brak logo

EGA SPÓŁKA Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Starogard Gdański

Opinie o EGA SPÓŁKA Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA

kraina 2015-11-13 20:34:30
YR a twój brother już kupuje czy za drogo?
2
Dani 2015-12-09 23:06:03
Pracuję w EGA od pewnego czasu. Jedże fajnym Renault Clio IV. Wcześniej sprzedawałem Lays dziś sprzedaje narzędzia i jestem bardzo chwalony. Mamy mocnego i uczciwego dyrektora który kiedyś też był przedstawicielem pomimo że ludzie mówią że się na niczym nie zna oprócz gry w brydża. Ogólnie to w firmie panuje świetna rodzinna atmosfera budowana przez dyrektorów i kierowników każdego dnia. Zapraszam
6
poliglota 2016-01-07 19:45:15
Pracując tutaj zastanawiam się czy gdzieś może być gorzej? Mam dziwne wrażeniem, że gorzej już być nie może nigdzie. Atmosfera poniżej krytyki. Ale jeśli jesteś z covala to polecam... napewno zostaniesz doceniony przez pierwsze 3 miesiące
2
Gdzie mój PIT 2015 2016-02-15 17:02:24
Mamy połowę lutego a ja nadal nie mam pita za zeszły rok i w tym roku na 100% pójdę do skarbówki na skargę jak nie dostanę w terminie. I panie tomaszu przypominam że liczy się data OTRZYMANIA przeze mnie PITa a nie data wystawienia
2
Gdzie mój PIT 2015 2016-02-22 13:23:54
he he chyba to rozgryzłem, dziękuję za odpowiedź @Mamut (podejrzewam że Mariusz), a tutek jak zwykle powtarza po innych (znaczy się tomasz)
2
Mega 2016-03-13 15:48:32
@Arek za mało obowiązków to ty masz skoro o 13 na forum w godzinach pracy siedzisz. Samo się nie sprzeda!
1
pEGAz 2016-03-30 22:02:41
Firma jezt sóper. nie nażekajcie bo gdzie dostaniecie samohud suszbowy, kompóter pszenośny i nufke komurkie. Posa tym pszemiłom atmosferę w pracy połonczonom z porzondnom wypłatą.
5
Końń 2016-04-10 23:31:49
Śpieszy się kochać ludzi.Tsk szybko odchodzą.
Zapraszamy do Pierdonka.
4
Pupa 2016-04-16 14:52:36
Ponoć TOPEX chce ogłosić upadłość bo Egi jest już tyle na rynku że dla tych pierwszych nie ma już miejsca. A wogole to Stanley i makita też zaczynają trzasc portami.JEGA wciągnie ich jedna dziurką łod nosa.
4
Pietrysz 2016-04-17 16:49:43
Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy;
Młodości! dodaj mi skrzydła!
Niech nad martwym wzlecę światem
W rajską dziedzinę ułudy:
Kędy zapał tworzy cudy,
Nowości potrząsa kwiatem
I obleka w nadziei złote malowidła
1
ferdek 2016-05-06 14:35:01
żeby to było chociaż faktycznie gwarantowane to co piszą :(, nie przeszkolą Cie z programu na ktorym masz pracowac a atmosfera jest jak w covalu nagonka i jeszcze raz nagonka
2
Fakt 2016-06-03 02:43:40
1. Od momentu odejścia starego dyrektora przedstawicieli handlowych( przepraszam zwolnienia, podobno powtarzam podobno przy dużym udziale jednego z dyrektorów) podejście do przedstawicieli zmieniło się diametralnie( ma gorsze), zaczęto zmieniać warunki premiowania na dużo gorsze dla przedstawicieli, w momencie kiedy pokazał się 3 dyrektor sprzedający pomysły covala właścicielowi z EGI firma zaczęła schodzić na psy tak samo jak wyżej wymieniony COVAL, rotacje z tego co się orientuje są do tej pory.
Drodzy panowie dyrektorzy jedna z zasad handlu to budowanie długotrwałych relacji z klientami, niemożna powiedzieć aby przedstawiciel pracujący 3,6 8,12 miesięcy takie relacje zbudował, poza tym firma naraża się na śmieszność tak samo jak coval.
