Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Milex sp.zoo

Opinie o Milex sp.zoo

Pracowałeś w firmie Milex sp.zoo i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
swierzak - 2015-05-09 16:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To nadszedł czas na GRZYBKI trzymajta sie ramy
zdjecie uzytkownika
fiodor - 2015-05-12 21:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cos wiecej o grzybkach
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-05-29 17:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie nie bojcie sie pisac na temat zlodziejskich firm z polski,Wy i tak tam zostaniecie,wyleca firmy a Tönnies wezmie Was pod siebie.A wtedy wszystkich dupolizow i czopow zalatwicie,bo juz Was nikt nie zwolni.To jest takie proste zeby wyeliminowac polskie firmy,by pracownicy mieli lepiej.Przeciez te firmy zabieraja 50 procent z tego co placi Tönnies dla siebie.Na co Wy czekacie.Pod tönnies stac Was na prywatny wynajem mieszkania ,bez alkoholikow i zlodzieji.Ate polskie szefy,koordynatory,opiekunowie i reszta tego g...a zostaje bez pracy.Ci co Was oszukiwali sa skonczeni.Pozdrawiam.PETER.
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-05-30 09:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wystarczy zrobic CV w jezyku niemieckim i zaniesc do Personal Büro na terenie Tönnies Fleisch.Wlisie motywacyjnym napisac ze wiazecie przyszlosc z tym zakladem,chcecie tutaj sie osiedlic.Nie ma co sie oszukiwac bo przeciez do PL nie ma narazie po co wracac.Sciagajac tutaj rodziny zaoszedzicie na eksploatacji aut,paliwie i zmeczeniu.Plusy przejscia pod Tönnies to miedzy innymi,3grupa podatkowa,szybkie uzyskanie kindergeld,placone nadgodziny,nocne swiateczne,Urlaub geld,Weinacht geld.Tönnies placi posrednikom 15euro za glowe,niech Wam da 10euro bezposrednio to obydwie strony sa zadowolone.Pamietajcie ze nie ma zadnych blokad 6miesiecznych,to jest tylko strach ze strony posrednikow zeby ludzie nie przechodzili pod niemieckie firmy.Lub mowia Wam ze nie ma tam przyjec dla Polakow.Zwykle klamstwo.Przekonacie sie sami,do stracenia nic nie macie.Brac sie w garsc i juz.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
wielki - 2015-06-01 15:28:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Peter - 2015-05-30 09:02:43]:
jezeli to wypali to bede zadowolony oby ci wspaniali majstrowie trafili na tasme ciekawe co wtedy by szczekali powinno ich to spotkac za krzywdy ktore wyrzadzili tylu ludziom
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-06-03 20:54:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie Bac sie to jest podstawa,czym jestescie mocniejsi oni sie cofaja,a Wy macie lepiej .Od razu nie wygracie,bo posrednik,czy sprzedawca aut moze nie zarobic przez kilka miesiecy ale pozniej sobie odbija na nowych,zanizajac stawki,tak jak w triada podpisali ze maja 8,50 a pracuja za 5euro,lub 6euro.Kozaki przy piwie lub na wekeend jak jada do Polski.
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-05 11:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty peter zastanuw sie w koncu czy piszesz o milexie czy o triadzie bo juz sie pogubilem
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2015-06-05 19:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Mój chłopak pojechał do pracy w poniedziałek do Rhedy.Od tego czasu nie mam z nim żadnego kontaktu.Czy ktoś mógłby mi pomóc w jakikolwiek sposób?
zdjecie uzytkownika
Ja.... - 2015-06-06 11:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [My - 2015-04-18 13:06:07]:
Witam powiedz w jaki sposób udało ci się odliczyć mieszkanie z podatku jak milex nie wystawia rachunków!!! tylko informacje że pobierają taką opłate....
zdjecie uzytkownika
KTOSIU - 2015-06-08 12:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ktoś - 2015-06-05 19:22:23]:
KTOS NAJPROSTSZE CO MORZESZ ZROBIC TO ZADZWONIC DO FIRMY JAK SZUKASZ CHLOPAKA DZIWIE SIE ZE SAMA NA TO NIE WPADLAS TYLKO PO JAKICH FORACH SIE WYPYTUJESZZ
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-06-09 19:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uuuuu - 2015-06-05 11:38:19]:
Triada W.Z.i Milex to ci sami zlodziej...e WÄlilko, KARAPÜDA;W czym sie gubisz,w czym sprawa przeciez ludzi z choroba dauna nie zatrudniaja za granica.
