EGA SPÓŁKA Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Starogard Gdański

Opinie o EGA SPÓŁKA Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA

YrekbratSlawka 2016-11-06 16:43
Firma cały czas szuka nowych przedstawicieli,dotyhczasowi są zwalniani z dnia na dzień a dyrektorzy zmieniają się jak rękawiczki. Podczas rozmowy z obecnym dyrektorem wydawało się że jest to firma na poziomie. Jednak fakty dotyczące firmy i jej opisywanie zostały mocno naciągnięte oraz przeinaczone. Oczywiście deklarowano,że oddzwonią nawet gdy odpowiedz będzie negatywna. Telefonu po dzień dziejszy dyrektor nie odbiera. Podsumowując zachowanie osoby przeprowadzającej rozmowy mija się z celem. Dużo mówi i obiecuje i na tym się kończy. Firma Ega kreuje się na wiodącą markę na rynku jednak działania oraz organizacja pozostawia wiele do życzenia.. Sam fakt ciągłych zmian personalnych daje do myślenia. Mało kto zna tę firmę w branży narzędziowej, a produkowane przez nią narzędzia są mało wytrzymałe..
9
Szukający 2016-11-24 15:04
Hejka Wszystkim, a możecie coś powiedzieć na temat dyrektora który był chyba z niecały rok na swoim stanowisku w EGA i go zwolnili w regionie wielkopolski i dolnego śląska - bo on chyba nie był z covala a ponoć mocno weryfikował nieprawidłowości w tej firmie ?
3
SzczeryPechowiec 2016-11-24 21:16
Myślę że jeżeli chcesz być dyrektorem w firmie jak EGA a nic nie umiesz to wystarczy ze wazelinke zapodasz szefowi jeśli chcesz być pechowcem to MUSISZ lubić sex analny bo ru***ją Cię na każdym kroku. Ja zaraz idę na zwolnienie a na wiosnę nowa firma ☺
Pozdrawiam masochistow
5
Szukający 2016-11-25 23:17
Wielkie dzięki za pomocne wskazówki, z drugiej strony to bardzo dziwne głupie że pozbywają się dobrej Kadry menedżerskiej a trzymają jak piszecie byle kogo z covala
3
Były 2016-12-05 14:16
Cześć Wszystkim czy sytuacja w EDZE coś się poprawiłą od ubiegłego roku bo słyszałem dużo narzekań a podobno szukają handlowców - wie ktoś coś?
1
HansZimmerman 2016-12-06 22:59
Nie wiem ale raczej wątpię zeby tam sie polepszylo bo to wg mnie garażowa firma chociaż kumpel się chwalił ze podstawę 4200 netto dostał + premia. Słyszałem ze w tym roku podobno 4 starych handlowców odeszło wiec trzęsą portami żeby więcej za nimi nie poszło i wypłaty pójdą w góręi szacunek. Jak nie masz co robić to na przetrzymqnie do wiosny składaj CV i powiedz ze dużo dobrego słyszałeś i chcesz swoje życie powiązać z Egą
2
haha 2016-12-19 14:38
Hej hej jak po balach na zamku?? Atmosfera przy końcu roku kwitnąca, co nie?
3
Pracownik 2016-12-31 00:04
Masakra!!!dla kogo ta firma???
2
oracz2 2017-01-02 11:00
zwalniają połowę magazynu żeby zatrudnić ukraińców! aaaa i zatrudniają również ludzi z orzeczeniem o niepełnosprawności, żeby dostać za nich kase hahaha!!!!!!!!! tonący brzytwy...
5
atomówka 2017-01-05 20:22
Witam, jak sytuacja w biurze? Na stornie wciąż wisi ogłoszenie w sprawie pracy dla sprzedawcy. Czy na miejscu jest tak samo jak piszą o ph??? Mocno myślę na złożeniem cv.
1
lepsze jutro 2017-01-05 22:05
Pracujesz dajesz z siebie wszystko poświęcasz czas prywatny na to by spełniać wymagania przed tobą stawiane a na końcu i tak traktują Cię jakbyś i tak nic nie robił. Przedstawiciele pracują więcej niż ktokolwiek myśli, ilość godzin ,zadań ,kilometrów jest nieadekwatna do tego co do nas wraca.
Ciągła presja nas niszczy odechciewa się dawać więcej i więcej bo i tak w następnym miesiącu będzie to samo. (mało)Spieszcie się szanować ludzi tak szybko odchodą a później co, znów budowanie relacji odzyskiwanie zaufania klienta i wszystko od nowa??? Doceniajcie ,pomagajcie a nie robicie wszystko by nie chciało się tu dalej pracować. My jesteśmy częścią tej firmy , robimy dobrą robotę zejdźcie z nas, Chcemy pracować bo szanujemy pracę ale bez zbędnego nękania i dołowania!!
6
fifarafa 2017-01-06 16:53
Sendo! Gnoić każdy leszcz potrafi, słowa pochwały NIGDY nie usłyszałem. Chociaż za wciskanie gówna porządnym ludziom wypadałoby pochwalić. Produkt, z ktorym pracujemy to najgorszej jakości padło, nie dziwcie sie wiec ze " narzędzia" z Dalekiego Wschodu popularnością sie nie cieszą.

