brak logo

IQ marketing

Warszawa

Opinie o IQ marketing

angie 2009-02-18 22:28:52
Tam pracują świry i masa betonów !
1
Kasia 2010-09-17 10:46:47
calkowicie sie zgadzam, malo kompetntni, przestraszenie ludzie, dziwie sie tym firmom ktore korzystaja z uslug tej agencji biorac pod uwage kto projekty marketingowe prowadzi...
a kadra zarzadzajaca szkoda gadac pani [usunięte przez moderatora] malo kompetentn osoba [usunięte przez moderatora] dzial rachunkowosci porazka
hr robiacy rzeczy po omacku...
nie polecam tam pracy i tyle
K
2
ŁUKASZ LEWANDOWSKI/ IQ MARKETING 2010-12-08 13:54:55
Do Pani Kasi i innych malkontentów.

Bardzo dziękuję, za konstruktywną krytykę naszej firmy. Bardzo cenimy sobie uwagi każdej osoby, ponieważ to między innymi one sprawiają, że firma może stawać się lepsza.

W przeciwieństwie do wielu osób piszących na forach internetowych pod tzw. Nickiem, ja postanowiłem podpisać się imieniem i nazwiskiem. Otwarta rozmowa, nawet ta najbardziej krytyczna jest zawsze cenna. Pod warunkiem, że obie strony wiedzą o czym rozmawiają i z kim.

Pozdrawiam serdecznie,

(usunięte przez administratora) Prezes Zarządu
IQ Marketing Poland
anonim 2 2012-02-17 08:07:46
Okropna firma, wykorzystująca ludzi, praca po godzinach.
Monopol na \"wiedzę\" posiada wyłącznie kierownictwo oraz dział client serwis - który notabene w większości jest po prostu niekompetentny.
Złodziejskie umowy. Zdecydowanie nie polecam!!!
2
AdrianGola 2013-01-23 15:49:32
Mnie oszukano w konkursie, który ta firma przeprowadza na zlecenie CITI / MasterCard - www.wygrajpodroz.pl.

Zarejestrowałem dziesiątki transakcji i prowadziłem w rankingu miesięcznym i nagrałem to sprawiedliwie. Na kilka minut przed północą (zamknięciem etapu konkursu) ewidetnie ktoś oszukał dopisując sobie punkty żeby być przede mną i jestem 100% pewny, że to nie było ze zwyczajnej gry. Pytanie kto oszukał, czy ktoś z zewnątrz sprawdził jak oszukać ich aplikacje i przesłał wynik, na kilka minut przed północą, który się tam pojawił i wygląda to na normalną grę - a oni nie potrafia odróżnić prawdziwej gry od przesłania do aplikacji gotowego wyniku.

Albo oszustwo wyszło od agencji IQ Marketing (www.iq-marketing.pl lub Atomclick.com) - zarządu lub osób pracujących nad aplikacją.

Więc nie widze sensu brania udziału w tym konkursie, skoro i tak nie ma w nim szansy sprawiedliwie wygrać!

Pozdrawiam, podpisany z imienia i nazwiska,
(usunięte przez administratora)
3
anonim 2013-05-15 16:35:56
Złodziejskie umowy? A to ciekawe...bo akurat tak się składa że na ostatniej rozmowie zaproponowano mi normalną w świecie umowę i zarobki powyżej płacy w innych agencjach więc nie mam pojęcia kto i dlaczego pisze takie brednie...
3
Ania 2015-10-11 10:15:43
Iga, zarobki są trochę wyższe niż normalnie (trochę), ale jakie to ma znaczenie, jeśli firma Ci ich nie wypłaca? Gdybym wiedziała, że będę musiała się prosić i kłócić o zarobione pieniądze, wybrałabym inną agencję, która wypłaca pieniądze. Nie polecam, nigdy więcej nie chce mieć kontatku z agencją. Tragedia. Jak dzwoniłam pytać o swoją wypłatę, mówili że nigdy nie wypłacali wynagordzeń po czasie, a jakoś na forach wszyscy pracujący tam ludzie narzekają na opóźnienia w zapłacie. Na dodatek nie chcieli nam od razu podpisać umów, o to też musieliśmy walczyć i teraz już rozumiem czemu nie chcieli tego zrobić. Jeszcze raz nie polecam, jeśli kusza was wyższe stawki, nie warto, kontakt z agencją jest tragiczny, nikt nic nie wie. 0/10
1
Szymon 2015-12-18 14:13:44
Współpraca z nimi to PORAŻKA, niekompetentni pracownicy nic nie wiedzą o pracy do wykonania a najgorsze jest to że NIE PŁACĄ
Zdecydowanie odradzam
1
no oczywiście anonim, nie pracuje w HR 2016-01-07 14:26:34
Pracuję już kilka lat w tej firmie i jeśli z czymś się na pewno nie zgodzę to spóźnione wypłaty lub ich brak. Zawsze były i są na czas, przynajmniej od kiedy pracuję. Rozumiem że Ci co narzekają, przez spóźnioną wypłatę rozumieją że pracodawca nie wypłacił wypłaty np w poniedziałek, tylko w piątek ostatniego dnia miesiąca, czy jak, bo nie rozumiem? Wypłaty są przed końcem miesiąca i tyle w temacie. Pracowałem w życiu też i dla korpo, więc mam porównanie. Umowy też nie są problemem, chyba ze Ktoś oczekuje że "Jego zajebistość" w drodze wyjątku dostanie umowę o pracę bez okresu próbnego. Dział HR, przynajmniej teraz, bardzo kompetentny.
Wojtek 2016-01-09 22:52:29
UWAGA NA TĄ FIRMĘ. Piszę z własnego doświadczenia!!! Pracowałem na umowę zlecenie na rzecz tych oszustów w listopadzie i do tej pory nie dostałem wynagrodzenia. Cała sprawa niestety skończy się na drodze sądowej. NIE POLECAM !!! SZKODA CZASU, ZDROWIA i PIENIĘDZY!!!
1
mim 2016-01-17 16:18:42
Tak? To w takim razie dlaczego firma nie wypłaciła jeszcze pieniędzy ludziom, którzy pracowali przy promocji Orange w listopadzie?
Piszę do Was mejle, dzwonię, kontakt jest słaby, a pieniędzy jak nie było, tak nie ma, mimo, że ostateczny termin miał być 25 grudnia.
Maciej 2016-01-25 20:54:57
Pracowalem na poczatku grudnia, spozniaja sie prawie miesiac z wynagrodzeniem, co polecacie zrobic?
Maciek 2016-01-26 13:09:11
Ma ktos numer do tej firmy?
mim 2016-03-02 13:34:47
LUDZIE !!! TO SĄ OSZUŚCI. NIE SĄ WYPŁACALNI OD GRUDNIA CZEKAM NA PIENIĄDZE !!! BRAK JAKIEGOKOLWIEK KONTAKTU !!! NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ
1
2015 2016-03-05 14:59:02
Ludzie reprezentujący tą firmę są nie poważni, nie wypłacają WOGÓLE NALEŻNYCH PIENIĘDZY, nie idzie się z nikim dogadać a jeśli już ktoś odbierze telefon albo zdarzy się cud i odpisze na maila to jest naprawdę święto. NIE POLECAM PRACOWAĆ DLA TEJ FIRMY !!! OSZUŚCI !!!
1
Prezes Zarządu IQ 2016-03-09 10:42:24
Szanowni Państwo, Czytam i nie wierzę. Wydaje mi się, że ludzie piszący na tym forum, albo nigdy nie pracowali w naszej firmie, albo mylą nas np. z IQFM lub inną firmą, która ma podobną nazwę. Przykładowo. Ktoś pisze o projekcie dla Orange i pracy w charakterze hostessy. Wszystko pięknie, tyle, że my nie pracowaliśmy dla Orange... Co do wypłat. Odkąd pamiętam czyli od 17 lat nie zdarzyło się w naszej firmie, aby ludzie nie otrzymali wypłat na czas. Jeżeli ktokolwiek uważa inaczej to proszę o kontakt z naszym działem HR (adres na naszej stronie) i wyjaśnienie sprawy.
1
wu 2016-03-15 12:16:57
To chyba trzeba zgłosić jakiemuś moderatorowi, bo jakoś tak z 75% "recenzji" dotyczy innej firmy. IQ Marketing ma swoje minusy, ale płaci zawsze na czas i w przeciwieństwie do dużej części branży płaci uczciwie (czyli razem z podatkami).
wuwu 2016-04-07 11:39:27
Ludzie nie wierzcie w żadne słowo które prezez rzekomego zarządu pisze tu na forum! My od sierpnia zeszłego roku (2015) nie dostaliśmy wypłat do DZIŚ! 6 miesiecy po czasie! firma robi w wała masę osób, pod żadnym pozorem nie próbójcie nawet się tam zatrudniac, bo pięniędzy nie zobaczycie na oczy. Masy telefonów, maili itp, i zlewczy odzew, wymijający, nie wspominając o prezesie firmy który to cóż...bez komentarza
1
andrzej 2016-04-11 11:01:38
Mylisz firmy, kolego.
1
anonimowaiqpracownica 2016-05-10 11:37:14
Podejrzewam że mogła tu zajść pomyłka w nazwach firmy. Tej z Warszawy nie znam więc się nie wypowiem ale mam podobne problemy z firmą iq promotions podajrze z Łodzi. Od grudnia nie otrzymałam wynagrodzenia za pracę w charakterze hostessy a wszystkie meile, telefony i smsy pozostają bez odpowiedzi. Może nie stracilam u nich wielkiej kwoty ale oczekuje zwyczajnej uczciwości. Zastanawiam się nad skierowaniem sprawy do sądu tacy ludzie nie mogą prowadzić firmy i wykorzystywać głównie młodych ludzi dorabiajac się ich kosztem. A skoro nie tylko mnie wykorzystali to należy doprowadzić do zamknięcia ich działalności
1
anonimowaiqpracownica 2016-05-10 12:17:36
Podejrzewam że mogła tu zajść pomyłka w nazwach firmy. Tej z Warszawy nie znam więc się nie wypowiem ale mam podobne problemy z firmą iq promotions podajrze z Łodzi. Od grudnia nie otrzymałam wynagrodzenia za pracę w charakterze hostessy a wszystkie meile, telefony i smsy pozostają bez odpowiedzi. Może nie stracilam u nich wielkiej kwoty ale oczekuje zwyczajnej uczciwości. Zastanawiam się nad skierowaniem sprawy do sądu tacy ludzie nie mogą prowadzić firmy i wykorzystywać głównie młodych ludzi dorabiajac się ich kosztem. A skoro nie tylko mnie wykorzystali to należy doprowadzić do zamknięcia ich działalności
Wielki elektronik 2016-06-16 07:55:32
Ale co tu się dziwić jak ludzie czytać nie potrafią. Jest napisane jak wół, opinie o firmie IQ Marketing. To piszą opinie o firmie IQ fm czy jakiejś innej z IQ w nazwie. Strach zapytać co po niektórych co oznacza skrót IQ.
Rafał W. 2016-07-25 15:25:22
Mnie też zwodzą skubańce, dostałem maila, że utraciłem prawo do odebrania nagrody w konkursie, bo nie wypełniłem jakiegoś formularza, który niby dostałem na maila.
Prawda jest taka, że nie dostałem żadnego info o wygranej z linkiem do formularza (TAK FOLDER SPAM TEŻ SPRAWDZAŁEM) i po tym jak napisałem kilkanaście maili z jakimś gościem co się podpisywał jako "Organizator" w końcu nakazano mi napisać reklamację listownie.
Oczywiście reklamację napisałem, wysłane listem poleconym i po 3 tygodniach odpowiedź, abym przesłał paragon to nagroda jest moja... i teraz najlepsze:-) NADAL oczywiście żadnej informacji jak go wysłać, żadnego adresu e-mail oraz jakie jeszcze dane będą potrzebne nie otrzymałem, więc...
Ogólnie wygląda to tak, że mogę sobie wysyłać takie listy polecone co miesiąc, a oni będą przeciągać dobrze się chyba przy tym bawiąc...
Podsumowując: mają wywalone na klienta, skasować, kręcić i zwodzić - to potrafią, ale rozwiązać sprawy pozytywnie, aby firma miała jakąś renomę to po co...
Nie polecam również pracować tam, bo po kontakcie z kilkoma już osobami widzę, że tam się raczej człowiek uwsteczni :-D
1
wsciekly 2016-09-06 11:45:12
my takze to zapronowano i bylem zadowolony lecz pozniej mnie i mojej 10 grupie do dzis przez 6 miesiecy nie wyplacili wynagrodzenia pomimo wielu telefonow i e-mailow
fee; 2016-09-06 16:01:12
No dobrze, ale wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Z góry dziękuję za odpowiedź.
pracownik 2016-12-02 21:22:52
Też przecieram oczy ze zdumienia czytając opinie. Mam wrażenie, że wypowiadają się osoby mylące firmy (co kilka razy zostało zauważone), albo te, które nie pracowały w IQ, ale np. brały udział w jakimś konkursie / loterii, a to sorry, ale zupełnie inna historia niż bycie zatrudnionym.

Nie warto wierzyć w histeryczne wymysły. Jak widać lepiej popytać ludzi z branży niż czytać fora :)
pracownik 2016-12-02 21:23:15
Też przecieram oczy ze zdumienia czytając opinie. Mam wrażenie, że wypowiadają się osoby mylące firmy (co kilka razy zostało zauważone), albo te, które nie pracowały w IQ, ale np. brały udział w jakimś konkursie / loterii, a to sorry, ale zupełnie inna historia niż bycie zatrudnionym.

Nie warto wierzyć w histeryczne wymysły. Jak widać lepiej popytać ludzi z branży niż czytać fora :)
Zostaw swoją opinię o IQ marketing - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IQ marketing