brak logo

Stada Pharma International

Warszawa

Opinie o Stada Pharma International

anonim 2011-01-21 20:04
Do \"na szczęście były\" i \"pracuję tam teraz\" rozumiem wasze żale i bule ale jednej rzeczy nie pojmuję, jeśli jest naprawdę tak źle to po prostu wystarczyło sie zwolnić (mało to innych firm na rynku) a jeśli nie jest tak źle to nie wypisujcie głupot na forum bo to skutecznie odstrasza inne osoby które nie do końca wiedzą co to za firma bo i skąd maja wiedzieć w sumie. Ja zacząłem prace w tej firmie jako osoba młoda zaraz po studiach która nie miała pojęcia jak to wszystko hula a jedynym atutem było moje kierunkowe wykształcenie i dałem sobie doskonale radę. Jeżeli ktoś jest na tyle odważny że dopiero na forum potrafi kogoś obsmarować bo na żywo nie ma odwagi to gratuluje pewności siebie, jeśli już tam nie pracujesz to znaczy że albo cię wylali bo byłeś,-aś cienki albo po prostu się nie nadajesz do tej pracy i zacznij robić coś innego. Firma jak każda inna działa na normalnych zasadach jeśli chcesz być szanowany i poważany to postaraj się wykazać a nie pisz anonimowo pierduł na forum jak to jest źle i w ogóle że dno. Pamiętajcie zawsze jest lepiej tam gdzie nas nie ma... Ja tam zawszę wolę miło wspominać ludzi których udało mi sie poznać :)
3
Staś 2011-05-16 20:09
Hej właśnie widziałem ogłoszenie o pracę chciałem się dowiedzieć czy dalej jest tak fatalnie czy coś się zmieniło?
anonim 2011-08-22 19:46
Dostałem propozycję pracy w stada jak tam wyglada sytuacja ze sprzetem ktory dostajesz??? Tel? Laptop? Samochód???
Prosze o Pomoc
Pozdrawiam
1
Malkontent 2012-06-03 16:48
Pracowałem w firmie G. która ostatnio zmieniła nazwę na S. i nie polecam jeżeli ktoś ceni sobie swoje zdrowie (psychofizyczne) :-/
beznickowy 2012-08-08 14:20
słuchajcie czy w tej firmie rzeczywiście jest tak źle?
jak wygląda budżet? jest go coś w ogóle?
RKP pomaga? często siedzi na głowie?

plany są realne do zrobienia? czy o premii można pomarzyć?
7
anonim 2013-07-29 15:14
słuchajcie a jak wygląda sprawa limitów na samochód na paliwo?Czy duży jest ryczałt ,faktycznie wystarczający?
4
xx 2013-08-28 09:39
Limitów na samochód nie ma, czujników w drzwiach również. Samochód do użytkowania w weekendy jest płatne podatej tj. ok 20 zł za dzień. Czas pracy liczony jest od pierwszej wizyty 7h. Jak ktoś umie poradzić sobie z pierwszą wizytą do 9 rano ma luz. Kontrola w każdej firmie jest ale jak robisz swoje to gps w niczym nie przeszkadza. Fakt dużo, różnych leków do promocji oryginalnych, generycznych ok 20 przez jednego przedstawiciela...dość trudno to ogarnąć ale premie da się zrobić w kilku lekach ok( usunięte przez administratora )co cykl 4 miesięczny. Bywają lepsze okresy ale nawet średniemu przedstawicielowi jest szansa zarobić dodatkową kasę. Trudno wbić się na rynek z kolejnymi generykami ale to jak wszędzie.
2
mex 2013-09-24 20:36
Cześć. Czy ktoś wie może ilu przedstawicieli farmaceutycznych firma liczy sobie obecnie ?
3
2013-10-03 10:16
Witam, firma STADA szuka nowych PM i chciałbym się dowiedzieć coś więcej na temat:
warunków pracy,
atmosfery,
narzędzi pracy,
warunków finansowych,
a przede wszystkim czy leki cieszą się uznaniem wśród lekarzy.
Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam
3
lili 2013-10-07 20:34
Sluchajcie,jaką podstawę można wynegocjować?
14
onnna 2013-12-04 20:42
jakos tak 4000-4500 brutto jak jest doswiadczenie, co do lekow to szalu nie ma, glownie generyki czyki latwo w pracy nie bedzie
hipokrytka 2013-12-22 19:29
Witam,

widzę, że obudziły się wpisy na tamata pracy w S., wiem jak jest bo pracowałam niedawno. Zwracam uwagę na nielogiczne i jedyne w swoim rodzaju podejcie do ph, jesteś jeden od wszystkiego 0 ok. 20 leków do promocji w 8-9 specjalizacjach c0 = jeżeli trafisz na kiepski historycznie teren to cię "zajeżdżą" i masz przechlapane (delikatnie rzecz biorąc), poza tym firma, w której rządzi jeden człowiek i wprowadza totalny reżim i bezwzględne poszłuszeństwo, nie poznałem tam osoby, która pomimo wjako takich wyników powiedziałaby, że chce tam dalej pracować. Poza wygórowanymi oczekiwaniami, gps sprwadzanym każdego dnia co do min., hamstwem i hipokryzją uwaga na przełóżonych są lepsi i gorsi wykonawcy woli bossa, region pólnocno-wschodni jest wybitny w tych osiągnieciach - [usunięte przez moderatora] niewłaściwa osoba na stanowisku kierownika, popytajcie w terenie i o historię pracy w tym zespole a zrozumiecie w czym rzecz, Pozdrawiam
2
jasiek 2014-01-07 13:10
Proszę o aktualne dane dotyczące:
Jakie zarobki PM (PF) (podstawa netto)?
Jakie auta (z gps, z limitami km)?
Jakie targety (realne, jakie wzrosty mają być, jakie premie proponują)
Jak sprzedają się produkty Stady (jak układa się współpraca z aptekami-lekarzami)?
Czy Dystrykt Managerowie są ok? (chodzi mi o woj. śląskie)
1
jasiek 2014-01-13 12:20
Odpowie ktoś? czy już nikt nie pracuje w STADA?
fanka Zaldiaru 2014-01-29 07:34
praca w tej firmie to porażka! przedstawiciele mają ok.20 leków do promocji, zaniżają zarobki, tną bezczelnie premie, kierownictwo jest małostkowe, bez klasy i podstawowych umiejętności zarządzania. Jacek jest poniżej wszelkiej godności - prostak i burak to za mało, żeby opisać tego człowieka (kilka cech, aby przybliżyć jego osobę: zawistny, bez klasy, innych traktuje jak śmieci i potencjalnych oszustów i złodziei). liczy się tylko gps i tabelki, reszta to mniejsze zło, ale niezrobienie planu z kolejnego 15.produktu powoduje niezłe starcia z szefem regionu, który też pozostawia wiele do życzenia. chcąc tam pracować trzeba się nastawić na totalne ubezwłasnowolnienie, brak możliwości kreatywnego działania i myślenia, robienie tysiąca niepotrzebnych tabelek, promocję leków w niewiarygodnej dla PM ilości, beznadziejnych warunków premiowych (starzy przedstawiciele jeszcze mają ok, ustawiony rynek z dawnych czasów, etc., dla nowych - porażka!!), niezły opie..ol za wyjście 1 min.po ustalonym czasie w regulaminie, generalnie terror na żenująco niskim poziomie i praca z mało inspirującymi ludźmi (tu szczególny ukłon dla całego Piaseczna). Kierownicy regionalni są tak przestraszeni p.Jacka, że ze strachu przejmują jego faszystowskie metody działania (mój szef np.podczas rozmów tel.z Jackiem stawał na baczność:)). Dużo by tu pisać, prawda jest taka,że kiedyś było lepiej, a teraz ci ludzie nie potrafią unieść rynku, bo brak im wiedzy i polotu, a za swoje porażki odreagowują na osobach w terenie!
