Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-01-23 22:18:53 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Milex sp.zoo - Szczecin. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-05-04 15:27:44 odpowiedz | cytuj
anonim - 2009-01-23 22:18:53

pracowalam w tej rzezni w tonniesie fajnie mi sie pracowalo nie narzekam na za robki poprostu godna polecenia innym
pracownik - 2009-05-14 14:35:25 odpowiedz | cytuj
Firma jak firma-zarobki średnie jak na prace którą tam się wykonuje,swojego zdania powiedzieć nie można,bo "jak ci się coś nie podoba to spadaj..."-podejście do pracownika,a już najwyższym szczytem bezczelności jest wprowadzona ostatnio opłata za hotel pracowniczy( usunięte przez administratora ) sobowe i karaluchy??!!!
anonim - 2009-05-29 06:44:55 odpowiedz | cytuj
Porazka
anonim - 2009-06-10 17:14:30 odpowiedz | cytuj
milex to najgorsza firma w jakiej pracowalam odradzam wszystkim bo to sory ale banda oszustow a brygadzista ktorego nazwiska nie wymienie wogole nie nadaje sie na to stanowisko bo to co on robi to lamanie prawa ale wszyscy udaja ze jest wporzadku
anonim - 2009-06-10 17:18:01 odpowiedz | cytuj
ciekawe co bys polecila bo pracowalam tam kilka lat i nie zauwazylam niczego godnego polecenia
anonim - 2009-06-15 13:44:45 odpowiedz | cytuj
anonim - 2009-06-10 17:14:30milex to najgorsza firma w jakiej pracowalam odradzam wszystkim bo to sory ale( usunięte przez administratora ) ie wymienie wogole nie nadaje sie na to stanowisko bo to co on robi to lamanie prawa ale wszyscy udaja ze jest wporzadkua jakie zarobki w milexe? opłaca się jechać tam do pracy? po ile godzin tam się pracuje i ile dni w tygodniu prosze o kontakt na ( usunięte przez administratora )
STUBBEN HOTEL CUDOW - 2009-07-28 03:16:21 odpowiedz | cytuj
witam.odradzam wszystkim prce tam jeden wielki syf , alkoholizm na kazdym kroku syf kila i mogila, nieda rady tam zyc same fałszywe szmaty jeden lepszy od drógiego razem wode pija a potem sie [usuniete przez admina] i okradaja na wzajem, na firmie to samo tylko nasrac na srodku i był by komplet
siwy - 2009-08-04 23:17:21 odpowiedz | cytuj
sory ale na tym forum nic konkretnego się nie dowiedziałem prócz ze to jakaś lipna praca. mnie interesuję praca na uboju bez wcześniejszego doświadczenia za 5.70 mam kwestionariusz i planuje odesłać i zobaczę, tylko nie chce się tam totalnie zawieść. jak ktoś pracował na uboju to niech z kontaktuje się ze mną na meila i opisze takie warunki ile godzin +/- wychodziło miesięcznie , wypłacalność i jakie warunki pracy itp/
proszę o pilny kontakt endriu.poland@wp.pl
siwy - 2009-08-09 23:54:44 odpowiedz | cytuj
to musi być jakieś totalne bagno z tymi zakładami. Tylko mam znajomego który tam pracował jakiś czas temu i nie narzekał. Ale z tego co widzę to coś z tymi zakładami jest nie tak a muszę teraz trochę się odbić z kasą. proszę o jakieś maile co i jak tam jest jak wyżej napisałem. endriu.poland@wp.pl
anonim - 2009-08-19 12:39:11 odpowiedz | cytuj
Byłem tam, pracowałem 3 dni, totalna porażka. Ta firma to drugi Oświęcim, obóz pracy, wylewasz z butów wodę od potu. Nikomu nie polecam.
anonim - 2009-08-19 22:55:09 odpowiedz | cytuj
anonim - 2009-08-19 12:39:11

WŁAŚNIE WRÓCIŁEM Z PRACY NA UBOJU W TUNISIE GDZIE SKIEROWAŁA MNIE FIRMA MILEX SZCZECIN WŁASCICIELE TEJ FIRMY POWINNI WYLĄDOWAĆ W KRYMINALE ZA TO GDZIE WYSYŁAJĄ SWOICH PRACOWNIKÓW,NAPISZE WAM JAK WYGLĄDA TAM PRACA.JAK MASZ PIERWSZĄ ZMIANE PRACE ZACZYNASZ OD 4 RANO ALE AUTOBUS PO PRACOWNIKÓW PRZYJEŻDŻA JUZ POD CHOTEL O 2.30 .BRYGADZIŚCI TO BANDA OSZOŁOMÓW KTÓRZY TYLKO WYŻYWAJĄ SIĘ NA PRACOWNIKACH POZDRAWIAM OSZOŁOMA USZATEGO.PIERWSZA ZMIANA TRWA 9 GODZIN DRUGA ZMIANA 11 LUB WIĘCEJ DRUGA ZMIANA OD 13 DO 00 NA DRUGĄ ZMIANE AUTOBUS PRZYJEŻDŻA JUŻ O 11.30 SĄ DWIE PRZERWY PO 25 MIN PŁATNE TYLKO 15 MIN HOTEL W VERL TO ZAROBACZONY BLOK ZA KTÓRY FIRMA POBIERA 60 EURO ZA MC W ZAKŁADZIE TUNIS W KTÓRYM PRACOWALIŚMY NIC NIE MOŻNA BYŁO ZOSTAWIĆ PONIEWAŻ KRADZIESZ BYŁA NA KAŻDYM KROKU.MÓWILI NAM ŻE BĘDZIE TAM JAKIŚ OPIEKUN POLSKI KTÓRY BĘDZIE ZAJMOWAŁ SIĘ NASZYMI SPRAWAMI A ODEBRAŁ NAS JAKIŚ ŁOTYSZ KTÓRY MÓWIŁ ŁAMANĄ POLSZCZYZNĄ I SIĘ MĄDROWAŁ,A W PRACY TAKIE TĘPO I TAKI ZAPIEPRZ ŻE WYTRZYMUJĄ NIELICZNI W TEJ FIRMIE JEST OGROMNA ROTACJA PRACOWNIKÓW JEDNI ZJEŻDŻAJĄ DRUDZY PRZYJEŻDŻAJĄ.CIEKAWE CZY WOJEWÓDZKI URZĄD PRACY WIE W JAKIE WARUNKI MILEX WYSYŁA SWOICH PRACOWNIKÓW,NAWET UMOWY KARTY URLOPOWE PODPISUJE SIĘ PRZED WYJAZDEM DO NIEMIEC INBLANCO PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH NIE PCHAJCIE SIĘ TAM SZKODA WASZEGO ZDROWIA I PIENIĘDZY,JESZCZE SIĘ ODEZWE
ktos - 2009-08-21 16:16:02 odpowiedz | cytuj
Pracowałem też w TUNISIE na uboju to jest obuz pracy jednym słowe sa zajbisci opieknowie i maisrtowie pracowalo sie po dwani bez spania i bez pałzy bez przerwy syw i mogiła
anonim - 2009-08-30 22:03:15 odpowiedz | cytuj
ktos - 2009-08-21 16:16:02

Obiecuje uszatemu i szymonowi że zato co robią tam w tunisie z ludżmi bedą mieli przesrane tu w polsce
mała - 2009-09-02 18:35:39 odpowiedz | cytuj
jak możecie to napiszcie gdzie jeszcze ta firma wysyła ludzi do pracy w Niemczech, chodzi mi głównie o miasta. Ponieważ, za pare dni mam jechać do pracy i zastanawiam się czy warto !! Czytając te komentarze to mi się odechciewa !! proszę o pomoc !!!
anonim - 2009-09-03 12:52:50 odpowiedz | cytuj
to podejrzewam, że ta firma wysyłając ludzi do Niemiec obojętnie do jakiego miasta, to i tak ludzi oszukują i traktuja jakby byli maszynami zaprogramowanymi robiąc po 17 godzin. !!!!!
Mirosław Bujalski - 2009-09-03 13:38:27 odpowiedz | cytuj
Mój brat miał pecha trafić do zakładów w Beverstedt.
Miejsce to i sposób traktowania polskich pracowników można porównać tylko do obozów koncentracyjnych. Praca po 14 godzin na dobę, 4 godziny snu. W ciągu godziny trzeba przerzucić 2 tony mięsa.
Jakby tego było mało stary szkop "zachęca" ludzi do pracy popychaniem i okrzykami "schnell" i "raus" (nie wiem czy napisałem poprawnie, nie znam niemieckiego, ale chyba wszyscy wiedzą o co chodzi).
Brat wrócił po 3 tygodniach i wymaga leczenia ortopedycznego.
Niektórzy odchodzą po 2 godzinach, najwytrwalsi po 2 miesiącach
(chyba od razu na rentę inwalidzką).
Odpowiednie władze powinny się tym zainteresować !!!