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-10 08:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Peter - 2015-06-09 19:57:32]:
piszesz o chorobie o której nie masz pojęcia skoro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-11 13:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uuuuu - 2015-06-10 08:43:26]:
dlaczego moje slowo uznali za niecenzuralne skoro slowo Petera bylo takie samo a jego zostawili, przeciez to byla moja reakcja na jego beznadziejny wpis
zdjecie uzytkownika
UUUUUUUUUUU - 2015-06-12 00:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olo - 2014-08-02 22:32:29]:
WIEM A KTO PYTA
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-06-12 00:25:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A CO ŻE SŁYNNYM MALINA Z DURINGU?
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-06-12 14:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uuuuu - 2015-06-10 08:43:26]:
Beznadziejna jest osoba ktora nie rozumie ze polskie firmy okradaja ludzi i trzeba ich przed takimi firmami ostrzegac.Dauny do pracy za granice nie wyjezdzaja,jak sie godza na okradanie z godzin,bezplatne urlopy,to trzeba tych ludzi uswiadomic zeby sie nie bali walczyc o swoje prawa i tylko o swoje prawa.nic wiecej.UUUUUUUUjak lizesz oberschale to smacznego.
zdjecie uzytkownika
bertus - 2015-06-14 18:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cekawy jestem co tam w bremen kiedys tam pracowalem ale majster mnie zwolnil nawet nie dal siie wytlumaczyc majster cie lubi pracujesz a nie lubi nie masz szans pan na wlosciach prosze o informacje kto tam jest bo chce zmienic prace i moze bremen
zdjecie uzytkownika
uuuuu - 2015-06-15 10:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Peter - 2015-06-12 14:01:37]:
czlowieku nie znasz mnie to ,nie mów co komu wylizuje mądralo
zdjecie uzytkownika
serbon - 2015-06-30 18:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie,
Podzielcie się swoimi efektywnymi sposobami na szybką i przyjemną naukę języka niemieckiego:)
Miałam problemy z studiowaniem języka niemieckiego, zawsze brakowało praktyki. I pewnego razu znalazłam Preply.
http://www.sic-egazeta.amu.edu.pl/index.php?t=2737
Ogromny wybór, możliwość korepetycji z języka niemieckiego online z nośnikami mowy "native speaker". Zajęcia są na Skypa, jest to bardzo wygodnie i korzystnie. W Preply bywają różne rabaty, można otrzymać lekcje z dojazdem nawet za darmo!
Również ogromny i najszerszy wybór korepetycji dla dzieci i biznesowy język dla firm.
Indywidualne podejście.
Wykwalifikowani wykładowcy w Szczecinie!
nauka przez Skype jest bardzo efektywna !
Rezultat nie zmusi czekać!
Polecam bardzo !
zdjecie uzytkownika
toudi - 2015-07-08 18:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panie peter czy trzeba przejsc 3 tygodniowe szkolenie zeby dostac sie do niemiec do pracy czy wystarczy do tego tauness napisac cv co pan radzi ?
zdjecie uzytkownika
Grzybek - 2015-07-15 20:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trzeba Jechac do trzesacza,zeby dostac wyplate w mileksie.ja osobiscie tam pojade i nagram film,ludzie nagrywajcie wszystko a jak nie to Sad.Kazdego grzyba i Karapude mozna nadepnac w Lesie.Idzie czas deptania mili panowie.
zdjecie uzytkownika
PO - 2015-07-16 15:43:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Grzybek - 2015-07-15 20:59:12]:
NIE ROZUMIEM PO CO TA WYPLATA W MILEKSIE CO TO MA Z PRACA WSPOLNEGO
zdjecie uzytkownika
wifi - 2015-07-18 14:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
slyszalem cos ozmianach w bremen czyzby przejzeli i czy prawda to czy sciema
zdjecie uzytkownika
rzeźnik - 2015-07-21 18:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
owszem w Bremen wielkie zmiany, tylko poza tym że zmienił się majster nic się nie zmieniło bo został nim Roman D. który jest kolejną marionetką w rekach Janka Ch. i Jurka J. a Piotra R. wywalono bo zaczął mieć własne zdanie co nie podobało się tzw. opiekunom. Czyli nadal mamy te samo szambo co było bo Roman nie wie komu ma lizać tyłek teraz a kogo jechać.