odp 2014-01-29 14:39
zarobki coraz mniejsze, teraz PM dostają ok.2500 na rękę, auta z gps (boże broń się spóźnić - codziennie sprawdzany i w razie w. jazda za 1 min.spóźnienia), targety na nowym niepoukładanym terenie nie do wyrobienia, produkty wogóle się nie sprzedają (no, na 20 sprzedają się 2), masz takie bezndziejne narzędzia, że współpraca z lekarzami i aptekarzami jest raczej marzeniem. (usunięte przez administratora)
3
fakty do kwadratu 2014-02-19 22:37
Witam,

opinie fanki Zaldiaru jest jak wyjęta mi z ust, wszystko to dokładny choć ogólny opis sytuacji w Stadzie, chory system i zarząd, to co się tam wyprawia i wymaga od nowych ludzi to farsa...sytuacja bez wyjścia , albo akceptujesz chore warunki oraz mobbing i poniżanie albo ..., powodzenia, nie polecam nikomu nawet młodym, bez doświadczeni...popytajcie na rynku :)
1
Jerry 2014-03-23 20:57
Jest tam jakiś Dział Medyczny, badania kliniczne bo to mnie interesuje?
3
bezele 2014-03-27 16:17
W firmie nastąpiła zmiana , mianowicie stworzono linię medyczną oraz farmaceutyczną . Plany są ambitne , w kilku lekach wykonalne . Wszystko zależy na jakiego kierownika sprzedaży się trafi i jaką się ma motywację do pracy . Bardzo duża rotacja , często wynikająca z małych umiejętności przedstawicieli jak i również z niewystarczającej cierpliwości szefostwa do nowych pracowników . Krótko : jak masz motywację i lubisz pracować aplikuj , jeżeli szukasz najlepszej firmy farmaceutycznej na rynku to nie aplikuj bo nią Stada na pewno nie jest .
ja 2014-04-11 09:09
w kilku lekach są wykonalne, ale jeśli w innych nie zrobisz (a masz leków kilkanaście), to obcinają Ci premię...
Jerry 2014-04-19 21:04
Spotkałem lekarza który twierdzi że w Piasecznie był dział zajmujący się badaniami klinicznymi bo był z gościem co tam pracował w Berlinie na spotkaniu badaczy nowego leku analgetycznego, potem nagle kontakt się urwał a ten doktor mimo że dzwonił do firmy i próbował się czegoś dowiedzieć nie otrzymał żadnych informacji. W związku z tym nie zajmują się raczej badaniami
mex 2014-07-16 18:20
portasiak, przeczytaj proszę ich globalny raport finansowy 2013 - to dopiero jest ciekawa lektura. Ktoś wie może co u nich w Polsce słychać ?
AG 2014-07-24 21:51
( usunięte przez administratora ) słychać dobrze... praca dla ambitnych i umiejących (chcących) pracować... Jest takie powiedzenie dla "zawiedzionych": "LICHEJ BALETNICY TO I RĄBEK U SPÓDNICY"... nic dodać nic ująć. Firma solidna jak niemieckie auta ;) a raporty, tabelki, wykresy etc. - a gdzie ich dziś nie ma?
mex 2014-07-26 08:57
AG: umieram z ciekawości co też Szanowny Admin usunął na początku Twojego wpisu... ? Dzisiaj każda praca jest dla ambitnych. Już nawet na przysłowiowej poczcie nie ma spokoju bo klient może przyjść niezadowolony i op...lić i będzie miał rację ;)
lux 2014-08-04 20:13
Myślę że ta firma bardzo dobrze sobie radzi jako całość a w Polsce w najbliższych latach ma realną szansę rosnąć. Zobaczymy czy ją wykorzysta.
