brak logo

Itel Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o Itel Sp. z o.o.

Były pracownik 2014-02-07 11:41
Co wy piszecie, chyba aż tak strasznie w tej firmie nie jest,(usunięte przez administratora)
3
masakra 2014-08-04 16:38
Straszna lipa ta firma, brak ubrań,brak narzędzi , samochodów, nawigacji, w Niemczech się tylko ośmieszają. Pracownicy niektórzy nie znają niemieckiego ani angielskiego, Niemcy na nich narzekają ze 2 godziny to trzeba im migowo pokazywać co mają zrobić. Tragedia.
Alex 2016-07-26 18:37
Minimalnie to masz na rękę około 1600 Euro gwarantowane. Składa się na to dieta, czyli 42Euro dziennie x 30 dni to daje 1260 i pensja w zależności co ci tam dadzą na papierze ale to będzie minimum 400 Euro w przeliczeniu, reszta kosztów jest po ich stronie, czyli noclegi, przejazdy, samochody, etc....Ostatnio odeszło około 15 osób z firmy po tym, jak wymyślili sobie samozatrudnienie na warunkach po prostu nie do zaakceptowania. Pomijam już fakt, że w Niemczech podwykonawca już kolejnego podwykonawcy mieć nie może, ale dla nich to chyba jedyny sposób, choć oczywiście niezgodny z prawem, żeby być czystym wobec wymaganych 8.5 Euro/h w Niemczech. Nadmienię, że takie stawki to mają sprzątaczki a nie wykwalifikowany personel branży IT. Generalnie firma mogłaby być ok, gdyby nie była źle zarządzana od samego początku, od biura w Gdyni przez kierownictwo w terenie, które na zarządzaniu zasobami ludzkimi i projektami ma pojęcie iluzoryczne. Szkoda, bo mieli naprawdę fajne układy i kontakty i tak to zostało zmarnotrawione. Mieliśmy takie powiedzenie, że pan prezes powinien wydać poradnik "Jak rozwalić firmę w miesiąc".
2
Były pracownik. 2016-09-13 19:35
Wszyscy którzy piszecie że to są niezłe wynagrodzenia. To pięknie wygląda przy rozmowie, lub czytając o tym.
Jeżeli taka pensja wydaje wam się odpowiednia za 10-12 godz. pracy dziennie plus do tego dojazdy na miejsce pracy...
Zdarzało mi się w tej firmie do pokonania w ciągu dnia nierzadko ok 400km w ciągu dnia plus praca powyżej 10 godzin.
Wyjeżdżasz o 7.00 do pracy a wracasz o 22.00
A spróbuj się upominać się o swoje. Urlop bezpłatny jako nauczkę masz gwarantowany.