Jeśli ktoś uważa wypłatę na poziomie 1800 no 2400 z premiami za taką prace za szczyt marzeń to polecam tylko żeby osiągnąć taką wypłatę trzeba sprzedać towaru za około 80 000.
Lubią przedstawicieli z doświadczeniem w branży dają im 20 klientów i liczą ze zwerbuje nowych klientów z firmy w której wcześniej się pracowało a potem bez podania powodu potrafią zwolnić w chamski sposób.

Nie polecam w tej firmie pracy ludziom którzy poważnie podchodzą do życia i chcą pracować w stabilnej i poważnej firmie. Firma nie daje możliwości rozwoju na stanowisku PH.
5
Fakt1 2016-06-05 08:57:45
Trzeba mieć nieźle narąbane w głowie żeby o tej godzinie dodawać komentarze.
Albo niespełnione miłość i właśnie wóda się skończyła.
2
Fakt 2016-06-07 22:14:13
Do pana o nicku Fakt 1
Przepraszam a to jest forum z opiniami o pracodawcach? Jak tak to wypowiadaj komentuj mojego posta a nie to o której go napisałem, i co mam w głowie.
1. Pojecie czasu jest względne. Morze jestem na nocnej zmianie w pracy, może pisze zagranicy i u mnie akurat jest południe.
2. Poza tym każdy ocenia ludzi na swoje podobieństwo wiec wniosek nasuwa się sam.
1
trollmaster 2016-06-17 18:36:45
Na wlkp znowu brak człowieka? W sumie 6 nowych ogłoszeń na pracuj.
samosedno 2016-07-26 18:54:56
12 nowych ogłoszeń w tym na wielkopolskę, to chyba w ciągu 2 lat chyba 10 raz.
Czy w tej firmie da się pracować w ogóle?
Raz próbowałem ale stawka ścięła mnie z nóg i nie dałem rady . Myślałem że z czasem osoby decyzyjne pójdą po rozum do głowy ale widzę że rozumu wciąż brak.
1
nick 2016-07-29 22:11:02
W tej firmie NIE zarabiaja tylko niedojdy którym niechce się robić, a potem obwiniaja wszystkich w około jak to jest źle i nie dobrze. Nie widziałem firmy handlowej która płaci za sama "egzystencje" w niej.
bla bla 2016-08-01 09:22:36
2 błędy ortograficzne w jednym zdaniu DORAJDO
1
oracz 2016-08-03 20:18:38
A jak z praca w biurze? Import/eksport/praca w sklepie (sprzedawca)???
oracz 2016-08-08 08:52:27
Nie mam prawka :(

Więc ma ktoś wiedzę nt w/w stanowisk?
oracz 2016-08-09 14:35:51
Czy ja gdziekolwiek wspomniałam o tym, że chce zostać PH? Ogarnij się. Pisałam o pracy w biurze i jako sprzedawca stacjonarny.
Rafi 2016-09-07 20:43:30
Jakość produktów "Egi"na tle innych importerów jest fatalna Sprzedaż tego badziewia to mordęga. Pracowałem w tej gównianej firmie kilka miesięcy, a że nadal siedzę w podobnej branży, to słyszę co wygadują klienci o jakości tych produktów. Kto chce iść tam do pracy musi nastawić się na mocno stresującą pracę przy bardzo niskich ( jak na standardy PH ) zarobkach.
3
Raffi 2016-09-08 12:26:30
Rafi a czy czasami w poprzednich postach nie chwaliłeś tej Egi?
Może nie spełniałeś norm i dlatego już Cię tam nie ma?
Skoro nie szukają do pracy to znaczy, że nie jest tak źle
cba 2016-09-20 22:01:49
3 grudnia 2008 roku Sąd Najwyższy orzekł, że: „czas pracy w rozumieniu art. 128 K.P. rozpoczyna się od wyjazdu z mieszkania pracownika handlowego w sytuacji, gdy pracodawca nie zorganizował dla niego żadnego miejsca, które mogłoby być traktowane jako zamiejscowa siedziba pracodawcy, a praca polegała w całości na wykonywaniu zadań w placówkach handlowych, do których pracownik dojeżdżał samochodem z zajmowanego przez siebie mieszkania; czas ten obejmuje również powrót do mieszkania po wykonaniu zasadniczego zadania pracowniczego”
3
oracz 2016-09-23 08:24:49
najpierw umowa o pracę - fakt. ale trzymiesięczna.
