brak logo

Nowinex Sp. j. T. Jękosz Z. Roczkalska

Jaworzno

Opinie o Nowinex Sp. j. T. Jękosz Z. Roczkalska

abecede 2012-01-16 15:48:13
Niezła wazelina [usunięte przez moderatora] :D

A więc coś odemnie. Na dzień dobry 3 miechy za minimalną (okres probny), po okresie probnym podwyzka jakies 200zł. Starsi pracwonicy na ręke nie mają więcej jak 1700zł-2000zł. Więc kasy się tam nie dorobisz.

Sama praca dość fajna, z szefami idzie się dogadać choć i oni mają swoje dziwne odchyły.
Ogólnie polecam, gdyby płaca była większa (a nie ukrywam, że bez wątpienia należy się, a firma biedna nie jest) to było by celująco. A tak jest tylko dobrze.

Pozdrawiam

Stefano 2012-06-05 23:43:19
Jak na Jaworznickie realia nie jest źle. Z Nowinexu odszedłem po 8-smiu latach z rozsądku. [usunięte przez moderatora] też zła nie jest tylko kasy więcej trzeba by żyć na start polecam można sie wiele nauczyc przydaje sie na przyszłość. Oczywiśćie byłem technikiem.
Zwykły technik 2012-07-05 16:01:24
Praca w tej firmie to tragedia. Umowy śmieciowe, wyzysk na każdym kroku i wysokiej klasy specjalista zwany przez szefostwo dyrektorem ds technicznych, który nie ma pojęcia o niczym. Płace minimalne i o wyzszych nie ma nawet co marzyć a znać się trzeba na wszystkim łącznie z naprawa samochodów.
Żal mi ludzi którzy tam pracują...
Ananas 2012-07-11 15:09:24
No na pewno nie jest to firma do pracy do emerytury. Bo to emerytura była by lichutka :) Płace faktycznie małe, najpierw minimum a potem 200zł więcej. I to w zależności od humoru szefowej. Generalnie nie jest jakoś tragicznie, ale szefowa mogła by się ogarnąć i nie być taką pazerą na kasę. Już dawno tam nie pracuję więc jak ktoś tutaj jest z tej firmy, to kto ze \"starej gwardii\" tam jeszcze robi?
kma 2012-09-20 19:15:56
Obecnie jestem \"zwyklym \"technikiem w nowinexie.... powiem tak:..... jak sie ma wiedze to mozna miec fajna prace, ktora jest fajnym startem na rynku pracy. Jezeli chodzi o [usunięte przez moderatora], to ja tu nie widze....chcesz zarobic to masz mozliwosc robienia nadgodzin i masz z tego $, nie chce ci sie robic pracujesz 8h i tyle. Jezeli chodzi o wyplaty to nie jest zle...ale zawsze mogloby byc lepiej. Opinie typu, ze [usunięte przez moderatora] itd sa dalekie od prawdy...ale jak ktos wylecial za olewanie pracy to teraz mąci w sieci ( zgadza sie Panie [usunięte przez moderatora]
mietek 2013-03-19 22:42:55
(Odpowiedź do Stefano)[usunięte przez moderatora]!jaki frajer i [usunięte przez moderatora] byłeś taki jesteś i nigdy się nie zmienisz.Ty i inne podpierdalacze w tamtych czasach waliliście fuchy, ale z ucha się jechało i było git.ale nawet po czasie trzeba lizać dupsko! podziwiam takie wazeliny. a poza tym to fakt.praca tam b yła ciekawa, ale żeby z tego żyć- nie realne.tylko dla pasji!!
mietek 2013-03-19 22:50:07
[usunięte przez moderatora] wiesz o starej gwardii parówo.byli i ich tam nie ma bo się ogarnęli zanim tam po gimnazjum przyszedłeś
Stefano 2013-04-08 00:32:16
Ale to Ty biedaku teraz orasz całymi tygodniami na cudze. Masz racje kto sie ogarnol to sie ogarnoł.
stefano 2013-04-08 00:43:56
Drogi [usunięte przez moderatora] całe życie ubolewałeś nad sobą całe życie byłeś źle taktowany i zawsze wszyscy byli przeciwko, a moze tak nad sobą sie zastanowic warto, a z pisaniem takich oszczerstw to ostrożnie bo górnicy mają kilofy!!!!
TJ 2013-04-09 19:00:57
I znowu [usunięte przez moderatora] kompleksy... Zawsze źle, zawsze inni maja lepiej, inni są lubiani, inni sobie radzą a ja zawsze w [usunięte przez moderatora] dostaję, wszyscy mnie [usunięte przez moderatora]
I kto tu się nie zmienia?
DVR 2013-05-01 17:33:22
Co tam w Nowinexie słychać ? :)

Dostajecie coś więcej wypłaty czy ciągle 1600 ? Ostatnio widziałem tam sporo świeżej krwi, więc pewnie wszyscy starsi się wykruszyli. No i chyba dobrze.
250 2013-06-09 22:32:41
można dużo opowiadać
non stop akcja.
don 2013-07-04 21:20:23
Witam, mam zamiar zacząć dopiero pracę w tej firmie i chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają zarobki, chodzi mi o to czy stawki są godzinowe czy może jest jakaś podstawa.. Jak to wygląda? pozdrawiam
do don 2013-07-25 09:00:53
No jak koledzy pisali wyżej, za moich czasów było tak, że dostawałeś przez 3 miesiące minimalną krajową a potem podwyżkę, ale na więcej jak 1500zł netto nie licz. Niestety.
kopacz 2014-01-06 17:47:06
piszecie takie brednie, jakby nawet w supermarkecie bylo lepiej. Punkt 1- można naprawde sie wiele nauczyc. 2 Zarobki nie powalaja, nadgodziny i $ nie ida w parze w tej firmie wiec prosze nie wprowadzac ludzi w blad. Podsumowujac- dobra praca na start, mozna naprawde wiele sie nauczyc-jak sie chce, atmosfera z wspolpracownikami tez nie jest zla, szefostwo specyficzne(jak wszedzie) Pieniadze male, ale nawet szefostwu nie zalezy, zebys tam robil dlugo wiec po 2 latach sie ucieka
duzy 2015-01-11 10:26:22
Trzeba miec doswiadczenie w ochronie i wszystkis potzrbne uprawnienia zeby dostac sie do Nowinexu.Stawka dla nowego minimalna.
klient 2015-03-05 21:03:47
Działąją na rynku bardzo dobrze, bo mają konkurencyjne ceny i towar. Klienci są zadowoleni z alarmów i kamer montowanych prez Nowinex. Mój znajomy ma w sklepie ich "pracę" od kilku lat i jest bardzo zadowolony. Przyjechali na miejsce wszystko szybko i sprawnie zamontowali i działa do dziś. Myślę, ze przetrwają na rynku, a nie słychać o nich bo może zamiast w reklamy inwestują w dobrych pracowników.
były 2015-03-19 10:21:19
powiem tak praca nie jest zła ale te zarobki to tragedia mowa nie o technikach bo oni to inna bajka a pracy w ochronie bo robią wszystko
On. 2015-08-24 13:21:53
Jesli pracowales w branzy, to nie masz sie czego bac. Jesli masz tylko checi do pracy to mozesz fajnie sie wkrecic (ostatnio duzo maja robot po obiektach w gorach i nad morzem;).
ochrona 2015-10-23 22:06:54
mam pytanie czy obecnie w nowinexie potrzebują ludzi chcących dorobić ok 60-70 godzin miesięcznie.Posiadam wpis na listę pracowników ochrony i wiele innych szkoleń a pracuję w służbach mundurowych.proszę o odpowiedź telefon tez zostawie 882 170 291
DanielS 2015-10-27 12:54:05
Jeżeli jest ktoś zainteresowany pracą w ochronie to CV może złożyć na maila" sma(małpa)nowinex.com.pl.

Osoby chętne do pracy w dziale technicznym (elektryk,elektronik i pokrewne) mogą składać CV na maila: sklep(małpa)nowinex.com.pl

Obecnie firma prowadzi nabór do ochrony i działu technicznego.
Dodaniels 2015-11-01 10:39:53
Daniels jaki jest przedzial zarobkow w nowinex na dziale technicznym? Doskonale zanam systemy takie jak satel,ropam, risco, dsc, galaxy. Zanjomosc systemow p.poz, dso, kontroli dostepu, telewizji i elektryki.
1
do Dodaniels 2015-11-13 11:15:10
Za moich czasów w dziale technicznym była to minimalna krajowa (na start) :)
Potem podwyżka ale i tak nie wychodziłem więcej niż 1600zł. Ogólnie to bida Panie.
Tadek 2015-11-22 16:03:37
Cienizna, nadgodziny platne wg humorkow szefowej, od braku zaplaty do max 10zl, oczywiscie na czarno, oficjalnie pracujesz 9-17. Wyplata tez minimum umowa + na czarno reszta. Do tego bardzo ciezko sie dostac, stale 20 osob czeka za brama z nadzieja na zatrudnienie. Ochrona to juz w ogole tragedia.
Bogusz 2015-11-26 10:15:16
Ostatnio dostałem info ze kiedyś podobno pisałem coś na temat firmy nowinex na tym portalu. Co ty myślisz że to ja pisałem..ŻAL!!!

