brak logo

Excellent S.A.

Kraków

Opinie o Excellent S.A.

arleta 2013-02-13 10:16:32
Firma totalna porażka, ceny z kosmosu za badziewne materiały.
Potykają się o własne nogi. 50 m mieszkania robią prawie 3 miesiące głupio się tłumacząc. tylko projektantki są do pogadania.
Amartorszczyzna pod wielkim szyldem.
3X 2013-05-04 11:43:47
Mnie natomiast przeraża nieporofesjonalizm handlowców salonu łazienek przy ul. Zakopiańskiej, zwłaszcza pana Marka G. (nazwiska nie przytoczę). Dobrze, ze konkurencja jest bardziej fachowa.
1
vice 2013-07-22 17:09:18
A DZIAŁ DRZEWNY ?
OKNA I DRZWI JESZCZE ŻYJĄ ??
DAJCIE ZNAĆ
1
ciekawy 2014-11-06 19:23:06
a co tam słychać ostatnio w tej firmie? jakoś przędą czy kiszka?
zb 2014-11-08 00:12:54
Ja mam bardzo dobra opinie o panu Marku G.Jaki i kilku moich znajomych .
Profesjonalny handlowiec z dużą wiedzą produktowa .
ciekawy janek 2014-11-13 17:04:40
firma sie rozwija czy zwija?
z rynku 2014-11-25 17:44:03
podobno zaliczyli ostatnio prawie 150 tys. zł kary za zmowę cenową na swoje produkty w latach 2003-2013, UOKIK im przywalił taką karę i nawet nie odwołali się dla zasady tylko grzecznie zapłacili...
znawca ludzi 2014-11-29 00:39:16
"od magazyniera do bohatera" haha
Krakusek 2014-12-03 18:49:26
łajba wody nabiera?
z rynku 2014-12-16 16:44:25
firma widmo niby jest ale na rynku wcale jej nie widac ciekawe co to oznacza?
aligator 2014-12-24 20:11:56
Ty i kilku twoich znajomych jest zadowolonych. Pozostaje pytanie ilu jest niezadowolonych.
znawca firm 2014-12-30 21:36:28
firma chwali się że zatrudnia teraz prawie 300 osób, a stan osobowy na listopad 2013 to było 198 osób (dane w rejestru firm w Polsce), a dzisiaj jest jeszcze mniej, coś mi tutaj zdrowo megalomanią zaciąga haha chyba ostro pikują w wiadomym kierunku haha
pracownik 2015-03-08 10:34:42
Pracuję w tej firmie dość długo (lata) i wiem ,że jest dobrą firma .Właściciele firmy sa na poziomie , dobrym poziomie .W życiu nie usłyszałem nic złego od żadnego z członków zarządu .Takich jak ja pracujących po 10,15 czy 18 lat w tej firmie jest dość sporo co tylko świadczy dobrze o traktowaniu pracownika .Pensja jest zróżnicowana w zależności , w którym dziale pracujesz i na jakim stanowisku .Chyba normalne .Ja nie narzekam na zarobki i atmosferę w pracy . Co do zmniejszenia stanu osobowego to chyba normalne ,że jak są zmiany np.Likwidacja działu drzewnego spowodowała zmniejszenie stanu osobowego o kilkadziesiąt etatów .Co nie oznacza ,że firma zaraz pikuje w dół :). Po prostu zmiana tego typu ciągnie za sobą takie skutki.
Ja bym nie przesadzał z wpisami typu "pikuje w dół" Osoby ,które takie lub inne rzeczy piszą mało wiedza o tej firmie .
W/g mnie firma ma się na tyle dobrze ,że o prace nie mam się co martwić .
z rynku 2015-03-08 17:15:08
bajki kolego opowiadasz, ta firma ma tak wąską sieć dystrybucji w Polsce, że praktycznie poza Małopolską nie istnieje na rynku, w dużych sieciach ich nie ma, w małych też, więc gdzie oni sprzedają, bo na rynku polskim cisza o tej firmie? W sumie mają pewnie kilkadziesiąt małych prowincjonalnych salonów sprzedaży na zasadach franszyzowych, więc jak to może generować dobrą sprzedaż, skoro te salony są w małych miasteczkach i mają bardzo mało klientów?
pracownik 2015-03-08 17:43:07