A.G. 2014-10-22 19:03
Zapewne chodziło o Stada Chemofarm... :) Stada ma się dobrze, ba... coraz lepiej.
Lelum 2014-12-10 11:45
Niezła firma do pracy. Większość pm otrzymuje regularne premie. Firma sie rozwija i cały czas wprowadza nowe preparaty. Jesli ktoś chce pracowac to sobie spokojnie pradzi. Jest tam kilkunastu pm ze stażem 5-8 lat a wszyscy RM tobyli pm. Bardzo dobrze ze jest rotacja - przychodzi ch/dz dostaje 3000-3500 samochód telefon premie i jeszcze zdziwiony ze do pracy trzeba wyjeżdżać przed...9... Żenada. Czego Ci ludzie oczekują w pracy ??
Ja wohl 2015-01-11 14:16
Zmiany w Stada... ale czy na lepsze? Dyrektor handlowy po ponad 20 latach (wcześniej grunenthal) na bruk... awanse i roszady na stanowiskach kierowniczych... nowy DM-owie... Ludzie sami się zwalniają bądź są zwalniani po 1-2 i więcej latach pracy... Ogólnie wdarła się zasada: tabelka do tabelek podparta tabelką... GPS wertowany non stop- możesz mieć wyniki, ale jak coś nie tak wynika z GPS-u to jest lipa, plan pracy musi się pokrywać z wizytami (tj. godziny i wizyty zaplanowane muszą tak być zrealizowane)... Najlepiej nie mieć rodziny, znajomych etc. a czas i życie poświęcić pracy :) bo po pracy poświęcasz czas na komputer. Marketing? Hmmm... mało skuteczny- tj. zbyt duża konkurencja, a reklamy na OTC jak nie było tak nie ma- pomimo że Stada ma dobre produkty (leki). Jak wiadomo wszem i wobec punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... Ogólnie firma dobra- wszystko zależy jakiego masz szefa i czy nie jest zbyt nabity w ambicje, a przy tym ważne żeby stwarzał jako taki komfort pracy, tak by przyjeżdżając na podwójne wizyty nie bolał cie żołądek... ;) Co do premii- przyznawane za cykl, a otrzymują je w sumie ciągle te same osoby... wyniki IMS dziwnie spadają w ostatnim miesiącu cyklu (cykl= 4 miesiące)...
1
MySource 2015-01-11 18:11
Jego zwolnili? No nie wierzę...-)Chyba na jego miejsce przeszedł ktoś z marketingu, well well
1
zniesmaczona 2015-01-20 13:35
byłam na rozmowie do tej firmy. idąc zastanawiałam się czy robię dobrze, skoro nigdzie nie ma pozytywnego słowa o tym pracodawcy...wszystko co powyżej jest zapewne prawdą, skoro już w trakcie rekrutacji jest żenujący poziom pani F. i stwierdzenie "niestety muszę panią poinformować ze auto ma gps"daje do myślenia...acha i najlepiej, nie wracać do domu na noc tylko siedzieć w polu.nie polecam nawet wrogowi.
1
anna 2015-01-24 20:49
A jak wygląda jada prywatna po pracy?
Pharma 2015-01-26 11:58
To zależy o której kończysz pracę... im wcześniej zaczynasz i im dłużej pracujesz tym lepiej ;) Za jazdę prywatną płacisz jakiś tam procent za użytkowanie (za dzień)... w rozliczeniu miesięcznym podajesz dni użytkowania auta, z reguły weekendy. Dużo biurokracji... za dużo... Ale i tak podstawa to DM- jeśli trafisz na "kołka" (np. awansowanego z Rep-a) to masz pod górkę, a jeśli masz kierownika normalnego, to nie inwigiluje Ci GPS-a i nie jest upierdliwy w kwestii- dlaczego u tego lekarza byłaś 5 minut, a u tamtego 30... albo dlaczego w tej miejscowości (cegle) masz tyle godzin pracy a w innej tyle itd., itp.
ktos 2015-01-30 09:19
a flota jaka jest i jaki social? czy 4000 na reke dla doswiadczonego repa to realne w tej firmie?
