logo Milex sp.zoo

Milex sp.zoo

Szczecin

Opinie o Milex sp.zoo

fiona 2015-04-26 19:54:01
jak ktos lubi trole i shreka to polecam bremenvcap
Ridik 2015-04-28 09:46:22
Tzn?
1
mili 2015-05-03 15:21:49
Pozdrowienia dla Zielonego,Śledzia,Bilusia,Tinki,Mielonki z Sogel oraz calej starej wiary!
swierzak 2015-05-09 16:05:57
To nadszedł czas na GRZYBKI trzymajta sie ramy
1
fiodor 2015-05-12 21:50:00
cos wiecej o grzybkach
1
Peter 2015-05-29 17:56:27
Ludzie nie bojcie sie pisac na temat zlodziejskich firm z polski,Wy i tak tam zostaniecie,wyleca firmy a Tönnies wezmie Was pod siebie.A wtedy wszystkich dupolizow i czopow zalatwicie,bo juz Was nikt nie zwolni.To jest takie proste zeby wyeliminowac polskie firmy,by pracownicy mieli lepiej.Przeciez te firmy zabieraja 50 procent z tego co placi Tönnies dla siebie.Na co Wy czekacie.Pod tönnies stac Was na prywatny wynajem mieszkania ,bez alkoholikow i zlodzieji.Ate polskie szefy,koordynatory,opiekunowie i reszta tego g...a zostaje bez pracy.Ci co Was oszukiwali sa skonczeni.Pozdrawiam.PETER.
1
Peter 2015-05-30 09:02:43
Wystarczy zrobic CV w jezyku niemieckim i zaniesc do Personal Büro na terenie Tönnies Fleisch.Wlisie motywacyjnym napisac ze wiazecie przyszlosc z tym zakladem,chcecie tutaj sie osiedlic.Nie ma co sie oszukiwac bo przeciez do PL nie ma narazie po co wracac.Sciagajac tutaj rodziny zaoszedzicie na eksploatacji aut,paliwie i zmeczeniu.Plusy przejscia pod Tönnies to miedzy innymi,3grupa podatkowa,szybkie uzyskanie kindergeld,placone nadgodziny,nocne swiateczne,Urlaub geld,Weinacht geld.Tönnies placi posrednikom 15euro za glowe,niech Wam da 10euro bezposrednio to obydwie strony sa zadowolone.Pamietajcie ze nie ma zadnych blokad 6miesiecznych,to jest tylko strach ze strony posrednikow zeby ludzie nie przechodzili pod niemieckie firmy.Lub mowia Wam ze nie ma tam przyjec dla Polakow.Zwykle klamstwo.Przekonacie sie sami,do stracenia nic nie macie.Brac sie w garsc i juz.Pozdrawiam.
1
wielki 2015-06-01 15:28:08
jezeli to wypali to bede zadowolony oby ci wspaniali majstrowie trafili na tasme ciekawe co wtedy by szczekali powinno ich to spotkac za krzywdy ktore wyrzadzili tylu ludziom
Peter 2015-06-03 20:54:16
Nie Bac sie to jest podstawa,czym jestescie mocniejsi oni sie cofaja,a Wy macie lepiej .Od razu nie wygracie,bo posrednik,czy sprzedawca aut moze nie zarobic przez kilka miesiecy ale pozniej sobie odbija na nowych,zanizajac stawki,tak jak w triada podpisali ze maja 8,50 a pracuja za 5euro,lub 6euro.Kozaki przy piwie lub na wekeend jak jada do Polski.
2
uuuuu 2015-06-05 11:38:19
ty peter zastanuw sie w koncu czy piszesz o milexie czy o triadzie bo juz sie pogubilem
Ktoś 2015-06-05 19:22:23
Witam.Mój chłopak pojechał do pracy w poniedziałek do Rhedy.Od tego czasu nie mam z nim żadnego kontaktu.Czy ktoś mógłby mi pomóc w jakikolwiek sposób?