:( - 2009-09-03 13:54:16 odpowiedz | cytuj
Pracowałem tam to coś wiem na ten temat , przebywałem w hotelu w Verl , jakieś 15 km. od zakładu ( o ile ten zakład można nazwać tym przywilejem ) raczej obozem pracy , ludzie nie wytrzymują dłużej niż 2 tygodnie a miesiac to juz wyjątek :) , i zjeżdzają do domów , natomiast ten łańcuszek jest tak skonstruowany że pracodawca olewa co sie tam dzieje i jak sie wykozystuje pracowników bo co 2 tygodnie przyjeżdza nowa siła robocza z Polski , i na 100% jestem przekonany ze mają ludzi serdecznie w dupie , nic sie nie wspomina w Szczecinie przy podpisaniu umowy o warunkach w jakich mielibyśmy pracować , a bo zresztą kto by tam pojechał jeżeli by wiedział że zwieżęta są traktowane lepiej jak pracownicy , a tak ogólnie to sie tam tylko liczy "sztuka na taśmie " a czy wytrzymasz takie tempo czy nie to kierownictwo to nie obchodzi ...i pada jedna treść - chcesz to spadaj bo na twoje miejsce jest kilku następnych i twój los w takim momencie juz nikogo nie obchodzi ... jest tylko luzno i spokojnie jak wpada jakaś inspekcja ,zwalnia sie tasmę , nikt mordy nie drze i sie nie wyżywa , ale to krutkotrwały odpoczynek i po chwili wraca wszystko do poprzedzonego wizytą inspekcji " orania " bo jak inaczej można nazwać pracę jak się woda w postaci potu wylewa z gumowców , i jeszcze odnosnie zaczynania pracy , wstajesz o godzinie 2 w nocy bo autobus do zakładu masz o 2.30 , pracę zaczynasz o 3.30 w tym pauza 25 min. płatna tylko za 15 min. i zasówasz do 13.00 , a druga zmiana od 13.00 do " końca " czyli do czasu kiedy z taśmy nie zejdzie ostatnia sztuka a to może być ok. północy a nawet dłużej , i to to jest nieporozumienie !!! , Nie sugerujcie się tym że co nie którzy pracownicy przepracowali po 3 - 4 kontrakty , oni mają poobstawiane takie stanowiska że się nie napracują , a ty się tam nie dostaniesz nie wiem jak byś się starał , przy tym sa to same sprzedawczyki i dziobaki ....... Nikomu nie polecam ! ! ! , ale jeżeli olewacie to co jest napisane na tym forum to jedzcie , przekonacie się sami i żeby nie było że ktoś wam wmawia jakieś bzdury żeby sobie odpuścić , wcale nie , na tym forum wcale nie pisza mięczaki któży wymiekli po parunastu dniach , tutaj piszą ci z nielicznych co przeżyli to na własnej skurze i nie sięgają wspomnieniami bo nie ma co wspominać , czy ktoś jeszcze potwierdzi to co tutaj jest napisane ? aby było bardziej wiarygodne i żeby ktoś wreszcie beknął za to w Milexie ........ chłopaki jestem z wami :) :) :)
anonim - 2009-09-04 00:02:27 odpowiedz | cytuj
:( - 2009-09-03 13:54:16

popieram i wszystko co ludzie tutaj piszą jest świętą prawdą byłem tam 12 dni i w tym czasie nikt mnie tak nie upokarzał przez ten czas jak przez całe życie, mieszkałem w verl w hotelu za dużo powiedziane hotel tak naprawde to nora po wojsku syf i brud a 80% mieszkających tam ludzi nadużywa alkohol,nie pchajcie się tam szkoda waszego zdrowia.
rzeżnik - 2009-09-04 12:37:46 odpowiedz | cytuj
Drogi Panie Michale!!! Pracowalem tam 5 lat na szynce przez firmę milex i to co piszesz to godne pożałowania (przestań się mazać chłopaki nie płaczą....) nawet nie wiesz ile gorszych obozów pracy jak Ty to nazywasz jest na terenie Niemiec np. Weissenfels to jest dopiero SYF!!!!! Wracam na Rhede z bananem na ustach!
anonim - 2009-09-04 13:13:57 odpowiedz | cytuj
Nikt sie nie maże... jak to napisałeś drogi kolego , zobacz na opinie tych nielicznych , a jak juz zapewne zauważyłeś jesteś sam wśród grona nie zadowolonych a dodam do tego że swieży pracownik , co jest standardem nie dostanie się na wykrawalnie chćby nie wiem jak by się starał :) , wszystkich wpychają na ubój i na flumen bo z tamtad ludzie uciekają masowo , zwiększyła się znacznie i pokaznie produkcja i ludzie nie wytrzymują i są bezsilni i wiem co piszę , a przy tym poganianie i wydzieranie się jak na te świnie tylko jeszcze tego brakuje że nie mają majstrowie pejcza i nie zagrzewają do pracy jak w niewoli , czysta prawda i z życia wzięte , byłem przy tym osobiscie jak kazano nam ciagać ręcznie 300 sztuk " macior " srednia 250-300kg bo się zerwał łańcuch na tasmie i aby nie było przestoju to trzeba było a jakie inne wyjscie, i ty powiesz drogi kolego ze to nie jest obuz pracy i wykozystywanie do ostatniej kropli potu ... proszę bardzo nikomu nie odradzam ale życzę dużo szcześcia :)
zibi - 2009-09-09 10:11:39 odpowiedz | cytuj
obecnie jestem na pauzie pracuje w milexie pare lat i nigdy nie nazekalem praca jak praca nikt nie muwil ze bedzie lekko a pieniadze ok zawsze na czas nigdy nie bylo problemu z wyplata a to jak ktos opisuje firme przyjedzie i mysli ze jest na wczasach to jest w bledzie jak pisza ze zarobki sa po 1000 euro gdzie i kiedy on tyle zarobil w polsce chyba jak podsumowal sobie cztery polskie wyplaty to tak ZIBI weissenfels
były pracownik - 2009-09-13 13:02:35 odpowiedz | cytuj
zibi jak ja bym tyle godzin pracował w pl na tym stanowisku co tam u szkopa to chyba bym mniej nie zarobił
anonim - 2009-09-14 12:42:50 odpowiedz | cytuj
Popieram kolege z ostatniej wypowiedzi i przyznam racje ze w polsce za taką charówe to i w polsce zarabia sie podobne pienądze i nie trzeba zapieprzać jak wół a co nieliczni nie zdają sobie sprawy ze jeszcze zyje sie na 2 gary , żona w domu i dzieci a i ty musisz cos jeść bo przecież z głodu nie padniesz i po przeliczeniu tego wszystkiego włacznie ze zjazdem na pałzy to się tak kalkuluje ze zarabiasz jakieś 2 tys. zł , i nikt mi nie powie że tam w tunisie to jest droga usłana różami i prosta droga do podbudowania budżetu domowego , najpierw cię zajeżdzą i zmieszają z błotem jak najgorszego dziada , puzniej garba na plecy i połowa do domu po paru tygodniach a nawet dniach , jeszcze takiego orania to nie widziałem i co jeszcze zeby swój swojego tak zajezdzał - chamstwo i chamy co mają po 2-3 tyś. euro nigdy nie docenią tego pracownika co zapiepsza za nawet nie połowe tego , wstyd to pisać ale to juz takie nasze społeczeństwo ze za granicą swój swojemu by slipia wydłubał jak by mugł za te marne pare miedziaków , HAŃBA !!!!
1 kontrakt - 2009-09-22 19:59:41 odpowiedz | cytuj
witam Was!! ja pracowalam caly kontrakt w firmie Milex. jakos to przezylam ale ciezko bylo. na poczatku bylam ponizana przez majstra. krzyczeli itp. warunki na hotelu nie zaciekawe a jeszcze trzeba bylo placic za takie cos..ogolnie nie zaciekawie,duzo godzin,ktore nie koniecznie byly rzetelnie zapisywane. przy wyplacie mozna bylo sie doliczyc. a wychodzilo zupelnie inaczej. wyplata nie byla liczona w godzinach przepracowanych,tylko jak opiekun lub majster chcial. kobiety tam sa traktowane jak przedmiot i robia z nich szmaty. chcesz miec wyzsza stawke: przespij sie z majstrem lub opiekunem!!! takie byly propozycje!!! a opiekun zamiast zajmowac sie waznymi sprawami interesowal sie zyciem prywatnym pracownikow lub bez pukania wchodzil na hotel kobiecy i potrafil byc naprawde bezczelny!!! ruszanie rzeczy prywatnych,osobistych lub zwracanie uwagi za porzadek w hotelu za ktory placimy!!! a wogole tam bylismy traktowani jak jakies dzieci. nawet na kawe nie mogl nikt przyjsc bo zaraz byl straszony ze wyleci jak sie to powtorzy. ogolnie wiekszosc starych kontraktowcow to[usunięte przez admina]!!! panuje tam syf,alkoholizm i wogole szkoda gadac.za takie pieniadze to nie ma co tam jechac. MILEX to oszusci i zlodzieje!!!!
x