M 2015-12-02 18:13:19
Różnie ochrona wiekszosc zlecenie, technicy zlecenie na start/ umowa na czas okreslony. Nieokreslony po 3 umowie- malo kto dociera do tego momentu.
ZdrajcaFirmy 2015-12-13 09:08:14
Akurat to, ze ktos sie nie sprawdza i nie dociera do umowy na czas nieokreslony to chyba logiczne panie qwerty. Nikt przeciez nie bedzie placil za jednostke nie efektywna, lecz problem tej firmy to w zasadzie nie placenie nawet za jednostki efektywne. Tajemnica nie jest, ze firma od lat dziala na zasadzie mlynka do ww jednostek, wynika to z blednego zalozenia, ze po co zaplacic pracownikowi wykwalifikowanemu- 1500zl to przeciez nie jest malo... Wiec taki pracownik nie popracuje w firmie x wiecej niz rok, czy dwa- bo oczekiwania wobec jednostki rosna, ba nawet wymagania, a zarobki juz nie. W firmie nowinex pracowalo(tu podkreslam) mnostwo fachowcow, poczawszy od dyrektora, na pomocnikach technikow konczac. Wszystkich tych ludzi firma nowinex sama zmusila do odejscia, to nie jest wina jednostki, ze sie zwalnia- kazdy chce utrzymac rodzine. Wracajac do umowy, wlasnie mozna zauwazyc dlaczego ludzie nie docieraja do 3 umowy, nowinex musi zrozumiec ze ludzie chca zarabiac- placenie to nie laska tylko obowiazek firmy, tak samo jak i obowiazkiem pracownika jest praca skoro pracuje i przynosi zyski, jest samodzielny i spoczywa na nim odpowiedzialnosc to powinien zarobic chociazby 10% tego co przyniesie. Spotkalem sie z opiniami ze atmosfera pracy w nowinexie jest ok, tak ale mowa tutaj tylko o atmosferze wewnetrznej miedzy pracownikami, jak to stare przyslowie mowi, ze przyjaciol poznaje sie w? Na koniec nie ma kryzysu w polsce pani Z. Swiadczy o tym co miesieczny nie maly zysk na koncie, 2 lexusy i 3 domy, wielu z ludzi chcialoby miec 45m mieszkanie i 10 letni samochod, bez zaleglosci w placeniu raty w banku i martwieniu sie co do garczka wlozyc, wroc mowa o nowinex kredytu bank nie daje na 1750 brutto z waszych umow...
1
znik 2016-01-06 20:22:29
pytanie mam moze ktos wykasowac wczesniejsze opinie na temet firmy
Lysyzuchastrzela 2016-01-07 17:11:57
Takim haslem to byli pracownicy straszeni, ze 20 osob czeka za brama na jego miejsce.. Dlaczego ktos mialby kasowac wczesniejsze komentarze? Nie lepiej zapracowac na pozytywne opinie na temat firmy?
1
Były 2016-01-16 14:42:32
Arek na umowę można czekać tylko po co, skoro zarobki się nie zmieniają.

Banan rekrutacja jest nawet na tak niskim poziomie, że kartka wisi nawet na drzwiach.

hodon chyba sobie żartujesz...
Partykapus 2016-01-24 13:33:46
No tak bo placenie ZUS i ubezpieczenia to dla nowinex wyroznienie i zdecydowany argument do rekrutacji... Slyszycie tlumy jakie atrakcyjne warunki? Dodatkowym atutem jest to, ze nie zabraniaja starac sie o podwyzke,no chyba sam sie zaraz skusze ;) co z tego ze mozna walczyc o podwyzke jak niestety na nic sie to zdaje..
Partykapus 2016-01-24 13:36:36
Oczywiscie mowa o ochronie, choc technicy wcale nie maja lepiej
Były 2016-01-27 20:36:49
Łysyzuchastrzela - Partykapus, wiadomo o kogo chodzi :)
1
malo 2016-01-27 20:45:51
hehe rekrutacje hehe dobre tylko zeby robic rekrutacje to potrzebnin sa ludzie a ich jest brak bo kto madry to szuka czegos normalnego a nie robic za marne grosze a tak wogole to szkoda gadac chcecie ludziska to przyjdzcie i sie przekonacie a sami tu naoiszecie pozdro
ŁYSY 2016-02-04 14:47:20
Firma byłaby ok gdyby alarmy były tańsze i abonament . Ochronka w porządku tylko "Szef Ochrony" ma humorki i lepiej traktuje na przywilejach doróbkowiczów na zleceniach , a pracowników etatowych ma za wielkie nic.
1
Michał 2016-06-12 11:25:08
Odradzam pracę w tej "firmie". Pracowałem jako technik za mniej niż minimalną krajową. Po otrzymaniu "wypłaty" 900zł na rękę zwolniłem się.
1
Noon 2016-06-15 21:06:41
Pracuje w Nowinex'ie od 2ch lat - sorry, ale nie pamietam aby ktos ostatnio u nas odszedl po 1miesiacu. Cos mi tu "smierdz" ten wpis - czyzby jakis symulant?
250 2016-09-26 15:54:39
Michaś coś z tobą nie tak
Mistrzalarmow 2016-10-24 06:38:03
Witam pracuje w firmie 10 lat. Na poczatek dostaje sie umowe probna, nastepna umowa to 2.5 brutto na rok, kolejna czas nie okreslony a pensja wiadomo duzo wzyzsza. Ja zarabiam 4.5 netto.
Techniczny 2016-11-13 12:37:05
A ile godzin spędzasz w pracy ?;)
1
Zostaw swoją opinię o Nowinex Sp. j. T. Jękosz Z. Roczkalska - Jaworzno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nowinex Sp. j. T. Jękosz Z. Roczkalska