brak logo

Bydgoskie Zakłady Sklejek Sklejka-Multi S.A.

Bydgoszcz

Opinie o Bydgoskie Zakłady Sklejek Sklejka-Multi S.A.

fizol 2016-12-04 21:13
Otwieramy ale nikt nie słucha,nie chodzi już o to by zmienić pracę chodzi o to by zmienić nastawienie pracodawcy,by w koñcu było lepiej,by zarobki były lepsze
1
fizol 2016-12-04 21:16
Alicjo ale i tak 40 pras nie dasz rady
1
fizol 2016-12-04 21:20
Sie robi a ile i co potrzeba
fizol 2016-12-04 21:34
Czyżby nowy ze somy,popracuj dłużej,potem się wypowiadaj i odstaw sterydy bo trochę mózg Ci zjadają,pracuj ciężej a nie głupotami się zajmujesz
;) 2016-12-05 15:40
Żebyś się nie zdziwił !!! ... Zapraszam kozaczku to sobie porozmawiamy prosto w oczy ;) jestem bardzo ciekawa kim jesteś ,wiec jak masz na tyle odwagi to czekam na ciebie ;))) ! ...
4
fizol 2016-12-05 20:39
A będzie kawa ⁉ Przecież pracujemy razem. . . Na jednej zmianie
xxx 2016-12-05 22:14
juz sie doczekac nie moge ;) az wkoncu zobacze kto ty taki .. zapraszam ;) !...
fizol 2016-12-06 00:00
Ale jest Romek to jakże tak
fizol 2016-12-06 00:04
Cierpliwości Piękna,cierpliwości
fizol 2016-12-06 00:06
No ale jak razem popracujemy to z 44 prasy wyjdą
Mafia 2017-01-15 22:15
Ten zakład to jedna wielka mafia! Szczególnie kierowniczki poupychali swoje żonki i kochanki z byle jakimi szkołami do ciepłych pokoi.Oni rządzą, żonki mierzą,liczą,tablic na ścianach przybywa a do pracy ludzi ni ma!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
fizol 2017-01-20 18:04
To jest właśnie nepotyzm.
A jak miałbyś żonkę zatrudnioną w tym zakładzie to nie wkręciłbyś jej do takiej pracy?
Na tablicach o bhp i innych pierdołach a szkodliwego nie płacą za trudnopalne,za ten smród na hali
Tyran 2017-02-19 16:56
Lepiej niech zajmą się pracownikami którzy codziennie narąbani do pracy przychodzą. ..mowa tu o p.Walczaku lub preserem z krakowskiej ze zmiany Stoińskiego, który kończy zmianę jak mu się podoba.Na zmianę Wernera naprzyjmowali gówniarzy...gów*o wiedzą o pracy a nowe porządki chcą wprowadzać.Masakra ten zakład
7
MIKE TYSON 2017-02-19 20:12
To już pewne !!! Będzie walka tysiąclecia !! Roman ściągnął rękawice z kołka i wznowił treningi !! Nie będzie ubliżał mu byle łachmyta !! Bravo Panie Romanie !! Walka w systemie Pay-per-view !!
1
Zxzx 2017-02-20 09:55
Najlepiej iść na chorobowe wtedy kierownik z każdej zmiany doceni i weźmie na nadgodziny haha
2
Olx pl. ... 2017-02-22 18:00
Ten zakład to jedna wielka zenada [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najbardziej to lize [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ten wieśniaczek Robercik na Wernera zmianie, tu z toba rozmawia normalnie, a po chwili biegnie do Jarka i wszystko klepie. .. najlepszy haha doszły mnie słuchy ze nikt nie chce z nim pracować. ... nie dziwię się. ... większość tez smierdzi fałszem, metry zrobisz masz premie, nie zrobisz jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w sklejce nawet miłość swojego życia możesz znalść ha! Można to jakoś ukrywać a nie pokazywać to na cały zakład .... żenada. ... to poważny zakład czy zakład gdzie jest fałsz, obłuda, zranione serca gdzie mozna odnaleść tą jedyną/ego ? Jedno wielkie nieporozumienie. ...