Bezwzględny 2016-09-23 14:06:00
Szczerze to firma Ega mocno boryka się z problemem kadrowym. Jak ktoś przyjdzie to zaraz się zwalnia ponieważ druga umowa jest juz gorsza, dyrektorzy są nie kompetentni, a w firamię jest strasy bajzel. Znany nam Tomasz B. Wypisuje ciągle głupoty typu " czy szukają tam pracowników bo ja chce tam isc" hahaha Poziom jego wypowiedzi nigdy nie powalal na kolana musi być naprawdę słabo skoro w taki sposób chce odwrocic uwage od negatywnych opinii który jest ogrom. Nigdy on nie był przedstawicielem handlowym nie zna branży od najniższego szczebla i ma straszne kompleksy. Nie polecam firmy nawet wrogom. Pozdro
5
Bezwzględny 2016-09-23 14:08:16
Szczerze to firma Ega mocno boryka się z problemem kadrowym. Jak ktoś przyjdzie to zaraz się zwalnia ponieważ druga umowa jest juz gorsza, dyrektorzy są nie kompetentni, a w firamię jest strasy bajzel. Znany nam Tomasz B. Wypisuje ciągle głupoty typu " czy szukają tam pracowników bo ja chce tam isc" hahaha Poziom jego wypowiedzi nigdy nie powalal na kolana musi być naprawdę słabo skoro w taki sposób chce odwrocic uwage od negatywnych opinii który jest ogrom. Nigdy on nie był przedstawicielem handlowym nie zna branży od najniższego szczebla i ma straszne kompleksy. Nie polecam firmy nawet wrogom. Pozdro
3
Gutøslaw 2016-09-23 17:03:25
W Ega musimy sprzedawać to co z kontenera wygrzebie nasz dyrek. Za nic nie odpowiada. Towar wypada marnie to co odsprzedajemy markowego jest b drogie na tle konkurencji. Sa ogromne braki na rotujacych produktach Cisnienie na sprzedaz jak wszedzie ale razy2.Wydaje mi sie ze jesteśmy na rynku dlatego ze czasem mamy promocje "do lapy" i mamy naprawde dobrych przedstawicieli. Mam już dosyć tych cwaniaków jeszcze trochę i coś sobie znajdę. Każą pracować od 8 u klienta pierwszego do 16 u ostatniego. Na wszystkim oszczedzaja. Auta ruszać nie mogę... nawet do sklepu. Z urlopem non stop problem trzeba brać rok wcześniej i to z reguły juz zajęty... Płakać się chce bo zostawiłem dobra prace i przyszedłem tutaj myśląc że to już jest ułożona korporacja w której piąć się będę bo szczeblach kariery zawodowej - nic z tych rzeczy. Koledzy jeździli ponad miesiąc bez umowy co gdyby był jakiś wypadek ? Myślący nad tą firmą proponuje wypytac się dokładnie i wtedy podjąć decyzję najlepiej asekuracji się jeszcze jakaś inna oferta ponieważ ta może nie spełnić oczekiwań.
7
Gutøslaw 2016-09-23 17:04:03
W Ega musimy sprzedawać to co z kontenera wygrzebie nasz dyrek. Za nic nie odpowiada. Towar wypada marnie to co odsprzedajemy markowego jest b drogie na tle konkurencji. Sa ogromne braki na rotujacych produktach Cisnienie na sprzedaz jak wszedzie ale razy2.Wydaje mi sie ze jesteśmy na rynku dlatego ze czasem mamy promocje "do lapy" i mamy naprawde dobrych przedstawicieli. Mam już dosyć tych cwaniaków jeszcze trochę i coś sobie znajdę. Każą pracować od 8 u klienta pierwszego do 16 u ostatniego. Na wszystkim oszczedzaja. Auta ruszać nie mogę... nawet do sklepu. Z urlopem non stop problem trzeba brać rok wcześniej i to z reguły juz zajęty... Płakać się chce bo zostawiłem dobra prace i przyszedłem tutaj myśląc że to już jest ułożona korporacja w której piąć się będę bo szczeblach kariery zawodowej - nic z tych rzeczy. Koledzy jeździli ponad miesiąc bez umowy co gdyby był jakiś wypadek ? Myślący nad tą firmą proponuje wypytac się dokładnie i wtedy podjąć decyzję najlepiej asekuracji się jeszcze jakaś inna oferta ponieważ ta może nie spełnić oczekiwań.
