brak logo

Aquila Sp. z o.o.

Września

Opinie o Aquila Sp. z o.o.

ja 2013-08-28 12:19
witam chciałbym siędowiedzie jak wygląda praca w aquila września, jakie zarobki, atmosfera i jaki jest sytsem pracy? (ile zmian), za odp pięknie dziękuję
12
next 2013-09-03 15:11
no moze ktos cos rozjasni???
3
mondi 2014-10-17 15:03
Awizacje na jakieś dziwaczne godziny, a parking na 3 auta na krzyż,nie ma gdzie stanąć, na pytanie gdzie można stanąć? odp ze nie wie cieć gdzie, ale wie,że nie tutaj, dzwonisz przed 15:00, zapomnij ze ktoś odbierze tel... u nich 15:00 zaczyna się o 14:00 chyba, o 15 nie ma już żywego ducha
1
Arczi 2014-11-30 20:39
napisze ktos ile mozna zarobic na dzien dobry w tej pracy ?czy sa podwyzki z biegiem czasu ? czy ciezka praca?
7
garu 2015-06-17 18:13
opowiem o tej firmie na przestroge tych ktorzy chca tam pracowac ;
-admoswera wsrod pracownikow jest okropna
-praca nie jest ciezka ale nie zorganizowana i uciazliwa
-godziny pracy to jakas masakra prawie same dwunastki i wieczny pospiech
ogolnie pieniazki slabe a na okresie probnym to juz tragicznie
5
Były aquila brzeg/skarbimierz 2015-11-18 22:08
Nie polecam nikomu. Chyba że masz stalowe nerwy i wy....ne na wszystko. Stawki 15brutto jako operator lub 17 jako brygadzista. magazynierzy chyba 18 brutto... Duża cześć premii. Albo dostaniesz albo nie. Kilku konfidentów (Bartek, Kuba i Fudał)jest ale to gówniarze których życie zweryfikuje...
Maciej czyli władek i jego przydupas Andrzej/ chobbit robią z ludźmi co chcą. Większoć ludzi spoko.
9
Były expracownik 2015-12-01 16:33
Aquila Sp. z o.o Brzeg (Skarbimierz) niczym się nie różni od Wrześni czy Radomska
Szefostwo Grzegorz września czy Maciej Skarbimierz oszukują ludzi na wynagrodzeniu . Na rozmowie ustalamy stawkę np 2500zł składasz wypowiedzenie dostajesz umowę na 3 miesiące 2,5tys a po 3 miesiącach dostajesz nową umowę a tam 1750zł brutto ustna premia obiecana (bez zasad) do wysokości ustakonej stawki 700zł tak ze byś wyszedł 2500 (to co miałeś mieć na samym początku za 175h) i tak z miesiąca na miesiąc szef daje ci 2500 poźniej 2300 i tak w dół .
Oszukują ludzi. Jeśli chodzi o kontakt z szefem to brak słów Maciej nie umie rozmawiać z ludzmi (gardzi nimi ) . Stawka 2500 to max stawka jako operator przy wszystkich sobotach pracujących
14
Wynik 2016-05-14 10:32
Firma jest naprawdę bardzo fajna, generalnie polecam próbować szukać swojego światełka w tunelu i próbowac tutaj szukać pracy, moim zdaniem bardzo warto to robić, zdecydowanie tak, pensje sa super u nich
doradca 2017-03-23 18:33
witam czy ktoś wie na jaki @ można wysłać aplikacje rekrutacyjną?
Weronika 2017-04-13 12:43
Wszelkie dane kontaktowe do Aquila Sp. z o.o. znajdziesz na ich stronie internetowej: http://www.aquila.vpk.pl/kontakt#1
lukasz 2017-05-29 19:54
Hey napisze ktoś ile zarabia magazynier ? jakie godziny pracy ?
byly pracownik 2017-06-01 15:51
napisze tylko kilka rzeczy na temat firmy aquila w skarbimierzu, a mozna byloby wymieniac sporo negatywnych rzeczy, ktore tam sie dzieja.