2
Ja.... 2015-06-06 11:16:38
Witam powiedz w jaki sposób udało ci się odliczyć mieszkanie z podatku jak milex nie wystawia rachunków!!! tylko informacje że pobierają taką opłate....
KTOSIU 2015-06-08 12:47:42
KTOS NAJPROSTSZE CO MORZESZ ZROBIC TO ZADZWONIC DO FIRMY JAK SZUKASZ CHLOPAKA DZIWIE SIE ZE SAMA NA TO NIE WPADLAS TYLKO PO JAKICH FORACH SIE WYPYTUJESZZ
Peter 2015-06-09 19:57:32
Triada W.Z.i Milex to ci sami zlodziej...e WÄlilko, KARAPÜDA;W czym sie gubisz,w czym sprawa przeciez ludzi z choroba dauna nie zatrudniaja za granica.
uuuuu 2015-06-10 08:43:26
piszesz o chorobie o której nie masz pojęcia skoro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
uuuuu 2015-06-11 13:14:59
dlaczego moje slowo uznali za niecenzuralne skoro slowo Petera bylo takie samo a jego zostawili, przeciez to byla moja reakcja na jego beznadziejny wpis
UUUUUUUUUUU 2015-06-12 00:24:12
WIEM A KTO PYTA
XXX 2015-06-12 00:25:44
A CO ŻE SŁYNNYM MALINA Z DURINGU?
Peter 2015-06-12 14:01:37
Beznadziejna jest osoba ktora nie rozumie ze polskie firmy okradaja ludzi i trzeba ich przed takimi firmami ostrzegac.Dauny do pracy za granice nie wyjezdzaja,jak sie godza na okradanie z godzin,bezplatne urlopy,to trzeba tych ludzi uswiadomic zeby sie nie bali walczyc o swoje prawa i tylko o swoje prawa.nic wiecej.UUUUUUUUjak lizesz oberschale to smacznego.
bertus 2015-06-14 18:31:35
cekawy jestem co tam w bremen kiedys tam pracowalem ale majster mnie zwolnil nawet nie dal siie wytlumaczyc majster cie lubi pracujesz a nie lubi nie masz szans pan na wlosciach prosze o informacje kto tam jest bo chce zmienic prace i moze bremen
1
uuuuu 2015-06-15 10:18:04
czlowieku nie znasz mnie to ,nie mów co komu wylizuje mądralo
serbon 2015-06-30 18:15:55
Witajcie,
Podzielcie się swoimi efektywnymi sposobami na szybką i przyjemną naukę języka niemieckiego:)
Miałam problemy z studiowaniem języka niemieckiego, zawsze brakowało praktyki. I pewnego razu znalazłam Preply.
http://www.sic-egazeta.amu.edu.pl/index.php?t=2737
Ogromny wybór, możliwość korepetycji z języka niemieckiego online z nośnikami mowy "native speaker". Zajęcia są na Skypa, jest to bardzo wygodnie i korzystnie. W Preply bywają różne rabaty, można otrzymać lekcje z dojazdem nawet za darmo!
Również ogromny i najszerszy wybór korepetycji dla dzieci i biznesowy język dla firm.
Indywidualne podejście.
Wykwalifikowani wykładowcy w Szczecinie!
nauka przez Skype jest bardzo efektywna !
Rezultat nie zmusi czekać!
Polecam bardzo !
toudi 2015-07-08 18:27:23
panie peter czy trzeba przejsc 3 tygodniowe szkolenie zeby dostac sie do niemiec do pracy czy wystarczy do tego tauness napisac cv co pan radzi ?
Grzybek 2015-07-15 20:59:12
Trzeba Jechac do trzesacza,zeby dostac wyplate w mileksie.ja osobiscie tam pojade i nagram film,ludzie nagrywajcie wszystko a jak nie to Sad.Kazdego grzyba i Karapude mozna nadepnac w Lesie.Idzie czas deptania mili panowie.
