brak logo

Efor Group Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Efor Group Sp. z o.o.

masakra 2014-05-15 00:58
slaby klimat
3
były 2014-05-27 13:08
Firma uważa się za lidera rynku, co niestety nie jest prawda. Top managment zapatrzony w siebie, bez wiedzy technicznej. Serwisanci pozostawiają wiele do życzenia (polowa nie zna podstaw serwisu ogrzewania - z reszta jak managment...) Jak się sam nie wykłóciłem o to żeby mnie wysłali na szkolenie to nie było o nich mowy. Ludzie koordynujący pracę mają blade pojęcie o tym co robią serwisanci. Liczy się robienie jak największe liczby przeglądów. Awarie są nie lubiane bo to burzy pięknie poukładany grafik. Jazda po kilka razy na jeden obiekt do różnych tematów jest standardem bo to są kolejne zlecenia i liczy się ich ilość a w drugiej kolejności jakość wykonania. Duża rotacja ludzi w firmie o czymś świadczy - i nie koniecznie o brakach wiedzy. Mogłabym napisać wiele na temat tej Firmy ale szkoda mi marnować mój czas i klawiaturę. Firmy nie polecam
2
Faza 2014-05-29 06:33
A nadal na rozmowach obiecują "gruszki na wierzbie??" (usunięte przez administratora)
2
Herr 2014-10-27 19:46

astanawiam się, czy rzeczywiście jakie wynagrodzenie jest możliwe przy osiąganiu dobrych wyników. Wytężona praca powinna być doceniana, tym bardziej, że Warszawa to świetne miejsce by znaleźć wykwalifikowanych pracowników. Efor na pewno nie może sobie pozwolić na przeciętność oferując tyle usług poprzez zarządzanie techniczną obsługą nieruchomości po dostarczanie usług serwisowych. Pracownicy muszą być wykwalifikowani, a co za tym idzie (według mnie) powinni zarabiać pieniądze adekwatne do obowiązków, prowadząc 24 godzinną obsługę.
4
gindo 2016-04-19 09:49
kaczushka, z tego co wiem to potrzebują specjalistów z 2-3 letnim doświadczniem. Z tego co wiem zatrudnienie i warunki finansowe to koło 3 tysięćy złotych. Na start powinno każdemu wystarczyć, a jak z awansem?
3
Zarządzanie 2017-01-03 19:57
Firma dramat. Niby robią przeglądy za co biorą kolosalne pieniądze lecz konserwacji brak jak i wykwalifikowanych pracowników o koordynatorach już nie wspomnę.
Gdy zmieniliśmy firmę dopiero wtedy okazało się co to jest prawdziwa konserwacja
3
Kostek 2017-01-04 11:33
Z tej firmy Efor to już nic dobrego nie będzie, może od razu nie padnie ale z dna zrobi się dno i
metr śmierdzącego mułu.
5
Lewandów 2017-01-06 12:32
Na naszym osiedlu obecny konserwator od kotłowni przeglądy wykonuje bardzo niedokładnie nie czyści kotłów i palników nie sprawdza urządzeń kotłowni według specyfikacji przedstawionej JW. Poprzedni konserwator wykonywał te czynności precyzyjne zgodni z zaleceniami Widać , że w Efor liczy się tylko przerób a nie rzetelne wykonywanie swoich obowiązków. Pozdrawiam byłego konserwatora.
4
Gaz 2017-01-11 11:43
Koordynatorzy w tej firmie nie mają żadnego wykształcenia technicznego zwłaszcza sierżant gnida zwany tłumokiem nie mają też żadnych uprawnień kwalifikacyjnych nie zapominając o dyrektorce serwisu,która mieć powinna chociaż minimalną wiedzę techniczną , opowiada nieraz takie bajki ,że się słuchać nie chce i jak ta firma ma funkcjonować normalnie kibel totalny.Zastanawiam się dlaczego duża firma JW chce jeszcze z nimi współpracować .Boss powinien nad tą współpracą poważnie zastanowić
3
Asystent 2017-01-14 12:48
Nie wykonanie podstawowych czynności podczas przeglądu wiąże się z częstym występowaniem usterek w tym trwałych uszkodzeń kotła, palnika ,automatyki takie awarie są barzo kosztowne , koszty ponoszą wszyscy mieszkańcy dlatego zarządca w trybie pilnym powinien upominać się od EFOR zmiany konserwatora kotłowni.