- Kierownik zakladu nie radzi sobie calkowicie, zero jakiekolwiek podejscia do ludzi - trakuje ich jak niewolnikow, a rozmawiac z pracownikami nie potrafi. rotacja ludzi jest bardzo duza, a gdy juz ktos nowy przyjdzie to bardzo szybko ucieka stamtad.
- na magazynie tektury wystarczy, ze nie spodobasz sie jednej osobie i bedziesz mial pod gorke, az do momentu kiedy sie zwolnisz lub zostaniesz zwolniony.
- ludzie ,ktorzy tam pracuja co chwile pracuja po 12 godzin lub musza przychodzic z 2 zmiany na 1 zmiane nastepnego dnia i wszystkie niezgodnosci sa zamiatane pod dywan , ale to jest norma bo tez roznego typu wypadki, ktorych jest sporo sa zamiatane pod dywan.
- BHP istnieje tylko jak chodzi po zakladzie kobieta od BHP i ze strony zakladu ludzie sa zmuszani do rzeczy, ktorych nie powinno sie robic wedlug kart charakterystyki.
- praktycznie caly czas awarie i utrzymanie ruchu to tylko reka, reke myje zeby wypadlo na kogos innego.

wiele rzeczy mozna byloby tu jeszcze dopisac.
NIE POLECAM!!
7
byly pracownik 2017-06-16 21:09
Kierownik jest tak zdesperowany brakiem ludzi, że dzwoni do pracowników których zwolnił i pyta czy nie chcą przyjść z powrotem do pracy a co najlepsze teraz każe pracować w każdą sobotę do godziny 22:00 tzn. 2 zmiany. Zero życia prywatnego, każdy na L4 nie ma komu robić. Kierownik przez swoje cwaniactwo i BRAK SZACUNKU(przykład: Ja zaraz Pana jebnę lub ma Pan zakaz śmiania się na zakładzie) do ludzi traci na wszystkim jak i na produkcji bo ludzie mają wyje.... tak i na poleganiu na ludziach. Każdy który przyjdzie po 1 miesiącu odpada a teraz idzie lato to będą pracowali w temperaturach dochodzących do 40 stopni, przy maszynie ponad 50 a w samej maszynie około 57 stopni i to po 12h a kierownik nawet nie zainteresuje się tym czy zamówić wodę mineralną. Jak nie zmienią kierownictwa to zakład za niedługo ogłosi upadłość z braku pracowników. Pozdro
6
Weronika 2017-08-04 10:58
@byly pracownik czy w związku z dużą rotacją oraz brakami pracowników w firmie następują, czy też mają nastąpić jakieś zmiany w warunkach pracy, czy zatrudnienia? Co według Ciebie powinno w firmie ulec zmianie?
Kajtek :) 2017-09-06 19:42
Polecam tego pracodawcę, wiadomo w każdym zakładzie nie jest idealnie, pracowałem prawie 2 lata i nie mogę złego zdania wyrazić na jego temat, jest jednym z nielicznych zakładów który ma bardzo wysokie stawki oraz w porządku pracowników. Kierownik wyrozumiały, pieniążki na czas i inne bonusy. Gdyby nie system 3 zmianowy to prawdopodobnie o ile by mi zdrowie pozwalało pracowałbym bardzo długi okres.
Były pracownik. 2017-09-07 00:35
Pracowałem tam prawie 10 lat. Na początku było dobrze. Dobre pieniądze w miarę dobre warunki. Później zrobiono trzech nieodpowiednich gości na nieodpowiednich stanowiskach. Tacy mistrzowie zmian którzy nie mieli pojęcia o robocie. Czepiali się wszystkich o wszystko. Chciałem urlop to musiałem załatwić zastępstwo. Nawet w sobotę jak chciałem wolne to ktoś musiał za mnie przyjść. Atmosfera niezbyt dobra. Kierownik myśli że wszystko wie najlepiej. Zabiera premie za byle co. Jeśli ktoś chce to opowiem więcej.
Weronika 2017-09-07 08:53