"W sumie mają pewnie kilkadziesiąt" w małych i dużych miastach kolego to by się zgadzało .O ilości klientów nie dyskutuję.Najpierw piszesz ,ze poza Małopolską nie istnieją ,a póżniej że maja kilkadziesiąt punktów sprzedaży .Kiedyś miała kilka salonów ,a teraz ma kilkadziesiąt punktów więc progres jest .
Widać nie widać kwestia jak się patrzy.
księgowy 2015-03-09 15:46:46
kilkadziesiąt małych saloników sprzedaży, głównie na prowincji prowadzonych na zasadzie franszyszy, na całą Polskę takiego biznesu nie utrzyma na powierzchni, skoro tam podobno pracuje 300 osób, więc koszty są ogromne!
handlowiec 2015-03-22 22:08:10
jak nie ma sprzedaży to żadna franszyza nie pomoże i wtedy też franszyzodawca nic nie zarobi, bo nie ma zamówień, więc co ma dostarczać i na czym zarabiać? z samego udostępnianie logo i marki nie zarobi na utrzymanie centrali sieci, a żeby sprzedaż była to trzeba mieć szerokie, dobrze przemyślane i zróżnicowane kanały dystrybucji, żeby dotrzeć do maksymalnej grupy potencjalnych klientów i dobrze sprzedać im swój towar, tak działa nowoczesny handel, ale firma Excellent została w tym jeszcze głęboko w latach 90-tych i dlatego nie mają wyników ot co
employed 2015-03-26 20:45:03
Pracowałem w firmie 10 lat. Wypowiedź kogoś z góry,kto rzekomo pracował tam podobną ilość czasu i sobie chwali można włożyć między bajki. Zapewne to ktoś z biura. Nie dziwne - więcej tam tych pracowników niż zwykłych - fizycznych. Ci drudzy muszą poty wylewać by zapewnić utrzymanie rozrośniętym do granic możliwości pracownikom z biura (koledzy, pociotki, rodzina), a sami mają gówniane pensje w stosunku do pracy. Zdarza się dziennie przenosić naście ton. Kierownictwo, a jest dwóch kierowników, pracowników traktują jak szmaty i dziwi mnie, że do tej pory nikt nie zarzucił im mobbingu. Wyzwiska są na poziomie dziennym. BHP nie istnieje. Srają się o brak kasku, a tymczasem skaczesz po skrzyniach wysokich na 3 metry bez żadnych zabezpieczeń. Drabiną podjechać się nie da, ale niby są. Przepycha się kilkanaście razy dziennie wózek ważący nierzadko 8 ton. Konie by nie uciągnęły. We dwie, trzy osoby. Według BHP - jedna osoba na 500kg. Tymczasem do 8 ton pracowników by musiało być 32, a na zmianie jest maksymalnie 8. Całkowita żenada. Nie respektują oddawania krwi. Do tego wszystkiego socjal wręcz nie istnieje. Jedyny dodatek w grudniu. Pokrywa się z tym co zabierają, gdy idziesz na urlop wypoczynkowy. Jeśli się doprosisz. Bo na porządku dziennym jest, że kierownicy idą kiedy chcą (w przypadku jednego często jest to poniedziałek). Ale pracownicy muszą się wręcz prosić. A nie zawsze dadzą. Mi nie dali wolnego nawet gdy pokazałem papiery, że mam sprawę w sądzie! Bywało, że nie było w "kuchni" ciepłej wody, bo firma nie miała na nowy kurek. Nic dziwnego, przez lata (pewnie wciąż) działa tylko jeden bojler w ubikacji, więc idąc się myć po pracy trzeba swoje w kolejce odczekać, lub wymyć się w drugiej umywalce z zminą wodą i kranem, który wodę rozlewa poza umywalkę. Pisuar zalepiony taśmą - nieczynny, nie używać. Wizerunek Excellent. Nikomu nie polecam tam robić. Zostaniesz popychadłem za niewyobrażalny ogrom pracy, który musisz zrobić. Dramat,żenada, kołchoz.
9
wesoły janek 2015-03-31 17:07:23
ot i ten słynny wychwalany pod niebiosa na rozmowach kwalifikacyjnych wysoki prestiż firmy Excellent buahahahah, 100/100 Kolego, szacun dla Ciebie za szczerość i prawdę!