3
Raffi 2016-09-23 19:42:23
Tomaszu Ty doskonale wiesz wiec odpocząć sobie głupie pytania. Twoje wypowiedzi uznał bym za spam ponieważ nic nie wnoszą w związku z tym żeby w mojej wypowiedzi była jakaś opinia dodam że w firmie brak jakichkolwiek szkoleń zero rozwoju uwstecznianie gwarantowane. Musimy jeździć raz lub dwa razy w roku w weekend na spotkanie żeby dyrektor mógł powiedzieć ze po 10 ostatnich odejścia pracowników i po nowych przyjęciach mamy juz odpowiedni zespół ludzi ... ha ha ha Naprawdę gada tak co spotkanie Nikt dobrego słowa o nim nie powie... wiec tj o czymś swiadczy Proszę zwrócić co za głupie pytania są zadawane po rzetelnej opinie na temat w/w firmy.
4
Nick 2016-09-23 19:46:00
Masz racje kolego. Pip naslac ☺ to zamknął ten cały bajzel
4
Nick 2016-09-23 20:48:00
Twoja nie wnosi nic dyrektorka ☺
1
Bezwzględny 2016-09-25 15:27:08
Szczerze to firma Ega mocno boryka się z problemem kadrowym. Jak ktoś przyjdzie to zaraz się zwalnia ponieważ druga umowa jest juz gorsza, dyrektorzy są nie kompetentni, a w firamię jest strasy bajzel. Znany nam Tomasz B. Wypisuje ciągle głupoty typu " czy szukają tam pracowników bo ja chce tam isc" hahaha Poziom jego wypowiedzi nigdy nie powalal na kolana musi być naprawdę słabo skoro w taki sposób chce odwrocic uwage od negatywnych opinii który jest ogrom. Nigdy on nie był przedstawicielem handlowym nie zna branży od najniższego szczebla i ma straszne kompleksy. Nie polecam firmy nawet wrogom. Pozdro
4
Bezwzględny 2016-09-25 15:27:39
Szczerze to firma Ega mocno boryka się z problemem kadrowym. Jak ktoś przyjdzie to zaraz się zwalnia ponieważ druga umowa jest juz gorsza, dyrektorzy są nie kompetentni, a w firamię jest strasy bajzel. Znany nam Tomasz B. Wypisuje ciągle głupoty typu " czy szukają tam pracowników bo ja chce tam isc" hahaha Poziom jego wypowiedzi nigdy nie powalal na kolana musi być naprawdę słabo skoro w taki sposób chce odwrocic uwage od negatywnych opinii który jest ogrom. Nigdy on nie był przedstawicielem handlowym nie zna branży od najniższego szczebla i ma straszne kompleksy. Nie polecam firmy nawet wrogom. Pozdro
4
Fakty o tym się mowi 2016-09-25 15:38:26
Od momentu odejścia starego dyrektora przedstawicieli handlowych( przepraszam zwolnienia, podobno powtarzam podobno przy dużym udziale jednego z dyrektorów) podejście do przedstawicieli zmieniło się diametralnie( ma gorsze), zaczęto zmieniać warunki premiowania na dużo gorsze dla przedstawicieli, w momencie kiedy pokazał się 3 dyrektor sprzedający pomysły covala właścicielowi z EGI firma zaczęła schodzić na psy tak samo jak wyżej wymieniony COVAL, rotacje z tego co się orientuje są do tej pory.
