brak logo

Amwin Sp. z o.o.

Września

Opinie o Amwin Sp. z o.o.

julek 2016-01-26 10:48:56
Pracuję w tej firmie i powiem że pieniądze na czas a zarabiam w zależności jak szybko montuję. Niestety na swój koszt usuwam wady dlatego muszę dbać o jakość. W poprzedniej firmie nie miałem przygotowanego dobrego sprzętu i pomimo doświadczenia nie miałem takiego wynagrodzenia.
jaro 2016-02-05 10:37:44
gratuluję prelekcji na budmie, na temat bezpiecznej transakcji w zakupie gruntu, chciałbym zatrudnić się w dziale odpowiedzialnym za poszukiwanie gruntu w amwin, czy ktoś może mi powiedzieć jak to wygląda?
archi 2016-02-15 22:03:10
To prawda, biorą wszystkich, bo nie mają wyboru
1
grzegorz 2016-02-15 23:48:41
Nie wiedzę, aby firma prowadziła jakąkolwiek rekrutację do biura, do tego słyszałem, że rekrutacja jest wewnątrz organizacji w formie awansu osób, które pracują od wielu lat. Od roku próbuję dostać się do pracy, jako doświadczona osoba, ale ciągle otrzymuję informację, iż tylko poszukują młodych inżynierów budowy, świeżo po uczelni.
alek 2016-02-16 17:13:50
a jakie masz doświadczenie zawodowe? I co chciałbyś robić zawodowo, bo my planujemy rozwój naszej firmy, więc może miałbyś szansę ;-)
kieras 2016-02-19 21:23:09
Co roku Amwin wychowuje czterech nowych inżynierów i projektantów z uprawnieniami, co oznacza, że w ramach ścieżki kariery i dwudziestu lat istnienia na rynku, nie musi zatrudniać menedżerów z zewnątrz, których sam wyspecjalizował w projektowaniu i budowie obiektów produkcyjnych, magazynowych, handlowych i biurowców, pod klucz.
daro 2016-02-29 22:53:21
Polecam współpracę z doświadczonym zespołem i aplikowanie na różne stanowiska - może pojawi się jakaś nowa szansa. Zapoznaj się ze stroną internetową, na której pod linkiem hale, biurowce znajdują się realizowane projekty - na przykład w 2015 roku to 12 projektów budowlanych i budów pod klucz w zakresie obiektów produkcyjnych, magazynowych, handlowych i biurowców.
Pracownik 2016-03-01 19:21:42
Zawsze jest tak że osoba przeprowadzająca rozmowę próbuje Ci wmówić że nic nie umiesz i że jesteś na początku kariery i nie zasługujesz na konkretne wynagrodzenie.. resztę sobie dopowiedz... wystarczy iść na rozmowę
3
Pracownik 2016-03-01 19:28:08
Dziwię się że tylko tylu skoro w firmie taka duża rotacja
1
Wróbel 2016-03-01 19:41:43
Pracownicy są wymagający, zbyt wymagający
1
robert 2016-03-01 21:47:06
Gwarantuję, że nikt z firmy nie odszedł i nie został zwolniony - zespół jest doskonały. Nieuczciwych, którzy piszą inaczej, proszę o imię i inicjał nazwiska chociaż jednej osoby, która odeszła z Amwin w 2015 i 2016 roku? Dziękuję za brak odpowiedzi. Jestem dumny, że mogę tutaj pracować i do tego cieszę się, że w ostatnich latach nie ma bezproduktywnych osób, które zarząd musiałby zwolnić.
1
Szydełko 2016-03-02 10:04:43
A proszę bardzo jeśli tylko jedno to zacznę alfabetycznie AW, mówi Ci to coś? Następne litery w alfabecie też mogę podać, ale po co, wszyscy wiemy jak jest ;-)
3
kieras 2016-03-03 22:29:49
Tak ostatnio odszedł z firmy AW, 18 miesięcy temu. Uczciwy, spokojny chłopak, ale stwierdził, że to nie praca dla niego.
1
Kieras2 2016-03-07 00:20:14
I dlatego pracuje już w konkurencji, czyli w branży
3
kieras 2016-03-09 21:38:22
No to jego trzecia praca w branży, co 2 lata nowa...
