brak logo

Dubiel Vitrum

Rabka-Zdrój

Opinie o Dubiel Vitrum

Z. 2015-12-21 09:56:34
To Wy zaprzestancie tych ciągłych oszczerstw! Jeszcze raz Wam powtarzam, ludzie opamietajcie się nie myślcie tylko o pieniądzach, miłość bliźniego jest najważniejsza. Pieniądze szczęścia nie dają, pieniądze to zło, szatan Wami kieruje! Opamietajcie się jeszcze raz Was proszę! Z Naszych pensji przecież możemy wyżyć, nie glodujemy, a im więcej byśmy mieli pieniędzy tym bardziej brneli byśmy w grzech w zło! Mam nadzieję że przemyslicie moje słowa, macie czas przecież zbliżają się Święta czas radości, miłości. Nie musimy dużo zarabiać, by być szczęśliwym, uśmiech nie kosztuje nic!
Abdullah Abubabi 2015-12-21 10:58:50
Matka wie ze ćpiesz?
Gubernator 2015-12-21 14:23:11
W sumie to masz rację tylko powiedz mi jedno, skoro pieniądze to nie wszystko to czemu prywaciarze za parę złotych by człowieka w łyżce wody utopili ?
Chyba że oni mają jakąś inną religię zwaną mamona ?
z. 2015-12-21 16:19:00
Powiem Ci tak ludzie drzazge w oku bliźniego widzą a belki w swoim dostrzec nie mogą. Niech każdy sobie odpowie czy pracuje na 100 procent czy daje z siebie wszystko... A dopiero później domagajmy się za to należności. Nie sądzicie a nie będziecie sądzeni...!!!
Palec Boży 2015-12-21 18:44:45
Tak Tak, oni tylko czekają na takich "naiwnych jeleni". Rób tak dalej jak piszesz a należność za twoje wypociny zobaczysz tak szybko jak ja piramidę w Gizie :o)
z. 2015-12-22 16:28:51
Nie ubliżaj mi, ja Tobie nie ubliżam nie chce Ci się pracować? Zmień firmę przecież mówicie że wszędzie jest lepiej niż w DV!!! To dlaczego tu jesteście?! Nie rozumiem Was! Nikt Was tu nie trzyma na siłę! Na Wasze miejsce jest dziesięciu chętnych!!! Nie rozumiem was ludzie... Weźcie się do roboty! Takim jak Wam wszędzie będzie źle!!!
Antek M. 2015-12-22 19:09:08
Faktycznie jednak coś ćpasz bo na trzeźwo to nie wyskakiwałbyś z tekstem
'' Na Wasze miejsce jest dziesięciu chętnych!!!''
Bo zanosi się na to że na nowej hali będzie albo Biedronka albo będzie hulał wiatr bo jakoś na obecną chwilę są poważne problemy ze skompletowaniem produkcji .
Piotr Kędzierzyn 2015-12-22 20:17:12
Takie z Was kozaki podpiszcie się imieniem i nazwiskiem.. w sieci każdy odważny
Piotr Koźle 2015-12-22 21:11:17
To dajesz cwaniaczku Ty Kędzierzyn a ja jak widać Koźle
Palec Boży 2015-12-22 23:54:44
PAX, PAX między chrześcijany :o)
Z. 2015-12-23 07:28:33
Na forum się obrażanie, a obok szopki będziecie sobie życzenia składać... Żałosne to jest Panowie! Świetna to czas radości a nie zawiści i kłamstwa, tylko i wyłącznie umiecie narzekać i obgadywac ludzi poza ich plecami ale żaden z Was nie ma na tyle odwagi żeby prosto w oczy powiedzieć to co myślicie Kierownikowi a już nie wspomnę o Panu Dyrektorze bo jak Go widzicie to stracie po gaciach, wtedy nie ma tych odważnych, każdy zmienia się w szarą myszkę! Jeśli Wam tak źle proszę bardzo macie okazję o tym powiedzieć, przecież Pan Dyrektor jest prawie codziennie na hali. Ale wtedy jedyny tekst, który mi się nasuwa na myśl widząc Was to zatkało kakao ha ha ha ha wielcy rewolucjonisci śmiać mi się chce z Was!
independent 2016-01-12 16:53:47
Praca za 1450zl z nadgodzinami, w praktyce nadgodziny obowiazkowe. Robota dobra na przezimowanie, kto zna swoja wartosc i mozliwosci to nie tutaj. Pracownik sie tu nie liczy, niemozna nic powiedziec , jest sie zwodzonym. Podwyzki tylko obiecywane.
