brak logo

Centrum Kamienia i Kostki Brukowej Daglezja

Zawiercie

Opinie o Centrum Kamienia i Kostki Brukowej Daglezja

były 2013-07-29 08:04:42
a raczej nie podpis tylko pismo na owych dokumentach co jednoznacznie przeczy o nieistnieniu owych dokumentów
były 2013-07-29 20:46:50
Widzę głucho jedziemy więc z sądem skoro nic się właściciele nie zmienili
xxxxx 2013-10-08 17:25:22
Nadrabiają zaległości w papierach powołując się na nabór nowych pracowników ( nowe osoby starając się pracują w pocie czoła nadrabiają zaległości) W końcu i tak zatrudniają osobę która ma "plecy". Szefowa natomiast ma lekkie problemy w relacjach z ludźmi i przy zatrudnianiu i zwalnianiu zachowuje się tak samo nie umie rozmawiać z ludźmi, odpowiada wymijająco, żadnych konkretów i do tego tak gestykulacja.... mało profesjonalna i firma i szefowa, mało profesjonalnie organizowany nabór na pracowników. Jestem zawiedziona zasadami panującymi w tej firmie.Porażka odradzam i nie polecam.Moja ocena to -10 ale takiej nie ma ;)
były pracownik 2013-10-18 17:25:05
Praca w tej firmie to koszmar od rana do wieczora również w niedziele (usunięte przez administratora)
avatar 2014-01-08 16:56:55
najgorsza firma w zawierciu omijajcie z daleka(usunięte przez administratora)
joł 2014-01-12 13:32:37
Magistra inżyniera jak już coś:)
XyXy 2014-01-21 13:09:42
Jeśli mogę to powiem, że ta firma ma jeszcze jednego właściciela, który monitoruje i podsłuchuje nas. Kamery nie są na złodziej. Mówicie o takich a nie innych umowach, a kto odzywa się o inne? Nikt nie ośmiela się walczyć o swoje bo doskonale wie,że wywalczy jedynie poprawę dla osób które tam wiele, wiele lat już pracują. Na szczęście mnie już tam nie ma. Powodzenia
1
gość 2014-01-24 22:43:17
Kandydowałam do pracy w biurze w tejże firmie, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne natomiast już drugiego dnia okazało się, że nie byłam jedyną osobą, która NADAWAŁA SIĘ do tej pracy, a mianowicie właścicielka urządziła sobie casting i równocześnie ze mną przychodziły 3 inne kandydatki -.- umowa na połowę etatu, a praca na ponad cały etat, brak słów.
ja 2014-04-02 22:23:57
nic nowego sie nie dzieje???
LoL 2014-04-03 11:28:47
oj duzo sie dzieje! tylko (usunięte przez administratora) na ogródkach za gówniane pieniadze i nie mają czasu napisać robole
1
były 2014-04-19 09:45:49
życzę powodzenia dla właściciela w szukaniu mechanika za 5zł na godzinę na całe szczęście w tym fachu mechanicy nawet za 8zł nie chcą pracować szkoda tylko klientów bo kto tam naprawia te kosiarki ?
romuald 2014-05-16 02:49:04
Pracując w Daglezji udowadniasz sobie i otoczeniu iż nie masz zadnych wyższych aspiracji zawodowych. to przykre.
embek 2014-09-22 08:37:51
witam miałem tam okazje pracować pare lat temu. pracowałem na ogrodach wiadomo jak fizol zwykły nie było by zle gdyby nie to ze sie robiło od rana do wieczora tzn do 18 kasa była 8zl na reke plus premia w zależności od klienta i ogrodu. ogólnie nigdy nie miałem z właścicielami problemu zawsze byli usmiechnieci a zwłaszcza pani właściciel. z przekretami umownymi miałem do czynienia i nie tylko ja ale wtedy ważne było dla mnie że sie w kieszeni zgadzało;) po 2 latach pracy moge powiedzieć ze dużo wyniosłem z tej firmy doświadczenia lecz niestety nie chciałbym już pracować na słońcu po 10-12 godzin dziennie. prawda jest taka ze na sklepie słaba kase ludzie maja ale jak masz checi i zapał to naprawde można zarobić z 2500zl na ogrodach na reke nie schodząć w sezonie tylko pamietajcie coś za coś nie za darmo
byłytyu 2014-09-29 17:54:59
zgadza się ,totalne dno.
zrobisz ponad 200 godz umowa na 1/2 etatu minus zus urlop w zime a L4 zapomnij.
najgorsze jest że ludzie się na to godzą i dają tak wyp........
3
byłyxyz 2014-09-29 18:10:28
hahaha!?
praca w tej firmie to pomyłka.
ale też nie wierzyłem w te posty i chciałem sprawdzić.
uszukują ludzi w biały dzień!przed wypłatą pranie głowy ,jaki to mamy kraj ,system,itd jak państwo okrada właścicieli..
nie realne w tej firmie przy pełnym etacie pracy około 160 godz dostać 1300zł
1
xxx 2014-10-03 22:44:41
się przekonasz jak jest jak zaczniesz pracować?!
zobaczymy jak będziesz pisał po pierwszym miesiącu????????????
ja tam pracowałem i potwierdzam te negatywne opinie niestety bo też myślałem że to będzie fajna praca.czekam na twoją opinie!
3
polon 2014-10-04 00:33:23
2500???haha!
przez ile miesięcy w roku?
a co zimą?
piszesz że nie zależało ci na umowie a co jak byś złamał noge czy ręke i 2,3 miesiące nie sprawny do pracy?????
ZUS z1/2 etatu?
1
pytam 2014-10-13 16:26:57
2500 zł po 12 godz x 20 dni ciężkiej pracy =10,416667zł bez umowy to dużo?????????
tylko w sezonie????????
xyz 2014-11-05 15:30:05
Płatnego urlopu nie przyznają tyle ile się należy, leczy tyle ile wypracowałeś sobie w poprzednim roku. Jeżeli zatrudniłeś się w grudniu masz tylko 2-3 dni płatnego urlopu w roku następnym.
1
malicik 2015-01-22 19:32:26
Robota dla ludzi co nie znają się na zegarku albo pieniądzach. Tragedia
2
grube lolo 2015-02-07 16:22:03
a teraz siedzą młodzi z emerytami na białej hali przy piecu za 700 zl dałny hahaha
Gienia 2015-04-13 12:32:59
Widzę ze się opinią nie spodobała pani G. Obgadywania klientów i zostało usunięte.
kolorowanka 2015-04-29 20:21:38
Wiele z tych opinii jest krzywdząca zarówno dla pracowników jak i właścicieli. Nie jest idealnie, ale nie jest też źle. Od początku wiesz na co się piszesz. Nikt Ci nie opowiada bajek.
Jestem zadowolona z pracy, choć jak większość czasami narzekam.
Praca jest wymagająca, pracodawczyni wiele wymaga, ale w mojej opinii jest fair w stosunku do pracowników. Bardzo cenię jej zaangażowanie i osiągnięty sukces.
1
zzz 2015-05-26 12:29:51
Kolejny lizus. Idz jeszcze szefowej zamelduj, że taki dobry post dałeś. A prawda jest zupełnie inna! Cały czas inwigilacja, podsłuchy, kamery, odciski palców to ich sposób na posłuszeństwo! A jak chcesz mieć dobrze musisz donosić. Najlepsze są histerie Pani.
10
pebi 2015-10-12 11:57:13
Pracowałam tam kiedyś i było fajnie. Dużo się nauczyłam. Atmosferę to czasami psuli starzy pracownicy, ale w porównaniu do innych firm przez które przeszłam to luzik. Szefostwo było ok, pensja zawsze na czas. Przeniosłam się do innego miasta ale pracę w Daglezji wspominam najlepiej ze wszystkich moich dotychczasowych. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników, szczególnie chłopaków z mechanicznego ...
hi 2015-11-14 19:44:39
prawda w oczy kole , starzy pracownicy psują atmosferę czas na zmiany
pppp 2016-05-06 10:59:35
najgorsza firma w zawierciu
4
Były pracownik 2016-05-07 16:38:58
Wszystko tam jest nie tak jak trzeba tylko ludzi szkoda. Pracowałem tam dobre 5lat i wiem jak to wyglada
3
Wrr . ... 2016-05-07 22:05:57
Nie wydaje mi się ze takie egzotyki zapraszam do Dąbrowy górniczej tam jest wybór tego samego co w daglezji taniej i transport idealne wszystko bez problemu
1
Ropo 2016-09-07 22:05:46
Jakis czas temu bylem na rozmowie o prace. Praca przez 6 dni w tygodniu po 9 h z niedzielami wlacznie. To jeszcze do przyjecia. Ale zaproponowana stawka za godzine BRUTTO nizsza niz stawka przy najnizszej krajowej na reke to juz jest niewolnictwo. Niestety problem z praca w tym miescie sprawia ze zawsze ktos zdesprowany podejmie te prace.
6
M.g.r 2016-09-08 09:51:46
Tak. To chyba jedyna zaleta. Trzeba niestety pamietac ze umwa jest tylko na pol etatu.
I wbrew pozorom pracy tam jest sporo na niektorych dzialach. Sa oczywiscie i tacy co nie musza robic prawie nic. Poza donoszeniem. Takie odgorne przyzwolenie.
5
M.g.r 2016-09-08 16:46:21
Łatwiej chyba wymienić kilku pracownikow z pelnym niz cala liste pracownikow na pół.
4
Były robol 2016-09-24 04:31:44
Witam
Napisze moje prywatne zdanie na temat tej firmy. Jedyny plus wypłata zawsze była przed 10 i tyle z plusów. A minusy
-umowa na pół etatu lub 1/16
-minimum 220 godz pracy
- ciagle nie zadowolone szefostwo
-niszczenie człowieka psychiki (mianowicie załóżmy że za przerobiony miesiąc dostajesz super wypłatę która motywuje cie do lepszej pracy i charuje się jak głupi to za ten miesiąc dostajesz taka wypłatę ze nie starczy ci na opłaty a co dopiero na jedzenie.)
-inwigilacja na każdym kroku
-podsłuchy w szatni
mógł bym tak wymieniać i wymieniać

Chyba najspokojniej to jest na ogródkach robić bo tam się tylko trzeba używać z dyrektorkiem całym od ogrodów i kierownikiem który sam ucieka z firmy żeby z szefostwem się nie użerać.

Pewnie ten wpis zostanie usunięty wiec skopiuje go i wkleję z powrotem ;)
3
Kb 2016-09-30 03:17:09
Rozwinąć
Jak napisałem podsłuchy szefostwo traktuje cie jak niewolnika bo skoro ci płacą to jesteś na ich rzadanie. Po za tym chłopaki nie oszukujcie się. Robicie tam o 8 do 18 nie macie nic z życia. Sumując sobie wypłaty roczne wychodzi wam taka sama średnia co w innych zakładach pracy w których robicie od 6 do 14 albo od 14 do 22. A tu bierzecie wszystko na siebie. Jeździcie autami które się nie nadają do użytku bo po załadowaniu auto żyje własnym życiem. Zieloni jak złapią wy za to odpowiadacie. z tego co wiem w umowie macie prace na firmie nie w terenie. Tak że nie chce nie zniechęcać ale warto siąść i się zastanowić czy warto. To jest podstawowe pytanie poświęcać wszystko dla takiej firmy która nic nie oferuje tylko więcej wymaga
3
byly pracownik 2016-10-03 12:20:56
wszyscy piszą o pracy non stop po 220 godz w miesiącu, niskiej choć regularnej pensji. Nie da się jednak ominąć tematu płacenia Zus-u przez pracowników z ich wypracowanych godzin bądź premii (śmiesznych).kilku pracowników otwarcie oskarżyło właścicieli o złodziejstwo, a oni/ona "wiem, że to jest złodziejstwo". Dziwne , że nie jest tak otwarta podczas kontroli z PIP-u itp. Dodam jeszcze, że -cytując właścicielkę- chorować to można dzień lub dwa, a nie tydzień. Idąc tym tropem nie uznaje ona l4 - denerwuje się jak ktoś choruje dłużej niż dwa dni, a za l4 nie płaci. Dodam, że słownictwo właścielki i zachowanie jest poniżej wszelkiej skali- uważa, że pracownicy są prości i oszukują ją na każdym kroku. Chciwa, prosta, nieszanująca nikogo. Zdecydowanie nie polecam! Gdyby był to Facebook zakończyłbym tak : #temat dla uwagi. Niestety to go work wiec odstraszam wszystkich od aplikowania do tej firmy, a właścicielom polecam polowanie na pontony , bo niedługo tylko przygarnięcie uchodźców pozwoli na istnienie firmy i jej egzystencje.
6
t 2016-10-03 14:04:30
tu to chyba nie ma wątpliwości ?! same negatywy. aż dziw , że tam jeszcze ktokolwiek pracuje
4
t 2016-10-03 15:35:02
raczej piszą prawdę aniżeli gdybają jak to może być w Daglezji.
1
s 2016-10-03 17:06:11
swoje opinie to tu zamieszczają chyba w większości nieudaczniki życiowe i frustraci . to co piszą to w dużej części zniekształcone i wyolbrzymione bzdury. ci co są normalni nie zniżają się do dyskusji z nimi
Wolność słowa 2016-10-04 08:27:11
Tu nie chodzi o opinie tylko o fakty. Stawka godzinowa jest nizsza niz przy minimalnym wynagrodzeniu. Dostajesz umowe na 1/2 etatu a pracujesz po ok 220godzin miesiecznie. L4 nie jest placone. Urlop platny tylko w miesiacach zimowych. Wlascicielka ustalila stawke 50zl za dzien urlopu i tyle jest platny w zimie latem jest to urlop bezplatny. Jest kilku pracownikow faworyzowanych. Pozistali musza znosic zachowania na granicy mobbingu ze strony wlascicielki, wlasciciela i kierowniczki sklepu. Kierowniczka sklepu przenosi swoje problemy rodzinne do pracy. Cala firma slyszy jej nerwowy stukot obcasow kiedy przekonana o swojej nieomyslnosci biegnie mieszac z blotem kolejnych pracownikow. Wlascicielka potrafi wyzwac praciwnika na sklepie przy klientach. Ta firma jest toksyczna. Pracownik jest dla wlascicieli niczym. Mozna by jeszcze dlugo wymieniac nielegalne praktyki stosowane przez Panstwa D. Wielu pracownikow odchodzi z tej firmy co tylko swiadczy o tym co sie tam dzieje. Odchodza po jednym dniu pracy, po miesiacu, a w ostatnim czasie nawet wieloletni pracownicy. Zaloga na sklepie zostala mocno ograniczona bo nikt nie chce tam przyjsc. Ale wlascicielka nic sobie z tego nie robi bo przeciez pracownika mozna zajezdzic.
7
trochę prawdy 2016-10-05 07:36:55
wolność słowa polega ,na tym ze każdy może wypowiedzieć swoją opinię! Coś mi się wydaje , że właścicielka dobrała się do komputera i teraz rzuca epitetami... Frustraci, bo mówimy o złych warunkach w Pani firmie? Dzień dobry- proszę się przejrzeć w lustrze .. .. Oszukują Państwo ludzi! Wykorzystują! Nie wypłacają zaległego urlopu, gdy ktoś się zwolni. MASAKRA.
4
Wolność słowa 2016-10-05 09:28:41
@s Brawo. Trzeba mowic głośno o tym co się dzieje w tej firmie. O wszystko w tej firmi trzeba walczyc. Właścicielce nie wystarczy że zarabia na klientach. Musi jeszcze zdzierac z pracowników. Bo przecież jej nie stac zeby uczciwie placic pracownikom - hipokrytka.
5
Wolność słowa 2016-10-05 14:07:13
Realne stawki dla nowych pracownikow to ok 8zl brutto. I zatrudnienie na umowe na pol etatu. W rzeczywistosci praca po ponad 200godz miesiecznie. Srednio 4 dni wolne w miesiacu.
Dodatkowo sa premie. Jednak sa to premie raczej uznaniowe. Nikt nie wie jak sa naliczane. Hipotetycznie pracujac na umowe na pelny etat przez 168 godzin miesiecznie na reke nie bedziesz miec nawet 1000zl.
Zazwyczaj po dobrej wyplacie nastepuje slaba. Jak juz pracownicy bardzo narzekaja. Wtedy znowu lepsza wyplata dla uspokojenia.
Jedyny plus jest taki ze wyplaty zawsze sa na czas.
Faktem jest fala zwolnien w tej firmie sklad pracownikow ulegl znacznemu ograniczeniu. Odeszlo bardzo wielu pracownikow. Na drzwiach pojawialy sie coraz to nowe ogloszenia. Odchodza nawet osoby ktore przepracowaly dla Pani D. wiele lat. A na pożegnanie uslyszaly tylko obelgi.
P.S. na tym forum nie pisza frustraci i nieudacznicy zyciowi którzy chca sie wyżyć. Tylko osoby ktore tam pracuja badz pracowaly i przedstawiaja faktyczne informacje dotyczace tej zalosnej firmy.
3
Wolność słowa 2016-10-05 19:35:01
Stawka godzinowa to ok 8zl brutto. Hipotetycznie gdybys mial umowe o prace na pelny etat i pracowal po ok 168godz miesiecznie to nie mialbys nawet 1000zl na reke.