@Były pracownik. jesteś tą samą osobą, która wypowiadała się kilka postów wcześniej? Rozumiem, że Ty jesteś pracownikiem produkcji. @Kajtek :) masz zupełnie odmienną opinię o tym pracodawcy. Z czego wynikają te różnice? Od jak dawna nie pracujesz w firmie? Na jakim pracowałeś stanowisku?
Były pracownik. 2017-09-07 19:39
Jestem inna osoba. Magazyn.
Były pracownik. 2017-09-07 19:41
Nie pracuje jakiś czas. Od niedawna.
Kajtek :) 2017-09-07 22:50
Stanowisko TUR, nie pracuje od tyg. Różnice ?- a który zakład na gowork ma dobrą opinie ?, wystawiłem taką opinię ponieważ byłem "fer" wobec pracodawcy i tym samym pracodawca wobec mnie.
Były pracownik. 2017-09-07 23:35
Kajtek gdzie pracowałeś? Na jakim stanowisku?
Ex pracownik jakich wielu 2017-09-15 18:06
Pani Weroniki praca w aquili do lekkich nie należy, wysoka temp. Niemiła atmosfera, Maciej i Andrzej
Jeśli ludzie dostali by lepsze pieniądze, nie mówię o tej oszukanj premii. To i wyniki były by lepsze bo starali by się bardziej i robili by to co do nich należy. A tak po złości. Wystarczy spojrzeć na utrzymanie ruchu Sebastian, Paweł a na końcu Krystian odchodził miesiąc po miesiącu dlaczego (kasę raczej mieli) a jak z atmosferą? Do kiedy będzie tam Maciej to będzie taka atmosfera bo on się nie zmieni. Był Bartek lider nie pasował trzeba było zmienić i wstawić kolejnego... Tak że by Maciej owi pasowało. W nim jest problem i może to pan Rogalka zauważy.
1
Były pracownik. 2017-09-16 19:34
Ale piszemy tutaj o wrześni a nie o skarbimierzu. Wiem jak tam jest bo byłem tam. Jeżeli chodzi o wrzesnie to jest podobnie. Sęk cały w mistrzach we wrześni. Gdyby nie oni to robota całkiem dobra. Ale pan Grzegorz sobie na to nie pozwoli. Słucha ich jak świnia grzmotu.
Były pracownik. 2017-09-16 19:48
Tak wogole to 10 lat pracujesz w jednej firmie z tym przypadku tutaj. 10 lat i około 10 dni chorobowego. Zawsze zostałem dłużej jak było trzeba a jak chciałem się zwolnić za porozumieniem stron to nie chciał pan kierownik grzegorz. Ale podwyżki też nie chciał dać. Poprostu utrudniał odejście z firmy.
magazyn 2017-09-17 16:16
Ksiądz zjebie ..
Magazynierb 2017-09-18 01:43
Ktos wymyslil ten chory system tego zakladu, Maciej do niego sie dostosowuje a ze charakter ma wladczy to tez trzyma caly zaklad w skarbimierzu w ryzach, bo wiekszosc spi w pracy(doslownie) nawet na 1 zmianach i wymaga od pracodwacy po 6000tys zl bo chrabia robi po 12h z czego 9h spi i na wszystko ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] marudzac gdzie dzien wczesniej godzil sie na 12h, jak maciej odejdzie a wejdzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakas na jego miejsce to zaklad w skarbimierzu pada na pysk a tak pozatym automatyke ma w jednym palcu.
Były pracownik. 2017-09-18 16:17
Jaki ksiądz?
Weronika 2017-09-22 09:26
Przypominam o tym, że wszystkich użytkowników obowiązują zasady regulaminu. Bardzo proszę o ich przestrzeganie. Niedopuszczalne są wpisy zawierające wulgaryzmy, czy też obrażające innych użytkowników portalu. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin
Zostaw swoją opinię o Aquila Sp. z o.o. - Września
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aquila Sp. z o.o.