Gin 2016-03-13 08:29:46
no u was nie da sie dlugo wytrzymac :-))))
2
kieras 2016-03-14 19:10:28
a u innych jeszcze krócej, słyszałem, że szukasz pracy... :)
a 2016-03-14 19:19:26
Nie wszyscy mają równy potencjał na rozwój, dlatego zostają najlepsi... jak w każdej dobrej firmie.
daro 2016-03-14 20:53:36
W odpowiedzi na pytania dotyczące rotacji w firmie i zapytania o pracę na stanowisko inżyniera kontraktu mogę powiedzieć, że od kilku lat stanowiska menedżerskie w Amwin obsadzane są wyłącznie z awansu wewnętrznego. Jest to możliwe dzięki systemowi szkoleń z zakresu wiedzy i umiejętności, prowadzonych przez doświadczonych specjalistów w firmie, którzy przygotowują najlepiej wyspecjalizowaną kadrę. W związku z tym firma, od kilku lat, nie zatrudnia nowych osób z zewnątrz, na stanowiska kierownicze, ponieważ opiera rozwój zasobów w oparciu o własnych wychowanków, którzy najlepiej realizują wartości jakimi kieruje się firma w obsłudze inwestora.
W efekcie osiągamy bardzo małą rotację pracowników o czym świadczy bardzo mała ilość ogłoszeń w portalach pracy. Wyjątkiem są ciągłe poszukiwania utalentowanych inżynierów budowy, po studiach, którzy mają szansę na awans, po zdobyciu odpowiedniej wiedzy i umiejętności. Na początku kariery osoby te tworzą zespół wspierający starszych projektantów, kierowników budów i dyrektorów kontraktu. Ponadto firma oferuje nowym osobom ciągłe szkolenia pod okiem najbardziej doświadczonych menedżerów w firmie, którzy są odpowiedzialni za skuteczne wprowadzanie tych osób do firmy.
bartek 2016-03-14 20:59:42
a co z pracą jako montażysta?
jurek 2016-03-14 21:53:25
Dla osób ambitnych, poszukujących długoterminowego rozwoju, bardzo dobra praca. Niestety dopiero podczas montażu można sprawdzić swoje zdolności do szybkiego rozwoju umiejętności, gdy posiada się taki talent wówczas ta praca daje możliwości wysokiego wynagrodzenia. To co jest wyjątkowe, to możliwość nauki w oparciu o dwudziestoletnie doświadczenie firmy, ponad 150 wybudowanych obiektów, najnowsze i różne technologie montażu prefabrykacji fundamentów, podwalin, konstrukcji stalowej, żelbetowej, drewnianej, ścian i dachu, elewacji hal i biurowców.
Spam 2016-03-15 23:35:41
Powiedzmy jak jest, nie możecie znaleźć nikogo, kto by chciał na tych warunkach pracować, więc "awans" wewnętrzny. Dobre....
2
kierownik 2016-03-17 21:14:39
Spam dziękuję za zgłoszoną uwagę. W związku z tym, iż nie jest ona zgodna z prawdą, postaram się zaktualizować Twoją wiedzę. Od kliku lat firmę tworzą wyłącznie ludzie, którzy z tą firmą się rozwijali. W efekcie Amwin jest jedyną firmą w Wielkopolsce, z branży halowej i biurowej, która rozwija się od kilku lat dynamicznie, o czym świadczą wyróżnienia Gazeli Biznesu. Jest to możliwe, dzięki najlepszej kadrze z branży, która dostarcza inwestorom najlepszych rozwiązań i najlepszą obsługę i tym samym gwarantuje firmie ciągły wzrost. Przez ostatnie lata, na pracuj.pl, nie pojawiło się żadne ogłoszenie dotyczące poszukiwania kierownika budowy lub projektu więc Twoje stwierdzenie o tym, iż nie możemy nikogo znaleźć, jest zupełnie nie trafione. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, bardzo proszę, chętnie na nie odpowiem.
zadowolony 2016-04-04 08:29:34
Współpracuję z firmą od lat, firma zorganizowana, realizuje dużo projektów, w tym roku podpisała dwa kontrakty ze starymi klientami. Ludzie zaangażowani w zadowolenie klienta.
arek 2016-04-06 23:22:44
Rozmawiają też z osobami świeżo po studiach. Mają system szkoleń, przygotowują inżynierów do pełnienia obowiązków na budowie a potem w roli kierownika budowy a inżynierowie z doświadczeniem trafiają od razu na budowę wspierając doświadczonych kierowników.
inżynier 2016-04-12 00:08:32
Współpracuję z firmą od jakiegoś czasu, to moja druga praca w życiu. Uważam, że amwin jest dobrze zorganizowany, bo ma dobry zespół. Kolega wiśnia niestety jest nieuczciwy, każdy wie o kogo chodzi, ale nie mogę podawać przez internet danych, bo takie rzeczy administrator portalu usuwa. Nikt kolegę nie zmuszał do współpracy, ale ponieważ nasza firma to jedna z lepszych firm na rynku, bardzo chciał się wzbogacić na dobrej renomie i organizacji, rozwijanej przez lata dzięki najlepszym ludziom. Na szczęście zespół jest tak dobry, że szybko eliminuje ze współpracy nieefektywnych, bo nikt nie chce robić na słabego lub niedopasowanego do kultury firmy, by nie ryzykować tego co zostało stworzone. Polecam firmę, ale tylko tym osobom, które zamierzają się rozwijać przez długi okres czasu oraz tworzyć z nami zespół, który pomoże nam osiągać jeszcze większe zadowolenie klienta, w efekcie korzyści dla wszystkich.