Drodzy panowie dyrektorzy jedna z zasad handlu to budowanie długotrwałych relacji z klientami, niemożna powiedzieć aby przedstawiciel pracujący 3,6 8,12 miesięcy takie relacje zbudował, poza tym firma naraża się na śmieszność tak samo jak coval.
Jeśli ktoś uważa wypłatę na poziomie 1800 no 2400 z premiami za taką prace za szczyt marzeń to polecam tylko żeby osiągnąć taką wypłatę trzeba sprzedać towaru za około 80 000.
Lubią przedstawicieli z doświadczeniem w branży dają im 20 klientów i liczą ze zwerbuje nowych klientów z firmy w której wcześniej się pracowało a potem bez podania powodu potrafią zwolnić w chamski sposób.

Nie polecam w tej firmie pracy ludziom którzy poważnie podchodzą do życia i chcą pracować w stabilnej i poważnej firmie. Firma nie daje możliwości rozwoju na stanowisku PH.
6
Hauhau 2016-09-26 17:14:51
Wspaniale zebranie w ten piekny wrzesniowy weekend. Dziekuje bardzo !!. Jak ja lubie spedzac prywatny czas w firmie. Panie T. na kolejne spotkanie prosze sie przygotowac ,stroj przede wszystkim,dykcja po drugie aby po raz kolejny nie zacmily Pana gwiazdy z Covala.
7
bubu 2016-09-27 13:28:32
byliśmy na tym samym szkoleniu i widzę że mamy podobne odczucia.

5
adas 2016-09-27 13:32:02
Widocznie rekrutacje dawno już zakończyli, skoro nie maja już ofert, był czas na wysyłanie Cv. Podejrzewam, ze na przedstawiciela handlowego to raczej oferuja wszedzie dobre warunki bo masz podstawę oraz do tego premie a dostajesz nawet auto służbowe.
1
123456 2016-10-27 21:29:41
Ciekawie czy w Listopadzie wyrobią się z wypłatą do 10? Bo jak nie to dopiero 14 wpłynie.
PIerwszyLeszcz 2016-11-04 10:17:37
Twardy jestem niesłychanie niedam kamer na ścianie se założyć dalej będę w brydża batożyć Piszcie co chcecie i tak po premii dostaniecie. Pechowycy rozliczeń nie ujrzycie - wypłaty się nie doliczycie
2
PierwszyLeśzcz 2016-11-05 15:48:37
Szefunio z Chin wraca... hahahaa
o rety skończy mi się w brydża gra.
Będę z Wami szczery on już wszystko wie- ukarze mnie już się martwię.
Jeszce dni cztery i w biurze będę miał kamery wiec to wykorzystać i jeszcze w brydża pograć.
3
Zbyszko 2016-11-05 18:22:28
Hej poeto PierwszyLeśzczu.
Zwolnilo się miejsce w TVPis Telexpresie

Niejaki słaby Orłoś odszedł.Wysyłaj szybko CV może się dostaniesz
Potrzebują gwiazd ,a jak widać tylko do komentowania się nadajesz i w tym jesteś mistrzemmmmmmm
2
SzczePan 2016-11-06 09:31:11
Gwiazdy są z Covala a ja tylko z egi.
3
Tryglodyta 2016-11-06 09:37:24
Przyszli PecHowcy nastawcie się ze idąc do tej firmy wiedzy -nie poszerzycie w żaden sposob, na stres będziecie się musieli uodpornic, do spotkań firmowych w weekendy przyzwyczaić - nie dostaniecie za to ani kasy ani wolnych godzin. Auta uzywac nie bedziecie mogli, socjal zaden karty multisport itp - to nie ten poziom. Jakakolwiek premie ciężko wyrobić ponad połowa jej nie otrzymuje bo progi premiowe są zbyt duze a na spotkaniu rekrutacyjny nie ma o tym mowy. Firma liczy na to ze po 3 miesiącach tak ja polubicie e nawet za 1800zl będziecie siedzieć tu latami. Nie przyszedł bym tu gdyby nie obiecywali gór i konkretnie przedstawili swoją ofertę zamiast głupiego obiecywali dobrych zarobków dla przedstawiciela z dużym doświadczeniem. Niestety są w błędzie bo rotacja jest znacznie wieksza niz w firmach pokrewnych. Moja poprzednia firma nie była dobra ale ta jest w moim odczuciu tragiczna. Wyobraźcie sobie ze prac dyrektorów polega na klikanie f8 i odświeżania tabel. Żaden z nich nie jest w stanie w żaden sposób pomóc w sprzedaży a pretensje o to ze jest słaby obrót i głupie smsy otrzymujemy ciągle.