6
niezadowolony 2017-02-25 00:11
otoz to slusznie ujete... chory zaklad,chorzy ludzie. a spowodowane brakiem obowiazkow i tyle,gdyby wszyscy mieli zajecie i brali sie sumiennie do pracy to moze byloby mniej tych wszystkich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rozterek itd osobiscie mam dosc tego zakladu,ale wierze ze dlugo tutaj nie popracuje,z czystym sercem stad odejde. a robercik no co od lat taki sam ale czy on jeden ? sporo takich osob w sklejce. palce w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzymaja u gory. falsz i obluda,wstyd sie przyznac gdzie czlowiek pracuje
4
zdezorientowany 2017-03-01 00:25
o fuj fuj,paskudny zaklad,przykro mi Panie Prezesie,mam nadzieje ze tego nie czytasz,bo przeciez i tak nie wiesz co sie dzieje na dole,no ale co taka prawda,ze wstyd sie przyznac ze pracujemy tutaj. zmien Pan zaloge dowodzaca to moze bedzie ciut lepiej,no taka mamy nadzieje,bo nam chce sie pracowac ale nie z tymi ludzmi,no nie da sie, inwestuj Pan w porzadnych ludzi,zaradnych a nie tych po znajomosci co glowy wyzej nosza niz komin sklejek siega. nie ma wspolnoty,nie ma szacunku,nie ma nic co by wskazywalo na jednosc a w takim zakladzie to powinno byc cpodstawa! jeden za drugim powinien ic a nie przeciwko sobie zeby dostac pare gorszy wiecej,ale coz no takie okropne zakalmane czasy nastaly. pozdrawiam Was wszystkich sklejkowiczow :)
7
wert lod 2017-03-25 19:34
Ciekawe co się dzieje z odzieżą zakładowa skoro ludzie noszą swoje ciuchy. A żadna nowina że alkohol znowu zawitał na dołach tak chłopacy ciężko pracują.
2
fizol 2017-03-28 19:19
Ciuchy robocze jak to ciuchy niszczeją od kleju od pracy,doprosić się o protokół zniszczenia makabra a w magazynie rozmiarów brak,na nocce to już w ogóle makabra.
Hmm alkohol na dołach a czy praca nie była wykonana,czegoś brakowało? Na dołach pracują prawdziwi faceci z włosami na klatach i po wojsku i na pewno nie noszą rurek jak jakieś parówy to i napić się lubią a że Adi ledwo widzi tego nikt nie widzi,hehe. Czep się kolego podwyżek,że tak mało zarabiamy,żeby na 3 zmiany nie mieć nawet 2tyś na rękę,tego nie widzisz?!
7
fizol 2017-03-28 19:21
I idź na doły,zobacz jak ciężko się pracuje
7
z 2017-04-21 14:52
"Nie występuj publicznie, jeśli nie masz czegoś sensownego do powiedzenia. Chcąc przyciągnąć czyjąś uwagę, możesz przyciągnąć uwagę swoją bezmyślnością."
Jo Foxworth
5
Ja zlodziej 2017-06-05 20:39
Żenada jest to że na zmianie rządzi wózkowy a nie kierownik
7
jestem w szoku 2017-06-12 00:28
do szkoly to polecam Panu/Pani sie udac w celu zapoznania pisowni,np minol piszemy minął. pozdrawiam
2
Iwona 2017-07-12 09:03
Wiecie, czy w najbliższym czasie planowane są rekrutacje? Czy też na bieżąco można się zgłaszać? Chętnie dowiem się również więcej na temat tego jak wygląda obecnie praca w poszczególnych działach firmy. Możecie podpowiedzieć czego można spodziewać się po podjęciu w niej pracy?
1
fizol 2017-07-16 21:01
Praca ciężka na 3zmiany,przez pół roku najniższa krajowa,później jakieś 1700,2000 nie będziesz mieć no chyba że z nadgodzinami. Składaj papiery jak chcesz od ręki i przyzwyczaj do piekących oczu.
fizol 2017-07-24 09:34
Ktoś był tak miły że Adi już nie pracuje:)
2
popieram 2017-07-24 12:22
ehhh... moze i lepiej. przynajmniej zaklad nie poniesie odpowiedzialnosci za wyrzadzona krzywde sobie lub innym pod wplywem alkoholu . niestety kandydatow jeszcze takich na pokladzie mamy....
1
misiu-pysiu 2017-07-24 21:45
Nie szanują pracowników. Biorą z CiSu pracowników, wykorzystają i nie podpisują z nimi umowy.
Zarobki to żenada. Kierownictwo dba tylko o własne tyłki, żeby przypadkiem nie zostać zjebanym przez górę. Na dolach wóda leje się strumieniami. Ogólnie nie polecam tego zakładu.
1
fizol 2017-07-25 11:00
Wóda się lała i tak już zostanie bo kierownictwo na to pozwala. Tak samo jedni mają przerwy po 40 minut a inni nie mają kiedy iść do łazienki. Lepiej już nie będzie..
2
ona 2017-07-25 23:55
prawda,wiekszosc rzetelnych pracownikow nie jest doceniona,licza sie znajomosci i kto jak bardzo prosto trzyma palec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przychodza nowi i co widzimy? towarzystwo ktore chce ustawiac stazowych pracownikow. paranoja,ktory zaklad na to pozwoli? pracuej tutaj kilka dobrych lat i zawsze mialam nadzieje,ze kiedys nastapi kres wszystkiemu co dzieje sie zle w tym zakladzie,ale nie. nie widze tego nawet we snie.... szkoda,bo sa naprawde ludzie tzn garstka takich osob ktore nadawalby sie do pracy w zespole,w ZESPOLE zgranym,gdzie kazdy stanal by za soba,jeden za drugim a nie przeciwko sobie. kurcze tak niewiele trzeba zeby bylo dobrze....
2
Pracownik 2017-07-26 00:26
Na temat pracowników z CISu to lepiej się nie wypowiadać. Owszem jest kilku dobrych. Ale zaznaczam kilku. I to ze starej edycji. Bo nowi to do niczego. Lepiej debila udawać i nic nie robić. Ważne że kasa wpływa. Ciężko dziś o ludzi z chęciami do pracy. Kasa swoją drogą ale swoje trzeba robić. A nie patrzeć żeby ktoś za Ciebie robił.
3
pracownik 123 2017-07-26 15:15
nie tylko z cisu tacy sa,bo gdzie sie nie obejrzymy tam wiekszosc patrzy na innych zeby za niego robili i tacy jeszcze maja najlepiej,jak kiedys uslyszalem tekst kierownika TRZEBA GDZIES JA UPCHNAC ZEBY SIE NAZYWALO ZE ROBI, mowa o kolezance z plecami. no to najmocniej przepraszam,ale moze poupychajcie nas wszystkich GDZIES zeby tylko kasa nam na konta wplywala i tyle,no logiczne czy nie za bardzo ? pozdrawiam wszystkich tych ktorzy sumiennie pracuja,reszty nie.
QTAS 2017-07-26 22:57
Jak wam się nie podoba praca w zakładzie to zapraszam kobiety szczególnie z walcy Rałte na Park przemysłowy,stawki podobne robić trzeba ale tyran na metry nie patrzy !!!!!!!!!!
1
Iwona 2017-08-10 14:16
@pracownik123 w takim razie nikt nie rozlicza pracowników z ich pracy? Na pewno firma ma założony pracy dzienny albo miesięczny, więc musi go realizować. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć, jak wygląda w takim razie praca w Bydgoskich Zakładach Sklejek?
nie polecam BZS 2017-08-10 23:41
wystarczy przeczytac opinie i pytanie jak wyglada praca w sklejkach dostanie odpowiedz na tacy. owszem sa normy,ktore co chwile sa podnoszone a pensje stoja w miejscu,oj przepraszam byly male podwyzki ale naprawde male. praca na hali czyli smrod,skwar bo praca maszyn daje cieplo ktore rozpuszcza nasze ciala.... ludzie niestety ale nie sa przyajzni. co niektorzy maja wrazenie ze sa ale neich tylko sie odwroca plecami to czar pryska. kierownicy maja swoje plusy i minusy,jesli ma Pani tzw PLECY i bedzie tolerowac wysoka tem odczuwalna i opary kleju sosny i innych ustrojstw to zapraszamy,ale naprawde z reka na sercu odradzam zaklad,bo sa o niebo lepsze miejsca pracy tym bardziej teraz kiedy to sporo osob siedzi w domu dostajac 500+ bo nie oplaca sie isc do pracy za te pieniadze ktore oferuja i co tu duzo mowic,nie te warunki dla kobiet,bo szanowane nie sa to por az a po dwa,biorac pod uwage tez mezczyzn malo kto dozywa emerytury,bo tak jestesmy zatruci niestety.... . plus z tego taki ze wyplata na czas,nic wiecej.
1
nie polecam BZS 2017-08-10 23:45
aha co do rozliczania z dziennego limitu pracy,no jak si enormy nie wykona to troche poskrzecza ,czasami premii nie dadza tzn wybranym osobom. ale wykonac norme to jedno a uzerac sie z innymi pracownikami pracujac w zespole luzb na zlym towarze to drugie. tutaj nei jest tak ze mamy swietny towar i zgrane zalogi. firma zostawia wiele do zyczenia....
1
Iwona 2017-08-21 12:51
Dziękuje za uzasadnienie Twojego zdania @niepolecamBZS, zapytam w takim razie jeszcze, czy warunki, jakie opisujesz były Ci znane od początku? W takim sensie czy pracodawca ukrywał, że, np. przy maszynach może być ciepło? Oczywiście rozumiem Twoje wzburzenie ale liczy się też to, czy wiedziałeś o wszystkim od samego początku.
1
nie polecam BZS 2017-08-23 13:03
hm... powiem tak,w sklejkach jest jedna wielka rodzina,osoby zatrudniane sa po znajomosci,od niedawna przychodza osoby z agencji i nikt nie mowi jakie warunki panuja na hali,ze jest brudno,goraco i opary ktore sie ulatniaja sa szkodliwe. tzn nikt nie mowi tego z osob przyjmujacych pracownikow. wiele osob meczy sie z uczuleniami,wypryskami na sosne czy inne gatunki wystepujace w sklejce i to juz jest praca na wlasna odpowiedzialnosc niestety....
1
Iwona 2017-08-30 06:55
@nie polecam BZS czy w takim razie w ogóle można liczyć ze strony firmy np. na jakieś ubranie ochronne? Są tu przestrzegane przepisy BHP?
ktoś 2017-09-07 12:39
Witam,chciąłbym zasięgnąć opini na temat tej firmy?proszę o jakieś wskazówki.Pozdrawiam
niezadowolona 2017-09-08 00:17
Ja już nie wiem czy pracuję w pożądnej firmie w Polsce czy w jakimś syfie w Chinach że preser z krakowskiej Piotr Z. używa rękoczynów względem Pepego,który pracuje tu 20lat i robi jak może a jakiś menel będzie się na nim wyżywał (filmik do wysłania) co pewnie ma kompleks małego członka i podbudowuje swoje ego agresywnym zachowaniem,no ludzie zróbcie coś tym,Piotrze Z. wystartuj z łapami do kogoś swoich rozmiarów np jakiejś kobiety pacnie Cię z liścia i leżysz
4
Iwona 2017-09-08 08:56
@niezadowolona czyli chcesz powiedzieć, że w ostatnim czasie doszło do agresji między pracownikami Bydgoskich Zakładów Sklejek Sklejka-Multi? Jak na to zareagowali przełożeni?
2
niezadowolona 2017-09-08 12:41
Tak.
Nie można już na to patrzeć z założonymi rękoma,nikt nie może bić,poniżać innego pracownika bo jest trochę inny,zobaczcie jak Pepe schodzi długo z hali,krąży po innych wydziałach aby omijać Piotra Z. -pewnie w domu też używa przemocy skoro tutaj na słabszym się wyżywa. Kierownik Andrzej w ogóle nie reaguje
2
zbulwersowana 2017-09-09 23:03
matko jedyna i nikt tego nie widzi czy nie chca widziec jak calej reszty??? osobiscie wiem ze w sklejkach jest zle i ludzie siebie nie szanuja ale jesi dochodzi do takich sytuacji to ludzie dlaczego milczycie? pepe jest naprawde dobrym,nieszkodliwym czlowiekiem i walsnie tacy maja tam najgorzej,bo tyrani ktorzy musza sie na czyms wyzyc wlasnie na takich osobach to robia!!! w tej firmie przydalaby sie kontrola typu kazdy pracownik anonimowo powiedzialby co sie tam dzieje i polowa zakladu leci.... masz racje,niech wystartuje do silniejszego,bo pepe wiemy jaki jest,kolezenski cichy i nikomu krzywdy nie zrobi,schodzi z drogi,a piotr Z??? ZOSTAWIAM bez komentarza bo tacy ludzie jak on powinni byc w psychiatryku a ni edopuszczeni do pracy z ludzmi, tak samo jedna pani traktowala p. Jole z luszczarki.... ale kierownicy slepi przeciez,po co widziec jak mozna klapki na oczy zalozyc,byle normy byly wykonane i suuuper premia w kieszen wpadnie,prawda taka ze dobro pracownika znaczy wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
xcxc 2017-09-11 15:57
Biją się, chodza pijani do pracy a i w pracy się napiją. Ludzie wychodzą sobie o której chcą. Pewien P. Preser potrafi wyjść z hali o godzinę szybciej. Kto w takim układzie obija kartę? Dlaczego jedni za alkohol zostają zwolnieni a inni tylko nagana albo po premi..
3
xcxc 2017-09-13 14:27
A P.Jola była źle traktowana i nadal tak jest do dnia dzisiejszego chodzi do ludzi i się skarży..
1
Związków FAN. 2017-09-13 23:44
Jazda ponad wszystko.Metry, metry.Jazda PATAFIANY.
hmm 2017-09-14 09:15
Przepraszam na jakiej prasie mają tak dobrze i u jakiego zmianowego ?
Sflustrowany na maxa 2017-09-15 12:15
Niech ktoś coś z tym z robi !! Niby duża firma, wszystko pięknie, a nikt nie chce pracować, ludzie czytają wpisy i już odechcewa im się składać CV, jak ludzie czytają że w sklejce piją, biją, mało płacą to nie dziwcie się za nikt nie przychodzi, "góra" tylko czyta a nie widać żeby były wyciągane jakieś wnioski, kary czy inne "upomnienia" ludzie piją i pić będę, nikt nie zwolni tego który robi 15-20 lat bo kim maja go zastąpić ? Dostanie naganę, po premi i tematu nie było, tysiące wpisów tutaj jest ale nikt, dosłownie nikt z tym nic nie robi. To po co jest te forum ? Dla zabawy ? Czy żeby pracownik napisał co widzi, co mu się nie podoba, a później niech "góra" reaguje ... Niech ktoś to w końcu ruszy, albo "góra" to czyta i się śmieje albo jawnie to olewa... Może czas z tym wszystkim iść do Pana Kosienia i przedstawić mu jak się sprawy maja w jego firmie ...
3
Zostaw swoją opinię o Bydgoskie Zakłady Sklejek Sklejka-Multi S.A. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bydgoskie Zakłady Sklejek Sklejka-Multi S.A.