ŻEBY WYMAGAĆ OD INNYCH, NAJPIERW TRZEBA ZACZĄĆ WYMAGAĆ OD SIEBIE!!!!


a te marne 1800 podstawy ... Sami spróbujcie za to i premie max 400 utrzymać rodzinę.
Żegnam.

PS powodzenia życzę tylko zwykłym żuczkom z EGI, bo kadra kierownicza ma się pico bello
9
Szukający 2017-01-20 15:15
Słuchajcie a w tej firmie jeździ się na GPS-ach - sprawdzają to? Bo jeśli tak to wystarczy poprosić o wydruki i zażądać wypłaty za nadgodziny, jeśli będą straszyć to zgłosić to do PIP-y i tyle, poza tym jak mają coś na sumieniu to bekną - np. praca bez umowy, nieterminowe wypłaty wynagrodzeń nękania sms-sami czy telefonami wszystko da się sprawdzić w tych czasach - nie dajcie się gnoić.

W pracownikach siła firm!!!

Pozdrawiam
7
Proszę Pamiętać 2017-01-23 08:19
Zniesławienie lub pomówienie to przestępstwo
Pomówienie innej osoby, grupy osób, osoby prawnej (na przykład jakiejś firmy) czy instytucji o postępowanie lub przymioty, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej albo narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, jest przestępstwem wymienionym w art. 212 Kodeksu karnego.
2
majesty 2017-01-24 07:35
Witam.Widzialem ostatnio ogloszenie na stanowisko specjalisty do spraw exportu/importu w Starogardzie Gdanskim.
Nie ukrywam,ze szukam pracy,ale po komentarzach jakie tu czytam to na prawde zastanawiam sie czy w ogole fatygowac sie i skladac cv.
Moze mi ktos doradzic, najlepiej ktos kto tam pracowal?dziekuje
PrzyszłyPracownik 2017-01-25 08:24
Też widziałem te ogłoszenia. Ktoś wie jak u nich wygląda kwestia finansowa? Może jakieś benefity? Szukają całkiem rzadkich języków i ciekawy jestem, co za to oferują bo z ogłoszenia nie da się wiele wyczytać.
3
Handlowiec 2017-01-26 22:40
Panowie szukający pracy. Ostatnio zwolnili się handlowcy z 16 i prawie 18 letnim stażem pracy!!! To daje do myślenia! Znam ich obu. Teraz pracują u konkurencji, zero stresu zero GPS-u, zero sms-ów, zero bezcelowych telefonów itp itd... Ja pracowałem tam ponad 6,5 roku. Poszedłem w cholerę bo... No właśnie, przeczytajcie wyżej co było, co jest i co będzie w tej firmie... Wariactwo!. Firma nie wyciąga żadnych wniosków z takiej rotacji. Jak można do jednego sklepu wysyłać dwóch handlowców z różnymi wykluczającymi się promocjami? Gazetkami? (Jeden okazało się miał wczorajszą i rano nie zajrzał do e-maila. Chociaż z tej wynikało że jest ważna do końca tygodnia, a to był chyba wtorek rano, albo środa. Wariactwo. Zero kompetencji!!! Z magazynu zwolnili gościa po 23 latach pracy. Był tam od początku. Za co? Za odważenie się odezwać do szefa gdy ten poganiał magazyn... Wariactwo...! Powodzenia w tej... Firmie, albo w tym czymś :-)