Pharma 2015-02-04 18:09
doświadczony na wstępie więcej jak 3500 na łapke nie dostanie, ale bardziej realne 3000-3200.. auta- jeśli przez Stada ford focus (dm- mondeo), jeśli radfarm hyundai i30.
anna 2015-02-05 00:38
A mozesz napisać jakiej wysokości są premie? Jeśli taki są
Pharma 2015-02-09 14:11
To zależy od leku z jakiego robisz premię... ale na premię jest kilka składowych, m.in. pokrycie targetu, %realizacji planu (jak masz poniżej 50% total to robiąc na jakimś leku ponad 100% masz wypłacone 75 %) itd.
123 2015-02-09 14:54
aaaa i należy dodać że premie zazwyczaj robią te same osoby... wszystko zależy od terenu- Śląsk (zagłębie) jest najlepszy pod tym względem. Kwestia też czy linia apteczna czy tzw. bólowa- medyczna? Bo w pierwszej masz premie na podst. sprzedaży z farmaprom + IMS, a druga IMS.
ktosiek 2015-02-11 16:28
polecacie prace w firmie? te fordy mondeo to tez dla przedstawicieli bo az sie wierzyc nie chce.. no ale nie ma jak motywacja do pracy.
ktossss 2015-02-14 17:37
mondeo mają DM... jest jeden ford mondeo dla przedstawiciela miesiąca, ale nie liczyłbym na takowy dodatek ;)
ktosiek 2015-02-15 17:35
a w firmie jak sie pracuje? mozna korzystac z samochodu prywatnie?
123 odpadasz ty 2015-03-02 11:42
teoretycznie można korzystać z auta, płacisz taką kaucję za każdy dzień użytkowania. Jak się pracuje... to zależy od terenu i linii- region tzw.łódzki z tego co wiem- duże zmiany, nie wiem czy na lepsze- to się okaże, tj. nowy DM (podobno bardzo ambicjonalny koleś, awansował z rep-a, więc odpowiedź sama się nasuwa), w ciągu pół roku 3 nowych repów w w/w terenie (Lublin, Kielce i chyba Częstochowa)... ogólnie atmosfera w firmie ok, choć za dużo biurokracji i kontroli.
1
Ania 2015-07-07 19:03
A czy to prawda że są szykowane jakieś zmiany Na rynkach ?
mobilat 2015-08-12 16:17
odpuść sobie... coraz więcej ludzi się zwalnia, lub szuka innej pracy. "Góra" jest z siebie dumna bo ma duże oszczędności- na PM i PF oczywiście, narzędzia do promocji- porażka, bo marketing stanął w miejscu 10 lat temu. Aby zdobyć doświadczenie firma ok- nic więcej... leki drogie i mało znane (choć jest kilka których nie trzeba szczególnie promować). Ogólnie lipa- bo premia jest nieosiągalna- zostaje "goła" podstawa, ale jeśli Ci to odpowiada + praca "na smyczy" to aplikuj.
made in germany 2015-10-01 09:23
wygląda to nieciekawie... ludzie uciekają, część jest zwalniana... awansują kogoś, po czym degradacja albo wypad- ot tak bez wyraźnego powodu. Za "Siwego" był porządek i jakiś ład. Faktem jest natomiast, że są tam osoby pracujące po kilka ładnych lat, ale to stara kadra grunenthal. Ot co :) Non stop ogłoszenia na Częstochowe, Lubliniec, Olesno, Myszków... (obserwuje to od ponad pół roku), czyli ktoś przychodzi i szybko ucieka... bo wiem, że 2 laski bardzo szybko zwiały z tego "stada", nie akceptując przełożonego i filozofii firmy.