3
Kędzierzyn 2016-01-25 18:29:50
Narzekacie na pracodawcę, ale co wy sami jako grupa, kolektyw pracowniczy jesteście w stanie zdziałać? Nie założycie firmy, mimo że macie know-how, umiejętności nabyte właśnie w pracy w zakładzie, a to można zrobić bardzo prosto, tylko się trzeba trochę zawziąć nie? Trzeba zebrać kapitał. Każdy pracownik przez dwa/trzy lata odkłada równą stałą kwotę i w ten sposób zbiera swoją część udziału, który potem włoży w spółkę czy spółdzielnie. Po trzech latach 50 osób może założyć swoją własną spółdzielnię, stworzyć biznes plan i zacząć konkurencyjną działalność wobec zakładu. Są kontakty z dostawcami, są kontakty z klientami. Proszę bardzo, możecie działać, możecie produkować lepiej niż wasz pracodawca, ale nie zrobicie tego. Po pierwsze dlatego że jesteście zbyt leniwi. Pasuje wam praca na etacie zamiast zajmowanie się przedsiębiorczością, a po drugie nie macie tych umiejętności, które ma przedsiębiorca. Jesteście tym sortem człowieka, który nie podejmuje przedsiębiorczych działań. A taki Pan Andrzej podejmuje i udaje mu się i dlatego On ma to co ma, a Wy macie to co macie. Dlatego nie narzekać tylko zasuwać do roboty, bo nic poza zdyskontowany krańcowy produkt pracy wam się nie należy. Tą prawdą ukontentowana jest większość pracowników, natomiast są dwa typy pracowników których to nie zadowala. Jeden to tacy którzy faktycznie zostają przedsiębiorcami zrywając z etatem lub pracując wciąż na etacie i na własną rękę. Takim ludziom zazwyczaj się udaje wkładając w to całą swoją energię i potencjał, przedsiębiorcze działanie im wychodzi. No a drugi typ to tacy którym nic nie wychodzi, a potrafią jedynie zawistnie szczekać.
2
Palec Boży 2016-01-29 11:01:42
To kiedy ten strajk? Bo słyszałem, że już kilka działów jest gotowych.
Oj, zbiera się, zbiera! Będzie ciekawie... :o)
Kędzierzyn 2016-01-29 18:44:56
HAHAHA Już widzę ten strajk :P
independent 2016-02-07 00:28:49
Jedyny strajk jaki możecie zrobić to "oddać fartucha" ;)Ale nikt tego nie zrobi, bo jest wam tam za dobrze i z drugiej strony lenistwo. Pracowałem w DV wystarczająco długo i oczywiście narzekałem na kasę i osoby takie jak dyrektor, kierownik ( z przykrością to stwierdzam ale ludzie na takich stanowiskach tacy muszą być, bo inaczej wiadomo...) Przebyty tam czas nie uważam za stracony , iż zdobyłem sporą wiedze i doświadczenie, dzięki czemu teraz zarabiam dwa razy tyle ;)Jeśli chodzi o organizacje pracy, jakość produktów, a co za tym idzie możliwości zakładu to pełen podziw, jak i BHP na wysokim poziomie. I nie narzekajcie bo macie jak na wakacjach.
Gubgub 2016-02-08 21:33:08
Po komentarzach na tej stronie widać jakim ideałem jest ta firma. Masz pewnie trójkę dzieci na utrzymaniu i strasznie się cieszysz że masz 1300zł co miesiąc. Rewelacja, najważniejsze że do pierwszego starcza...
doceniona 2016-02-28 10:15:02
a jak Wam sie podobają panie i panowie nasze podwyżki i nowy system?
wolontariusz 2016-02-28 10:30:54
masz pewnie na myśli te ustawowe 100 zeta brutto od stycznia ,wtedy tak ... natomiast realnie to bez zmian a raczej bliżej minimalnej płacy czyli z roku na rok zarabiamy mniej ...
1
Palec Boży 2016-03-10 10:00:09
Wszelkie podwyżki wiążą się tylko z tym, że przed końcem miesiąca rozliczeniowego dyrektorzy poszczególnych działów robią częstsze kontrole i czepiają się "kurzu na stanowisku pracy". A i jeszcze ostatnie rozporządzenie dotyczące "odsłuchu" :o) to wina "młodych pracowników", którzy chodzą ze słuchawkami w uszach i nie słyszą co się dzieje dookoła nich. Ucierpieli na tym wszyscy, ci normalni też. Teraz mamy atmosferę jak przed mszą w kościele. Dzięki WIELKIE! Ale czy to coś zmieniło? Wydajność? Wcale nie! Teraz to dopiero nie można się skupić na robocie :-) Posucha taka że szkoda gadać.
2
wolontariusz 2016-04-10 10:50:47
stówa do pensji , gdyby to była dniówka to ho ho !:)
wolontariusz 2016-04-24 21:14:10
witam ,
co tu taka cisza ? , czyżby na tyle się polepszyło w firmie a zwłaszcza w finansach pracowników , że nikt już nic nie pisze ...
no tak , przecież temat podwyżek powrócił i co po niektórzy szczęśliwcy dostali już podwyżki z 9 na 10 zł , co akurat nie bardzo przełoży się na końcowy efekt w postaci podwyżki zarobków miesięcznych
nie zapominajmy o tzw. "czynniku manipulacyjnym" jakim w tej firmie jest przecież premia !!!
wyszło ci więcej z godzin = niższa premia :)
pozdrawiam
były pracownik 2016-04-28 15:47:16
do Pracuś.
Ta firma w moim mniemaniu to dno . Pracuję od 17 miesięcy a po 3 przepracowanych w tej firmie i przekonaniu się jak lecą w .... z wypłatami zmieniłem pracę . Moje aktualne zarobki netto biją wypłatę Firmy Dubiel Vitrum x2,5 , bez angażowania się w życie firmy , bez robienia nadgodzin . Na normalnej umowie o pracę w cyklu pracy 8h . Da się ? Da. Kwestia jak podchodzi do pracownika góra , nic więcej. Narzekać każdy ma prawo bo minimalna krajowa to jakiś szał nie jest a w tej firmie nic więcej nie dostaniesz . Myślisz ,że każdy młody który przyjdzie będzie robił za takie pieniądze? gdzie za te pieniądze żyć ? kupić auto ? zwiedzić coś? Zakładam , że ty po 10 latach pracy MOŻE dorównasz moim zarobkom a w co i tak śmiem wątpić . Doświadczenia w tym zawodzie żadnego nie musisz mieć bo w 2-3 miesiące perfekcyjnie nauczysz się pracy na stanowisku . Żeby mieć na chleb dostaniesz od tej firmy , ale nic poza tym
3
Golibroda - łowca lisów 2016-04-28 19:29:07
dobrze gada, polać mu!!!
1
wolontariusz 2016-05-21 13:14:34
jako pierwszą praca o ile dobrze kojarzę to będziesz miał jakieś 1400 zł/brutto , netto to ok 1 tys jeśli to cię uszczęśliwia i jest spełnieniem twoich ambicji zawodowych to zapraszamy do D.V.
popracujesz kilka lat będąc międzyczasie na garnuszku rodziców , zdobędziesz jakieś tam doświadczenie które i tak na nic ci się nie przyda ponieważ tu potrzeba ludzi do tzw "przyuczenia" a nie po studiach bo ci są zbyt rozgarnięci jak na potrzeby tej firmy ...
3
11zl/h 2016-07-03 18:16:55
Mistrz gz bije wszystkich na głowę we wszystkim!