Łubudubu 2016-04-12 20:53:37
Typowe tanie marketingowe formułki z wkładek do gazet dla gospodyń domowych ;-)
3
dupu 2016-04-13 23:37:17
Znany jesteś w firmie już jako psychopata. Zazdrość, ostatnia porażka i brak sukcesów boli, bo powracasz tu prawie codziennie...? Jak to jest nie mieć nic innego do roboty tylko zaśmiecać internet?
1
Filmowy 2016-04-14 08:48:04
O chyba wyszło szydło z worka, jak zarząd traktuje swoich pracowników
4
wola 2016-04-17 18:33:24
mogę tylko potwierdzić, że firma nie jest przyjazna. Nie przyjmują krytycznych uwag, myślą, że są najmądrzejsi :-)
3
InżMgr 2016-04-19 10:19:55
A jeśli chodzi o finanse dla takiego inżyniera na budowie, to jak to mniej więcej wygląda? płatne są nadgodziny? premie za wyniki? jak kształtuje się podstawa, może jest ktoś kto niedawno się zatrudnił? ile firma oferuje nowemu pracownikowi podstawy? 3,5 - 4 tys brutto ?
bogat 2016-04-19 17:08:35
Ostatnio miałem okazję współpracować z firmą, pełen profesjonalizm, na czas, dobra organizacja, fachowcy.
był 2016-06-12 16:15:42
MW? wiceprezes?
2
Parrots 2016-06-13 10:40:21
Tak, właśnie. Tanie sztuczki, a uważa się za wielkiego marketingowca.
3
ronaldo 2016-06-14 12:05:23
Zobaczymy na wyniki za dwa lata...
2
pracownik 2016-06-17 08:45:02
Spoko maciej! Damy radę!
3
2016 2016-06-18 19:25:46
Taka super firma, więc stoi kolejka chętnych :-)))) , żeby czerpać z mądrości MW i nie chcą nawet dobrego wynagrodzenia
2
brexit 2016-06-28 23:12:03
Maciej jest współwłaścicielem firmy więc nie można mówić o wyrzuceniu. Firma posiada wyniki, których pozazdrościć może konkurencja, więc to decyzja, za którą kryje się z pewnością większa całość - biznes...
1
Rada 2016-07-09 13:59:55
Skrzętnie skrywana prawda
2
Tlc 2016-07-09 15:36:12
Psedureklama firmy nie pomoże, by zakrzyczeć prawdę ;-)
2
Czwarty 2016-07-11 08:51:54
Gdzie 2 się bije, trzeci korzysta. Krzysiu do boju...
3
Czwarty 2016-07-11 08:52:14
Gdzie 2 się bije, trzeci korzysta. Krzysiu do boju...
2
Franek 2016-07-13 23:07:50
Ale nie w tej firmie, serdecznie odradzam
2
Prawie były 2016-07-15 23:09:57
Bardzo pozytywny człowiek z Krzysztofa! :)
marketingowiec 2016-07-16 09:14:54
A co się stało z wybitnym marketingowcem Maciejem? Brat go pogonił?
4
obecny 2016-07-17 15:18:54
Nie wiem czego to problem. Pewnie powstają teraz dwie konkurencyjne do siebie firmy "amwin" i po wszystkim, podzielą się klientami, kadrą i taki będzie koniec.
4
olo2 2016-07-17 15:39:26
Co się stało z Maciejem?
1
obecny 2016-07-17 15:44:04
Maciej pozostał właścicielem Amwin Sp. z o. o. Sp.k. i z bratem ustalają plany rozwoju firmy.
1
KP 2016-07-20 10:25:41
tak panowie ustalają jak podatkowo i biznesowo "zoptymalizować" koszty, w tym również pracownicze. Świetnie to robią jak chodzi o premie
3
ole 2016-09-15 23:23:04
No ale to wiadomo jakich średnich zarobków można się teraz spozdiewać? W końcu oprócz podstawy jest jeszcze szansa na jakieś premie, co jest dobrym znakiem w dzisiejszych czasach. Może jednak wiecie czy dorzucają benefity socjalne. Z góry dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Amwin Sp. z o.o. - Września
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amwin Sp. z o.o.