brak logo

Konica Minolta

Warszawa

Opinie o Konica Minolta

zonk 2011-02-16 20:46:04
witam, mógłby ktoś napisać czym dokładnie zajmuje się Technik/Inz. serwisu? czy jest to sam serwis czy również sprzedaż? czy jako osoba bez doświadczenia przy serwisowaniu tych urządzeń mam jakiekolwiek szanse czy po prostu odpuścić sobie wyjazd do wawy na rozmowe?
aaa 2011-02-17 15:04:32
ktoś był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej? gadka szmatka o motywacji do pracy na danym stanowisku, czy jeszcze są jakieś dodatkowe testy wiedzy?
anonim 2011-02-22 15:37:51
gościu - 2011-02-17 00:59:46

anonim - 2011-02-15 13:53:24

Widzę Yoda, że coś takiego jak minimalny komfort pracy pracownika jest Ci pojęciem zupełnie obcym ... takimi tekstami jak tu na go work potwierdzasz tylko negatywne opinie o tej firmie... chciałem aplikować, ale chyba się powstrzymam parę lat w podobnej korporacji wyleczyło mnie z myślenia twoimi kategoriami!

Ech, pracuję u konkurencji na Zachodzie i chyba odechciało mi się na zawsze powrotu do Polszy. A myślałem o KM. Mamy auta klasy Mondeo, Vectry, Insignii rocznik 2009 w górę, nie ma szczurów a jak co, to deratyzacja, bo kultura pracy inna i [usunięte przez moderatora] tu nie tolerują. Pracujemy wydajnie, ale bez paniki, bo jak to mówią albo ilość albo jakość, pracujemy wydajnie także dlatego, że jesteśmy motywowani fajną atmosferą w pracy, a nie guanem, mamy total pełen support, no i lubimy to, co robimy. Ech chyba odwykłem od standardów pracy w KonzentrationsLagern, czyli u polskich szefów. Szkoda prądu.

A co ten wpis wnosi do opinii o KMBS ? Wpis zupełnie bezsensowny. Dziękujemy za takie!
Olek 2011-03-03 10:32:12
Barni gdzie skladales o prace?
yogibabu 2011-03-22 08:51:03
czy mogę prosić opinie/informacje n/t pracy w KM na stanowisku koordynatora serwisu w Gdańsku?
BARNI 2011-03-25 17:11:15
Technik serwisu-Olsztyn
Aplikant 2011-03-28 10:43:59
Witajcie mam do Was małe pytanie. Właśnie zaproszono mnie na rozmowę na stanowisko: Koordynator ds. Sprzedaży Rozwiązań. Obecnie pracuję na analogicznym stanowisku i zajmuję się sprzedażą systemów zarządzania. Jeżdżę służbowym Mondeo, nie mam limitów paliwowych i komórkowych. Mam podstawe średnio w wysokości ( usunięte przez administratora ) i prowizję ( usunięte przez administratora ). Nie mam GPS. Czego mogę się spodzewać w KM i czy warto udać się na takie spotkanie, czy jest to małokorzystne.
1
anonim 2011-03-28 12:57:31
wszystko zalezy jakie miasto.... ale wydaje mi sie ze siedz tam gdzie jestes ;)
Aplikant 2011-03-28 15:00:59
Chodzi o kujawsko-pomorskie - Bydgoszcz
anonim 2011-06-27 18:17:42
witam
poszukuje info na temat pracy na stanowisku konsultanta ds sprzedazy, jakie pieniadze jakie auto, jaki zakres obowiazków, czy wynagrodzenie jest negocjowalne, jaka podstawa jakie premie
anonim 2011-07-29 08:17:21
Witam.

Pracowałem przez kilka miesięcy na stanowisku konsultanta ds. sprzedaży. Osobiście odradzam pracę w KMBS. Produkty są dobre ale w baaardzo wysokich cenach, a na dodatek firma sprzedaje kopiarki dealerom w bardzo niskich cenach i ciężko jest przeskoczyć cenę dealera - trochę chora polityka firmy. Śmieszna sprawa jest też z autami, firma chwali się, że jest leaderem w branży, prestiżowa i tak dalej, a dla handlowców kupują ople corsy :) ale prestiż, w małych firmach jeździ się lepszymi furami. Jeśli chodzi o kasę, to jest nieżle, podstawa całkiem niezła (chociaż zależy jaką sobie wynegocjujesz, bo wiem, że niektórzy mieli niższą ode mnie), premie też wysokie - pod warunkiem, że sprzedajesz urządzenia na wysokich marżach.
Jest też chory CRM, w którym musisz wypisywać wszystko co robiłes i co planujesz i baza, którą musisz obdzwaniać - jak telemarketer.
anonim 2011-07-31 17:38:57
a mozesz napisac jaki jest przedzial podstawy o jakich kwotach mowisz??
q 2011-08-04 08:48:25
ok. 2400 - 2600
anonim 2011-08-08 17:56:35
a moze ktos jeszcze napisac jaki jest system premiowy dla konsultantow jak to wyglada ile sie zarabia czy plany do wyrobienia itd?? po podstawa to podstawa, znam firmy ktore daja podstawy 1500 ale premie miesieczne sa po 2000
2
anonim 2011-08-18 23:34:59
Tu możesz zarobić znacznie więcej. Podstawa jest Ok, a na prowizjach jeśli sprzedajesz, da się wyciągnąć znacznie więcej.
kylo 2011-09-20 21:36:19
Witam,
Jutro mam spotkanie w firmie KM , czy ktoś może mi powiedzieć jakie są warunki pracy?Czy fajni ludzie pracują w tej firmie oraz czy jest wyścig szczurów jak w większość u PH w Wawie ;):):):)
??? 2012-03-28 16:29:41
A w KM pracownicy są związani tzw. \"lojalką\"?
andrew 2012-04-13 20:16:27
Dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko konsultanta ds. sprzedaży. Mam pytanie, jakie narzędzia pracy dostaje się na tym stanowisku?
Czy dają samochód służbowy (jeżeli tak to jaki, 3d czy 5d, ma chociaż klimę)?
Czy oferują jakieś pakiety sportowe?
Jak wyglądają początki jako konsultant ds sprzedaży w Konica Minolta?

Proszę o info na ww. forum bądź na [usunięte przez moderatora]
Za wszystkie wyczerpujące informacje z góry dziękuję.
xyz 2012-05-23 11:01:27
mnie zaproponowali 3 tys brutto

samochody jakie daja na poczatek opel corsa/honda jazz
pozniej astra
pozniej octavia

w zaleznosci od osiągów

calosc rekrutacji okolo miesiac - 2 spotkania z dyr. regionalnym, wymagaja referencji od pracodawcow badz klientow - tu trzeba dobrze podac \\\"


finalnie zostałem odrzucony ale może się ta wiedza komuś przyda
pozdr
kserokopiarkowyfan 2013-05-12 10:14:57
Robota jak to w sprzedaży, perfidna, wymagająca, ale jak się ją wykona to jest co liczyć na koncie.Sprzedaż kopiarek, drukarek, systemów zarządzania. Generalnie jak się nie pracowało w branży, nie ma się własnych klientów, to start jest bardzo ciężki, zaczyna się czysty telemarketing czy jak kto woli, telesprzedaż. Jeśli ktoś spodziewa się szybkich efektów albo myśli, że konkurencja wiecznie śpi, to jest w błędzie i nie powinien wchodzić w ten temat. Skończyły się czasy, że się podjechało i sprzedało, bo faktycznie to dobre rozwiązanie - dziś większość firm ma urządzenia od wielu lat i wie jakie są zagrywki, jakie stawki, ceny, warunki i możliwości konkurencji. Trzeba zwrócić uwagę, że stanowiska, na które aplikujecie dotyczą głównie sprzedaży bezpośredniej, a wiadomo, że na każdym kroku będzie czyhać konkurent - od dystrybucji, przez dealera, po mini-firmę (np. jednoosobową), a nawet kolegę z działu, który może was uprzedzić, także nie jest łatwo. A ogółem jak to w firmie, są plany, są targety, jest presja, słupki, formularze i raporty, spowiedź, wywiady itp. Zatem, to że macie dobry produkt, nie oznacza że w ogóle coś sprzedacie :)
Bom 2013-07-23 11:04:28
Szkoda, że nikt w korporacji nie chce dać szansy osobom bez doświadczenia. Zaangażowanie osoby, która przez ponad rok czasu szuka pracy może bardzo często zrekompensować brak wiedzy i doświadczenia, który można nadrobić. Często ten który nie ma doświadczenia, ale ma chęć i zapał do pracy może więcej niż ten który doświadczenia ma ale mu się nie chce pracować.
Szkoda, może innym razem się uda.
Pozdrawiam cały zespół rejonu Katowice :)
??? 2013-08-04 18:48:46
Account Manager śląskie, proszę o info o tym stanowisku
warunki, cele, zadania, narzędzia, wynagrodzenie