Wszyscy którzy chcecie aplikować poczytajcie opinie byłych pracowników i zastanówcie się nad tym krokiem.
Pewniej jest się zatrudnić bezpośrednio przez Zeitfirmę w Niemczech. Tam przynajmniej pracownika traktują jak człowieka i 1500-1600 Euro na miesiąc da się zarobić w normalnych warunkach pracując 40 godz. tygodniowo.
1
ewka 2016-10-02 15:27
Mają oferty pracy do Niemice głownie, moim zdaniem warto tez skorzystać z nich ponieważ, zatrudnienie masz w oparciu o umowę niemiecka a nie chyba polską, wiec możesz liczyć na wieksze stawki i co najwazniejsze wszystkie skłądki masz chyba tam opącane
alex 2016-10-28 23:37
Ewka, użyte przez Ciebie słowo "chyba" jak najbardziej pasuje. Piszesz tak bo nie znasz firmy? Czy jesteś z zarządu ?
były pracownik 2016-12-07 20:06
Żałosne opinie, pisane pewnie przez ludzi, którzy chcieli by czy się stoi czy się leży ... albo takich, którzy nie potrafią liczyć.
Do Waszej wiadomości instalator zatrudniony w firmie DE dostaje ~1500EUR/m-c.
Jak ktoś zna niemiecki niech poszuka sobie ogłoszeń, są zapewniam Was i to sporo. Wiem bo sam szukam. Masz std. urlop i jak chcesz zjechać do PL to albo masz w kilka miesięcy po całym urlopie, albo czasem nie możesz zjechać i co wtedy??? Ja mam tak teraz w UK.
Dodatkowo musisz chałupę/mieszkanie/pokój sobie opłacić. Kto procuje za granicą ten wie. Kto nie ten pisze brednie.
Siedzę teraz w UK i niestety wracam bo po 1sze kurs GBP, a po drugie jestem w pl 1x na 3 miesiące i chyba to jest najgorsze.
Fakt też pamiętam, że rotacja była duża ale to raczej z uwagi na to, że jak ktoś wyżej napisał, sporo patałachów, tzn pseudo fachowców się przez firmę przewinęło przynajmniej za mojej bytności.
Powiem tak, kto chciał i coś potrafił to pracował i raczej nie narzekał. No może na jednego kierownika.
Fakt stawki mogły by być wyższe bo trzeba było się narobić i najeździć nieraz nawet i po 10h dziennie, ale ludzie, w PL też tak miałem i dostawałem połowę, a pracowałem tak samo albo jak nie więcej.
Ale były też dni gdzie można było się w jeziorze i w błocie wykąpać (ten kto był ten wie).
Instalator dostawał ~1500-1600 eur netto + soboty + inne dodatki za prace na wys. , comisioner dostawał ~1900-2000eur netto + dodatki.
Były prace w różnych częściach Niemiec i dla różnych klientów, jedne lepsze drugie gorsze i z większym bajzlem. Szczególnie bajzel był pod jednym "kierownikiem" (kto był to wie).
Ciuchy i sprzęt był. Wysokościówka singing rocka była na wjazd + inne szpeje i wózki, o ciuchy i obuwie musiałem się dopraszać i poczekać ale po ~3-4tyg. kierownik brał ekipę nowych do wielkiego marketu starussa (z czerwonym kurczakiem w logo) i każdy dostawał.
Różowo oczywiście nie było, robota do najlżejszych nie należy, szczególnie zimą.
Co do ludzi to z różnymi typami w tej firmie pracowałem. Z ksywy nawet nie będę wymieniał po pewnie część powyższych wpisów jest ich autorstwa i pewnie tacy typowie pracowali tam z bliżej nieznanych przyczyn przez dłuższy okres czasu :)
Kto pracował ten wie ;)
4
nowy 2016-12-08 20:14
Dali nowe ogłoszenie, miałem olać ale zadzwoniłem.
Nie zatrudniają na umowę o pracę, trzeba mieć działalność :(
Dniówka podobno:
~110-120EUR instalator
~150EUR commissioner
PSE i narzędzia trzeba mieć, samochód i hotele dają.
Podobno pracują jakieś ekipy. Czy mógłby ktoś potwierdzić i coś więcej napisać?
Piotr były pracownik 2017-03-18 23:14
Dużo można napisać podpisując się gównianym nick'iem. Może ktoś będzie miał trochę jaj i podpisze się chociaż imieniem to koledzy ocenią czy rzeczywiście był takim wspaniałym, uczciwym i mądrym pracownikiem ... :)
3
Joanna 2017-04-12 13:52
@Piotr były pracownik a Ty co możesz powiedzieć więcej o pracy w Itel?
Piotr były pracownik 2017-04-13 12:57
Pracowałem prawie 3 lata było OK, praca ciężka nie ma co ściemniać ale kasa się zgadzała. Przewinęło się dużo osób każdy na 2-3 miesiące co myśleli, że kasę dostaną za darmo, a o pracy za dużo nie wiedzieli. Byli tacy co kombinowali i niewiele się napracowali, byli tacy co paliwo tankowali w karnistry ...? Ci co chcieli pracować nie mieli krzywdy i zawsze mogli do firmy wrócić, ja też miałem taką propozycję.
3
T 2017-07-03 21:42
Znam Cie i pozdrawiam.
Szkoda ze to wszystko na psy zeszlo.
Moja zmora jest praca w Monachium.Kto tam był wie o co chodzi......
Joanna 2017-08-11 06:58
@Senastian Mrozik. A kiedy zakończyłeś współpracę z firmą? Istnieje szansa, że sytuacja w firmie się zmieniła? Jak wiemy - każda firma na bieżąca reaguje na zmiany otoczenia, często zmieniają się też dzięki temu warunki pracowników. Jak to wygląda tutaj?
współpracownik 2017-08-23 15:15
Adminie Joanno w pości jest napisane, że zakończył pracę w marcu 2015 więc po co pytać. Czy informacje o obecnej sytuacji uzyskane od kogoś kto nie pracuje od ponad 2 lat będą wiarygodne i czy były pracownik zna obecne zasady?
Joanna 2017-08-23 15:24
@współpracownik wiele jest przypadków, w których dokładnie tak się dzieje. Z punktu widzenia zaintersowanych pracą w zasadzie wszystkie informacje mówią coś o pracodawcy. Warto dopytywać, nawet jeżeli dla niektórych pytania te wydają się być bezzasadne.
Joanna 2017-09-03 10:17
@Jarek a jak próbowałeś załatwić tę sprawę polubownie, to jak komentowała całą sytuację firma? Czy ktokolwiek inny znalazł się również w podobnym położeniu, czy też to była jednostkowa sytuacja?
Nowy 2017-09-06 13:10
Pracuję jako podwykonawca od 4 miesięcy, kasa jest zgodnie z umową i co ważne na czas. Stawki według mnie są takie jak oferują inne firmy. Jedynie zjazdy do kraju mogłyby być lepiej zaplanowane.
1
Jarek 2017-09-08 18:17
Joanna, a czytałaś wogóle co napisałem czy po prostu piszesz by bronić firmy. "nie pomagały telefony, maile i każda inna grzecznościowa forma", bylem nawet w firmie u prezesa osobiście, a ten mnie zbył tekstem "jak mi zapłacą to zapłacę tobie" jak by cokolwiek miały mnie obchodzić jego rozliczenia. W podobnej sytuacji były 4 osoby. więc nie tylko ja.
Joanna 2017-09-11 19:11
@Jarek Twoja poprzednia wypowiedź nie była dla mnie jednoznaczna. Co więcej - ja nie jestem pracownikiem tej firmy, w zasadzie w żaden sposób nie jestem z nią związana. Pytam, dlatego, że to bardzo ważne z punktu widzenia każdego potencjalnie zainteresowanego pracownika.
Zostaw swoją opinię o Itel Sp. z o.o. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Itel Sp. z o.o.