6
egtjs 2015-04-14 12:34:43
Obecnie zatrudniają nad drwiną w Krakowie-na magazyn szkła budowlanego lub produkcja-zna ktoś jak tam robota wygląda-warunki,atmosfera i uposażenie?
wujek dobra rada 2015-04-14 13:07:06
nie wiem co palisz ze masz takie wizje ale pal lepiej połowę kolego!
znawca firm 2015-04-14 13:09:23
na dzisiaj ta firma nie zatrudnia nawet 200 osób, a 300 to już bajki całkowite!!!
raport o Excellent 2015-04-16 13:40:37
Firma EXCELLENT S A
Status Podmiot aktywny
Adres rejestrowy ul. Nad Drwiną 10/B-3
30-841 Kraków, małopolskie
Telefon stacjonarny +48 (12) 653 05 66
Fax +48 (12) 657 16 71
WWW http://www.excellent.com.pl
E-mail marketing@excellent.com.pl
NIP 676-10-26-714
REGON 350885473
KRS 169449
PKD 46.90.Z - Sprzedaż hurtowa niewyspecjalizowana
Data wpisu 2003-08-01
Miejsce wpisu Kraków
Rozpoczęcie działalności 1995
Forma prawna Spółka akcyjna
Osoby zarządzające Grzybczyk Bogusław - Wiceprezes Zarządu
Ziębicki Edward Zbigniew - Wiceprezes Zarządu
Rogoda Krzysztof Władysław - Wiceprezes Zarządu
Szczepocka Beata Barbara - Członek rady nadzorczej
Rogoda Teresa - Członek rady nadzorczej
Ziębicka Marta Maria - Członek rady nadzorczej
Grzybczyk Katarzyna Jolanta - Członek rady nadzorczej
Ostatnie dostępne zatrudnienie 194
2
xxx 2015-04-16 23:27:08
Wniosek taki ,że pozbyto się w końcu darmozjadów np. takich co w trzy osoby 8 tonowy wózek przesuwają. 8 ton !!! jestes smieszny człowieku bo chyba nie wiesz co piszesz i jaki to jest ciężar .Nie jestem pracownikiem tej firmy ,ale z ciekawości przeczytałem opinie i wnosek mam jeden ,że tu piszą byli pracownicy ,którzy sie nie sprawdzili i wylecieli lub konkurencja.
magazynier 2015-04-17 14:03:31
Kolego, jesteś idiotą czy tylko go udajesz? ten wózek to przecież akumulatorowy, nikt na magazynie nie pcha wózka 8 ton ręcznie, ale leszcze z biura tego nie wiedzą, bo są tylko od picia kawy i pierdzenia w stołki i wysokich wypłat haha
xxx 2015-04-18 19:29:56
Zadałem sobie ten trud i poszukałem
Idiota to ty jesteś magazynier bo ja nie znalazłem paleciaka elektrycznego o udzwigu 8 ton ,a specjalnie la ciebie znalazłem to.
(usunięte przez administratora) Chyba ,że magazynierzy byli totalnymi d...mi i pchali wózek widłowy z paleta o masie 8 ton i dlatego nie dziwie sie ze ich wywalono .
Jestem neutralny ,a po ostatnim wpisie to mam juz pewnośc ,ze tu konkurencja sie wpisuje .Tak wogóle to administrator tej strony sie nie popisuje bo temat zszedł na tor "dokopać im "
Żenada
magazynier 2015-04-19 17:39:13
synu nie słyszałeś nigdy o przeładowywaniu takich wózków, w Polsce to norma i standard, taki na 5 ton spokojnie wytrzyma 8 ton i jedzie dalej, w tym kraju wszystko jest przeładowywane i to taka polska tradycja, nie pieprz głupot jeśli nigdy magazynu wysokiego składowania na oczy nie widziałeś chłopcze!!!
z rynku 2015-04-20 19:43:13
firma masę lat na rynku i nic nie osiągnęli, a nawet cofają się mocno w rozwoju, to mówi już wszystko o tej organizacji.
znawca firm 2015-04-27 15:19:26
5 tys. zł netto chyba dają i masz własnego osobistego kucharza, więc mikrofalówka wydaje się wtedy zbędna ;-)
zmowa cenowa w Excellent!!!! 2015-04-27 23:43:25
Zmowa cenowa - Wyposażenie łazienek
podziel się Facebook Twitter +
17.03.2014
Zmowa cenowa - Wyposażenie łazienek