Były rep 2015-11-05 21:31
Hej, a kto jest szefem, nadal Piotrek? A regionalna na południu to Monika? A pracuje jeszcze Asia na Wrocław?
OSCAR 2016-04-15 15:08
Firma bardzo dobra na początek, Ja również startowałem do STADA Poland z rocznym doświadczeniem jako przedstawiciel medyczny i nie żałuję, pracowałem ponad 5 lat i faktycznie jest dużo pracy, jak wszędzie w dzisiejszych czasach. Ford focus, gps, tablet i raporty po wizytach. Jak są wyniki to nikt nie patrzy gdzie byłeś i o której w domu. Do niedawna jedna linia czyli na swoim terenie masz produkty (RX, OTC) do 15 i apteki. Plan wizyt to 10 + 2, 4 apteki. Teraz chyba podział na lnie Apteczna, Bólowa, jednak nie jestem już w temacie. Rotacji nie ma za dużo jak są wyniki. Raczej większość łapie doświadczenie i sami odchodzą tam gdzie lepiej płacą i jest 1 linia. Na początek z doświadczeniem 2800 - 3200 netto, po kilku latach nawet do 4500. Premie wypłacane jak jest zrealizowany określony total. Kierownicy regionalnie to jedno co jest jeszcze dobrego w firmie. Ludzkie podejście i zdrowa atmosfera. Polecam dla osób, którzy nie boją się pracy i chcą zdobyć doświadczenie.
Barszczu 2016-04-27 20:32
Oscar a jak było w realnością wykonania planów? plany były realne czy nie? skoro pracowałeś 5 lat to masz już jakieś zdanie na ten temat. Premia wypłacana za 100% ale jest jakiś podział na koszyki czy 1 i total?
1
OSCAR 2016-06-21 07:40
Wszystko zależało od terenu ! Ja dostałem raczej zadbany, poukładany, więc szybko ogarnąłem target i dostawałem ładne premie. Wybrałem kilka leków za które była największa kasa, robił tak każdy. Plany z miesiąca na miesiąc rosły, jednak z głową i jak realizacja nie wynosiła 250%, 300% to przyrost był nieznaczny. Bardziej irytowało dorzucanie nowych leków do promocji, które były zazwyczaj kolejnym generykiem w niskiej cenie. Pomimo pracy na stanowisku PM, również zadanie zatowarowywania aptek nowym lekiem. Z Premiami było lepiej za moich czasów, gdyż nie było większych ograniczeń, każdy wybierał 6-7 leków z którymi dobrze sobie radził i dostawał dobrą kasę. Resztę leków robił na poziomie 50%+ i nikt się nie czepiał ... do czasu. Obecnie a raczej jak zakończyłem pracę w STADA (być może jakieś zmiany) liczył się już TOTAL, więc nie mogłeś odpuścić żadnego leku, chyba, że wyciągałeś wynik innymi i robiłeś po 180%. Najlepsi w firmie - pierwsza 5-ka miała premie powyżej 10 tys., więc nic dziwnego, że powoli odchodzą po zmianie systemu premiowego i szukają innego miejsca dla siebie. Ja jednak polecam dla osób, które chcę zdobyć doświadczenie i kontakty. Do promocji jest sporo produktów (ponoć nowa linia obecnie, więc jakiś nowy podział leków),więc prędze czy później i tak do konkurencji się przeskoczy. Dla REP-ów z doświadczeniem szukałbym innej opcji chyba, że nie mają wyboru. Kierownicy Regionalni w dalszym ciągu walczą i są w firmie, a to na prawdę w 90% świetni ludzie i fachowcy. Powodzenia wszystkim !
Dors 2016-08-05 16:22
O K.S jest mowa? Czy o J.M. Ten drugi to wyjątkowa gnida...
rtghg 2016-08-05 17:35
hej jakie jest wynagrodzenie dla reprezentanta farmaceutyczneg?
6
Zostaw swoją opinię o Stada Pharma International - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stada Pharma International