W miesiacu srednio 4dni wolne.
Realny czas pracy to ponad 200godz a umowa na 1/2 etatu.
Calkowity brak szacunku. Na odchodnym nawet wieloletni pracownicy slysza tylko obelgi.
A jezeli chodzi o brak ogloszen to tj jest napisane powyzej. Wlasciciele po odejsciu pracownikow dorzucaja obowiazkow tym ktorzy zostaja.
Dodatkowo cóż idzie zima. Ta branża w pewnym stopniu jest zalezna od sezonu. Po co dokladac sobie kosztow na zime.
Poczekajcie do wiosny. Wtedy sciana placzu zapelni sie ogloszeniami ;-)
Pani M.Dz. Nie ma sensu zaprzeczac faktom
2
Wolność słowa 2016-10-05 20:08:24
Stawka godzinowa to ok 8zl brutto. Hipotetycznie gdybys mial umowe o prace na pelny etat i pracowal po ok 168godz miesiecznie to nie mialbys nawet 1000zl na reke.
W miesiacu srednio 4dni wolne.
Calkowity brak szacunku. Na odchodnym nawet wieloletni pracownicy slysza tylko obelgi.
A jezeli chodzi o brak ogloszen to tj jest napisane powyzej. Wlasciciele po odejsciu pracownikow dorzucaja obowiazkow tym ktorzy zostaja.
Dodatkowo cóż idzie zima. Ta branża w pewnym stopniu jest zalezna od sezonu. Po co dokladac sobie kosztow na zime.
Poczekajcie do wiosny. Wtedy sciana placzu zapelni sie ogloszeniami ;-)
1
nie było kolorowo 2016-10-05 20:20:48
Stawka godzinowa ok. 8zł brutto. Hipotetycznie przy zatrudnieniu w oparciu o umowę o pracę na pełny etat i pracy po średnio 168godzin miesięcznie, na rękę nie zarobi się nawet 1000zł (czyli ponad 350zł mniej od minimalnego wynagrodzenia).
Realnie pracuje się w tej firmie ponad 200godzin miesięcznie. W miesiącu ok 4 dni wolnych.
Nie ma płaconego L4.
Jednak to wszystko jest niczym w porównaniu do braku szacunku do pracowników ze strony właściciela, właścicielki, kierowniczki sklepu, wafla, pań z działu chemicznego, blond kasjerki.
Mimo to nadal jest wielu sympatycznych pracowników.
Podsumowując gó..niana praca na chwilę.
5
Kocham Panią U. ! 2016-10-05 20:54:54
taaaaaaa! Panie z działu chemicznego rządzą :) "Najlepsza strona sklepu" - mało (nic) nie robią a najwięcej przywilejów! Wiecznie podparte i obgadują każdego- nic się nie zmienia!
3
retgrt 2016-10-06 07:33:36
obgadywanie- w sensie właścicielka radzi się im, zwierza i wszelkie twoje prywatne rzeczy wypływają dzięki tym Paniom. No poziom przedszkola, co świadczy też o tej firmie . JAk najdalej!
3
llllllfkfkf 2016-10-06 12:49:35
Właściciele narzucają tyle pracy na barki innych pracowników, gdy pensja nie wzrasta lub maleje. Grupki maja zero pracy a pensję stałą. Gdzie tu sprawiedliwość? Na dworze pracują na deszczu, zmarznięte - pracują non stop, nie mogą wejść się ogrzać na sklep bo "odstraszają klientów". Gdzie tu sprawiedliwość? Jedni grzej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedząc na stołkach a inni marzną bądź robią non stop bo właściciele tak wymagają, wydzwaniają na dział gdy ktokolwiek choć na chwile sobie usiądzie. Obóz pracy.
4
ok 2016-10-06 14:05:22
noo wlasnie widze ze w Sochaczewie szukają do pracy magazyniera caly czas ale przecież uważam ze akurat nadgodziny to powinny być dodatkowo płatne nie uważacie? ja tam slyszalem ze w niektórych firmach wlasnie za takie cos placa i to jest duzy plus..
XZZ 2016-11-18 17:04:55
A ile płacą na godzinę na rękę? Ile jest przerwy śniadaniowej?
Zostaw swoją opinię o Centrum Kamienia i Kostki Brukowej Daglezja - Zawiercie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Kamienia i Kostki Brukowej Daglezja