Dystrybutor wyposażenia łazienek – spółka Excellent przez 10 lat narzucała swoim partnerom handlowym ceny dalszej odsprzedaży produktów. W rezultacie niedozwolonego porozumienia konsumenci mogli być zmuszeni do płacenia wyższych cen za produkty takich marek jak: Excellent, Actima, Hansgrohe, Villeroy&Boch czy Huppe. Na przedsiębiorcę została nałożona kara finansowa w wysokości blisko 150 tys. zł

Dorota Karczewska, Dyrektor Delegatury UOKiK w Bydgoszczy
Wypowiedź Doroty Karczewskiej, Dyrektor Delegatury UOKiK w Bydgoszczy

Taki zapis (wg. prawnika) nosi znamiona zmowy handlowej i działanie na szkodę konsumenta / jest zabronione; proponuje ten zapis jakoś rozmyć lub usunąć – to fragment (pisownia oryginalna) korespondencji wysłanej do partnera handlowego przez przedstawiciela spółki Excellent. Przedsiębiorca oferuje artykuły wyposażenia łazienek pod własną marką Excellent i Actima oraz jest dystrybutorem produktów m.in. Hansgrohe, Villeroy&Boch czy Huppe.

Postępowanie przeciwko spółce zostało wszczęte w sierpniu 2013 r. Z informacji uzyskanych przez Urząd, m.in. podczas kontroli z przeszukaniem, wynika, że zawarła ona niedozwolone porozumienie ze swoimi kontrahentami, którzy zajmowali się dalszą sprzedażą (hurtowa i detaliczną) produktów wyposażenia łazienek. Przedsiębiorcy zostali zobowiązani do stosowania cen minimalnych, co oznaczało, że musieli stosować narzucone stawki lub udzielać od nich rabatu nie większego niż ustalony przez Excellent. Za samodzielną politykę cenową groziło im natychmiastowe rozwiązanie umowy bądź zapłata kary umownej. Niedozwolona praktyka trwała od 2003, a zakończyła się w 2013 r. Jej skutki mogli odczuć m.in. konsumenci, którzy urządzali lub remontowali łazienki i nie mogli kupić produktów objętych zmową taniej niż po cenach odgórnie ustalonych.

Za zawarcie niedozwolonego porozumienia, na spółkę Excellent została nałożona kara w wysokości 146 277 zł. Decyzja jest prawomocna.

Sankcji za udział w porozumieniu ograniczającym konkurencję można uniknąć w zamian za współpracę z UOKiK, dzięki programowi łagodzenia kar leniency. Przedsiębiorca, który dostarczy dowody na istnienie kartelu, nie był jego inicjatorem i zaprzestał niedozwolonych działań może liczyć nawet na całkowite zwolnienie z sankcji pieniężnej. Odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące programu, nawet anonimowe, udzielają prawnicy UOKiK pod numerem telefonu: 22 55 60 555.

Dodatkowe informacje dla mediów:
Małgorzata Cieloch, Rzecznik prasowy UOKiK
Departament Współpracy z Zagranicą i Komunikacji Społecznej
(usunięte przez administratora)
ertub 2015-04-30 13:05:44
hehe kolega myśli że będzie miał czas rozkładać z mikrofalówką 15 min przerwy łapsnąć jak piesz i powrotem do roboty....czasami nie ma w ogóle czasu zjeść
znawca 2015-05-26 19:05:57
a co ci z przerwy skumulowanej w następny dzień jak ludziom po cięzkiej pracy chce się jeść dzisiaj a nie tylko w następny dzien haha
bajkopisarz 2015-05-26 19:09:18
wierzysz w bajki z ogłoszeń?
pracownik 2015-06-20 00:22:45
To jest wózek szynach na cztery skrzynki po dwie tony każda, wiec całość waży troche więcej niż 8 ton, ale pchanie tego wózka to pikuś przy innych pracach na magazynie. Wózki na szynach są trzy, w tym tylko jeden akumulatorowy. Nie rozumiem po co tu sie wypowiadaja osoby nic nie wiedzace o pracy w tej firmie. Ciekawostka - w ostatnich latach z magazynu odeszło dobrowolnie około 50 osób, pracuje kilkanaście wiec warunki muszą by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Bruno 2015-07-02 19:57:18
Tak jak ktoś napisał wcześniej zacznij palić coś innego. I tak cię chyba za długo tolerowali!!!
wesoły janek 2015-07-10 17:29:23
strzel sobie porządną, zdrową kupkę bruno, to ci świetnie zrobi na stan umysłu!
KRYMARA 2016-05-16 20:22:16
JA SZUKAM KONTAKTU Z FIRMAMI KTÓRE ZAOPATRUJĄ SIĘ W SZKŁO W TYM EXCELLENCIE. SZCZEGÓLNIE Z TAKIMI KTÓRE WYSTAWIAŁY IM KIEDYŚ WEKSLE. JAKIE MAJĄ DOŚWIADCZENIA i OPINIE.
ajaj 2016-07-08 21:59:25
Rozładunek towarów nie jest dziwnym obowiązkiem bo są to raczej standardowe zadania jak na takie stanowisko, ale czy wypłata jest terminowa? W sumie dobrze by było podjąć u nich zatrudnienie, bo przecież dorzucają do tego odpowiednie socjale.
Zostaw swoją opinię o Excellent S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Excellent S.A.