6
LECH 2017-01-27 12:26
W 100% popieram i potwierdzam wypowiedź Kolegi - NIE POLECAM TAM PRACY NAWET PRZEZ MIESIĄC !!! Ja co prawda pracowałem tam krótko bo 3 m-ce ( i trafiłem na fantastycznego Dyrektora - o ile dobrze pamiętam Andrzeja Walenteka - ponoć też go zwolnili czy sam odszedł ) - ale to co się tam dzieje jest jakąś masakrą, mój Dyrektor nagrał mi temat z super firmą ta tzw. Autoryzowany Punkt Handlowy - miałem temat kontynuować, już wszystko dopięliśmy a jeden idiota z centrali nie uzasadniając niczym - NIE BO NIE zablokował całe zatowarowanie i sprzedaż - masakra. Po miesiącu jak się dowiedział że ten punt to jeden z największych liderów pewnej grupy handlowej to na kolanach chcieli tam lecieć ale niestety firma miała już wyrobione o nas zdanie - zresztą jak większość firm na rynku. Uciekajcie do innych normalnych firm a to coś omijajcie z daleka i ludzi którzy tam "zarządzają"
8
Dojony 2017-01-31 21:39
co taka cisza na forum ??? czyżby się w garażów-ie poprawiło a może po 25-leciu mordy Wam zamknęli Wodeckim i Noimanem buuuu hahaha
5
APZ 2017-02-02 13:20
Dobrze zorganizowana, rozwijająca się firma - można się tu wiele nauczyć... Mimo wielu negatywnych komentarzy - warto samemu się przekonać. Ludzie na dzień dzisiejszy nauczyli się rościć sobie różne prawa - nie koniecznie pamiętając o rzetelnym wykonywaniu własnych obowiązków.
3
Robtecc 2017-02-06 10:49
Człowieku to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Problem w tym że okazuje do to po czasie bo na rozmowie wszystko fajnie. Wiele obietnic a tak naprawdę nie macie nic do zaoferowania - brak stabilizacji, ludzi traktujecie przedmiotowo. Kadra kierownicza na poziomie ponizej krytyki. Mialem wrazenie ze sa to ludzie z lapanki nie majactly pojecia o handlu. Moje spostrzeżenia były trafne. No polecam nikomu tej firmy. Ja sie mocno zrazilem. Zastanowie sie czy nie zarzadac wyplaty nadgodzin. Ma ktos znajomego radce prawnego ktory bierze tulko prowizje od wygranej sprawy. Proszę o kontakt robtecc@interia.pl
3
Zainteresowany 2017-02-07 22:45
Witam,

Jakie auto dla PH? Do użytku prywatnego? Jaki target?