3
Brzoza 2017-01-22 14:44
Ty Kostek i Lewandów - mimi, ze wasze wpisy są świeże to chyba brak wam rozeznania w sytuacji i wcześniejszej i teraźniejszej. do waszego opisu to brakuje jeszcze herbaty, politykiera i intryganta firmowego, ewidentnie "spiskującego" wokół lepszych od siebie.
A czyim był pupilkiem do końca swojej kariery zanim nie wypiął się na firmę, szefa i kolegów. Nooo.
Przypomnijcie sobie jak wam jeszcze staje.. pamięci, który to dobry serwisant odszedł na skutek likwidacji etatu z braku porozumienia z rusiniakiem, który swoje karygodne błędy usiłował zwalić na niego. Noo.. A dlaczego wraz z koziołkiem starał się doprowadzić do wywalenia z pracy innego kolegi z działu technicznego rękoma gwiazdy serwisu i prezesa... Noo.. Najciekawsze jest to że płoteczki lecą a bałagan jak był tak jest. Ryba psuje się od głowy .


5
Koziołek 2017-03-12 09:48
Aby sprostać temu wyzwaniu, firma EFOR nie stawia na rozwój zawodowy pracowników serwisu, ze szczególnym naciskiem na wiedzę techniczną aby sprostać oczekiwaniom i potrzebom klientów, spółka nie opracowała procedur i nie dysponuje dziś solidnym doświadczeniem zarówno w dziedzinie koordynowania sytuacjami awaryjnymi, jak i reagowania na codzienne kłopoty.
4
Mieszkanka Lewandow 2017-03-31 21:24
Nieroby biorące ogromną kasę i niestety ZERO umiejetnosci jak całe to JW. Ludzie otworzcie oczy trzeba zrobic coś z tym całym zarządem i administracja ponieważ dla nich liczy się tylko kasa nic wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
Sobol 2017-04-18 09:46
A no w taki sposób, że obiecują gruszki na wierzbie. Tną ceny dla klientów i przyjmują wszystkie możliwe warunki przez nich stawiane, tylko nie zastanowią się, że pozostali pracownicy nie są w stanie im sprostać. Terminy w umowach są tak " bardzo atrakcyjne", że pracownikom brakuje doby, żeby je zrealizować. dziś, mogę nazwać, z pełną odpowiedzialnością, te słowa niczym innym jak są tylko stekiem kłamstw Koordynatorzy nie panują nad sytuacją narzuconą przez dyrektorkę serwisu, nawet rusiniak nie ogarnia tego do końca więc z lipiniakiem kręcą lody na boku. Już mają kilka wspólnot mieszkaniowych. Firma Efor Group leci na łeb na szyję, traci kluczową kadrę, która pracowała na dobre imię tej firmy i dobrze im to wychodziło. Kierownictwo postawiło na dobrą zmianę, więc dobre imię odchodzi w niepamięć wraz z dobrymi pracownikami. A szkoda, bo początki były obiecujące.
5
Skwar 2017-05-18 18:32
Miałem okazję być pracownikiem w Efor Group i dlatego piszę tą opinię aby przestrzec innych potencjalnych przyszłych pracowników tej firmy.
A mianowicie po pierwsze zapomnijcie o wszystkim co wam naopowiadali na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko to bujda na resorach praca powyżej 8 godzin do 12 to norma. Dla przykładu jak pracujesz 12 godzin to i tak ci obetną 2 i już masz tylko 10 godzin, do tego dochodzi tygodniowy 14 godzinny dyżur za ,który zapłacą Ci z opóźnieniem pod stołem albo wcale. Po dyżurze jeżeli wyjechałeś kilkakrotnie do awarii nie jest zachowany przepis 11 godzinnej przerwy w pracy zgodnie z kodeksem pracy. Tych przepisów się w tej firmie nie przestrzega. Masz problem z urządzeniem którego nie znasz i nie potrafisz naprawić to po pierwsze szef serwisu ci nie pomoże ,po drugie pani dyrektor nie te wykształcenie ale hasło które mnie najbardziej rozbroiło to (…) mnie to nic nie obchodzi ma to być zrobione i koniec tematu , po trzecie szef serwisu rusiniak były konserwator w Realu to konfident patrzy aby tylko swoją du…e uratować wyprze się wszystkiego. Ogólnie pracownik tej firmy jest poniewierany i możesz liczyć na pomoc jedynie ze strony innych pracowników ze szczebla konserwatorów o ile mają dostateczną wiedzę przykład: obiekt Lewandów 1 lub 2 oraz osiedle Zielona Dolina gdzie jest kilkadziesiąt kotłowni typu Viessmann, ACV i to ma naprawiać hydraulik nie mając przeszkolenia ani wiedzy w tej kwestii oraz uprawnień ciepłowniczych i gazowych
5
Gaz 2017-05-27 12:53
Jak pracowałem w Efor to był serwisant od kotłowni co wiedział o nich wszystko miał zawsze 100% skutecznych napraw jeżeli miał tylko części zamienne, ale też ze starych części umiał coś zrobić, żeby uruchomić kocioł awaryjnie, można było na niego liczyć nawet w nocy odbierał telefony aby pomóc ale cóż – odszedł z powodu likwidacji etatu, teraz do wynajętego obecnie serwisanta dodzwonić się nie można a w nocy ma wyłączony telefon. Jeżeli masz awarie kotłowni o 2 w nocy musisz sobie radzić sam. Na osiedlu Harmonia ul. Dzieci Warszawy 11J klatka 1 Efor od roku eksploatuje kocioł z pękniętą komorą spalania woda leje się do środka kotła tylko patrzyć jak wybuchnie., sygnalizował fakt poprzedni serwisant w protokołach przeglądu kotłowni. Kotły na osiedlu eksploatowane są bez termostatów bezpieczeństwa po wymianie drzwi kotła. Koordynatorzy i dyrektorka o tym wie i nic nie robią, żeby naprawić ten kocioł a eksploatacja grozi katastrofą, praca kotła bez termostatu bezpieczeństwa grozi katastrofą, przecież za ścianą kotłowni mieszkają ludzie. ( mam zdjęcia tej pękniętej komory kotła) Jest też koordynator tadeo odporny na wiedzę bardzo, zwany przez pracowników tłumokiem, ale on podejmuje nieprzemyślane i głupie decyzje, potrafi tak namieszać, że trudno później z tego wyjść, bez uszczerbku dla firmy na dyżurze robiłem u niego 1000km tygodniowo to norma, kiedyś wysłał mnie żebym zamknął okno na klatce schodowej na osiedlu Zielona dolina, 120km i 2,5 godz. pracy o 3 w nocy, więc śmieją się z niego wszyscy zarządcy i administratorzy z JW., żeby nie był kuzynem prezesa dawno by nie pracował. Atmosfera w pracy fatalna brak pakietu socjalnego, brak możliwość rozwoju zawodowego w firmie. Więc jednym zdaniem masakra, przestrzegam przed tą firmą były pracownik Efor Group

5
Pracownik były 2017-07-05 16:31
Dawno temu tam pracowałem a widzę, że temat na forum kwitnie. Widzę, że nic się nie zmieniło. Brać wszystko a potem jakoś to będzie to motto firmy Efor. Za moich czasów połowę pensji płacili pod stołem z półrocznym okresem bez umowy. Ciekawe jak jest teraz? Widzę czasami na mieście auta firmowe. Dobrze, że kupili bo kiedyś prezes potrafił powiedzieć pracownikowi, który przyjechał do pracy samochodem, żeby nim pozałatwiał kilka firmowych spraw w Warszawie. Widzę, że już dawna strona firmowa zniknęła. Zastąpiła ją marna fiszka z adresem firmy.
4
Gaz 2017-07-07 10:51
Zniknęła też z Efor Group dyrektorka serwisu Anna i rusiniak odszedł też z tej hujowatej firmy jak tak mówił. Teraz swoje możliwości pokaże zapewne tadeo zwany tłumokiem.
Prezes widocznie wyciągnął wnioski z tego forum tylko żeby więcej do pracy przymusił tłumoka. Czy to zrobi???.
4
J23 2017-07-12 05:55
Firma EFOR jest jedną z chujowszych firm w jakich pracowałem, bardzo duża rotacja pracowników, nigdy nie możesz być pewny co będzie następnego dnia. Mało kompetentni koordynatorzy zwłaszcza tadeo. Fakt zarobki nie powalają z nóg ale reszta do bani, atmosfera i wszystko. Czujesz się jak byś siedział na minie i nie wiesz kiedy wybuchnie.
4
AH 2017-07-31 20:19
Witam.
Kilka komentarzy dotyczy mojej osoby, wielu się domyśli kto pisze ten komentarz. Pracowałem łącznie z pięć lat w firmie i podejrzewam że gdyby nie dyrektorka to jeszcze bym pracował ale z nią nie dało się współpracować, jej cel leżał w jeba.... ludzi. kiedy Piotr albo Artur byli dyrektorami w firmie było całkiem inaczej. Pamiętam że któryś z dyżurnych pojechał na ZD żeby zamknąć okno ale wtedy była wichura a okno uszkodzone i cieć nie umiał go zamknąć, sam nieraz wkurzałem się na wyjazdy nocne ale nie było aż takiej tragedii tylko nikt nie chciał wprowadzić więcej dyżurnych a ja już byłem zmęczony. Przez dyrektorkę odchodziły obiekty a skupiało się to na pracownikach. Koordynatorzy nie mogli znać się na wszystkich szczegółach osiedla i technicznych zagwostkach, jak nie wiedzieli czegoś o moich osiedlach, potrzebne im były informacje techniczne to zawsze dzwonili i dopytywali albo prosili o opisanie danej sytuacji czy części. Piec na dzieci warszawy, wyjaśnie, a co ma zrobić jak administacja nie godzi się na wymianę? i tych zdjęć nie ma osoba która pisała komentarz, chyba że Wiesiek mu je dał bo ja ich mu nie dałem!!!! Piszesz głupoty bo to ja byłem rekordzistą w kilometrach i wyjazdach. Pozdrawiam.
2
koziołek 2017-08-13 16:22
Ty herbata zawsze byłeś w tej firmie kapusiem jak to bardzo dobrze napisał "Brzoza" (...) do waszego opisu to brakuje jeszcze herbaty, politykiera i intryganta firmowego, ewidentnie "spiskującego" wokół lepszych od siebie. Ty jesteś mendą z Ożarowa taka jest obecnie opinia o tobie w JW gdzie obecnie pracujesz tak po cichu wszyscy mówią o tobie to hu.....ju fotograf.
4
BYŁY 2017-08-24 22:16
chciałem tylko powiedzieć że tak zjebanej firmy w życiu nie widziałem,to co ci rządzący tam wyprawiają to się w pale nie mieści,koordynatorzy ha ha ha,to najwięksi idioci na świecie,którzy nie mają najmniejszego pojęcia o jakichkolwiek zagadnieniach technicznych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cyrk,pan Tad. jest dla mnie mega kretynem nie mam zielonego pojęcia dlaczego taki kretyn koordynuje pracownikami,jeszcze raz to powiem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cyrk ,ostrzegam z całego serca przed współpracą z tymi debilami
4
Rycho 2017-09-02 17:16
Rycho 2016-12-07 15:46
Już nadciągają czarne chmury na Efor ,kto przejmował te osiedle od poprzedników nie widząc tych usterek jak znam życie to rusiniak , teraz już nic nie zrobi z tym projektem gwiazda serwisu. Dobrze było,żeby zabrał głos na tym forum bardzo dobry serwisant od kotłowni, ale on nie udziela się na tym forum , za krzywdę jaką wyrządził mu Efor trzeba się zemścić i powiedzieć prawdę jak pracują koordynatorzy w tym jeden tłumok odporny na wiedzę z Noego Dworu.Sukcesów w tej branży na pewno nie osiągnie w takim składzie EFOR jak będzie się pozbywać się wykształconych i kompetentnych
serwisantów , a naprawdę odeszło ich dużo. Mnie też zwolnił koordynator tadeo hydraulika z 25 letnim stażem na obiektach
3
Efor Group 2017-09-02 23:22
Wszystkie posty w tym wątku piszą Debile bez szkoły. Zero jest w nich merytorycznej dyskusji i rzetelnej opinii na temat Firmy. Każdy z piszących został wypier****ny za swoją niekompetencję i nieróbstwo, bądź co gorszą złodziejstwo! Poruszanie kwestii rzekomej niekompetencji pracowników biurowych wygłaszane przez ludzi którzy nie potrafią się podpisać bez zrobienia błędu gramatycznego jest co najmniej śmieszne! Koordynator jest od tego żeby zarządzać w sposób efektywny podległym personelem i realizować cele Firmy jako całości, nie musi On się znać na niuansach technicznych - od tego jesteście Wy - konserwatorzy! Każdy kto tego nie rozumie to Przygłup i nie ma dla niego miejsca w takiej Firmie jak Efor!
3
Nikoś Dyzma 2017-10-02 09:08
To co piszesz Efor Group jest wielkim kłamstwem, albowiem żaden ze znanych mi kolegów z , którymi pracowałem nie zostali wypier..........leni z tej hu....... jowej firmy Efor tylko sami się zwolnili i odeszli między innymi na atmosferę w tej firmie jak i z powodu koordynatora super kretyna tadeo. Więc proszę nie pisz bzdur Efor Group kretynie głupi i tak nie uratujesz tej firmy przed bankructwem przygłupie.
3
Zostaw swoją opinię o Efor Group Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Efor Group Sp. z o.o.