Independent 2016-09-30 19:24:22
Romcio 3tys bedziesz mial z 2-ch miesięcy :D z roboty w warzywniaku będziesz bardziej zadowolony :D
Independent 2016-10-07 21:08:02
No racja nie każdy jest wymagający pod tym względem , z resztą mama dołoży resztę i pracownik DV zadowolony :D w życiu trzeba być independent ........
goo goo 2016-10-10 12:45:06
jest oferta na spec. ds. exportu, pracuje tam ktoś jako biurwa? jaki rząd zarobków da ludzi z doświadczeniem?
Independent 2016-10-11 14:36:07
Z tego co się orientuje to do 2 tys- jedno z wymagań bardzo dobra znajomość j. ang- jeżeli ktoś zna b. dobrze ang. to ofertami przebiera i to nie za taka stawkę :)
Poza tym jeżeli osoba która ma rzut beretem do pracy (może chodzić nawet na nogach) zwalnia się , to chyba warunki czy też system motywujący nie jest dobry.
Jeżeli ktoś zaczyna (student)- to praca idealna. Zebrać doświadczenie , obycie itd.
independent 2016-10-11 16:54:28
Chodzic na piechotę do pracy nmialem na mysli ,iz mozna sporo oszczedzic :) Max ,oczywiscie ze szukaja ludzi po studiach tzn swiezych absolwentów ,a taka osoba pojdzie na kazde marne warunki , tylko poto zeby nabrac doswiadczenia
1
Independent 2016-10-11 23:47:52
Jesli chodzi o atmosfere i ludzi w biurze to jest bardzo dobrze, chociaz od tego czas co mnie tam niema napewno sporo sie pozmienialo. Dobrze wspominam ta firme i niczego nie zaluje- sporo mozna sie nauczyc. Zeby wyjsc troche lepiej trzeba niestety pracowac w soboty i mozna wyjsc te 2 tys a w dlugim miesiacu troszke wiecej. Organizacje maja swietna i szkolenia wewnetrzne tez. Szkoda ze wszystko pieknie ladnie tylko nie kasa :( i tez szkoda ze kierownictwo i dyrektor sa tak zaklamani zero czlowieka
independent 2016-10-13 16:55:30
Juz od 2-ch lat tam nie pracuje :) praca jest ok, dzieki doswiadczeniu ktore zebralem w sv zarabiam srednia krajowa ,a zaczynalem od zera. Duzo obiecuja o podwyzkach fajne jest to przedstawione na poczatku ,a tak naprawde podwyzki to tylko na waciki. Dubiel vitrum to porzadna firma, ma znaczenie na rynku i jeslu chodzi o produkty nie robi dziadostwa. Tylko jedno pytanie dlaczego nie zalezy im ma praciwnikach? Kazdy nowy pracownik generuje ogromne straty poprzez brak doswiadczenia, a starszy poprzez brak motywacji -podwyzki.
I trzeba uwazac na kozla ...
Xxx 2016-10-15 11:10:42
Właśnie, to tez zależy od miesiąca jak jest dobry to tak naprawdę można zgarnąć całkiem dobra wypłatę ale wiem, ze teraz jak takie miesiąca typu wrzesień czy pazdziernik to we wszystkich branżach chyba owocne nie są, poza tym jak na poczatek oferuja 2000tys to moim zdaniem warto
broda 2016-10-25 21:26:05
2 tys ale z premią, o wtopę nie jest ciężko, a na takie pomyłki góra tylko zaciera ręce przed wypłatą :D
Starsi pracownicy często są źli o te premie, bo nowi dostawali full , a to tylko po to żeby dobić do minimalnej hehe normalnie śmiechu warte co tam się wyprawia.
Kozie mleko 2016-12-01 22:11:11
I świetny socjal jest. Zawsze wczasy pod gruszą, super paczki na święta, imprezy firmowe, wyjazdy integracyjne, szkolenia.... A potem się obudziłem
2
dhl 2016-12-01 22:29:49
Nieroby francowate wstydu nie macie...
1
ptyś 2016-12-01 22:47:49
Nszz uleczy wasze obolałe serca... łysy karakan wciągnie was do sekty jak gimbus kreske..
2
Gandalf 2016-12-02 22:29:02
Kogoś tutaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] boli bo się za nią NSZZ zabierze?
Gandalf 2016-12-02 22:33:33
DHL. ..jak dubiel handlarz ludźmi ?.....za tych nierobów francowatych pan szef sobie nową halę wystawił wiec morda w kubeł
Zima 2016-12-02 22:51:35
Oczywiście bo pracownik to robol który nie ma żadnych praw w zakładzie i można go wykorzystywać bez żadnych konsekwencji... a jeżeli sie o cos upomni to najlepiej zastraszyc... komuna się skończyła
2
Gandalf 2016-12-02 23:08:25
Straszyć....szantażować....chamskie triki by móc zwolnić dyscyplinarnie...witajcie w świecie DV....ludzie którzy piszą posty na cześć i chwałę tej firmy powinni się wstydzić i przeprosić osoby które w ostatnich dniach na własnej skórze odczuły reżim i dyktature dyrekcji...wstyd
1
zwykły pracownik 2016-12-03 15:22:50
Wstydzilibyście sie nieroby, opier**lacie sie 8h dziennie i jeszcze wam ciężko. Dajcie coś od siebie, to nie jest wcale takie trudne i nie róbcie zamieszania bo cierpią na tym zwykli pracownicy. Nie pasuje wam w firmie to szukać pracy i wypi**dalać! W sumie Pan Piotr i tak zrobi porządek z kim trzeba :)
Gandalf 2016-12-03 16:49:53
Tak tak...pan Piotr zrobi... ale kupe...a Ty patafianie się cicho bo widać że jesteś lizusem szefostwa...gdyby było tak pięknie i wspaniale to na tym portalu firma dubiel nie miała by tyle negatywnych komentarzy...co do zwykłych pracowników którzy są nazywani przez wielmoznego pana dyrektora "miejscową chołotą" i zarabiają najniższą krajową to może oni by się wypowiedzieli a nie jakiś przydupas koziołka...i z wami konfidentami ktoś pewnie w końcu zrobi porządek. ..AMEN
2
zwykły pracownik 2016-12-03 20:31:50
Ilu nierobów tyle negatywnych komentarzy, tyle w temacie... A pan panie Gandalf to pan pewnie do dziesięciu dobrze nie umiesz liczyć, już o mierzeniu metrem nie mówie, a tyle masz pan do powiedzenia. PS przydupasa to sobie w rodzinie poszukaj złamasie ;)
Gandalf 2016-12-03 20:49:28
Ahahah.....za to pan metr w tylek dubielom wchodzi panie "nie zwykły pracowniku"....a może jest na odwrót...ahahah...dobrze że się paluszkami piszę bo pewnie usta zajęte robieniem gały dyrekcji. ..ahahah
1
zwykły pracownik 2016-12-04 00:51:26
Po stylu wypowiedzi zaczynam rozumieć dlaczego Pan Piotr nazywa ludzi "rabczańską chołotą" . :) Kończe już z panem tą przepychankę bo boję się że obniży mi się poziom intelektualny ;) pozdrawiam i życzę "powodzenia"
Gandalf 2016-12-04 08:32:27
Poziom intelektualny? U Pana?posiada Pan takowy?a to ci niespodzianka...ahahah....a już myślałem że w pogoni za stołkiem utracił Pan zdolność samodzielnego myślenia Panie Ju....ak. ....co do stylu wypowiedzi to proszę zweryfikować własne komentarze pełne epitetów...mam nadzieję że właśnie dzięki tym komentarzom osiągnie Pan wymarzony cel(stołek pana Tadeusza )
Ja również pozdrawiam i życzę "sukcesów "zawodowych...ahahah
2
Saruman 2016-12-04 10:29:10
Gandalf ale żeś pojechał łysemu zwykłemu pracownikowi :)
4
robol 2016-12-04 21:44:06
Kiełbase, browary i inne towary związkowcu kochany ja tobie dam... Z pzdr dla sad..chy zdy..aka i just..nki
Zostaw swoją opinię o Dubiel Vitrum - Rabka-Zdrój
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dubiel Vitrum