Pozdrawiam,
Zainteresowany
PanImport 2017-02-09 14:13
Lenie weźcie się do roboty!!!! Sprzedawać Import!!!!!!!!!!!!!!
3
add 2017-02-11 07:15
Tata Nano do użytk, prosto z Indyjskiego kontenera.
2
joljol 2017-02-13 20:22
zwalniają z dnia na dzień...za co? nie wiadomo.. pensja?? nigdy nie jest 10-tego (jak piszą na umowie) zawsze kilka dni zwłoki z przelewem kasy... i t jakiej kasy- najnizszj krajowej
2
PIP 2017-02-14 10:33
Masz kasę po 10-tym - nie miej skrupułów - zgłaszaj temat do Państwowej Inspekcji Pracy i nie obawiaj się o jej utratę (Polskich wyzyskiwaczy trzeba tępić - a ta "firma" - to typowy przykład) w razie potrzeby pomogę.
3
Zainteresowany 2017-02-14 20:11
Czy może ktoś opisać jak wygląda praca PH w tej firmie?
Maciej 2017-02-16 16:46
Omijajcie ten twór z daleka - TOTALNY NEGATYW
2
kryzys 2017-03-02 19:54
A mialem w tej firmie zamiar się zatrudnić. ... Dzieki za opinie wszystkim byłym i tym co jeszcze tam się męczą.
3
nolimit 2017-03-02 19:54
Mnie to śmieszy jak wy wszyscy sracie na tą firmę a dalej się jej trzymacie!! hahaha pewnie dlatego, że żadna inna firma was nie chcę . Takie z was asy. Cieszcie się i docencie, że chociaż tu was chcą!
Pozdro
3
Nigdywiecej 2017-03-08 19:50
Ciesz sie ze tu jestes anonimowy, niezle zostałbys pojechany. Jeden po drugim odchodzi, niebawem zostaniecie z ręka w nocniku, zatrudniając ludzi z przypadku. Bez szacunku dla pracownika i klienta.
Cieszyć sie z tego co mamy? A co? EGA to szczyt marzeń? Tutaj nawet zaczynać sie nie powinno.
4
jp na 100% 2017-03-08 21:21
Najlepsze to zrobili ofertę targową psb i wysłali ja 2 dni przed targami. A wszechmogacy wysyła po 1 dniu meila jak tam sprzedaż oferty targowej psb. Dawno takich prostaków nie spotkałem na takich stanowiskach.
5
u progu nerwów 2017-03-09 20:06
Jutro 10 a wypłat pewnie nie będzie. Chyba pora zgłosić do pipu.

Niewypłacenie pracownikowi wynagrodzenia w terminie to wykroczenie. Pracodawca, który wbrew swojemu obowiązkowi nie wypłaca w ustalonym terminie wynagrodzenia za pracę lub innego przysługującego pracownikowi albo uprawnionemu członkowi rodziny świadczenia, bezpodstawnie obniża wysokość tego wynagrodzenia lub świadczenia albo dokonuje bezpodstawnych potrąceń, może zostać ukarany grzywną w wysokości od 1 .000 zł do 30.000 zł

Co wy na to aby zgłosić to odpowiednim służbą?
Może ich coś to nauczy
3
u progu nerwów 2017-03-09 20:12
Obowiązkiem pracodawcy jest dokonywanie przelewów wynagrodzenia na konto w takim terminie, aby pracownik mógł podjąć z banku przekazane wynagrodzenie w dniu określonym przez regulamin pracy lub inne przepisy prawa pracy jako dzień wypłaty.
W razie braku wynagrodzenia na koncie w dniu wypłaty, pracownikowi przysługuje roszczenie o odsetki.

http://kadry.infor.pl/wiadomosci/398298,Termin-przelewu-wynagrodzenia-na-konto-bankowe-pracownika.html

