brak logo

Transchem Sp. z o.o.

Włocławek

Opinie o Transchem Sp. z o.o.

bezniku 2011-02-03 09:25
zenada po prostu zenada ale to we wszystkich spolkach anwilowych jak nie włazisz w dupe to nie masz nic ,marna pensja podwyzki tylko dla wybranych ech....
1
zmianowy 2015-07-13 11:29
Transchem Sp.z o.o. -nie jest Spółką "Anwilową ". !!!
Powiem tak, płaca jak wszędzie są tacy którzy zarabiają przyzwoicie i tacy którzy mają po 2000 brutto. Lizusostwo było jest i będzie - jak w każdej firmie Ale jeżeli ktoś przychodzi na zmianę aby ją odbębnić i mieć wszystko w poszanowaniu, albo przychodzi do pracy pijany i na bramie podczas kontroli jeszcze ma pretensje ze go kontrolują - no to o co chodzi? Brak szacunku do pracy - jak by nie była ale jest !. Jeżeli słyszymy " pier....le za taka pensję nie robię " To się chłopie zwolnij i zmień sobie pracę za inna pensję. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma. I tak się tu patrzy z pobłażaniem na pijanych pracowników ( a jest ich sporo. Średnio 1 na 2 miesiące) dostają drugą szansę a i tak mają to w du...ie. Widocznie rynek pracy sie polepszył we Włocławku.
Transchem zatrudnia ponad 200 osób i w odróżnieniu od innych cały czas przyjmuje do pracy. Pracuję tu kilka lat i widzę jak jest - staram się być obiektywnym. Prezes ma swoje za uszami oj ma , ale podejście pracowników też pozostawia wiele do życzenia. Po prostu zakład jak każdy inny ot co !
1
zbychu 2015-11-18 09:15
Zmianowy. Maszynisci, rewidenci i ustawiacze to nie są ludzie od kopania rowów, tylko wykwalifikowani pracownicy wiec 2000 zł to IMO strasznie marnie, zresztą wystarczy spojrzeć na zarobki ww pracowników w innych firmach z branży kolejowej.
A pijanym pobłażają bo takiego wykwalifikowanego pracownika to nie tak prosto znaleść, szczególnie proponując takie pieniądze.
Jeszcze sie ciebie zapytam o jedna rzecz.
Kto tam przyzwoicie zarabia? Bo chyba tylko dyspozytura i kierownictwo.
Które w wiekszości(może poza jedynym lub dwoma osobami) nie ma pojęcia o tej pracy.
podro
Brygada z II budynku 2016-02-23 11:08
Zbychu tak czytam wasze komentarze i analizuję.
Zarabiają przyzwoicie są tacy-ale pracują po 20 godzin i im zależy na robocie !
Uwierz mi poza dyspozytorem i kierownikiem jest jeszcze kilku chłopaków którym zależy i coś sobą reprezentują i są za to wynagradzani.
Wracając do zarobków - Jezeli przychodzę do pracy i na dzień dobry godzę się na 1500 + 60% i zaczynam pracować , to wiedziałem na co sie piszę więc nie jest dla mnie zrozumiały ze po kilku miesiącach zaczynają narzekać jak zle i słabo płacą. Kurcze albo przyjmuje to co proponuja i robię sumiennie swoje - Albo składam wypowiedzenie i szukam lepszych warunków. NIKT NIKOGO NA SIŁĘ TU NIE TRZYMA.
Jeszce raz pragnę podkreślić że jest tu bajzel jak wszędzie i szefostwo jest jakie jest , ale też sa pozytywy skoro prawie 200 osób tu pracuje.
Ten kto docenia i jest sumienny - jest doceniany sam jestem świadkiem tego typu rzeczy. Tylko niektórzy by chcieli od razu 3 tyś. na rękę i pracować 6 godzin .
Ważne że jest praca , płacą na czas , jest socjal ( mały ale jest). jest PKZP i można korzystać i nawet wodę dają w nieograniczonych ilościach heheheheeh
xxxxx 2016-02-24 18:43
Witam jak bys chciał pracowac w transchemie na kolej to jest super praca i dobrze płatna . Gdzie na włocławek dostaniesz na czas próbny 1570zł miesiecznie jak zrobisz po okresie próbnym manewrowego to automatycznie pensja twoja rośnie na 2150zł netto po roku robisz sobie ustawiacza i masz znów rosnie ci pensja na 2500zł i masz takie u nich płace stawka zasadnicza 2tys i od 2tys masz premie 60% i dodatek zmianowy 350zł to gdzie tyle dostaniesz na włocławek i nawet na anwilu nie chca juz tyle płacic jak jestes nowy, . I masz jeszcze dodatki na swieta boze narodzenie ,wielkanocne , podgrusza na lato i za nie chorowanie masz tez płatne 20% od stawki
TRYBSON 2016-02-24 18:51
mozna w tej firmie sie szybko rozwijac robic uprawniemia manewrowy ustawiacz rewident i maszynisty i wtedy z firmy transchem przyjmuja cie do firmy angielskej w siedzibie we warszawie ja tak zrobiłem i teraz zarabiam 8-9tys na miesiac. Firma trnschem duzo mnie nauczyła i teraz dobrze zarabam
maniek 2016-04-24 22:46
Brygada z II budynku, doskonale znam sytuacje w firmie (z autopsji) wiec nie musisz mi naświetlać.
Masz swój punkt widzenia, szanuje to.
maniek 2016-04-24 22:49
xxxxxx jeśłi chodzi Ci o prace na bocznicy, informuje cię, nie jest to praca na kolei.
KASIORA 2016-07-17 13:43
witam wszystkich ,,,pracowalem w tej firmie ,musze powiedziec ze firma Tranchem jest godna polecenia ,nigdy nie bylo problemow z wyplatami urlopami oraz pracami na zlecenie,ten kto naprawde pracuje to zle nie ma ,a wiadomo lesery to jak wszedzie narzekaj ,caly czas im zle . taka jest moja opinia..................jak komus nie pasa to zmien robote, POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZNAJOMYCH....KASIORA.............
Mateo 2016-12-12 22:28
Nie placa na czas, zalegaja mi z gotowka od pazdziernika.
railman 2017-01-30 14:35
Chyba EuroTranschem - to tak może być .
Co jak co ale tu nigdy się nie spóźnili z wypłatą !!!
warsztat 2017-02-03 14:12
słabo płacom i tyle czym dłużej robisz masz mniej ci co przychodzą mają większe stawki od starych pracowników jak to jest.
bob 2017-02-06 14:30
nie ma co pisać taka prawda
Zostaw swoją opinię o Transchem Sp. z o.o. - Włocławek
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Transchem Sp. z o.o.