zdjecie uzytkownika
mane - 2015-07-21 19:47:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo gadania o tym Mileksie a mało w sumie konkretów. Wiadomo różnie to bywa, tym bardziej w tego typu firmach, ale bądź co bądź Milex zatrudnia wiele osób i nieduża część z nich jest niezadowolona, a jak wiadomo, nie każdemu też można dogodzić pod każdym względem. Plusem na pewno jest to że pieniądze są na czas.
zdjecie uzytkownika
rzeźnik - 2015-07-22 18:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jedyny plus tej firmy to wypłaty faktycznie są zawsze na czas nigdy nie ma opóźnieni w tym temacie, ale sposób ich naliczania jest śmieszny wszyscy robią na jednej stawce mają identyczne godziny a różnica w wypłatach to nawet 150 euro. Poza tym jeden wielki wyzysk, brak urlopów, jak idziesz zapytać o urlop to słyszysz na pewno pojedziesz i jesteś zbywany, są ludzie którzy od dwóch lat nie mieli dnia wolnego. Jedynie gdzie jedziesz to do Trzęsacza odrobić TZW pańszczyznę. I powrót na taśmę bo ludzi nie ma. Majstrowie jedynie co potrafią to wyżywać się na pracownikach i zastraszać ich, że na ich miejsce jest 10 osób w Polsce. Jesteś chory i idziesz z opiekunem do lekarza tylko po leki nie ważne że ledwo się na nogach trzymasz masz wrócić na taśmę bo robota musi iść. Jednym słowem porażka ale mimo to pracuję w niej 5 lat ponieważ nie mam innego wyjścia. Co do warunków mieszkalnych to jest od 2 do 5 osób na pokoju. Warunku sanitarne są tragiczne wszędzie grzyb na ścianach i nie można się doprosić o zrobienie z tym porządku. Ludzie tutaj pracujący to osoby w potrzebie (tak jak ja) lub osoby z problemami alkoholowymi którzy są w przewadze. Owszem takich jest najwięcej ponieważ donoszą do opiekunów na każdego, a opiekunowie w zamian za to przymykają na to oko że oni są pod wpływem w pracy. Nawet osoby które odpowiadają za przewóz ludzi do pracy z hotelu potrafią prowadzić na kacu albo nawet pod wpływem różnych używek.
Podsumowując jeśli jesteś w desperacji lub lubisz nadużywać różne używki, nie przeszkadza Tobie mobbing oraz syf który panuje na hotelu to ta praca jest stworzona właśnie dla Ciebie.

P.S. Ciekawe ile zostanie z tego posta jak ADMIN go zredaguje mimo że nie ma w nim żadnych słów nie cenzuralnych.
zdjecie uzytkownika
nikt - 2015-07-23 18:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rzeźnik - 2015-07-22 18:53:55]:
A ile czasu poswieciles na nauke jezyka niemieckiego zapytam.5 Lat to szmat czasu a jestes tam gdzie jestes.Masz racje wiekszosc to patologia,im nie przeszkadza grzyb na scianach i ten chodzacy,wszystko sie zgadza poza jednym.Pamietaj sam podjales decyzje ze tam jestes,bo boisz sie zmian,przyszlosci.Jest mase niemieckich firm ktore szukaja dobrych rzeznikow i sie oglaszaja,wystarczy zadzwonic.Zeby nie byc goloslownym w bagazniku woze trzy podpisane umowy pezposrednio z firma ,mozna przebierac w ofertach.Kazda chciala zatrudnic.teraz pracuje pod niemcem,nadgodziny,urlop,wczasowe,swiateczne,nocne.wszystko jest.nikt nie drze ryja gaz.gaz.Uczyc sie jezykow obcych to Przyszlosc i nie tylko w rzeznictwie.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
rudi - 2015-07-27 19:39:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rzeźnik - 2015-07-21 18:33:19]:
rzeznik nie wiesz co mowisz pewnie dobrze miales za tamtego majstra lizales i piszesz bzdety ja pana piotra znam jeszcze z redy i wiem czym pachnie nie rozumiem ze po redzie wogole zostal majstrem wbremen i tak dlugo tam gwiazdorzyl romana malo znam ale kazdy bedzie lepszy od piotrusia pana ze wzgledu na ludzi cieszy mnie ta zmiana chlopaki uszy do gory idzie ku lepszemu
zdjecie uzytkownika
rzeźnik - 2015-07-30 20:04:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [rudi - 2015-07-27 19:39:45]:
zaczynałem w Tunisie 5 lat temu, i Piotrka już tam nie było więc nie wiem jaki był kiedyś. Co do Romana to nie uważam go za złego majstra mówię tylko że mógł by mieć własne zdanie, a nie być marionetką. I czytaj ze zrozumieniem bo napisałem że nic się nie zmieniło dla nas pracowników nie jest lepiej, nadal jest to samo szambo co było za czas Piotrka.
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-08-08 17:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam sikora dalej nie moze sie zdecydowac jaka panne wybrac
zdjecie uzytkownika
dudino - 2015-08-21 00:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Różnie to toczą się losy pracowników w tej firmie, wydaje mi się, żę to wszystko jest spowodowane tym że firma poszukuje pracowników którzy mogą wnieść do firmy coś więcej. Na pewno Ci co będą się starać w firmie będą jakoś nagrodzeni. Może podwyżka czy coś, bo z tego co wiem to są praktykowane takie rzeczy.
zdjecie uzytkownika
You - 2015-09-26 22:23:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda zycia na tą firme.
zdjecie uzytkownika
anko - 2015-09-27 01:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Yiu jeśli napiszesz pare słów wiecej to będe wdzięczny, bo takie puste opinie nikomu się nie przydzają.. ja tylko widziałem, ze szukali rok temu kogoś na stanowisko specjalisty ds. ochrony środowiska i wydaje mi się, że warunki były tam naprawde dobre, podobno i po kilka tysięcy można było zarobić.
zdjecie uzytkownika
nauczycielka języka niemieckiego - 2015-10-14 08:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czemu reklamujesz swoje usługi na tej stronie i używasz do tego kłamstwa, Milex nigdy nie zatrudniał nauczycieli języka niemieckiego, skoro nie miałaś nic wspólnego z ta firmą to nie wypowaiadaj się na jej temat, do reklamy służą inne strony niż ta
zdjecie uzytkownika
mientufka - 2015-10-27 13:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie za bardzo rozumiem @Andreas co masz na myśli pisząc o "systemie przestępczym", proszę cię uśliślij i doprecyzuj o czym piszesz, a najlepiej przedstaw jakiekolwiek dowody żeby nie wyjść na hejtera z gimbazy, może ty po prostu nie rozumiesz że w tej firmie, nawet w branży ochrony środowiska, trzeba z siebie dać 101% i to cię zaskoczyło
zdjecie uzytkownika
jatoja - 2015-10-27 13:31:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam tam 4 miesiace w Rheda,da się wytrzymac kobiety maja troche lżej,w mieszkaniu było ok jezeli sie dba o porzadek,inna sprawa ze małe pieniadze nie adekwatne do ton przezucanego miesa moje wynagrodzenie to na poczatku 800 euro, pozniej 900,950 nie dostalam nigdy 1000 euro,wszystko w biegu,pauza realnie moze 10 minut bo wydostac sie na góre to schodzi czasu,odliczyc sobie koszty jedzenia,ewentualnych leków czy srodków higieny zostaje wielkie zero,kto nie ma nic mozna sie zalapac na chwile jest to do ogarniecia i do przezycia,atmosfera w pracy -robić swoje i sie nie spoufalac ludzie podli i fałszywi najgorsze sa baby, ludzie łacza sie tam w pary faceci z kobietami majac rodziny w Polsce tak tam jest wielki burdel polski,jest tez alkohol szczególnie wekendy i sprowadzanie chłopów na mieszkanie jak wiekszosc wyjezdza na wekend wiec odchodza orgie ze uszy puchną,jest ciężka praca i wynagrodzenie na reke powinno wynosic to najnizsze 2000euro niestety nie do uzyskania, o majstrach nie bede pisac nikt mi krzywdy nie zrobił ,krzyczą na facetów chca pokazac kto wazniejszy
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-10-27 22:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry Panie J( usunięte przez administratora ):) Pozdrowienia z Sogel :)
Podziękowali Panu to piszemy głupoty, oj nieładnie nieładnie Irku ...
zdjecie uzytkownika
123 - 2015-11-27 00:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, powiedzcie mi bo chciałem aplikować do tej firmy - jak się będę w niej czuł, czy dają dobrą umowę i jakie są mniej więcej pensje, oraz najważniejsze, czy te pensje sa na czas czy bywają jakies problemy? Czytam tutajsze komentarze i trochę trudno mi się rozeznać, bo są bardzo osobiste, a w ogóle nie rzeczowe
zdjecie uzytkownika
sikora - 2015-12-04 13:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylem w waissen i co najlepsze sa tam dwie kobiety ktore sobie nie radzily na zadnym stanowisku wyrwaly sobie majsterkow i w ten sposob sa nie do ruszenia ciekawe czy jednego z nich sie juz zona dowiedziala bo o jednym juz wie i go z domu wypieprzyla.
zdjecie uzytkownika
guru - 2015-12-07 03:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jatoja przecież zarobki zaczynające się od 800 euro są na prawdę wysokie, można spokojnie utrzymać swoją rodzinę z tego wynagrodzenia. Wiecie czy wypłata jest o czasie? Dzięki
zdjecie uzytkownika
Andreas - 2015-12-10 23:02:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moje dwa ostatnie wpisy zostały usunięte przez .... Spółkę? - ostatecznie GO-WORK.pl - Serwis Pracy.
Proszę wyjaśnić, dlaczego tak Państwo postępujecie w sytuacji ujawniania prawdziwych faktów o Spółkach Kamil i Milex? Niniejsze forum nie jest przecież miejscem do przeprowadzania postępowania dowodowego i ustalania prawdy obiektywnej, jedynie porównaniem rzeczywistej prawdy - o wspólnych doświadczeniach wielu pracowników a zatrudnionych ( w większości już pozwalnianych) przez wymienione podmioty gospodarcze... o upokorzeniu, zniewoleniu w pracy i oszukiwaniu na godzinach- ostatecznie na wynagrodzeniu… pracując w nieludzkich warunkach - pod batem poganiaczy majstrów i samych majstrów - na kontrakcie Spółki, zwłaszcza w SÓGEL.
Firma Milex i Kamil, jest wysoce prawdopodobne, że posiada na tyle środków, aby wpływać na Państwa SERWIS lub go spoko wykupić, albo posiadać Was już na własność.
Skoro tak postępujecie, to zachodzi uzasadnione podejrzenie, że nie jesteście obiektywni, lecz zależni. A, w takiej sytuacji zupełnie nie obiektywni.
W ten sposób wyrządzacie dodatkową szkodę, krzywdę ludziom, którzy szczerze opisują sytuację - część swego życia - ludzi w UE, którzy zostali rzeczywiście wykorzystani i bardzo skrzywdzeni przez polską spółkę (polskie spółki)... a na pewno przez Kamil - "córkę" Milexu.
Jeżeli GO WORK - Spółka nie ma nic do ukrycia, to wytłumaczy na forum mnie i wszystkim uczestnikom , dlaczego tak niezrozumiale postępujecie Państwo w sytuacjach, gdy opis faktów o Spółkach jw. mowa jest niekorzystny dla tych spółek.
zdjecie uzytkownika
Andreas - 2015-12-10 23:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Guru, pracujesz pewnie średnio 4 godziny dziennie skoro otrzymujesz 800 E, albo tak liżesz ober-szalę majstrom, i darujesz im część swego zarobku, albo piszesz niewiadome czemu głupoty, głupoty. Ludzie którzy maj swoje namiętności np trawkę czy inny odlot, często nie są dyspozycyjni do pracy i jak nie posmarują, to kończą na bruku. Dla takich zarobek i 500 E to sukces i wielbienie poganiaczy. Ale przed tobą, bardzo prawdopodobne, krótka kariera... do czasu utraty płynącej zapewne od ciebie motywacji - wiadomo dla kogo.
Dzisiaj nie ma innej opcji, aby najniższym zarobkiem było 168 godzin x 8,5 E za pracę wg etosu pracy, a nie za prace niewolniczą- jak to często miało miejsce w spółce. Jeżeli dojdą nadgodziny , które liczone są jako zwykłe godziny (poza KP – jak podpisane umowy) to i tak zarobek musi wynieść co najmniej 1300 do 1400 E. W SOGEL pracujesz 6 dni w tygodniu, ale tak twoja praca manipulują abyś przez 2/3 roboczego miesiąca pracował średnio 4-5 godzin (dłużej tego niewolniczego tempa pracy, a wymuszanego na wieloraki i zabroniony sposób, nikt nie wytrzyma przez 8-9 godzin dziennie x25 lub x 26 dni w miesiącu pomimo 2 x 0,5 h pauzy).
zdjecie uzytkownika
guru - 2015-12-14 12:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andreas - 2015-12-10 23:38:04]:
zajmij sie lepiej praca niz wypisywaniem bzdur
zdjecie uzytkownika
niga - 2015-12-17 08:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może po prostu ty tak słabo trafiłeś z pracą i zarabiałeś niższe pieniądze ? Sam wiem jak ciężko przystępować do pracy jak coś ewidentnie idzie nie tak.
zdjecie uzytkownika
XXXXXx - 2015-12-25 08:35:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmmmm opinia o pracy w tej firmie. Praca w sogel na rzezni masakra, pseudomajstrowie dra ryja o kazy pretekst. godziny zapisywane na kartkach ktore sie nie zgadzaja, Majster malina robi sobie co chce stosowanie dziwnch kar na zakładzie, wygananie z pracy na hotel wyzwiska i ponizanie tam to na pożadku dziennym. nie polecam pracy w tej firmie. nie ma roznicy czy jest sie kobieta czy faceWtem kazdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rowno. dzwiganie krat które waża 25kg przez kobiety. w tym zakłazie reka reke myje. Cycu tylko chodzi i głupa pali
zdjecie uzytkownika
ghj - 2015-12-31 19:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czekam az w firmie Milex sp.zoo pojawia sie jakies nowe oferty pracy, na przyklad na stanowisko specjalsity do spraw ochrony srodowsika, chetnie bym aplikowal
zdjecie uzytkownika
łan - 2016-01-23 11:56:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe @ghj, czy takie stanowisko często jest wolne. Podejrzewam, że nie, bo brzmi ciekawie i na pewno trzeba mieć ukończone studia i ogólnie znać się na ochronie środowiska, znać przepisy.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2016-01-25 17:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,czytam te opinie i wierzyć się nie chce, ze tyle ludzi tu narzeka a nikt nic z tym nie robi . Również pracowałem w tej firmie ale niestety krótko ponieważ nic dobrego nie mogę o niej powiedzieć ale ja coś z tym zrobiłem i teraz pracuję w firmie gdzie może nie ma rewelacyjnych zarobków ponieważ na nożu zarabia się 1100/ 1200e ale pracujemy tylko 8 godzin co dwie godziny pauza pięć dni w tygodniu, jeśli pracujemy w soboty mamy płatne 50 e dodatkowo, darmowy hotel, pokoje 2 osobowe no i najważniejsze szacunek ze strony osób wyżej postawionych. nikt się nie wydziera i nie ubliża . Jeśli chcecie coś zmienić możecie się dowiedzieć szczegółów pod numerem +4916098262379 naprawdę warto czasami coś zmienić a nie biadolić i tkwić w miejscu w którym nie czeka Was nic dobrego.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Odbywana jest rozmowa ogólna na stołówce zakładowej gdzie obiecuje sie cudów. Najpierw mówia o zarobkach około 6/8 tys zl, a potem ze sie super pracuje i super warunki. Sama rekrutacja odbywa sie w atmosferze luznej i niemajacej nic wspolnego z selekcja pracownikow.
Pytania: Kto i gdzie wczesniej pracowal? i na tym koniec. Reszta pytan wogole nie na temat pracy.
zdjecie uzytkownika
BYŁY PRACOWNIK BYŁEGO PRACOWNIKA - 2016-01-28 15:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były pracownik - 2016-01-25 17:33:06]:
U WAS TEŻ JUZ BYŁEM I JAKOŚ DŁUGO MIEJSCA NIE ZAGRZAŁEM, JAK JUZ PROPONUJESZ PRACE W INNEJ FIRMIE I NAMAWAISZ ABY SIE ZWOLNILI TO PROPONUJ UCZCIWE WARUNKI A NIE JAK ZWYKLE JEDNA WIELKA SCIEMA
zdjecie uzytkownika
nita - 2016-02-07 20:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie namawianie kogoś do pracy w innym miejscu na forum, które dotyczy Milex, to słaba akcja. Milex ma swoje za paznokciami, jak każda firma, ale jednak są stabilni.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Milex sp.zoo!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milex sp.zoo

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert