Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Milex sp.zoo

Opinie o Milex sp.zoo

Pracowałeś w firmie Milex sp.zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-05 11:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty peter zastanuw sie w koncu czy piszesz o milexie czy o triadzie bo juz sie pogubilem
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2015-06-05 19:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Mój chłopak pojechał do pracy w poniedziałek do Rhedy.Od tego czasu nie mam z nim żadnego kontaktu.Czy ktoś mógłby mi pomóc w jakikolwiek sposób?
zdjecie uzytkownika
Ja.... - 2015-06-06 11:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [My - 2015-04-18 13:06:07]:
Witam powiedz w jaki sposób udało ci się odliczyć mieszkanie z podatku jak milex nie wystawia rachunków!!! tylko informacje że pobierają taką opłate....
zdjecie uzytkownika
KTOSIU - 2015-06-08 12:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ktoś - 2015-06-05 19:22:23]:
KTOS NAJPROSTSZE CO MORZESZ ZROBIC TO ZADZWONIC DO FIRMY JAK SZUKASZ CHLOPAKA DZIWIE SIE ZE SAMA NA TO NIE WPADLAS TYLKO PO JAKICH FORACH SIE WYPYTUJESZZ
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-06-09 19:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uuuuu - 2015-06-05 11:38:19]:
Triada W.Z.i Milex to ci sami zlodziej...e WÄlilko, KARAPÜDA;W czym sie gubisz,w czym sprawa przeciez ludzi z choroba dauna nie zatrudniaja za granica.
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-10 08:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Peter - 2015-06-09 19:57:32]:
piszesz o chorobie o której nie masz pojęcia skoro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-11 13:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uuuuu - 2015-06-10 08:43:26]:
dlaczego moje slowo uznali za niecenzuralne skoro slowo Petera bylo takie samo a jego zostawili, przeciez to byla moja reakcja na jego beznadziejny wpis
zdjecie uzytkownika
UUUUUUUUUUU - 2015-06-12 00:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olo - 2014-08-02 22:32:29]:
WIEM A KTO PYTA
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-06-12 00:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A CO ŻE SŁYNNYM MALINA Z DURINGU?
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-06-12 14:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uuuuu - 2015-06-10 08:43:26]:
Beznadziejna jest osoba ktora nie rozumie ze polskie firmy okradaja ludzi i trzeba ich przed takimi firmami ostrzegac.Dauny do pracy za granice nie wyjezdzaja,jak sie godza na okradanie z godzin,bezplatne urlopy,to trzeba tych ludzi uswiadomic zeby sie nie bali walczyc o swoje prawa i tylko o swoje prawa.nic wiecej.UUUUUUUUjak lizesz oberschale to smacznego.
zdjecie uzytkownika
bertus - 2015-06-14 18:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cekawy jestem co tam w bremen kiedys tam pracowalem ale majster mnie zwolnil nawet nie dal siie wytlumaczyc majster cie lubi pracujesz a nie lubi nie masz szans pan na wlosciach prosze o informacje kto tam jest bo chce zmienic prace i moze bremen
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-15 10:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Peter - 2015-06-12 14:01:37]:
czlowieku nie znasz mnie to ,nie mów co komu wylizuje mądralo
zdjecie uzytkownika
serbon - 2015-06-30 18:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie,
Podzielcie się swoimi efektywnymi sposobami na szybką i przyjemną naukę języka niemieckiego:)
Miałam problemy z studiowaniem języka niemieckiego, zawsze brakowało praktyki. I pewnego razu znalazłam Preply.
http://www.sic-egazeta.amu.edu.pl/index.php?t=2737
Ogromny wybór, możliwość korepetycji z języka niemieckiego online z nośnikami mowy "native speaker". Zajęcia są na Skypa, jest to bardzo wygodnie i korzystnie. W Preply bywają różne rabaty, można otrzymać lekcje z dojazdem nawet za darmo!