1
PO 2015-07-16 15:43:14
NIE ROZUMIEM PO CO TA WYPLATA W MILEKSIE CO TO MA Z PRACA WSPOLNEGO
1
wifi 2015-07-18 14:56:02
slyszalem cos ozmianach w bremen czyzby przejzeli i czy prawda to czy sciema
rzeźnik 2015-07-21 18:33:19
owszem w Bremen wielkie zmiany, tylko poza tym że zmienił się majster nic się nie zmieniło bo został nim Roman D. który jest kolejną marionetką w rekach Janka Ch. i Jurka J. a Piotra R. wywalono bo zaczął mieć własne zdanie co nie podobało się tzw. opiekunom. Czyli nadal mamy te samo szambo co było bo Roman nie wie komu ma lizać tyłek teraz a kogo jechać.
rzeźnik 2015-07-22 18:53:55
jedyny plus tej firmy to wypłaty faktycznie są zawsze na czas nigdy nie ma opóźnieni w tym temacie, ale sposób ich naliczania jest śmieszny wszyscy robią na jednej stawce mają identyczne godziny a różnica w wypłatach to nawet 150 euro. Poza tym jeden wielki wyzysk, brak urlopów, jak idziesz zapytać o urlop to słyszysz na pewno pojedziesz i jesteś zbywany, są ludzie którzy od dwóch lat nie mieli dnia wolnego. Jedynie gdzie jedziesz to do Trzęsacza odrobić TZW pańszczyznę. I powrót na taśmę bo ludzi nie ma. Majstrowie jedynie co potrafią to wyżywać się na pracownikach i zastraszać ich, że na ich miejsce jest 10 osób w Polsce. Jesteś chory i idziesz z opiekunem do lekarza tylko po leki nie ważne że ledwo się na nogach trzymasz masz wrócić na taśmę bo robota musi iść. Jednym słowem porażka ale mimo to pracuję w niej 5 lat ponieważ nie mam innego wyjścia. Co do warunków mieszkalnych to jest od 2 do 5 osób na pokoju. Warunku sanitarne są tragiczne wszędzie grzyb na ścianach i nie można się doprosić o zrobienie z tym porządku. Ludzie tutaj pracujący to osoby w potrzebie (tak jak ja) lub osoby z problemami alkoholowymi którzy są w przewadze. Owszem takich jest najwięcej ponieważ donoszą do opiekunów na każdego, a opiekunowie w zamian za to przymykają na to oko że oni są pod wpływem w pracy. Nawet osoby które odpowiadają za przewóz ludzi do pracy z hotelu potrafią prowadzić na kacu albo nawet pod wpływem różnych używek.
Podsumowując jeśli jesteś w desperacji lub lubisz nadużywać różne używki, nie przeszkadza Tobie mobbing oraz syf który panuje na hotelu to ta praca jest stworzona właśnie dla Ciebie.

P.S. Ciekawe ile zostanie z tego posta jak ADMIN go zredaguje mimo że nie ma w nim żadnych słów nie cenzuralnych.
1
nikt 2015-07-23 18:01:37
A ile czasu poswieciles na nauke jezyka niemieckiego zapytam.5 Lat to szmat czasu a jestes tam gdzie jestes.Masz racje wiekszosc to patologia,im nie przeszkadza grzyb na scianach i ten chodzacy,wszystko sie zgadza poza jednym.Pamietaj sam podjales decyzje ze tam jestes,bo boisz sie zmian,przyszlosci.Jest mase niemieckich firm ktore szukaja dobrych rzeznikow i sie oglaszaja,wystarczy zadzwonic.Zeby nie byc goloslownym w bagazniku woze trzy podpisane umowy pezposrednio z firma ,mozna przebierac w ofertach.Kazda chciala zatrudnic.teraz pracuje pod niemcem,nadgodziny,urlop,wczasowe,swiateczne,nocne.wszystko jest.nikt nie drze ryja gaz.gaz.Uczyc sie jezykow obcych to Przyszlosc i nie tylko w rzeznictwie.Pozdrawiam.
