Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Milex sp.zoo

Opinie o Milex sp.zoo

Pracowałeś w firmie Milex sp.zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
On - 2015-04-15 20:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja ci odpowiem jak jest na uboju,stawka 8 euro brutto /godzinę, wypłata zależy od ilości godzin , w granicach 1450 -1700euro,za mieszkanie płacisz 2euro za dzień czyli za miesiąc ok 60euro, które można odliczyć przy rozliczeniu steuerkarty czyli podatku.czy ciężko ?to zależy od tego czy jesteś przyzwyczajony do pracy , tempo pracy duże ale można się przyzwyczaić zależy od motywacji .na miszkaniu jest kilka osób i to od nich zależy i ciebie czy jest porządek czy syf .W sumie to najwięcej zależy od ciebie samego jak sięgam prowadzisz i wogóle.generalnie jak się nie zna języka to jest się skazany na pracę przez pośrednika ,co lepsze to pozajmowane .firma jak firma ale pieniądze są zawsze na czas ,to tyle w skrócie
zdjecie uzytkownika
My - 2015-04-18 13:06:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie polecam nikomu pracy a raczej wyzysku w tej firmie. Wyjeżdza się jako podwykonawca do Niemczech ( w moim przypadku był to weissenfels ) gdzie jest tam też 20 innych firm ( murzyny,bułgarzy itp. Mi to nie przeszkadzało ). Każdy każdego okrada. Mi po dwóch dnaich ukradli wszystkie trzy noże, dzień później włamanie do szafki wraz z kradzieżą kłódki a po zgłoszeniu do majstra powiedział że to twój problem.. Poje* i tyle. Niby 8 euro brutto.. Ta w snach. W miesiącu pracuje się około 230godzin. Wypłata - 1000 euro. wychodzi 5 na godzinę do ręki. Do pracy idzie się na 11 godzin z czego są trzy przerwy po 30 minut i nie są one płatne ( kobieta na szkoleniu BHP w Szczecinie mówiła że jedna przerwa jest płatna a co okazuje się znowu oszukali ). Tempo pracy normalne, jak to za granicą bez znajomości języka. Brygadziści ludzi poniżają, traktują ich gorzej niż śmieci! Nie polecam nikomu! Kurs w Górzycy wgl nie przypomina nic co ma być wspólne z pracą w DE. Normalnie wstyd!! Kazik w Górzycy mówi po tygodniu max dwóch każdy kto chcę na wniosek dostanie 300 euro zaliczki. Co się okazuje?? Po tygodniu z WIELKĄ łaską dają 25 euro! Totalny szczyt hamstwa! Sami złodzieje i oszuści! Praca nie jest na jedną zmianę tak jak każdy pierd*li! W poniedziałek np. idzie się na 4.00 a we wtorek na 7.00 Codziennie na inną godzinę! Lepiej trzymać się z daleka od tego!
zdjecie uzytkownika
Ridik - 2015-04-18 13:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!
Czy ktoś podzieli się swoją opinią na temat pracy w Rehde i szkolenia w Szczecinie.
Pozdrawiam Ridik
zdjecie uzytkownika
fiona - 2015-04-26 19:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ktos lubi trole i shreka to polecam bremenvcap
zdjecie uzytkownika
Ridik - 2015-04-28 09:46:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tzn?
zdjecie uzytkownika
mili - 2015-05-03 15:21:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ridik - 2015-04-28 09:46:22]:
Pozdrowienia dla Zielonego,Śledzia,Bilusia,Tinki,Mielonki z Sogel oraz calej starej wiary!
zdjecie uzytkownika
swierzak - 2015-05-09 16:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To nadszedł czas na GRZYBKI trzymajta sie ramy
zdjecie uzytkownika
fiodor - 2015-05-12 21:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cos wiecej o grzybkach
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-05-29 17:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie nie bojcie sie pisac na temat zlodziejskich firm z polski,Wy i tak tam zostaniecie,wyleca firmy a Tönnies wezmie Was pod siebie.A wtedy wszystkich dupolizow i czopow zalatwicie,bo juz Was nikt nie zwolni.To jest takie proste zeby wyeliminowac polskie firmy,by pracownicy mieli lepiej.Przeciez te firmy zabieraja 50 procent z tego co placi Tönnies dla siebie.Na co Wy czekacie.Pod tönnies stac Was na prywatny wynajem mieszkania ,bez alkoholikow i zlodzieji.Ate polskie szefy,koordynatory,opiekunowie i reszta tego g...a zostaje bez pracy.Ci co Was oszukiwali sa skonczeni.Pozdrawiam.PETER.
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-05-30 09:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wystarczy zrobic CV w jezyku niemieckim i zaniesc do Personal Büro na terenie Tönnies Fleisch.Wlisie motywacyjnym napisac ze wiazecie przyszlosc z tym zakladem,chcecie tutaj sie osiedlic.Nie ma co sie oszukiwac bo przeciez do PL nie ma narazie po co wracac.Sciagajac tutaj rodziny zaoszedzicie na eksploatacji aut,paliwie i zmeczeniu.Plusy przejscia pod Tönnies to miedzy innymi,3grupa podatkowa,szybkie uzyskanie kindergeld,placone nadgodziny,nocne swiateczne,Urlaub geld,Weinacht geld.Tönnies placi posrednikom 15euro za glowe,niech Wam da 10euro bezposrednio to obydwie strony sa zadowolone.Pamietajcie ze nie ma zadnych blokad 6miesiecznych,to jest tylko strach ze strony posrednikow zeby ludzie nie przechodzili pod niemieckie firmy.Lub mowia Wam ze nie ma tam przyjec dla Polakow.Zwykle klamstwo.Przekonacie sie sami,do stracenia nic nie macie.Brac sie w garsc i juz.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
wielki - 2015-06-01 15:28:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Peter - 2015-05-30 09:02:43]:
jezeli to wypali to bede zadowolony oby ci wspaniali majstrowie trafili na tasme ciekawe co wtedy by szczekali powinno ich to spotkac za krzywdy ktore wyrzadzili tylu ludziom
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-06-03 20:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie Bac sie to jest podstawa,czym jestescie mocniejsi oni sie cofaja,a Wy macie lepiej .Od razu nie wygracie,bo posrednik,czy sprzedawca aut moze nie zarobic przez kilka miesiecy ale pozniej sobie odbija na nowych,zanizajac stawki,tak jak w triada podpisali ze maja 8,50 a pracuja za 5euro,lub 6euro.Kozaki przy piwie lub na wekeend jak jada do Polski.
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-05 11:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty peter zastanuw sie w koncu czy piszesz o milexie czy o triadzie bo juz sie pogubilem
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2015-06-05 19:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Mój chłopak pojechał do pracy w poniedziałek do Rhedy.Od tego czasu nie mam z nim żadnego kontaktu.Czy ktoś mógłby mi pomóc w jakikolwiek sposób?
zdjecie uzytkownika
Ja.... - 2015-06-06 11:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [My - 2015-04-18 13:06:07]:
Witam powiedz w jaki sposób udało ci się odliczyć mieszkanie z podatku jak milex nie wystawia rachunków!!! tylko informacje że pobierają taką opłate....
zdjecie uzytkownika
KTOSIU - 2015-06-08 12:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ktoś - 2015-06-05 19:22:23]:
KTOS NAJPROSTSZE CO MORZESZ ZROBIC TO ZADZWONIC DO FIRMY JAK SZUKASZ CHLOPAKA DZIWIE SIE ZE SAMA NA TO NIE WPADLAS TYLKO PO JAKICH FORACH SIE WYPYTUJESZZ
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-06-09 19:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uuuuu - 2015-06-05 11:38:19]:
Triada W.Z.i Milex to ci sami zlodziej...e WÄlilko, KARAPÜDA;W czym sie gubisz,w czym sprawa przeciez ludzi z choroba dauna nie zatrudniaja za granica.
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-10 08:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Peter - 2015-06-09 19:57:32]:
piszesz o chorobie o której nie masz pojęcia skoro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-11 13:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uuuuu - 2015-06-10 08:43:26]:
dlaczego moje slowo uznali za niecenzuralne skoro slowo Petera bylo takie samo a jego zostawili, przeciez to byla moja reakcja na jego beznadziejny wpis
zdjecie uzytkownika
UUUUUUUUUUU - 2015-06-12 00:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olo - 2014-08-02 22:32:29]:
WIEM A KTO PYTA
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-06-12 00:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A CO ŻE SŁYNNYM MALINA Z DURINGU?
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-06-12 14:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uuuuu - 2015-06-10 08:43:26]:
Beznadziejna jest osoba ktora nie rozumie ze polskie firmy okradaja ludzi i trzeba ich przed takimi firmami ostrzegac.Dauny do pracy za granice nie wyjezdzaja,jak sie godza na okradanie z godzin,bezplatne urlopy,to trzeba tych ludzi uswiadomic zeby sie nie bali walczyc o swoje prawa i tylko o swoje prawa.nic wiecej.UUUUUUUUjak lizesz oberschale to smacznego.
zdjecie uzytkownika
bertus - 2015-06-14 18:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cekawy jestem co tam w bremen kiedys tam pracowalem ale majster mnie zwolnil nawet nie dal siie wytlumaczyc majster cie lubi pracujesz a nie lubi nie masz szans pan na wlosciach prosze o informacje kto tam jest bo chce zmienic prace i moze bremen
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Odbywana jest rozmowa ogólna na stołówce zakładowej gdzie obiecuje sie cudów. Najpierw mówia o zarobkach około 6/8 tys zl, a potem ze sie super pracuje i super warunki. Sama rekrutacja odbywa sie w atmosferze luznej i niemajacej nic wspolnego z selekcja pracownikow.
Pytania: Kto i gdzie wczesniej pracowal? i na tym koniec. Reszta pytan wogole nie na temat pracy.
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-15 10:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Peter - 2015-06-12 14:01:37]:
czlowieku nie znasz mnie to ,nie mów co komu wylizuje mądralo
zdjecie uzytkownika
serbon - 2015-06-30 18:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie,
Podzielcie się swoimi efektywnymi sposobami na szybką i przyjemną naukę języka niemieckiego:)
Miałam problemy z studiowaniem języka niemieckiego, zawsze brakowało praktyki. I pewnego razu znalazłam Preply.
http://www.sic-egazeta.amu.edu.pl/index.php?t=2737
Ogromny wybór, możliwość korepetycji z języka niemieckiego online z nośnikami mowy "native speaker". Zajęcia są na Skypa, jest to bardzo wygodnie i korzystnie. W Preply bywają różne rabaty, można otrzymać lekcje z dojazdem nawet za darmo!
Również ogromny i najszerszy wybór korepetycji dla dzieci i biznesowy język dla firm.
Indywidualne podejście.
Wykwalifikowani wykładowcy w Szczecinie!
nauka przez Skype jest bardzo efektywna !
Rezultat nie zmusi czekać!
Polecam bardzo !
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milex sp.zoo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Milex sp.zoo?
Zadaj pytanie
alert