziny to premia jest o połowę mniejsza od tej z miesiąca poprzedniego to dlatego że byś za dużo zarobił...

NIe wiem czy tak jest, a jeśli tak jest to nie wiem dlaczego. Ktoś to oblicza i on wie.


>>> poza tym ty doliczasz nadgodziny do stawki? Od kiedy to tak się robi? Przecież one według kodeksu pracy są płatne 50% więcej w tygodniu i 100% więcej w dzień wolny od pracy...

Nie rozumiem pytania. Jeśli ktoś zarabia 10zł/godzinę, to za nadgodzinę dostaje 15zł/godzinę. Stawka 10zł/godz, więc 50% to jest 15zł/godz. Jak się mylę, to mnie popraw.


>>> Widząc że jesteś taki obtrzaskany w temacie,

To ironia?


>>> to powiedz mi dlaczego w DV nie ma stawki gdz takiej żeby ta najniższa wyszła a później ewentualnie dadzą ci premię uznaniowa lub motywacyjną?

Sory wodzu ! NIe wiem dlaczego w DV jest tak lub inaczej. Wiem, że jest stawka ogdzinowa a do tego premia i nadgodziny. Co rząd polski ustali to ustali. a rynek to rynek.już teraz dostałem podwyżkę, pewnie dlatego że rząd podniósł płacę minimalną, Ty teżpewnie dostałeś. Jak pisał gość na drugim forum w 2015 było 8zł, teraz jest 11. niech kierownik i dyrektor i szef rzadza tak aby bylo dobrze. bo inaczej ludzi epójdą gdzie inadziej


>>> Ps:jeszcze jedno pytanie ...jeśli dany pracownik ma współczynnik wydajności 1.40 tzn że pracuje prawie jak półtora człowieka tak? Jeśli tak ,to dlaczego ciągle dostaje te 1360 zł?

Po pierwsze nie wiem skąd się bierze 1.40. Ktoś tę liczbę gdzieś wpisuje? Równie nie wiem dlaczego ciągle 1360 dostaje. Mogę tylko gdybać. Na przykłąd gość ma stawkę 10zł/godzinę, pracował ostro i miał wypłatę 10 * 170 godz = 1700brutto plus premia 250... czyli 1950 wiec doplacili mu 50zł płaca minimalna 2 tys, na koncie 1360. Innym razem się lenił, miał 10 * 170 godz = 1700 brutto plus premia zero... czyli 1700 i musieli mu dopłacić trzy stuwy do płacy minimalna 2 tys, czyli na koncie 1360. Bo minimalną muszą wypłacić, tak jak ktoś wyżej żartował. tylko to mi przychodzi do glowy.. ale na kwitkach z drugiej strony pisza ze to wyrownanie do minimu? widziales te kwitki wyplat?
1
Pracownik 2017-01-18 15:56:48
Ludzie nie ma się co zastanawiać jak liczą wypłatę, dlaczego tyle wychodzi tylko trzeba uciekać jak najdalej, póki czas!
4
Nawiedzony 2017-01-18 17:06:05
Dokładnie....liczą jak chcą...jeśli się nic nie zmieni dalej to trzeba będzie się rozglądać za czymś innym bo to niema sensu,na paliwo robić i bułkę?a gdzie rodzina....i inne wydatki co miesięczne,tak się nie da dalej...za najniszszą krajową
5
Zoltan 2017-01-18 17:59:11
Te wypłaty nawet dla kawalera bez rodziny są małe.
Dwie imprezy i po kasie a gdzie tu cały miesiąc przeżyć.
3
Operator 2017-01-18 19:29:00
Żeby pracownik specjalistycznej maszyny do obróbki szkła zarobił 1460 zł to jest nieporozumienie!!!
I jeszcze bezczelnie potrafią upominać człowieka żeby pracował szybciej bardziej wydajniej!
Gdzie tu sens, gdzie jakaś logika?!
Jeszcze chwila i spadam z tej firmy jak najdalej!!!
6
inny operator 2017-01-18 20:43:56
Ile czasu operatorze pracujesz? Myślałem że na maszynach dużo się zarabia... Na pewno jesteś specjalistą?
Operator 2017-01-18 22:23:31
Czy jestem specjalistą..... Bardzo trafne pytanie :-D sądząc po moich zarobkach raczej nie.
Tak poważnie cyfrowa obróbka nie ma dla mnie tajemnic, robię czasem niewykonalne formatki dla innych i taka wdzięczność.
4
operator w innej firmie 2017-01-19 00:06:52
Juz po kilku latach przepracowania w swoich obowiazkach pracownik staje sie specjalista -to jest z automatu. Pamietam slowa kierownika ktore kiedys skierowal do pakowaczy 'wy nie jestescie pakowaczami, wy jesyescie specjalistami od pakowania' Niestety na papierze tego nie dostana, bp to by sie wiazalo z wieksza placa, a tego sie unika jak ognia, pracownik w dv nie moze duzo zarobic :)

Na Cnc starsi pracownicy wiedza bardzo duzo i robia kawal dobrej roboty, ale tu znowu nie w pelnym zakresie bo projekty przychodza z biura gotowe. Operator cnc powinien umiec wszystko od podstaw poczawszy od projektu.

Za granica... e poco zagranicy juz w krk i okolicach operatorzy cnc zarabiaja 3x tylo co W DV
3
człowiek pizza 2017-01-19 08:40:23
operator cnc 1460zł na konto? jakaś ściema wg mnie, ktoś tu chce nieźle koło d*py zrobić Dv. trzeba było napisać 1360zł. też bym się przeraził. hehe.. no hyba że pracujesz parę miesięcy i od razu byś chciał więcej zarabiać. dostałem podywżke i sie nie zpodziewałem wiec raczej traktuja sprawiedliwie wszystkich wiec tutaj smierdza te opinie
Gandalf 2017-01-19 09:03:51
Jesli mam być obiektywny to ja również z tego co się orientuje twierdzę że coś jest nie halo z tymi 1460 zł....anterola,pakowanie i pakowanie nietypowe zarabiają z reguły te pieniądze...ale dział maszynowy? Hmmm...każdy na forum wie że krytykuje tą firmę ale w tym komentarzu coś mi nie gra...
z lisciem na glowie 2017-01-19 14:00:48
No to jeśli nie ściema Gandalfie to znaczy, że to jakiś młody operator, co dopiero zaczął pracę.
Gandalf 2017-01-19 14:37:16
Nie wnikam...możliwe
Fakt jest taki że maszyny zarabiają sporo lepiej od działów na antresoli,dziwią mnie więc te 1460 zł
Jeśli to prawda to widzę ze na dole tez kokosów nie zbijają...
2
operator w innej firmie 2017-01-19 17:29:29
Widocznie nowy operator to pisal. I nie przesadzajcie ze sporo wiecej zarabiaja, chyba ze ktos ma na myslu ze operator Cnc bedzie je bal kazda sobote a na antresoli wgl, to sie zgodze :)
Zadowoleni na tym forum nie znaja sie na matematyce hehe bo licza nadgodziny ktorych maja sporo. Niech sobie policza 8 godzin razy dni w miesiacu, i niech powiedza czy sa happy :D bo co to za zycie spedzac caly czas w firmie hehe
Z tego co juz zaobserwowalem to zadowoleni maja sporo ponad 200 godzin 200-250 POPROSTU ZYJA FIRMA, przy tylu godzinach jak bym na reke nie dostal minimum 4 tys to bym podziekowal :) zreszta tak juz zrobilem.
1
Pracownik roku :-) 2017-01-19 18:49:16
Chłopie to myślisz że ile operator CNC zarabia? Ja już parę lat pracuje i mam 1700 albo 800 zależy ile godzin.
Po tylu latach więc ja tam wcale się nie dziwię że młodszy stażem ma nie całe 1500.
Nie rozumiem skąd to zdziwienie...
2
operator w innej firmie 2017-01-19 21:17:12
WIecie jaka jest tajemnica zadowolnych w tej firmie? Poprostu trzeba się związać z tą firmą i pracować każdą sobote i zostawać dłużej, mieć 220-250 gdzin i wiecej bo jest to możliwe :D
Czyli 0 prywatnego życia, cały czas DV i DV. Róbcie tak, a wszyscy bedziecie happy hehehehehehhehehehehhehehehehehehehhehe