2
rudi 2015-07-27 19:39:45
rzeznik nie wiesz co mowisz pewnie dobrze miales za tamtego majstra lizales i piszesz bzdety ja pana piotra znam jeszcze z redy i wiem czym pachnie nie rozumiem ze po redzie wogole zostal majstrem wbremen i tak dlugo tam gwiazdorzyl romana malo znam ale kazdy bedzie lepszy od piotrusia pana ze wzgledu na ludzi cieszy mnie ta zmiana chlopaki uszy do gory idzie ku lepszemu
rzeźnik 2015-07-30 20:04:12
zaczynałem w Tunisie 5 lat temu, i Piotrka już tam nie było więc nie wiem jaki był kiedyś. Co do Romana to nie uważam go za złego majstra mówię tylko że mógł by mieć własne zdanie, a nie być marionetką. I czytaj ze zrozumieniem bo napisałem że nic się nie zmieniło dla nas pracowników nie jest lepiej, nadal jest to samo szambo co było za czas Piotrka.
1
ona 2015-08-08 17:02:58
A jak tam sikora dalej nie moze sie zdecydowac jaka panne wybrac
You 2015-09-26 22:23:50
Szkoda zycia na tą firme.
nauczycielka języka niemieckiego 2015-10-14 08:19:30
nie wiem czemu reklamujesz swoje usługi na tej stronie i używasz do tego kłamstwa, Milex nigdy nie zatrudniał nauczycieli języka niemieckiego, skoro nie miałaś nic wspólnego z ta firmą to nie wypowaiadaj się na jej temat, do reklamy służą inne strony niż ta
jatoja 2015-10-27 13:31:39
pracowałam tam 4 miesiace w Rheda,da się wytrzymac kobiety maja troche lżej,w mieszkaniu było ok jezeli sie dba o porzadek,inna sprawa ze małe pieniadze nie adekwatne do ton przezucanego miesa moje wynagrodzenie to na poczatku 800 euro, pozniej 900,950 nie dostalam nigdy 1000 euro,wszystko w biegu,pauza realnie moze 10 minut bo wydostac sie na góre to schodzi czasu,odliczyc sobie koszty jedzenia,ewentualnych leków czy srodków higieny zostaje wielkie zero,kto nie ma nic mozna sie zalapac na chwile jest to do ogarniecia i do przezycia,atmosfera w pracy -robić swoje i sie nie spoufalac ludzie podli i fałszywi najgorsze sa baby, ludzie łacza sie tam w pary faceci z kobietami majac rodziny w Polsce tak tam jest wielki burdel polski,jest tez alkohol szczególnie wekendy i sprowadzanie chłopów na mieszkanie jak wiekszosc wyjezdza na wekend wiec odchodza orgie ze uszy puchną,jest ciężka praca i wynagrodzenie na reke powinno wynosic to najnizsze 2000euro niestety nie do uzyskania, o majstrach nie bede pisac nikt mi krzywdy nie zrobił ,krzyczą na facetów chca pokazac kto wazniejszy
Pracownik 2015-10-27 22:58:51
Dzień dobry Panie J( usunięte przez administratora ):) Pozdrowienia z Sogel :)
Podziękowali Panu to piszemy głupoty, oj nieładnie nieładnie Irku ...
sikora 2015-12-04 13:36:43
bylem w waissen i co najlepsze sa tam dwie kobiety ktore sobie nie radzily na zadnym stanowisku wyrwaly sobie majsterkow i w ten sposob sa nie do ruszenia ciekawe czy jednego z nich sie juz zona dowiedziala bo o jednym juz wie i go z domu wypieprzyla.
3
Andreas 2015-12-10 23:02:51
Moje dwa ostatnie wpisy zostały usunięte przez .... Spółkę? - ostatecznie GO-WORK.pl - Serwis Pracy.
Proszę wyjaśnić, dlaczego tak Państwo postępujecie w sytuacji ujawniania prawdziwych faktów o Spółkach Kamil i Milex? Niniejsze forum nie jest przecież miejscem do przeprowadzania postępowania dowodowego i ustalania prawdy obiektywnej, jedynie porównaniem rzeczywistej prawdy - o wspólnych doświadczeniach wielu pracowników a zatrudnionych ( w większości już pozwalnianych) przez wymienione podmioty gospodarcze... o upokorzeniu, zniewoleniu w pracy i oszukiwaniu na godzinach- ostatecznie na wynagrodzeniu… pracując w nieludzkich warunkach - pod batem poganiaczy majstrów i samych majstrów - na kontrakcie Spółki, zwłaszcza w SÓGEL.
Firma Milex i Kamil, jest wysoce prawdopodobne, że posiada na tyle środków, aby wpływać na Państwa SERWIS lub go spoko wykupić, albo posiadać Was już na własność.
Skoro tak postępujecie, to zachodzi uzasadnione podejrzenie, że nie jesteście obiektywni, lecz zależni. A, w takiej sytuacji zupełnie nie obiektywni.
W ten sposób wyrządzacie dodatkową szkodę, krzywdę ludziom, którzy szczerze opisują sytuację - część swego życia - ludzi w UE, którzy zostali rzeczywiście wykorzystani i bardzo skrzywdzeni przez polską spółkę (polskie spółki)... a na pewno przez Kamil - "córkę" Milexu.
Jeżeli GO WORK - Spółka nie ma nic do ukrycia, to wytłumaczy na forum mnie i wszystkim uczestnikom , dlaczego tak niezrozumiale postępujecie Państwo w sytuacjach, gdy opis faktów o Spółkach jw. mowa jest niekorzystny dla tych spółek.
Andreas 2015-12-10 23:38:04
Guru, pracujesz pewnie średnio 4 godziny dziennie skoro otrzymujesz 800 E, albo tak liżesz ober-szalę majstrom, i darujesz im część swego zarobku, albo piszesz niewiadome czemu głupoty, głupoty. Ludzie którzy maj swoje namiętności np trawkę czy inny odlot, często nie są dyspozycyjni do pracy i jak nie posmarują, to kończą na bruku. Dla takich zarobek i 500 E to sukces i wielbienie poganiaczy. Ale przed tobą, bardzo prawdopodobne, krótka kariera... do czasu utraty płynącej zapewne od ciebie motywacji - wiadomo dla kogo.
Dzisiaj nie ma innej opcji, aby najniższym zarobkiem było 168 godzin x 8,5 E za pracę wg etosu pracy, a nie za prace niewolniczą- jak to często miało miejsce w spółce. Jeżeli dojdą nadgodziny , które liczone są jako zwykłe godziny (poza KP – jak podpisane umowy) to i tak zarobek musi wynieść co najmniej 1300 do 1400 E. W SOGEL pracujesz 6 dni w tygodniu, ale tak twoja praca manipulują abyś przez 2/3 roboczego miesiąca pracował średnio 4-5 godzin (dłużej tego niewolniczego tempa pracy, a wymuszanego na wieloraki i zabroniony sposób, nikt nie wytrzyma przez 8-9 godzin dziennie x25 lub x 26 dni w miesiącu pomimo 2 x 0,5 h pauzy).
guru 2015-12-14 12:56:20
zajmij sie lepiej praca niz wypisywaniem bzdur
XXXXXx 2015-12-25 08:35:03
Hmmmm opinia o pracy w tej firmie. Praca w sogel na rzezni masakra, pseudomajstrowie dra ryja o kazy pretekst. godziny zapisywane na kartkach ktore sie nie zgadzaja, Majster malina robi sobie co chce stosowanie dziwnch kar na zakładzie, wygananie z pracy na hotel wyzwiska i ponizanie tam to na pożadku dziennym. nie polecam pracy w tej firmie. nie ma roznicy czy jest sie kobieta czy faceWtem kazdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rowno. dzwiganie krat które waża 25kg przez kobiety. w tym zakłazie reka reke myje. Cycu tylko chodzi i głupa pali
Były pracownik 2016-01-25 17:33:06
Witam,czytam te opinie i wierzyć się nie chce, ze tyle ludzi tu narzeka a nikt nic z tym nie robi . Również pracowałem w tej firmie ale niestety krótko ponieważ nic dobrego nie mogę o niej powiedzieć ale ja coś z tym zrobiłem i teraz pracuję w firmie gdzie może nie ma rewelacyjnych zarobków ponieważ na nożu zarabia się 1100/ 1200e ale pracujemy tylko 8 godzin co dwie godziny pauza pięć dni w tygodniu, jeśli pracujemy w soboty mamy płatne 50 e dodatkowo, darmowy hotel, pokoje 2 osobowe no i najważniejsze szacunek ze strony osób wyżej postawionych. nikt się nie wydziera i nie ubliża . Jeśli chcecie coś zmienić możecie się dowiedzieć szczegółów pod numerem +4916098262379 naprawdę warto czasami coś zmienić a nie biadolić i tkwić w miejscu w którym nie czeka Was nic dobrego.
BYŁY PRACOWNIK BYŁEGO PRACOWNIKA 2016-01-28 15:41:09
U WAS TEŻ JUZ BYŁEM I JAKOŚ DŁUGO MIEJSCA NIE ZAGRZAŁEM, JAK JUZ PROPONUJESZ PRACE W INNEJ FIRMIE I NAMAWAISZ ABY SIE ZWOLNILI TO PROPONUJ UCZCIWE WARUNKI A NIE JAK ZWYKLE JEDNA WIELKA SCIEMA
1
egon 2016-04-26 11:54:38
uczciwy specjalista ds ochrony srod. w tej firmie tez nie bedzie miał lekko chyba ze szachraj z niego
mloda 2016-05-06 18:14:52
Ku lepszemu? Czlowieku ta firma to bagno ! Nie szanuja pracownikow opiekunowie nosza wyzej glowe niz dupe. Male uboje a co za tym idZie male wyplaty. Syf kazda szycha reke myje. Premie ktore naleza sie pracownikom rozkradaja opiekunowie to jest szok! Banda zlodzieji
Andreas 2016-05-07 12:28:17
Szamanko, albo dalej nakręcasz ten niedorzeczny temat o etacie (rzekomym etacie) specjalisty ... środowiska, albo dałaś totalnie ciała.
Jeżeli już, to taki etat kojarzy mi się z nieformalnym etatem tj. z tymi, którzy liżą ober-szalę poganiaczom niewolników Milexsu czy Kamila czyli chronią to środowisko złodziei i zwykłych chuliganów - opryszków p.Karapudy w Niemczech (w zakładach niemieckich pod kontrolą ludzi z byłego ZSRR).
Nitku 2016-07-22 10:16:34
Witam może ktoś konkretnie napisać mi o tej firmie? Robiła już za granicą przy mięsie i wiem jak to wygląda. W sierpniu będzie szkolenie i nie wiem czego mam się spodziewać później. Żeby nie było że pojadę tam a się okaże syf w pokojach. Proszę o jakoś szybką konkretna odpowiedź. 1 sierpnia już mam kurs.
Nitku 2016-07-22 10:16:58
Witam może ktoś konkretnie napisać mi o tej firmie? Robiła już za granicą przy mięsie i wiem jak to wygląda. W sierpniu będzie szkolenie i nie wiem czego mam się spodziewać później. Żeby nie było że pojadę tam a się okaże syf w pokojach. Proszę o jakoś szybką konkretna odpowiedź. 1 sierpnia już mam kurs.
jvc zkv 2016-07-29 06:40:53
pracowałem w tunies feich reda na uboju napoczodku zarobiłem 800 euro potem 1000 euro potem niemcy popodnosili stawki dało rade wycisnocz 1600 euro i zato morzna pracowacz puł roku tak płacili a potem zarobki uiebali
anko 2016-07-29 14:17:09
Widocznie wszystkim odpoaiwda atmosfera w firmie @słońce.
Zostaw swoją opinię o Milex sp.zoo - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milex sp.zoo