dziękuję
9
Czolgista 2013-08-06 13:06:05
Czy ma ktoś wiedzę ile zarabia technik -inżynier w serwisie Konica Minolta Warszawa ? Rząd wielkości netto od jakich stawek się zaczynają tam zarobki serwisanta ? Mam kilkuletnie doświadczenie.
8
Cycu 2013-08-28 15:21:02
anonim - 2013-07-31 16:49:03

Witajcie a czy Przedstawiciel Handlowy w Konica Minolta musi mieć własną działalność gospodarczą czy niekoniecznie?
Żadna działalność. W KM wszystko jest zatrudniane na umowę o pracę. Na początku na czas określony ( ale przez pierwsze 3 miesiące nikt nikogo nie wygania) potem rok, a jak uda ci się jednemu z drugim sprzedać cokolwiek przez ten czas i wykonać choć minimalne plany sprzedaży, to kolejna "doczekana" umowa to umowa na czas nieokreślony. Oni też tam wiedzą, że na rynku pracy ciężko o "asa" więc trzeba mieć jak agent WSI kontakty, znajomości, i kontakty by sprzedawać. Ale za to jak się wkręcisz sprzedaż to zarobki w wysokości 5 cyfrowych przelewów na konto to żadne halo. A jak nie sprzedajesz ani nie potrafisz tego robić, tylko chcesz spróbować czy się uda przebujać to nie masz tam czego szukać.

1
oloolo 2014-03-09 10:55:36
hej czy ktoś coś wie nt rekrutacji na account manager do KMBS???? Rekrutacje rozpczęły się już w listopadzie a do tej pory brak oddzewu, a najśmieszniejsze oferty na to stanowisko od tyg znowu wiszą na portalu?????
1
89 2014-04-10 21:13:12
"zarobki w wysokości 5 cyfrowych przelewów" - to trochę poleciałeś. Napisz w takim razie jaki obrót trzeba zrobić, żeby tak zarobić.
Maciek 2014-04-16 22:39:48
A jak szefowie? Da sie żyć czy korporacyjne świry? Okopani na stołkach czy co chwile nowi?
1
anko 2014-05-05 18:51:05
Nie sądzę że to jest poważny proces rekrutacji, jadą z ogłoszeniami co 2 tygodnie od 6 m-cy. Bądźmy szczerzy wymagania dla Account Managera nie są wygórowane,jak ktoś ma doświadczenie w b2b na podobnym rynku powinien dać radę. Myślę, że oni mobilizują swoich handlowców....
1
technik 2014-06-25 12:55:33
Myślę, że chcieli by kogoś z technicznym wykształceniem, a najlepiej żeby pracował przy urządzeniach Konica-Minolta, był serwisantem (pewnie super) i chciał teraz pracować w sprzedaży. Niestety żadem technik, inżynier czy automatyk nie zechce pracować na takim stanowisku (handelek) Szczególnie za prowizję, w realiach gdzie sprzedaje się cokolwiek byle prowizja była. To nie do pogodzenia. Po prostu, jedno wklucza drugie. Albo fachowe doradztwo i sprzedaż tego na czym Firma może zyskać w przyszłości i budować renomę oraz kontakt z klientem (małe kroczki ale duże i dobre pieniądze w przyszłości) albo opychanie wszystkiego co można sprzedać z naciskiem na sprzedaż. Do puki będzie taka presja nic dobrego nie powstanie. Żaden prawdziwy Technik nie będzie chciał w tym uczestniczyć, to nudne, do tego obrzydliwe i bez normalnej przyszłości, bez szacunku, także dla siebie. Pozdrawiam
1
Eryw 2014-06-30 20:10:23
Żałosna firma, zapraszają na rozmowę kilkunastu kandydatów po czym ponawiają ogłoszenie, jak zawsze (czyt. już od około 6 miesięcy) Nie polecam bez względu na to czy zadzwonią czy nie, podziękuje za takiego pracodawcę

Anna 2000 2014-07-01 13:23:56
Hej może mi ktoś z was opowiedzieć jak się pracuje i za ile w dziale obsługi klienta w KM. ( usunięte przez administratora ) podobno mają przyjąć bezpośrednio, a nie tak jak teraz przez firmę outsourcingową. Proszę o podpowiedź będę wdzięczna.
2
technik-magik 2014-07-02 17:28:33
Hej, mam pytanie do serwisu. Czy wynagrodzenie kształtuje się tak, że 30% to podstawa, a 70% to prowizja od zapłaconych w określonym terminie faktur i czy odejmują wam koszt materiałów od prowizji? Pytam, bo nie wiem czy takie warunki to standard, czy nie?
2
Tedi 2014-08-21 18:58:25
Nie padła odpowiedź ile zarabia technik w KM. Napisze ktoś jak kształtują się zarobki serwisanta.
były pracownik 2014-10-13 11:47:56
Nikomu nie polecam tej Firmy!!!Totalny wyzysk ludzi, pracuje się za dwa lub więcej etatów. Szefostwo bez kompetencji, myślące tylko o sobie, zero wsparcia.
5
io90 2015-01-14 20:56:35
a na czym polega ten wyzysk cos wiecej mozesz napisac były pracowniku jak ogólnie jest w tej firmie jaka panuje atmosfera i jak z wynagrodzeniem czy wyplacaja terminowo ...szukam aktualnie pracy i chiałbym aplikowac ale nie wiem czy warto wysylac Cv i pojsc ewentualnie na rozmowe kwalifikacyjna jak zaprosza co o tym sadzicie?
Pirat 2015-01-15 12:12:33
Nie warto ... coraz więcej ludzi stamtąd odchodzi. Firma schodzi na dno ... Traktują ludzi jak śmieci, muszą pracować po 12 godzin, istnieje wyzysk i generalnie jedna wielka żenada. Ludzie są zastraszani, traktowani niezgodnie z Kodeksem Pracy - było kilka przypadków. Więc zastanów się czy jesteś gotowy na taki stres.
Jaro 2015-01-31 18:53:04
Boże, co za bzdury wypisujesz. Chyba Ci po prostu nie wyszło i tyle. Zdarza się, ale aby nas wszystkich którzy tam pracują traktować, że tworzymy żenadę to już za dużo. Trzeba pracować tak jak wszędzie i można zarobić dobrze, a to już nie wszędzie jest takie oczywiste. Życzę ci powodzenia w znalezieniu pracy jak w serialu TVN, gdzie tylko będą wymagać, abyś ładnie wyglądał.
2
ex KM 2015-03-17 23:49:11
Bzdety piszecie, lepszej pracy jak w KMPL jak na dzisiejsze czasy w tym chorym kraju, nie ma. Duży pracodawca, płacą zawsze, dają od razu zabawki (samochód itd) bez żadnej łaski do użytku własnego też. Business Acount czy jak tam teraz nazywają przedstawiciela,może za dużej podstawy nie bedzie miał, ale jak potrafi sprzedawać ten złom, to można zarobić sporo i to całkiem sporo jak na te czasy.
Dobrzy handlowcy siedzą tam po 10 lat i więcej, więc to też o czymś świadczy. A jak ktoś potrafi tylko narzekać, i oczekuje tylko brać a nic nie dawać w zamian, to nie ten adres. Z szefostwem różnie, zależy w jakiej lokalizacji, ale idzie się dogadać, więc nie smarujcie tu farmazonów, jeden z drugim co wyleciał, bo przez rok cały nie udało mu się sprzedać ani nawet jednej kopiarki. A z tymi przelewami 5 cio cyfrowymi to też żadna ściema. Sam tyle zarabiałem. I wszystko. W życiu złego słowa nie powiem na tą firmę, mimo że tam już nie pracuję.
pytający 2015-05-20 13:11:08
Czy ktoś wie dlaczego wstrzymali rekrutację w Gdańsku na PH?
pytający 2015-06-08 16:04:52
Wstrzymali w trakcie rekrutacji po pozytywnej odpowiedzi i zaproszeniu na ostatni etap w którym znaleźć się miały 3 osoby - jak pisali "z przyczyn niezależnych".
blueberry 2015-07-01 11:35:28
rekrutacje prowadzi agencja zewnętrzna, która na rozmowę rekrutacyjną zaprasza wszystkich jak leci. na miejscu okazuje się, że poszukują konkretnego kandydata: mężczyznę z wykształceniem technicznym, który zna się na sprzęcie Konica-Minolta itp. tylko w takim razie po co zapraszali mnie, kobietę po szkole humanistycznej? kompletnie bez sensu. to jest niepotrzebne zawracanie głowy i robienie nadziei. na tą rozmowę poświęciłam swój czas żeby dojechać na drugi koniec Warszawy. (usunięte przez administratora)
Piotr 2015-08-12 12:06:51
Czemu "poleciał"? Wykonanie 10-15000 zł w prowizji faktycznie nie jest przy takich produktach wielkim wyzwaniem. A to jest właśnie 5 cyfr.
koksu 2015-08-15 19:46:12
jakie są progi sprzedażowe w pierwszych miesiącach pracy? czy ktoś bez własnych kontaktów ma szansę coś zarobić? jak wygląda sprawa w Krakowie?
zxc 2015-08-30 09:39:40
Wpis dotyczy oddziału w Gdańsku. Zupełnie nieprofesjonalne podejście do procesu rekrutacji. Osoba prowadząca rozmowę o niskiej kulturze osobistej. Brak odpowiedzi mimo wcześniejszych zapewnień. Szkoda czasu.
2
obserwator 2016-05-18 19:36:23
Jestem dokładnie takiego samego zdania. jednak nale zy pami eta c jako pracodawca, ze taka osoba potrzebuje sie "chwile" przyzwyczaic do bycia na wysokich obrotach bo odwykł.
Miło by było gdyby kiedyś pracodawca ufał bardziej intuicji niż przerwom w pracy.. co Wy na to?
Konrad 2016-05-31 19:56:51
Do działu handlowego tylko z doświadczeniem (co uważam za błąd, bo handlowcy "wyjadacze" są tak samo zblazowani jak ci już tam pracujący.) Zarobki przyzwoite ok. 5000 - jak się dobrze "zakręci" i "rozpracuje" system prowizyjny. Duża elastyczność w ofercie i budżet na extra działania marketingowe to na plus. Na minus: rozliczany samochód służbowy z km oraz handlowcy żyjący w przeświadczeniu o wyższości "układów" na mieście nad mrówczą pracą w kontaktach z potencjalnym Klientem..... Polecam - jeśli ma się dużo samozaparcia i umiejętność lansowania się. To nie miejsce dla szaraków....
Kolezka 2016-09-17 16:11:41
Ktoś wie jak kształtują się zarobki na technika serwisu ?
1
Kolezka 2016-09-18 10:09:40
No właśnie nie ma nikogo kto by napisał jak kształtuje się podstawa i ile można wyjąć z tej premii bo jak podstawa mała nie ma co się bawić
1
Pozdn 2016-09-18 12:47:35
Popieram kolezke . Powinna znalezc sie osoba ktora pracowala na tym stanowisku i napisala zarobialem tyle i tyle premia taka i taka za to i za tamto byc moze to by pomogloby czesci ludzi w ogole nei wybierac sie na rozmowe jesli warunki bylby dla niej za niskie a czesto tak jest ze traci sie czas lub bierze sie wolne na rozmowe po czym wychodzi ze nie sa w stanie spelnic wymogow finansowych
1
ere 2016-09-18 12:52:35
Dokładnie, moim zdaniem tez czasem nie warto opierać sie na opiniach innych, należy samemu sprawdzić i się przekonać ,pojdziesz na rozmowe wtedy sam będziesz wiedział najlepiej ile Ci zaoferują na stanowiska?
1
Zostaw swoją opinię o Konica Minolta - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konica Minolta