Bardzo proszę zwrócić uwagę na negatywne opinie które się pojawiają i w przeciągu godziny niby zapytania i sugestie ze firma jest chyba fajna hahaha Poziom piszących to dyrektorów jest jak sami widzicie poniżej krytyki skoro w taki głupi sposób chcą żeby nie było widać opinie które piszą pracownicy czekający na lepsze zmiany które nigdy nie nadejdą.
P.s
Pan duże Te faktycznie prezencja nie zachwycal jak na urzedowane stanowisko prezesa.
4
Tutek 2016-11-06 09:40:44
Przepracowałem w firmie Ega 8 miesięcy. Dostałem tylko jeden telefon z góry. Było wszystko fajnie aż pewnego dnia ni z gruchy ni z pietruchy w sobotę przyjechał kurier i przywiózł mi wypowiedzenie. Omijać tę firmę szerokim łukiem. Razem ze mną poleciały 2 osoby. Mała firma z dużym ego i nędznym towarem. Pracowników zwalnia na poziomie firmy garażowej. Dyrektorzy nie mają bladego pojęcia o handlu.
5
YrekbratSlawka 2016-11-06 16:43:04
Firma cały czas szuka nowych przedstawicieli,dotyhczasowi są zwalniani z dnia na dzień a dyrektorzy zmieniają się jak rękawiczki. Podczas rozmowy z obecnym dyrektorem wydawało się że jest to firma na poziomie. Jednak fakty dotyczące firmy i jej opisywanie zostały mocno naciągnięte oraz przeinaczone. Oczywiście deklarowano,że oddzwonią nawet gdy odpowiedz będzie negatywna. Telefonu po dzień dziejszy dyrektor nie odbiera. Podsumowując zachowanie osoby przeprowadzającej rozmowy mija się z celem. Dużo mówi i obiecuje i na tym się kończy. Firma Ega kreuje się na wiodącą markę na rynku jednak działania oraz organizacja pozostawia wiele do życzenia.. Sam fakt ciągłych zmian personalnych daje do myślenia. Mało kto zna tę firmę w branży narzędziowej, a produkowane przez nią narzędzia są mało wytrzymałe..
5
Szukający 2016-11-24 15:04:05
Hejka Wszystkim, a możecie coś powiedzieć na temat dyrektora który był chyba z niecały rok na swoim stanowisku w EGA i go zwolnili w regionie wielkopolski i dolnego śląska - bo on chyba nie był z covala a ponoć mocno weryfikował nieprawidłowości w tej firmie ?
2
Niedozaje#$*&a 2016-11-24 21:10:03
Koleś był zajebisty, mega ogarniety, bardzo pomocny i nie chciał podpier@#%*ć wiec dyro Tomasz go zwolNil. Powiedział raz "gorze" ze towar jest za drogi w stosunku do jakości... wiec poszedł do ostrzału bo Adasiowi to się nie spodobało.
2
SzczeryPechowiec 2016-11-24 21:16:47
Myślę że jeżeli chcesz być dyrektorem w firmie jak EGA a nic nie umiesz to wystarczy ze wazelinke zapodasz szefowi jeśli chcesz być pechowcem to MUSISZ lubić sex analny bo ru***ją Cię na każdym kroku. Ja zaraz idę na zwolnienie a na wiosnę nowa firma ☺
Pozdrawiam masochistow
2
Szukający 2016-11-25 23:17:19
Wielkie dzięki za pomocne wskazówki, z drugiej strony to bardzo dziwne głupie że pozbywają się dobrej Kadry menedżerskiej a trzymają jak piszecie byle kogo z covala
2
Zostaw swoją opinię o EGA SPÓŁKA Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA - Starogard Gdański
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EGA SPÓŁKA Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA