brak logo

Wydawnictwo Gospodarcze Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Wydawnictwo Gospodarcze Sp. z o.o.

FMCG 2011-06-07 12:37:47
Zdecydowanie NIE POLECAM tej firmy!!!!!!!!!!! Opinię tę potwierdzi każda z osób, które miały okazję poznać ją od wewnątrz... Żadna nie będzie niestety mogła powiedzieć dobrego słowa o zdecydowanej większości ludzi tam pracujących i ich profesjonalnym podejściu do czegokolwiek!
4
ona 2012-01-12 19:17:48
Zdecydowanie przestrzegam, chyba że lubicie klimaty PRLu oraz ludzi, którzy marzą o tym, żeby tylko korzystać z Waszej pracy. Poważnie zastanówcie się nad odpowiedzią na ofertę pracy w tym miejscu, ponieważ najczęściej poszukują ludzi na krótki okres, kiedy potrzebują "rąk do pracy", a później, pomimo obietnic, zwalniają.
3
kruszyna 2012-05-24 15:30:06
Jeśli chodzi o współpracę z tą firmą, to jest w porządku. Ale każdemu kto miał okazję tam pracować, odszedł, czy został zwolniony, pozostał niesmak. Firma wyciska pracowników jak gąbkę - ile się da jak najmniejszym kosztem. Nie ma co też liczyć na kulturalne rozstanie na poziomie.
2
Miki 2014-09-11 10:22:33
Pani od sprzedaży stosuje mobbing, publiczny lincz jest na porządku dziennym. Duża rotacja pracowników. Praca tylko dla ludzi o bardzo mocnych nerwach i twardej skórze.
3
bobi 2014-10-25 09:48:11
Nie polecam tej firmy. Bardzo zła atmosfera pracy, mobbing oraz brak szacunku dla innych. Brak perspektyw rozwoju, kultura zarządzania również często pozostawia wiele do życzenia.
Mało kto pracuje w tej firmie długo,każdy odchodzi albo się go pozbywają kiedy jest niewygodny... no może z wyjątkiem kadry zarządzającej, he he he ciekawe dlaczego?
Zdecydowanie nie polecam.
3
pracownik 2014-11-20 16:20:00
Wszystkie poprzednie opinie świetnie opisują sytuację w firmie. Psychiczne niszczenie człowieka jest na porządku dziennym. Doświadczeni pracownicy z wiedzą merytoryczną są zwalniani lub gnębieni przez Panią dyrektor sprzedaży. Ona sama nie prezentuje wymaganego poziomu kultury i doświadczenia na tym stanowisku. Brak żadnych perspektyw na rozwój, zero socjalu nawet na święta. Po likwidacji jednego działu wszystkimi zajęciami obarczyli pozostałych pracowników mimo że brak im doświadczenia w określonej dziedzinie. Bardzo nie polecam bo można stracić tutaj zdrowie. Urlopy tylko w wakacje, każdy dzień wolny poza wakacjami jest niemile widziany, wręcz przy wszystkich krytykowany. L4 to rzecz nie istniejąca. Sprawy indywidualnie nie są załatwiane na osobności tylko na środku biura. Gloryfikacja narodu niemieckiego jest na porządku dziennym.
4
obecny pracownik 2015-06-18 20:03:38
teraz jest jeszcze gorzej, bo wielka Pani dyrektor została wielką Panią Prezes (przez wielkie P). TERROR!
5
tom 2015-07-13 22:56:28
śmieszna firma: prymitywna pani prezes, dwulicowy pan wice i szczuci na siebie pracownicy.
2
obecny 2015-07-29 01:53:56
nie wiem kto wypisuje te bzdury ale najwidoczniej ma zle intencje i zbyt duzo wolnego czasu ..., pracuje tu od ponad pol roku i uwazam to miejsce za jedno z najbardziej przyjaznych pracownikom z jakimi mialem okazje sie zetknac w ostatnich 20 latach. nie wazne jest jakie bzdury ludzie wypisuja w necie ...wazne jest to jak jest naprawde, przyjdz pogadaj, posluchaj, poczuj atmosfere a sam/sama wyrobisz sobie opinie ...wszystkiego dobrego i zapraszamy jesli sie komus chce chciec ....
1
Eva 2015-07-29 09:39:55
Czy to Pani z dystrybucji pisze :) ? Najwiękzy podlizuch firmowy ! To nie bzdury tylko fakty takie rzeczy maja i miały miejsce w firmie
2
obecny 2015-07-29 10:25:51
błyskawiczna reakcja ;) gratuluję.... wszystkich przeglądających to forum natomiast zapraszam jednak, do wyrobienia sobie własnej opinii, ponieważ teksty życiowych frustratów zwykle wprowadzają w błąd ;)
T. 2015-07-29 10:38:10
Frustratem trzeba być, żeby tyle tam pracować i to na jednym tym samym stanowisku specjalista ds. dystrybucji a lata lecą ;) zero ambicji !
1
były pracownik 2015-07-29 10:47:56
Właśnie ! racja tam jak się pracuje to cały czas na jednym stanowsiku bez żadnych perspektyw na awans i podwyżki. Z tego co mi wiadomo nie ma tam nowych pracowników wszyscy odeszli, albo zostali zwolnieni więc jakim cuden pisze kotoś nowy?! Dział sprzedaży liczy tylko 1 osobę śmiech na sali poza tym o czymś to świadczy...pozdrawiam szczęśliwy były pracownik :)
1
do Pawła 2015-08-06 13:22:14
Paweł teraz ta firma liczy 10 pracowników wcześniej było ok 20 może ciut mniej. Tam zostały osoby, które bardzo długo pracują i tak na prawdę sie nie rozwijają - na tych samych stanowiskach cały czas żenada . Więc eliminują zagrożenie jeżeli się okażesz lepszy, a sądzę, że tak BĘDZIE :) pozdrawiam . Pani z dystrybucji pewnie Ci zaraz odp ;)
Myśląca 2016-08-11 19:57:01
Szanowny(a) T., te personalne wycieczki w stosunku do Pani od dystrybucji wyglądają na jakieś osobiste urazy. Kompleksy, urażoną dumę, a co gorsze zwyczajną zazdrość bo samemu się nie jest specjalistą na tyle dobrym żeby zagrzać na dłużej miejsce w jakiejś firmie... :)
Może jakieś merytoryczne argumenty, bo uciekające lata to żaden argument :) Pana(ą) również dotyczą płynące latka, zmarszczek przybywa szybko, szkoda że życiowej mądrości wcale! :)
Przedmiotem oceny tutaj nie jest Pani od dystrybucji, której swoją drogą nie można zarzucić braku kompetencji czy lenistwa, co potwierdzają bardzo dobre wyniki dystrybucji, wystarczy odrobina zainteresowania i orientacji na rynku prasy handlowej!
Dlatego zanim się zarzuci brak ambicji czy zasiedzenie na jednym stanowisku, dobrze byłoby zorientować się jak wygląda praca owej Pani od dystrybucji i sama dystrybucja tytułów, które są wydawane przez wydawnictwo...
1
Myśląca 2016-08-15 21:31:44
Pewnie, że mam dobre info! Siedzę w tej branży od dawna, znam ludzi, tytuły i potrafię czytać badania :)
A co do wolnych wakatów, to najlepiej szukać na GoWork lub pracuj.p ;)
1
chleb 2016-09-14 11:07:09
finansowo całkiem dobrze ale podejście do pracownika i atmosfera pozostawiają wiele do życzenia chodź wielu odnajduje się w tym klimacie :)
bilon 2016-09-18 22:36:01
a bo niby przyjacielu twoim zdaniem jest nie tak właśnie w tym podejściu do pracownika? może opisz nam, co?
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Gospodarcze Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Gospodarcze Sp. z o.o.