Również ogromny i najszerszy wybór korepetycji dla dzieci i biznesowy język dla firm.
Indywidualne podejście.
Wykwalifikowani wykładowcy w Szczecinie!
nauka przez Skype jest bardzo efektywna !
Rezultat nie zmusi czekać!
Polecam bardzo !
zdjecie uzytkownika
toudi - 2015-07-08 18:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panie peter czy trzeba przejsc 3 tygodniowe szkolenie zeby dostac sie do niemiec do pracy czy wystarczy do tego tauness napisac cv co pan radzi ?
zdjecie uzytkownika
Grzybek - 2015-07-15 20:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trzeba Jechac do trzesacza,zeby dostac wyplate w mileksie.ja osobiscie tam pojade i nagram film,ludzie nagrywajcie wszystko a jak nie to Sad.Kazdego grzyba i Karapude mozna nadepnac w Lesie.Idzie czas deptania mili panowie.
zdjecie uzytkownika
PO - 2015-07-16 15:43:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Grzybek - 2015-07-15 20:59:12]:
NIE ROZUMIEM PO CO TA WYPLATA W MILEKSIE CO TO MA Z PRACA WSPOLNEGO
zdjecie uzytkownika
wifi - 2015-07-18 14:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
slyszalem cos ozmianach w bremen czyzby przejzeli i czy prawda to czy sciema
zdjecie uzytkownika
rzeźnik - 2015-07-21 18:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
owszem w Bremen wielkie zmiany, tylko poza tym że zmienił się majster nic się nie zmieniło bo został nim Roman D. który jest kolejną marionetką w rekach Janka Ch. i Jurka J. a Piotra R. wywalono bo zaczął mieć własne zdanie co nie podobało się tzw. opiekunom. Czyli nadal mamy te samo szambo co było bo Roman nie wie komu ma lizać tyłek teraz a kogo jechać.
zdjecie uzytkownika
mane - 2015-07-21 19:47:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo gadania o tym Mileksie a mało w sumie konkretów. Wiadomo różnie to bywa, tym bardziej w tego typu firmach, ale bądź co bądź Milex zatrudnia wiele osób i nieduża część z nich jest niezadowolona, a jak wiadomo, nie każdemu też można dogodzić pod każdym względem. Plusem na pewno jest to że pieniądze są na czas.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-22 18:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
rzeźnik - 2015-07-22 18:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jedyny plus tej firmy to wypłaty faktycznie są zawsze na czas nigdy nie ma opóźnieni w tym temacie, ale sposób ich naliczania jest śmieszny wszyscy robią na jednej stawce mają identyczne godziny a różnica w wypłatach to nawet 150 euro. Poza tym jeden wielki wyzysk, brak urlopów, jak idziesz zapytać o urlop to słyszysz na pewno pojedziesz i jesteś zbywany, są ludzie którzy od dwóch lat nie mieli dnia wolnego. Jedynie gdzie jedziesz to do Trzęsacza odrobić TZW pańszczyznę. I powrót na taśmę bo ludzi nie ma. Majstrowie jedynie co potrafią to wyżywać się na pracownikach i zastraszać ich, że na ich miejsce jest 10 osób w Polsce. Jesteś chory i idziesz z opiekunem do lekarza tylko po leki nie ważne że ledwo się na nogach trzymasz masz wrócić na taśmę bo robota musi iść. Jednym słowem porażka ale mimo to pracuję w niej 5 lat ponieważ nie mam innego wyjścia. Co do warunków mieszkalnych to jest od 2 do 5 osób na pokoju. Warunku sanitarne są tragiczne wszędzie grzyb na ścianach i nie można się doprosić o zrobienie z tym porządku. Ludzie tutaj pracujący to osoby w potrzebie (tak jak ja) lub osoby z problemami alkoholowymi którzy są w przewadze. Owszem takich jest najwięcej ponieważ donoszą do opiekunów na każdego, a opiekunowie w zamian za to przymykają na to oko że oni są pod wpływem w pracy. Nawet osoby które odpowiadają za przewóz ludzi do pracy z hotelu potrafią prowadzić na kacu albo nawet pod wpływem różnych używek.
Podsumowując jeśli jesteś w desperacji lub lubisz nadużywać różne używki, nie przeszkadza Tobie mobbing oraz syf który panuje na hotelu to ta praca jest stworzona właśnie dla Ciebie.

P.S. Ciekawe ile zostanie z tego posta jak ADMIN go zredaguje mimo że nie ma w nim żadnych słów nie cenzuralnych.
zdjecie uzytkownika
nikt - 2015-07-23 18:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rzeźnik - 2015-07-22 18:53:55]:
A ile czasu poswieciles na nauke jezyka niemieckiego zapytam.5 Lat to szmat czasu a jestes tam gdzie jestes.Masz racje wiekszosc to patologia,im nie przeszkadza grzyb na scianach i ten chodzacy,wszystko sie zgadza poza jednym.Pamietaj sam podjales decyzje ze tam jestes,bo boisz sie zmian,przyszlosci.Jest mase niemieckich firm ktore szukaja dobrych rzeznikow i sie oglaszaja,wystarczy zadzwonic.Zeby nie byc goloslownym w bagazniku woze trzy podpisane umowy pezposrednio z firma ,mozna przebierac w ofertach.Kazda chciala zatrudnic.teraz pracuje pod niemcem,nadgodziny,urlop,wczasowe,swiateczne,nocne.wszystko jest.nikt nie drze ryja gaz.gaz.Uczyc sie jezykow obcych to Przyszlosc i nie tylko w rzeznictwie.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
rudi - 2015-07-27 19:39:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rzeźnik - 2015-07-21 18:33:19]:
rzeznik nie wiesz co mowisz pewnie dobrze miales za tamtego majstra lizales i piszesz bzdety ja pana piotra znam jeszcze z redy i wiem czym pachnie nie rozumiem ze po redzie wogole zostal majstrem wbremen i tak dlugo tam gwiazdorzyl romana malo znam ale kazdy bedzie lepszy od piotrusia pana ze wzgledu na ludzi cieszy mnie ta zmiana chlopaki uszy do gory idzie ku lepszemu
zdjecie uzytkownika
rzeźnik - 2015-07-30 20:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rudi - 2015-07-27 19:39:45]:
zaczynałem w Tunisie 5 lat temu, i Piotrka już tam nie było więc nie wiem jaki był kiedyś. Co do Romana to nie uważam go za złego majstra mówię tylko że mógł by mieć własne zdanie, a nie być marionetką. I czytaj ze zrozumieniem bo napisałem że nic się nie zmieniło dla nas pracowników nie jest lepiej, nadal jest to samo szambo co było za czas Piotrka.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Odbywana jest rozmowa ogólna na stołówce zakładowej gdzie obiecuje sie cudów. Najpierw mówia o zarobkach około 6/8 tys zl, a potem ze sie super pracuje i super warunki. Sama rekrutacja odbywa sie w atmosferze luznej i niemajacej nic wspolnego z selekcja pracownikow.
Pytania: Kto i gdzie wczesniej pracowal? i na tym koniec. Reszta pytan wogole nie na temat pracy.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-08 17:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-08-08 17:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam sikora dalej nie moze sie zdecydowac jaka panne wybrac
zdjecie uzytkownika
dudino - 2015-08-21 00:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Różnie to toczą się losy pracowników w tej firmie, wydaje mi się, żę to wszystko jest spowodowane tym że firma poszukuje pracowników którzy mogą wnieść do firmy coś więcej. Na pewno Ci co będą się starać w firmie będą jakoś nagrodzeni. Może podwyżka czy coś, bo z tego co wiem to są praktykowane takie rzeczy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milex sp.zoo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Milex sp.zoo?
Zadaj pytanie
alert