brak logo

Mtd Poland Sp. z o.o.

Orle

Opinie o Mtd Poland Sp. z o.o.

gość 2012-01-14 18:06:10
Potwierdzam - to najgorsza firma w jakiej pracowałem.
gość 2 2012-01-15 20:05:41
solidna firma hehe ciekawe czy to ktoś pisze chcą sprowokować dyskusję czy też jest to wypowiedź kogoś z zarządu ? pracowałem tam gorąco nie polecam nikomu no chyba, ze macie nóż na gardle i chcecie się zaczepić na jakiś czas dopuki nie znajdziecie czegoś lepszego>
Duża międzynarodowa firma 2012-02-28 10:18:09
Firma mało tego, że nie solidna - to jeszcze łamie prawo na każdym kroku w stosunku do pracowników a także kandydatów na pracowników - gdyby w Polsce było inne prawo to firma MTD już dawno nie istnieje na Polskim rynku - odradzam, jak najdalej od MTD !!
były pracownik 2012-03-21 19:22:30
Nie polecam nikomu tej firmy - pracowałem w wielu firmach, rożnie się układało, ale nie myślałem, że można tak źle trafić. To co mnie spotkało w MTD Poland przerosło wszystko co słyszałem o niesolidnych pracodawcach.( usunięte przez administratora ) Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja 2012-04-02 22:35:55
E tam, zawsze narzekania będą na każdą firmę...
Jedno jest pewne, jeśli się człowiek stara i wykonuje to, co do niego należy to będzie za to doceniony, gorzej jeśli się chce siedzieć w domu i nic nie robić.... Chyba to normalne, że nikt nie potrzebuje takich pracowników. ...takie moje przemyślenia... ;)
ha...ha.. 2012-10-06 23:55:18
Pytanie czy firma pozwala dobrze pracować ? z tego co pamiętam to nie. A atmosfera panująca w \"rodzinnym\" gronie zniechęci najbardziej zdeterminowanego pracownika który nie jest tam z nikim spokrewniony, a hasło for a grownig world powinniście zamienić na Mtd Poland LICZĄ SIĘ MASZYNY NIE LUDZIE ;) Wszyscy tam wykształceni (no może nie wszyscy) wizyty międzykrajowe a nie chcą przyswoić europejskich standardów pracy (piszę o zarządzających ). Pracodawcę można poznać po jego pracownikach ... w tym wypadku pracodawcę trudno poznać bo jego pracownicy zmieniają się z częstotliwością 10 osób na miesiąc:) -no niestety wielu nawet w domu nie chce siedziec za te pieniądze :) i jeszcze sami sobie piszą dobre opinie w necie :) wstyd . postawcie również na rozwój osobisty i doceńcie tych którzy wam konta napędzają. pozdrawiamy
Cub Cadet 2012-10-08 21:56:38
.... i co się [usunięte przez moderatora] człowieku?...
Michał 2012-11-07 18:09:54
Potwierdzam wszystkie złe opinie o tym pracodawcy miałem tam niewątpliwą nieprzyjemność pracować - to samo bagno.
A odpowiedź chamska w stylu \"co się przypierdalasz\" potwierdza chamstwo panujące w tej firmie
P.S.
Szkoda czasu !!!
Papa 2013-01-20 09:36:22
Co masz na myśli, że nawet kandydatów na pracowników.Czy mógłbyś napisać coś więcej.
Michał Szk. 2013-04-29 10:00:32
Witam,
Osobiście nie mogę zaprzeczyć, że część z tych niepochlebnych argumentów napisanych przez kolegów z którymi pracowałem lub mineliśmy się czasowo w MTD jest prawdą. Jest pewien wyzysk, wypłata nie jest adekwatna do zakresu obowiązków (premie to mit) a jeżeli chce się wykonywać rzetelnie swoją pracę i uzyskiwać wyniki to jest to kilkumiesięczna tułaczka po hotelach. Jednak ze swojego doświadczenia cieszę się, że pracowałem tam blisko rok, ponieważ sporo się tam nauczyłem i podniosłem swoje kompetencję w CV. Teraz wszystkie umiejętności handlowe jakie nabyłem oferuję innemu pracodawcy gdzie zarabiam o wiele więcej. Nie mogę również powiedzieć że mam jakieś żale co do pracowników i zarządu no może tylko to że pracownicy nie są doceniani za swoje poświęcenie. Powiem szczerze, że trochę żal mi się robi jak widzę te wpisy bo firma ma olbrzymie możliwości. Serwis zatrudnia świetnych fachowców i działa na super poziomie ale brak w dziale handlu jeszcze dobrego zgrania i organizacji. Niestety firma ma zbyt płaską strukturę żeby awansować i się w niej rozwijać a rynek ogrodniczy niestety kuleje, dlatego ciężko żeby praca handlowca dawała tam jakomś stabilizację.
stasik 2013-11-04 21:13:45
Co tam słychać w MTD ?
nohklaftra 2014-12-01 17:05:56
Jeżeli ktoś z was czekał na nowe nabory w firmie Mtd Poland Sp. z o.o. to polecam nowe ogłoszenie które wrzucili. Jest praca do wzięcia. W imieniu swoim i innych szukających pracy, obecnych pracowników prosimy o skomentowanie i poradę. MTD Poland - część międzynarodowego koncernu produkującego sprzęt ogrodniczy poszukuje Regionalnego Przedstawicie...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5700997?keywords=&region=
szukajacyodpowiedzi 2015-01-26 14:08:40
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć jak wyglada praca PH w MTD i jakie obowiązki do niego naleza? W ogóle czy warto aplikowac i na jakie wynagrodzenie mozna liczyc, a pozatym co z procesem rekrutacyjnym (jak sie odbywa, ile etapow). Bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam
1
rastek 2015-03-04 19:34:14
czy brak ofert w sprawie pracy jest jednoznaczne z ich faktycznym brakiem ? słyszałem że jeśli ktoś w swoim regionie chce działać z ramienia firmy Mtd, to ma taką możliwość. Choć rynek nasycony ogrodnictwem i budowlanką, oni zdają się być partnerami godnymi zaufania, podrzuci ktoś bliższe informacje odnośnie kontaktu z osobami decyzyjnymi?Prosba
2
rysio13 2015-05-09 23:02:53
Hmmmm. Pracowałem tam jak PH parę lat.
Nie ma braku etatów w MTD, gdyż z doświadczenia wiem, że przedstawiciele zmieniają się średnio co około 5-6 miesięcy, więc często szukają nowych.
Sami więc sobie odpowiedzcie, czy warto...
1
PH 2015-07-05 14:18:32
Tak rotacja to nie jest normalne. Traci na tym zarówno MTD, ich klienci jak i ludzie, którzy się tam zatrudniają. Po krótkim czasie sami pracownicy zaczynają się rozglądać za inna pracą. A że nie jest łatwo, więc siedzą tam aż znajdą coś innego. Firma z bardzo dużym potencjałem ale tak zarządzana nigdy nie będzie "w pierwszym szeregu" i nie będzie szanowana przez nikogo.
2
er 2016-05-08 20:21:26
no wlasnie ..tylko ze teraz to rotacji u nich nie ma :)
Zostaw swoją opinię o Mtd Poland Sp. z o.o. - Orle
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mtd Poland Sp. z o.o.