Tymczasem ja sobie pracuje po 8 h i wypłate mam jak 3ch operatorów DV
Operator 2017-01-19 21:41:44
Wali mnie Twoje szczęście! Co kogo obchodzi gdzie Ty pracujesz i ile zarabiasz! To jest portal w którym wyraża się opinie o danej firmie!
nalot czy kij? 2017-01-19 22:49:59
No właśnie... zlot obcych ludzi, którzy chcą DV oczerniać. Może ruscy hakerzy? Hę? Jak nie krytykują stawki, to coś tam "zgodnie z prawem" chcą otrzymywać, a teraz czepili się nadgodzin. WTF?
1
nalot czy ruscy czy co? 2017-01-19 22:52:03
.acha zapomniałem dopisać, że zarabiam siedem razy tyle w DV ile zarabiałem rok temu w DV i dostałem 20 podwyżej po trzy złote. takie bzdury. acha. i mam 378 godzin i nadgodzin i świąt. odpierdziliło komuś chyba.
operator w innej firmie 2017-01-19 23:19:11
A to nie jest opinia? Porównałem inna firmę z DV i oceniłem - siedzicie po uszy w go wnie, szybko idzie się przyzwyczaic do smrodu ,co nie hehe
Uroboros 2017-01-20 07:50:47
Chlopczyku musisz zmienić dealera...
A może to nie dragi tylko ci się od tych środków chemicznych w nierówno pod sufitem zrobiło...
Kim ty ku...a jesteś żeby mówić kto ma na forum pisać lub nie? ! Zajmij się robotą pajacu i leć troszkę nadgodzin porobić w tygodniu bo Ci hajsu na domek nie wystarczy.....
Akcya 2017-01-20 18:33:40
Mocne słowa jak na człowieka który nic nie może nic nie potrafi i nie dorasta nikomu do pięt !
Uroboros 2017-01-20 19:01:18
Ahaha
Akcja napisać nie umiesz a takie zdania skleciłeś?
Może znasz je na pamięć bo ci to twoja kobieta ciągle powtarza?
Ooo jak mi przykro ahaha
1
Akcya 2017-01-20 23:38:25
Jak bym chciał zauważyć to jest mój nik i to było celowo tak napisane. A dlaczego, spytasz? Kto mnie zna ten to zrozumie ☺
Uroboros 2017-01-21 06:04:20
Aaa to wszystko zmienia
Ty jesteś słynny Akcyo
Ten którego wszyscy znają
Kto zapytacie?
No Akcyo ten który kurtki chlopom trzyma...ahaha
Weź się ocknij gościu!!!! Wjechałem ci na ambicje a ty NIKiem się przejmujesz?
Ja je...ie jeśli wszyscy przeciwnicy związku w DV mają tyle oleju w głowie co ty,to nie ma się co do jego istnienia martwić
I później dziwić się ze szefostwo wami manipuluje ja macie tyle w głowie co cyganka w tobołku
1
Akcyja 2017-01-21 09:23:59
Przepraszam bardzo lecz nie przejmuje się NIkiem , tylko napisałem to w kwestii małego sprostowania, ponieważ zostałem posadzony o jakieś literówki :-) Nie wjechałeś mi na ambicję, przynajmniej tego nie odczułem...
Również w kwestii sprostowania, nigdzie nie napisałem, że wszyscy mnie znają, znają mnie Ci którzy powinni mnie znać :-D Mówisz, że szefostwo takimi jak ja manipuluje.... Być może, nie zaprzeczam. Ale w pracy to rzecz normalna. Ludzie kierujący daną firmą mają już z góry założony jakiś tam plan, którzy wdrażają w życie i Ty i Twoi koledzy może nawet nie wiedzą ale też są manipulowani, a to tylko po to żeby produkcja szła dobrym, zamierzonym z góry tokiem. Bez tego był by wielki chaos.
Uroboros 2017-01-21 10:38:43
Proszę państwa tacy oto ludzie pracują w firmie Dubiel Vitrum...porażka
Chłopie co ty piszesz? Dyrekcja nie ma manipulować ludźmi tylko doceniać,zachęcać i premiowac!!!!
Nie trzeba być po zarządzaniu żeby to wiedzieć i jeśli pracownicy nie będą się szanować to szefostwo tym bardziej szacunku mieć do nich nie będzie
Szkoda ze tego nie rozumiecie bo wtedy może by się lepiej w waszej firmie pracowało
Kotek kłopootek 2017-01-21 10:41:27
Hej człowieku! Wbij sobie do głowy, że pieniądze w firmie się biorą nie z budżetu Państwa, ale z produktów które sprzedasz i wyprodukujesz. Jeśli wypierd*lą firmę od jednego z głównych klientów, to część załogi wyp*rdolą z roboty. Nie czaisz tego gościu? Wbij sobie do tej zarozumiałej pały, że dla niektórych prostsza praca, niekoniecznie programowanie cnc, jest satysfakcjonująca i z radością ją wykonują. Przestań ich gnoić i psuć ich morale. Ty zaś jesteś niezadowolony, ale swoją pracę sprzedajesz tanio, jątrzysz, narzekasz, rzucasz k*rwy w kącie. Nie masz innej opcji? Nie potrafisz swojej pracy lepiej sprzedać? Jesteś dupa? Nawet w DV są podobno stanowiska na maszynach do obsadzenia. Boi się co? Masz dwie lewe ręce? Mózgu nie starcza na ogarnięcie? Zdecyduj się... albo pracujesz tam gdzie pracujesz i zarabiasz ile zarabiasz, albo idź na stanowisko gdzie dadzą więcej pieniędzy, albo do lepszej firmy. To jest gospodarka ruynkow. Skończyło się k*rwa gierkowanie, chcesz cukierka? idź do Gierka, gierek ma to ci da. Trzeba być totalnym idiotą aby w trakcie dynamicznego rozwoju firmy nie awansować, tylko konfliktować się z pracodawcą i związek zakładać. Jak ćma do świecy. Jak widać można być inteligentnym i wygadanym, a życiowo kompletnie nie pozbieranym. Zamiast walczyć o lepsze stawki trzeba było wykonywać prace za lepsze stawki. Zresztą to nie mój problem nie w Rabce będą robione lustra, to w Chinach.


2
Akcyja 2017-01-21 11:11:19
Doceniać, zachęcać, premiowac i co jeszcze? Prosty przykład facet pracuje za 11 zł dostaje podwyżkę na 14 zł i powiedz mi teraz co się zmienia w jego pracy? Szybciej pracuje? Dokładniej? Bardziej wydajniej? Nie!!! Dalej tak samo pracuje jak przed zmianą stawki! Znam realia życia i wiem że leń chociaż dostał by 10 zł podwyżki to nic to nie zmieni, nadal będzie leniem i nadal będzie narzekał!!!
2
dobrze zarabiający poza DV 2017-01-21 11:35:21
Nieważne czy leń czy nie ,ale pracuje, a praca kosztuje. Nie wiem czemu Dubiel Vitrum nie wpadł do tej pory, żeby dawać pracownikom INFLACYJNE, wile firm to stosuje i od dawien dawna. Są to pieniądze które dostaje się co roku przeważnie rzędu 100-150zł brutto- czyli jak ktos pracuje 30 lat samego inflacyjnego ma 1000-1500 zł brutto , a reszta podwyzek z tytułu pracy to swoją drogą.
Zyczę w DV taki dobrych zmian.
Kotek kłopotek anty gierek anty cukierek 2017-01-21 14:05:18
Taaaakk.. też widziałem jak działają podwyżki na lenia -- przez miesiąc się stara, drugi mniej, w trzecim olewa pracę jak wcześniej, w czwartym narzeka jak mało zarabia. Może jednak owe "smarowanie miodem d*py" lepiej by zadziałało jak to ktoś sugerował?

@dobrzezarabiający -- a na jakim stanowisku pracujesz i ile wpływa na konto?

Ja twierdzę, że jeśli ktoś pracuje na stanowisku gdzie jest prosta praca, zarabia godnie w ramach tego stanowiska, to chylę czoła przed taką osobą Jak ktoś pracuje na wyższym stanowisku, zarabia lepiej, to chylę czoła. Ale jak ktoś pracuje na stanowisku niższym i ciągle narzeka, to szlag mnie trafia -- niech idzie na wyższe stanowisko aby lepiej zarabiać... w końcu tam też tylko 8/godz i do domu...
Uroboros 2017-01-21 14:37:48
Kiciu chlopiciu wbija sobie do tego debi ..ego łba że po pierwsze gdybyś czytał wszystkie wpisy pacanie wtedy zauważył byś wypowiedzi o płacach na dziale maszynowym
Po drugie Kiciu myślisz ze praca na maszynie gdzie naciska sobie guziczek i popylasz jest bardziej skomplikowana od montażu luster nietypowych? No to widocznie nie bardzo się ziomal znasz na produkcji (zapewne jakiś koleś z dyrekcji...ahaha )
Następnie Pier. ..lisz mi tutaj ze wypłaty biorą się od produktów które wyprodukujesz i sprzedaż...spoko w takich razie pracownicy dubiela powinni w ch zarabiać bo co roku firma ma milionowe zyski (możesz sobie to kiciusiu sprawdzić )
Z tego wynika ze jednak pracownicy się nie opiera. ..ą bo raczej A ze swoją świtą sami luster nie robią
Ale co ty kiciusiu możesz wiedzieć jak tylko pierdzisz w stołek cały dzień
Akcyja 2017-01-21 14:41:30
Zgadzam się z tą wypowiedzią, ale taki leń nie pójdzie na wyższe stanowisko chociaż by nawet miał taką możliwość.
Przecież wtedy musiał by się zająć rzetelne powierzoną mu pracą, a taki człowiek nie jest nauczony pracować tylko narzekać!
Za duże rozluźnienie panuje w firmie DV, pracownicy zamiast pracować to robią sobie kółka dyskusyjne a upomnieni przez przełożonych zgrywają widelce obrażonych. Ale do opowiadania na forum jak to mało zarabiają to są pierwsi!
Powiem jedno, gdyby pracownik w innej firmie miał takie podejście do pracy, nie dotrzymał by do końca zmiany i został zwolniony w trybie natychmiastowym, a nie jak w naszej firmie upominany po sto razy!
Przekonacie się jak jest kolorowo w innych firmach, gdy zmienicie pracodawcę.
Uroboros 2017-01-21 16:32:38
A ja powiem tak
Gdyby były normalne zarobki jak przystało na produkcję i wymagania kierownictwa to możliwe ze ktoś by się bardziej przykladal
Jaka płacą taka praca
Poza tym wszyscy pracownicy mają wyrobioną normę (nawet ponad )
Wiec o czym mowa ziom?
Akcya 2017-01-21 16:47:10
Ziom ha ha ha dobre dobre. Pytasz o co chodzi? Nie wiem czy masz problemy z czytaniem, czy ze zrozumieniem tekstu. Przecież napisałem o co mi chodzi. Nie będę powtarzał w kółko jedno i to samo.
Hala 2017-01-21 17:05:15
Więc idąc tym pana tokiem myślenia, pracownik po wykonaniu normy ustalonej odgórnie, nie jest już zobowiązany wobec swojego pracodawcy do przebywania na swoim stanowisku pracy i dalszej pracy? Z pana wypowiedzi tak to wynika. Wie pan co, życzę panu założenia firmy i mało tego, przy pana sposobie myślenia będę pierwszym pracownikiem w owej firmie
Akcyja 2017-01-21 17:16:47
Ja też składam podanie do tej firmy ha ha ha.
Wykonamy normę dzienną a resztę dnia spędzimy na rozmowie.
I jeszcze normalnie zarobimy, rozumiem, że mówiąc normalnie maił na myśli dużo ha ha ha.
1
dobrze zarabiajacy poza DV 2017-01-21 17:41:50
I tu masz racje trzeba miec dobre stanowisko, ja jestem w dziale konstrukcyjnym-metalurgia, latwa praca nie jest, wszystkie normy, technologie wykonanoa trzeba miec w malym palcu pozatym programy graficzne.
Ale przeciez chwalicie tak dv to piszcie podania o zmiane stanowiska , jezeli firma ze swoimi produktami idzie do przodu to czemu nie dajecszansy pracownikowi? Bardzo duzo osob na produkcji ma wyzsze wyksztalcenie. A w ogloszeniach szukaja ludzi do biura.
Niestety polityka tej firmy jest ciezka, tu pracownik sie nie liczy.
dobrze zarabiajacy poza DV 2017-01-21 17:51:01
I tu masz racje trzeba miec dobre stanowisko, ja jestem w dziale konstrukcyjnym-metalurgia, latwa praca nie jest, wszystkie normy, technologie wykonanoa trzeba miec w malym palcu pozatym programy graficzne.
Ale przeciez chwalicie tak dv to piszcie podania o zmiane stanowiska , jezeli firma ze swoimi produktami idzie do przodu to czemu nie dajecszansy pracownikowi? Bardzo duzo osob na produkcji ma wyzsze wyksztalcenie. A w ogloszeniach szukaja ludzi do biura.
Niestety polityka tej firmy jest ciezka, tu pracownik sie nie liczy.
Zostaw swoją opinię o Dubiel Vitrum - Rabka-Zdrój
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dubiel Vitrum