To pisać i lecimy z tematem
2
DoNichNicNieDociera 2017-03-12 11:44
Daj znać tutaj, czy chcesz pozwu zbiorowego. Bankowo więcej osób sie przyłączy. W tym ja.
2
osp 2017-03-12 17:44
Panowie kwestia dogadania się i mamy wygrane sprawy wraz z odsetkami, bo firma robi przelewy w banku a wyraznie jest napisane w prawie że wypłata ma być na 10 na koncie(wynika z umowy o pracę) i sądu to nie będzie obchodziło ponieważ muszą wykazać w jakich dniach robią przelewy. A wiem że przelewy będą robione dopiero jutro :)
3
Rysiek 2017-03-12 22:04
Ja to bym im jeszcze dowalił za nadgodziny, GPS-y mamy więc czarno na białym widac ile pracowaliśmy i co po niektórym z nas będą wisieć niezłe pieniądze . Mam ich już dosyć ogarne coś i spi#$@Alam z tąd a Wy?
2
Adam 2017-03-12 22:10
No widziałem tą oferte PSB... hahahaha brak rozumu i propaganda na każdym kroku. Wypociny Yrka mnie juz nie zaskocza. Juz nie wie co pisac i jak nas dreczyc zeby wlascielom sie przypodobac. Naszej EGA nie stac zeby wejsc do grupy a pozatym narzedzia by sie nie przyjely bo to tylko dla Jasia kowalskiego co kupi i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to w kąt są też narzedzia niestety.
2
Maja 2017-03-20 10:57
Rozumiem, że było opóźnienie z uzyskaniem wypłat w terminie? Mam nadzieję, że przelewy już do Was dotarły. A co możecie powiedzieć o warunkach zatrudnienia w EGA? Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?
741 2017-03-20 11:44
Wypłaty docierają zawsze z opóźnieniem, na żadne benefity nie ma co liczyć, samochodu nie można po pracy użytkować, ponadto jak nie wyrobisz progów premiowych( a jest bardzo ciężko ponieważ są bardzo duże braki magazynowe, i nie ma żadnego światełka na poprawę) to pracujesz za podstawę 1700-1800. Na rozmowach przekazują trochę inne informację a rzeczywistość jest całkiem inna.
6
Oszukiwany 2017-04-06 15:57
co taka cisza wszystkich już pozwalniali?
2
Bubu 2017-04-08 19:07
Co tu tak cicho? Zamknęli wam gęby?
Maja 2017-04-14 09:59
@Potencjalny a Ty jesteś zainteresowany pracą w charakterze Przedstawiciela Handlowego? Jakie jeszcze pytania masz dla obecnych pracowników firmy?
@741 wiesz może, czy obecne rekrutacje na PH wiążą się z rozwojem firmy? Chętnie dowiemy się więcej na ten temat.
ksska 2017-04-29 09:43
może mi ktoś potwierdzić to czy na pewno wypłata dociera spóźniona,czy z auta nie można korzystać po za praca , pytam dlatego ze mi obiecali co innego i się zastanawiam czy umowę podpisać.
Bubu 2017-05-01 11:36
Ani kasy na czas, ani auta poza praca. Nie podpisuj, bo na obiecankach sie kończy.
3
Bylituipadli 2017-05-01 21:53
Nie słuchaj
To piszą niedojdy które śmigają u konkurencji i teraz żal du..... ściska że ta Cała EGA nie taka zła jak ją piszą
4
bhu 2017-06-01 15:50
Jak tam atmosfera w firmie? Bo coś cicho na forum.
Maja 2017-07-14 10:26
@Bylituipadli
rozumiem, że nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami. Mógłbyś w takim razie powiedzieć jak Ty oceniasz EGA jako pracodawcę? Co uważasz ja największe plusy pracy właśnie w tej firmie?
Asdfg 2017-07-18 15:30
Czy jest jakieś szkolenie dla nowych pracowników?
Maja 2017-08-21 11:42
Kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w EGA SPÓŁKA Z O.O.? Jakie pytania usłyszeliście? Czy coś szczególnie Was zaskoczyło? A może macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Chętnie dowiemy się od Was więcej.
Zostaw swoją opinię o EGA SPÓŁKA Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA - Starogard Gdański
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EGA SPÓŁKA Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA